Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 15:53   #1951
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Jakbym miała zmieniać tą dekorację, to na pewno wyrzuciłabym te serca i serwetki i organzę ze stołu. Widać, że są winietki, ale przy takiej liczbie dekoracji zaginęły one w tłumie.
Hehe nie zauważyłam zaraz się lepiej przypatrzę

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:53   #1952
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no dokładnie tak powinno być ale na własny ślub zdecydowanie koszula z długim rękawem
Oj tak na własny ślub koszula z długim rękawem + spinki

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:54   #1953
nusiekowa
Wtajemniczenie

gosza_m ja ślub też w kwietniu biorę i mam mniej rzeczy Ale za to sukienke mam -coby nie było,ze tak strasznie do tyłu jestem w przygotowaniach
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:58   #1954
evoonia86
Zakorzenienie

a ja sie powoli zbieram do domku
Stary 2011-11-14, 15:58   #1955
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość

a to dla Was bajeczna suknia ślubna :P ( oczywiście żartuje) a przy okazji nasza sala
http://www.robertwroblewski.com/2010/fotograf-nieporet/
O jaaaaaaaaa!!!!!! suknia po prostu boska i ten tort jakiś taki "malutki" ....

Pani Mgr
Stary 2011-11-14, 16:02   #1956
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Oni lubią uszczęśliwiać ludzi na siłe bo myślą, że mają rację i ich sposób myślenia jest właściwy a że jestem dla nich gówniara i nie znam życia to się nie znam...ale ja się nie dałam na szczęście znalazłam oparcie w mamie i drugiej babci. Ta co psioczyła jak na razie siedzi cicho ale czuje, że to jeszcze nie koniec...
Nie wiem czy przypadkiem nie jestesmy w podobnej sytuacji bo ja wiem z pewnych źródeł ze moja babcia tez mi chyba cos szykuje przed weselem, tzn jakąś aferę choć tak naprawde nie zna jakoś bardzo Tz ale jej ciagle siedzi w głowie mój były i to jego uważa za góru. Czuje ze bedzie z nia problem. I nie bede pisac tu nic o tej sytacji wiecej choc bym chciała bo naprawde sama sie mi babka wkopała mówic troche za duzo. Boje sie że ktoś znajomy tu zajrzy i skojarzy sytuację.
Stary 2011-11-14, 16:07   #1957
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
trochę się uspokoiło na forum to Wam opowiem dlaczego nie chcę mieć z teściową nic wspólnego

pisałam Wam że chciałam zamknąć temat zaproszeń więc w niedzielę pokazałam teściowej co się nam podobai i co chcemy zamówić a ona do mnie z tekstem że jak ja sobie wyobrażam zamówić taki badziew bo to się do nieczego nie daje i wygląda okropnie - uwierzci mi szczękę zbierałam z podłogi a TŻ wtedy nie było w domu bo poszedł pograć w pilkę
ale na tym tematu nie zakończyła tylko wymyśliła już dla mnie fryzurę na ślub i najlepiej jakbym miała jakiś stroik na głowie dziewczyny żałujcie że nie widziałyście mojej miny jak to usłyszałam i jak to sobie wyobraziłam - ja i stroik na glowie a jak jej powiedziałam że wolon będę miała upięty pod fryzurą to myślałam że mnie ukatrupi no masakra jakaś - to tak z grubsza ale mam jej już serdecznie dosyć i jej wywodów na mój temat
Tragedia No jak ona mogła tak do Ciebie powiedzieć ? W głowie mi się nie mieści.
A jeśli chodzi o Twój strój ślubny - ja wychodzę z założenia, że strój PM to broszka PM i ewentualnie jej matki/przyjaciółki. Być może jestem teraz trochę brutalna, ale teściowej nic do tego Z resztą chyba nawet jest taki przesąd, który mówi o tym, że wybieranie sukni ślubnej z teściową przynosi pecha
Ja po tym, jak teściowa stwierdziła, że jej się nasz kamerzysta nie podoba, postanowiłam nie angażować jej za bardzo w nasze przygotowania. Jak zapyta - to powiem, pokażę, ale sama z inicjatywą nie będę wychodzić. Po co mamy potem wysłuchiwać ? Żeby nie było, że jestem niewdzięczna synową - moja teściowa to w gruncie rzeczy bardzo dobry człowiek, szanuję ją i cenię, ale lubi czasem wymuszać swoje zdanie na innych, co nam raczej nie odpowiada

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Zależy czy te 5-6 miesięcy przed chcecie zacząć robić zaproszenia, czy je rozdawać. Jeżeli to drugie to też wydaje mi się, że to zbyt wcześnie Chyba, że np część rodziny z zagranicy przyjeżdża na święta i chcecie im osobiście wręczyć
Ślub mamy 28.07., a zaproszenia do gości z Ameryki chcemy wysyłać jakoś w połowie stycznia, może na koniec. Naprawdę uważasz, że (biorąc pod uwagę ew. kupno biletów lotniczych, zaplanowanie urlopów, kosztów itp.) to za wcześnie ? Ja mam inne zdanie, ale szanuję Twoje

Nasza dekoracja będzie wyglądała tak: biały materiał, podświetlany lampkami, na nim złota, ozdobna ramka i w środku czarny cylinder i parasolka ozdobiona kwiatkami. Na początku nie podobał mi się ten pomysł i chciałam zwykłe, ozdobne serca na jasnym materiale, ale później koleżanka mnie przekonała do tego pomysłu i bardzo mi się to podoba. Zresztą Tż od samego początku to się podobało

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2011-11-14 o 16:13
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:08   #1958
Talaaa87
Zadomowienie

Dobra dziewczynki ja na razie uciekam... przychodzi do mnie koleżanka z dziećmi na kawke, a później lecimy z nimi na angielski (ona ze swoimi bliźniaczkami, a ja z siostrzeńcem)... do wieczorka Gaduły

Pani Mgr
Stary 2011-11-14, 16:09   #1959
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
o litości suknia słitaśna super prezentuje się parkiet do tańca w tym oświetleniu

to jest chyba dodatkowe oświetlenie DJ wiec u nas takiego nie bedzie, ale rzeczywiście ciekawe, chociaż nie wiem czy bym takie chciała, trochę zbyt klubowe. Jeszcze by mi jakaś ciotka migreny od tego dostała i co ?
Na sali jest jakieś takie kolorowe oświetlenie ale bardziej stonowane.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:10   #1960
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, mój TŻ nawet jako gość na weselu nie zakłada koszuli z krótkim rękawem, ani nie zdejmuje marynarki, to po prostu nie eleganckie, a jednak ślub i wesele są to podniosłe uroczystości. Będzie miał koszule z muchą i na spinki

a to dla Was bajeczna suknia ślubna :P ( oczywiście żartuje) a przy okazji nasza sala
http://www.robertwroblewski.com/2010/fotograf-nieporet/
sala fajna, ale PMka przesadziła. Poza tym fotograf też nie lepszy. Nie chciałabym aby fotograf robił zdjęcia gościom w momencie jak palą albo ziewają - to nie są fajne momenty z wesela!

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Oni lubią uszczęśliwiać ludzi na siłe bo myślą, że mają rację i ich sposób myślenia jest właściwy a że jestem dla nich gówniara i nie znam życia to się nie znam...ale ja się nie dałam na szczęście znalazłam oparcie w mamie i drugiej babci. Ta co psioczyła jak na razie siedzi cicho ale czuje, że to jeszcze nie koniec...
mejmy nadzieję, że się opanuje...

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy przypadkiem nie jestesmy w podobnej sytuacji bo ja wiem z pewnych źródeł ze moja babcia tez mi chyba cos szykuje przed weselem, tzn jakąś aferę choć tak naprawde nie zna jakoś bardzo Tz ale jej ciagle siedzi w głowie mój były i to jego uważa za góru. Czuje ze bedzie z nia problem. I nie bede pisac tu nic o tej sytacji wiecej choc bym chciała bo naprawde sama sie mi babka wkopała mówic troche za duzo. Boje sie że ktoś znajomy tu zajrzy i skojarzy sytuację.
jak wyżej - jak ma coś do Ciebie i do Twojego TŻta to niech Ci to powie a nie szykuje jakieś "niespodzianki". Czym Ci ludzie się kierują?? Bo na pewno nie dobrem swoich bliskich...
Stary 2011-11-14, 16:11   #1961
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
trochę się uspokoiło na forum to Wam opowiem dlaczego nie chcę mieć z teściową nic wspólnego

pisałam Wam że chciałam zamknąć temat zaproszeń więc w niedzielę pokazałam teściowej co się nam podobai i co chcemy zamówić a ona do mnie z tekstem że jak ja sobie wyobrażam zamówić taki badziew bo to się do nieczego nie daje i wygląda okropnie - uwierzci mi szczękę zbierałam z podłogi a TŻ wtedy nie było w domu bo poszedł pograć w pilkę
ale na tym tematu nie zakończyła tylko wymyśliła już dla mnie fryzurę na ślub i najlepiej jakbym miała jakiś stroik na głowie dziewczyny żałujcie że nie widziałyście mojej miny jak to usłyszałam i jak to sobie wyobraziłam - ja i stroik na glowie a jak jej powiedziałam że wolon będę miała upięty pod fryzurą to myślałam że mnie ukatrupi no masakra jakaś - to tak z grubsza ale mam jej już serdecznie dosyć i jej wywodów na mój temat
Nie masz łatwo dziewczyno, nie masz łatwo. Najlepiej nic jej nie mówic, tylko postawić przed faktem dokonanym.
Ja mojej tesciówce nie mówię nic, nie pokazuję. Jednego dnia stwierdziła, że TŻ ma z nią jechać wybierać garnitur, bo już czas. Tak z minuty na minutę.... TŻ ją wyśmiał. Z jej gustem i marginesem cenowym już widzę ten garnitur. Stwierdziła, że jej syn spokojnie się zmieści w 500zł (z butami, koszulą i całą resztą....) Ach, porażka. Wczoraj znowuż powiedziała mi, ze jej córka kupiła suknię 7 lat temu za 1200zł. A, że to tak dawno było, to teraz na pewno znajdę coś w salnie do 1000zł
Wielce chce organizować spotkanie z moja mamą w sprawie naszego wesela, a na dzień dzisiejszy to nie zapowiada się by nas wsparła finansowo.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
gosza_m ja ślub też w kwietniu biorę i mam mniej rzeczy Ale za to sukienke mam -coby nie było,ze tak strasznie do tyłu jestem w przygotowaniach
ale masz suknię

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:13   #1962
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Tragedia No jak ona mogła tak do Ciebie powiedzieć ? W głowie mi się nie mieści.
A jeśli chodzi o Twój strój ślubny - ja wychodzę z założenia, że strój PM to broszka PM i ewentualnie jej matki/przyjaciółki. Być może jestem teraz trochę brutalna, ale teściowej nic do tego Z resztą chyba nawet jest taki przesąd, który mówi o tym, że wybieranie sukni ślubnej z teściową przynosi pecha
Ja po tym, jak teściowa stwierdziła, że jej się nasz kamerzysta nie podoba, postanowiłam nie angażować jej za bardzo w nasze przygotowania. Jak zapyta - to powiem, pokażę, ale sama z inicjatywą nie będę wychodzić. Po co mamy potem wysłuchiwać ? Żeby nie było, że jestem niewdzięczna synową - moja teściowa to w gruncie rzeczy bardzo dobry człowiek, szanuję ją i cenię, ale lubi czasem wymuszać swoje zdanie na innych, co nam raczej nie odpowiada

Ślub mamy 28.07., a zaproszenia do gości z Ameryki chcemy wysyłać jakoś w połowie stycznia, może na koniec. Naprawdę uważasz, że (biorąc pod uwagę ew. kupno biletów lotniczych, zaplanowanie urlopów, kosztów itp.) to za wcześnie ? Ja mam inne zdanie, ale szanuję Twoje

Nasza dekoracja będzie wyglądała tak: biały materiał, podświetlany lampkami, na nim złota, ozdobna ramka i w środku czarny cylinder i parasolka ozdobiona kwiatkami. Na początku nie podobał mi się ten pomysł i chciałam zwykłe, ozdobne serca na jasnym materiale, ale później koleżanka mnie przekonała do tego pomysłu i bardzo mi się to podoba. Z resztą Tż od samego początku to się podobało
nie pomyślałam o tym by gościom z USA dać znać wcześniej. Chyba dziś pogadam z rodzicami czy nie daliby rady przynajmniej telefonicznie zawiadomić znajomych o ślubie. Gdybyśmy mieli wpisaną godzinę do kalendarza w kościele, to bym już dziś zaproszenia wysłała a tak muszę się jeszcze wstrzymywać...
Stary 2011-11-14, 16:18   #1963
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wyżej - jak ma coś do Ciebie i do Twojego TŻta to niech Ci to powie a nie szykuje jakieś "niespodzianki". Czym Ci ludzie się kierują?? Bo na pewno nie dobrem swoich bliskich...
W tym jest problem że ona ogólnie udaje ze wszytsko jej pasuje po czym za plecami chce wsadzic nóż w plecy,a czy coś konkretnego szykuje i kiedy to sie nie dowiesz bo ona wszystko ukrywa a potem bezczelnie mówi ze to nie ona to zrobiła czy tamto. Wiem tylko tyle ze cos zaczyana mieszac bo wtraca sie w sprawy sprzed lat do których juz nie wróce a juz na pewno nie do byłego.
Także dziewczyny cieszcie sie ze wam sie tylko rodzice wtrącają do ślubu bo mi to niedługo zacznie cała familja..
Stary 2011-11-14, 16:19   #1964
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
nie pomyślałam o tym by gościom z USA dać znać wcześniej. Chyba dziś pogadam z rodzicami czy nie daliby rady przynajmniej telefonicznie zawiadomić znajomych o ślubie. Gdybyśmy mieli wpisaną godzinę do kalendarza w kościele, to bym już dziś zaproszenia wysłała a tak muszę się jeszcze wstrzymywać...
Ja wątpię w to, że wszyscy przyjadą, bo jednak taki przelot dla całej rodziny to strasznie dużo pieniędzy. Do tego jeszcze pewnie chcieliby sobie nowe kreacje kupić itp. To wszystko są koszta, a jeszcze urlopy trzeba zaplanować i nie dzień, dwa, a co najmniej tydzień-dwa, no bo kto będzie wydawał tyle kasy na bilet, żeby posiedzieć kilka dni w PL ? Dlatego też wolę wysłać zaproszenia wcześniej, może akurat namyślą się, przedyskutują i przylecą

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2011-11-14 o 16:20
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:22   #1965
Brydzia_
Zakorzenienie

podczytuję was ale nie daje rady pisać
weekend spędziłam z tż, dalej szukam pracy, remontujemy powoli dom... coraz bardziej przytłacza mnie to ile potrzebujemy pieniędzy i te wszystkie ślubne wydatki nie mam sił na to...

co do poruszanych spraw z tego co pamiętam

my nie chcemy etykiet na alkohole... szkoda kasy na to i czasu na naklejanie
soki w dzbankach kawa herbata i woda są wliczone w cene bez ograniczeń... musimy kupić gazowane napoje czyli cola sprite mirinda czy coś w ten deseń
alkohol mają kupić rodzice tż narazie nie poruszają tego tematu ja się nie wtrącam ich sprawa...
samochód... wolałabym nie wynajmować, szkoda mi na to pieniędzy jednak w rodzinie nie ma ŻADNEGO samochodu którym moglibyśmy jechać już myślę o sąsiadach znajomych i kim się tylko da ale niestety tż znalazł chryslera 300c za 600zł więc chyba będzie to

ustrojenie ściany za nami nie mam pojęcia do tej pory widziałam jedynie na zdjęciach duże serce/serca z balonów zawieszone na ścianie. Ponieważ w pobliżu restauracji znajduje się firma która produkuje wszelakie balony to właścicielka mówiła że młodzi czesto sobie tam zamawiają właśnie jakąś dekoracje i ta firma ją przywozi do restauracji i montuje i nie trzeba się tym martwić. Tak samo łuk z balonów w wejściu.
Mnie się balony nie podobają na sali w żadnej formie, wszystko oczywiście zależy od sali ale do naszej sali mi balony nie pasują. Także musze pomyśleć jeszcze nad tym

Nie pamiętam która wkleiła tą ściane lampek bardzo fajnie to wygląda tylko u nas chyba nie dałoby rady tego zamontować... no i znowu dla mnie kolejny koszt :/ więc odpada...

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:22   #1966
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wątpię w to, że wszyscy przyjadą, bo jednak taki przelot dla całej rodziny to strasznie dużo pieniędzy. Do tego jeszcze pewnie chcieliby sobie nowe kreacje kupić itp. To wszystko są koszta, a jeszcze urlopy trzeba zaplanować i nie dzień, dwa, a co najmniej tydzień-dwa, no bo kto będzie wydawał tyle kasy na bilet, żeby posiedzieć kilka dni w PL ? Dlatego też wolę wysłać zaproszenia wcześniej, może akurat namyślą się, przedyskutują i przylecą
Z USA to my zapraszamy znajomych moich rodziców. Znając ich to zechcą przyjechać, gdyż często w Polsce nie bywają. Jednak ze względu na większe koszty i odległość - muszą o weselu wiedzieć o wiele wcześniej niż goście z Polski.
Stary 2011-11-14, 16:24   #1967
(kicia)
Zakorzenienie

kindzia malwus jestem przerażona tym co czytam. Jak można się wtrącać w ten jedyny wyjątkowy dzien który te osoby miały już za sobą. Wiem że i tak robicie po swojemu ale to na pewno przykre tak słuchac. Szczególnie gdy wtrąca się teściowa która co do waszego wyglądu to ma najmniej do powiedzenia.

malwus a co w ogóle Twojej babci do tego że nie jestes z tamtym tylko z TŻ no szkoda słów bo jednak babcia to babcia bliska osoba a tak chce namieszać

z dwojga złego dobrze że moje babcie lubią TŻ teściowej nie mam a moja mama akceptuje wszystko co wymyślę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:31   #1968
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
W tym jest problem że ona ogólnie udaje ze wszytsko jej pasuje po czym za plecami chce wsadzic nóż w plecy,a czy coś konkretnego szykuje i kiedy to sie nie dowiesz bo ona wszystko ukrywa a potem bezczelnie mówi ze to nie ona to zrobiła czy tamto. Wiem tylko tyle ze cos zaczyana mieszac bo wtraca sie w sprawy sprzed lat do których juz nie wróce a juz na pewno nie do byłego.
Także dziewczyny cieszcie sie ze wam sie tylko rodzice wtrącają do ślubu bo mi to niedługo zacznie cała familja..
Dokładnie moja jest taka sam...:/

Stary 2011-11-14, 16:31   #1969
Jamee
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza i tydzień zwolnienia. Jakiegoś wirusa załapałam

Dziewczyny jak czytam o Waszych przejściach to dziękuję Bogu, że dał mi takich teściów. W nic się nie wtrącają, mimo, że płacą za swoich gości to nawet sali nie chcieli oglądać bo stwierdzili, że to nam ma się podobać.

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:38   #1970
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ja bym gości z dalekiej zagranicy jak najwcześniej informowała, że jest wesele.
Niekoniecznie zaproszeniami, ale telefonicznie, mailem. A na pół roku przed spokojnie można zaproszenie przesłać. Żeby wiedzieli, że to nie były takie puste słowa, no i by mogli sobie spokojnie wszystko zaplanować.

napoje my niestety musimy za wszystko płacić na sali. Początkowo była gadka, że dostaniemy namiary na hurtownie, ale dupa z tego wyszła. Ceny jak za zboże. Niestety w mojej okolicy na tym własnie lokale zarabiają najwięcej. to takie ukryte koszta. Soki, woda, cola, fanta, sprite, wszystko to płatne w lokalu

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-11-14, 16:40   #1971
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
napoje my niestety musimy za wszystko płacić na sali. Początkowo była gadka, że dostaniemy namiary na hurtownie, ale dupa z tego wyszła. Ceny jak za zboże. Niestety w mojej okolicy na tym własnie lokale zarabiają najwięcej. to takie ukryte koszta. Soki, woda, cola, fanta, sprite, wszystko to płatne w lokalu
I dlatego zrezygnowałam z Rege

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:40   #1972
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak czytam o Waszych przejściach to dziękuję Bogu, że dał mi takich teściów. W nic się nie wtrącają, mimo, że płacą za swoich gości to nawet sali nie chcieli oglądać bo stwierdzili, że to nam ma się podobać.

Zdrówka życzę

Ja również nie mogę narzekać na teściów(przynajmniej na razie ) o wszystkich sprawach decyduje ja z Tż-em i ani oni ani moi rodzice się nie wtrącają ,jeżeli zapytamy o rade to chętnie pomogą ,ale na razie nie wciskają nam swoich pomysłów i mam nadzieje ,że tak pozostanie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:45   #1973
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
kindzia malwus jestem przerażona tym co czytam. Jak można się wtrącać w ten jedyny wyjątkowy dzien który te osoby miały już za sobą. Wiem że i tak robicie po swojemu ale to na pewno przykre tak słuchac. Szczególnie gdy wtrąca się teściowa która co do waszego wyglądu to ma najmniej do powiedzenia.

malwus a co w ogóle Twojej babci do tego że nie jestes z tamtym tylko z TŻ no szkoda słów bo jednak babcia to babcia bliska osoba a tak chce namieszać
Jak ludzie nie maja zajecia to głupoty wymyślają. Były tak sie mojej babce spodobał( w tym sensie ze nadaje sie na mojego męża ) ze inny niz on w rachubę nie wchodzi.
Jakby mi się tak przyszło z takim kimś jak były ochajtać to ciekawa jestem czy jakby się pojawiły problemy to taka babka wzięła by za nie odpowiedzialność. Bardzo łatwo jest komuś wybrać druga połówke tylko kogo obchodzi jak oni sobie po slubie poradza.
Starsze pokolenia wychodza z założenia ze lepszy rydz niż nic. Gorszy jest problem ze jak ten rydz nie okaże sie rydzem tylko muchomorem.
Stary 2011-11-14, 16:57   #1974
Palulitka
Raczkowanie

mam pytanie do PM-ek które już zamówiły suknie. Czy przy zamawianiu zdejmują z was miarę ? czy zdejmują ją w późniejszym terminie ?
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:58   #1975
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ludzie nie maja zajecia to głupoty wymyślają. Były tak sie mojej babce spodobał( w tym sensie ze nadaje sie na mojego męża ) ze inny niz on w rachubę nie wchodzi.
Jakby mi się tak przyszło z takim kimś jak były ochajtać to ciekawa jestem czy jakby się pojawiły problemy to taka babka wzięła by za nie odpowiedzialność. Bardzo łatwo jest komuś wybrać druga połówke tylko kogo obchodzi jak oni sobie po slubie poradza.
Starsze pokolenia wychodza z założenia ze lepszy rydz niż nic. Gorszy jest problem ze jak ten rydz nie okaże sie rydzem tylko muchomorem.
A może spróbować pokazać jej że TŻ jest najlepszy dla Ciebie. Bo mówisz że mało go zna. Czy to taka babcia która jak się uprze to koniec

Stary 2011-11-14, 17:01   #1976
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuje ja już jestem po ale to była masakra 24h przez tydzień spędziłam...

Stary 2011-11-14, 17:02   #1977
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do PM-ek które już zamówiły suknie. Czy przy zamawianiu zdejmują z was miarę ? czy zdejmują ją w późniejszym terminie ?
Mi zdjęła odrazu w maju trochę głupio ale na razie wymiary się nie powiększyły więc ok u mnie tylko wzrost i obwód w biuście i pod i talia najbardziej liczy

Stary 2011-11-14, 17:04   #1978
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie przy zamówieniu zdjęła Pani miarę. Natomiast zaznaczyła, ze w przypadku gdybym drastycznie utyła lub schudła to mam ją w międzyczasie o tym informować po to by podać nowe wymiary.
Stary 2011-11-14, 17:05   #1979
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
A może spróbować pokazać jej że TŻ jest najlepszy dla Ciebie. Bo mówisz że mało go zna. Czy to taka babcia która jak się uprze to koniec
Jest taka jak słowa przez ze mnie pogrubione w Twojej wypowiedzi. Ja nawet Tz przy niej całuje i ogólnie nie hamuje sie z wyrażeniem uczuc przy niej. Właśnie tym bardziej jej pokazuje ze dla mnie liczy sie tylko Tz nie przeszłośc która już nigdy nie wróci. Ogólnie musi być taka jak ona chce i będzie robic wszystko zeby te swoje cele zrealizowac. Mysli jednak ze ja o niczym nie wiem a Tż to juz w ogóle ale my jesteśmy przygotowania na ruchy z jej strony. Jesli cos sie wydarzy jestem w stanie nie dac jej nawet zaproszenia na wesele.
Chyba i tak nie bardzo sie kwapi byc na weselu bo jak sama wspomniała ktoś musi domu pilnowac wiec moze to nawet lepiej jakby pilnowała niz jakby jakies cyrki na weselu odwaliła.
Stary 2011-11-14, 17:21   #1980
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
I dlatego zrezygnowałam z Rege
W Bravo było jeszcze drożej. U nas stanęło na tym, że ma być blisko. No i musi być duża sala. Więc Perła i Zameczek w Chałupkach odpadła. A na restauracjach z Rogowa sie nie znamy za bardzo.
I tak padło na Rege. Na czymś stracić musimy

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości