|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy- nasze łowy i zdobycze- cz. XII
AneciaG bardzo ładne ciuszki, ale beżowej(?) sukienki zazdroszczę na maksa
|
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
coś koło 20 złotych
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
AneciaG rzeczywiście udane łowy, ale również sukienki najbardziej zazdroszczę
A ja zainspirowana Wami, brakiem w miarę fajnych ciuchów i dzięki wolnemu dniu wybrałam się dzisiaj na łowy, które okazały się fiaskiem ponad 2 h wyciągnięte z życiorysu Nie poddaję się- w pt jak mi się uda to wybiorę się do innego miasta na łowy! A zapomniałam dodać- mamie w zeszłym tygodniu udało się dla mnie wyszperać bluzkę z Jane Norman za 7 zł. Może wstawię później jak mi się wreszcie uda porządniej obłowić.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
#1324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żałuję, że to nie był mój rozmiar... ale za którymś razem się trafi coś dobrego
|
|||
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny... często przeglądam wasz wątek i praktycznie od zawsze męczy mnie jedno pytanie. Skąd sie biorą u nas ubrania w szmatakesach z Anglii... chodzę na łowy już od dziecka
, byłam w Anglii na tych wakacjach i nie mam pojęcia skąd jest tyle tego towaru. Słyszałam, że towar najczęście plynie do nas statkami ale nie wiem gdzie tam są jakieś zbiórki...Anglicy mają swoje szmateksy typu British Heart i inne, mieszkańcy przynosza ubrania za darmo a pieniądze ze sprzedaż idą na biednych. Natomiast u nas jest tego tyle i często nawet nowe z metkami... i skąd to jest ?
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama dzisiaj widziałam wiele ładnych kurtek i płaszczyków, zwłaszcza jeden wpadł mi w oko, przepiękny delikatny kolor- bardzo blady fiolet, delikatnie pikowany, jednak od razu widziałam na wieszaku, że będzie za duży. Ale nie żałuję, bo nie mam na razie w planach kupna kurtki/płaszczyka. Płaszczyk był za 55 zł bodajże.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest napisane vyrobca: UK, dovozce Ceska republika Zresztą tę maszynkę z lidla poleciła mi znajoma, wcześniej miałam taką z kiosku za 5 zł i od razu wylądowała w koszu ![]() A z tym "mięskiem" to
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
W końcu znalazłam lumpka iii: deklaruję, że od dziś nie ubieram się nigdzie indziej! Znalazłam mnusstwo świetnych ciuchów ale nie chciałam w paść w wir i kupować wszystkiego bo w połowie pewnie bym nie chodziła, poza tym gotówki zbyt mało.
Przepraszam za jakość zdjęć, robione przed chwilą, komórką. 1. Pasiasty top 2. Kremowy sweterek-H&M 3.-//- 4.Nietoperz(?) z wilkiem-H&M Jest trochę za duży, ale podoba mi się. Do leginsów idealny. 5.Zwykła, fioletowa bokserka-H&M 6.Kardigan za tyłek, ciemno niebieski, z kieszonkami. -H&M Nie mogę doczekać się następnego razu, to chyba jakiś nałóg. Następny napad za tydzień w poniedziałek. Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2011-11-14 o 20:11 |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
Naprawdę fajne łowy, zwłaszcza sweter z wilkiem, bardzo mi się podoba
no i słodki króliczek.
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
CO do golenia ubrań, zawsze używam zwykłych maszynek z tą różnicą, że wybieram te już nieco stępione, żeby ubrań nie poniszczyć i jak do tej pory nie miałam żadnych niemiłych przygód. Kiedyś miałam specjalną "golarkę o ubrań", nawet nie byle jakiej firmy i niestety była beznadziejna...
Super łowy. Ja mimo, że poszłam z 12 wieszakami, to niczego nie kupiłam, ostatnio żal mi nawet 5zł, szafa pęka w szwach
|
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
W Rybniku, na przeciw pkp. ; ))
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Bluzka z wilkiem jest przecudna
ukradne ci xD
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
W ostatnim miesiącu znacząco ograniczyłam wizyty i wydatki w lumpach. Oto moje zakupy z ostatnich dwóch miesięcy:
1-2. nowe buty George - 4,30 zł 3. koszula z bufkami (a la koszula Sochy z kolekcji The Blues H&M) - Armani Exchange (jakiś taki tani Armani 4. prezentowana już niedawno bokserka Denim&Co (ubrania w lumpeksach lubią się powtarzać) - ok. 7 zł 5. sukienka z różanym dołem - ok. 8 zł 6. torebka z nitami - 12,20 zł 7. spodenki Atmo - 7,40 zł Bez zdjęcia - matowe legginsy H&M i fioletowa oversize'owa bluza New Yorker. Mamie kupiłam srebrną narzutkę, ale kiedyś ją podkradnę.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Jak Wy takie fajne buty znajdujecie i jeszcze nowe, i za grosze?!
Ja się zakochałam w jednym z ostrołęckich lumpeksów, ale mogę tam bywać tylko 1-2 razy w miesiącu (jak teściową odwiedzamy). W W-wie póki co znalazłam 2 fajne lumpki niedaleko mnie i powoli zapuszcam się w poszukiwaniu kolejnych miejsc (ale w niektórych jest strasznie drogo! 50-70zł/kg). P.S. Bluza z wilkiem śliczna!
|
|
|
|
#1337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, miło mi. Cena sobotnia, dorwałam je ostatniego dnia na minutę przed zamknięciem w moim rodzinnym mieście. Byłam zdziwiona, że się uchowały. Były nieużywane, jednak ze względów bezpieczeństwa zostały wyczyszczone Domestosem, przeżyły kąpiel pod prysznicem i suszyły się caaały dzień na piecyku. ;P
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2011-11-14 o 22:24 Powód: błędne użycie przyimka :P |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Witam, od jakiegoś czasu podglądam Wasze zdobycze i jestem zachwycona! Przede wszystkim tym, że znajdujecie tak fantastyczne rzeczy, w tak dobrym stanie a co najważniejsze często za naprawdę przysłowiowe 'grosze'
Te sukienki, spodnie, bluzki, buty, no co ja będę wymieniać!Jak znajdę trochę więcej czasu porobię fotki i powrzucam co nieco ![]() Swoją drogą często zastanawiam się jakie wymiary ma wasza szafa??? W mojej jest już naprawdę ciasno ale to dlatego też, że bardzo ciężko mi jest rozstać się z wieloma rzeczami a ciągle dochodzą następne... czas to zmienić!
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny ten nietoperz z wilkiem Ale najbardziej podoba mi się króliczek ![]() Cytat:
|
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strach pomyśleć, co zrobię, gdy będę musiała się przeprowadzić! Cytat:
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
||
|
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ! U mnie niestety wszystko jest bardziej pościskane a mam ogromną szafę tylko dla siebie to wszystko przez te rzeczy do których jestem za bardzo przywiązana. Zainspirowałaś mnie, czas z tym coś zrobić! |
|
|
|
|
#1347 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam w SH materiałowe rurki za 23 zł są naprawdę super bym wam podała markę ale za bardzo nie chce mi się ich ściągać z tyłka
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomału w jednej szafie i w szafce w łazience robię dodatkowe miejsce dla malucha;P no i musiałam udostępnić mu komodę, więc część rzeczy wyrzuciłam a część powiesiłam w szafie, kupując wieszaki na spodnie czy spódnice, więc teraz to już trochę ciasno się zrobiło w moim Komandorze
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje z ost. wypadów, szału ostatnio nie ma. Albo mam pecha albo dostawy są coraz gorsze : 1. Koszula Denim Co 12 zł 2. Koszula H&M 14 zł 3. Spodnie rurki Denim Co ( uwielbiam spodnie tej firmy, bardzo wygodne, jak legginsy) 4. Sweter gina tricot 11 zł 5. Tunika dorothy perkins 10 zł 6. Skarpetki 1, 50 zł
Edytowane przez agravvka Czas edycji: 2011-11-15 o 11:31 |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Well you only need the light when it's burning low Only miss the sun when it starts to snow Only know you love her when you let her go Only know you've been high when you're feeling low Only hate the road when you're missing home... " fitness, running, cycling |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

ponad 2 h wyciągnięte z życiorysu

faktycznie, stoi jak byk