Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 20:43   #3481
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Adjuu

Dukaj dalej tak jak masz w planie. Jeśli teraz wypada Ci PW to rób PW, jeśli P to P. Zrezygnuj na kilka dni z produktów tolerowanych, pij zieloną herbatkę. Może zastój Cię ominie
Kakao 1 łyżeczka. Ja sypię tak na oko, słodzik do smaku

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:54   #3482
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Adjuu

Dukaj dalej tak jak masz w planie. Jeśli teraz wypada Ci PW to rób PW, jeśli P to P. Zrezygnuj na kilka dni z produktów tolerowanych, pij zieloną herbatkę. Może zastój Cię ominie
O właśnie,1 łyżeczka,pomyłka z mojej strony
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:02   #3483
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Kochana jak stosowałaś 3/3 to idź dalej ty trybem chyba,że przerwałaś dość długo to wtedy można zmienić 5/5(polecem bo ja też tym idę)
Stop grzeszkom i dalej dukamy
Kakao 1 łyżka dziennie pod warunkiem,że nie ma wzrostów,co do słodzika to do smaku
Moje odstępstwo od diety trwało jakieś 2 tygodnie, na szczęście w porę (mam nadzieję) się opamiętałam.. także spróbuję tak jak mówisz dalej trybem 3/3 i będę obserwować reakcję organizmu
Dziękuję Kochana za słowa zagrzewające do dietkowania

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Adjuu

Żeby Twoje swłowa się spełniły i aby zastój mnie ominął Ale jeśli tak się nie stanie, to będę miała za swoje - jestem tego świadoma i postaram się przyjąć to dzielnie na klatę

A Ty Madziu jesteś moją motywacją i gdyby nie Twoje zdjęcia, to nie wiem, czy bym się opamiętała w porę i czy przypadkiem nie wcinałabym teraz cukierków Także dziękuję Kochana
No i za cenne rady i wskazówki również
Dziś dzień bez najmniejszego grzeszku i tak zamierzam dalej czynić
Kobietko, a jak tam na studiach? Bo dawno nic na ten temat nie wspominałaś

Dziewczyny, a jak jest z papierosami na Dukanie?
Ja nie palę, ale koleżanka pali sporo, a waży ponad 80 kg i prosiła mnie żebym zapytała, bo myśli o tej dziecie, ale nie umie rzucić tego paskudnego nałogu

Edytowane przez Adjuu
Czas edycji: 2011-11-14 o 21:03
Adjuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:13   #3484
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adjuu Pokaż wiadomość
Żeby Twoje swłowa się spełniły i aby zastój mnie ominął Ale jeśli tak się nie stanie, to będę miała za swoje - jestem tego świadoma i postaram się przyjąć to dzielnie na klatę

A Ty Madziu jesteś moją motywacją i gdyby nie Twoje zdjęcia, to nie wiem, czy bym się opamiętała w porę i czy przypadkiem nie wcinałabym teraz cukierków Także dziękuję Kochana
No i za cenne rady i wskazówki również
Dziś dzień bez najmniejszego grzeszku i tak zamierzam dalej czynić
Kobietko, a jak tam na studiach? Bo dawno nic na ten temat nie wspominałaś
W końcu wcześniej byłaś grzeczna, to może tym razem obejdzie się bez konsekwencji Trzymam kciuki
Tylko powiem Ci z własnego doświadczenia, że jak po grzechach nic złego się na wadze nie dzieje, to niestety łatwo jest zgrzeszyć znowu, bo się nie dostało kopa

Kochana, dziękuję bardzo za to co piszesz Strasznie mi miło jak czytam takie rzeczy
Studia na razie nie zbyt wymagające, ale nie narzekam Lepsze to, niż ciągłe kolosy Ciekawe tylko co będzie, jak zaczną się zaliczenia i sesja A jak u Ciebie ?

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-11-14, 21:16   #3485
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez dragomira Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa nadziei Mam 158cm wzrostu i ważę 65kg. narazie chciałabym zrzucić 10kg i jeżeli uznam, że z wagą 55kg czuje się dobrze to ją zostawię a jeżeli nie to będę dążyć do 50kg. Mam 28 lat.
mój wzrost trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez AssiaXD Pokaż wiadomość
Szukam jakiejś fajnej, nieuciążliwej w przygotowaniu diety. Chciałabym zrzucić około 12 kg. Mój problem polega na tym, że nie lubię dużo czasu spędzać w kuchni, generalnie średnio gotuję,bo nie lubię. Dużo czasu poświęcacie na przygotowanie posiłków przy diecie Dukana? W porównaniu do zwykłych domowych obiadków?
ta dieta jest troche pracochłonna

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

mam pytanie - ile to "porcja" makaronu, ziemniaków i ryżu?? ok. 100gram czy ile, bo nie mam pojęcia
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:17   #3486
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a jak jest z papierosami na Dukanie?
Ja nie palę, ale koleżanka pali sporo, a waży ponad 80 kg i prosiła mnie żebym zapytała, bo myśli o tej dziecie, ale nie umie rzucić tego paskudnego nałogu
Kochana a co ma jedno i drugie wspolnego ja pale i dukam juz od lipca i pale juz pare lat i zyje
Mloda ma strasznie wysoka goraczke
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:29   #3487
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
W końcu wcześniej byłaś grzeczna, to może tym razem obejdzie się bez konsekwencji Trzymam kciuki
Tylko powiem Ci z własnego doświadczenia, że jak po grzechach nic złego się na wadze nie dzieje, to niestety łatwo jest zgrzeszyć znowu, bo się nie dostało kopa

Kochana, dziękuję bardzo za to co piszesz Strasznie mi miło jak czytam takie rzeczy
Studia na razie nie zbyt wymagające, ale nie narzekam Lepsze to, niż ciągłe kolosy Ciekawe tylko co będzie, jak zaczną się zaliczenia i sesja A jak u Ciebie ?
Za kciuki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
To prawda - byłam grzeczna, więc mam nadzieję, że wielkich konsekwencji nie będzie, a ja będę dalej znowu grzeczna i bezgrzeszna

Ty jesteś Madziu idealnym przykładem na to, że i grzeszki da się pokonać i wygrać z nimi walkę!
A odnośnie tego, co piszę - to nie masz Kochana za co dziękować Sama prawda i tyle Odwaliłaś kawał dobrej roboty i należy Ci się gromada słów uznania

A odnośnie studiów, to również nie narzekam
Za 2 tygodnie mam pierwsze kolokwium
Ale gdyby nie matma, to byłoby już w ogóle super
Ale mam nadzieję, że jak teraz się pomęczę, to potem będę miała w życiu łatwiej - tak mówi mój tata zawsze, jak marudzę

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Kochana a co ma jedno i drugie wspolnego ja pale i dukam juz od lipca i pale juz pare lat i zyje
Mloda ma strasznie wysoka goraczke
Wiesz Kochana, ta dieta ma swoje prawa i czasem wydawałoby się, że nieistotna rzecz, a może popsuć przygodę z tą dietą i walkę z kilogramami, także wolałam zapytać

Zdrówka dla Alby
Co Wy takie chorowite kobietki ostatnio?
Stary 2011-11-14, 21:33   #3488
borczus88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dragomira Pokaż wiadomość
Borczus88 a jaką wagę startową miałaś? jest tu jakiś Twój jadłospis żebym sobie zobaczyła co jadłaś że tak ładnie schudłaś?
66kg, przy wzroście 173, najmniejszą wagę jaką odnotowałam to 54,9, to były piękne czasy, a najczęsciej jadłam twaróg chudy z mlekiem i słodzikiem (na śniadania), cycki z kuraka , jajca i jogurty naturalne (i JOVI 0% te smakowe, ale ), do znudzenia... Teraz się zastanawiam jak ja wytrwałam....
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Balance 8 Power 7 Superset 5
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:34   #3489
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz Kochana, ta dieta ma swoje prawa i czasem wydawałoby się, że nieistotna rzecz, a może popsuć przygodę z tą dietą i walkę z kilogramami, także wolałam zapytać

Zdrówka dla Alby
Co Wy takie chorowite kobietki ostatnio?
A nie wiem jakies fatum wisi nad nami i tak sie trzymala za dobrze!! 3 tyg ja zdychalam potem moja mama...no ale jak narazie udalo sie zbic goraczka tfu tfu jutro przymusowy dzien z mloda szykujcie line
Ja tam kochana pale, nic mi nie zaszkodzilo jak narazie procz tego ze ktoregos pieknego dnia przestane spiewac(tak twierdzi moja lekarka)
Stary 2011-11-14, 21:39   #3490
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
mam pytanie - ile to "porcja" makaronu, ziemniaków i ryżu?? ok. 100gram czy ile, bo nie mam pojęcia
Makaron 200g (nie łączyć do z tłuszczem)
Kuskus, polenta, bulgur (co to wgl jest ), ziarna pszenicy do 200g
Soczewica do 150 g
Ryż biały, najlepiej basmanti (nie łączyć z tłuszczem), ryż dziki i pełnoziarnisty do 125g ugotowanego produktu.
Ziemniaki (brak info o ilości) gotowane w koszulkach lub pieczone w folii)

To co jest najwyżej (makarony) są najbardziej wartościowe i najlepiej je jeść. Im niżej tym mniej wartościowe produkty.

Info z "Nie potrafię schudnąć" str. 57-58.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Za kciuki nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
To prawda - byłam grzeczna, więc mam nadzieję, że wielkich konsekwencji nie będzie, a ja będę dalej znowu grzeczna i bezgrzeszna

Ty jesteś Madziu idealnym przykładem na to, że i grzeszki da się pokonać i wygrać z nimi walkę!
A odnośnie tego, co piszę - to nie masz Kochana za co dziękować Sama prawda i tyle Odwaliłaś kawał dobrej roboty i należy Ci się gromada słów uznania

A odnośnie studiów, to również nie narzekam
Za 2 tygodnie mam pierwsze kolokwium
Ale gdyby nie matma, to byłoby już w ogóle super
Ale mam nadzieję, że jak teraz się pomęczę, to potem będę miała w życiu łatwiej - tak mówi mój tata zawsze, jak marudzę

Ja mam pierwsze w piątek z angielskiego
Słyszałam, że z matmą nie jest za wesoło. Głównie dlatego cieszę się, że jestem tu, gdzie jestem

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-11-14, 22:06   #3491
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
Makaron 200g (nie łączyć do z tłuszczem)
Kuskus, polenta, bulgur (co to wgl jest ), ziarna pszenicy do 200g
Soczewica do 150 g
Ryż biały, najlepiej basmanti (nie łączyć z tłuszczem), ryż dziki i pełnoziarnisty do 125g ugotowanego produktu.
Ziemniaki (brak info o ilości) gotowane w koszulkach lub pieczone w folii)

To co jest najwyżej (makarony) są najbardziej wartościowe i najlepiej je jeść. Im niżej tym mniej wartościowe produkty.

Info z "Nie potrafię schudnąć" str. 57-58.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Ja mam pierwsze w piątek z angielskiego
Słyszałam, że z matmą nie jest za wesoło. Głównie dlatego cieszę się, że jestem tu, gdzie jestem
Kochane,piszcie,że to do fazy III albo IV bo niektóre nowe laski się zaplączą,że można te produkty na I i II fazie.
Powodzenia na egzminach,kolokwiach dla wszystkich studentek
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 23:00   #3492
borczus88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Powodzenia na egzminach,kolokwiach dla wszystkich studentek
Dziękować
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
Stary 2011-11-15, 05:49   #3493
Fenris
Czekam na Ragnarok

Wczoraj pocwiczylam godzinke na orbitreku i to na wyzszych obrotach. Mialam tyle energii, że cwiczylo się rewelacyjnie. Tak lekko mimo że bieglam jak szalona.

Mam dziś duzo pysznego jedzonka do pracy i mleko skondensowane 4% do kawy

A poza tym od kilku tygodni nie mogę poradzic sobie z zapuchnietymi oczami i nie wiem co jest grane. Puchna rano dolne powieki, swedza i sa czerwone, a przez caly dzien mam wory pod oczami (i straszne zmarszczki od tego). Podejrzewalam alergie, ale o tej porze roku? Na co?

Milego dnia!
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:20   #3494
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A poza tym od kilku tygodni nie mogę poradzic sobie z zapuchnietymi oczami i nie wiem co jest grane. Puchna rano dolne powieki, swedza i sa czerwone, a przez caly dzien mam wory pod oczami (i straszne zmarszczki od tego). Podejrzewalam alergie, ale o tej porze roku? Na co?
Hej

Mam dokładnie to samo z oczami jestem alergikiem, pyłkowcem....ale raczej w zimie nic nie powinno mnie uczulać ... a teraz rano wstaje i wygladaj jak potwór, objawy podobnie jak u Ciebie i wory z woda pod oczami i na powiekach...tylko ja obstawiam, że u mnie to może byc coś od nerek albo od pecherza (zdecydowanie za mało pije i ostatnio to i owo mi nawala)..albo od kaloryfera co sie sezon grzewczy zaczał ... sama nie wiem
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:28   #3495
beautystyleandme
Zadomowienie

Hej Kochane!
drugi dzień fazy uderzeniowej i na wadze już 1kg mniej
kocham wujka dukana
beautystyleandme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:45   #3496
Kostka09
Zakorzenienie

hello
co slychac?
u mnie II faza 2 tydzien po dluuugiej przerwie, i 1 kilogram w dol, na wadze koszmarny wynik ale doje sobie jeszcze czas
musze troche ponadrabiac

buziaki
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:55   #3497
Fenris
Czekam na Ragnarok

Moniczorku - no wlasnie chyba nic nie pyli (na pylki jestem bardzo uczulona), wiec moze ten kaloryfer. A moze pies - jestem na niego uczulona, a ciagle się ociera o lozko :/

Ale zamulasta pogoda.

Kostko -

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-11-15 o 14:56
Stary 2011-11-15, 15:46   #3498
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Nie odzywałam się długo, bo... bo jestem beznadziejna i wstyd mi było się do tego przyznać. Ale teraz postanowiłam się przyznać, że od około 2 tygodni trochę moja dieta się wykoleiła.. system P i P+W nadal trwał normalnie, ale oprócz tego miałam 'małe' słodyczowe obżarstwo i raz zjadłam kebab, pizzę, MacWrap..
Na wadze nic mi nie podskoczyło (wiem, że na pewno będzie zastój albo podskoczy z opóźnieniem ale za głupotę się płaci).
Od dziś znów dukam idealnie i w związku z tym moje (kontrowersyjne, zadawane już przez kogoś) pytanie: robić dalej trybem 3/3, czy zrobić sobie 5 dni proto i dopiero potem 3/3? Czy takie 5 dni proto jako kolejna uderzeniówka pomoże, czy niewskazana jest i lecieć 3/3?

Aha, i jeszcze jedno pytanko Jak często można pić kakao i ile go sypiecie na filiżankę, no i ile do tego słodzika można? Bo dla mnie jakieś takie strasznie gorzkie ono jest

Z góry dzięki za odpowiedzi

P.S. Madziu - przepraszam, że dopiero teraz to piszę, ale wyglądasz cudnie! Zupełnie inna dziewczyna Jestem pod wrażeniem, z podziwu pokazywałam też rodzicom i oni również Moje gratulacje i życzę Ci utrzymania tej wagi i takiego ślicznego wyglądu

P.S.2.
A ja ostatnio kupowałam szyneczkę z indyka w mięsnym i pani mi proponowała coś innego, to podziękowałam i powiedziałam nieopatrznie, że jestem na Dukanie. A ona jak zaczęła gadać... że ona z mężem była na Dukanie i że mąż super, a ona straszny efekt jojo, bo po diecie zaczęła znów jeść pełno chleba, słodyczy, śmieciowego jedzenia no i według niej oczywiście to nie jej wina tylko Dukana.. ale to szczegół

Dukan radzi
1. jak sie zgrzeszy to kontynuowac jak sie szlo,takim samym trybem, nie dowalac sobie proto dni, bo sie zwolni nam metabolizm totalnie
2. zimne napoje, najbardziej woda i zielona herbata
3. wiecej ruchu
4. odstawic tolerowane na 3-4 dni
5. nie grzeszyc bo kazdy nawet najmniejszy grzeszek pojawi sie na wadze z opoznionym zaplonem, a dieta potrwa dluugo

co do kakauka to slodzik jak najbardziej, ale kakauko bym odstawila, bo tolerowane jest, trza sie na bialkach skupic, jak grzechy byly

Slodzik- nie powinno sie 8 lyzeczek/tabletek na dobe przekraczac
=zeby sie do slodyczy nie przyzwyczajac
= zeby sie nie puchlo (o czym ostatnio sie dowiedzialam z boskiego czata)
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:00   #3499
Moonique2
Raczkowanie

Melduję się i dziś
Drugi dzień P i jak na razie trzymam się ok jutro warzywka i rano chwila prawdy na wadze.... mam nadzieję że chociaż 0,2 spadło ;p

Może ktoś mi powiedzieć jak się robi pyszną owsiankę ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 17:28   #3500
CAMA07
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Ja zaczęłam właśnie drugie podejście do tej diety (w lato się nie udało - maniak truskawek) Napiszcie proszę czy są jakieś serki, desery, kaszki smakowe w sklepie które można jeść bez obaw - tzn coś bez wcześniejszego przygotowywania z serka homo? Szukałam w polecanych ale nic nie znalazłam.
Robiłam dziś przegląd w sklepie uporczywie czytając etykiety i nic - zawsze węgle i tłuszcz przerastają białko ?
Najbliższy ideału jest Satino Light Bakomy - ale i tak zły, tak?
Białko 3,2 g, W 10,4, T 0,9 g, i nie ma cukru.
A co z makaronami - tymi na skrobi, na all jest ich dużo. Warto ryzykować czy lepiej sobie darować na rzecz makaronu z naleśników?
CAMA07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:23   #3501
paulinika
Zakorzenienie

Siedzialysmy 3 godziny w przychodni z dzieckiem ktore mialo 40 stopni goraczki i nikt nas nie chcial przepuscic...co za ludzie...dopiero wrocilysmy. Angina...eh...musialam sie wygadac, plakac mi sie chce doslownie...
Stary 2011-11-15, 19:33   #3502
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moonique2 Pokaż wiadomość
Melduję się i dziś
Drugi dzień P i jak na razie trzymam się ok jutro warzywka i rano chwila prawdy na wadze.... mam nadzieję że chociaż 0,2 spadło ;p

2 łyżki otrębów owsianych zalać 1/2 szklanki wody, odstawić (jak wrzątek, to wystarczy 10 min, inaczej lepiej dłużej). Dolać szklankę mleka, dodać słodzik i sól, zagotować. Możesz dodać np słodzik i kakao, albo cynamon. Ni musisz odstawiać tych otrębów z wodą, ale wg mnie lepsze są otręby jak napęcznieją

Cytat:
Napisane przez CbAMA07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ja zaczęłam właśnie drugie podejście do tej diety (w lato się nie udało - maniak truskawek) Napiszcie proszę czy są jakieś serki, desery, kaszki smakowe w sklepie które można jeść bez obaw - tzn coś bez wcześniejszego przygotowywania z serka homo? Szukałam w polecanych ale nic nie znalazłam.
Robiłam dziś przegląd w sklepie uporczywie czytając etykiety i nic - zawsze węgle i tłuszcz przerastają białko ?
A co z makaronami - tymi na skrobi, na all jest ich dużo. Warto ryzykować czy lepiej sobie darować na rzecz makaronu z naleśników?
Satino light można, ale jako produkt tolerowany, gdy waga ładnie spada i nie za często. Na tej samej zasadzie można ponoć Jovi waniliowe.
Makaronów na I i II fazie nie można. Możesz sobie zrobić sama (przepis na blogu zkotemwkuchni.blogsport.c om )

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-11-15, 19:35   #3503
borczus88
Rozeznanie

Czy dieta Dukana jest dobra na włosy?? bo gdzieś mniej mi wypadaja... miał tak ktoś??
Tiff 34 Mel 61 BB 2
Waga 63,7kg Wzrost 173cm
Stary 2011-11-15, 19:45   #3504
yolanda9
Zadomowienie

Hej!
Cytat:
A poza tym od kilku tygodni nie mogę poradzic sobie z zapuchnietymi oczami i nie wiem co jest grane.
Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo z oczami
Oj bidulki....
Cytat:
Napisane przez beautystyleandme Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
drugi dzień fazy uderzeniowej i na wadze już 1kg mniej
No to pięknie! To motywacja jest

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
hello

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Slodzik- nie powinno sie 8 lyzeczek/tabletek na dobe przekraczac
=zeby sie do slodyczy nie przyzwyczajac
= zeby sie nie puchlo (o czym ostatnio sie dowiedzialam z boskiego czata)
Ja musze nad tym popracować, bo zdecydowanie za dużo go jem...
Cytat:
Ja zalewam trzy łyżki otrębów owsianych 1-1,5 szkl. mleka, dodaję szczyptę soli i zagotowuję na małym ogniu. Lubię owsiankę na słodko, więc na koniec dosładzam według upodobania. I już!
Cytat:
Siedzialysmy 3 godziny w przychodni z dzieckiem ktore mialo 40 stopni goraczki i nikt nas nie chcial przepuscic...
rety! na czym ten świat stoi.... Życzę zdrówka...chociaż pewnie najbliższe kilka dni będą dla Was ciężkie

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:25   #3505
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję się i dziś

Bedzie dooobrze
Ja moja owsianke robie bardzo prosto i szybko. Do takiego plastikowego naczynka do mikrofali wsypuje 2 lyzki otrab owsianych, zalewam albo odrobina wody albo mleka, tak, zeby napecznialy, potem jeszcze dolewam mleka, wrzucam do mikrofalki na chwile i dodaje potem do smaku szczypte soli i slodzik, niektorzy dodaja tez cynamon,ja czasem daje lyzke goji berries (owoce goi, takie blade rodzynki malo slodkie) i jak jest za gesta to dolewam troszke mleczka i jem. Mi to smakuje jak kaszka manna bardziej niz platki owsiane

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez CAMA07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
A znalazlas moze shirataki noodles-? to taki makaron bez wegli, zupelnie dozwolony na dukanie, wg czata i str dukana w GB, mozna go jesc do woli

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
Czy dieta Dukana jest dobra na włosy?? bo gdzieś mniej mi wypadaja... miał tak ktoś??
mi zawsze wypadaly ( bo zawsze na jakiejs diecie)

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-11-15, 20:43   #3506
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Moniczorku - no wlasnie chyba nic nie pyli (na pylki jestem bardzo uczulona), wiec moze ten kaloryfer. A moze pies - jestem na niego uczulona, a ciagle się ociera o lozko :/
Ja tez jestem strasznym pełkowcem, ale obstawiam że to coś innego...a psa nie mam
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:39   #3507
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Siedzialysmy 3 godziny w przychodni z dzieckiem ktore mialo 40 stopni goraczki i nikt nas nie chcial przepuscic...co za ludzie...dopiero wrocilysmy. Angina...eh...musialam sie wygadac, plakac mi sie chce doslownie...

ja tak miesiąc temu siedziałam Olo wymiotował i tak się pchali żebym nie weszła

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 22:09   #3508
d666666
Wtajemniczenie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/

WIDZIELIśTA???????

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

ten polski czat to zywcem sztucznie przetlumaczone wypowiedzi obcojezyczne, w ogole nie odnosza sie do polskich realiow, mimo iz imiona bohaterek /ow zostaly spolszczone. Ale niewazne. Mozna sie i tak czegos dowiedziec.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Polskim Vidom pozmieniali imiona tzn zmienili na polskie- Clive- Klaudiusz,Audrey- Aldona, ciekawe co zrobia z Pandzia nasza kochana- moze Pandora

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2011-11-15, 22:15   #3509
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

mnie tam wcale nie ma w tych vidach :P ale jestem moderatorem na tym forum :P

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 05:35   #3510
Fenris
Czekam na Ragnarok

U mnie waga stoi, dalej 68,8kg. Musze wiecej jesc. Na sniadanko było miesko drobiowe, a na obiadek czekaja pieczone nozki i pyszna zupa warzywna (z mrozonej "Zimowej") z dodatkowym kalafiorem, zabielana jogurtem
Do pracy mam papryke i wielki serek wiejski.

Milego dnia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości