Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 20:53   #1771
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.

madziwinia - z walizką to mamy podobne zdjęcia jak się Zosia pakowała na wakacje

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Sara z tych co pokazałaś to ja ten mam w ulubionych-jeden,jedyny który jako tako mi się podoba;/ale żadna rewela znowu
http://allegro.pl/doris-wozek-dla-la...915809767.html

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Nic mi się nie podoba na tyle,by wydać na to pieniądze

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

http://allegro.pl/duzy-wozek-spacero...926280774.html

ten jeszcze fajny,bo i ma rączkę ruchomą i wygląda tak chyba najbardziej na dziecinny
Z tymi wózkami to taki sam problem jak z dorosłymi wózkami no i z klockami.
Sprawdźcie jeszcze wagę tych cudeniek bo słyszałam ze te cholery potrafią byc cięzkie no i targanie tego i dziecka to moze byc dość cieżki problem

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
w życiu!50 dyszek to sporo jest przeca.
Żyła to ja jestem-byłyśmy z koleżanką w sobotę w kinie, i nie dało się zarezerwować biletów tylko trzeba było od razu kupić przez net. No to chciałyśmy kupić, ale jak się okazało że trzeba 1zł dopłacić za to ze na maila wyślą, to postanowiłyśmy na miekscu kupić (wiem, wiem siara się przyznać, ale co mi tam )

to już się znów do lasu zapuszczacie...
bardzo współczuję nocnych smutków oby szybko przeszło cokolwiek jest powodem
Dla mnie nie siara, chyba im bozia rozum odebrała żeby sobie cokolwiek zyczyć za wysłanie maila.

Do lasu chodzimy dwójkami . Dziewczyny tam nieźle szaleją no i się wyjaśniło że zaginiona i znaleziona pani zmarła z przyczyn naturalnych a mianowicie miała cukrzycę. Poszła sama i bez jedzenia, zasłabła, prawdopodobnie żeby odpocząć weszła głębiej żeby usiąść na pniu no i koniec - więcej nie wstała
Stary 2011-11-14, 20:59   #1772
mloda1989
Zakorzenienie

no smietane 30 ubilam... chyba takie nawet bardziej mi smakuje iz to z jajami...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:02   #1773
sara 85
Zakorzenienie

Aga dzięki bardzo mi się podoba ta torebka. Na all też widzę, że są.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:23   #1774
agnieszka09
Wtajemniczenie

dziewczyny brak czasu i checi na zmiane avatarku i podpisu...
wole cos kliknac i napisac do Was

SARA a ile stoja na all...

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:24   #1775
drcron
Zakorzenienie

Madziwnia dzieki za rady, ale turkus tam nie pasuje ta łazienka jest w kolorach czarny i biały, a tych kafelek nie ma duzo, bo na podłodze niecałe 5m, a na ścianach łącznie 7m, kafle są tylko tam gdzie brodzik, geberyt okaflowany i tam gdzie zlew, to tam są tylko do wysokości kranu, a reszta to białe ściany, dodatki będą malinowe, mamy już takie ręczniki, dywaniki, mydelniczkę i kubek do mycia zębów.

Evitka jak juz wynajdziesz jakieś klocki daj linka

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:28   #1776
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dziewczyny brak czasu i checi na zmiane avatarku i podpisu...
wole cos kliknac i napisac do Was

SARA a ile stoja na all...
najtańsza 149 + przesyłka

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-14, 21:28   #1777
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
co do tych klocków, to my mamy farmę z jixin właśnie i nawet daje radę, ale niestety niektóre klocki słabiej trzymają, ludzki takie trochę nieco rozchuśtane już, a to dopiero początek ich "kariery", dlatego tak jednak pomyślałam o prawdziwych (szczególnie jak te prawdziwe w lumpku kupiłam) co by na dłużej starczyły jednak. Że tam np.rysunek krzywiej na figurkach to nic to, ale już trzymać i się nie rozpadać to jednak powinny
Z drugiej strony te ceny , a z trzeciej takie ładne elementy są w tych podróbkowych....muszę przemyśleć temat.
I właśnie o tych jdlt też czytałam raczej złe opinie na necie, ale z kolei wy (darusia, drcron) pisałyście że dają radę, więc póki co jeszcze nie wiem co kupię.
Także jednak wg mnie nie jest tak że klocki to klocki
Ja mam sporo jakiś kompletów dziwnej treści ale dzieciaki się nimi nie bawią . fajne sa klocki z mega block czy jakoś tak ale mam ich za mało . mam też wadera niby fajnie ale w nich była jakaś kolejka i też się części już połamały . a duplo są gniotsa nie łamiotsa . mam nawet auto z du[plo i tez rewelacyjne . także ja bym wolała nawet upolować używane duplo niż kupić jakieś inne nowe . Pierwsze duplo kupiłam dwa lata temu . dzieciaki się czesto bawią

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
fajne buciki

a my dalej butow nie mamy bo nie wiem czy ecco, czy bartki czy columbia tamte keeny juz odzucilismy ale i tak nie moge sie zdecydowac;/
takie:
ecco
bartki
columbia
Fajne te columbia , ja mam dla małej ecco i chicco . ecco może nie sa jakieś tam najpiękniejsze ale wiem że małej w nich wygodnie bo są bardzo lekkie i fajnie się jej w nich chodzi .
Bartków nie lubię nie lubiłam i nigdy nie polubię . Moje dzieciaki nigdy żadnej pary nie miały i mieć nie będą chyba .. ale nigdy nie mów nigdy . Zresztą patrz podpis

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Baobabku jak znajdę to wstawię tą aukcję
a ja wam chciałam cos jeszcze polecić
ta gra u nas świetnie sie sprawdza
http://allegro.onet.pl/ukladanka-sko...912822226.html
nie wszystkie rzeczy udaje nam sie odgadnąć, ale wiekszą część Jula potrafi dopasować.
Miałam coś takiego z robocie fajne to

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na mieście i własnie upatrzylam malemu buty, oczywiście żeby już wejść do sklepu i kupić to ja potrzebuję jeszcze kogoś takie mam grzeczne dziecko, więc poczeka do soboty :P
Buty wiązane, więc nie wiem czy nie będzie duzego problemu na spacerachwy kupujecie tylko na rzepy?

ę.
zalezy od butów jedne mi się takie trafiły co ciągle się rozwiązywały . Efekt był taki że goniłam szymka i mu wiązałam buty
także teraz już tylko na rzep kupuję . DWa że moje dzieciaki same te rzepy zapinają .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Pop!aleś kucyka wytrzasnełaJezu ja oszaleje przez te kuce.Muszę małej któregoś kupić.No muszę!
he he mój lezy jakoś mała go średnio lubi chyba musi do niego dorosnąć , drugiego dostała od mojej chrześnicy , ale takiego pierwszego jaki w ogóle wyszedł z tej seri konik ma ok 5 lat . tak samo teletubisia dostała tego dużego

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Widziałyście może ten domek na żywo,warto kupić ?
http://allegro.pl/mega-domek-dla-lal...929278792.html
tak koleżanka to ma , leży rozwalone na balkonie bo przetrwało jakiś tydzień porazka

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA do zabawek też jakoś mnieszczą wagę przywiązuje. No chyba że jest to jakiś rowerek wtedy szukam opinii. Ja i tak mam wrożenie że większość zabawek dla mojego dziecka jest be.
fajne są piłki bo można je kopać, fajna jet ta duża ciężarówka fajny jest wózek czy taczka bo można je pchać. a z takich innych zabawek to chyba najdłużej bawi się tym:
http://allegro.pl/interaktywny-dumel...911589151.html
Często to targa z sobą i przynajmniej raz dziennie coś tam sobie naciśniew tym domku.
MOje dzieciaki też kochają ten domek .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 21:31   #1778
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

My mamy w łazience bezowe fugi bo i takie podobne płytki a i tak tam gdzie sie chodzi to szybko sie brydza i mama szoruje je szczoteczka do zebów

popatrz na necie fajne sa pokazane do czarnych i bialych płytek fugi.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:31   #1779
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
J

tak koleżanka to ma , leży rozwalone na balkonie bo przetrwało jakiś tydzień porazka
dzieki za odp.właśnie obawiałam się, że lipny będzie ten domek

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-11-14, 21:33   #1780
drcron
Zakorzenienie

Asiulka my mamy takiego samego tygryska czy wasz też mówi i się śmieje jak się go na brzuszek naciśnie ?

Izazula dziękuję utwierdziłaś mnie w przekonaniu, by polączyć czarne z czarną fugą, a białe z białą a co tam w dupsko najwyżej wmontuje sobie szczoteczkę do zębów

co do podłogi, to nie mam wyjścia musi być wenge, bo zgubiłam paragon i juz nie mam możliwości wymiany ale moje dziecko ostatnio lubi chodzić z mopem, więc bedzie ją codziennie myła mamy tesz robota do sprzątania podłóg, wiec bedzie mogł się wykazać

ale u nas dzisiaj zimno strasznie zimno

i musze poskarżyć sie na moje dziecko Julka nie chce jeździć w wózku jak nie wpakowałam śpiworka do spacerówki, to jeszcze chciała tam siedzieć, od wczoraj ma taki cienki śpiworek, bez stopek, jakby kocyk ale taki nie przemakalny zapinany po środku na zamek, to nie chce w wózku jeździć czy moę mieć tam za mało miejsca ?

Stary 2011-11-14, 21:38   #1781
agnieszka09
Wtajemniczenie

DRCRON Karinka tez juz nie jezdzi w wozku...i aby miec ja pod kontrola to mamy szelki-plecaczek koala ,na fb na zdjeciech pewnie widzialas...bardzo fajne sa te szelki

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-14, 21:42   #1782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moze po prostu nie pasi jej i juz

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

aga wlasnie mialam pisac , jak spacerki z dwojka dzieci??
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:43   #1783
drcron
Zakorzenienie

Evitka tutaj masz nawet nie drgi mały zestaw duplo
http://allegro.onet.pl/klocki-lego-d...html?source=oo

Stary 2011-11-14, 21:47   #1784
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA chodzimy wszyscy razem po pracy tz a na dlugie spacery zawsze w wekendy...

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-11-14, 21:56   #1785
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Do lasu chodzimy dwójkami . Dziewczyny tam nieźle szaleją no i się wyjaśniło że zaginiona i znaleziona pani zmarła z przyczyn naturalnych a mianowicie miała cukrzycę. Poszła sama i bez jedzenia, zasłabła, prawdopodobnie żeby odpocząć weszła głębiej żeby usiąść na pniu no i koniec - więcej nie wstała
ale chyba ulzyło co po takiej informacji
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no smietane 30 ubilam... chyba takie nawet bardziej mi smakuje iz to z jajami...
to zrób sobie ten torthttp://mojewypieki.blox.pl/2009/10/Tort-tiramisu.html
najlepszy jaki jadłam lepszy od tiramisu z jajami i zamiast biszkopta myślę że można te podłużne biszkopciki dać
polecam śmietankę 36% z łaciata w litrowych opakowaniach super się ubijahttp://wygodny-market.pl/produkt/303...ania_1_l_.html
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
DRCRON Karinka tez juz nie jezdzi w wozku...i aby miec ja pod kontrola to mamy szelki-plecaczek koala ,na fb na zdjeciech pewnie widzialas...bardzo fajne sa te szelki
też mam szelki ze smyczą w mieście jak znalazł przynajmniej nie zwieje.

Madzia dzisiaj doszło moje hula-hop ,normalnie rewelacja ale się kręci ,odjazd samo lata w około ,ale siniaki będą na początku ,za to masuje tłuszczyk masuje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 22:01   #1786
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Madzia dzisiaj doszło moje hula-hop ,normalnie rewelacja ale się kręci ,odjazd samo lata w około ,ale siniaki będą na początku ,za to masuje tłuszczyk masuje
Kręci się latwo. Basenu w najbliższym czasie nie planujJak ciebie mąż wkurzy to możesz straszyć obdukcja, no chyba że nie masz takich skłonności do siniaków jak ja

Czekałam na tz, ale chyba nie ma co idę spać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 22:07   #1787
libra777
Zakorzenienie

Aż tak od razu mi nie wyskakują ale jak będę co dziennie tłukła w to samo miejsce to kto wie
Stary 2011-11-14, 22:44   #1788
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
to zrób sobie ten torthttp://mojewypieki.blox.pl/2009/10/Tort-tiramisu.html
najlepszy jaki jadłam lepszy od tiramisu z jajami i zamiast biszkopta myślę że można te podłużne biszkopciki dać
A ja dokładnie wg tego przepisu zrobiłam torcik na długi weekend. Wszystkim smakował (już go nie ma ).
Moim zdaniem dobry, ale ja osobiście jednak wolę z żółtkami i biszkoptami.
Wolę wersję taką bardziej "ciapowatą".
Generalnie blog tej dziewczyny i polecane przez Librę przepisy to hit - koleżanki w pracy tez juz podczytuja i próbują nowe porzepisy

Winna jestem kilka słów nt. stanu słuchu mojego starszego - dziękuje za kciuki i wszystkie miłe słowa
Wczoraj w szpitalu Konrad miał robione badanie komputerowe. Zaskakujące jest to, że wyniki są w miarę w porządku. Ubytek słuchu jednak nieznaczny jest, ale kosteczki słuchowe przewodzą drgania. Lekarka podtrzymuje swoje stanowisko - młody musi brać leki, dbać aby nie złapać infekcji (bo wtedy zbiera się ten płyn za błoną bębenkową) i dmuchać z zatkanym nosem (dopowietrza uszy, błona zaczyna lepiej pracować). Za dwa tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy, czy będzie poprawa

aha- w kwestii niejdzenia wiele się nie zmieniło ( 178 cm, 68kg) - w końcu postąpiłam niezgodnie zeswoimi zasadami- obiecałam mu kasę, jak przytyje 5 kg...Zobaczymy, czy to wogóle coś da (oprócz mojego moralnego wyrzutu sumienia).

Kilka dni temu kupiłam na All zestaw klocków Duplo (koło 130 szt), w tym klocki konstrukcyjne, ludziki, jakieś pojazdy, zwierzątka - tki trochę misz-masz- używane. Nie stać mnie na nówki (albo inaczej- nówki kupiłabym jedno opakowanie - np. w Realu 200 szt za 229 pln), a tak kupię kilza to przynajmniej ze dwa duże zestawy używanych klocków.

Po starszym synu, kiedy Ola jeszcze nie była w planach, sprzedaliśmy 16kg klocków Lego, tych normalnych ( w tym kilkanaście takich jak ja to mówiłam "kościotrupów" - Bionicle, za 900 pln
Widać, że markowe, używane klocki trzymają cenę - na przykładzie tych normalnych Lego wiem, że są dobrej jakości. Mam nadzieję, że z Duplo jest podobnie.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 23:08   #1789
libra777
Zakorzenienie

Dusiaka mama nadzieję że będzie poprawa

Twój to i tak dużo waży mój coś 62 przy wzroście 172 to w sumie chyba tak samo ważą bo końcówki mają te same
zapomnij że przytyje chyba że będziesz go pasła jakimiś kalorycznymi rzeczami i zero ruchu.

A mnie właśnie wkurza ciapowatość oryginalnego tiramisu i ciągle mi się wydaje że czuję te jaja zapach
Stary 2011-11-14, 23:30   #1790
drcron
Zakorzenienie

ja tam bym teraz zjadla i ciapowate i nie ciapowate
narobilyscie mi smaka, a przeca nie bede sie tukła po garach

czy wasze dzieci też mówią przez sen ?
Jula właśnie opowiada mi o bozi i rybkach
czy to normalne?

Stary 2011-11-15, 05:12   #1791
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Hej dziewczyny
Zimnica straszna nas dopadła, słońce ktoś zabrał a moje dziecko dzisiaj na spacer zabrało kota (pluszak) i piłkę. Szalała jak dzika w lesie z tym wszystikm - byłysmy z jej kolezanką. Zmęczyła się, wlazła do wózka, kazała się przykryć kocykiem i jak zrobiłyśmy zakupy zasneła. Kiepsko sypia po nocach, mam wrażenie że 5 zbierają się do wyjścia choć nadal nic nie widać, ani dziąsła nie są czerwone ani opuchnięte. Śpi i płacze po nocach - oczywiście ja nie śpię.

Bao - gratulacje smoka. Ja już zapowiedziałam że teraz Zosia ma ostatniego smoka, więcej nie kupię. Tylko martwię się popołudniowym spaniem w azie czego. Zosia już od dłuzszego czasu smoka używa wyłącznie do spania choć ostatnio życzy go sobie trzymać w paszczy częściej co mi się nie podoba no i ma go tylko z jednej firmy innych nie trawi (dusi się i dławi).

drcron - jak sobie zrobisz takie kontrastowe fugi to będziesz miała w łazience optyczną klatkę. Przynajmniej ja bym się czuła jak w klatce. Pozatym biała fuga na podłodze w łazience będzie ładna jakis tydzień moze dłuzej. Zbyt uczęszczane miejsce. Zrobisz jak uważasz skoro juz zrobiłaś zakupy.

madzia - Twój Tż mnie rozbawił opinią o Twich nowych butach . Dobrze że nie widział ceny. Buty do latania super
Co do wiązanych butów Erwina to myślę że to nie jest duży problem. Przecież on nie będzie sobie jeszcze ich sam sznurował a jak będą się rozwiązywały to zawiążesz podwójnie.
Ja buty Zosi kupowałam bez mierzenia w sklepie bo za nic nie chciała ich założyć. Wziełam wyciętą wcześniej na kartonie stópkę i sprawdziłam czy się mieści w bucie no i zapytałam w sklepie czy można wymienić w razie co. W domu juz chętnie założyła więc sprawdziłam resztę. W soboty to u nas są zawsze koszmarne tłumy w sklepach więc jest jeszcze większy problem z maluchem. Pomine już fakt że obuwie dziecięce jest zwykle wpakowane w sam koniec sklepu gdzie się często z wozkiem nie można dostać

Asia a czy nie możesz kogoś poprosić żeby Ci kupił, np. rodziców i przy odwiedzinach można odebrać. Nawet na all czasem można coś znaleźć z odbiorem osobistym
tak jak kubulek, od początku tylko NUK i to lateksowy, żółtych nie ruszył fajnie, że mamy to za sobą wczoraj znalazł tego smoka (tzn. ojciec mój mu podsunął), wsadził na chwilę, a że miał włosa przyklejonego to wypluł, włosa wyjął i smoczka poszedł wywalić do kosza oczywiście wyjęłam (kosz pusty coby nie było), bo w razie W nie zarzekam się, że nie sięgnę do niego

Cytat:
Zaśmiece troche watek.. własnie zrzuciłam zdjecia z komórki... jaaaaaakie boskie fotki tu mam Michasi!!!
Jaka ona była łysa
ależ ja ci zazdroszczę tego mieszkania nad morzem super masz -podjeżdżasz sobie na plażę ehhh
Michasia piękna jak zawsze, a co to za turban na głowie ma??
Widziałam na FB jak jej oczka zniebieściały a tak to kropla w kroplę mamusia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A ja dokładnie wg tego przepisu zrobiłam torcik na długi weekend. Wszystkim smakował (już go nie ma ).
Moim zdaniem dobry, ale ja osobiście jednak wolę z żółtkami i biszkoptami.
Wolę wersję taką bardziej "ciapowatą".
Generalnie blog tej dziewczyny i polecane przez Librę przepisy to hit - koleżanki w pracy tez juz podczytuja i próbują nowe porzepisy

Winna jestem kilka słów nt. stanu słuchu mojego starszego - dziękuje za kciuki i wszystkie miłe słowa
Wczoraj w szpitalu Konrad miał robione badanie komputerowe. Zaskakujące jest to, że wyniki są w miarę w porządku. Ubytek słuchu jednak nieznaczny jest, ale kosteczki słuchowe przewodzą drgania. Lekarka podtrzymuje swoje stanowisko - młody musi brać leki, dbać aby nie złapać infekcji (bo wtedy zbiera się ten płyn za błoną bębenkową) i dmuchać z zatkanym nosem (dopowietrza uszy, błona zaczyna lepiej pracować). Za dwa tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy, czy będzie poprawa

aha- w kwestii niejdzenia wiele się nie zmieniło ( 178 cm, 68kg) - w końcu postąpiłam niezgodnie zeswoimi zasadami- obiecałam mu kasę, jak przytyje 5 kg...Zobaczymy, czy to wogóle coś da (oprócz mojego moralnego wyrzutu sumienia).

Kilka dni temu kupiłam na All zestaw klocków Duplo (koło 130 szt), w tym klocki konstrukcyjne, ludziki, jakieś pojazdy, zwierzątka - tki trochę misz-masz- używane. Nie stać mnie na nówki (albo inaczej- nówki kupiłabym jedno opakowanie - np. w Realu 200 szt za 229 pln), a tak kupię kilza to przynajmniej ze dwa duże zestawy używanych klocków.

Po starszym synu, kiedy Ola jeszcze nie była w planach, sprzedaliśmy 16kg klocków Lego, tych normalnych ( w tym kilkanaście takich jak ja to mówiłam "kościotrupów" - Bionicle, za 900 pln
Widać, że markowe, używane klocki trzymają cenę - na przykładzie tych normalnych Lego wiem, że są dobrej jakości. Mam nadzieję, że z Duplo jest podobnie.
współczuję tych przejść z uszkami u mnie w rodzinie babcia miała ubytek słuchu, mój ojciec po niej też ma i ja chyba zdecydowanie też muszę się kiedyś zabrać za badanie słuchu jak byłam dzieckiem to non stop miałam zapalenie ucha, wiecznie z watą w uszach chodziłam
Wstawać śpiochy!
Ja dzisiaj mam 2 godzinki tylko, jednej lekcji indywidualnej nie mam skoczę po pracy do pepco i boti, może coś sobie kupię...jakieś płaskie cichobiegi ciepłe chciałam na spacery z małym

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

aha, drcron pytałaś ostatnio, a ja zapomniałam Ci odpisać, dlaczego odłożyliśmy plany z 2 dzieckiem no więc przeanalizowałam wszystkie plusy i minusy i więcej mi wyszło tych drugich nie dam rady Kubuś musi być samodzielny, musi mówić, zjeść w miarę samodzielnie, powiedzieć co chce, spać sam w pokoju, musi być bardziej kumaty, żeby wiedział, że np. muszę dziecko nakarmić i on ma w tym momencie nie przeszkadzać, nie uciekać mi, nie zrobić sobie w tym czasie krzywdy, on teraz jest tak żywy że ja ledwo za nim nadążam. Jednocześnie wymaga mojej ciągłej uwagi, ciągłego tulenia, całowania, jestem tylko jego. Nie chcę mu tego zabierać Wolę, jak wstanie rano, tż go zawiezie do przedszkola, a ja będę mieć te 5-6 godzin tylko na zajmowanie się malutkim dzieckiem. Nie wyobrażam sobie spaceru przy takiej różnicy wieku jaka by była, jak pchać wózek i jednocześnie małego za rękę trzymać nie da się tym bardziej, że tż w pracy i sama bym siedziała, nikt by mi nie pomagał np., żeby z jednym dzieckiem na spacer wyjść w ciągu dnia i mnie ciut odciążyć do tego wzięłam pod uwagę finanse...nie odłożymy na mieszkanie jak będzie trzeba drugiego malucha ubrać, wykarmić, szczepić itp., wiesz ile to kosztuje. No i chyba zdecydowanie wolę mieć już to swoje M3 i zamieszkać tam samemu ze swoją rodziną aaaa no i z pewnością druga ciąża skończy się pessarem i problemami, więc wolę sobie oszczędzić rozstań z kubusiem na czas moich pobytów w szpitalu - nie wytrzymałabym bez niego

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 06:26   #1792
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Kręci się latwo. Basenu w najbliższym czasie nie planujJak ciebie mąż wkurzy to możesz straszyć obdukcja, no chyba że nie masz takich skłonności do siniaków jak ja

Czekałam na tz, ale chyba nie ma co idę spać
to nie ja pisałam.. za zacytowało że ja

Bao mieszkam nad morzem ale rzadko bywam , w tym roku w caaałym roku by mi palcy u obu rak starczyło i jeszcze zostało ile razy bylismy nad morzem.
A w przyszłym roku licze na liczniejsze wypady bo <michalina juz pewnie bedzie "pływać"

Ten turban na głowie to jest tetrowa pieluszka.. ona uwielbia turbany opaski i ionne dekoracje głowy ciała itd.. korale bytu nasze , potrafi ścierke z kuchni wziąć i zrobic sobie szal albo spódniczkę..

A z oczami no kształt moich a nawet większe ma.. tylko kurka wodna ja tez chciałam aby piwne miała... a tu niebieskie... chyba po dziadkach bo my nie mamy takowych

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 07:08   #1793
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
trochę mam daleko, ale postaram się zajrzeć-dzięki

w życiu!50 dyszek to sporo jest przeca.
Żyła to ja jestem-byłyśmy z koleżanką w sobotę w kinie, i nie dało się zarezerwować biletów tylko trzeba było od razu kupić przez net. No to chciałyśmy kupić, ale jak się okazało że trzeba 1zł dopłacić za to ze na maila wyślą, to postanowiłyśmy na miekscu kupić (wiem, wiem siara się przyznać, ale co mi tam )

bo widzisz, ja mam takiego pecha że często jak chcę na czymś przyoszczędzić, to wychodzę na tym jak zabłocki na mydle. Opinie zaczęłam sprawdzać, bo jak podróbki kosztują dobre kilka razy mniej niż duplo, to się od razu nasuwa myśl co to za g...., a z drugiej strony a może to diament wśród popiołów
Reasumując jak mam wydać ponad 100zł to dla mnie jest to przyczynek do takiego riserczu nawet jak to klocki. Amen

...
Żadna siara.Ja mnóstwo rzeczy zamawiam przez neta.Tygodniowo mam minimum 3 paczki i taki sknerus ze mnie jeśli chodzi o koszty wysyłki,że głowa mała.Ludzi są tak cwani,że aż śmieszni,bo za wysyłkę drobnej rzeczy życzą sobie 20zł.Wczoraj chciałam sobie krem zamówić,którego cena jest już sama w sobie niemała i patrzę,a koszt wysyłki 25złTo zrezygnowałam.Po moim trupie zapłace taką złodziejską sumę.Oni jeszcze sobie na tych wysyłkach zarabiają
Jak Niny meble jechały to za wysyłke wszystkiego wyszło mi 500zł(jeszcze oczywiście negocjowałam zniżkę kosztów dostawy)Myślałam,że mnie szlag na miejscu trafi a żyłka w dupie pęknie,ale podliczyć koszt naszej wyprawy i naszego czasu to w sumie dużo więcej nie wyszło.

Co do tego sprawdzania opinii w necie to moja mama też tak sprawdza.Ja mam zawsze łatwiej,bo jeśli chodzi o rtv i agd to wszystko wiem od mamy.Ja kosmetyku droższego też nie kupię bez sprawdzenia opinii w necie.Lepiej poczytać,pomyślęć i kupić bądz nie-tak moim zdaniem
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A ja zapomniałam wam się pochwalić jak to tydzień jeździłam bez ubezpieczenia i bez rejestracji ważnej dzisija na szczęście wszystko pozałatwiałam i tak miałam fuksa że mnie nie zatrzymali byłam pewna że mam do dwudziestego któregoś
Libra uff dobrze,że Cię nie złapali.Ostatnio trachnęli mojego taty kolege bez ważnego OC i dostał 3 tysie kary
Cytat:
Z tymi wózkami to taki sam problem jak z dorosłymi wózkami no i z klockami.
Sprawdźcie jeszcze wagę tych cudeniek bo słyszałam ze te cholery potrafią byc cięzkie no i targanie tego i dziecka to moze byc dość cieżki problem

No właśnie ja to chyba pójde na żywca coś pooglądać w sklepach,bo te wózki wszystkie wydają się takie wielkie.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
he he mój lezy jakoś mała go średnio lubi chyba musi do niego dorosnąć , drugiego dostała od mojej chrześnicy , ale takiego pierwszego jaki w ogóle wyszedł z tej seri konik ma ok 5 lat . tak samo teletubisia dostała tego dużego

MOje dzieciaki też kochają ten domek .
Mi się też wydaję,że nasze dzieci jeszcze za małe na te kucyki,ale jak poleży trochę schowany to nic mu się nie stanie

Nina też bardzo lubi ten domek,ale u nas największym zabawkowym hitem jest Kubuś opowiadająco-śpiewający

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 07:48   #1794
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja tam bym teraz zjadla i ciapowate i nie ciapowate
narobilyscie mi smaka, a przeca nie bede sie tukła po garach

czy wasze dzieci też mówią przez sen ?
Jula właśnie opowiada mi o bozi i rybkach
czy to normalne?
w moim przypadku to tylko ta podkreślona część miała by sens

Dusiaka bardzo się cieszę,na pewno będzie wszystko dobrze

a ja się rozchorowałam i czuję się masakrycznie jak do jutra nie podleczę się jakimiś gripexami to muszę chyba do lekarza iść,Danielek też zakatarzony mam nadzieję,że jeszcze to coś ode mnie na niego nie przejdzie

co do cen przesyłek to czasami podają ceny kurierskie bo nie chce się im na poczę iść a kurier rzeczywiście kosztuje 20zł nawet jak to jest koperta(jeżeli ktoś wysyła niewiele paczek)i taki sprzedawca ma spokój,odbiorą mu z domu lub z firmy i koniec.
co nie zmienia faktu,że niektórzy rzeczywiście wystawiają trochę taniej daną rzecz a nadrabiają sobie kosztami przesyłki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:13   #1795
drcron
Zakorzenienie

Baobabku ale co sie nie odwlecze to nie uciecze

Evitka czy możesz mi podać dres tego outletu ccc jadę z mama na zakupy, to chetnie bym do niego zajrzała

Stary 2011-11-15, 08:15   #1796
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Madziwina -Michalina jest cudowna i taka do Ciebie podobna. A te niebieskie oczy to może po listonoszu.

Ja ja poszłabym z chęcią spać.

Co do konika to Oliwka wczoraj zabrała go z sobą na górę do sypialni.
JA codziennie wieczorami uczestniczę aktywnie w życiu mojego dziecka. I ona chętniej całuje ekran niż mnie na żywo. Ostatnio to nawet krzyczy jak idzie sie kąpać że jeszcze mama. I tak obserwuje jak jest karmiona, kąpana, ubierana itp. itd. Tylko dyryguję wirtualnie że jeszcze to czy tamto. Tak wygląda nowoczesna opieka madczyna. My kupiliśmy tablety więc teraz nam łatwiej przeności z miejsca na miejsce no i Oliwka też może nosić. Już nawet jeden porysowała i to ten TZ. Ale był zły

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:18   #1797
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
to nie ja pisałam.. za zacytowało że ja
Libre cytowałam, i jakiś chochlik ciebie dopisał

Ja zawsze sprawdzam ceny przesyłek, bo niektórzy to po prostu za towar niewiele ale na przesyłkach zarabiają. Jak czegoś konkretnego na all szukam to wg ceny z przesyłką, i sprawdzam ile za wiecej szt, jak bez zmian to kolezanki się dołanczaja, i dzielimy przesyłkę na kilka osób

Tylkooliwka byłam dzisiaj u dermatolog. I niestety ten laser co ma nie jest do usówania blizn Powiedziała że na wypupłe chyba contratubex najlepszy i takie silikonowe, a na ciemne blizny to krem z wyciagiem ze ślimaka, ale podobno niewiele coś zmienia

Ana na przebarwienia na twarzy powiedziała mi że to ze jeszcze do końca mi nie zeszły choć od 6 mc walcze. to jeszcze nic, to trzeba z cztery sezony Filtry powinno się nakładać minimum co 3 godziny.
Poleca intensywny piling CLAIRIAL PEEL, a do tego najlepiej równocześnie krem CLAIRIAL CIO. Tylko nie jest to tanie. Choć jak sprawdzam ceny to tragedi nie ma, takie kosmetyki to przynajmiej na 6 mc stosowania starczaja a jak ma pomoc to już wogle warto. Za zestaw kremu i pilingu z przesyłkami niecałe 300 złZobaczę jeszcze w aptece.

Wczoraj dzieciaki dały mi popalić, poszły chłopaki spac dopiero po 22. Po kolacji Erwin pawia puścił i musiałam podłogi myć, a jego kąpać. Bo dałam mu wit C
I tak mi się przypomniał tekst z komedi dwa i pół" Bóg dał nam dzieci aby osłodzić żal jak przyjdzie umierać"

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
. My kupiliśmy tablety więc teraz nam łatwiej przeności z miejsca na miejsce no i Oliwka też może nosić. Już nawet jeden porysowała i to ten TZ. Ale był zły
I jak się sprawdzają? Właśnie niedługo stane przed wyborem notbook lub tablet. I tz mówi że jak dla dzieci to tylko tablet, bo łatwiejszy w obsłudze, i podobno wypiera laptopy. na pewno bedzie mniej awaryjny( urwanie ekranu i klawiatury )

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:19   #1798
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aha, drcron pytałaś ostatnio, a ja zapomniałam Ci odpisać, dlaczego odłożyliśmy plany z 2 dzieckiem no więc przeanalizowałam wszystkie plusy i minusy i więcej mi wyszło tych drugich nie dam rady Kubuś musi być samodzielny, musi mówić, zjeść w miarę samodzielnie, powiedzieć co chce, spać sam w pokoju, musi być bardziej kumaty, żeby wiedział, że np. muszę dziecko nakarmić i on ma w tym momencie nie przeszkadzać, nie uciekać mi, nie zrobić sobie w tym czasie krzywdy, on teraz jest tak żywy że ja ledwo za nim nadążam. Jednocześnie wymaga mojej ciągłej uwagi, ciągłego tulenia, całowania, jestem tylko jego. Nie chcę mu tego zabierać Wolę, jak wstanie rano, tż go zawiezie do przedszkola, a ja będę mieć te 5-6 godzin tylko na zajmowanie się malutkim dzieckiem. Nie wyobrażam sobie spaceru przy takiej różnicy wieku jaka by była, jak pchać wózek i jednocześnie małego za rękę trzymać nie da się tym bardziej, że tż w pracy i sama bym siedziała, nikt by mi nie pomagał np., żeby z jednym dzieckiem na spacer wyjść w ciągu dnia i mnie ciut odciążyć do tego wzięłam pod uwagę finanse...nie odłożymy na mieszkanie jak będzie trzeba drugiego malucha ubrać, wykarmić, szczepić itp., wiesz ile to kosztuje. No i chyba zdecydowanie wolę mieć już to swoje M3 i zamieszkać tam samemu ze swoją rodziną aaaa no i z pewnością druga ciąża skończy się pessarem i problemami, więc wolę sobie oszczędzić rozstań z kubusiem na czas moich pobytów w szpitalu - nie wytrzymałabym bez niego
Wiesz jak sie tak odklada i odkłada to potem jest coraz gorzej bo człowiek przyzwyczaja się do wygody.
Decyzja mieć dziecko i kiedy nie jest łatwą decyzją.

Stary 2011-11-15, 08:33   #1799
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Bao ja jestem zupelnie inaczej nastawiona
Nie musze wychodzic na kilometrowe spacery, wystarczy park malej zeby szalala na placyku, do tego akurat mam 2bloki i ulice do przejscia

Ja jestem jak najbardziej pozytywnie nastawiona, fakt, ze bedzie sie mala musiala dzielenia rodzicami nauczyc, ale to tez ma dla mnie same pozytywy.

Juz bym chciala miec malucha na rekach, poki co sie nie obrocila, bo czuje;/ jak za tyfdzien w srode nadal sie nie obroci to cc 11.12. juz bym chciala ja tulic

dalabys rade, ale drcronik ma racje, co sie odwlecze to nie uciecze, lepiej byc pewnym

co do przesylek, chcialam kupic kabel do aparatu jakos w wakacje i kabel kosztowal 4 dyszki a przesylka 38! oszustwo.

aaaaa przez te wczorajsze klubowe rozmowy to mi sie zdrada snila!!!!!!z mojej strony!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 08:37   #1800
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
I tak mi się przypomniał tekst z komedi dwa i pół" Bóg dał nam dzieci aby osłodzić żal jak przyjdzie umierać"

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

I jak się sprawdzają? Właśnie niedługo stane przed wyborem notbook lub tablet. I tz mówi że jak dla dzieci to tylko tablet, bo łatwiejszy w obsłudze, i podobno wypiera laptopy. na pewno bedzie mniej awaryjny( urwanie ekranu i klawiatury )
1. Coś w tym jest.

2. My się doś dłygo zastanawiliśmy co wybrać i jakie. W domu mamy ze 3 laptopy i wszytskie juz nie mają paru klawiszy. Wystarczy chwila i już te małe paluszki wydłbują jakiś.
Tablety sa dużo wygodniejsze w użyciu jeśli chodzi o przeglądanie, czytanie, rozmawianie. Ale jeżeli chodzi o pisanie czy pracę to brakuje mi klawiatury. Są różne typy i różne firmy. Najważniejszy tutaj jest procesor i ekran. My zdecydowaliśmy się na iPad-y. wada jest to zamknięte pudełko do którego nic nie dołożysz (np. pamięci) wszystkie gry czy programy ściągasz z jednej strony. Jest to taka skarbonka bo dużo jest ciekawych aplikacji ale musisz je wgrać i większość jest dodatkowo płatna. Aby filmy oglądać też musisz zapłacić za dodatkowa aplikację.
Mojej bradzo sie podoba co prawda jeszcze nie bardzo sobie z tym radzi ale jest wygodny i lekki.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
aaaaa przez te wczorajsze klubowe rozmowy to mi sie zdrada snila!!!!!!z mojej strony!!!!
Co by nie mówić to wydaje mi się że to jednak zdrowy objaw

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-11-15 o 08:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości