|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
gocha mi sie te narzędzia podobaja
|
#272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cisze sie, ze sie udalo ![]() Cytat:
Wiem jak to jest, no ale powoli powoli.... ![]() Cytat:
Bidulko... Cytat:
Lozko fajne Cytat:
Zalezy czy ma juz jakis zestaw pociagowy....mi sie podoba warszat Witam bylismy w nowej grupie zabaw i maly dal sie poznac wszystkim jak trzeba... Najpierw nie chcial sie rozebrac, potem ubrac wiec wyrazil swoja niechec w odpowiedniej liczbie decybeli... ![]()
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() No to my już po imprezie Dziękujemy za życzenia Tortu takiego jak chciałam nie zrobiłam, bo nigdzie nie mogłam dotać składników do masy plastycznej i wogóle cały się rozpłynął :/ Jednak myślę, że wszystko się udało, chociaż przygotowanie przyjęcia z dwójką małych dzieci i chorym tż nie było łatwe ![]() Czas mnie goni, może zajrzę jeszcze wieczorkiem do Was, przyznam, że tylko Was przeleciałam. i lecę dalej sprzątać, prać, prasować, gotować...
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Gochaa mnie też się podobają narzędzia.
Asynastra ważne, że impreza udana ![]() Karenina dlatego pomału się staram wdrażać od nowa. |
|
|
|
#275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witam poniedzialkowo Kolejny tydzien przed nami
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
witam dziewczyny. postaram sie zaraz nadrobic, bo cos ostatnio nie mam sily przy kompie siedziec. mała nie sypia w dzien, a wieczorem ide do lozka z ksiazka zaraz jak usnie i tez padam szybko. ogolnie jest mi tak jakos ciagle łee, słabo i czuje sie niezbyt dobrze. kontrole mam za tydzien.
moze cos doradziecie- bez kawy jestem nie do zycia, a jak pije to mi potem niedobrze przez 2-3 godziny;/ a pijam rozpuszczalna z mlekiem i kakaukiem. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Pietrusia duzo zdrowka dla Was! fajne lozeczko, zapisalam sobie sprzedawce, moze zamowie podobne ![]() Madzia zdrowka dla Grzesia! a jak Iza? Maria i jak? przeszedl kaszel? mam nadzieje, ze tak ![]() Gocha, nie wiem, czy Cie to pocieszy, ale niestety kazda mama dwulatka przezywa podobne sceny ![]() i nie denerwuj sie! jestem za pociagiem, chyba, ze juz ma ![]() Asynastra wrzuc jakies fotki z imprezy ![]() a my dzis jednak bylismy zamowic tort. biedronke
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
pietrusia fajne to łóżko
zdrówka życze![]() asioczka który to masz już tydzień ja ci nie doradze bo z Kinią nie miałam nudności![]() Kaszelku nie ma chyba pomógł ten syrop ![]() gocha fajny ten pociąg i walizka ![]() Asynastra fajnie że impreaza udana ![]() Dziewczyny kiedy najlepiej robić test i jaki wy kupujecie
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie ma
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- dzień po planowanej @ już można śmiało robić, najlepiej ranny mocz. Ja kupuje Pretest
|
#279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po południu było ok, zostaję tylko przy cebuli i winku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też glosuję za warsztatem Cytat:
U nas podobno też nie jest tak różowo, teraz po tej przerwie rano. Ale ja tam nie wiem, teraz małż małego zawozi ![]() Cytat:
![]() Karenina, tak oglądam te rowerki i puky jest jedynym chyba z tym podnóżkiem. Ale z drugiej strony, czy ten podnóżek nie przeszkadza? Tzn biegnąc nie można sobie nożek o to poobijać?
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cos ty.... Ten podnozek jest jednym z najwikszych atutow Puky, bo po 1. latwo dziecku na rowerek wsiasc, nie musi przekladac tak wysoko nogi nad rama ani siodelkiem, po 2. jak juz nauczy sie jezdzic to moze nozki na tym podnozku sobie klasc, po 3. moze nawet na nim siadac...a André ostatnio probuje uzywac go jako hulajnogi... ![]() Ja wlasnie robie latarnie nr 2, bo pierwsza okazala sie niewystraczajaca.... ![]()
|
|
#281 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza - lepiej zdecydowanie, tez jej daję sinupret i xyzal, oraz doktorka dała nam immunotrofinę - jakiś nowy lek - generalnie witaminy z grupy B i jod - no ma pomóc na jej węzły
generalnie z dzieciakami chodze do groty solnej - polecam dizeciom z alergią i oskrzelami ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- a to ciekawostka - i nie narzekamy na nasze łobuzy ![]() http://dzieci.pl/breedingAid,1398335...puticaid=6d629 |
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ja dalej na l-4 ![]() Chociaż tyle, że oskrzela już czyste ![]() Jak tak będę dalej chorować, to mnie w końcu zwolnią Cytat:
A o tym: Wychowanie bez etykiet Mówiąc do dziecka warto unikać etykiet. Jeśli zbyt często będziemy powtarzać dziecku, że jest niegrzeczne, zacznie tak o sobie myśleć, a nawet tak się zachowywać. Ważniejsze od określeń niech będzie dostrzeganie w dziecku potencjału, możliwości, talentów i wzmacnianie ich. Dzięki temu wychowamy mądrego i kreatywnego człowieka. To właśnie mówiła nam babka, z którą mamy warsztaty na studiach, terapeutka gestalt i ja mojemu dziecku nie mówię już że jest niegrzeczny czy łobuz. I ostatnio jakby poprawa jest ![]() Gosia mnie też się warsztat podoba Pietrusiu fajne łóżeczko ![]() My Młodemu też kupiliśmy mebelki z pokoju, z Ikei seria Mammut, takie niebieskie. Kupiliśmy używane, ale w super stanie, no i za połowę ceny nowych ![]() Małż mu złożył na razie szafę, no i Filon zna nowe słowo: siafa W ogóle to się coraz bardziej rozkręca, co dzień słyszę 1-2 nowe słowa, normalnie nie nadążam ![]() No i zaległe życzenia urodzinowe Dla Oskarka dużo zdrówka i radości, żeby dalej broił mamie aż miło I dzisiejsze Dla Oleńki zdrówka oczywiście i uśmiechu każdego dnia i radości z bycia starsza siostrą Joaśka, jak ja Ci zazdroszczę tego Lenny'ego Karenina pokaż latarnię
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jak ruszyl, to pewnie sie szybko nie zatrzyma ![]() no i zdrowka Olu, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek
|
|
#284 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wydaje mi się że Twoja Iza dość dużo choruje prawda? ja jako dziecko ciągle miałam zapalenie oskrzeli i ciągle po szpitalach mama ze mną jeździła bo i zapalenie płuc też pare razy do roku, eh moi rodzice mieli ze mną cyrki ale na szczęście sie to uspokoiło a o grocie solnej słyszałam że to dobra rzecz czyżby kolejna mamuśka ![]() Cytat:
oj chorowitki strasznie nas w tym czasie dużo, ehh żeby jeszcze tylko te lekarstwa nie były taaakie drogie normalnie strach sie bać i chorować Cytat:
a łóżeczko fajne a my wczoraj byliśmy na szczepieniu z Pawełkiem, biedny akurat zasnął, i popłakiwał bo chciała babka go zmierzyć i go obraca na plecy a on fik na bok dupke wypiął i śpi a ta zaś na plecy a on znów fik na bok aż sie babie śmiać chciało, wkoncu go zmierzyła i ma 66cm wielki człowiek i waży 7,5kg jednak nie 8. nie wiem zważe go sobie jeszcze raz w domu bo niechce mi sie wierzyć że 7,5 no i troszke pomarudził tym razem przy szczepieniu ale płakać to fest nie płakał.i mamy drugi ząbek ![]() a ja schudłam kolejne kilo jednak dietka czyni cuda
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Pawełka za zabka i dla Ciebie za wage Oleńko wszystkiego naj najlepszego ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Wczoraj lekarka mi zmierzyła cisnienie i mam bardzo niskie i może dlatego jestem taka czesto osłabiona, ja zawsze piłam kawe a teraz nie piję. Myslicie że mogłabym pic jedną słabą kawke dziennie?? A jaka słabą parzoną z mleczkiem czy lepiej rozpuszczalna...
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... obudzilabym sie na porod a tak powaznie, to od samego poczatku pije 1 filizanke espresso dziennie i nic mi nie jest, malenka ni wydaje sie tez zbyt aktywna. Poza tym gin mi mowila, ze do 3 filizanek lekkiej kawy dziennie zaszkodzic nie powinno Mozesz tez sprobowac z herbata (czarna i zielona), roiboos. Mnie tez na nogi stawia jablko z mieta z biedronki, albo pomarancz z mieta, albo imbir z limetka z firmy Meßmer (nie wiem tylko, czy jest do dostania w PL) ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Aniu, gratuluje zabka u Pawelka, no i za wage.ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede mogla zaczac tracic na kg ... jeszcze jakies 3,5 mies ![]()
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilke, bo zaraz zupa i na spacer. moze dzisiaj usnie. bo pobudke zrobila o 5:58 ;]
Maria u mnie okolo 8-9 tydzien. ma mi gin dokladnie powiedziec na nastepnej wizycie, bo w przychodni maja stare usg i nie wyswietlilo. (wtedy okreslila na ok 4-5tydzien).
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-11-15 o 12:27 |
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam się do życzeń, Oleńko samych dobrych rzeczy w życiu Ci życzę, zdrówka, szczęścia i spełnienia marzen
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- ja piłam jedną kawkę dziennie, parzoną , słabą
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Oli Zdjęć jeszcze nie mam żadnych, bo zapomnbiałam naładować aparat, ale na pewno dostanę jakieś od mamy bo robiła. Pietrusia - ja tam piłam ze 2-3 normalne kawy dziennie. za ząbka dla Pawełkai zdrowia wszystkim chorowitkom
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam sobie ta kawke i odrazu lepiej sie czuje
|
#292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dołaczamy sie do zyczeń Cytat:
i za wagęIza generalnie nie choruje dużo - ale u niej zaczynają się pojawiac problemy z zatokami i ostatnie przeboje z uchem to własnie z tego powodu na 99% ja jako dziecko z zatokami to miałam masakre, anginy i alergie - to normalka była u mnie, nadal mam słabe punkty - gardło, uszy i zatoki |
||
|
|
|
#293 |
|
Zadomowienie
|
DLA OLI -sto latek
![]() Pietrusiu-ja też piłam kawę-bo inaczej to masakra jakaś by była.Nie wiem czy pamięta któraś,ale zdarzały się omdlenia itd a ciśnienie miałam porwornie niskie Gin spokojnie pozwolił tak jak Guci kawkę
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() Aniulka no Pawełek sobie ładnie waży ![]() asioczka no to już ładnie u nas teraz niestety pudło![]() zmykam bo wybieram się na zakupy
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze zyczonka urodzinowe dla Olenki
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() Olcia dziękuje ciociom za życzenia A ja zapadłam jednak na zatoki. Nie pamiętam czy Wam pisałam, ale 1 noc nie mogłam wcale oddychać i poszłam ze sobą do lekarza, Zroili mi usg zatok i kompletnie zawalone. Pierwszy raz w życiu, normalnie masakra. Tak więc mam antybiotyk, Ala odstawiona od piersi i się kuruję. Dziś już lepiej, mogę nosem oddychać Ale mam misje na dziś, muszę jechać zawieźć pracę na obronę, odebrać Ali dowód osobisty, iść na kontrolę z Alą więc o wylegiwaniu w łóżku mogę zapomniećpotem Wam poodpisuję, bo teraz uciekam |
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Wszystkiego najlepszego dla Oli Pietrusia ja też niskociśnieniowiec nie tylko w ciąży, a wtedy to już wogóle Mi gin powiedział, że kawkę spokojnie można przy niskim ciśnieniu, mówił nawet, że ostatnie badania dowodzą, że ma ona korzystny wpływ na płód, wiązało się to coś z utleniaczami ale nie pamiętam co Zapamiętałam tylko, że mogę i że nie szkodzi![]() Ja kiedyś wpadłam do znajomego spożywczaka z Leną po przecier pomidorowy, a ona do sprzedawczyni: piwko i liziaka Ładną nam opinię robi co?![]() ![]() Kupiłam na początku listopada buty zimowe dla Leny, ale coś mi się nie podobało jak w nich chodziła więc oddałam i wzięłam inne, są zdecydowanie lepsze. Chciałam też szmaciaki-papucie kupić bo chyba za małe (ciągle mi mówi, że coś ją gryzie), kupiłam rozmiar większe i okazało się po przyniesieniu do domu, że są takie same rozmiarowo jak ma w domu Poszłam wymienic, ale oczywiście ten sam model nie wchodził w grę, bo oczywiście większych brak, więc wziełam inne tego samego producenta i co??? Duuuuuuże. Normalnie wymiękam Dziś wybiorę się do innego sklepu i kupie (jak się uda) takie same jak ma teraz tylko rozmiar większe.Ela nie olewaj zatok - mija kol w liceum miała przepychane zatoki (czy coś w tym stylu), opowiadała, że igłami przez nos ją gnębili i wspomina to jako jedną wielką masakrę
|
|
|
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

ja ci nie doradze bo z Kinią nie miałam nudności

Gin spokojnie pozwolił tak jak Guci kawkę
Poszłam wymienic, ale oczywiście ten sam model nie wchodził w grę, bo oczywiście większych brak, więc wziełam inne tego samego producenta i co??? Duuuuuuże. Normalnie wymiękam