|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Cytat:
może taki mają system a masz podaną pierwszą datę przymiarki?? tka dokladnie
|
|
#2192 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Jestem zadowolona, ale dużo czasu zajęło zanim TŻ na prawdę zaczął angażować się w pomoc.
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny!
dziekuje za opinie zwiazane z wyswietlaniem tych zdjec, wczoraj zastanawialismy sie z tz gdzie byloby dobrze to umiesscic i chyba zrezygnujemy z tego.... ogolnie to mam humor do kitu poklocilam sie z tz... w sumie nie wiem co dalej...moze cos ze mna jest nie tak? on wyjezdza na delegacje co tydzien i teraz nie bedziemy siew widziec przez 3 tygodnie bo szkole mamy jeszcze w weekend a jemu widze ze najbardziej zalezy na spotkaniach z kolegami ze szkoly niz ze mna bo stwierdzil ze jeszcze cale zycie sie nawidzimy, to jest milosc? ja nie mam z kim sie spotykac w weekend to stwierdzil ze mam sobie cos wymyslec do roboty i to nie jest jego wina ze nie mam z kim bo on ma i chce sie spotykac.... zabolalo mnie to bo ja nie pracuje, ciagle szukam pracy i on wie ze to dla mnie drazliwy temat, ale skoro on juz zaczyna mi to wypominac najblizsza mi osoba... ogolnie to bylam teroche glupia kiedy zaczelam z nim sie spotykac to odsunelam sie od moich przyjacoolek a one mnie ostrzegaly, ze nie powinnam tak robic, ale ja chcialam jak najwiecej czasu spedzac z Nim i teraz mam za swoje, ciekawe co bedzie za 5 lat kiedy pojawi sie dziecko i stwierdzi, ze on teraz jedzie sobie na spotkanie z kumplami a ja jak chce to tez mam sie z kims spotkac, adziecko? zawiodlam sie na nim, mamy wspolnych znajomych ale to mu nie wystarcza, caly tydzien na delgacji jest ze swoimi kumplami a mi weekendu nie moze poswiecic a ja caly tyudzien czekam jak taka idiotka a weekend i kiedy sie spotkamy.... widac, ze chyba czasem nie mozna myslec o innych tylko o sobie. jedzi na delegacje po calej polsce, zwiedza sobie rozne miejsca a ja siedze w domu bo nigdzie nie pracuje i cholernie mu teog zazdoszcze to moglby wole chwile spedzic ze mna... mysle o rozstaniu, sam powiedzial ze jak mi sie to nie podoba to dlaczego jestem z im? heh |
|
|
|
#2194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No Ona chyba najlepiej wie co ile wcześniej trzeba zrobić itp. ale jakoś tak zastanawiają mnie te 2 miary i czy te 1.5 miesiąca jednak nie jest za późno ? może poproszę ją żeby dla mojego spokoju były to chociaż 2 miesiące |
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyanjmniej podciagnelam sie przy nim w porzadkach "codziennych"w pokoju![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ludzie wykrzykują sobie rzeczy, których potem żałują. Ochłoń trochę i wtedy na spokojnie mu powiedz co Ciebie boli. Fakt faktem, że jednak mógłby Ci poświęcić troszkę czasu gdy Ci ciężko... Nie myśl już o tej kłótni bo tylko nie potrzebnie analizujesz i rozkładasz na czynniki pierwsze każdą sytuację, każde słowo. Może wyjdź do kina na komedię albo zajmij się jakimś Twoim hobby. Trzymkaj się
|
|
|
#2197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co sama nie wiem co Ci doradzić ja mam mieć przymiarkę na 2 msc przed ślubem ale moja suknia ma przyjść wtedy już gotowa do salonu (znając życie będzie za długa bo oni zawsze robią ciut większe niż w zamówieniu) i przez te 2 msc będą ją poprawiać. Może dla pewności poproś o te 2 msc
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mu juz wczesniej tlumaczylam ze czuje sie samotna i kiedy on przyjezdza to potrzebuje porozmawiac, a on juz wczesniej mi obiecywal ze bedziemy rozmawiac, niestety jak przyjedzie to przewaznie polozy sie na tapczan i za chwile spi... i tak wyglada nasz weekend lub czasem sie spotkamy z naszymi znajomymi ale jak przyjdziemy do domu to zasypia. ja wiem ze on mnie kocha, ale ja tez potrzebuje rozmow, poczucia, ze jestem dla niego najwazniejsza i mu potrzebna bo teraz niestety tak sie nie czuje, czuje sie odtracona tym bardziej ze szukam pracy i on wie ze to mnie tez doluje, ale on nie ma czasu na przemyslenia bo pracuje prawie caly dzien a wieczrami siedzi z kumplami a wiadomo jak w towarzystwie leci czas, nie to co ja siedze sama wieczorami i mysle mysle mysle, czasem mam dosyc tych moich mysli i probuje sie czyms zajac...
|
|
|
|
#2201 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Gaduły wtorkowo
dzis znowu mnie spioch dopadł i wstałam grubo po 9 Cytat:
![]() Cytat:
na szczę sie mam juz to za sobą to tylko gratulować ![]() Cytat:
A ja jak sie wczoraj naczytałam o Waszych teściowych to dzis miałam koszmary
|
|||
|
|
|
#2202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spanikowałam przez te 2 miary które ona będzie brać MagdziaS z tego co pamiętam Ty zajmujesz się dodawaniem sukni ? Jak mam podesłać zdjęcia ? |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe kurcze smutna sprawa... mam nadzieje ze jakos to sie wszystko wyjasni i Twoj TŻ doceni że ma wspaniałą narzeczona i zacznie stawiać Ciebie na 1 miejscu..
Jasne Z tobą będzie przez cale zycie i sie nagadacie po ślubie, ale przecież po ślubie nie zabronisz mu na spotykanie z kumplami, czy on sie boi tego? Przecież lepiej by bylo jakby z Toba spędzał najwięcej czasu, a od czasu dp czasu spotykal sie z kumplami... A tak wogole 28 będzie Magda gesler w NS ![]() Musze się zakręcić na kolację
|
#2204 |
|
Wtajemniczenie
|
no on sie spotyka caly tydzien z kumplami wiec nie wiem czemu jest mu malo, ciekawe dlaczego tak nie zachowuje sie zeby ze mna sie spotkac...
a wy dziewczyny gdzie pracujecie? |
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2206 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathe szczera rozmowa to podstawa. Musicie rozmawiać i iść na kompromisy,bo tak nie moze byc że świat się kręci tylko wokół jednej osoby a druga jest pokrzywdzona. Wiadomo,że nie można każdej wolnej chwili spędzac razem...bo trzeba mieć też czas dla siebie-ale trzeba to sobie wypracować . Tak wiec trzymam kciuki i na pewno bedzie dobrze.Nad zwiazkiem trzeba pracować ...bo inaczej umrze śmiercią naturalną... głowa do góry
|
|
|
|
#2207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pracuje w kosmetycznym instytucie, lubię, ta prace bo pokrywa się z moimi zainteresowaniami i wykształceniem. A tryb pracy też mam bardzo dogodny, pracuje kiedy chce, dziś, np jadę na godz 15 :P |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my ostatnio też mamy jakiś dziwny okres bo się kłócimy o takie pierdoły że to szok no wczoraj też poszło o glupotę ja chciałam wyjść i wrócić do domu a on do mnie "jak wyjdziesz to możesz nie wracać" no myślałam że go zabije w życiu się nie spodziewałam że coś takiego mi powie. A on że skoro ja teraz tak robie to po slubie też bede uciekać i po co mu takie małżeństwo. Nie powiem przykro mi sie zrobiło...
|
|
#2211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe ciężką masz sytuację. Nie zazdroszczę. Ale musisz poważnie porozmawiać z TŻem, bo tak być nie może. Co to za związek, kiedy druga strona Cię zlewa, bo tak to wygląda z Twojego opisu. Jeśli Twój TŻ nie zmieni postępowania to będzie Ci bardzo ciężko.
Trzymam kciuki żeby Wam się ułożyło.A Kindziu zawsze do usług ![]() A w ogóle dziewczynki to mam do Was wielgachną prośbę. Liczę na Was, bo jesteście zawsze pomyslowe
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po zaręczynach się nie kłóciliśmy rok później zaczeliśmy caały rok mieliśmy taki ciężki TŻ zrezygnował z dziennych studiów przeniósł się na zaocze żeby pracować przez rok nie mogł znaleźć pracy a wiadomo brak pracy i brak kasy rodzą problemy. Ale jakoś wyszliśmy z tego... po tym jak zaczeliśmy planować slub też się nie kłóciliśmy długi czas teraz jakoś ostatnio nas naszło coś... ale o prawy ślubne się nie kłócimy. Wiem że będzie dobrze bo się kochamy
|
|
#2215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj Tz czasem juz nawet nie reaguje na moj placz, pewnie juz sie przyzwyczail, ze jak cos to juz rycze... |
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denerwuje go to że jak się kłócimy to ja uciekam. Tzn zbieram rzeczy i do domu. Tylko że ja nei chce się bardziej pokłócić powiedzieć czegoś czego mogę załować więc póki nie mieszkam z nim wolę zebrać swoje rzeczy wrócić do domu uspokoić się i rozwiązać problem jak już będę spokojna (ja jestem dość nerwowa i jak się wkurze potrafie powiedzieć rzeczy które nie koniecznie są miłe i nie konieczne są prawdą). Wiem że nie do końca chciał to powiedzieć bo potem jak już sie oboje uspokoiliśmy powiedział że nie chce zebym go zostawiła i że nie wyobraża sobie życia samemu lub z kimś innym
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=(kicia);30513773]chyba palnął pierwsze co mu na myśl przyszło.
Denerwuje go to że jak się kłócimy to ja uciekam. Tzn zbieram rzeczy i do domu. Tylko że ja nei chce się bardziej pokłócić powiedzieć czegoś czego mogę załować więc póki nie mieszkam z nim wolę zebrać swoje rzeczy wrócić do domu uspokoić się i rozwiązać problem jak już będę spokojna (ja jestem dość nerwowa i jak się wkurze potrafie powiedzieć rzeczy które nie koniecznie są miłe i nie konieczne są prawdą). Wiem że nie do końca chciał to powiedzieć bo potem jak już sie oboje uspokoiliśmy powiedział że nie chce zebym go zostawiła i że nie wyobraża sobie życia samemu lub z kimś innym[/QUja CI moge powiedziec z jego perspektywy jak to wyglada bo moj Tz tez tak robi, ze jedzie do odmu i mnie zostawia... nie cierpie tego bo wtedy nie wiem co ze soba zrobic, czuje pozostawiona sameu sobie z problemami, wole sie poklocic i to powaznie ale pozniej jakos dochodzimy do kompromisu. |
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
hellou dziewczynki
![]() nadrobiłam wszystkie wpisy, ale nie mam weny, żeby pisać |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż też tak robi.. może nie ucieka chociaż nie raz już chciał wyjśc jak była jakaś sprzeczka, nie cierpię czegoś takiego bo jak jest problem to trzeba go wyjaśnic a nie zostawic mnie z tym i sobie pójśc...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

ale do tego sprzata piwnice
wiec troche pomaga, pozniej wędzi miesko/szyneczki, robi kielbaski - nie jest zle! A tż juz mi oznajmil ze on nie bedzie "szalal" przed Swietami, po to tylko zeby bylo posprzatane przed bo musi byc! I ja sie z tym zgadzam, bo przeciez nic sie nie stanie jak np. wytrzepiemy dywany na wiosne
poklocilam sie z tz... w sumie nie wiem co dalej...

dzis znowu mnie spioch dopadł i wstałam grubo po 9
i ciągle zastanawiam się po co proboszczowi moje dokumenty już teraz
na szczę sie mam juz to za sobą
, dzisiaj nasze małe święto