|
Notka |
|
Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV
napiszesz, będę trzymała kciuki :?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tudors ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ![]() brr, co za pogoda, przez godzinę nie mogłam wstać z łóżka ![]() ![]()
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2011-11-15 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
2. Z Hiszpanii się biorą ![]() 3. Nie wiem, nigdy nie rozmawiałam z Czechami o zającach ![]() 4. Tak, tak, najlepiej się z nim umówić, zawsze można udawać, że to spotkanie tylko przyjacielskie i nawijać o piłce nożnej :P 5. Można się nieźle przejechać na takim myśleniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Hmm... szybko znajduję sobie facetów, więc trochę dziwnie się poczułam, czytając to... Zostawmy eksów w spokoju, mają prawo do szczęścia ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Konto usunięte
|
każdy ma prawo do szczęścia
![]() ja napisałam tak jak zaobserwowałam - co się mówi o eksach |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
nicRu-
![]() leci mi właśnie w radiu i love you babe! rewelacja ![]() Cytat:
yyyy w tym momencie nie powiem Ci na 100%, ale wstępnie tak, możemy jutro się dogadać? Cytat:
2. wygląda na Hiszpańczyka ![]() ![]() ![]() 3. oj Mall, tak się zawsze mówi, tak po prostu ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zadomowienie
|
nicRu - trzymam kciuki
![]() Malla - z tygo co kojarzę to galaktyka się przeniosła z prażmowskiego. gg - chyba 150 kosztuje, ale zawsze jak próbuję się dowiedzieć to dostaję wymijające odpowiedzi. Zależy jak często się korzysta z kary - ja dość często chodzę na saunę, więc wychodzi na plus mimo ceny porównywalnej do karnetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Nie depcze krokusów
|
Tak, ale jogi od roku nie mają i co miesiąc mydlą mi oczy, że pod koniec miesiąca będzie
![]()
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Copyraptor
|
http://www.groupon.pl/deals/krakow/p..._0_0_319&a=399
Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie? Jakoś nie umiem zaufać salonowi z centrum handlowego...ale już któryś raz ich oferta na grouponie jest. Z drugiej strony na ich stronie internetowej zachęcają do "wyprubowania" czegośtam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Mall, zamawiałaś już żarełko dla futerka ?
![]() Btw, właśnie przejrzałam stronę z najwyżej ocenianymi karmami dla psów ( do kotów też można odnieść podejrzewam ).. Najwyżej wypada Orijen i Taste of the wild, później Acana, a Almo Nature, Bozita, Royal Canin 3 gwiazdki.. To też chyba warto przeczytać.. Wieczorem nad tym usiądę http://www.dogfoodproject.com/index....badingredients
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Patrzcie na co natrafiłam szukając promocji na trwałą na rzęsy:
http://www.lepremier.pl/regulamin_pr...=400&width=700 ale nic nie piszą czy trzeba być wcześniej ich klientem Ma któraś z Was sprawdzony salon może? Bo jak znam życie to pójdę tam gdzie najbliżej, a niekoniecznie fajnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiłyście mi dzień dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny co polecacie ze 100 smaków ? |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Tindo, wszyscy na UJ są już zwolnieni z papierowego indeksu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Nie wybiera się któraś do Ikei ? ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahaha a już sie cieszyłam, że choć raz miałam w czymś szczęście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ![]()
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
150zł boli, oj boli no ale... Cytat:
![]() jakie są niepapierowe? ![]() ponieważ herbaciana nie jestem to polecam kawy parzone ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Matka Smoka
|
Lenka - jak AMJ daje na koncercie głos, to to jest mocne pierd.nięcie
![]() OMD i inne AA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2994 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() (a do tego po 3 tygodniach zaczęły mi się rozwalać moje jedyne kozaki. super, muszę jechać do domu oddać je na reklamację i zabrać od mamy jakiegokolwiek inne albo moje glany, bo nie będę miała w czym chodzić...) z 1000 smaków ja na pewno zamawiam Ice Mint, TŻ uwielbia tą herbatę, co prawda lepsza na cieplejsza dni ale i tak ![]() zresztą wszystko co brałam (z herbat i przypraw) było ok ![]()
![]() |
#2995 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie popróbujemy różne marki, na razie mamy za sobą Royala, Iamsa i Acanę i kociak zjada chętnie tylko Royala.
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny ! Mam do was prośbe , a właściwie pytanie. Czy orientujecie się , znacie pania doktor Monike Kowalewską? Ma ponoć prywatny gabinet na klinach. Jest to dla mnie niezwykle istotne.Jeśli tam mieszkacie albo macie znajomych z tamtad- zapytajcie, bede niezmiernie wdzieczna!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zapytam go, bo: a) jestem dosyć nieśmiała jeśli ktoś mi się podoba i nie potrafię się rzetelnie wysłowić bez zaprawy % ![]() ![]() b) jeśli odmówi to będzie problem, bo jednak przychodzi do mnie do pracy, a ja nie chcę go unikać, albo udawać kamiennej twarzy. Melka mówiła, że ona jest brzydka, więc tego się trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() Też mam elektroniczny indeks ![]()
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
hiper, Hula, rozliczenie w Klubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
maszyna, nie człowiek
|
U nas na razie są takie i takie, może lepiej, bo system jeszcze nie działa jak powinien...
Chyba nigdy niczego gorzej nie napisałąm ![]()
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja żre wszystko. Whiskasa do tego stopnia, ze połyka w calosci, nie wiem, co oni tam dają ![]() Koty są w ogóle mięsożerne. Z roślin Mela zjada tylko trawę i sałate, ale to niewielki procent. Żółtka nie tknie. Więc wydaje mi się, że proporcja 75 - 25 jest ok, zwłaszcza gdy zamiast zbóż są warzywa i jaja. Bo zboża podobno lubią uczulać. Co białka znalazłam coś takiego : " A czemu Cie niepokoi? Kot moze zyc na diecie opartej w 100% na miesie. Bialko jest kotu niezbedne do zycia. Wielu wetow nawet kotom chorym na nerki nie zaleci diety niskobialkowej bo uwazaja, ze dieta niskobialkowa bardziej kotu szkodzi niz pomaga. Zeszta, jezeli wet zdecyduje sie na przestawienie kota z zaawansowana choroba nerek na diete o obnizonej ilosci bialka to ta ilosc musi byc wyliczona niemal z aptekarska dokladnoscia i kot musi byc pod stala opieka weta. Zmniejszenie ilosci bialka w kociej diecie to bardzo powazna decyzja i trzeba rozwazyc wszystkie za i przeciw zanim ja podejmie. " " Z tego co przeczytałam o białku w diecie kotów wynikało, że nie ilość a źródło białka powoduje problemy - białko roślinne rzeczywiście może źle wpływać na koty, gdyż są przystosowane do przyswajanie białka zwierzęcego, nie roślinnego (w odróżnieniu od np. wszystkożerców, którym służą różne rodzaje białka). " - źródłem tego złego białka jest np. gluten " Na bardzo dobrej stronie poswieconej chorobie nerek u kotow http://www.felinecrf.com/managd.htm sa ciekwe informacje. Jest miedzy innny podane, ze niektorzy eksperci uwazaja , ze wlasnie dieta niskobialkowa jest przyczyna dwoch symptomow choroby nerek: oslabienia i utraty miesni. Zalecaja przy chorobie nerek wprowadzenie do diety wysokiej jakosci bialka raczej niz zmniejsznie jego ilosci. Jeden z nawybitnieszych specjalistow chorob nerek u kotow i psow Prof. Carl Osborne zaleca zmiane diety na niskobialkowa tylko w ostanim stadium choroby nerek i bardzo jest przeciwny zmniejszniu ilosci bialka w diecie w pierwszym i drugim stadium choroby. Prof. Osborne opublikowal wyniki swoich badan w wielu pracahc, miedzy innymi w pracy Canine and Feline Nephrology and Urology wydanej w 1995roku, o ktorej wiele info mozna znalezc na necie. " " Nie wiem ile maksymalnie bialka kot moze miec w diecie, z tego co wiem to raczej ograniczen nie ma. Mam natomiast informacje jaka jest minimalna ilosc bialka, ktora kot potrzebuje do zycia: jest to 3.3 to -3.5 gr bialka na kazdy kilogram kota na dzien. W takim razie kot wazacy 4 kg potrzebuje minimum 14 gram bialka na dzien. Jezeli przecietna karma zawiera 33 % bialka, to kot powinien jej zjesc 52 gramy. I takie sa przewaznie normy podawane na opakowaniach. Ale z tego wynika, ze przecietna karma zaspokaja zapotrzebowanie kota na bialkow stopniu MINIMALNYM zaledwie." Ale myślę, że najlepiej zapytać weta. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-11-15 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.