|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Widzial ktos Amarantas? Miala miec wczorat KTG
czyzby ja zostawili juz w szpitalu?
|
|
|
|
#1082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Pytanie do karmiacych!!!
Jakich wkładek laktacyjnych uzywacie?Firma?Ja słyszałam, że Lansinoh sa dobre, bella takie sobie.Jeszcze myślałam o takich wielorazowych zeby kupic. Aha gdzie mozna kupic smoczki jednorazowe o których pisała Truskawka?Ja w necie patrze i nie ma, a nie chce miec cudzych smoków.
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() ja tez sie doczekac nie moge, poki co mala sienie odwrocila, marne szanse naodwrot bo malo miejsca juz ma.... jak za tydzien sie nie odwroci to 11.12umowione cc. Coraz blizej juz
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mogę je polecić w 100% bardzo chłonne są jeden minus klej za bardzo nie trzyma i często się podwijają
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-15 o 10:02 |
|
|
|
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
ania śliczna ta Twoja Lilka!
Darusia widocznie tak ma być. Może zniesiesz CC dużo lepiej niż SN.
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-11-15 o 10:13 |
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
fatal21 ja mam BabyOno premium- 60 sztuk kupiłam na allegro, wyczytałam że są super chłonne (wkład żelowy), cienkie, dobrze się trzymają (dużo kleju) i są osobno każda zapakowane więc zawsze można kilka do torby sobie wrzucić
aniu ale masz ślicznotkę
nigdy się nie kłóć!! od razu płacz ![]() nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011 Edytowane przez milagrosa Czas edycji: 2011-11-15 o 10:20 |
|
|
|
#1087 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
moja piers traktuje jak smoczek i moglaby wisiec 24 godz... a ja bym nic nie zrobila ;] to porbuje jej wtykac... ale sie nie nabiera
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taaaa... mogłaby już wybyć, bo tyje niestety raczej 3000g osiągnie skoro mamusia tak tyje ( ehhhh te słodycze) ![]() chociaż w sumie może ona woli być strzelcem niż skorpionem i czeka do 23 mam mega sentyment do tej daty
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Wklbadki laktacyjne mam z johnson- beznadzieja, przyklejaja sie do sutkow odrywanie boli a na piersiach zostaja klaczki
Z sonia to pamietam ze belli dosc lubilam Zaraz troche ponadrabiam Dzieki za tytul hirola ![]() Dalia ja na yej diecie watrobowej jadlam np duszone miesko w sosie lekkim ( np piers z kurczaka, schabik), udko kurczaka upieczone w przyprawach i chuda szynke tez upieczona-mozna do chleba Warzywa i owoce to troche nie bardzo- chociaz ja po cichu jadlam jablka.. Najlepiej gotowane warzywa lub upieczone Musze leciec bo maluch piska
|
#1090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam Bella- bo była super promocja i Penathen- prezent ... zobaczę jak mi tam będzie ciekło to moze i wielorazowe? albo właśnie te BabyOnoPAniu ale masz ślicznotkę w domu idę wziąśĆ leki |
||
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
rojku powiem ci ze chyba nie bo po sn przy gabarytach Oliwki to ja 2 godziny po porodzie, bo tyle musialam lezec jezszcze na porodowce , to po tych 2 godzinach siedzialam wykapanapo turecku na fotelu przed lapem ktorego mi tz dowiozl
![]() ale jak ma byc tak bedzie, pewnie wolalabym sn ale spoko i cc da sie rade, nie boje sie cc, chociaz sama bym z wyboru nie chciala ale trudno ![]() Aniu cudowna krolewne masz. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- dalia co do ubranek nigdy nie ocenisz czy sie przydza czy nie, dopoki nie urodzi sie mala. Pamietaj ze po porodzie inaczej mierza dzieciaka niz pozniej w przychodnaich.
|
|
#1092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aniu ona jest nieziemska !!!!!!!!!!!!!! ja już chce swoją |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki prezent dla mamusi za te 9 m-cy "męczarni" ![]() nooo... tak 3 kg to fajnie się podobnież rodzi , ciekawe ile mój będzie miał bo jak narazie w 36t.c. 2,5kg a pani prof. mówi, ze to hipotrofia chociaż to chyba norma jeszcze?tak czy siak biorę lek na poprawę przepływów i na dożywienie dzieciaczka wg wskazań lekarskich( bo pamietam o tym dojrzałym łożysku moim) ---> no ale żeby nie przesadziĆ w drugą stronę bo też znowu źle, a wiadomo to ich usg to mierzy w cały świat o_Opamietam jak miałam kiedyś diete wątrobową to gotowałam obrane jabłka i posypywałam waniliowym albo majerankiem---> to niby ten super deser miał byĆ, no ale z braku laku... dobra idę po te leki i wysmarowaĆ się balsamem i poleżeĆ troszkę, bo mnie 4 litery bolą Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-15 o 11:00 |
|
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmykam dalej pisac prace...wene mam na kopiuj-wklej, kopiuj-wklej, kopiuj-wklej.... |
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
mój w zakończonym 36 tygodniu ma też 2700 i ginka stwierdziła że to zupełnie prawidłowa waga. Że w terminie będzie klasyczne 3500 a przepływy są ok ... więc wg tamtej pani dr wszystkie nasze dzieciaczki cierpią na hipotrofię
![]() aha pytałam się wczoraj o te stopnie dojrzewania łożyska ... kiedyś sądzono ze po tym jak wygląda łożysko można ocenić jego funkcjonowanie teraz wiadomo że to nie ma nic wspólnego liczą sie przepływy w łożysku i naczyniach pępowinowych. Wniosek prosty nie należy sie przejmować stopniem dojrzałości tylko właściwym przepływem krwi przezmój w zakończonym 36 tygodniu ma też 2700 i ginka stwierdziła że to zupełnie prawidłowa waga. Że w terminie będzie klasyczne 3500 a przepływy są ok ... więc wg tamtej pani dr wszystkie nasze dzieciaczki cierpią na hipotrofię ![]() aha pytałam się wczoraj o te stopnie dojrzewania łożyska ... kiedyś sądzono ze po tym jak wygląda łożysko można ocenić jego funkcjonowanie teraz wiadomo że to nie ma nic wspólnego liczą sie przepływy w łożysku i naczyniach pępowinowych. Wniosek prosty nie należy sie przejmować stopniem dojrzałości tylko właściwym przepływem krwi przez
3080g 50 cm i ciągle rośnie 2 t.ż. - 3600g 3 t.ż. -4160g 6 t.ż. -5330g/59 cm 13 t.ż. - 6500/65 cm 20 t.ż.-7300/67 cm 26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2011-11-15 o 11:40 |
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
moja niby 2200 miala w 30 tygodniu.
I tak sie okaze jak bedzie jak sie urodzi, w te wagi to ja nie wierze.
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój mąż ma podobne przekonania,
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-11-15 o 11:46 |
|
|
|
|
#1098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja samą operację równiez zniosłam źle i tez podczas jej trwania zemdlałam, traciłam oddech, złapał mnie skurcz w szyji , wymiotowałam - masakra. Przez dwa dni nie mogłam oddychac po, natomiast wsszystko co działo sie później to rewelacja - tak szybko doszłam do siebie. w 5 dobie nie czułam ze miałam jakąkolwiek operację! Nie czułam nawet blizny! Kiedy przyjechaliśmy do domu miałam w jednej ręce nosidełko w drugiej torbę i brałam po dwa schody jak wbiegałam do domu teraz czuję się tak jakbym mogła miec już drugą cesarkę bo dosłownie nic nie czuję, w sobotę miałam sciągane szwy, ani jednego strupka i juz smaruję maścią która spowoduje ze czerwona niteczka (blizna) zmieni się w przezroczystą ![]() aha i 24.11 wracam na troszkę do pracy ![]() :brzyda l:mąż mimo że ma L4 idzie już jutro bo ja nie potrzebuję pomocy a dodatkowa kaska zawsze się przyda - zwłaszcza teraz Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa-a propo tego cc czy sn-ja ciagle uważam,że nie ma co się nastawiac bo nie wiadomo czy po sn czułabys się lepiej ka po cc...bo tym razem np mogłoby się okazać,że cc lepiej bys zniosła??niestety nie da rady urodzić jednego dziecka zarówno przez cc a potem przez sn i porównać po czym sie lepiej czuje
![]() ![]() ![]() ale sobie pospałam ![]() teraz kawkę z lodami sobie zrobię ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Truscafko masz może pomysł na sypialnię??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-15 o 14:29 |
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dzis sobie pospalam, o 9.00 pojechalam na pobranie krwi. tata przywiozl mi fotel, taki nasz stary, wysluzony, ale kolega mi go obil nowa tapicerka i wyglada cudownie. Jest spory i rozklada sie na lozko, postawilismy go w pokoju dzieciaczka, bede na nim spala pewnie przez pierwsze dni no i do karmienia w sam raz Wyczyscilam kocia kuwete, TZ ogarnia teraz mieszkanie, a ja na chwile jade jeszcze do rodzicow, pobawie sie z ich szczeniorem Jutro musze odwiedzic fryzjera, zeby dzidziusia nie przestraszyc po porodzie. TZ odwiedza fryzjera dzis
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
soza ja idę w czwartek do fryzjera po roku czasu będę farbować włosy
|
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
W realu tanie pampersy zwyke i care chyba od jutra.Gazetka w necie.
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
w tesco mega paki za 98 zl oplaca sie, jade dzisiaj kupic.
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak ale te zielone a ja premium care chciałam białe( jak mozesz to spojrz na cene rozm 2).Chusteczki huggies 4pak tez sie oplaca w tesco
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Wiadomość od Myszeczki
Cytat:
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywalam Baby Dream - lipa, Bell sa w miare, ale teraz kupilam Johnsoon & Johnson i zostane przy nich do końca. Są super chłonne, nie odklejają się i kosztuja tyle samo co Bell a w op jest ich aż 50 szt. Polecam. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-11-15 o 14:04 |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja tez ma niezaspokojoną potrzebę ssania, dlatego mówię na nią ciumka
Bo cały czas ciumka sobie rączkę, ale ja nie wiszę z nią na cycu, uczyli mnie ze karmienie 30-40min i koniec i nie powinno się tego przekraczac i wiecie co. Od 3 dni w trakcie karmienia po 30min sama przestaje ciagnąc. A na kolejne karmienie budzi się róznie co 2-3 godz. wczesniej jej nie przystawiam do piersi. No chyba, że po spacerze albo kąpieli ![]() Cytat:
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-11-15 o 14:08 |
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wkłądki jonhsona-w rossmanie są dosyc tanie
coś mało dziś piszecie ![]() ja bym się położyła pod kołderkę,ale co będę w nocy robiła jak teraz pośpię...
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Też sie pochwalę, ze w Piatek jade do fryzjera. O lipca niefarbowane więc po czekoladzie mam 3 koolory na glowie. Machne sobie teraz pasemka a co
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Tincia to mój właśnie tyle mi wisi... Mi z kolei mówiły, ze karmic nie dluzej niz 20min.... ale ok 30-40min go karmie bo tyle potrzeboje i budzi się jak Twoj maluszek 2-3h czasem co 4. Dzis w nocy wstawal np od 3 co 1,5 h ale jadl tylko po 10min |
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak mnie edukowali Kurka, Wy tu o fryzjerach, a ja mam ochote na brewki skoczyc do kosmetyczki, ale na razie nie mam jak... No i kino mi się marzy... Ale myslę, że to w grudniu da się zrobić ![]() Ide obiadek przygotować, bo Malutka zasnęła
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-11-15 o 14:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

czyzby ja zostawili juz w szpitalu?

))

ale mogę je polecić w 100% bardzo chłonne są jeden minus klej za bardzo nie trzyma i często się podwijają

moja piers traktuje jak smoczek i moglaby wisiec 24 godz... a ja bym nic nie zrobila ;] to porbuje jej wtykac... ale sie nie nabiera

chociaż to chyba norma jeszcze?
Tak jak mnie edukowali