|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
o kurcze to współczuję, cięzko będzie Ci z takimi zmianami wprowadzić jeden schemat z UU, chyba że będziesz odciągać w pracy ![]() Dobra lecimy na spacer, aa tak mi sie nie chce....
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
madziu u mnie obiadek ( np. dynia z ziemn. albo marchewka ) nie zastąpią mleczka. Mały i tak głodny, a słoiczek nie zaspokaja jego głodu.
Ja daję słoik różnie. Nie mam stałych pór.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka cudna, pobudki o 4,7 i wstał o 10 ![]() Zaraz idziemy do sklepu, trochę zimno na dworze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Może to faktycznie ząbki, ma rozpulchnione dziąsełka? Podajesz jej na noc wkońcu to MM? Cytat:
![]() Zaopatrz się w czopki. Może nie będą potrzebne. Domek bardzo ładnie zniósł I i II dawkę, bezszelstnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Problem z mlekiem tez mam. Tylko my będziemy zmieniać po pół roku, czyli chyba na 2 ![]() Dzięki dziewczyny, w brzuchu cały czas mi werci, wiec zostajemy dziś z Agatą w łóżku, nie mam odwagi wyruszyc na spacer ![]() Cytat:
![]() Tak kupy będą gęstsze i kolorowe, bo marchewce czerwonawe nawet ![]() Cytat:
Moje dziecie jest przekochane, wie ze mamusia ledwo człapie. Jak usnęła wczoraj po 20 to obudziła się 6.30 na karmionko, strzeliła kupe i o 7.20 usnęła. Obudziłyśmy się o 10.45. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
świeta racja
![]() ![]() Cytat:
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html u nas nocka z pobudką o 2:30 i 6 dospał do 8 i od tej pory marudzenie, jęczenie i nie ma mowy o spaniu ![]() ![]() witam mamuśki u mnie zimno i mroźno i nie chce mi się wychodzić z małym , bo targać , rozkładać ten wózek potem go składać dla pół godziny spaceru to ja dziękuję ![]() wieczorem basen ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
Ja też miałam taką nockę, że nawet pisać mi się nie chce...
Aaniu wszystkiego najlepszego dla Adama ![]() ![]() ![]() ![]() I tyle. (dzisiaj idę spać o 22.00, nie o 1.30 ![]()
![]() |
#369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
No i zapomniałam: wczoraj był pierwszy soczek jabłkowy pół na pół z wodą i szału nie było. Pić nie bardzo chciała. Dzisiaj pierwszy słoiczek - dynia z ziemniakiem czy ziemniak z dynią
![]() Wypadałoby, bo chyba tylko ja nie zaczęłam jeszcze wprowadzać innego jedzenia - nie po drodze mi do sklepu było ![]() ![]()
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
Aania, AgaG.- szukałam emolientów na allergo,apteki drogie i popatrzcie co znalazłam, aptekę w Nowym Wiśniczu, super tanią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Patik dałam jej pierwszy raz 3 łyżeczki TT .
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
youyou, Lili83, Marinko, zanetko, Patik, Natka, Cookie, dziubek, iustynko, dziękujemy
![]() Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam ![]() zanetko, Tommee Tippee "Pierwszy kubek" - od 4 m-ca A co do pracy, na pewno jeśli pracuje się 8 godzin to przysługuje Ci przerwa na karmienie, a można to zrobić w ten sposób że wychodzisz z pracy godzinę wcześniej. Cytat:
![]() babonik, ale numer z tą apteką ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#374 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Noc standardowa - on spał, a ja go co jakiś czas budziłam na jedzonko. Ostatecznie wstaliśmy o 10.30 ![]() Cytat:
![]() I faktycznie pewnie masz rację, że sie stęsknił i przez to był marudny. Spryciarz wiem, że jak popłacze, to dłużej z mamą wieczorkiem posiedzi ![]() Cytat:
IMHO to mercedes wśród szczoteczek ![]() Ja też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I czekam na realcję z basenu ![]() Cytat:
![]() Scio - paskudnie się zatrułaś, biedaku ![]()
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuje ! zaraz szukam na all ![]() Jeszcze pytanie, ile takich kubków masz? ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- W ogóle zrobiłam super fotel dla Emi ![]() Dałam do wanienki kołderkę poduszkę aby siedziała na pół siedząco, a ona się w nim tak zasiedziała, że zasneła sama ![]() Teraz dostała zabawki i się bawi ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-11-15 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Brumek,
![]() i dla wszystkich cioć również ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy mogłam małej zaszkodzić tymi 3 łyżeczkami marchewki czy to jednak ząbkowanie ???? A może co innego, że ona w nocy nie chciała spać i strasznie płakała
![]() Aniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio uczy się jeśc nożem i widelcem, sam się do tego rwie i ćwiczy na ciastolinie ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-15 o 12:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||||
Zadomowienie
|
Witam i nadrabiam na razie najświeższe posty, bo coś czuję, że nie będzie mi dane więcej...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ja jestem fanką desperatek. Jestem na bieżąco z odcinkami dzięki tej stronce iitv. Zastanawiam się właśnie czy przypadkiem sezon 8 nie będzie ostatnim. Z tego co dawno temu słyszałam, to aktorki miały podpisane kontrakty właśnie do 8 sezonu. Cytat:
W sprawie pajaców do spania. Ja zakładam tylko pajaca i przykrywam grubszym kocykiem. Mamy bardzo ciepło w domu. A co do jedzenia łyżeczką i wyboru dla dziecka, to podoba mi się ta idea, żeby dziecko samo brało np warzywka do buzi, ale dziecko musi być już siedzące. Nie będę do tego czasu czekać z prowadzaniem nowych pokarmów. Nie będę też na siłę wpychać do gardła jedzenia. Dla nas to będzie zabawa i nauka nowych smaków. Wczoraj np zrobiłam kleik do picia w butelce, ale tak się stało, że została taka gęsta odrobina w smoczku, to wykorzystałam to na pierwszą zabawę z łyżeczką. Kropka miała wielkie oczy, najpierw językiem jakby wypychała ten kleik na usta, żeby zaraz to z nich zlizać. |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale połowa sukcesu jest bo umówiłam się na 24listopada. Ja też po cc. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cześć! U nas noc też beznadziejna, niekąpany obudził się o 21,40 chciała go mimo wszytko ukąpać ale tż stwierdził, że o tej porze nie ma sensu. Radzik zjadł i dalej w kimono, do 1,20 - to jego pora budzenia po kąpieli od kilku dni, co do minuty ![]() Byliśmy na spacerku, u na -0,5 stopnia. 30min chyba wystarczy . Te czopki paracetamol to one są na gorączkę i od razu przeciwbólowe ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
zaneta racja możesz wyjśc godzinę wcześniej.
ja z tego korzystałałąm ,pracowałam 9-17, a wychodziłam o 16. Było mi to bardzo na rękę bo i tak prawie cały dzień byłam poza domem.
#382 |
Zadomowienie
|
A o której dałaś jej tą marchewkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
karolinee i jak po wizycie?
#384 |
Zadomowienie
|
Aania- przepraszam,ze ja nie gratuluję,ale ja czekam z gratulacjami na pierwszy rok
![]() ![]() Aniu a z tą apteką to ciekawe czy na miejscu też mają też takie ceny,czy trzeba kupić przez allegro i sobie odebrać.ciekawe:noniewiem : Marinko- ja bym wprowadziła gluten.Wprowadza się go w bardzo małych ilościach...a wprowadza się go wcześniej by zapobiec celiakii. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Adaś
![]() ![]() Lili ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Brunetko marchew dość często uczula (wbrew pozorom) i ma właściwości zestalające stolec (dlatego często się ją daje przy biegunkach). Ja bym odczekała 2-3 dni i nie wprowadzałabym nic.
Dzisiaj z powodu matczynej niedyspozycji Agata zupy nie dostanie, gdyz niedysponowana matka zapomniała rozmrozić. Będzie się musiała jabłkiem na obiad zadowolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Scio-ale to fajnie dawac już obiadki
![]() ![]() ![]() a jak urodziłam Nadię czyli jakieś 2,5 roku temu też ostro dyskutowałyśmy na forum o nauce jedzenia itd ![]() a wiecie co jest najlepsze? Robić tak jak Wam instynkt podpowiada.Dziecko prędzej czy później nauczy się jeść samo.Jedne dzieci są niejadkami i nawet BLW im nie pomoże ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie nie karmić Nikodema łyżeczką. Zrobię to tak samo...kiedy przyjdzie pora na samodzielne jedzenie umożliwię mu to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Wróciliśmy ze spacerku, dzieci najedzone poszły spać
![]() ![]() ![]() Gluten ja Oskarowi wprowadzałam w szóstym miesiącu, przez tydzień chyba, taki miałam kłopot z gotowaniem tej kaszy, że sobie odpuściłam i dawałam chleb ![]() Z Majcią będzie tak samo. U nas marchew poszła na pierwszy ogień, ale Majcia nie za bardzo umie jeszcze jeść. Macie jakieś sprawdzone sposoby na plamy od tej marchewki? Bo latem to wystawiłam na słońce i plama znikała, a zimą to ciężko ![]()
#390 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.