Rossmann - część XI - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 18:58   #3301
PPP90
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XI

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
nie wiecie czy w tym roku będą w R. takie podłużne kalendarze ścienne?? jak w zeszłym roku z kotkami a dwa lata temu z pieskami-a może już są w sprzedaży -pytam bo dawno nie zachodziłam do R.
ja kupiłam niedawno taki w empiku z psiakami ale z kotkami też były

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:06   #3302
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
ja kupiłam niedawno taki w empiku z psiakami ale z kotkami też były
podejrzewam, że cena znacznie wyższa niż tego z R.-w zeszłym roku był chyba po 6,99zł -ale nie pamiętam dokładnie czy wówczas była na niego zniżka czy dwa lata temu
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:12   #3303
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
podejrzewam, że cena znacznie wyższa niż tego z R.-w zeszłym roku był chyba po 6,99zł -ale nie pamiętam dokładnie czy wówczas była na niego zniżka czy dwa lata temu
12,99 kosztował ale fajne zdjęcia ma

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:40   #3304
melka90
Rozeznanie

GG do melka90

W moim Rossie są kalendarze ale takie podłużne, raczej kwadratowe...pieski, kotki, aniołki itd. były w poprzedniej promocji po 9,99 a teraz chyba po 12,99 albo 13,99
Stary 2011-11-13, 20:34   #3305
pat0
Wtajemniczenie

Prosze o polecenie farby do wlosow -jaka firma ? jak z utrzymaniem ? z niszczeniem wlosow?- tylko chodzi mi o jakie zmywalne (moze nie takie szamponetki tylko takie do np 24 myc lub troche mniej ). Czy takie farby tak samo niszcza wlosy? czy zmywaja sie doszczetnie?
Stary 2011-11-13, 21:58   #3306
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Czy znajdę w rossmanie olejki zapachowe takie do kominków ze świeczką?
ja spotkałam się z takimi jak na blogu http://kobiece-wariacje.blogspot.com...o-kominka.html, ten z napisem magnolia. wygląda jak jakiś no name, ale ostatnio widziałam je w CND :-(

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
A masz może jakiś eyeliner w żelu? Jeśli tak to czy ten płyn dwufazowy daje sobie z nim radę? Bo ja mam mega problemy ze zmyciem żelowego Inglota.
Chociaż pewnie płyn Bourjois i tak kupię, choćby ze względu na pojemność.
ja eyeliner żelowy essence (który podobno miał być ciężki do usunięcia) zmywam dwufazą Ziaja bądź micelem Bourjouis i oba radzą sobie doskonale
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:59   #3307
Kicia131
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Prosze o polecenie farby do wlosow -jaka firma ? jak z utrzymaniem ? z niszczeniem wlosow?- tylko chodzi mi o jakie zmywalne (moze nie takie szamponetki tylko takie do np 24 myc lub troche mniej ). Czy takie farby tak samo niszcza wlosy? czy zmywaja sie doszczetnie?
Loreal Casting Creme Gloss, ładnie się trzyma, niszczy troszkę włosy (jak wszystko zresztą) ale mniej niż normalna farba. Nie zmywają się całkowicie, chociaż to zależy od włosów, jak mocno wchłoną farbę Ale nawet szamponetki Mariona nie zmywają się całkowicie..

Jeszcze są takie z henną, Venita henna color. To jest ziołowy balsam koloryzujący z ekstraktem z henny. Krócej się trzyma niż Casting, ale nie niszczy włosów. Jest też szampon tej samej firmy z henną, nadaje lekki odcień (mi brązowy przyciemniał włosy). Dostępne w Naturze. W rossie ich chyba nie widziałam, ale mogę się mylić

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:42   #3308
Beata_Batumi
Zadomowienie

Orientujecie się czy są jeszcze kremy matujące SIARKOWA MOC i po ile teraa? na str nie moge znaleźć

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:26   #3309
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Orientujecie się czy są jeszcze kremy matujące SIARKOWA MOC i po ile teraa? na str nie moge znaleźć
Kupowałam ostatnio, dałam chyba 15,99 zł
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:39   #3310
pat0
Wtajemniczenie

1. Ktora farbe zmywalana bardziej polecacie ? Loreal Casting Creme Gloss czy garnier? ktora bardziej rownomiernie sie zmywa by nie byly widoczne odrostu ? i ktora sprawia ze wlosy wygladaja zdrowiej / blyszcza sie ?
2. Jaki szampon przeciwł. polecacie?
3. jakie "perfumy" meskie polecacie do 20 zl ? chodzi mi bardziej o jakies tanie odpowiedniki , typu jakis dezedorant w atomizerze ? np STR 8- co o nim sadzicie?
4. Prosze jeszcze o polecenie kremu do twarzy dla faceta? nawilzajacy . Co sadzicie o tej serii z Ziai?
Stary 2011-11-14, 15:43   #3311
rudzia015
Raczkowanie

Widziałam dziś w Rossmannie w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku pokrowce na laptopa w jednym rozmiarze. Wie któraś z was może jakiej średnicy laptop tam się zmieści?

Edytowane przez rudzia015
Czas edycji: 2011-11-14 o 15:46
rudzia015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 15:59   #3312
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
2. Jaki szampon przeciwł. Polecacie? nizoral
3. Jakie "perfumy" meskie polecacie do 20 zl ? Chodzi mi bardziej o jakies tanie odpowiedniki , typu jakis dezedorant w atomizerze ? Np str 8- co o nim sadzicie? adidas
4. Prosze jeszcze o polecenie kremu do twarzy dla faceta? Nawilzajacy . Co sadzicie o tej serii z ziai?
mój jest zadowolony z kremu ziaja, wczesniej był tylko loreal. Widziałam, że z daxa są fajne i tołpa też
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 16:53   #3313
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
1. Ktora farbe zmywalana bardziej polecacie ? Loreal Casting Creme Gloss czy garnier? ktora bardziej rownomiernie sie zmywa by nie byly widoczne odrostu ? i ktora sprawia ze wlosy wygladaja zdrowiej / blyszcza sie ?
3. jakie "perfumy" meskie polecacie do 20 zl ? chodzi mi bardziej o jakies tanie odpowiedniki , typu jakis dezedorant w atomizerze ? np STR 8- co o nim sadzicie?
4. Prosze jeszcze o polecenie kremu do twarzy dla faceta? nawilzajacy . Co sadzicie o tej serii z Ziai?
Castinga nie miałam, ale słyszałam skrajne opinie - niektórym po nim maksymalnie lecą włosy z głowy i się niszczą, a innym z kolei pasuje super i włosy wyglądają zdrowo
Garnier dość mocno mi wysuszył włosy (odc. Złoty Brąz) także nie kupiłabym ponownie.
Obecnie używam Joanna Multi Effect (tą trwałą, nie szamponetkę) i po farbowaniu w ogóle nie czuję po włosach, żeby coś z nimi było nie tak Kiedyś kilka razy użyłam Joanna Naturia i byłam bardzo zadowolona. Ciężko mi ocenić trwałość, bo włosy są już tak bardzo "po przejściach", że słabo przyjmują kolor i prędko go oddają - tylko jakieś 8-9 cm od czubka głowy naprawdę ładnie chwyta kolor

Nie polecam szamponu przeciwłupieżowego do włosów farbowanych - wypłukuje kolor, powoduje że płowieje. ale jeśli już musisz, to niestety ja nie umiem niczego polecić - nigdy nie miałam łupieżu, więc do czynienia z szamponami przeciwłupieżowymi też nie

Mój to ma największą radochę jak sobie smaruje buzię jakimiś dziecięcymi typu babydream, bambino itd to chyba po moim ględzeniu o używaniu kosmetyków naturalnych albo chociaż nie aż tak nafaszerowanych chemią ale nie wiem, czy to u Ciebie przejdzie
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 17:44   #3314
Merkuria
Raczkowanie

Hej, czy któraś z Ws widziała u siebie nowy fluid do końcówek Isana?
Link do KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47491,hair-harspitzenfluid.html&next =1
Strasznie mnie zaintrygował, a nigdzie u siebie go nie widziałam, ciekawa jestem składu
Merkuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:23   #3315
szmyglo
Zakorzenienie

Ale jestem wściekła! Kupiłam ten olejek z pachącej szafy, otwieram w domu a tu odkręcone i ani kropelki w środku;/ Da się to jakoś zwrócić albo wymienić?
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:42   #3316
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 22:05   #3317
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merkuria Pokaż wiadomość
Hej, czy któraś z Ws widziała u siebie nowy fluid do końcówek Isana?
Link do KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47491,hair-harspitzenfluid.html&next =1
Strasznie mnie zaintrygował, a nigdzie u siebie go nie widziałam, ciekawa jestem składu
u mnie tego fluidu nie ma

szmyglo - na pewno nie bedzie mozliwosci wymiany albo oddania, jak by nie patrzec jest to produkt pelnowartosciowy.
-Ulka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 03:27   #3318
86daisak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Ale jestem wściekła! Kupiłam ten olejek z pachącej szafy, otwieram w domu a tu odkręcone i ani kropelki w środku;/ Da się to jakoś zwrócić albo wymienić?

Raczej tak. Idź najlepiej z paragonem i na spokojnie przedstaw sytuację.
86daisak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 03:40   #3319
mlel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 86daisak Pokaż wiadomość
Raczej tak. Idź najlepiej z paragonem i na spokojnie przedstaw sytuację.

jak trafi na życzliwą osobę to wymienią, natomiast nie mają obowiązku wymieniać otwartego towaru gdyż nie maja pewności czy np. nie przelałaś sobie towaru i teraz idziesz z reklamacja specjalnie,
aczkolwiek życzę powodzenia, gdyż sama nie lubię takich "zakupów"

[euc2]892974[/euc2]

Zachwycona nowym mieszkaniem

wymiana

mlel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:43   #3320
vanadis
Wtajemniczenie

uuu faktalnie z tym olejkiem, ja jeszcze się nie spotkałam by tak było ...
a chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami co do Rossa w Łodzi ... czemu on jest taki piękny i nigdzie indziej takiego nie ma ?
wszystko perfektywne poustawiane, olbrzymia powierzchnia, dużo nowych rzeczy: w sensie dział z winami, jakieś łóżko i pani z pielęgnacji do testowania kosmetyków ?
ogólnie mogłabym tam mieszkać ktoś widział podobnie rozstawione rossy? czy tylko Łódz ma takie sklepowe cudo?

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:28   #3321
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
a chciałabym się podzielić moimi przemyśleniami co do Rossa w Łodzi ... czemu on jest taki piękny i nigdzie indziej takiego nie ma ?
wszystko perfektywne poustawiane, olbrzymia powierzchnia, dużo nowych rzeczy: w sensie dział z winami, jakieś łóżko i pani z pielęgnacji do testowania kosmetyków ?
ogólnie mogłabym tam mieszkać ktoś widział podobnie rozstawione rossy? czy tylko Łódz ma takie sklepowe cudo?
podobno największy w Europie?
pierwszy raz jak tam byłam to nie mogłam obrać trasy żeby nie chodzić non stop w kółko po sklepie

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:42   #3322
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:

Chce do Łodzi chyba pojadę specjalnie i zamieszkam tam razem z Tobą

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:54   #3323
vanadis
Wtajemniczenie

ha to nie tylko ja tak zareagowałam ? myślałam, że oszaleję, chodziłam w kółko i nie mogłam przestać (tak 30sekund później i bym nie zdążyła na pociąg - wszytko przez Rossa ! )
szafy fajnie poustawiane, wszystkiego dużo, samych półek z perfumami pół sklepu
ogólnie polecam wizytę w tamtejszym rossie (albo i nie bo to za duże kosmetyczne przeżycie )
a wiecie co ta Pani przy łóżku mogła robić? nakładać makijaże czy co ?

asqua92 polecam, jak tylko będziesz w Łodzi, niech to będzie jedna z atrakcji

Stary 2011-11-15, 12:20   #3324
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
ktoś widział podobnie rozstawione rossy? czy tylko Łódz ma takie sklepowe cudo?
chyba jest (miejmy nadzieję, że na razie) tylko jeden taki Rossmann, nie tylko w Polsce, ale i w Europie.

skusiłam się dziś na matowy lakier Wibo nr 04 (zielony/oliwkowy) i Lovely Color Mania nr 387, oznaczony etykietką ''new'', taki brudny róż jakby z domieszką brązu.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:30   #3325
olaitapola
Raczkowanie

Ta pani przy łóżku robi takie różne fajne rzeczy : http://www.rossnet.pl/Artykul/Strefa...faktura,195868
olaitapola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:45   #3326
vanadis
Wtajemniczenie

o raju, tak nie można zazdroszczę osobom z Łodzi takiego punktu
ps. i po co ja tam wchodziłam ?

Stary 2011-11-15, 13:55   #3327
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olaitapola Pokaż wiadomość

Ta pani przy łóżku robi takie różne fajne rzeczy : http://www.rossnet.pl/Artykul/Strefa...faktura,195868
ja bym na pielęgnację dłoni chodziła co zakupy takie mają ceny
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:08   #3328
_Blacky_
Raczkowanie

Cytat:
1. Jeśli ma się zmyć bez odrostów to osobiście wybrałabym Garnier. Miałam obie "farby" i Garnier zawsze mi się zmył praktycznie do końca, ja miałam po nim ładne włosy, ale słyszałam, że bywa różnie. Natomiast Casting mi się albo wcale nie zmywał, albo tylko trochę, używam go raczej jako trwałą farbę. Ja właściwie po obu mam ładne włosy, ale wiele zależy od ich stanu i odżywek.

2. Właściwie nie miałam nigdy łupieżu, ale wiem, że dobre są ziołowe szampony, polecam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34394,szampon-do-wlosow-normalnych-i-ze-sklonnoscia-do-przetluszczania-sie-oraz-lupiezu-czarna-rzepa.html&next=1 tani, dostępny w Rossmannie. Myślę, że może pomóc, bo zawiera sporo wyciągu z rzepy. Posiada smrodek rzepy, ale mi np on nie przeszkadza szczególnie. Można przywyknąć i w ogóle nie czuć go po myciu. Szampon nie wysusza włosów tak jak wiele innych ziołowych.
_Blacky_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:20   #3329
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ha to nie tylko ja tak zareagowałam ? myślałam, że oszaleję, chodziłam w kółko i nie mogłam przestać (tak 30sekund później i bym nie zdążyła na pociąg - wszytko przez Rossa ! )
szafy fajnie poustawiane, wszystkiego dużo, samych półek z perfumami pół sklepu
ogólnie polecam wizytę w tamtejszym rossie (albo i nie bo to za duże kosmetyczne przeżycie )

asqua92 polecam, jak tylko będziesz w Łodzi, niech to będzie jedna z atrakcji
Byłam w tym Rossmannnie w Łodzi i na mnie jakiegoś szczególnie wielkiego wrażenia nie zrobił - może dlatego, że wyobrażałam sobie, że powierzchnia, którą zajmuje będzie jeszcze większa Fakt faktem wszystko jest pięknie poukładane, wyeksponowane, ale moim zdaniem ten sklep bardziej zaczyna przypominać supermarket niż drogerię.

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:43   #3330
Iwoka
Zakorzenienie

Dziewczyny, możecie polecić jakiś dobry i w miarę tani podkład kryjący? Najlepiej dostępny w R. i mający jasne odcienie...
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości