Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 13:43   #1381
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Ivonka cudna z tym kciukiem to już wgl

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:44   #1382
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
koniakonia hehe wtedy było normą,że mieliśmy coś po kimś...
rzeczy obracały się w rodzinie, a jak już były zbędne to jakaś sąsiadka i kolejna rodzina się załapała
Dlatego nie dziwią mnie wielkie oczy mojej mamki jak wchodzi do sklepu z dzięcięcymi artykułami
Prawda też jest taka,że wtedy meble itp. były o wiele mocniejsze, często robione ręcznie , a nie jak teraz taśmowo.Mam w domu 25 letnią ławę rozkladaną , wygląda jak nowa,już widzę ławę kupioną teraz za 25 lat
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:48   #1383
engela
Raczkowanie

koniakonia napisz mi proszę jak można zapisać dziecko do żłobka przed urodzeniem... chyba już muszę robić coś w tym kierunku
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:54   #1384
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia napisz mi proszę jak można zapisać dziecko do żłobka przed urodzeniem... chyba już muszę robić coś w tym kierunku
No właśnie u mnie z tym żłobkiem to tak śmiesznie jest, że się zanosi kartkę z datą urodzin i się czeka na telefon jak się zwolni miejsce, wielka możliwość wałków się pojawia, bo ja listy kolejkowej nie widziałam, cyli takie przyjmowanie zależne od widzimisię .Głębiej się w temat nie wciągałam , bo ja Ją zapisałam tylko tak " w razie co", bo miałam inne rozwiązanie na oku. Dobrze ,że tak było , bo bym chyba im tam ładny armagedon zrobiła.W Poznaniu moja koleżanka juz takiego czegoś w żłobku nie mogła zrobić. Na stronach żłobków i przedszkoli są regulaminy przyjęć.
Stary 2011-11-15, 13:59   #1385
agabi
Rozeznanie

Ivonka- prześliczna dziewczynka i najważniejsze , że zdrowiutka
ja w czwartek idę na zbadanie serduszka mojego malucha. stresa mam , bo mój synek przez moją wadę serca genetycznie obciążony jest...
Stary 2011-11-15, 14:01   #1386
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Konia, ja sie ciesze z cory i to bardzo mialam przeczucie na facecika, no i maz strasznie marzyl o synu, ale tez cieszy sie bardzo ze bedzie corcia wspomina cos o drugim dziecku
mój zapowiedział ze jak urodze to odrazu bierzemy sie do roboty, ale mysle ze jezeli bedzie tak jak planuje to odczekamy okolo 2 lat.
A Tz marzył o córce, o tym jaka bedzie piekna i madra i ze bedzie miss i w ogole, czego to on jej nie nauczy po usg na ktorym gin zasugerował plec meska, byl w lekkim szoku, ale teraz chyba przyzwyczail sie do mysli ze z wiekszym prawdopodbienstwem bedzie syn, i jak mowie a co jak jednak dziewczynka on mówi ze nie ze na pewno bedzie chłopak i zrozum tu faceta

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Musze nadrobić kilka stron od wczoraj, bo dopiero teraz mam czas się odezwać.

Za nami dzisiaj echokardiografia Dzidziuś nadal jest dziewczynką i jest zdrowa jak rybka. Wszystko w serduszku jest ok. Polecam każdemu to badanie jeśli tylko jest wykonywane w waszych miastach-bo zawsze to wykluczenie kolejnych chorób i uspokojenie dla nas
Maleńka całe badanie ssała kciuk - w załączniku fotki i nie pochwaliła się swoją buźką w całości, trochę szkoda ale jak wszystko będzie ok to zobaczymy się w marcu w jakości HD a nie tylko na usg :P
Gotuje obiadek więc jak skończę to może uaktywnię się w dyskusjach
Ja tez sie zastanawiam nad tym 3 D ale 250 zl to sporo kasy, a wszytskie dzieciaczki jednak wygladaja podobnie , ale zdjecia słodkie
nakjwazniejsze ivonka ze dzidzia zdrowa a i dodatkowo sliczna

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:04   #1387
desia888
Wtajemniczenie

Oj dziewczyny, ale macie tempo z pisaniem!
Gratuluje poznania plci, dzieciaczki strasznie slodkie
Ja tylko szybciutko was nadrobilam przy jedzeniu (bo zglodnialam)
No i zaraz lece dalej pakowac
Ile ja rzeczy roznych poznajdywalam przy okazji! Moj stary depilator phillipsa, ktorego za chiny nie moglam znalezc jakis rok temu
No woec teraz mam 2 szt
A i dzisiaj zadzwonilam i poprosilam o moje papiery z porodu(nie wiem jak to nazwac) w kazdym razie szczegolowy opis porodu wraz z podanymi lekami itd. Pomyslalm sobie ze fajnie miec na pamiatke a wiem ze mialam tez jakis krwotok przy porodzie wiec dobrze wiedziec jaki byl duzy ,tak twierdzi moj gin!
No wiec w tym tygodniu powinien byc do odebrania
Lece jeszcze troche popakowac bo na 17 umowilam sie z kumpela polka i idziemy na sklepy troche

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:10   #1388
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

Was nadrobić to jakaś masakra ale dałam w końcu radę.

Wszystkim tym które poznały płeć gratulacje i zazdroszczę a mi jeszcze tydzień do wizyty został jak mój gin wróci z wakacji może już się maleństwo ujawni.

Ja mam jedno z głowy że teraz nie muszę wydawać kasy na wózek i inne rzeczy potrzebne dla maleństwa chyba że wyjdzie mi dziewczynka to będę musiała dokupić. Właściwie przy Antku oprócz wózka z tych dużych rzeczy nic nie kupowałam bo dostawałam

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:15   #1389
Flowerbombka
Zadomowienie

Engela a masz jakies zdjęcia tego Tako Alucar, bo nie moge nic znaleźć.

Mi się jeszcze podoba ten nowy Tako Laret ale już droższy jest i mało opinii o nim jeszcze.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:16   #1390
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ale mam dobry humorek

byłam znowu w lumpie kupiłam mega siate ciuszków o wiele więcej niż wczoraj zapłaciłam tylko 17zł nie które nowe

i dostałam dzisiaj przesyłkę z Loveli płyn + czapeczka i niedrpaki

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:17   #1391
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mój zapowiedział ze jak urodze to odrazu bierzemy sie do roboty, ale mysle ze jezeli bedzie tak jak planuje to odczekamy okolo 2 lat.
A Tz marzył o córce, o tym jaka bedzie piekna i madra i ze bedzie miss i w ogole, czego to on jej nie nauczy po usg na ktorym gin zasugerował plec meska, byl w lekkim szoku, ale teraz chyba przyzwyczail sie do mysli ze z wiekszym prawdopodbienstwem bedzie syn, i jak mowie a co jak jednak dziewczynka on mówi ze nie ze na pewno bedzie chłopak i zrozum tu faceta
Moj to chcial wiesz ... w pilke grac, mecze razem ogladac, na mecze chodzic, nauczyc go programowac (maz jest programista i ma bzika na pkt kompa) No i marzyl mu sie maly lobuz po prostu, taki co sie nie bedzie sluchal, bedzie robil co chce i ciagle rozrabial
A teraz martwi sie po prostu jak to bedzie za te 11-14 lat jak i corka zacznie miesiaczkowac i jak on wytrzyma jak sie zsynchronizujemy i w tym samym czasie @ dostaniemy A jak po wizycie zadzwonil do mnie i pytal sie o dzidzi jak z nim i czy znam plec i jak mu powiedzialam, ze muszelka to pierwsze zmartwienie mojego meza to to, ze trzeba jej dobrego meza znalezc
A tak to slodko jak mowi do mnie w liczbie mnogiej i mowi ''moje dziewczyny'' albo ''moje kobietki''

A mezus wraca wlasnie z pracy do nas teraz on bedzie czekal na dostawe drzwi z szafy (przez co ja od rana sie z domu ruszyc nie moglam :/) a ja szybko skocze po zakupy, bo musze kupic i mleko i ziemniaki wiec na spacer za ciezko mi bedzie ..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:18   #1392
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ale mam dobry humorek

byłam znowu w lumpie kupiłam mega siate ciuszków o wiele więcej niż wczoraj zapłaciłam tylko 17zł nie które nowe

Musisz mieć super ten lumpeks u siebie bo np. u mnie nie ma za dużo takich rzeczy dla maluszków czasami dla Antka uda mi się wynaleźć jakąś bluzkę albo bluzę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:20   #1393
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ale mam dobry humorek

Ty zakupoholiczko pochwal sie zdobyczami

A ja czyhalam dzisiaj na jeansy z h&m uzywane na ebay... nowe kosztuja ok 40 euro a uzywane nawet i za 10 juz mozna wylapac.. ale jakos sie nie przemoglam ... choc korci mnie okrutnie i moooze kupie te uzywki
mam kilka ubran od meza kolgi zony odkupionych ale to same gory na brzuszek a spodni jakos nie wiem ... glupek jestem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:20   #1394
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
No i za te stare czasy spłacamy do tej pory zadłużenie niestety
tja... teraz dochodzi jeszcze lozenie na Grecje, Irlandie, Hiszpanie, Portugalie i innych, ktorym do tej pory sie swietnie "wiodlo", a do roboty nie chca sie wziac lub roboty najzwyczajniej nie ma

heh... temat rzeka i nie na nasze forum

Cytat:
Maleńka całe badanie ssała kciuk - w załączniku fotki i nie pochwaliła się swoją buźką w całości, trochę szkoda ale jak wszystko będzie ok to zobaczymy się w marcu w jakości HD a nie tylko na usg :P
boska

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Łóżeczko dla mnie Moja Chrzestna wiozła dla mnie od rodziny ( bo pożyczyli ) na motorze z moim Tatą, czujecie łóżeczko na motorze marki WSK , ciężkie nie było bo wiklinowe , ale jak to musiało wyglądać .I to łóżeczko obrobiło pewnie z 10 dzieci jak nie więcej, teraz tak nie ma.
Cytat:
Prawda też jest taka,że wtedy meble itp. były o wiele mocniejsze, często robione ręcznie , a nie jak teraz taśmowo.Mam w domu 25 letnią ławę rozkladaną , wygląda jak nowa,już widzę ławę kupioną teraz za 25 lat
to jest wlasnie problem... kultura konsumcyjna...
co prawda to troche bledne kolo, bo jesli pozamykanoby polowe zakladow produkcyjnych, to zniknely by miejsca pracy...
ale z drugiej strony ja jestem zwolennikiem "recyclingu"... czyli jak czegos juz nie uzywam, to wole sprzedac, niz mialoby wyladowac na smietniku... a ktos jeszcze moze zrobic z tego uzytek... chociaz wiadomo, nie ze wszystkim sie da...

tak samo nie mam problemu z kupowaniem przedmiotow uzywanych... najwazniejsze tylko, zeby byly w pelni sprawne

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-11-15 o 14:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:28   #1395
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mieliśmy wózek pożyczyć tak jak Wam pisałam, ale moi rodzice powiedzieli, że stanowczo się na to nie zgadzają, bo oni już od dawna są nastawieni, że kupują wózek. No cóż, nie będę im odbierać tej przyjemności

My mieliśmy kupić wózek, ale teściowie chcą kupić to niech kupują zawsze to ok 1500zł będzie na coś innego dla dziecka

Bo już mamy upatrzony wózek

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:30   #1396
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bylam dzieckiem kolejkowym,bo nie chodziłam do przedszkola i chodziłam z Babcią w kolejki i byłam "wypożyczana" jak coś było na głowę sprzedawane np. papier toaletowy.
Z tymi opłatami to pewnie były mniejsze, ale też budżet domowy wyglądał zupełnie inaczej.Na pieluszki nie szło tak dużo chociażby itp.

Łóżeczko dla mnie Moja Chrzestna wiozła dla mnie od rodziny ( bo pożyczyli ) na motorze z moim Tatą, czujecie łóżeczko na motorze marki WSK , ciężkie nie było bo wiklinowe , ale jak to musiało wyglądać .I to łóżeczko obrobiło pewnie z 10 dzieci jak nie więcej, teraz tak nie ma.

Moj tato (wiem z opowiadan mamy) jezdzil chyba na Wegry z kolegami..jechalo ich 4-ech w maluchu i jechali sprzedawac ciuchy...podobno moj tato umial zarzucic na siebie 10 par spodni
Koledzy rowniez mieli na sobie pare dobrych warstw
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja w czwartek idę na zbadanie serduszka mojego malucha. stresa mam , bo mój synek przez moją wadę serca genetycznie obciążony jest...
trzymam kciuki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:32   #1397
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tja... teraz dochodzi jeszcze lozenie na Grecje, Irlandie, Hiszpanie, Portugalie i innych, ktorym do tej pory sie swietnie "wiodlo", a do roboty nie chca sie wziac lub roboty najzwyczajniej nie ma

heh... temat rzeka i nie na nasze forum

boska

to jest wlasnie problem... kultura konsumcyjna...
co prawda to troche bledne kolo, bo jesli pozamykanoby polowe zakladow produkcyjnych, to zniknely by miejsca pracy...
ale z drugiej strony ja jestem zwolennikiem "recyclingu"... czyli jak czegos juz nie uzywam, to wole sprzedac, niz mialoby wyladowac na smietniku... a ktos jeszcze moze zrobic z tego uzytek... chociaz wiadomo, nie ze wszystkim sie da...

tak samo nie mam problemu z kupowaniem przedmiotow uzywanych... najwazniejsze tylko, zeby byly w pelni sprawne
dokładnie, cos ludzie mus robic, pracowac przy produkcji mebli pralek, w sprzedazy tego, w transporcie,itd.

ja korzystam z lumpeksów , ale w ograniczonym zakresie, nie kupuje sobie ani dziecku bielizny tam i butów,jakoś tego nie umiem przemóc w sobie
Stary 2011-11-15, 14:34   #1398
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Moj tato (wiem z opowiadan mamy) jezdzil chyba na Wegry z kolegami..jechalo ich 4-ech w maluchu i jechali sprzedawac ciuchy...podobno moj tato umial zarzucic na siebie 10 par spodni
miejmy nadzieje, ze jezdzili chociaz w zimie

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
dokładnie, cos ludzie mus robic, pracowac przy produkcji mebli pralek, w sprzedazy tego, w transporcie,itd.

ja korzystam z lumpeksów , ale w ograniczonym zakresie, nie kupuje sobie ani dziecku bielizny tam i butów,jakoś tego nie umiem przemóc w sobie
nie no... to sa wlasnie te rzeczy, ktorych sie nie da...
bielizna, buty ... nieeee... to tyoko i wylacznie nowe
Stary 2011-11-15, 14:35   #1399
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki!
moja Babcia jeździła na Węgry na handel i do Austrii, do dzis pamiętam jak pół rodziny haftowało obrusy na sprzedaż, no i jak babcia przywoziła te piekne swetry w rażące wzory , no i czapki z kangurem , aaaaa i gumy kulki
Stary 2011-11-15, 14:38   #1400
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
miejmy nadzieje, ze jezdzili chociaz w zimie
a tego to juz nie wiem ale inaczej by nie dojechali

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
moja Babcia jeździła na Węgry na handel i do Austrii, do dzis pamiętam jak pół rodziny haftowało obrusy na sprzedaż, no i jak babcia przywoziła te piekne swetry w rażące wzory , no i czapki z kangurem , aaaaa i gumy kulki
przynajmniej wspolnie rodzina dzialala
gumy kulki pamietam, moj tata jeszcze jezdzil do czechoslowacji ale nie wiem po coale pamietam przywozil duzo alkoholu, rumu do herbaty, czekolad studenckich, lentylek i orzeszkow solonych
SZYMONEK

Stary 2011-11-15, 14:40   #1401
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

gumy kulki pamietam, moj tata jeszcze jezdzil do czechoslowacji ale nie wiem po coale pamietam przywozil duzo alkoholu, rumu do herbaty, czekolad studenckich, lentylek i orzeszkow solonych
no i wlasnie naszlo mnie na pistacje
Stary 2011-11-15, 14:40   #1402
engela
Raczkowanie

Flowerbobmka niestety nie mam żadnego zdjęcia ina internecie też nie mogę nic znaleść.
Będziemy go chyba zamawiać w następnym tygodniu, to za miesiąc będe go miała.
On jest robiony dla niektórych sklepów tylko, więc może u siebie w jakimś większym dostaniesz...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:43   #1403
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

ooo tak ,bo w Czechach był czas , ze tanio na nasze słodycze wychodziły ,no i alk, ja byłam na kolonii w czechach w takiej wiosce to babka ze sklepu miała po naszej wizycie półki ogołocone, normalnie szarańcza
Stary 2011-11-15, 14:44   #1404
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Ivonka- prześliczna dziewczynka i najważniejsze , że zdrowiutka
U mnie brat miał wrodzoną wadę serca więc zrobiliśmy badanie dla spokoju sumienia (skoro NFZ sponsoruje to ja nie odmawiam )

Ale jestem pewna że u Ciebie będzie wszytko ok Będziesz spokojniejsza.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:48   #1405
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gucia uwielbiam pistacje ale raz w jednym robaczka znalazlam
i mam mala awersje

koniakonia a ile szarancza miala lat?ja na koloniach tylko piwa sie napilam
SZYMONEK

Stary 2011-11-15, 14:53   #1406
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
gucia uwielbiam pistacje ale raz w jednym robaczka znalazlam
i mam mala awersje

koniakonia a ile szarancza miala lat?ja na koloniach tylko piwa sie napilam

o nie nie, alk to tylko wiem ,że był tani, a szarańcza to słodkie żarła, a miala lat od 8 do 15, ja mialam 10
Stary 2011-11-15, 14:55   #1407
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
o nie nie, alk to tylko wiem ,że był tani, a szarańcza to słodkie żarła, a miala lat od 8 do 15, ja mialam 10
myslalam ze wykupiliscie cale alko
SZYMONEK

Stary 2011-11-15, 15:00   #1408
negila
Rozeznanie

aguśka-bardzo się ciesze że wszystko w porządku oby tak dalej
Karo i Engela gratuluję dziewczynek

jestem po obciążeniu cukrem- żyję i nawet nie było tak strasznie tylko zapomniałam sobie zabrać jakiejś książki. i ręka trochę boli ale trzy razy krew pobierana to nie dziwne

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
No ja właśnie im więcej o nich czytam, tym bardziej jestem do nich przekonana Parametry bardzo zbliżone do x landera (no może z wyjątkiem wagi), a cena dużo korzystniejsza. Tu są parametry http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=343
jak oglądaliśmy wózki w sobotę pan sprzedawca opowiadał jakimś ludziom o "podróbce" xlandera i co mnie zdziwiło wcale nie polecał droższej oryginalnej wersji.Podobno taki sam a tańszy. Nie mam pewności- bo to głównie mąż podsłuchiwał ale chyba chodziło o espiro

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Konia, ja sie ciesze z cory i to bardzo mialam przeczucie na facecika, no i maz strasznie marzyl o synu, ale tez cieszy sie bardzo ze bedzie corcia wspomina cos o drugim dziecku
a mój wspomina że na tym jednym poprzestaniemy

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Śliczne te Wasze zdjęcia ciuszków i maluszków normalnie napatrzeć się nie idzie!
Ja się zastanawiam czy gdzieś się nie zapisac dodatkowo na te usg 3d... nie wiem czy chcę wydać tyle kasy...no ale te zdjęcia buźki są takie fajne!
dokładnie my niby nie planowaliśmy 3d ale jak patrzę na te fotki to zaczynam się łamać

Cytat:
mój tata tez pół Europy zjeździł. Pamiętam że chyba z Turcji przywiózł mi i siostrze jak byłyśmy małe takie dwa super duże bobasy, nikt u nas takich wtedy nie miał, ze wschodu z kolei przemycał złoto na palcach u nóga gumy kulki pamiętam
---

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:03   #1409
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
No kurcze nie ma to jak dobre wiadomości z rana Plus jeszcze to, że będą cięcia w ulgach na dzieci i becikowym
http://http://biznes.onet.pl/premier...,1,prasa-detal
może te zmiany nie wejdą w życie tak szybko, zanim uchwalą, potem musi być czas itd... kupiłam dzisiaj Rzeczpospolitą z dodatkiem o macierzyńskim i ojcowskim więc jak któraś z Was się interesuje to może kupić. Nie mogę napisać czy polecam, bo jeszcze nie miałam czasu zaglądnąć

Cytat:
Hejo Dziewczynki!

U nas będzie... DZIEWCZYNKA!

Ciężko nam z mężem się przerzuić na tryb różowy...
gratuluje córeczki

Cytat:
Hej dziewczyny Musze nadrobić kilka stron od wczoraj, bo dopiero teraz mam czas się odezwać.

Za nami dzisiaj echokardiografia Dzidziuś nadal jest dziewczynką i jest zdrowa jak rybka. Wszystko w serduszku jest ok. Polecam każdemu to badanie jeśli tylko jest wykonywane w waszych miastach-bo zawsze to wykluczenie kolejnych chorób i uspokojenie dla nas
Gotuje obiadek więc jak skończę to może uaktywnię się w dyskusjach
Ivonka a gdzie robiłaś to badanie? Miałaś jakieś skierowanie? Jak to logistycznie wygląda?
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:03   #1410
agabi
Rozeznanie

byłam w tamtym roku w sanatorium i mieliśmy zorganizowaną wycieczkę na Słowację. zatrzymaliśmy przy sklepie w jakiejś wioseczce. caly autokar wpadł do tego sklepu.ogołocilismy półki z alkoholem do zera.nawet sobie nie wyobrażacie jak takie schorowane babcie potrafią o wódkę się wykłócać śmiesznie wyglądaliśmy wychodząc z tego sklepu-średnia wieku 65 lat i wszyscy obladowani wódką i winem no ale tanio było

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości