|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Ale kazdy dzien jest inny...tzn sa krotsze lub dluzsze drzemki... Pewnie Twojej sie ureguluje jeszcze i bedzie spala w ciagu dnia....zycze Ci tego Cytat:
Cytat:
wspolczuje ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
o to moj tz ma luzy a i w niedziele jesli mala sie obudzi wczesnie to ja bierze na dol do salonu a ja sobie jeszcze dosypiam...w nocy ja odwalam cala robote...
|
|
#722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chyba za bardzo wychwaliłam Adasia z tym spaniem, bo mi wcale nie chce usnąć, bujany w wózku przysypia i za parę minut oczy otwarte i płacz i tak w kółko juz od 2 godz . Sam ie poleży nigdzie nawet 5 min, a jak poszłam na chwilkę do łazienki to tak ryczał jakby co najmniej ktoś go ze skóry obdzierał a łzy ciurkiem leciały. a leżał sam może 2 min![]() A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 11 tyg
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj mamusko... ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- ![]() za skonczone 11 tyg....
|
|
#724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś wściekła...Głupi plej
Dostałam informacje, że przekroczyłam jakiś tam limit i do końca okresu rozliczeniowego mam wolniejszy internet wszystko chodzi jak krew z nosa.... Mam tego pleja już 3 rok i nigdy nie miałam takiego czegoś...echhhhPodoba mi się ten komplecik. Czegoś podobnego poszukam. Dziękuję Cytat:
![]() Życzę Leosiowi zdrówka. Żeby wysypka minęła i odbijalo mi się zdrowo Cytat:
|
|
#725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie na szczęście małego zagaduje mama, przez co zdążyłam już się ogarnąć, popakować paczki , umyć i wygotować butelki i napic się inki z mlekiem Zaraz wysle tz na spacer więc porelaksuję się... pprzy sprzątaniu ![]() |
||||
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
my juz po szczepieniu
teraz spi na kanapie![]() co do spania to my wstajemy kolo 6 - 7 i jestesmy aktywne do spacerku bo na spacerze mała zawsze spi budzi sie jak przychodzimy do domu karmie ja i czasami kolo 15 dopiero zasypia a czasami tylk krótkie drzemki do kąpieli ![]() widze ze pojawiły sie kolejne śliczne dzieciaczki na zdjeciach dzisiaj pediatra powiedziała zebym nie smarowała pypy małej przy kazdej zmianie pieluszki ![]() czy wy smarujecie pupy zawsze?? a i najwazniejsze mała wazy juz 4700 i ma 60cm
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Chyba rozchorowałam się na dobre Co dzień to gorzej się czuję, jutro chyba skoczę do lekarki, żeby mnie osłuchała, bo oprócz mega kataru (przez co spać nie mogę, nic mi nosa nie odtyka na dobre) od dziś mam jeszcze kaszel i to taki, że mnie w klatce boli ![]() Co ciekawe, Benik ma tylko mały katar i czuje się chyba dobrze, bo śpi, je i zachowuje się normalnie ![]() Próbowałam wczoraj nadrobić, ale tak mi oczy łzawiły, że po dwóch stronach spasowałam. Pamiętam tylko, że ktoś pytał, jaki to mam ten czajnik, co podgrzewa do określonej temperatury. Taki. Normalnie jest dość drogi (aż się sama zdziwiłam, jak teraz sprawdziłam ceny), ale mąż kupił za połowę ceny, bo miał uszkodzone opakowanie ![]() Widziałam też Małgosi Stasia, a raczej Stanisława - taki duży i dorosło wyglądający, że szok Ciekawa jestem, jaki rozmiar już nosi ![]() Benek zrobił się w ciągu ostatnich kilku dni niezły śmieszek, co dzień rano wita nas szerokim uśmiechem, a poza tym szczerzy się do dziadków
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:16 |
|
|
|
#728 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I współczuję tych wszystkich problemów, trzymam aby się wszystko unormowało![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to chyba takie dni teraz, zmiana pogody i dzieciaczki reagują, mój też marudzi, jak zaśnie to i tak niespokojny ma ten sen i co chwila się przebudzaCytat:
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i za wymiary córeczki![]() Cytat:
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze szybkiego powrotu do zdrowia Stasiek 68 nosi rozmiar i waży prawie 7 kg omg ja go musze nosic i nosic![]() uśmiech jest the best z rana aż humor lepszy jest odrazu przespaliśmy sie razem prawie godzine i jakby śtas sie chwilowo uspokoił i czyta ze mna wizaz na kolanach ![]() czy wasze dzieciaczki tez takk uwage zwracaja i wlepiaja oczyska w telewizor? ja juz przestałam tv ogladac z małym , bo jak mu zasłoniłam reka to odrazu sie rzucał ![]() taaaaa i główke podnosic chce na siłe a to jeszcze za eczesno tak mnie sie zdaje
|
|
|
#733 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię też nie śpi od rana
, ale nie marudzi bardzo...na szczęście..Cytat:
Cytat:
Ja smaruję po kąpieli i po kupie bo wtedy myję dokładnie wodą. Czyli dwa razy dziennie.Wychodzi 2-3 razy dziennie. I po kąpieli zawsze używam kremu na odparzenia, a w ciągu dnia raz na odparzenia, a raz zwykłym, pilęgnacyjnym... Narazie jest okej. Cytat:
![]() I buziaki dla Benita śmiszka Cytat:
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
cud! Olga zjadła cyca i poprawiła 40 ml odciągniętego i spi juz 40 minut
TZ nie ma jeszcze - pojechał po pracy opony wymieniac, ciekawe ile mu zejdzie ![]() Młoda dostała od mojej bratowej taką zabawkę Miss Crinkle ---> o taka KLIK (pani szeleścik po polskiemu ponoc sie to nazywa ), taka szmaciana maskotka, która w środku ma jakąś folie i szeleści okropnie... ponoc super zabawka a moje dziecko sie jej boi rozbeczala sie jak jej tym poszeleściłam wczoraj i dzis to samo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my mamy za tydzien szczepienie i ja sie juz boje ciekawa jestem ile wazy bo czuje na rękach ze urosła poza tym odłożyłam juz 4 pjacyki i bodziaki bo za małe sie zrobilypupe smarujemy za kazdym razem, raz linomagiem, raz nivea. Ale nuska wali strasznie duzo kup wiec wole smarowac zeby sie nie odparzyła Olga sie gapi w TV...znaczy staram sie jej nie pozwalać ale jak ma okazje to patrzy. I kominek jej sie podoba bo ten ogien tak miga |
|||
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie w odchowalni spróbuje przeczytac i byc na biezaco przynajmniej tu do niestety starego watku przy Kubusiu nie dałam rady ogarnąć.
Zaczynam wiec czytanie na tyle ile Kubuś śpi
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
A od kiedy można dziecko nosić bez podtrzymywania główki? Bo mój właśnie też już twardo trzyma.
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym przekrecaniem sie z brzuszka na plecki to powiem wam ze totalny przypadek, wczoraj stas odkrecił mi sie ze 3 razy pod rzad a tylko dlatego ze miał jedna reke sztywno wyprostowana w łokciu i sie wtedy na jedna strone przechylał i jakos mu sie udawało ale tak swiadomie to mysle jeszcze duzooooo czasu ale z plecków na boczek daje rade w szczególnosci jak mama ma cycka dac na lezaco ![]() miałam pytac czy wypadaja wam włosy, bo mi masakrycznie juz nie wiem co robic...
|
|
|
#738 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj Cytat:
spryciula moja jak leży w łóżeczku to nieraz udaje, ze jeszcze chce mleka z butelki, biorę na ręce daję butelkę a tu uśmiech i wypychanie językiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to zdrówka dla Ciebie, maseczka na buzie coby Benia nie zarazić Cytat:
Cytat:
taki los nas biednych, starych ( archi ) matekCytat:
![]() zapomniałam napisać jak małż ostatnio Agatkę przewijał. przewinął, wszystko wydaje się byc okej. przychodzę za chwile podnoszę bluzeczkę, a tu z przodu na rajstopkach dwa paski. "Kochanie, założyłeś rajstopki tyłem na przód!" a małż na to " aaaaaaaaa to temu te piety mi się tak nie zgadzały". zdejmuje skarpetki a tu na stopkach rajstopki skręcone żeby do kształtu stópki pasowały, padłam
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-15 o 17:05 |
|||||||||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Oh jak ja lubię tę naszą huśtawkę
mały nie pospał zbytnio na spacerze, trochę nawet płakał, a teraz sobie siedzi już około 30 min w huśtawce i cały zadowolony a ja napięta od tych kilkudziesięciu minut czekam w pogotowiu... W tych skokach rozwojowych jest o tym, że dziecko zauważa że ma rączki. Czym to się obajwia? Wkładaniem ich do buzi? Małgosia, haha, jeżeli chodzi o złapanie cycka to wtedy każda akrobacja nie trudna ![]() Mój mnie rozśmiesza tą samoobsługą. Jak ja go dopiero kładę na łóżko a on sam gdzieś w locie chwyci sutka i cały zadowolony ![]() |
|
|
|
#740 | ||
|
KWC
|
Cytat:
A co do smarowania pupy - smaruję tak co 2 pieluchę. Synek nie ma odparzeń.Cytat:
Dziewczyny mam ważne pytanie: PESEL - macie już nadany?? Czy to przysyłają do domu czy trzeba go fdzieś odbierać, np w USC?? Eryk skończył 2 miechy, a PESELu nie mamy. |
||
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Martusia, Małgosie, Indygo, dzięki
Stasiek wygląda na to 68 i 7 kilo ![]() Ja znowu wyjdę na wyrodną matkę Bo nie smaruję Benia niczym poza oliwką po kąpieli i buzi kremem. Na początku miał jakieś podrażnienia w pachwinach, ale po odstawieniu chusteczek nawilżanych minęło i od tamtej pory pupa i okolice super się mają Więc u nas tylko mycie parę razy dziennie pupy wodą bieżącą i żelem, osuszanie i koniec. A przed urodzeniem zrobiliśmy małe zapasy i teraz leżą ![]() Benek tak sprężynuje na nogach i mocno je prostuje, o to chodzi z tym wstawaniem? A głowy czasem nie podtrzymuję, a czasem tylko asekuruję, żeby nie bujała się za bardzo na boki. Spray, po PESEL trzeba się do urzędu pofatygować, na pewno już czeka
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-15 o 17:10 |
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to widzisz moja fika z brzuszka na plecki, ostatnio małż jej zdj nie mógł zrobić, co na brzuszek ją położył ta już fik na plecy. a na odwrót jeszcze nie. nawet mi się Agatkę nagrać udało.
|
|
#743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogole toCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole dzisiejszy dzien jest jakis do d...ja sie czuje coraz bardziej srednio, oby mnie nie rozlozylo
do tego Miki dzisiaj sie meczyl ze wzdeciami przez to cholerne mleko, to pepti w ogole mu nie podchodzi a zeby bylo malo przed chwila dzwonil Ł ze jakas babka wjechala mu w tylek i uszkodzila tyl samochodu, git.
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
oj przykro mi Lulla, ze masz kiepski dzień. z bebilonem poczekaj kilka dni, może jelitka wolniej się przestawiają na to mleko.
moja Młoda zasneła na dworze o 14;45 i śpi do tej pory, choć od 1:15 min jesteśmy w domu, okno ma rozszczelnione śpi w kombinezonie
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indygo ale on po tym mleku ma takie gazy ze koniec, tzn puszcza bączule przez caly dzien a przychodzi moment ze nazbiera sie tyle gazow ze ma wtedy wzdecia, przy poprzednim mleku tak nie bylo a teraz i ulewa i problemy z brzuszkiem. w ogole to mi sie wydaje ze on zadnej alergii nie ma..
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegapiłam moment, jak przeszliście na pepti. Jakieś podejrzenia były? Tak jestem śnięta, że szukałam naszego wątku na Poczekalni i nie mogłam uwierzyć, że nie ma nas na I stronie
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm a jak długie je samo to mleko, bez mieszania z innym? ![]() Rozebrałam Młodą z kombinezonu nakarmiłam, a ta śpi dalej. co to w nocy będzie
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja smaruję za każdym razem... i też pupka wygląda ok
|
|
|
|
|
#750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głowę też trzyma prosto jak ją mam w pionie, ale i tak jej podtrzymuję cały czas, bo na boki to jeszcze leci bezwładnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jako nieuświadomiona jakie teraz obowiązują zasady przy nadawaniu peselu kazałam mojej siostrze iść do urzędu i zapytać czy na pewno taki ma być początek bo nie ma przecież 30 miesiąca ja pupcię smaruję po każdej zmianie pieluszki kremem bambino
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

czy to ta pogoda tak działa na te nasze dzieci czy co 
a i w niedziele jesli mala sie obudzi wczesnie to ja bierze na dol do salonu a ja sobie jeszcze dosypiam...w nocy ja odwalam cala robote...

>, kładę ją na dywanie na brzuszku, ale też nie za bardzo lubi sobie tak spokojnie poleżeć. Ogólnie uwielbia na rączkach, jak z nią chodzę po domu to oczy jak 5 zł i kręci łebkiem na lewo i prawo, staram się zabawiać jak mogę, ale 8 tyg niemowlę trudno zabawić niestety....
bujany w wózku przysypia i za parę minut oczy otwarte i płacz i tak w kółko juz od 2 godz
. Sam ie poleży nigdzie nawet 5 min, a jak poszłam na chwilkę do łazienki to tak ryczał jakby co najmniej ktoś go ze skóry obdzierał a łzy ciurkiem leciały. a leżał sam może 2 min

. Ja wczoraj już nie zdzierżyłam i sięgnęłam po ciężkie działa - o 12:30 zapakowałam malucha w chustę i dawaj po domu. Moglam dać obiad córciom, powiesić pranie, nawet sie wysikać
u mnie na szczęście małego zagaduje mama, przez co zdążyłam już się ogarnąć, popakować paczki , umyć i wygotować butelki i napic się inki z mlekiem
teraz spi na kanapie

I współczuję tych wszystkich problemów, trzymam
aby się wszystko unormowało

ciekawa jestem ile wazy bo czuje na rękach ze urosła