|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
no to mój mechanikę, ale moja szwagierka była na elektrotechnice, więc może się nawet znają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||
Raczkowanie
|
hej. witam sie z kawką
![]() Cytat:
ja sie dziwiłam jak czytalam czasami ze niektóre dzieci mają prawie suche pieluchy po nocy, mój wiecznie balon, takze zawsze przebranie musi byc ale zazwyczaj nad ranem ok. 5.00, 6 Cytat:
tylko u nas jest tak dziwnie bo raz porafi przespac 8 godz. a nastpenym razem pobudki co 3 godz. wiec nie wiem o co chodzi ![]()
![]() |
#4953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4954 |
Wtajemniczenie
|
Kurde moje dziecko ma od wczoraj bunt na mm
![]() ![]() A co małego przybierania to moja Lila przybrała tylko 300g przez 6 tygodni i pediatra powiedział,zeby sie tym nie martwić,bo jest wciąz na 50 centylu,więc jest w normie.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny prałyście torbę od wózka?? Właśnie patrzyłam, że jest już w okropnym stanie i muszę ją uprać, ale zastanawiam się czy w rękach, czy można ją wrzucić na jakiś krótki program do pralki??
Cytat:
![]() Didi już 2 godziny śpi ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-15 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. w sprawie siuśków
![]() marta , magdalena no w sumie faktycznie Leoś ostatnio rzuca się na picie w dzień...więc pewnie to przez to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Synek mojej przyjaciółki tak ok 9-10 miesiąca w ogóle przestał przybierać na wadze. Wyszczuplał trochę, ale za to się wyciągnął. I też wszystko jest ok. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zadomowienie
|
Kasiunia ja też mam zamiar wyprać ale chyba wrzucę ją razem z matą i zabawkami do pralki tylko zmniejszę moc wirowania bo nie chce mi się jej prać ręcznie
![]()
#4959 |
Wtajemniczenie
|
Izunia chyba też tak zrobię, bo i mnie się jej prać ręcznie nie chce. Ale za to pokrowiec z bujaczka będę musiała uprać w rękach.
A i mam jeszcze jedno pytanie. Czy Wy już wszystkie podajecie swoim dzieciom chrupki kukurydziane i tego typu przekąski?? Ja się jakoś nie mogę przekonac do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
zadowolona, ale najbardziej zadowolona jest jak mama sie z nia bawi hehe
Cytat:
Maracas. W jednej jest grzechotka, a druga swieci- pokazujac kolory i mowiac je, albo numerki po hiszpansku i po angielsku, poza tym ma jakies melodyjki. Gra jesli sie pomacha tym U nas nocka w maire. Lena obudzila sie na mleczko dosyc wczesnie... pewnie to nie bylo na mleczko bo o 3 i zjadla az 50ml:P Pozniej obudzilam sie o 8.30, ale Lena ponoc bawila sie sama od 7.30. Lenka ma pierwsza drzemke od 15min ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
kasiunia ja też daję, dałam kilka tyg temu pierwszy raz ale nie za bardzo jej podeszły i wczoraj tż kupił i nawet je je.
w składzie sama kukurydza więc to chyba nie zło ![]() jej ja nie mam wagi i nawet nie wiem ile moja wazy, czy przybiera ![]() ![]() co do nocnego karmienia. ja dzisiaj miałam rozkminkę no bo tak: Malwina zjadła kolację około 20 i potem obudziła mi się 00.30 no i nie wiedziałam czy dawac jej jesc czy nie ale szukała piersi więc dostała. a potem obudziła się 5.15 i znowu nie wiedziałam ale również cyca wydoiła hmm także nie wiem czy o tej północy dałoby się ją oszukać wodą czy kołysaniem bez cyca ![]() ja daję małej powoli już butelkę. strasznie mnie zaskoczyła tym piciem z butelki. tyle ją uczyłam, tyle smoczków/butelek nakupowałam. a nic nie działało. aż tu w pt zjadła z butelki ni stąd ni zowąd. zrobiłą mnie w balona i olała moją naukę ![]() nauczycielka ze mnie marna ![]() i teraz pije nawet łądnie ale czsto nie chce butelki tylko cyca ![]() no i tak niby chce juz powoli konczyc karmienie piersią a jak załapała butelkę to mi teraz znowu smutno że pije z butelki mleczko i cycuś już nie jest najukochańszy ![]() babie nie dogodzisz ![]() ![]() tity moja mała o 5 ma już niezłego balona więc przebieram bo chce zeby dłuzej pospała ![]() jak sie obudzi oczywiscie. jak nie to o 6 zaczyna dzien wiec odrazu pampka zmieniam. Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-11-15 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy
Bylismy na pobraniu krwi, troszkę Wi popłakała ale chwilkę i potem już się śmiała. Rzeczywście pobrali jedną probówkę pełną niemal. Pani lekarka zwróciła uwagę na uciekające oczko małej, ![]() ![]() Cytat:
Moja pediatra mówiła cos o odpieluchowywaniu powoli na noc ale nie wiem jak miałoby to wyglądać ![]() Cytat:
![]() A i my się pochwalimy. Wczoraj mała jak zwykle chodziła przy mnie trzymając się rączką i w pewnej chwili puściła się i tak stała sama przez dwie sekundy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Castia, no to prawda kobiecie nigdy nie dogodzi. Ja mam takie samo podejście jak Ty. Z jednej strony to już bym małą chciała odstawić ale z drugiej jest mi żal. No i bądź tu człowieku mądry, eh... Normalnie masakra z tym katarem. Nie dość, że mała się szarpie jak tylko widzi mnie z Faridą to na dodatek nie mogę jej porządnie odciągnąć glutków. No i mała zołza zamyka buzię podczas odciągania i nic nie idzie ![]() Coralady ciekawe z tym opiekunem. Jestem ciekawa na jakiej podstawie burmistrz zezwala na taką opiekę poza szkoleniem i wywiadem środowiskowym. No i ciekawe jaka jest płaca? Jak coś się więcej dowiesz to daj znać.
![]() |
#4964 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamuśki, jej ale mam do nadrobienia. Nie odzywam się, bo jesteśmy od czwartku u rodziców, a tam nie mam netu.
Tż w Hiszpanii cały tydzień , więc się przenieśliśmy do dziadków, żeby nie jeździć z Małym rano taki kawał.no i u mamy mam luz, nie muszę gotować, więc mam całe popołudnia dla Maksia ![]() ![]() dodałam kilka fotek do albumu z weekendu ![]() całusy dla Was i waszych szkrabów!
#4965 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Świat jest mały.. Cytat:
![]() Madalena u Was może również te częste pobudki nie są spowodowane głodem..?Może potrzebuje bliskości, poczucia bezpieczeństwa.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mały właśnie skończył poobiednią drzemkę i gramoli się w łóżeczku :P TŻ w pracy a ja wizaż, pogoda nie jest zbyt ciekawa więc pewnie reszte dnia przesiedzimy w domu - z fotelika na mate itd itp:PP |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
żurawinka mojej małej tez leci jedno oczko, nie ciągle w sumie ale leci, najbardziej to widac na zdjęciach, ja już miałam isc do okulisty ale jakoś zwlekam, musze się w koncu wybrać, chociaz wszyscy dookoła mówią, ze to normalne do 1 roku zycia czy do dwóch latek nawet, ale ja nie wiem...
Co do karmień nocnych to od skończonego 5 miesiąca moja mała nie budzi się na karmienie, budzi się ze dwa razy na smoka i śpi dalej. jeśli chodzi o chrupki do rączki to mała nie chce jeść nie wiem czy nie chce gryźć czy to dlatego, że z rączki - ale pokazuje jej i nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie dajesz biszkopciki? Jak cos się dowiem to dam znać.Na razie to mnie odsyłają od urzedu miasta,do pomocy społecznej,aż w koncu trafiłam do zarządu edukacji,ale kierowniczki nie było ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
coralady ja daję zwykłe, zależy jakie kupie czasami są to firmy Lu Petitki a czasami takie z Lidla czy Biedronki. Nie mam zamiaru kupować jakiś specjalnych dla niemowlaków. Te wcina i nic się nie dzieje no i jak czasami nie dam jej kaszy manny to one mi zastępują porcję dziennego glutenu.
No to faktycznie z informacją zawędrowałaś daleko no ale cóż nasza biurokracja ![]() Oczywiście przyjmujemy do klubu niezdecydowanych mamusiek hehe.
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kupuję już zwykłe petitki, na początku szarpnęłam się na pierwsze ciasteczka z hippa, ale widzę, że petitki i tak mają większe wzięcie u mojego zajadaki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten termin do okulisty to jakaś porażka ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi ![]() Torbę zaraz wrzucam do pralki razem z matą tak jak Izunia pisała. A co do chrupek i innych przekąsek to mam jakieś opory żeby podać. Już nawet nie chodzi o to, że mógłby się zadławić, ale boję się przyzwyczaić do podjadania między posiłkami. Może zamiast chrupka lepiej podać kawałek jakiegoś owocu. Mój mąż ma od zawsze problemy z wagą, a właśnie lubi przekąski różne między posiłkami i nie chciałabym żeby Dawid miał podobnie ![]() Wróciliśmy z dworu i moje dziecko znów jęczy i marudzi. Zaglądam do buzi i okazuje się, że kolejny ząb będzie szedł - górna dwójka (jedynek brak ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-15 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | ||||||
Zadomowienie
|
my po spacerku już. mieszkanie wysprzątane, dziecię po obiadku smacznie śpi a ja piję herbatkę i odpoczywam. dziś jedziemy na zakupy dzieciowe bo muszę kupić Mateuszowi kubek bo mnie już irytuje to podawanie picia łyżeczką albo pojenie go ze zwykłego kubeczka. no i szczoteczkę do ząbków chcę też kupić.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie wiem czy to skok bo nie wiem jak mam liczyć bo Mateusz urodził się prawie 3 tyg przed terminem i jako hypotrofik więc jakby to zsumować to wszystkie skoki o 6-7tyg później powinny być. więc teraz by wypadało na skok 26-27tygodnia. ale kto tam wie jak jest naprawdę i czy to skok czy zęby czy siuśki czy jeszcze coś innego ![]() my nosimy teraz na 74. niektóre nawet na 68 są dobre i jedna bluzka z h&m na 62 nawet jest ok tylko rękawy ma troszkę przy krótkie ![]() w 80 się topi ![]() kombinezon zimowy mamy na 80 i jest za duży trochę ![]() pewnie masz rację z tymi kaloryferami. a nawilżacze miałam kupić w ikeii i co ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
Ja dałam parę razy i raczej nie będę kupować kolejnej paczki. Leoś za tym nie przepada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a może prywatnie idź do okulisty? ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | ||||||
Wtajemniczenie
|
heloł
mam dzis mega marudera teraz czytałam Was ze śpiącym Olkiem na rękach az mi reka zdretwiała, a ze juz minełą dawno pora obiadu to go odłozylam z nadzieja ze sie obudzi, ale spi, a obiad powinien zjesc godzine temu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-11-15 o 16:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
Puszczam Lili filmiki z dziećmi i patrzcie jaką zabawkę znalazłam
![]() http://www.youtube.com/watch?v=d9kTP...eature=related
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja od paru dni daję chrupki, ale to tak np. po obiedzie dostaje, nie przed jakims posiłkiem, ale jak widzi to sie az trzęsie za chrupkami, kupiłam tez te pierwsze ciasteczka z Hipp, tez lubi tylko odgryza je dziasłami wiec trzeba uwazac ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4977 |
Wtajemniczenie
|
Cora sprawdź tego linka, bo filmik się nie otwiera
![]() Maggol ja też bym wyprała ten pokrowiec z leżaczka w pralce, ale tego usztywnienia pod plecki nie da się wyjąć ze środka, albo ja nie potrafię ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie słyszałam o tym, ale bardzo ciekawą rzecz tu napisałaś ![]() muszę poczytać ![]() Cytat:
![]() on jest już dorosły i robi co chce ![]() a Łucja kąpie się jak na razie codziennie więc jeszcze się nie zapuszcza ![]() ja przysiadów też nie próbowałam, ale jak MaLusia miała trzydniówkę to usypiała tylko jak z nią lekko skakałam na dużej piłce, takiej do ćwiczeń w czasie ciąży na przykład Cytat:
potem przyrost wagi jest już mniejszy 0,5-0,7 kg miesięcznie ale wiadomo, że u każdego malucha może być różnie trzeba też na centyle patrzeć, jak nie lecą na łeb na szyję to jest ok Cytat:
![]() Łucja nie jada przekąsek, no chyba że kawałek chlebka do pociumkania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żurawinko ![]() moje dziecko właśnie ma drugą drzemkę a ja idę coś zjeść bo mnie mały głód dopadł ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-11-15 o 15:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i znowu udała nam się drzemka od 14 do 16 ![]() Cora link nie działa ![]() Dziewczyny jak chcecie to mogę założyć nowy wątek, co wy na to?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.