|
|
#631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??
tż - lampka usb do laptopa , duży plakat jego ukochanego motoru , stolik chłodzący do laptopa... nie wiem czy za mało może jeszcze coś dokupie
tata - masażer do stóp mama - jakiś ciuszek siostra - jakiś ciuszek brat - mp4 i wszyscy dostaną wielki kolaż naszej rodzinki
|
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dziś zamówiłam na Allegro dla siostry bransoletkę z sześcioma charmsami, bo strasznie jej się taka podobała. Zapakuję w różowe pudełeczko z kokardką. Mężowi poszerzyłam u złotnika i przy okazji odnowiłam obrączkę ślubną (bo w święta obchodzimy rocznicę ślubu
) i też to zapakuję w pudełeczko. A dla brata... zabijcie mnie, brak mi pomysłu. Szukałam na forum, ale za dużo tych wpisów, a i wyszukiwarka na niewiele się zdała. Co można kupić 12-latkowi? On kocha komputery (a najbardziej gry), ale na takie drogie prezenty mnie nie stać Doradźcie coś kobitki. Z góry dzięki
Edytowane przez monikaa86 Czas edycji: 2011-11-14 o 12:27 |
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#634 |
|
Rozeznanie
|
Monika86 - Może słuchawki z mikrofonem, pendrive, myszkę do komputera? Fajną podkładkę? Zależy ile możesz na to przeznaczyć.
Składam się na prezenty z bratem i siostrą, jako że nie pracujemy, tylko się uczymy (ja i brat studia, sis liceum), nasze fundusze są dośc ograniczone, ale: - Rodzicom kupiliśmy miseczki do "improwizowanych dań z makaronu i sosu" (bo narzekają, że u nas każda "z innej parafii", a często jemy takie rzeczy jak przyjeżdżamy na weekend )- Dziadkom planujemy kupić coś do kuchni/pokoju - może kieliszki? W ubiegłym roku w Biedronie były bardzo fajne komplety przyprawników, talerzyków i innych kuchennych rzeczy, tanie, ładne i solidne, może znów znajdziemy coś fajnego ![]() - Siostrze pewnie kupimy jakiś ciuch/dodatek/kosmetyki, dla niej najłatwiej znaleźć, więc zostawiamy to na koniec - bratu chciałam kupić jakąś fajną grę towarzyską, planszową, albo karcianą, dobrą na imprezę. Polecacie jakieś? Niestety, te najfajniejsze (typu Dixit, Osadnicy z Catanu) są dość drogie
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam http://allegro.pl/zestaw-do-gry-w-po...924859889.html ale wydaje mi się, że taniej kupił Edytowane przez kroliiczek Czas edycji: 2011-11-14 o 14:31 |
|
|
|
|
|
#636 |
|
Przyczajenie
|
Ja swojemu narzeczonemu kupię koszulkę piłkarską jego ulubionej drużyny. Co prawda ma już kilka, ale tej z obecnego sezonu jeszcze nie posiada
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o karty w stylu "Palce w pralce", "Szał ciał", "Tabu", "Osadnicy z Catanu" itd. Takie bardziej imprezowe. Zna ktoś jakieś, których ja nie znam?
|
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Nieśmiertelna Jenga, jeśli o imprezowe idzie
ale to znasz na pewno. Jungle Speed. Catanu nie polecam jako gry imprezowej (skąd ten pomysł?), już prędzej rummikuba albo blokusa (blokus jest miodzio! ale do 4 osób).
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego nie polecasz Catanu? Ja sobie bardzo chwale. Polecam tez Ghost Stories, Cuba, Agricola, Cytadela
|
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie napisałam, że nie polecam Catanu? Po prostu to nie jest gra imprezowa. To ma inna definicje.
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, nie napisałam całego zdania, ale wiadomo o co chodzi.
Dla mnie każda planszówka jest dobra na imprezę. Gra to gra, wazne żeby sie dobrze bawić Ja mam osadników i nie narzekam. Ale są różne gusta, nie każdemu musi wszystko to samo pasowaćPodaje niektore opinie "Jednym słowem - klasyk. Jest najlepsza dla czterech graczy, wymusza dużą interakcja pomiędzy poszczególnymi uczestnikami rozgrywki, grając można się potargować jak na tureckim bazarze "bardzo przyjemnie spędza się przy nim czas poświęcony na kolejne partyjki Catana. Do tej planszówki nie da się podejść tylko na jedną partyjkę, bo zawsze któryś z graczy odczuwa niedosyt po przegranej partyjce . Zwykle kończy się to wieloma partyjkami, które zachowują swoją unikalność.Bardzo dynamiczna, działająca na bardzo prostych i nielicznych zasadach a jednocześnie rozrywka daje wiele miejsca na kombinowanie ![]() GRA jest super zasady naprawde bardzo latwe Zastosowanie dla calej rodziny i przyjaciol .Świetna gra! Zagraliśmy w tę grę pierwszy raz na imprezie u znajomych. Byliśmy zaskoczeni jak dobrze można się bawić przy grze planszowej! Gra posiada wiele zalet, a najważniejsze z nich wg mnie to: - konieczność kreatywnego myślenia i obrania odpowiedniej strategii - duża interakcyjność - praktycznie cały czas negocjuje się z przeciwnikami handel wymienny surowców - zaskakujące, losowe zwroty akcji (tzw. "złodziej" ![]() - czas trwania - 1-2h, więc nie ciągnie się w nieskończoność Gra ponadto ma coś w sobie, co wyzwala dużą chęć wygrania i rywalizacji. Wszystko to powoduje, że naprawdę można się przy niej świetnie bawić. podpisuje sie pod wszystkim ![]() Ogólnie gra planszowa jest super na prezent, jest w czym wybierać
Edytowane przez ellish Czas edycji: 2011-11-14 o 22:08 |
|
|
|
|
#642 |
|
Rozeznanie
|
No ok, Osadnicy to może rzeczywiście mało imprezowe, ale równie fajne
A chodziło mi o fajne. Ok, to coś się wymyśli
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Co do gier planszowych to polecam carcassonne, tylko to nie wszystkim może spasować
|
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ailanna;30496437]Monika86 - Może słuchawki z mikrofonem, pendrive, myszkę do komputera? Fajną podkładkę? Zależy ile możesz na to przeznaczyć.
Sęk w tym, że on to wszystko już ma Z wyjątkiem pendrive'a, ale to mu raczej nie potrzebne. Pozostaje podkładka... no bo co więcej? Ciekawa jestem, ile taka podkładka może kosztować? A jeśli nie coś do komputera, to co innego może być dobre dla 12-latka?
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To się zawsze przyda
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w grudniu okazji do obdarowywania prezentami mnóstwo.
Na początku grudnia rocznica z TŻ - zrobiłam własnoręcznie pudełko a do środka mam zamiar włożyć parę drobiazgów : zapach do samochodu, zapalniczka, notes, napój energetyczny z logo jego ulubionej drużyny piłkarskiej. Do każdej z tych rzeczy przypnę karteczkę z adekwatnym opisem. Oprócz tego jakieś zdrapki, lotto. Do tego pudełko po jajkach a w środku jajka niespodzianki - bo TŻ lubi Do tego jakaś miniaturka alkoholu. Myślę że będzie zadowolony.Na mikołaja zamówiłam mu ogromny kalendarz z firmową lokomotywą, jako że TŻ pracuje w firmie zajmującej się właśnie taborem kolejowym. Do tego słodycze. Na święta kupiłam sweter, a na urodziny które przypadają w drugi dzień świąt - portfel. Mamie zakupiłam zestaw ulubionych kosmetyków. Babci kalendarz + świeczkę, bo zawsze narzeka że ma ich mało. Jeszcze został prezent dla taty i dla współpracowników. Nie mam pomysłów.
|
|
#648 |
|
Raczkowanie
|
W tym roku postanowiłam obdarować bliskie mi osoby słodkościami,które sama wykonam.
Na tę chwilę zrobiłam już pierniczki,w grudniu zostaną polukrowane i ozdobione,a w weekend mam zamiar wziąć się za kolejne wypieki,myślałam o chatkach z piernika,tylko czy wytrzymają do świąt tzn.zbyt mocno nie nawilgną i nie ulegną zniszczeniu.![]() Ponadto kupiłam mamie rondel,ponieważ narzeka ,że jej nie ma odpowiedniej wielkości .Zostaje jeszcze dokupić coś dla taty i najbliższych,ale nad tym będę myśleć wkrótce.
|
|
#649 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie znalazłam idealny prezent dla mojego TŻ tylko mam dylemat czy to będzie warte tylu pieniędzy. Mianowicie mój kochany kupił sobie telefon bezdotykowy i teraz wpadł na to, że w rękawiczkach nie da się go obsługiwać i znalazłam rękawiczki specjalnie stworzone do takiego sprzętu ale kosztują z przesyłką prawie 100 zł.
Co myślicie?
|
|
#650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Obdarowuję nimi bliższych znajomych. Pierniczki/ciastka z dziurką z dziurką związane wstążeczką + ręcznie robiona karteczka z życzeniami są tanie, szybkie, ładne i praktyczne ![]() Z tą chatką, to zależy kiedy zrobisz. Bo np. ściany możesz upiec teraz (jak zamkniesz w puszce, albo szczelnym pudełku to powinno być ok), a ozdobic kiedy inadziej
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Czasem można zamówic do punktu, np. w Empiku, w regularnej sprzedaży nie mają, ale jak się zamówi z internetu do punktu, to można odebrac i zwykle jest trochę taniej.
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie wiedzieć, dzięki. Właśnie wczoraj przyszła ulotka z Media Marktu i aż oczom nie mogłam uwierzyć, niektóre gry mają już po 5zł. Muszę tam jechać i coś wyszukać
|
|
|
|
|
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze podkradne pomysl? ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
tylko, ze to takie baardzo stare gry ( co nie znaczy, ze gorsze), i oczywiście tylko na PC. |
||
|
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
tylko, ze to takie baardzo stare gry ( co nie znaczy, ze gorsze), i oczywiście tylko na PC.[/QUOTE]
No właśnie chodziło o gry na PC, a że stare, nie szkodzi, przecież braciak nie ma wszystkich gier świata. Dziś udało mi się kupić jedną za 6zł i z tego, co widzę w necie, jest całkiem ok - bynajmniej w stylu mojego brata Tak więc problem z głowy. Prezent dla siostry już do mnie ponoć wędruje, więc luzik
|
|
|
|
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
Przyznać się, która kupowała Petersona chłopakowi na prezent?
![]() http://allegro.pl/new-f1-peterson-30...927052797.html ten będzie dobry? Sprzedającego znacie? Jak się ma portfel "po czasie"? ![]() Faktycznie to skórka?
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie chodziło o gry na PC, a że stare, nie szkodzi, przecież braciak nie ma wszystkich gier świata. Dziś udało mi się kupić jedną za 6zł i z tego, co widzę w necie, jest całkiem ok - bynajmniej w stylu mojego brata Tak więc problem z głowy. Prezent dla siostry już do mnie ponoć wędruje, więc luzik [/QUOTE]Dokładnie, mój braciszek kupił swego czasu Syberię za dychę Klasyki są super
|
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupowałam jakościowo świetny i nic się nie dzieje i jest ze skóry, kupowałam wielokrotnie model croko sahara i obdarowani do dziś zadowoleni.Dużo miejsca na karty, schowek na zamek i praktyczny poręczny i wprost idealny. Użytkownik sprawdzony, kupowałam tam wielokrotnie i polecam ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Witam, u mnie z prezentami trochę się pozmieniało. Mąż miał dostać zegarek na święta ale tak głowę mi zawracał, że już mu go dałam. Zegarek jest super. Niby świąteczny prezent ale i tak już mu coś pod choinkę dokupiłam. Obraz na płótnie też miał być na święta ale oczywiście w październiku zamówiłam więc gdzie będę do świąt trzymać już wisi na ścianie i jest rewelacyjny Polecam użytkownika bejata21 (allegro).Prezenty na mikołaja: Mama: piżamka bawełniana z długim rękawem Tata: ostrza do maszynki gilette mach3 – kupiłam na grouponie Teść: kąpielówki (szorty) z firmy Henderson Mąż: kąpielówki (szorty) z firmy Henderson + śmieszne bokserki firmy Cornette Teściowa: woda toaletowa z Yves Rocher soczysta malina Szwagierka: piżamka bawełniana z długim rękawem Brat: slipy (3szt) firmy Atlantic Babcia: słodycze lub jakiś likier Babcia i dziadek: miód lipowy Praktycznie wszystko zamówione przez allegro Piżamki można kupić u użytkownika primolocoo – już raz tam kupowałam i byłam zadowolona, teraz czekam na moje prezenciki ![]() Kąpielówki i slipki do nabycia u użytkownika narex5 – kilkakrotnie robiłam tam zakupy i zawsze zadowolona Miodzik: jozek6_2009 – pierwsze zakupy Prezenty świąteczne: Mama: kupię perfum jednak, choć nadal rozważam portfel Teściowa: blender Teść: szlafrok welsoft firmy Henderson Tata: piżama bawełniana firmy Henderson, model Vender fiolet Szwagierka: piżama bawełniana muzzy, model zeberka Siostra: piżama bawełniana Brat: piżama bawełniana Babcia: szlafrok turkusowy andropol Babcia i dziadek: noże i miodzik Mąż: piżama bawełniana firmy Henderson, model Vender fiolet |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

) i też to zapakuję w pudełeczko. A dla brata... zabijcie mnie, brak mi pomysłu. Szukałam na forum, ale za dużo tych wpisów, a i wyszukiwarka na niewiele się zdała. Co można kupić 12-latkowi? On kocha komputery (a najbardziej gry), ale na takie drogie prezenty mnie nie stać
Doradźcie coś kobitki. Z góry dzięki