Prezenty.Co już kupiłyście?? - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 11:54   #631
sabcia321
Raczkowanie

Dot.: Prezenty.Co już kupiłyście??

tż - lampka usb do laptopa , duży plakat jego ukochanego motoru , stolik chłodzący do laptopa... nie wiem czy za mało może jeszcze coś dokupie
tata - masażer do stóp
mama - jakiś ciuszek
siostra - jakiś ciuszek
brat - mp4
i wszyscy dostaną wielki kolaż naszej rodzinki
sabcia321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 12:26   #632
monikaa86
Raczkowanie

Właśnie dziś zamówiłam na Allegro dla siostry bransoletkę z sześcioma charmsami, bo strasznie jej się taka podobała. Zapakuję w różowe pudełeczko z kokardką. Mężowi poszerzyłam u złotnika i przy okazji odnowiłam obrączkę ślubną (bo w święta obchodzimy rocznicę ślubu ) i też to zapakuję w pudełeczko. A dla brata... zabijcie mnie, brak mi pomysłu. Szukałam na forum, ale za dużo tych wpisów, a i wyszukiwarka na niewiele się zdała. Co można kupić 12-latkowi? On kocha komputery (a najbardziej gry), ale na takie drogie prezenty mnie nie stać Doradźcie coś kobitki. Z góry dzięki

Edytowane przez monikaa86
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:27
monikaa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 14:06   #633
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez monikaa86 Pokaż wiadomość
Właśnie dziś zamówiłam na Allegro dla siostry bransoletkę z sześcioma charmsami, bo strasznie jej się taka podobała. Zapakuję w różowe pudełeczko z kokardką. Mężowi poszerzyłam u złotnika i przy okazji odnowiłam obrączkę ślubną (bo w święta obchodzimy rocznicę ślubu ) i też to zapakuję w pudełeczko. A dla brata... zabijcie mnie, brak mi pomysłu. Szukałam na forum, ale za dużo tych wpisów, a i wyszukiwarka na niewiele się zdała. Co można kupić 12-latkowi? On kocha komputery (a najbardziej gry), ale na takie drogie prezenty mnie nie stać Doradźcie coś kobitki. Z góry dzięki
Zawsze miałam problem z bratem, ja przeczytałam cały ten wątek. Moge ci streścić, polecili by ci jakaś fajną myszkę w kształcie autka albo coś
kroliiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 14:17   #634
Ailanna
Rozeznanie

Monika86 - Może słuchawki z mikrofonem, pendrive, myszkę do komputera? Fajną podkładkę? Zależy ile możesz na to przeznaczyć.

Składam się na prezenty z bratem i siostrą, jako że nie pracujemy, tylko się uczymy (ja i brat studia, sis liceum), nasze fundusze są dośc ograniczone, ale:
- Rodzicom kupiliśmy miseczki do "improwizowanych dań z makaronu i sosu" (bo narzekają, że u nas każda "z innej parafii", a często jemy takie rzeczy jak przyjeżdżamy na weekend )
- Dziadkom planujemy kupić coś do kuchni/pokoju - może kieliszki? W ubiegłym roku w Biedronie były bardzo fajne komplety przyprawników, talerzyków i innych kuchennych rzeczy, tanie, ładne i solidne, może znów znajdziemy coś fajnego
- Siostrze pewnie kupimy jakiś ciuch/dodatek/kosmetyki, dla niej najłatwiej znaleźć, więc zostawiamy to na koniec
- bratu chciałam kupić jakąś fajną grę towarzyską, planszową, albo karcianą, dobrą na imprezę. Polecacie jakieś? Niestety, te najfajniejsze (typu Dixit, Osadnicy z Catanu) są dość drogie
Stary 2011-11-14, 14:29   #635
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Cytat:
Napisane przez Ailanna Pokaż wiadomość
- bratu chciałam kupić jakąś fajną grę towarzyską, planszową, albo karcianą, dobrą na imprezę. Polecacie jakieś? Niestety, te najfajniejsze (typu Dixit, Osadnicy z Catanu) są dość drogie
Mój brat przez wakacje kupił sobie pokera na allegro. I chyba właśnie było śmiesznie tanie. To jest taka walizka i są tam takie żetony czy jak się to nazywa. Te okrągłe ;p Do tego są jeszcze karty dwie talie i 5 kostek.

znalazłam
http://allegro.pl/zestaw-do-gry-w-po...924859889.html

ale wydaje mi się, że taniej kupił

Edytowane przez kroliiczek
Czas edycji: 2011-11-14 o 14:31
Stary 2011-11-14, 14:31   #636
maza78
Przyczajenie

Ja swojemu narzeczonemu kupię koszulkę piłkarską jego ulubionej drużyny. Co prawda ma już kilka, ale tej z obecnego sezonu jeszcze nie posiada
Stary 2011-11-14, 15:26   #637
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroliiczek Pokaż wiadomość
Mój brat przez wakacje kupił sobie pokera na allegro. I chyba właśnie było śmiesznie tanie. To jest taka walizka i są tam takie żetony czy jak się to nazywa. Te okrągłe ;p Do tego są jeszcze karty dwie talie i 5 kostek.

znalazłam
http://allegro.pl/zestaw-do-gry-w-po...924859889.html

ale wydaje mi się, że taniej kupił
Wiem, że są zestawy pokerowe, kumple w LO rżnęli w pokera jak najęci
Chodziło mi bardziej o karty w stylu "Palce w pralce", "Szał ciał", "Tabu", "Osadnicy z Catanu" itd. Takie bardziej imprezowe. Zna ktoś jakieś, których ja nie znam?
Stary 2011-11-14, 20:42   #638
Bojra
Raczkowanie

Nieśmiertelna Jenga, jeśli o imprezowe idzie ale to znasz na pewno. Jungle Speed. Catanu nie polecam jako gry imprezowej (skąd ten pomysł?), już prędzej rummikuba albo blokusa (blokus jest miodzio! ale do 4 osób).
Bojra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 20:48   #639
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bojra Pokaż wiadomość
Nieśmiertelna Jenga, jeśli o imprezowe idzie ale to znasz na pewno. Jungle Speed. Catanu nie polecam jako gry imprezowej (skąd ten pomysł?), już prędzej rummikuba albo blokusa (blokus jest miodzio! ale do 4 osób).
dlaczego nie polecasz Catanu? Ja sobie bardzo chwale. Polecam tez Ghost Stories, Cuba, Agricola, Cytadela
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 21:23   #640
Bojra
Raczkowanie

Gdzie napisałam, że nie polecam Catanu? Po prostu to nie jest gra imprezowa. To ma inna definicje.
Stary 2011-11-14, 22:01   #641
ellish
Zakorzenienie

ojej, nie napisałam całego zdania, ale wiadomo o co chodzi.
Dla mnie każda planszówka jest dobra na imprezę. Gra to gra, wazne żeby sie dobrze bawić Ja mam osadników i nie narzekam. Ale są różne gusta, nie każdemu musi wszystko to samo pasować

Podaje niektore opinie
"Jednym słowem - klasyk.
Jest najlepsza dla czterech graczy, wymusza dużą interakcja pomiędzy poszczególnymi uczestnikami rozgrywki, grając można się potargować jak na tureckim bazarze"

bardzo przyjemnie spędza się przy nim czas poświęcony na kolejne partyjki Catana. Do tej planszówki nie da się podejść tylko na jedną partyjkę, bo zawsze któryś z graczy odczuwa niedosyt po przegranej partyjce . Zwykle kończy się to wieloma partyjkami, które zachowują swoją unikalność.

Bardzo dynamiczna, działająca na bardzo prostych i nielicznych zasadach a jednocześnie rozrywka daje wiele miejsca na kombinowanie

GRA jest super zasady naprawde bardzo latwe Zastosowanie dla calej rodziny i przyjaciol .Świetna gra!

Zagraliśmy w tę grę pierwszy raz na imprezie u znajomych. Byliśmy zaskoczeni jak dobrze można się bawić przy grze planszowej! Gra posiada wiele zalet, a najważniejsze z nich wg mnie to:
- konieczność kreatywnego myślenia i obrania odpowiedniej strategii
- duża interakcyjność - praktycznie cały czas negocjuje się z przeciwnikami handel wymienny surowców
- zaskakujące, losowe zwroty akcji (tzw. "złodziej"
- czas trwania - 1-2h, więc nie ciągnie się w nieskończoność
Gra ponadto ma coś w sobie, co wyzwala dużą chęć wygrania i rywalizacji. Wszystko to powoduje, że naprawdę można się przy niej świetnie bawić.

podpisuje sie pod wszystkim

Ogólnie gra planszowa jest super na prezent, jest w czym wybierać

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2011-11-14 o 22:08
Stary 2011-11-14, 22:25   #642
Ailanna
Rozeznanie

No ok, Osadnicy to może rzeczywiście mało imprezowe, ale równie fajne A chodziło mi o fajne. Ok, to coś się wymyśli
Stary 2011-11-15, 07:51   #643
kroliiczek
Zakorzenienie

GG do kroliiczek

Co do gier planszowych to polecam carcassonne, tylko to nie wszystkim może spasować
Stary 2011-11-15, 08:23   #644
monikaa86
Raczkowanie

[QUOTE=Ailanna;30496437]Monika86 - Może słuchawki z mikrofonem, pendrive, myszkę do komputera? Fajną podkładkę? Zależy ile możesz na to przeznaczyć.

Sęk w tym, że on to wszystko już ma Z wyjątkiem pendrive'a, ale to mu raczej nie potrzebne. Pozostaje podkładka... no bo co więcej? Ciekawa jestem, ile taka podkładka może kosztować? A jeśli nie coś do komputera, to co innego może być dobre dla 12-latka?
Stary 2011-11-15, 16:00   #645
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
Sęk w tym, że on to wszystko już ma Z wyjątkiem pendrive'a, ale to mu raczej nie potrzebne. Pozostaje podkładka... no bo co więcej? Ciekawa jestem, ile taka podkładka może kosztować? A jeśli nie coś do komputera, to co innego może być dobre dla 12-latka?
Gra planszowa, jakaś fajna talia kart, książka, może koszulka związana z zainteresowaniami np. ulubionym zespołem. Albo po prostu duuuży zestaw słodyczy
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 08:24   #646
monikaa86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Gra planszowa, jakaś fajna talia kart, książka, może koszulka związana z zainteresowaniami np. ulubionym zespołem. Albo po prostu duuuży zestaw słodyczy
Koszulka, fajna rzecz. Tylko gdzie znaleźć taką z wizerunkiem jakiejś gry komputerowej? W Płocku będzie raczej o to ciężko. Musiałabym pewnie przez neta zamawiać. Sama nie wiem. Może po prostu faktycznie zdecydować się na słodycze... To się zawsze przyda
Stary 2011-11-16, 09:34   #647
katrina1606
Rozeznanie

U mnie w grudniu okazji do obdarowywania prezentami mnóstwo.
Na początku grudnia rocznica z TŻ - zrobiłam własnoręcznie pudełko a do środka mam zamiar włożyć parę drobiazgów : zapach do samochodu, zapalniczka, notes, napój energetyczny z logo jego ulubionej drużyny piłkarskiej. Do każdej z tych rzeczy przypnę karteczkę z adekwatnym opisem. Oprócz tego jakieś zdrapki, lotto. Do tego pudełko po jajkach a w środku jajka niespodzianki - bo TŻ lubi Do tego jakaś miniaturka alkoholu. Myślę że będzie zadowolony.
Na mikołaja zamówiłam mu ogromny kalendarz z firmową lokomotywą, jako że TŻ pracuje w firmie zajmującej się właśnie taborem kolejowym. Do tego słodycze.
Na święta kupiłam sweter, a na urodziny które przypadają w drugi dzień świąt - portfel.
Mamie zakupiłam zestaw ulubionych kosmetyków.
Babci kalendarz + świeczkę, bo zawsze narzeka że ma ich mało.
Jeszcze został prezent dla taty i dla współpracowników. Nie mam pomysłów.

katrina1606 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 09:43   #648
Inalinka
Raczkowanie

W tym roku postanowiłam obdarować bliskie mi osoby słodkościami,które sama wykonam. Na tę chwilę zrobiłam już pierniczki,w grudniu zostaną polukrowane i ozdobione,a w weekend mam zamiar wziąć się za kolejne wypieki,myślałam o chatkach z piernika,tylko czy wytrzymają do świąt tzn.zbyt mocno nie nawilgną i nie ulegną zniszczeniu.
Ponadto kupiłam mamie rondel,ponieważ narzeka ,że jej nie ma odpowiedniej wielkości .Zostaje jeszcze dokupić coś dla taty i najbliższych,ale nad tym będę myśleć wkrótce.

Inalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 11:18   #649
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Ja właśnie znalazłam idealny prezent dla mojego TŻ tylko mam dylemat czy to będzie warte tylu pieniędzy. Mianowicie mój kochany kupił sobie telefon bezdotykowy i teraz wpadł na to, że w rękawiczkach nie da się go obsługiwać i znalazłam rękawiczki specjalnie stworzone do takiego sprzętu ale kosztują z przesyłką prawie 100 zł.
Co myślicie?
Stary 2011-11-16, 20:06   #650
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inalinka Pokaż wiadomość
W tym roku postanowiłam obdarować bliskie mi osoby słodkościami,które sama wykonam. Na tę chwilę zrobiłam już pierniczki,w grudniu zostaną polukrowane i ozdobione,a w weekend mam zamiar wziąć się za kolejne wypieki,myślałam o chatkach z piernika,tylko czy wytrzymają do świąt tzn.zbyt mocno nie nawilgną i nie ulegną zniszczeniu.
Ponadto kupiłam mamie rondel,ponieważ narzeka ,że jej nie ma odpowiedniej wielkości .Zostaje jeszcze dokupić coś dla taty i najbliższych,ale nad tym będę myśleć wkrótce.
Jadalne prezenty są ekstra!
Obdarowuję nimi bliższych znajomych. Pierniczki/ciastka z dziurką z dziurką związane wstążeczką + ręcznie robiona karteczka z życzeniami są tanie, szybkie, ładne i praktyczne
Z tą chatką, to zależy kiedy zrobisz. Bo np. ściany możesz upiec teraz (jak zamkniesz w puszce, albo szczelnym pudełku to powinno być ok), a ozdobic kiedy inadziej
Stary 2011-11-16, 21:36   #651
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Koszulka, fajna rzecz. Tylko gdzie znaleźć taką z wizerunkiem jakiejś gry komputerowej? W Płocku będzie raczej o to ciężko. Musiałabym pewnie przez neta zamawiać. Sama nie wiem. Może po prostu faktycznie zdecydować się na słodycze... To się zawsze przyda
Pomysł super, ale w stacjonarnych sklepach rzeczywiście ciężko dostać, najlepiej przez allegro

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 22:34   #652
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Pomysł super, ale w stacjonarnych sklepach rzeczywiście ciężko dostać, najlepiej przez allegro
Czasem można zamówic do punktu, np. w Empiku, w regularnej sprzedaży nie mają, ale jak się zamówi z internetu do punktu, to można odebrac i zwykle jest trochę taniej.
Stary 2011-11-17, 05:47   #653
monikaa86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ailanna Pokaż wiadomość
Czasem można zamówic do punktu, np. w Empiku, w regularnej sprzedaży nie mają, ale jak się zamówi z internetu do punktu, to można odebrac i zwykle jest trochę taniej.

Fajnie wiedzieć, dzięki. Właśnie wczoraj przyszła ulotka z Media Marktu i aż oczom nie mogłam uwierzyć, niektóre gry mają już po 5zł. Muszę tam jechać i coś wyszukać
Stary 2011-11-17, 09:19   #654
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Ja właśnie znalazłam idealny prezent dla mojego TŻ tylko mam dylemat czy to będzie warte tylu pieniędzy. Mianowicie mój kochany kupił sobie telefon bezdotykowy i teraz wpadł na to, że w rękawiczkach nie da się go obsługiwać i znalazłam rękawiczki specjalnie stworzone do takiego sprzętu ale kosztują z przesyłką prawie 100 zł.
Co myślicie?
mnie sie podoba, ja najbardziej jestem za Moze podkradne pomysl?

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Fajnie wiedzieć, dzięki. Właśnie wczoraj przyszła ulotka z Media Marktu i aż oczom nie mogłam uwierzyć, niektóre gry mają już po 5zł. Muszę tam jechać i coś wyszukać

tylko, ze to takie baardzo stare gry ( co nie znaczy, ze gorsze), i oczywiście tylko na PC.
Stary 2011-11-17, 12:34   #655
monikaa86
Raczkowanie

tylko, ze to takie baardzo stare gry ( co nie znaczy, ze gorsze), i oczywiście tylko na PC.[/QUOTE]

No właśnie chodziło o gry na PC, a że stare, nie szkodzi, przecież braciak nie ma wszystkich gier świata. Dziś udało mi się kupić jedną za 6zł i z tego, co widzę w necie, jest całkiem ok - bynajmniej w stylu mojego brata Tak więc problem z głowy. Prezent dla siostry już do mnie ponoć wędruje, więc luzik
Stary 2011-11-17, 19:36   #656
Bojra
Raczkowanie

Przyznać się, która kupowała Petersona chłopakowi na prezent?
http://allegro.pl/new-f1-peterson-30...927052797.html ten będzie dobry? Sprzedającego znacie?
Jak się ma portfel "po czasie"?
Faktycznie to skórka?

Stary 2011-11-17, 20:22   #657
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/new-f1-peterson-30...927052797.html ten będzie dobry? Sprzedającego znacie?
Faktycznie to skórka?

Ja kupiłam w cholewińskim i zapłaciłam 100 zł a jakościowo jest świetny więc nie wiem czy się opłaca na allegro.
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-17, 21:15   #658
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie to skórka?

Mój tata ma portfel Petersona jakieś 3-4 lata i nic złego się z nim nie dzieje Jedyny mankament to trochę rozciągnięta gumka, ponieważ ma taki model -> http://allegro.pl/peterson-free-adam...938269583.html
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-18, 00:12   #659
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
tylko, ze to takie baardzo stare gry ( co nie znaczy, ze gorsze), i oczywiście tylko na PC.

No właśnie chodziło o gry na PC, a że stare, nie szkodzi, przecież braciak nie ma wszystkich gier świata. Dziś udało mi się kupić jedną za 6zł i z tego, co widzę w necie, jest całkiem ok - bynajmniej w stylu mojego brata Tak więc problem z głowy. Prezent dla siostry już do mnie ponoć wędruje, więc luzik[/QUOTE]
Dokładnie, mój braciszek kupił swego czasu Syberię za dychę
Klasyki są super
Stary 2011-11-18, 09:51   #660
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w cholewińskim i zapłaciłam 100 zł a jakościowo jest świetny więc nie wiem czy się opłaca na allegro.

Ja kupowałam jakościowo świetny i nic się nie dzieje i jest ze skóry, kupowałam wielokrotnie model croko sahara i obdarowani do dziś zadowoleni.

Dużo miejsca na karty, schowek na zamek i praktyczny poręczny i wprost idealny.

Użytkownik sprawdzony, kupowałam tam wielokrotnie i polecam

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Witam,
u mnie z prezentami trochę się pozmieniało. Mąż miał dostać zegarek na święta ale tak głowę mi zawracał, że już mu go dałam. Zegarek jest super. Niby świąteczny prezent ale i tak już mu coś pod choinkę dokupiłam. Obraz na płótnie też miał być na święta ale oczywiście w październiku zamówiłam więc gdzie będę do świąt trzymać już wisi na ścianie i jest rewelacyjny Polecam użytkownika bejata21 (allegro).

Prezenty na mikołaja:
Mama: piżamka bawełniana z długim rękawem
Tata: ostrza do maszynki gilette mach3 – kupiłam na grouponie
Teść: kąpielówki (szorty) z firmy Henderson
Mąż: kąpielówki (szorty) z firmy Henderson + śmieszne bokserki firmy Cornette
Teściowa: woda toaletowa z Yves Rocher soczysta malina
Szwagierka: piżamka bawełniana z długim rękawem
Brat: slipy (3szt) firmy Atlantic
Babcia: słodycze lub jakiś likier
Babcia i dziadek: miód lipowy

Praktycznie wszystko zamówione przez allegro
Piżamki można kupić u użytkownika primolocoo – już raz tam kupowałam i byłam zadowolona, teraz czekam na moje prezenciki
Kąpielówki i slipki do nabycia u użytkownika narex5 – kilkakrotnie robiłam tam zakupy i zawsze zadowolona
Miodzik: jozek6_2009 – pierwsze zakupy

Prezenty świąteczne:
Mama: kupię perfum jednak, choć nadal rozważam portfel
Teściowa: blender
Teść: szlafrok welsoft firmy Henderson
Tata: piżama bawełniana firmy Henderson, model Vender fiolet
Szwagierka: piżama bawełniana muzzy, model zeberka
Siostra: piżama bawełniana
Brat: piżama bawełniana
Babcia: szlafrok turkusowy andropol
Babcia i dziadek: noże i miodzik
Mąż: piżama bawełniana firmy Henderson, model Vender fiolet
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości