|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
to obie sobie nie radzimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale ja tak seriali i filmów się naoglądałam. I tak jak piszesz, nieraz mi się limit włączał na samo wejście ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
BAN stały
|
Cytat:
Myśle,ze to wina rodziców bo nie daja od poczatku warzyw,owoców i to dziecko ustala sobie jadłospis.A potem mówi,ze nie lubi,mimo,że nigdy nie próbowało. Tak chyba rodzicom wygodnie. Następnie zaczną sie czipsy,cola...... Bo to to dizeci lubia i jak słyszę:"a co mam mu dać jak tylko to je?",to mnie trafia. Ja bym nic nie dała,póki samo nie przyjdzie. I tak po łyżeczce i sie nauczy. Ilu znam dorosłych facetów-tego nie,tego nie,na Wigilię to najlępiej pęto kiełbachy,a surówek nie bo nie królik. A dzieci widzą,słyszą i naśladują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Zaneta podziwiam Cię za upór z tymi stałymi godzinami jedzenia. Ja jednak karmię na żądanie - nawet ja sama nie mam stałych, z zegarkiem w ręku, pór jedzenia - bywa, że po obiedzie jeszcze kanapkę sobie roibię, więc dlaczego dziecko nie chciałoby częściej jeść? Ale to moje zdanie...
Kwestia ilości dzieci. Nauczyłam się nigdy nie komentować, ile kto ma dzieci (albo nie ma). Nie zawsze ktoś jest jedynakiem z wygody rodziców, a ten kto ma 5 dzieci, mógł je zaplanować. Poza tym jeszcze jedno - jakiej by się nie stosowało antykoncepcji, współżyjąc bierze się pod uwagę możliwość poczęcia dziecka. Nie istnieje przecież metoda 100%... Lili ja sie chętnie zamienię porami kładzenia dziecka do snu ![]() ![]() Brunetka jesteś dobrą matką! Babonik z tymi aptekami często jest tak, że kupuje się przez allegro i odbiór osobisty. A normalnie ceny są wyższe... Karolinee faktycznie kiepsko trafiliście. Mój dzieć młodszy jeden dzień i marudny się zrobił, nawet na rękach źle. Zasypia tylko przy cycu jak dawniej, na spacerze nie śpi, tylko płacze (a ja z nim z bezsilności), wieczorem trudno go do spania ułożyć... W niedzielę skończył 14 tygodni. Może skok? Już sama nie wiem, co robić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlatego tak lubię naszego pediatrę i nawet duża odległość tak bardzo mi nie przeszkadza. Zawsze dokładnie powie co się dzieje i jaka jest tego przyczyna. Konkretny facet. Cytat:
Cytat:
Mnie Majka często wyprowadzała z równowagi, choć podobno baaardzo cierpliwa jestem. (teraz, czasami bywa jeszcze gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale Justynę lubię ![]() a w klasie też nas dużo było ze stópkami na pewno będzie dobrze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- JustPi- witaj w Justynowym Klubie Realistek ![]() a mama moja mówi,że zwariowałyśmy bo to takie piękne imię... pyta czy wolalybyśmy mieć na imię Małgośka? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
ja podobno miałam być Wiktorią
wolę Justynę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dawałam jej nie raz co 2h to była gorzej marudna niż jest teraz, miałam wrażenie że była za pełna!! Dzisiaj np domaga się o 30 min wcześniej niż zawsze, więcej sie wygłupiamy, bawimy, więc pewnie dlatego ![]() Ja swoje posiłki jem kiedy mam ochotę. Nie raz bywało tak, że marudziła niby na jedzenie a płakała przy piersi, więc co się będę męczyć i ją ? w dzień dostaje co 3h, oczywiście ona się upomina albo i nie. Przybiera prawidłowo na wadze, koopy robi codziennie, nie choruje więc się niczym nie martwie. Dla mnie wygoda, że ma swoje godziny jedzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
a ja miałam być Ewelinką (mój mąż też jakby był dziewczynką, a poza tym jego starsze siostry stroiły go w ... sukienki
![]()
#430 |
BAN stały
|
ja miałam być Adrianem a następnie Adrianną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Ja Kariną. Albo Zuzą.
Na drugie mam Zuzia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A póki co to rodzice mają tą przyjemność i imiona wybierają ![]() Ja miałam być Natalią lub Ulą. Ulą została moja najmłodsza siostra ![]() Kupiłam Radziowi http://allegro.pl/sliczny-zimowy-zes...924759478.html wartało nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto ![]() ja na przykład nie lubiłam swojego imienia jako małe dziecko, zreszta nadal nie lubiębo jak krzykniesz na ulicy Anka to ze dwadzieścia kobiet się odwróci ![]()
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Wstawiłam namiary na siebie w klubie
![]() Ktoś mi wytłumaczy jak się zdjęcia w klubie wstawia? ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Mam siostrę Anię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
A Ja miałam być Mariuszek
![]() siostry Adrianek i Łukaszek, a wyszły 3 baby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Ja miałam być chłopcem, a zostałam Maria(tak matka chciała) i na drugie Agata(a to ojciec wybrał) - i do tej pory nie moge sie z tym pogodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam być Karolkiem
![]() ale zamiast Karolka urodziła się Ula (ja) i Kasia ![]()
#438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale fajne wyszły historie kto kim miał zostać ![]() pewnie jakbyśmy miały inaczej na imię to inaczej potoczyłoby sie nasze życie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
A ja miałam być Pawełkiem
![]() ![]() ![]() Mój mąż miał być Asią ![]() ![]() ![]() ![]()
#440 |
Zadomowienie
|
Aania najlepszego dla Adasia
![]() ![]()
#441 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśne bawi się workiem od pampków. I po co jej zabawki. Zeby ne było. kawałek worka wystaje między szczebelkami i Agata próbuje go wyciągnąć i zjeść
![]() i po co zabawki ![]() zaraz rozsadzi mi brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a daj jej pustą butelkę po wodzie mineralnej.... ![]()
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
Też miałam takie zdanie, ale teraz jakby mniej tych Anek jest, mało ich poznaję (nie mówię o naszym wątku, bo tu jest nas kilka). Ciekawe co się z nimi stało... wyginęły??
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Faktycznie imię Anna chyba nie jest teraz najpopularniejsze
![]() Scio- ![]() a ja chcę się pochwalić Paniom z klubu WAGA OK 70KG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mleko normalnie . Kupy rzeczywiście śmierdzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaniadla Adasia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję cioteczkom za kciuki.
Z bioderkami wszystko ok ![]() Potwierdziły się jednak słowa pediatry- wieksza dawka wit D, bo rozmiękczona potylica... Zrobiliśmy morfologię Sarce.- to był dramat. Tylko weszliśmy do labka, a Sara w ryk, tak jakby pamiętała że tu była- a na poczekalni się śmiała... Z piętki nie chciało lecieć, dwa paluszki kuła. Wszystko trwało ponad 10 minut!!! Ryk nieziemski. Mało kompetentna laborantka. Wyniki już są. Lekko podwyższne erytrocyty i leukocyty ![]() Kupiłam te klocki z biedronki ![]() A sobie patelnię ceramiczną. Co Wy Justynki nie lubicie swoich imion? A takie ładne.. Sarze miałam dać na drogie Ania. Po babci mojej i tż. Ale zostaliśmy tylko przy pierwszym. Babonik ja również uważam, że świetna z Ciebie kobieta. Nie podlizuję się ![]() Scio zdrowiej nam. Coś może zjadłaś i zaszkodziło? Więcej nie pamiętam. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pelagie to nawet mam w sąsiedztwie .. ale mówią do niej/na nią Aśka. A dzieciom pozostaną ich dzieci ![]() coś zjadła? ![]() ja też ![]() I dziękuję uczynna Justyno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
BAN stały
|
Vaniliowa chyba bym nie chciała tego widzieć
![]() Wystarczy jak moi chłopcy przychodzą ze szkoły i mówią(bo jedza darmowe obiady-załatwiłam im) kto zwymiotował. Masakra jakaś.Zupy nie,surówki nie,kotlet też ble.Co te dzieci w domu jedza? Pamiętam jak miałam imprezę ,na stole mięcha pieczone,smażone,kotlety, koreczki,tatar,kilka sałatek,surówek i takie tama przytszedł syn koklezanki,popatrzał i powiedział,ze nie ma co jesć.Zapytałam więc na co ma ochotę-NA FRYTKI I CHLEB Z KECZUPEM-samo zdrowie normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o to kim ja miałam być to albo Kasia (typ taty) albo Klaudyna (typ mamy) ale wspólnie wybrali Żanetę
![]() ja ostatnio Lenie kupiłam KOMBINEZON i CZAPKĘ plus GOLF
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-11-15 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.