|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? -wątek zbiorczy
ja mam też taki dylemat
nie wiem kompletnie co by do mnie pasowało. Mam dziwny typ urody, nie potrafię go sama określić. Chciałabym przyciemnić włosy, ale nie bardzo wiem na jaki kolor. Wydaje mi się, że ten blond jakoś do mnie kompletnie nie pasuje.
Edytowane przez asia_nowak Czas edycji: 2013-02-10 o 19:31 |
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Raz to polecam zrobić analizę kolorystyczną i według niej dobrać kolor włosów. Chodzi mi o to czy odcień ma być chłodny czy ciepły. Dwa przyciemnienie koloru to dobry pomysł, ale sięgałabym po farby ciemny blond co najwyżej. Na rozjasnianych włosach kolor wychodzi ciemniejszy. Wiem po sobie, bo farbując jasnym kasztanem uzyskałam czarne.
|
|
|
|
#3363 |
|
Przyczajenie
|
Zmiana koloru! blond.
Witam!
![]() Potrzebuję pomocy w doborze odpowiedniego koloru do moich włosów, znudził mi się już mój naturalny kolor który noszę już od 22 lat ciągle ten sam :P podałam zdjęcie naturalnego koloru oraz zdjęcie efektu jaki chciałabym uzyskać (jak Jennifer Aniston). pasowałby mi ten kolor? Liczę na szczere porady ![]() A i teraz mam pomalowane farbą loreal luo color 10,32, jednak nie mam aktualnego zdjęcia koloru jaki wyszedł na moich włosach. |
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmiana koloru! blond.
wydaje mi się że nie; Twoje włosy wpadają w ciepły rudy a Jennifer ma zimny blond
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie nie potrafię ocenić jakim jestem typem urody. Jak widać mam czarną ( naturalną - nigdy nie używałam henny!) oprawę oczu. Oczy koloru szarego z czarną obwódką. Włosy naturalne mysi blond. Raczej łatwo się opalam, choć unikam tego. Nie mam piegów. Nie wiem co jeszcze? Aha usta mam raczej ciemne, tzn. najlepiej wg mnie wyglądają na nich błyszczyki beżowe, gdyż każde inne wyglądają ciemno. hmm nie wiem czy to jest lato?
|
|
|
|
#3366 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem to dobry pomysl. W tej chwili wydaje mi sie, ze jest zbyt rudy - masz jasna karnacje, z rozowawym kolorytem (zreszta dokladnie tak samo jak ja
) i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze najlepiej pasuje taki bardziej naturalny, nie bardzo zimny, ale taki slomkowy. Ten Jennifer bedzie w sam raz
|
|
|
|
#3367 |
|
Raczkowanie
|
A mi? Czy ktoś mi pomoże? Jakiś kolor i fryzurka? Włosy mam proste i cienkie raczej, wolałabym ich nie układać i niszczyć suszarką...
Edytowane przez honczita Czas edycji: 2011-11-25 o 20:21 |
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a co do niszczenia to spróbuj je po myciu zostawić do wyschnięcia naturalnie, bez suszenia suszarką, z własnego doświadczenia wiem że to bardzo poprawia kondycję włosów Do zniszczonych włosów polecam też serum na zniszczone końcówki z Avonu, takie w zielono- przezroczystym opakowaniu, ładnie pachnie i jest tanie (ok. 10 zł).
|
|
|
|
|
#3370 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Co do fryzury hmmm skoro nie chcesz ich układać ani suszyć to po prostu podetnij końcówki i może zrób grzywkę na boku. Zresztą jest do tego osobny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=7735 Przejżyj, napewno znajdziesz coś dla siebie |
|||
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki, co do suszenia to nei susze włosów suszarką, dbam o nie olejkiem stymulującym porost włosów KHAdi, który wspaniale dba o włosy. Na pewno nie chciałabym fryzury, którą trzeba układać... Chciałam mieć długie, zapuszczac... , ale przy moich "cieniaskach" chyba nie ma to sensu. Moze zetne faktycznie?
Pomozecie mi podjąć decyzję? (na stronce metamorfozy poniżej)https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=574129 Edytowane przez honczita Czas edycji: 2011-11-17 o 21:56 |
|
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
![]() Udzielałam się już w tym wątku stronę wcześniej, ale wpadłam na kolejny pomysł i chciałabym zasięgnąć rady osób bardziej obeznanych w temacie. ![]() Jak już pisałam - jestem blada, mam sińce pod oczami i zaróżowioną cerę (typ lato). Na pewno fatalnie wyglądam w żółtych i zdecydowanie ciepłych blondach (moje rumieńce są zbyt podkreślone). Wstawiłam również zdjęcia: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1320793233 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1320843430 Chcę ufarbować się na jasny, zimny blond/beż, ale zastanawiam się, czy nie byłoby dobrym pomysłem wrócić do mojego naturalnego koloru (bardzo ciemny, mysi blond). Boję się jednak, że będę wyglądać jeszcze bardziej blado, choć z drugiej strony może różowa cera nie będzie wtedy tak bardzo podkreślona.Jak myślicie? Wybrać jaśniejszy blond czy mój naturalny ciemny, mysi? ![]() W załączniku wstawiłam zdjęcie mojego naturalnego koloru. W rzeczywistości jest ciut bardziej popielaty (tutaj wyszedł dość ciemno). Włosy zafarbowałam po raz pierwszy w liceum, więc już nawet nie pamiętam, jak się w nich prezentowałam.
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Stawiam na nr 4/6 to prawie identyczne, w obecnym kolorku tez Ci jest ladnie. Pozdrawiam
|
|
|
#3375 |
|
Przyczajenie
|
hej. mam problem . kompletnie nie wiem co mam zrobic. prosze pomozcie mi. ja mam dwa kolory wlosow na głowie. na gorze mam blond z Joanny Szlachetną perłę a na dole miałam paloną kawe, ale ja mam od sierpnia wiec juz dużo mi zeszła. I wczoraj ten brąz rozjaśniłam rozjaśniaczem i wyszły rude. Jak myślicie jakbym je pomalowała na Szlachetną perłę to złapie ten kolor? prosze o szybką odpowiedź. pomóżcie mi bo nie wiem co robic. za tydzien mam chrzciny i chce dobrze wyglądać.
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mnie się zawsze wydawało, że to wyjątkowo pospolity i nieciekawy kolor. Szczerze mówiąc dalej mi się niezbyt podoba i nie jestem do niego przekonana.
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmieszaj szlachetną perłę z gołębim popielem, wodę z jednej farby rozcieńcz pół na pół z wodą z kranu, dodaj do całej mieszanki szamponu, którym myjesz włosy, nałóż na wilgotne, masuj aż się spieni i trzymaj 20 minut. To sposób z wątku o dekoloryzacji. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2011-11-20 o 15:35 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#3378 |
|
Przyczajenie
|
Błagam doradźcie jaki kolor pasowałby do mojej karnacji.....
Witam!
Dziewczyny we wtorek wybieram się na ściąganie mojego czarnego kolorku, który nosiłam 3lata. Chciałabym zrobić sobie jakiś kolor w stylu ciemny blond, jasny brąz lub coś podchodzące pod miedź. Czy doradzicie mi jaki pasowalby mi najbardziej? Zamieszczam moje zdjęcie w czarnych. Mile widziane również kolory lub numery farb. Myślałam o wella professional lub majirelle. Mile widziane zdjęcia z kolorami wlosow które mi doradzicie
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Błagam doradźcie jaki kolor pasowałby do mojej karnacji.....
Cytat:
-Farba Majirel 7.0 głęboki blond- zdjęcie nr 1 -Farba Majirel 7.31 blond złocisto-popielaty - zdjęcie nr 2 -Farba Majirel 6.41 ciemny blond miedziano-popielaty - zdjęcie nr 2 -Farba Majirel 7.13 blond popielato-złocisty - zdjęcie nr 3 -Farba Majirel 7.35 blond złocisto-mahoniowy - zdjęcie nr 2 Tu link do stronki: http://www.hairstore.pl/Loreal_Majir...nrise%2BSystem |
|
|
|
|
#3380 |
|
Madzior
|
tam KOchane
![]() Mam pytanie, oczywiście standardowe Jaki kolor pasuje mi do mnie????Za odpowiedz dziękuje
|
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze wyglądasz w jasnych. Możesz wypróbować inne odcienie np miodowy, beżowy, szampański, karmelowy, ale pozostań przy blondach.
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sierpniu tego roku schodziłam z czerwonego mahoniowego brązu. Chciałam wrócić do blondu tak na hop siup. Pisałam o tym wcześniej. Aktualnie mam średnio-ciemny blond i skończyłam z farbowaniem. Najważniejsza jest odpowiednia pielęgnacja. Jeśli będziesz dbać o włosy to rozjaśnianie i farbowanie nie powinno ich przesuszyć itd.
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam takie pytanie.. mam wlosy blond i zaczełam się zastanawiać czy pasowałoby mi i wogóle jak by to wyglądało, aby pod spodem pomalować sobie wlosy na kolor rudy
czy to nie bd jakoś dziwne wyglądać? zdjęc zadnych nie znalazłam tak wiec prosze o rade tutaj . np. taki kolor rudego https://polki.pl/uroda_wlosy_galeria...lg_id=10002958Pozdrawiam A. Edytowane przez dbc73b5c09a5985f5fc3722cf78e7f5c548694f0_6019e792cb6a4 Czas edycji: 2011-12-12 o 20:56 |
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
[1=dbc73b5c09a5985f5fc3722 cf78e7f5c548694f0_6019e79 2cb6a4;31022294]A ja mam takie pytanie.. mam wlosy blond i zaczełam się zastanawiać czy pasowałoby mi i wogóle jak by to wyglądało, aby pod spodem pomalować sobie wlosy na kolor rudy
czy to nie bd jakoś dziwne wyglądać? zdjęc zadnych nie znalazłam tak wiec prosze o rade tutaj . np. taki kolor rudego https://polki.pl/uroda_wlosy_galeria...lg_id=10002958Pozdrawiam A.[/QUOTE] To chyba niezbyt dobre połączenie moim zdaniem. Sam rudy, który wstawilas jest boski, ale w połączeniu z blond górą będzie strasznie. Lepszy byłby jasny brąz.
|
#3386 |
|
Przyczajenie
|
Pomysl na kolor potrzeby od zaraz
Witajcie Dziewczyny,
zainteresowana jestem znalezieniem odpowiedniego koloru. Przez ostatni czas mialam na glowie przewaznie balejage: moj kolor + jasny. Chcialam odejsc juz od tego, bo ten wizerunek mnie meczyl. Poszlam do fryzjera i opowiedzialam mu, czego oczekuje. Przede wszystkim koloru, ktory korespondowałby jakos z moim naturalnym kolorem, tj. taki mysi blond (moze najbardziej teraz moje brwi go oddaja). I nie wiem, co zrobil na mojej glowie, ale efekt mam taki, ze u gory, tam gdzie mialam swoj naturalny (odrost) mam lekki rudy, mahoniowy, nie wiem jak sama mam go okreslic. Tam, gdzie mialam rozjasnione balejazem mam dalej rozjasnione. Totalnie mi sie to nie podoba. Wlosy sa jakies nijakie. Szczegolnie w sztucznym swietle, a jest przeciez zima i sztuczne swiatlo mamy non stop, zle wygladaja. Marzy mi sie jakis naturalny kolorek, aby w miare zrównał kolory na mojej glowie. Widzialam fajny u Malgosi Beli lub tez u Aleksandy Kisio. Jestem juz tak zdesperowana, ze chyba po raz pierwszy kupie sobie sama farbe i cos wykombinuje. Tylko co? Pomozecie. Prosze!!! Jesli to pomoze, moze dodam wiecej zdjec? Moze tez macie inny pomysl na moja glowe? |
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysl na kolor potrzeby od zaraz
mialam podobnie jak ty, i zafarbowalam sobie sama farba palette 10 min 850 średni blond
wyszedl swietny kolor blond wpadajacy juz w braz naturalny i zlocisty;] ciepły. Piekny! polecam
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w brazie wygladasz zwyczajnie bez polotu
|
|
|
#3389 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond.Około 3 lata rozjaśniałam włosy i miałam platynę na głowie, od 3 miesięcy mam 'Miodowy blond' z Syossa, który jest ok, ale gdy się zmywa to na końcach włosów lekko przebija platyna. Teraz chcę farbować włosy farbą Loreala 'Blond miedziano- złocisty'. Jak myślicie dziewczyny, wyjdzie mi kolor taki jak jest na opakowaniu?? http://lorealparis.pl/koloryzacja/ko...-zlocisty.aspx |
|
|
|
#3390 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Na Święta planuje małą zmianę koloru moich włosków. Mam ciemny blond a marzy mi się truskawkowy blond zastanawiam się tylko czy żeby uzyskać taki kolorek obędzie się bez rozjaśniacza...? jeśli musiałabym rozjaśniać to zrezygnuje z tego koloru bo i tak mam już wysuszone włosy, a zwłaszcza końcówki...na zdjęciu jest kolor zbliżony do mojego obecnego i kolor który chce osiągnąć... Doradźcie! pliiis!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

nie wiem kompletnie co by do mnie pasowało. Mam dziwny typ urody, nie potrafię go sama określić. Chciałabym przyciemnić włosy, ale nie bardzo wiem na jaki kolor. Wydaje mi się, że ten blond jakoś do mnie kompletnie nie pasuje.

13.03.2008
) i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze najlepiej pasuje taki bardziej naturalny, nie bardzo zimny, ale taki slomkowy. Ten Jennifer bedzie w sam raz 

Boję się jednak, że będę wyglądać jeszcze bardziej blado, choć z drugiej strony może różowa cera nie będzie wtedy tak bardzo podkreślona.

zastanawiam się tylko czy żeby uzyskać taki kolorek obędzie się bez rozjaśniacza...?