|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Do mam, które mają synków
![]() Robicie coś przy siusiakach maluszków? Chodzi mi o to naciąganie napletka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() Muszę Małemu taki golf poszukać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Patik
![]() a jeśli chodzi o wizytę- to przykro mi,że to kłucie było takie nieudolne ![]() a skąd te podwyższone wyniki?nie znam sie na tym ![]() życzę zdrówka Sarci ![]() A zapomniałam napisać o koopie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- więc póki nie miałam syna mówiłam,że naciągać nie będę.a teraz naciągam tak tylko ile się da,nic na siłę,zbieram stamtąd zabrudzenie i tyle... tak mówiła Pani Dr a ja mam do niej duże zaufanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasza Sara też ma jedno imie ![]() Cytat:
Tani dzieciak w utrzymaniu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() kurnia felek nie nadrobię ![]() ![]()
#455 |
Wtajemniczenie
|
A ja miałam być Weronika ... ale nie jestem
![]() Dzieć śpi, mama pojedzona (no może nie do końca ![]() ![]()
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiedziałam że o czymś zapomniałam kolacja ![]() ![]() dobranoc
![]() |
#457 |
BAN stały
|
Iza nadal robi koopę raz na 7-9 dni.
Carmela-może tani ale zebyś go zobaczyła Niejedna babka chciałaby miec takie cycki co ten chłopiec(15 letni) |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Carmela- z krwi lekko podwyższone ponad normę.
Podwyższenie ozn. infekcję wirusową. Ale crp ma dobre. W piętek na szczepieniu się dowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Nie jadłam nic takiego. Wszyscy w domu jedli to samo, a tylko ja umieram.
![]() ![]() Nerolka mój brat miał taką fazę, przyjmował tylko chleb z keczupem, ale mu przeszło. ![]() Ja znowu jestem niejadek ![]() Patik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Jeszcze Cię trzyma? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Shira, Jacieeee - > leżę ![]() A i miałam się pochwalić: dzieci wykąpane, nakarmione, położone (Zuziak już śpi). No i wrócił Pani Władca z pracy (na gotowe). ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- przy Kubie nasz pediatra powiedział, żeby nic samym nie ruszać. Dopiero jak syn miał więcej jak pół roku (nie pamiętam dokładnie ile), to na wizycie lekarz sam pierwszy raz odciągnął i pokazał nam jak mamy to robić. A wcześniej mieliśmy mu nic nie grzebać.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-15 o 19:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazywała mi i lekarka i położna ale mi cały czas się wydaję, że robie to inaczej niż one... Ja jak naciągnę to robi się takie ala "koło zębate" na czubku, ja pierniczę ![]() chwytam w połowie wacka i na dół, ![]() beznadziejna jestem. Aż mi wstyd znowu lekarkę prosić żeby pokazała, ale jak mus to mus ![]() masło maślane ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eh, cały dzień próbuję coś napisać, ale moje dziecko mi nie daje... Dzisiaj chciałam iść z małym na spacer, a tam z kółek od wózka flaczki... Nie wiem, czy powietrze zeszło, czy ktoś się do tego przyczynił, bo wózek stoi na klatce... I nawet nie ma mi kto tego naprawić ![]() Szwagier ma wpaść, ale najwcześniej w sobotę... No to się pożaliłam ![]()
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
Idę spać.
Emi zrobiła jazdę bez trzymanki przy jedzeniu, nie wiedziałam normalnie czy piersi mam pełne czy nie. Ryk, je,ryk,je,ryk,je,ryk,je,r yk,je = dziękuje, nawet nie wiem czy najadła się odpowiednio. Już myślałam, że jej podam MM, dałam smoka i spokojna ![]() Idę spać bo głowa mnie boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Ujawniłam się in the club
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zadomowienie
|
Widzę, że dużo dziewczyn miało mieć inaczej na imię, lub być innej płci.
![]() Ja miałam być Mają ![]() ![]() ![]() Z kolei tż miał lepsze perypetie z imieniem, bo jego rodzice byli przekonani, że urodzi im się córka, której dadzą na imię Karolinka. Tż urodził się przez cesarskie cięcie,a jego mama nie chciała uwierzyć, że to chłopiec. ![]() ![]() Aaa, no i teraz sobie pomyślcie co ja mam z teściową, skoro nie doczekała się upragnionej córeczki, a ma upragnioną wnuczkę ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, ale jakoś strasznie mnie to rozśmieszyło ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-15 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lili nic się nie robi, nie odciagaj, absolutnie nic na siłę! można przez to tylko uszkodzić nabłonek. Stulejka jest w tym wieku fizjologiczna, zostawiamy w spokoju do jakiegoś 5rż
![]() |
#467 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Znalazlam tez takie cos: http://www.we-dwoje.pl/odciaganie;na...kul,10529.html Witam was dziewczyny wieczorowa pora. Mlody spi, ja wykapana tez zaraz ide spac, siostra usypia nasze Rogi ![]() Z dobrych wiesci mam tyle, ze maz dostal urlop.Musze mu znalezc trasport do Polski, bo ceny autokarow wzrosly prawie 100%. Znacie jakis dobry specyfik na paznokcie?? Lamia mi sie w polowie i to jest takie bolesne. Nie wiem czy nie udac sie do lekarza aby zrobic jakies badanie. Ok spadam, bo jutro znowu pracowity dzien. tesknie za wami moje dziouchy :P
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
o ludzie padam na twarz, usypiałam Nati od 19.30, marudzenie, płacz, niby jej nie wzdymało, może zabki, wkońcu dałam pół czopka, bo nie wiem moze ja boli, jestem wykończona,biedulka mała, jakbym mogła wzieła bym od niej ten ból
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zakorzenienie
|
Apropos odciągania i stulejki dziewczyny obejrzyjcie ten wykład, warto poświęcić 30min bo doktor jest świetny a wykłąd ciekawy
![]() Filmik z Kliniki Urologii Dziecięcej www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23217553
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-15 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Bella Twoje dziewczyny śpią razem, czy każda w swoim łóżeczku? Ja miałam być Marcinem, mama całkiem inaczej przechodziła ciążę ze mną niż z siostrą dlatego była pewna, że chłopaka a tu ja ![]() Mi moje imie też się straszni nie podoba, kojarzy mi się z taką typową grubą babą ze wsi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |||||||
Zakorzenienie
|
witam wieczornie, dzieć śpi więc ja na moment tylko
![]() Cytat:
dokładnie.... na szczęście moj TŻ wszystkożerny, ale znam takich - surówki nie "trawy nie będzie jadł", makarony nie "bo to nie jedzenie", najlepiej dzień w dzień kotlet i ziemniaki. A dziecko z rodziców przykład czerpie... Cytat:
no wiesz co? Takie ładne imię ![]() Ja tam lubię, przyznaję - jak byłam mała to nie lubiłam bo wydawało mi się takie...zwyczajne:brzydal : dzięki ![]() Cytat:
moje dziecko przedtem ciągnęło się do butelki po piwie (co prawda karmi ![]() ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Brawa za bioderka!! szkoda że biedaczka się tak nacierpiała ![]() A klocki fajne są i już ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polecam odżywki Sally Hansen, naprawdę super działają - a ja też mam słabe paznokcie..
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
każda ma swoje łóżeczko
![]() Cytat:
![]() Imię fakt ładne do wszystkich nazwisk chyba pasuje... Ale ja Anna a moje siostry to Joanna i Zuzanna ![]()
![]() |
#473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już zgłupiałam w końcu ![]() a ja ZAJE****ŚCIE zmęczona po basenie ![]() nadrabiam zaległości ![]() aaaa co do imion to wersji męskiej nie kojarzę ale Dorota została dlatego,że mój ojciec jest sado macho ![]() ![]() ![]() mnie moje imię się strasznie nie podoba bo takie jest "twarde" a zmiękczane dziwnie brzmi :P Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-15 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#474 | ||||
Zadomowienie
|
[QUOTE=nerola;30523467]Vaniliowa chyba bym nie chciała tego widzieć
![]() Wystarczy jak moi chłopcy przychodzą ze szkoły i mówią(bo jedza darmowe obiady-załatwiłam im) kto zwymiotował. Masakra jakaś.Zupy nie,surówki nie,kotlet też ble.Co te dzieci w domu jedza?.[/QUOTE ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o moje imie to wybrał je brat ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zakorzenienie
|
Ja perwotne miałam być Norbercikiem, tata wymyślił Pauline, nielubłam swojego imienia, ale przyzwyczaiłam się. Ja urodzona w 86 i wtedy sporo było Paulin. W ogóle to ojciec miał tez pomysł, zebym bła Malwiną, ale mam się nie zgodziła.
Posiedziałabym z Wami, ale brzuch mnie wciążboli, jakby mi ktoś żołądek w imadle ściskał, coś tam siedzi, nie chce wyleźć ani górą ani dołem (sorki ![]() Tak więc dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
Babonik wiem o czym piszesz (chodzi o córkę), moja ma 5 lat i też nieraz z nia nie wytrzymuje, nieraz ja się denerwuje, bo mnie nie słucha, tłumaczę, aż mi się gorąco robi a ona się ze mnie smieje, no coś mi się robi, albo dzisiaj, zmywan naczynia po obiedzie, a Oliwia wzieła sobie miseczkę z waflami(kupuje sobie takie ryżowe z senko lub inne, takie okrągłe) i mówi mi ''mamo, zobacz śnieg'', ja się patrze a Oli pokruszyła ze 3 takie wafle, w drobny mak i dmuchała w miske, wszystko sie posypało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | ||
Zadomowienie
|
Te golfy i czapki (są w wersji dla chłopaków) są teraz w H&M na przecenie po 10 zł sztuka.
Cytat:
A wiecie, że ja jako dziecko nie tolerowałam soków z marchewki i jabłka? Rzygałam po tym strasznie, pamiętam do dziś. A mama tak się starała... no ale jakoś samo przeszło. Wydaje mi się, że dzieciom może zwyczajnie coś nie smakować mimo starań rodziców. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
nam lekarka mówiła żeby odciągać minimalnie, nie na siłę, tyle ile się da i żeby dobrze tam umyć przy kąpieli
wiem że niektórzy lekarze zalecają po troszku odciągać co jakiś czas aż w końcu ta skórka zejdzie, a inni zalecają nic nie robić teraz Filip sam jak się kąpie to sobie myje sisiora ![]()
#479 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aaaa dziękuj bratu, że uparty był ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Poprosiłam Tżeta, żeby Kubę nauczył myć siśka ![]() ![]() Brumek gdzieś jest?
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-15 o 21:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Historia Twojego taty ![]() Mnie moje imie tez sie nie podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.