Zazdrośnice vol 44 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 19:42   #2821
P-o-n-y
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Glenia jak tak przeczytałam to co napisałaś to sobie myślę... skoro mężczyźni są coraz bardziej pomysłowi, to co będzie jak dojdzie do tego, że mi się ktoś oświadczy? bo pewnie parę ładnych lat jeszcze zejdzie...

A to dla niewrażliwych na kupy i tego typu sprawy:
Mamy na roku parę zapaleńców pod względem pracy z krowami. Oboje bardzo lubią krowy i chcą w tym pracować po studiach. Jak mieliśmy zajęcia to ona np. wykonywała badanie krowy (w wiadomy otwór zatapiając rękę aż po pachę) i z uśmiechem od ucha do ucha mówiła do niego "ooo chodź zobacz tutaj, ta jest w ciąży!". I tak się do siebie uśmiechali stojąc w osranych fartuchach i brodząc po kostki w gnoju. My, w jakiejś tam grupce staliśmy z boku i nagle kolega mówi "tak jak na nich patrzę to sobie myślę, że jak M. będzie chciał się oświadczyć to wsadzi pierścionek krowie do tyłka i każe jej badać, później, jak ona będzie się zastanawiała co to za ciało obce, to M. klęknie w gównie i poprosi ją o rękę. I wiecie co mnie najbardziej przeraża? że ona się wcale nie obrazi za takie oświadczyny tylko oszaleje ze szczęścia"
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:43   #2822
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Glenia jak tak przeczytałam to co napisałaś to sobie myślę... skoro mężczyźni są coraz bardziej pomysłowi, to co będzie jak dojdzie do tego, że mi się ktoś oświadczy? bo pewnie parę ładnych lat jeszcze zejdzie...

A to dla niewrażliwych na kupy i tego typu sprawy:
Mamy na roku parę zapaleńców pod względem pracy z krowami. Oboje bardzo lubią krowy i chcą w tym pracować po studiach. Jak mieliśmy zajęcia to ona np. wykonywała badanie krowy (w wiadomy otwór zatapiając rękę aż po pachę) i z uśmiechem od ucha do ucha mówiła do niego "ooo chodź zobacz tutaj, ta jest w ciąży!". I tak się do siebie uśmiechali stojąc w osranych fartuchach i brodząc po kostki w gnoju. My, w jakiejś tam grupce staliśmy z boku i nagle kolega mówi "tak jak na nich patrzę to sobie myślę, że jak M. będzie chciał się oświadczyć to wsadzi pierścionek krowie do tyłka i każe jej badać, później, jak ona będzie się zastanawiała co to za ciało obce, to M. klęknie w gównie i poprosi ją o rękę. I wiecie co mnie najbardziej przeraża? że ona się wcale nie obrazi za takie oświadczyny tylko oszaleje ze szczęścia"
I historia o grocie nestle okaże się w pełni prawdziwa

Naj, ja też myślę, że jesteś dojrzalsza od swojej mamy. Nawet nie wiem, jak skomentować, bo ciągle musiałabym się powtarzać... po prostu przykro mi, że z każdej imprezy, która powinna być radosna, musi wyjść jakaś niefajna sprawa.

Bońciu, jak mi się uczyć nie chce

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:45   #2823
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

ehhh nie nadrobie was .... za duzo [piszecie...

my na nowej szklarni od wczoraj i milo jest bo mili ludzie i fajna atmosfera ale owijamy takie klujace pnace rosliny na metalowe obrecze nazwalam je dzis "pieprzone duńskie chwasty" bo sa poplatane i trzeba je rozplatac (ja ukradkiem ucinam te bardziej splatane ) i mam cale rece poklute i podrapane

i jest zimno i w szklarni tez jest zimno
Stary 2011-11-15, 19:45   #2824
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ale tej koleżance Oli przynajmniej byłoby ciepło jakby musiała wygrzebać pierścionek z krowy
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
I historia o grocie nestle okaże się w pełni prawdziwa

Bońciu, jak mi się uczyć nie chce
ale Wy jesteście "gópie"

Med mi się nie chce sprzątać i dlatego się zaczęłam uczyć.... coś dziwnego, bo zwykle jest na odwrót

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:48   #2825
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
ale Wy jesteście "gópie"

Med mi się nie chce sprzątać i dlatego się zaczęłam uczyć.... coś dziwnego, bo zwykle jest na odwrót
Niestety sprzątanie jest moim sesyjnym natręctwem Tylko podczas sesji mieszkanie mam na błysk każdego dnia.

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-15, 19:50   #2826
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dzięki, że mogę się Wam wygadać Jestem jednak mocno związana z mamą emocjonalnie, to w końcu mama... Mam nadzieję, że jednak zrozumie, że mam prawo nie wybierać między nią a tatą, mimo że bez dwóch zdań ona jest bliższa mojemu sercu, dbała o mnie i tak dalej, a ojciec nadal nieraz rani ją i moje rodzeństwo... Ale jest moim tatą, kurde... Dla mnie jest dobry, pomaga nam często, sam dba o kontakt, czego nie robił nigdy, gdy z nim mieszkałam.
Poza tym, nie ukrywam, za pół roku mu stuknie sześćdziesiątka. Nie będzie młodszy i zdrowszy. Jeśli umrze, to chcę żyć z nim normalnie do tego czasu. Nigdy mu nie zapomnę pewnych rzeczy, nigdy mu niektórych nie wybaczę (bo i on nigdy nie przeprosił), ale skoro sam zaczął o zdrowe relacje ze mną zabiegać, to nie będę mu tego utrudniać.
Ufff, pomoczyły mi się oczy

Zuzia, mieszkają razem, są jak współlokatorzy.

Glenia, fajnie to pomyślał, szkoda, że trochę zawalił

Peach, czytałam o prezydencie Niemiec właśnie, że byl we Wro
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:51   #2827
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety sprzątanie jest moim sesyjnym natręctwem Tylko podczas sesji mieszkanie mam na błysk każdego dnia.
Hahaha ja też
co zasiadam do książek to sobie myślę "hmm...chyba dawno (jakieś 3 dni) nie myłam kabiny prysznicowej" albo "a może by tak posprzątać w kuchni", albo "wypada odkurzyć".
A dzisiaj stwierdziłam, że muszę ogarnąć burdello panujące w moim mieszkaniu, ale po ogarnięciu łazienki uznałam, że jednak się pouczę.

I jednak jadę do stolycy w niedzielę. Grunt, to zdecydowanie

Stary 2011-11-15, 19:57   #2828
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Dzięki, że mogę się Wam wygadać Jestem jednak mocno związana z mamą emocjonalnie, to w końcu mama... Mam nadzieję, że jednak zrozumie, że mam prawo nie wybierać między nią a tatą, mimo że bez dwóch zdań ona jest bliższa mojemu sercu, dbała o mnie i tak dalej, a ojciec nadal nieraz rani ją i moje rodzeństwo... Ale jest moim tatą, kurde... Dla mnie jest dobry, pomaga nam często, sam dba o kontakt, czego nie robił nigdy, gdy z nim mieszkałam.
Poza tym, nie ukrywam, za pół roku mu stuknie sześćdziesiątka. Nie będzie młodszy i zdrowszy. Jeśli umrze, to chcę żyć z nim normalnie do tego czasu. Nigdy mu nie zapomnę pewnych rzeczy, nigdy mu niektórych nie wybaczę (bo i on nigdy nie przeprosił), ale skoro sam zaczął o zdrowe relacje ze mną zabiegać, to nie będę mu tego utrudniać.
Ufff, pomoczyły mi się oczy

Zuzia, mieszkają razem, są jak współlokatorzy.

Glenia, fajnie to pomyślał, szkoda, że trochę zawalił

Peach, czytałam o prezydencie Niemiec właśnie, że byl we Wro

Najgorsze jest to, że za każdym razem, gdy mama strzeli Ci focha, ty pewnie kolejny raz sama przed sobą tłumaczysz swoje zachowanie i kierujące tobą argumenty. A przecież to zrozumiałe, oczywiste no i moim zdaniem prawidłowe, że chcesz jak najlepiej Nikt nie powinien mieć Ci za złe, że jesteś dzieckiem nie tylko mamy, ale i taty, i niezależnie od ich relacji między sobą, masz prawo być w dobrych stosunkach z każdym z nich.
Cytat:
Hahaha ja też
co zasiadam do książek to sobie myślę "hmm...chyba dawno (jakieś 3 dni) nie myłam kabiny prysznicowej" albo "a może by tak posprzątać w kuchni", albo "wypada odkurzyć".
A dzisiaj stwierdziłam, że muszę ogarnąć burdello panujące w moim mieszkaniu, ale po ogarnięciu łazienki uznałam, że jednak się pouczę.

I jednak jadę do stolycy w niedzielę. Grunt, to zdecydowanie
Uch, zapędź się do mnie z odkurzaczem
U, wyrywasz się z terenu?

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-15, 20:03   #2829
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Uch, zapędź się do mnie z odkurzaczem
U, wyrywasz się z terenu?
Uuu moja droga... trochę daleko mieszkasz wiesz?

A jak, trzeba męża w końcu szukać bo zegar biologiczny tyka

Stary 2011-11-15, 20:05   #2830
najfajniejsza
Zakorzenienie

Med, żebyś wiedziała. Po prawie każdym spotkaniu z mamą i po niejednym telefonie siedzę zapłakana, bo znów mnie zaszantażowała, zrobiła scenę albo coś wypomniała, by wbić mi szpilę. P. strasznie to denerwuje, że ona tak robi, i bardzo się o mnie martwi. Nic dziwnego - to on jest za każdym razem świadkiem mojego płaczu i on mnie wysłuchuje.
Pomyśleć, ze kiedyś tak często płakałam przez ojca Przeszło mi, z mamą też mi przejdzie. Wiem, że dobrze robie, no i mam wsparcie w P. To najważniejsze
Stary 2011-11-15, 20:07   #2831
BYou
MBZ♥

Naj Moja Ty Dzielna

jesteście Wariatki z tą grotą, ciepłem

Stygmatku to powodzeni w podboju

Med u mnie też chatka lśniła podczas sesji

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:15   #2832
stygmatek
Zakorzenienie

BYou dziękuję, ale pewnie znowu będą same stare, obleśna pryki, które zamawiają sobie "hostessy" do pokoju na wieczór

Stary 2011-11-15, 20:15   #2833
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Med, żebyś wiedziała. Po prawie każdym spotkaniu z mamą i po niejednym telefonie siedzę zapłakana, bo znów mnie zaszantażowała, zrobiła scenę albo coś wypomniała, by wbić mi szpilę. P. strasznie to denerwuje, że ona tak robi, i bardzo się o mnie martwi. Nic dziwnego - to on jest za każdym razem świadkiem mojego płaczu i on mnie wysłuchuje.
Pomyśleć, ze kiedyś tak często płakałam przez ojca Przeszło mi, z mamą też mi przejdzie. Wiem, że dobrze robie, no i mam wsparcie w P. To najważniejsze
ale dlaczego jesteś na nią tak wrażliwa ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:16   #2834
stygmatek
Zakorzenienie

btw. wiecie co......

banany z czekoladą

Stary 2011-11-15, 20:24   #2835
BYou
MBZ♥

Stygmatku ubije
może będzie jakiś Tajemniczy Don Pedro

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Arrakis to rzeczywiście wredne chwaściory tylko po co łone Duńczykom?

Stary 2011-11-15, 20:26   #2836
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ale dlaczego jesteś na nią tak wrażliwa ?
lata przywiązania - mama mocno mnie od siebie uzależniła przez całe życie. Gdy mnie krytykuje to jeszcze pół biedy, ale jak mówi coś w stylu ”jasne, wszystko zrobisz dla tatusia, teraz go kochasz, bo Cię przekupuje” i płacz z jej strony, albo jak urządza sceny przy moich teściach, a żadne argumenty do niej nie docierają, bo jak nie jestem za nią, to jestem przeciwko niej, to po powrocie do domu po prostu ryczę, bo nie chcę być tak traktowana. A przeciwstawienie sie jej kończy się a) wypominaniem, jaka to ja jestem zła, b) nierozmawianiem ze mną.
Wiem, że niedługo pewnie na jakiś czas urwie nam się kontakt, mam nadzieję, że nie na zawsze.

Po prostu nikt nie lubi być tak traktowany, emocjonalnie wykorzystywany, zwłaszcza przez mamę, którą przez lata dzieciństwa miałam za ideał człowieka. Mając 15 lat, myślałam, ze się przyjaźnimy
To wszystko powoduje, że po prostu reaguję rykiem.
Cytat:
btw. wiecie co......

banany z czekoladą
Stary 2011-11-15, 20:26   #2837
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Stygmatku ubije
może będzie jakiś Tajemniczy Don Pedro

Oby

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
a idź Ty

Stary 2011-11-15, 20:29   #2838
BYou
MBZ♥

dobrze będzie więcej dla nas
jeżu, nie mogę tyle jeść. postanawiam postanowienie: nie ruszę tj nutelli co łypie na mnie ze słoika

Stary 2011-11-15, 20:32   #2839
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze będzie więcej dla nas
jeżu, nie mogę tyle jeść. postanawiam postanowienie: nie ruszę tj nutelli co łypie na mnie ze słoika
Ja mam dzisiaj jakiś "okres" zjadłam tabliczkę czekolady Rittes Sport z orzechami, 3 pianki w czekoladzie (takie ptasie mleczko ok 10 cm dlugości) i teraz banany i gruszki w czekoladzie...

Stary 2011-11-15, 20:34   #2840
BYou
MBZ♥

Naj a myślisz, że takie zerwanie kontaktu-choćby na jakiś czas nauczyłoby Mamę czegoś? czy raczej Ty popadłabyś w dół z tego powodu?

Stary 2011-11-15, 20:34   #2841
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
oo, są damskie koszule na spinki? chcę taką
Ale nie tak łatwo je znaleźć. Moją dostałam od tż-ta na gwizdkę.

Hawwa gratulacje dla męża mgr inż. Cieszę się, że już będziesz go mieć na miejscu

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Co sądzicie o sukniach z "piórami" Ja mam mieszane uczucia, ciekawe jak wygląda na żywo. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...ck-calais.html
Nie wiem jak na żywo ale na fotach ciekawie wygląda. Tu masz chyba ten sam model w wersji real foto http://www.kamilczajkowski.pl/blog/?p=157 Ta druga też śliczna

Na rozmowie poszło chyba dobrze. Choć z tymi rozmowami w stylu proszę powiedzieć coś o sobie, czemu chce pani u nas pracować itd. to nigdy nie wiadomo czy odpowiedzi się spodobały.

Zakupiłam dziś tortownicę i właśnie stygnie ciasto czekoladowe. Mam nadzieję, że wyszło.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:37   #2842
Zuzik06
Wtajemniczenie

Najka jak Cię tak czytam, to myślę że przydałaby Ci się rozmowa z jakimś specjalistą. Mam mojej przyjaciółki, którą właściwie traktuje też jak swoją mamę zajmuje się takimi różnymi sprawami i jak miałam duży problem z relacją z teściami to dużo rzeczy mi logicznie wyłożyła i powiedziała jak zachowywać się w rozmowie z nimi i pomogło. Może to się wyda głupie, ale potrzebowałam wtedy potwierdzenia, że jak zrobie czy powiem tak a tak, to nie będę egoistką, że mam prawo myśleć i czuć po swojemu. Przydałaby Ci się bardzo technika zdartej płyty: nie mamo nie będziemy w ten sposób rozmawiać, nie mamo nie będziemy w ten sposób rozmawiać... Ale to wymaga od Ciebie dużego nakładu energii i nabrania dystansu (albo może odwrotnie - przez takie techniki właśnie nabrania go) i jeszcze pokazała mi metodę Nie-Bo-Ale:
w rozmowie jak czujesz, że masz wybuchnąć to mówisz: Nie (ma wybrzmieć dosadnie) robisz pauze, mówisz BO (bez tego wypowiedź byłaby chamska) ale argumentujesz tu jednym zdaniem i dodajesz Ale - też krótko. U mnie był przykład, że nie chciałam przez jakiś czas się z nimi widywać : NIE, Bo nie czuję w tej chwili na to zgody, Ale jak coś się we mnie zmieni, to dam znać i chętnie spotkamy się na kawie. Jak ktoś udaje, że nie słyszy powtarzasz to samo NIE BO ALE do znudzenia

brzmi jak czarnoksięskie sztuczki, ale na prawde to mądra sprawa
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:37   #2843
BYou
MBZ♥

Aleks do kiedy mają dać znać?
powiesz z jakiej firmy jest ta koszula?

Stary 2011-11-15, 20:37   #2844
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, nie miej sobie tak bardzo za złe, że nie potrafisz tak po prostu się od niej uwolnić. Mama mimo wszystko jest jedną z najbliższych ci osób na świecie, to ona Cię kształtowała, wychowywała i kochała tak, jak tylko umiała. Więc siłą rzeczy nie zawsze jest tak prosto "uciec". I tak już zrobiłaś duży postęp w dystansie w relacjach z nią. Na pewno uda Ci się doprowadzić do tego, że będziesz całkiem wolna A mama... pewnie kiedyś zrozumie i zaakceptuje, gdy zostanie naprawdę sama...

Byou, nie będzie łypać, gdy ją zjesz całą

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-15, 20:41   #2845
SimplyDivine
Zakorzenienie

Yayyyyyy Lece do PL w styczniu I zobacze Mame i Tate i moja siostre i psaaaaa 35 funtow za bilet powrotny juz z oplatami
Stary 2011-11-15, 20:43   #2846
BYou
MBZ♥

Med to mi nie pomaga

zmykam do TŻ bo wrócił

dobranoc

Stary 2011-11-15, 20:50   #2847
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj a myślisz, że takie zerwanie kontaktu-choćby na jakiś czas nauczyłoby Mamę czegoś? czy raczej Ty popadłabyś w dół z tego powodu?
jeśli zerwiemy kontakt, to tylko z jej inicjatywy.
i nie sądzę, by coś to dało. to znaczy po jakimś czasie to ja poszłabym do niej pogadać (nie przeprosić), wytłumaczyć, co i jak, na spokojnie, ale jak zareagowałaby - nie wiem. Wiem, że ze swoją mamą nie rozmawia od lat, bo ta jej nie przeprosiła. A babcia wyciągnęła do niej rękę na zgodę, tylko mama nie przyjęła, bo babcia nie przeprosiła. Zamiast zapomnieć o sprawie, mama fochnęła się na babcię i tak to trwa (to była głupota - owszem, wina babci jest bezsprzeczna, ale szczerze mówiąc, mama mogła wtedy spasować...).

Mnie by to najbardziej bolało przy okazji urodzin, świąt, ślubu itp.

Na razie mama kontaktu nie zerwie na pewno, mam nadzieję, że tego nie zrobi w ogóle. Wydaje mi się, że rozumie, że mam prawo do własnego zdania, ale nie rozumie, dlaczego jest inne niż jej Póki co nie spodziewam się w najbliższym czasie zerwania kontaktów (zwłaszcza że ma u nas dług).
Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Na rozmowie poszło chyba dobrze. Choć z tymi rozmowami w stylu proszę powiedzieć coś o sobie, czemu chce pani u nas pracować itd. to nigdy nie wiadomo czy odpowiedzi się spodobały.
to super! oby poszło dobrze

Zuzia, miałam kurs z asertywności i od tamtej pory jest lepiej ale faktem jest, że ja nie mam większych problemów z powiedzieniem mamie czegoś, z przeciwstawieniem się. ja po czasie wymiękam, wracam do domu i w ryk, że to zrobiłam, bo teraz ona będzie się mścić, wypominać na każdym kroku itp.
Ale szczerze mówiąc, mam od jakiegoś czasu świadomość, że to jej problem, nie mój. Nie jest mi łatwo, ale wiem, że to, jak się zachowuję, jest zgodne ze mną. i tyle po prostu musi upłynąć sporo czasu, nim przestanę przeżywać. Ciągle zdarza się, że czuję, że krzywdzę ją moim zachowaniem i muszę się tłumaczyć. I dopiero jak to zrobię, to dociera do mnie, że głupio zrobiłam. Coraz rzadziej, ale jednak to się zdarza.

Med, dzięki

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Yayyyyyy Lece do PL w styczniu I zobacze Mame i Tate i moja siostre i psaaaaa 35 funtow za bilet powrotny juz z oplatami

a bajdełej, taki problem z asertywnością miewam tylko z nią. także to nie jest cecha mojego charakteru, tylko kwestia uzależnienia.
Ale jest lepiej, serio
jestescie super!
Stary 2011-11-15, 20:50   #2848
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
lata przywiązania - mama mocno mnie od siebie uzależniła przez całe życie. Gdy mnie krytykuje to jeszcze pół biedy, ale jak mówi coś w stylu ”jasne, wszystko zrobisz dla tatusia, teraz go kochasz, bo Cię przekupuje” i płacz z jej strony, albo jak urządza sceny przy moich teściach, a żadne argumenty do niej nie docierają, bo jak nie jestem za nią, to jestem przeciwko niej, to po powrocie do domu po prostu ryczę, bo nie chcę być tak traktowana. A przeciwstawienie sie jej kończy się a) wypominaniem, jaka to ja jestem zła, b) nierozmawianiem ze mną.
Wiem, że niedługo pewnie na jakiś czas urwie nam się kontakt, mam nadzieję, że nie na zawsze.

Po prostu nikt nie lubi być tak traktowany, emocjonalnie wykorzystywany, zwłaszcza przez mamę, którą przez lata dzieciństwa miałam za ideał człowieka. Mając 15 lat, myślałam, ze się przyjaźnimy
To wszystko powoduje, że po prostu reaguję rykiem.
to na pewno jest trudne ale postaw się w sytuacji P. który widzi jak beczysz, potem jest ciągany na spotkania z rodziną, potem znowu widzi że beczysz i pewnie też go to przeraża. Musisz zacząć budować z nim własną rodzinę, oprzeć ją o doświadczenia czego nie robić i być dojrzałą kobietą. Uwielbiam Cię i tak dalej ale jednak P. musi stanowić Twoją opokę i potrafisz go zbudzić w nocy żeby Ci zabił pająka jak się staniesz twarda i mniej wrażliwa to by Ci chyba pomogło, nie możesz się rozklejać przez rzeczy, które Ci nie zagrażają. Co Ci zrobi mama ?
czy Ty w ogóle uważasz że ona z Tobą zerwie ? rodzice mogą irytować ale dzieci się nie porzuca, nie zrywa z nimi kontaktu. Nie możesz czuć się zaszczuta (czyli rodzic - babcia - jeszcze rozumiem ale swojego dziecka nie zostawi)

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-11-15 o 20:52
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:52   #2849
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Arrakis to rzeczywiście wredne chwaściory tylko po co łone Duńczykom?
bo one w sumie jak urosna i zakwitna tpo ladne sa bardzo - widzialysmy na zdjeciach
ale i tak sa pieprzonymi dunskimi chwastami
Stary 2011-11-15, 20:59   #2850
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks do kiedy mają dać znać?
powiesz z jakiej firmy jest ta koszula?
Do końca przyszłego tygodnia mają dać znać. Sprawdzę jutro metkę jak będę pranie robić.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości