|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
wiemy, może już będą jak będę robić zamówienie
#4712 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Konto usunięte
|
Moje newsy
![]() 1. Oliwki Hipp 2. Tonik z ginko i oczaru 3. Krem MF 4. Żel do ciała Hauschka 5. Olejek antycelulitowy Alterra - od tygodnia się nim smaruje wieczorem i jak idę na saune i skóra jest jędrniejsza, nawet bąble po goleniu na nogach mi poznikały ![]() 6. Szampon żeby na basen nie tachać 500ml Yesa 7. Olejek ze słodkich migdałów przelany do butelki po Hauschce |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Oglądałam dziś te olejki z Alterry i już miałam kupować ten anty cellulitowy, ale stwierdziłam, że poczytam opinie na jego temat. Rzeczywiście działa czy pic na wodę?
Skończył mi się żel pod prysznic i pomyślałam o Alterrze ale jak zobaczyłam skład to odstawiłam na półkę SLS, alhohol...
#4715 |
Konto usunięte
|
Olejek jest świetny a w dodatku ten zapach...
Żel alterry ma SLS? ![]() A zapomniałam napisać o najważniejszym, że widziałam w moim Rossmannie trzy nowe kosmetyki z certyfikatem BDIH. Krem, maseczka i.... (mh skleroza) Niby przeznaczone dla skóry 40+ ..... a my tu wszystkie 18 lat mamy ![]() Edytowane przez 2016100512001 Czas edycji: 2011-11-15 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nawiazujac do twojego podsumowania dla ankazar powiem, ze nabralam ochoty na te obie maseczki i krem do rak ![]() ![]() a wlasnie stwierdzilam, ze mam jeszcze parowke hauschki... tylko od miesiecy nie mialam czasu jej stosowac, cholercia... musze wywachac, czy to jeszcze jest ok i chyba sie obparuje... ![]() Cytat:
![]() z nie-kolorowki: tonik rozany ten do suchej skory, chusteczki tez mi przypadly do gustu, ale moga szczypac (mi to nie przeszkadza, szczypie tylko na podraznionej skorze, ale mam wrazenie wtedy, ze mnie dezynfekuje... i buraka nie mam, wiec nie ma co panikowac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() poczytaj na spokojnie, a w miedzyczasie ratuj mala olejem. ja krochmalonej poscieli nie moglam zniesc, swedziala mnie skora - widocznie cos ze mna nie tak, po wiele dziewczyn sie skrobia matuje, a moja skora swedzi i dostaje wysypki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Neroza, GRATULUJE!!!!! naciesz sie tym uczuciem ulgi i szczescia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Raczkowanie
|
dziewczynki chwaliłyście tu wszystkie tonik octowy więc go sobie zrobiłam. woda mineralna i ocet jabłkowy 1:1. i jak sie posmarowałam to pysk taki miałam czerwony że masakra. i wszystkie przebarwienia mi sie podkreśliły. i nie wiem czy stosowac dalej czy nie.. i jeszcze jedno. trzymac go w lodówce?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kakulinka śliczne zakupy .
![]() Edytowane przez grazkako Czas edycji: 2011-11-16 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Te oliwki wyglądają przepieknie ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam ten krem z pigwy i chcę jeszcze maske rewitalizującą i kremową nawilżającą i ten puder tonujący.Reszta mnie kusi w mniejszym stopniu...ale kusi ![]() Cytat:
![]() Szkoda,że tylko ważna do grudnia ![]()
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zadomowienie
|
Jestem po krótkiej nieobecności
![]() ![]() ![]() Dotarły do mnie mydełka z różową i czerwoną glinką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Użyłam też dzisiaj rano pierwszy raz olejku z czarnuszki a z efektami poczekam jeszcze ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupiłam ten z trawą cytrynową i morelą, co prawda widziałam że największym wzięciem cieszył się cytrynowo waniliowy (został 1 na półce) ale dla mnie trochę za mdły. dla pewności wrzucam skład: Aqua, Alcohol, Glycerin, Coco-Glucoside, Xanthan Gum, Parfum**, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauroyl Lactylate, Sodium Citrate,Caprylyl/Capryl Glucoside, Citric Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Linalool**, Glyceryl Oleate, Limonene**, Citral*, Geraniol*, Prumus Armeniaca Kernel Oil*, Citronellol** *Iingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils Odebrałam też od jednej z Wizażanek zamowienie z BU serum z kwasem migdałowym i tonik z kwasami. Przeszukałam 4 sklepy z alkoholami w poszukiwaniu 100ml buteleczki spirytusu- mission impossible, nie wiem ludzie zamiast wódki to piją? ![]() ![]()
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siostra daje się przekonać na pielęgnację naturalną ![]() kupiła jakiś krem, rozglądała się też za Alterrą a na gwiazdkę zażyczyła sobie ode mnie jakiś olej i hydrolat na spróbowanie ![]() do tego dołożę jakieś masło albo mydełko i będzie prezent z głowy ![]() dla mamy dziś niosę olej awokado - może i jej się coś spodoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
oj tak...tez naszukałam się spirytusu, kiedy potrzebowałam do przemywania pępuszka
![]() Dziś zrobiłam sobie mały spacerek, przechodziłam obok Superpharm'u (tak całkiem przypadkiem -wersja dla mojego męża ![]() ![]()
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2011-11-16 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
haha "wersja dla męża"- podoba mi się
![]() Ja też mam postanowienie, żeby zacząć używać wyłącznie naturalnych kosmetyków do pielęgnacji i powoli sobie dokupuję różne cudeńka, ale teraz przede wszystkim projekt denko! Muszę podokańczać rozpoczęte kosmetyki bo ma tego całą górę, ale jak tu się powstrzymać przed kupowaniem jak Wizażanki kuszą, sklepy kuszą i wszystko takie ładne i pachnące. ![]() Jedynie co mnie nie kusi to naturalna kolorówka próbowałam kiedyś podkłady mineralne- ja się do tego nie nadaję sypie się to koloru dobrać nie można, słabo kryje, waży się, róże wyglądają jak cegła. Aj nie lubię. z proszków to jedynie puder sypki z Jadwigi i tyle z natury ![]()
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do minerałków, też początki miałam trudne. Podobno skóra musi się przyzwyczaić. Teraz nie mogę przestawić się na płynne podkłady. No nie potrafię sobie z nimi poradzić. Ponadto wczoraj odkryłam nową firmę - Alima Pure, mają certyfikat BDIH. Jak tylko dobre krasnale zasilą moje konto, kupię kilka próbek.
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Jeżeli ktoś miałby ochotę przetestować tonik z BU z kwasem PHA to chętnie oddam (połowa buteleczki)-w tej chwili używam innego kwasu a termin do 21 marca 2012 roku i szkoda bo go wyrzucę jeżeli nie zużyję.
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a ja z prośbą o radę
![]() Chcę kupić coś różanego i nie wiem, która firma lepsza Logona czy Lavera? Czytałam, że Lavera to emulsja O/W czego nie lubię bo wydaje mi się, że nie nawilża tylko natłuszcza no i sama nie wiem czy Logona też ma postać O/W ? Jeszcze znalazłam krem różany na noc do cery suchej z Alverde, stosował ktoś ?
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2011-11-16 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo Wy chodzicie po różnych sklepach naturalnych a ja szukam ładnych kominków do aromaterapii i granulek zapachowych do nich. Macie jakiś sprawdzony sklep?
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() *moja teściowa uważa naturalne kosmetyki i moją domową rewolucję za bzdury. Dla niej kosmetyk z certyfikatem to oszustwo, podobnie jak jajka 0, czy 1. Może ją jednak przekonam.
Edytowane przez margoltka Czas edycji: 2011-11-17 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
Szatanko
![]() Bardzo ładne kominki (i nie tylko), ale nie na granulki (a w sumie dlaczego granuli, a nie olejek?) ma Pachnąca Szafa , bardzo ładne i proste ma też Nanu Nana (niestety na stronie brak asortymentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięks ![]() ide na poczte po przesyłke z helfów ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() nie mam nawet z kim pogadać o naturalnych kosmetykach. jedynie na wizażu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak powiedziałam koleżankom o olejowaniu włosów to popatrzyły na mnie jak na jakiegoś półgłówka no bo jak olej kłaść na włosy i skóre głowy a fuj, be i blech i teraz zawsze gapią się na mnie czy nie mam tłustych włosów ![]() jak zaczęłam je uświadamiać że rozmiar stanika 75B to zły rozmiar i powinno się nosić dobrze dbrane biustonosze z miseczką D, E,F,G itd i obwodem 60, 65 a nie 75 to też patrzyły na mnie jak na kosmite no bo jak powie że nosi 75B to brzmi dumnie a 60 już nie za bardzo.. i jest wiele innych tematów ale szkoda gadać
![]() |
#4738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
do mojego malego zbioru kosmetykow naturalnych dodalam mydelko alepp i marsylskie
![]() zobaczymy jak sie beda sprawowac ![]() chce tez zamowic olejki ajurwedyjskie do wlosow ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja chyba kupię mojemu TŻ ten krem hahaha! KLIK! a co muszę zrobić pimp my TŻ, niech facet też coś od życia ma ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.