|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Gdyby nasza Sarenka była chłopczykiem wybrałam imie Igor, a TZ Alan wymyślił, powariował chyba, juz widze w szkole jakby literki zmienili i Analem ochrzcili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Witam nocną porą
![]() Ja mam na imię Monika (chyba się wcześniej nie przedstawiłam) i od jakiegoś czasu lubię to imię. Pod uwagę była brana jeszcze Katarzyna i tak dostałam na drugie. Imię Anna też mi się podoba, pomimo swojej popularności i mojej Helenie tak dałam na drugie. |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Ojej, ale tu cicho...
Nadrabiam od tylu... ![]() ![]() Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia. Uciekam spac. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
To co? Znowu sama zostanę na placu boju?
![]()
#516 |
Zadomowienie
|
Ojej, ale tu cicho...
Nadrabiam od tylu... ![]() ![]() Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia. Uciekam spac. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że do mnie cały czas nie dochodzi, że ty jesteś Renata,a nie Natalia. Tak sobie przez Twój nick zakodowałam i koniec. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mi dawkę humoru na wieczór dostarczyłyście dziewczyny. ![]() A ja mądra matka wzięłam już do swojego łóżka małą po karmieniu i się rozbudziła na całego przez to moje laptopowanie. Gada, kręci się i bąki puszcza jak stary chłop (tż nie ma w domu, więc to na pewno ona ![]() Swoją drogą odnośnie imion to jeszcze jedna śmieszna anegdota mi się przypomniała. Jak brat szedł na studia, to ze znajomym czytał listę osób przyjętych na jego kierunku. No i tak sobie czytają... -Nowak Jan -Kowalski Piotr ...aż tu nagle -F i u t Romana No i momentalnie kulali się ze śmiechu. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
pyk! zapalam. dzień dobry.. no juz mi Liliana zrobiła pobudkę, przyczym wstałam zakatarzona, wezły mnie bolą... ale,że dziewczyny ida na kontrole to i ja prtzejde się do lekarza.
#519 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja.
Pomały wracam do żywych. Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek ![]() Jedziemy dziś do fizjoterapeuty. Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |||
Wtajemniczenie
|
Mnie się nie zdarza kolacji zapomnieć
![]() Cytat:
![]() Ja: Zrób mi herbatę On: Całym zdaniem proszę Ja: Zrób mi herbatę mój Panie i Władco On: Ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też lubię swoje ![]() Witam. Coś mam wrażenie, że nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Moje Dziecię wstało o 6. Noc była w miarę, choć trochę się kręcił. Teraz muszę go skutecznie zmęczyć, bo mam trochę sprzątania w domu i pasowałoby żeby koło 9 poszedł spać na jakieś 2 godziny chociaż . Co do imion to TŻ mówi na Dominika - Jurek ![]() Bo stwierdził, że to taki Jurek Killer - "Jestem Jurek Killer i mam wszystko w doopie" ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-11-16 o 06:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I powodzenia u fizjo! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pan i władca jest u nas jak ja się wkurzam na TŻ-a
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń
![]() ![]() ![]() A teraz czekam na tort ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
scio gratki dla Agatki
![]() trzymam ![]() a my na kontrolę.... jedna jeszcze śpi(a co sobie będzie żałować) a druga zasypia... ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Carmela wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!!!!!
#525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I też czekam na tort ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |||||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() CARMELA, STO LAT!!!!!!!!! Spełnienia wszystkich marzeń, pociechy z Sarenki i z TŻa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek, ja się też zgadzam że faceci to jak małe dzieci. Mój już planuje co Adasiowi kupi - kolejki, samochodziki itp, oczywiście "wcześniej sam będzie musiał przetestować czy dla małego się nadaje" ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, tak mi się strasznie głupio skojarzyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Moja mama pracowała jako nauczycielka, i opowiadała że na wywiadówkę przychodziła swego czasu pani o imieniu Tadeusza ![]() Cytat:
i z 1 i 2 się popłakałam ze śmiechu ![]() W ogóle czytam wszystko co napisałyście od wczoraj i wymiękam ![]() Cytat:
![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-16 o 07:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Scio
![]() Carmelka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki Dzięki Ide po ten tort ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
Carmelko
sto latek, spełnienia najskrytszych marzeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja też ![]() Witam się i ja. Wstałyśmy o 6, ale ja nawet wyspana bo nie było pobudek na smoka tylko 2x na mleko. Wieczorem zebrało się Wam na tematy imienne rozmawiać ![]() Ja lubię swoje imię ![]() Natka ja Cię zawsze kojarzę jako Natalie, i jak na Ciebie patrzę to mi Renata nie pasuje ![]() Teściowa bynajmniej raz się przysłużyła do słusznej sprawy ![]() Carmela Sarka też miała być Alanem, mi się natomiast bardzo podoba. I nigdy nie przyszło mi do łba Anal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę, pędzę, bo kura domowa ma dużo pracki - czyli obiad, sprzątanie, pranie, spacer by pasowało odbyć. Brumek i co Wam powiedzieli w CZD> bo chyba nie pisałaś, albo przeoczyłam. Pytanie za 100%- czym wyprać plamę po czarnym markerze z jeansów ( plama ma rok, no spodnie załatwiłam w robocie, a że to był początek ciąży to sobie dałam spokój bo stwierdziłam że spodni pewnie już nie włożę.. ![]() A. Dostałam przelew za ubranko. No, Teraz już mogę iść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
BAN stały
|
Carmelko samych radosnych dni!!!
![]() ![]() Scio już Ci lepiej? Oby ![]() Kciuki za Agatke ![]() i wielkie brawa dla zdolnej 5 miesięcznej córci!!!! Bella jasne,sprawdz i siebie ![]() ![]() A teraz..... Moja cudowna,słodka,ukochana,p rzewspaniała córeczka skończy dziś o 15:25 6 miesięcy ![]() ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-11-16 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ![]() Ja też ![]() Carmela wszystkiego naj pociechy z Sarenki i Tża ![]() ![]() ![]() Matko ile skorpionów na wątku ![]() Dzieńdoberek ![]() U nas nocka tradycyjna z pobudką o 4 i szamankiem a potem spanko do 7.30 ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale zleciało !!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
Nerola to dzisiaj
![]() ![]() Dla Izuni ![]() ![]() ![]()
#535 | |||
Wtajemniczenie
|
witam z rana
Carmela 100 lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja.
Wstałam lewą nogą ![]() Mała wstawała 24.2:30,4:30,6 i o 7 koniec. Padam. Mam dość takiego wstawania ona tak nie wstawała jak się urodziła ![]() Łeb mi pęka! Do tego zabrałam się za ubieranie, bo muszę iść w miasto i co? Kupiłam płaszczyk piękny granatowy w tamtym roku z sale, kosztował z 245zl na 49zł i mi się nie podoba ![]() mam wrażenie, że wyglądam w nim jak baleron. Wymyśliłam sobie że będę miała do niego rudo-pomarańczowy szal w którym wyglądam jak stara baba. Jestem zła na siebie, że nie umiem się ludzko ubrać. Nic mi się nie podoba ![]() Wkurza mnie ten zasr*any brzuch mam już go dość! Któregoś dnia wyjdę z siebie i stanę obok ! O i jeszcze fleki mi padły w butach ![]() No wyżaliłam się. Carmela sto lat!! spełnienia marzeń, wygranej w totka, uśmiechu od ucha do ucha i niech mąż Cię wiecznie słucha ![]() ![]() Naerolka ![]() ![]() Jacieeeeee ![]() ![]() Imię - moje mi się nawet podoba, w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.Pamiętam jak byłam w Chorwacji i nie umieli chorwaci zapamiętać mojego imienia i przekręcali je jak tylko możliwe. Siostra jak była młodsza to jakiś czas mówiła Żyneta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- No i jeszcze w co mam się ubrać ![]() ![]() Agadus Ja mam tak często że znaczenie imion bardzo sprawdza mi się z tym kto je ma, zdarza się tak że w ogóle nie pasuje mi do danej osoby,ale generalnie coś w tym jest. Np Agnieszka kojarzy mi się z osobą która ma zdolności typu fryzjerskie, kosmetyczne i sprawdza mi się prawie przy każdej Agnieszce. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-11-16 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
co do imion u mnie w rodzinie, była taka tradycja, że drugie imię dzieci miały po rodzicach, ja np. mam drugie imię po miamie Anna, brat ma po tacie, i to samochciałam kultywować u siebie w rodzinie, ale mój tż jest jakis inny, i pwiedział, że dzieci nie będą miały drugiego imienia, bo później same problemy w urzędach itp. sam nie ma drugiego imienia i dlatego tak chrzani, ja mam 2 imiona i nigdy nie miałam problemu, i tak moje dziewczynki mają po jednym imieniu
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]() a co do Agnieszki to ja się chyba nie sprawdziłam , bo nie mam zdolności ani kosmetycznych, ani fryzjerskich ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |||
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() ![]() ![]() CARMELKO 100lat,100lat,zdrówka dla Ciebie i Twoich najbliższych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja czasem mówię do córki jak mnie wkurzy WERONIKA ![]() a my dziś chyba się szczepimy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
Babonik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.