Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 22:53   #511
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a macie jakies skojarzenia z danym imieniem??
Gdyby nasza Sarenka była chłopczykiem wybrałam imie Igor, a TZ Alan wymyślił, powariował chyba, juz widze w szkole jakby literki zmienili i Analem ochrzcili

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:55   #512
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Gdyby nasza Sarenka była chłopczykiem wybrałam imie Igor, a TZ Alan wymyślił, powariował chyba, juz widze w szkole jakby literki zmienili i Analem ochrzcili
Mój brat ma syna Alana, ale nikomu w rodzinie ( oprócz rodziców Alana) to imię się nie podoba .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:18   #513
piwnooka77
Raczkowanie

Witam nocną porą

Ja mam na imię Monika (chyba się wcześniej nie przedstawiłam) i od jakiegoś czasu lubię to imię. Pod uwagę była brana jeszcze Katarzyna i tak dostałam na drugie.

Imię Anna też mi się podoba, pomimo swojej popularności i mojej Helenie tak dałam na drugie.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:43   #514
DaKaro
Zadomowienie

Ojej, ale tu cicho...

Nadrabiam od tylu... bez skojarzen dziewczynki . Widze, ze sie dyskusja wywiazala na temat imion. Ja nieskromnie napisze, ze swoje (Karolina) bardzo lubie. Mialam byc Ewa, na szczescie babcia przeperswadowala, bo nie przepadam za tym imieniem. Mnie sie podoba imie Klara, ale maz nie chcial tak dla Malwinki.
Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia.

Uciekam spac. Dobranoc .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:46   #515
brumek
Zakorzenienie

To co? Znowu sama zostanę na placu boju?
Stary 2011-11-15, 23:49   #516
DaKaro
Zadomowienie

Ojej, ale tu cicho...

Nadrabiam od tylu... bez skojarzen dziewczynki . Widze, ze sie dyskusja wywiazala na temat imion. Ja nieskromnie napisze, ze swoje (Karolina) bardzo lubie. Mialam byc Ewa, na szczescie babcia przeperswadowala, bo nie przepadam za tym imieniem. Mnie sie podoba imie Klara, ale maz nie chcial tak dla Malwinki.
Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia.

Uciekam spac. Dobranoc .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 00:03   #517
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mi moje imie też się straszni nie podoba, kojarzy mi się z taką typową grubą babą ze wsi

A wiesz, że do mnie cały czas nie dochodzi, że ty jesteś Renata,a nie Natalia. Tak sobie przez Twój nick zakodowałam i koniec.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Poprosiłam Tżeta, żeby Kubę nauczył myć siśka . Na drugi dzień mówię:"pokaż Kuba jak tata nauczył Cię myć siśka?". Jak zobaczyłam jak on się nad swoim siusiem znęca, mówi:"mamo jakoś mi nie wychodzi", no dziewczyny myślałam, że ze śmiechu padnę. Na razie trzeba jeszcze mu pomóc w myciu
No i się popłakałam ze śmiechu...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była śmieszna sytuacja kupowa Jak byliśmy w tym Centrum Zdrowia Dziecka to 3 godziny czekaliśmy na korytarzu. I wcale nie zanosiło się że nas poproszą w najbliższym czasie, bo ciągle ktoś wchodził a my nie. No i w końcu postanowiłam przewinąć Tymcia tak szybko. A kupy nie było juz od 1,5 dnia i nie soodziewałam się jej i teraz . WIęc rozłożyłam przewijak na fotelu na tym korytarzu, rozbieram go, a tam kupa-gigant' kupa nad kupami, właśnie taki armagedon Wylewa się na wszystkie strony, Tymek umorusany po pachy. I na to wychodzi pielęgniarka i woła, że teraz nasza kolej Nie wiedziałam w co ręce wkładać, bo TEJ kupy nie dało się tak na szybko wytrzeć. 8 chusteczek zużyłam, żeby go choć pobieżnie domyć WIęc miał chłopak wyczucie momentu
O matko, wyobraziłam sobie tą sytuację.

Cytat:
Mój mąż miał mieć na imię Alfons Bo u niego w rodzinie taka tradycja, że się dostaje imię po dziadkach, a że dziadek był Alfons... Jednak moja teściowa nie pozwoliła go tak nazwać. Ale by było, ciekawe jakbym do niego mówiła Alf?
Czyli teściowe czasem podejmują dobre decyzje.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ojej, ale tu cicho...

Nadrabiam od tylu... bez skojarzen dziewczynki .

Ale mi dawkę humoru na wieczór dostarczyłyście dziewczyny.

A ja mądra matka wzięłam już do swojego łóżka małą po karmieniu i się rozbudziła na całego przez to moje laptopowanie. Gada, kręci się i bąki puszcza jak stary chłop (tż nie ma w domu, więc to na pewno ona)- ciekawa noc mi się szykuję, ale mam nadzieję, że chociaż pośpimy do 10.30 jak ostatnio.

Swoją drogą odnośnie imion to jeszcze jedna śmieszna anegdota mi się przypomniała. Jak brat szedł na studia, to ze znajomym czytał listę osób przyjętych na jego kierunku. No i tak sobie czytają...

-Nowak Jan
-Kowalski Piotr
...aż tu nagle
-F i u t Romana
No i momentalnie kulali się ze śmiechu. (nie rozumiem jak rodzice tak mogli skrzywdzić córkę?)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 05:28   #518
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

pyk! zapalam. dzień dobry.. no juz mi Liliana zrobiła pobudkę, przyczym wstałam zakatarzona, wezły mnie bolą... ale,że dziewczyny ida na kontrole to i ja prtzejde się do lekarza.
Stary 2011-11-16, 06:13   #519
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam i ja.
Pomały wracam do żywych.

Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek

Jedziemy dziś do fizjoterapeuty. Trzymajcie kciuki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 06:22   #520
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
wiedziałam że o czymś zapomniałam kolacja no to lecę

dobranoc
Mnie się nie zdarza kolacji zapomnieć

Cytat:
A i miałam się pochwalić: dzieci wykąpane, nakarmione, położone (Zuziak już śpi). No i wrócił Pan i Władca z pracy (na gotowe).
Z własnej inicjatywy tak nazywasz męża, czy Ci kazał? Bo u Nas często to wygląda tak:

Ja: Zrób mi herbatę
On: Całym zdaniem proszę
Ja: Zrób mi herbatę mój Panie i Władco
On: Ok

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

ponoc te wirusy sa w kazdym z nas albo u 90% osob i tylko od organizmu zalezy czy sie uaktywnia
To ja jestem w tych 10% bo nigdy nie miałam opryszczki.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Imię fakt ładne do wszystkich nazwisk chyba pasuje...
Ale ja Anna a moje siostry to Joanna i Zuzanna
Czyli jesteś trzonem tej rodzinki

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
To ja sie wyłamię.
Mnie sie moje imię podoba
Ja też lubię swoje

Witam.

Coś mam wrażenie, że nie zacytowało mi wszystkiego
Moje Dziecię wstało o 6. Noc była w miarę, choć trochę się kręcił. Teraz muszę go skutecznie zmęczyć, bo mam trochę sprzątania w domu i pasowałoby żeby koło 9 poszedł spać na jakieś 2 godziny chociaż .

Co do imion to TŻ mówi na Dominika - Jurek Za co dostaje po łbie za każdym razem (TŻ dostaje, a nie Dominik).
Bo stwierdził, że to taki Jurek Killer - "Jestem Jurek Killer i mam wszystko w doopie"

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-11-16 o 06:23
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 06:35   #521
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek

Za piątaka

I powodzenia u fizjo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 06:39   #522
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mnie się nie zdarza kolacji zapomnieć

Z własnej inicjatywy tak nazywasz męża, czy Ci kazał? Bo u Nas często to wygląda tak:

Czyli jesteś trzonem tej rodzinki

Ja też lubię swoje

Witam.

Coś mam wrażenie, że nie zacytowało mi wszystkiego
Moje Dziecię wstało o 6. Noc była w miarę, choć trochę się kręcił. Teraz muszę go skutecznie zmęczyć, bo mam trochę sprzątania w domu i pasowałoby żeby koło 9 poszedł spać na jakieś 2 godziny chociaż .

Co do imion to TŻ mówi na Dominika - Jurek Za co dostaje po łbie za każdym razem (TŻ dostaje, a nie Dominik).
Bo stwierdził, że to taki Jurek Killer - "Jestem Jurek Killer i mam wszystko w doopie"
mój teść mówi do Liliany Mania bo na drugie ma Maria a na Lenę Ania z tego samego powodu... i dzieci reagują w sumie na 2 imiona

Pan i władca jest u nas jak ja się wkurzam na TŻ-a
Stary 2011-11-16, 06:39   #523
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń

A teraz czekam na tort i

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 06:43   #524
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

scio gratki dla Agatki
trzymam

a my na kontrolę.... jedna jeszcze śpi(a co sobie będzie żałować) a druga zasypia...

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Carmela wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!!!!!
Stary 2011-11-16, 06:56   #525
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń

A teraz czekam na tort i
Ooo jakie ładne życzenia. To ja się do nich dołączę bezczelnie
I też czekam na tort

Dominik 29.07.2011r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 07:11   #526
aania_20
Zakorzenienie

dzien dobry

CARMELA, STO LAT!!!!!!!!! Spełnienia wszystkich marzeń, pociechy z Sarenki i z TŻa

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
aaaa co do imion to wersji męskiej nie kojarzę ale Dorota została dlatego,że mój ojciec jest sado macho i jak poszedł do przedszkola (pierwszy i ostatni raz) to właśnie Dorota go ugryzła

Cytat:
Poprosiłam Tżeta, żeby Kubę nauczył myć siśka . Na drugi dzień mówię:"pokaż Kuba jak tata nauczył Cię myć siśka?". Jak zobaczyłam jak on się nad swoim siusiem znęca, mówi:"mamo jakoś mi nie wychodzi", no dziewczyny myślałam, że ze śmiechu padnę. Na razie trzeba jeszcze mu pomóc w myciu
Biedaczek,ale fajnie to musiało wyglądać
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas wczoraj była śmieszna sytuacja kupowa Jak byliśmy w tym Centrum Zdrowia Dziecka to 3 godziny czekaliśmy na korytarzu. I wcale nie zanosiło się że nas poproszą w najbliższym czasie, bo ciągle ktoś wchodził a my nie. No i w końcu postanowiłam przewinąć Tymcia tak szybko. A kupy nie było juz od 1,5 dnia i nie soodziewałam się jej i teraz . WIęc rozłożyłam przewijak na fotelu na tym korytarzu, rozbieram go, a tam kupa-gigant' kupa nad kupami, właśnie taki armagedon Wylewa się na wszystkie strony, Tymek umorusany po pachy. I na to wychodzi pielęgniarka i woła, że teraz nasza kolej Nie wiedziałam w co ręce wkładać, bo TEJ kupy nie dało się tak na szybko wytrzeć. 8 chusteczek zużyłam, żeby go choć pobieżnie domyć WIęc miał chłopak wyczucie momentu
no to wesoło było

Brumek, ja się też zgadzam że faceci to jak małe dzieci. Mój już planuje co Adasiowi kupi - kolejki, samochodziki itp, oczywiście "wcześniej sam będzie musiał przetestować czy dla małego się nadaje"
Cytat:
Mój mąż miał mieć na imię Alfons Bo u niego w rodzinie taka tradycja, że się dostaje imię po dziadkach, a że dziadek był Alfons... Jednak moja teściowa nie pozwoliła go tak nazwać. Ale by było, ciekawe jakbym do niego mówiła Alf?
Miałabyś swojego osobistego alfonsa
Przepraszam, tak mi się strasznie głupio skojarzyło

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
-F i u t Romana
No i momentalnie kulali się ze śmiechu. (nie rozumiem jak rodzice tak mogli skrzywdzić córkę?)

Moja mama pracowała jako nauczycielka, i opowiadała że na wywiadówkę przychodziła swego czasu pani o imieniu Tadeusza
Cytat:
1. Z własnej inicjatywy tak nazywasz męża, czy Ci kazał? Bo u Nas często to wygląda tak:

2. Co do imion to TŻ mówi na Dominika - Jurek Za co dostaje po łbie za każdym razem (TŻ dostaje, a nie Dominik).

i z 1 i 2 się popłakałam ze śmiechu
W ogóle czytam wszystko co napisałyście od wczoraj i wymiękam

Cytat:

Brawad za pięć miesięcy!!!!! zaciśnięte!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-16 o 07:13
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:14   #527
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Scio dla Agatki

Carmelka wszystkiego najlepszego też chcę tort

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:26   #528
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz czekam na tort i
Cytat:
Carmela wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!!!!!
Cytat:
Ooo jakie ładne życzenia. To ja się do nich dołączę bezczelnie
I też czekam na tort
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
CARMELA, STO LAT!!!!!!!!! Spełnienia wszystkich marzeń, pociechy z Sarenki i z TŻa

Dzięki Dzięki

Ide po ten tort

Stary 2011-11-16, 07:30   #529
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam i ja.
Pomały wracam do żywych.

i
dla Agatonka

Dominik 29.07.2011r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 07:33   #530
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Carmelko
sto latek,
spełnienia najskrytszych marzeń

: roza:
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:41   #531
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Pan i władca jest u nas jak ja się wkurzam na TŻ-a
ja też

Witam się i ja.
Wstałyśmy o 6, ale ja nawet wyspana bo nie było pobudek na smoka tylko 2x na mleko.
Wieczorem zebrało się Wam na tematy imienne rozmawiać
Ja lubię swoje imię

Natka ja Cię zawsze kojarzę jako Natalie, i jak na Ciebie patrzę to mi Renata nie pasuje
Teściowa bynajmniej raz się przysłużyła do słusznej sprawy

Carmela Sarka też miała być Alanem, mi się natomiast bardzo podoba. I nigdy nie przyszło mi do łba Anal
WSZYSTKIEGI NAJEPSZEGO

Lecę, pędzę, bo kura domowa ma dużo pracki - czyli obiad, sprzątanie, pranie, spacer by pasowało odbyć.

Brumek i co Wam powiedzieli w CZD> bo chyba nie pisałaś, albo przeoczyłam.

Pytanie za 100%- czym wyprać plamę po czarnym markerze z jeansów ( plama ma rok, no spodnie załatwiłam w robocie, a że to był początek ciąży to sobie dałam spokój bo stwierdziłam że spodni pewnie już nie włożę..)

A. Dostałam przelew za ubranko.

No, Teraz już mogę iść.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:42   #532
nerola
BAN stały

Carmelko samych radosnych dni!!!

Scio już Ci lepiej?
Oby
Kciuki za Agatke
i wielkie brawa dla zdolnej 5 miesięcznej córci!!!!

Bella jasne,sprawdz i siebie\Daj znac co z dziewczynkami

A teraz.....

Moja cudowna,słodka,ukochana,p rzewspaniała córeczka skończy dziś o 15:25
6 miesięcy
-PÓŁ ROCZKU

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-11-16 o 07:55
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:49   #533
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Za 5 miesięcy Agatki
I
Cytat:

Ja też

Carmela wszystkiego naj pociechy z Sarenki i Tża

Matko ile skorpionów na wątku

Dzieńdoberek
U nas nocka tradycyjna z pobudką o 4 i szamankiem a potem spanko do 7.30

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:

6 miesięcy
-PÓŁ ROCZKU

Ale zleciało !!!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:54   #534
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nerola to dzisiaj
Dla Izuni

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-16, 08:16   #535
agadus
Wtajemniczenie

witam z rana
Carmela 100 lat
Cytat:

Cytat:

Cytat:
6 miesięcy
-PÓŁ ROCZKU

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:18   #536
zanetaa88
Zakorzenienie

Jestem i Ja.
Wstałam lewą nogą
Mała wstawała 24.2:30,4:30,6 i o 7 koniec.
Padam.
Mam dość takiego wstawania
ona tak nie wstawała jak się urodziła
Łeb mi pęka!

Do tego zabrałam się za ubieranie,
bo muszę iść w miasto i co?
Kupiłam płaszczyk piękny granatowy w tamtym roku z sale,
kosztował z 245zl na 49zł i mi się nie podoba
mam wrażenie, że wyglądam w nim jak baleron.
Wymyśliłam sobie że będę miała do niego rudo-pomarańczowy szal
w którym wyglądam jak stara baba.
Jestem zła na siebie, że nie umiem się ludzko ubrać.
Nic mi się nie podoba bluzki mam z metkami, leżą i się patrzą.
Wkurza mnie ten zasr*any brzuch mam już go dość!
Któregoś dnia wyjdę z siebie i stanę obok !
O i jeszcze fleki mi padły w butach

No wyżaliłam się.

Carmela sto lat!! spełnienia marzeń, wygranej w totka, uśmiechu od ucha do ucha i niech mąż Cię wiecznie słucha Nas jest trójka bab, za każdym razem mama chciała siusiaka no ale nie wyszło, myślała że Emi będzie chłopczykiem ale też nie wyszło, więc jak któraś z Nas będzie miała syna to będzie zacałowany na śmierć przez babcie

Naerolka
dla Izuni że taka dużaaa dziewczynka już jest

Jacieeeeee to tak jak u mnie, mąż to w ogóle Król Julian z Madagaskaru

Imię
- moje mi się nawet podoba, w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.Pamiętam jak byłam w Chorwacji i nie umieli chorwaci zapamiętać mojego imienia i przekręcali je jak tylko możliwe. Siostra jak była młodsza to jakiś czas mówiła Żyneta teraz się z tego śmiejemy. I pamiętam też że dostałam liścik miłosny i ktoś napisał RZANETA do tej pory nie wiem kto to a imię generalnie trochę kojarzy mi się z laską ze wsi taką wieśniarką - typu jestem najlepsza i mam najlepszy makijaż a na oku kreska niebieska taka cizia no ale Ja to w życiu kreski niebieskiej nie miałam ( nie obrażając nikogo) nie wiem czy u Was są takie dziewczyny które wjeżdżają do miasta to wielkie damy. U mnie na śląsku to jeszcze komicznie wygląda bo najczęściej takie dziewczyny nie mówią po polsku tylko typowym śląskim : " kaj żech idziesz? , puć na zot, ino raz, ja żech mówiłach Ci... " hehe czasem nawet nie rozumiem, co do mnie mówią nie mówię że każda taka jest ale zdarzają się takie sex bomby - dużo ich na wiocha.pl

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

No i jeszcze w co mam się ubrać

Agadus Ja mam tak często że znaczenie imion bardzo sprawdza mi się z tym kto je ma, zdarza się tak że w ogóle nie pasuje mi do danej osoby,ale generalnie coś w tym jest. Np Agnieszka kojarzy mi się z osobą która ma zdolności typu fryzjerskie, kosmetyczne i sprawdza mi się prawie przy każdej Agnieszce.

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-11-16 o 08:20
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:31   #537
agadus
Wtajemniczenie

co do imion u mnie w rodzinie, była taka tradycja, że drugie imię dzieci miały po rodzicach, ja np. mam drugie imię po miamie Anna, brat ma po tacie, i to samochciałam kultywować u siebie w rodzinie, ale mój tż jest jakis inny, i pwiedział, że dzieci nie będą miały drugiego imienia, bo później same problemy w urzędach itp. sam nie ma drugiego imienia i dlatego tak chrzani, ja mam 2 imiona i nigdy nie miałam problemu, i tak moje dziewczynki mają po jednym imieniu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Imię
- moje mi się nawet podoba, w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.Pamiętam jak byłam w Chorwacji i nie umieli chorwaci zapamiętać mojego imienia i przekręcali je jak tylko możliwe. Siostra jak była młodsza to jakiś czas mówiła Żyneta teraz się z tego śmiejemy. I pamiętam też że dostałam liścik miłosny i ktoś napisał RZANETA do tej pory nie wiem kto to a imię generalnie trochę kojarzy mi się z laską ze wsi taką wieśniarką - typu jestem najlepsza i mam najlepszy makijaż a na oku kreska niebieska taka cizia no ale Ja to w życiu kreski niebieskiej nie miałam ( nie obrażając nikogo) nie wiem czy u Was są takie dziewczyny które wjeżdżają do miasta to wielkie damy. U mnie na śląsku to jeszcze komicznie wygląda bo najczęściej takie dziewczyny nie mówią po polsku tylko typowym śląskim : " kaj żech idziesz? , puć na zot, ino raz, ja żech mówiłach Ci... " hehe czasem nawet nie rozumiem, co do mnie mówią nie mówię że każda taka jest ale zdarzają się takie sex bomby - dużo ich na wiocha.pl

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

No i jeszcze w co mam się ubrać

Agadus Ja mam tak często że znaczenie imion bardzo sprawdza mi się z tym kto je ma, zdarza się tak że w ogóle nie pasuje mi do danej osoby,ale generalnie coś w tym jest. Np Agnieszka kojarzy mi się z osobą która ma zdolności typu fryzjerskie, kosmetyczne i sprawdza mi się prawie przy każdej Agnieszce.
no, ja często wchodzę sobie na wiocha.pl, no takie gęby tam są, bez urazy , ale dziewczyny same wrzucaja te zdjęcia najczęsciej na nk., moi rodzice wychowali się na śląsku , i brat tam mieszka, i ja przyjedzie do nas do słysze jak zasiągo, i np. nie mówi trzydzieści trzy tylko czydzieści czy, pamiętam jak byłam u babci, to jak słyszałam jak koś mówi''idę do ustępu'' to sama w majty sikałam, no kurcze u nas na lubelszczyźnie jest ubikacja, albo kai idziesz, tak samo jak papucie, no u mnie są ciapy , ale co region to inaczej mówią, np. znajomi nie wiedzieli co to jest kanioła, a zarazem jak brat przyjedzie to mówi, że ja jak mówię to zaciągam,

a co do Agnieszki to ja się chyba nie sprawdziłam , bo nie mam zdolności ani kosmetycznych, ani fryzjerskich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 08:41   #538
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry
Cytat:
Anal wiesz,ze nigdy o tym nie pomyślałam? teraz jak bede czytać o synu Górniak to tylko Anala będę mieć przed oczyma

CARMELKO 100lat,100lat,zdrówka dla Ciebie i Twoich najbliższych

Cytat:
Mój brat ma syna Alana, ale nikomu w rodzinie ( oprócz rodziców Alana) to imię się nie podoba
ehhhhh rodzinka Tobie też sie nie podoba? Bo ja uważam,że nie najgorsze,chociaż nie dałabym tak dziecku na imię.

Cytat:

Cytat:

a ja czasem mówię do córki jak mnie wkurzy WERONIKA

a my dziś chyba się szczepimy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:47   #539
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jacieeeeee to tak jak u mnie, mąż to w ogóle Król Julian z Madagaskaru
Uwielbiam Króla Juliana Namiętnie oglądałam "Pingwiny z Madagaskaru" na ComedyCentral

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-16, 08:50   #540
agadus
Wtajemniczenie

Babonikza szczepienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości