|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Gdyby nasza Sarenka była chłopczykiem wybrałam imie Igor, a TZ Alan wymyślił, powariował chyba, juz widze w szkole jakby literki zmienili i Analem ochrzcili
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Witam nocną porą
![]() Ja mam na imię Monika (chyba się wcześniej nie przedstawiłam) i od jakiegoś czasu lubię to imię. Pod uwagę była brana jeszcze Katarzyna i tak dostałam na drugie. Imię Anna też mi się podoba, pomimo swojej popularności i mojej Helenie tak dałam na drugie. |
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, ale tu cicho...
Nadrabiam od tylu... bez skojarzen dziewczynki . Widze, ze sie dyskusja wywiazala na temat imion. Ja nieskromnie napisze, ze swoje (Karolina) bardzo lubie. Mialam byc Ewa, na szczescie babcia przeperswadowala, bo nie przepadam za tym imieniem. Mnie sie podoba imie Klara, ale maz nie chcial tak dla Malwinki.Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia. Uciekam spac. Dobranoc |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
To co? Znowu sama zostanę na placu boju?
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, ale tu cicho...
Nadrabiam od tylu... bez skojarzen dziewczynki . Widze, ze sie dyskusja wywiazala na temat imion. Ja nieskromnie napisze, ze swoje (Karolina) bardzo lubie. Mialam byc Ewa, na szczescie babcia przeperswadowala, bo nie przepadam za tym imieniem. Mnie sie podoba imie Klara, ale maz nie chcial tak dla Malwinki.Znalam kiedys chlopaka, ktory w dowodzie mial Sylwester, a kazal wolac na siebie Piotr, bo nie lubil tamtego imienia i kolezanke Magde, ktora w rzeczywistosci byla Kamila. Swoja droga, to okropne nie lubic swojego iminia do tego stopnia. Uciekam spac. Dobranoc |
|
|
|
#517 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, że do mnie cały czas nie dochodzi, że ty jesteś Renata,a nie Natalia. Tak sobie przez Twój nick zakodowałam i koniec. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mi dawkę humoru na wieczór dostarczyłyście dziewczyny. A ja mądra matka wzięłam już do swojego łóżka małą po karmieniu i się rozbudziła na całego przez to moje laptopowanie. Gada, kręci się i bąki puszcza jak stary chłop (tż nie ma w domu, więc to na pewno ona Swoją drogą odnośnie imion to jeszcze jedna śmieszna anegdota mi się przypomniała. Jak brat szedł na studia, to ze znajomym czytał listę osób przyjętych na jego kierunku. No i tak sobie czytają... -Nowak Jan -Kowalski Piotr ...aż tu nagle -F i u t Romana No i momentalnie kulali się ze śmiechu. (nie rozumiem jak rodzice tak mogli skrzywdzić córkę? |
||||
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
pyk! zapalam. dzień dobry.. no juz mi Liliana zrobiła pobudkę, przyczym wstałam zakatarzona, wezły mnie bolą... ale,że dziewczyny ida na kontrole to i ja prtzejde się do lekarza.
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja.
Pomały wracam do żywych. Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek Jedziemy dziś do fizjoterapeuty. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#520 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się nie zdarza kolacji zapomnieć
Cytat:
Ja: Zrób mi herbatę On: Całym zdaniem proszę Ja: Zrób mi herbatę mój Panie i Władco On: Ok Cytat:
Cytat:
Ja też lubię swoje Witam. Coś mam wrażenie, że nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Moje Dziecię wstało o 6. Noc była w miarę, choć trochę się kręcił. Teraz muszę go skutecznie zmęczyć, bo mam trochę sprzątania w domu i pasowałoby żeby koło 9 poszedł spać na jakieś 2 godziny chociaż . Co do imion to TŻ mówi na Dominika - Jurek Za co dostaje po łbie za każdym razem (TŻ dostaje, a nie Dominik).Bo stwierdził, że to taki Jurek Killer - "Jestem Jurek Killer i mam wszystko w doopie"
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-11-16 o 07:23 |
|||
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powodzenia u fizjo! |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pan i władca jest u nas jak ja się wkurzam na TŻ-a
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń
A teraz czekam na tort i
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
scio gratki dla Agatki
trzymam ![]() a my na kontrolę.... jedna jeszcze śpi(a co sobie będzie żałować) a druga zasypia... ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Carmela wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń!!!!!!!
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też czekam na tort
|
|
#526 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() CARMELA, STO LAT!!!!!!!!! Spełnienia wszystkich marzeń, pociechy z Sarenki i z TŻa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brumek, ja się też zgadzam że faceci to jak małe dzieci. Mój już planuje co Adasiowi kupi - kolejki, samochodziki itp, oczywiście "wcześniej sam będzie musiał przetestować czy dla małego się nadaje" Cytat:
Przepraszam, tak mi się strasznie głupio skojarzyło ![]() Cytat:
Moja mama pracowała jako nauczycielka, i opowiadała że na wywiadówkę przychodziła swego czasu pani o imieniu Tadeusza Cytat:
i z 1 i 2 się popłakałam ze śmiechu ![]() W ogóle czytam wszystko co napisałyście od wczoraj i wymiękam Cytat:
zaciśnięte!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-16 o 08:13 |
|||||||
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
dla AgatkiCarmelka
|
|
|
|
#528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki Dzięki Ide po ten tort
|
|||
|
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dla Agatonka
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelko
sto latek, spełnienia najskrytszych marzeń |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Witam się i ja. Wstałyśmy o 6, ale ja nawet wyspana bo nie było pobudek na smoka tylko 2x na mleko. Wieczorem zebrało się Wam na tematy imienne rozmawiać Ja lubię swoje imię ![]() Natka ja Cię zawsze kojarzę jako Natalie, i jak na Ciebie patrzę to mi Renata nie pasuje Teściowa bynajmniej raz się przysłużyła do słusznej sprawy ![]() Carmela Sarka też miała być Alanem, mi się natomiast bardzo podoba. I nigdy nie przyszło mi do łba Anal Lecę, pędzę, bo kura domowa ma dużo pracki - czyli obiad, sprzątanie, pranie, spacer by pasowało odbyć. Brumek i co Wam powiedzieli w CZD> bo chyba nie pisałaś, albo przeoczyłam. Pytanie za 100%- czym wyprać plamę po czarnym markerze z jeansów ( plama ma rok, no spodnie załatwiłam w robocie, a że to był początek ciąży to sobie dałam spokój bo stwierdziłam że spodni pewnie już nie włożę.. )A. Dostałam przelew za ubranko. No, Teraz już mogę iść. |
|
|
|
|
#532 |
|
BAN stały
|
Carmelko samych radosnych dni!!!
Scio już Ci lepiej? Oby Kciuki za Agatke ![]() i wielkie brawa dla zdolnej 5 miesięcznej córci!!!! Bella jasne,sprawdz i siebie \Daj znac co z dziewczynkamiA teraz..... Moja cudowna,słodka,ukochana,p rzewspaniała córeczka skończy dziś o 15:25 6 miesięcy Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-11-16 o 08:55 |
|
|
|
#533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I Ja też Carmela wszystkiego naj pociechy z Sarenki i Tża Matko ile skorpionów na wątku Dzieńdoberek U nas nocka tradycyjna z pobudką o 4 i szamankiem a potem spanko do 7.30 ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Ale zleciało !!!! |
||
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola to dzisiaj
![]() Dla Izuni ![]()
|
#535 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
Carmela 100 lat Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i Ja.
Wstałam lewą nogą ![]() Mała wstawała 24.2:30,4:30,6 i o 7 koniec. Padam. Mam dość takiego wstawania ona tak nie wstawała jak się urodziła Łeb mi pęka! Do tego zabrałam się za ubieranie, bo muszę iść w miasto i co? Kupiłam płaszczyk piękny granatowy w tamtym roku z sale, kosztował z 245zl na 49zł i mi się nie podoba mam wrażenie, że wyglądam w nim jak baleron. Wymyśliłam sobie że będę miała do niego rudo-pomarańczowy szal w którym wyglądam jak stara baba. Jestem zła na siebie, że nie umiem się ludzko ubrać. Nic mi się nie podoba Wkurza mnie ten zasr*any brzuch mam już go dość! Któregoś dnia wyjdę z siebie i stanę obok ! O i jeszcze fleki mi padły w butach No wyżaliłam się. Carmela sto lat!! spełnienia marzeń, wygranej w totka, uśmiechu od ucha do ucha i niech mąż Cię wiecznie słucha Nas jest trójka bab, za każdym razem mama chciała siusiaka no ale nie wyszło, myślała że Emi będzie chłopczykiem ale też nie wyszło, więc jak któraś z Nas będzie miała syna to będzie zacałowany na śmierć przez babcie![]() Naerolka dla Izuni że taka dużaaa dziewczynka już jest Jacieeeeee Imię - moje mi się nawet podoba, w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.Pamiętam jak byłam w Chorwacji i nie umieli chorwaci zapamiętać mojego imienia i przekręcali je jak tylko możliwe. Siostra jak była młodsza to jakiś czas mówiła Żyneta a imię generalnie trochę kojarzy mi się z laską ze wsi taką wieśniarką - typu jestem najlepsza i mam najlepszy makijaż a na oku kreska niebieska taka cizia no ale Ja to w życiu kreski niebieskiej nie miałam ( nie obrażając nikogo) nie wiem czy u Was są takie dziewczyny które wjeżdżają do miasta to wielkie damy. U mnie na śląsku to jeszcze komicznie wygląda bo najczęściej takie dziewczyny nie mówią po polsku tylko typowym śląskim : " kaj żech idziesz? , puć na zot, ino raz, ja żech mówiłach Ci... " hehe czasem nawet nie rozumiem, co do mnie mówią nie mówię że każda taka jest ale zdarzają się takie sex bomby - dużo ich na wiocha.pl---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- No i jeszcze w co mam się ubrać Agadus Ja mam tak często że znaczenie imion bardzo sprawdza mi się z tym kto je ma, zdarza się tak że w ogóle nie pasuje mi do danej osoby,ale generalnie coś w tym jest. Np Agnieszka kojarzy mi się z osobą która ma zdolności typu fryzjerskie, kosmetyczne i sprawdza mi się prawie przy każdej Agnieszce. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-11-16 o 09:20 |
|
|
|
#537 | |
|
Wtajemniczenie
|
co do imion u mnie w rodzinie, była taka tradycja, że drugie imię dzieci miały po rodzicach, ja np. mam drugie imię po miamie Anna, brat ma po tacie, i to samochciałam kultywować u siebie w rodzinie, ale mój tż jest jakis inny, i pwiedział, że dzieci nie będą miały drugiego imienia, bo później same problemy w urzędach itp. sam nie ma drugiego imienia i dlatego tak chrzani, ja mam 2 imiona i nigdy nie miałam problemu, i tak moje dziewczynki mają po jednym imieniu
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
,a co do Agnieszki to ja się chyba nie sprawdziłam , bo nie mam zdolności ani kosmetycznych, ani fryzjerskich
|
|
|
|
|
#538 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
teraz jak bede czytać o synu Górniak to tylko Anala będę mieć przed oczymaCARMELKO 100lat,100lat,zdrówka dla Ciebie i Twoich najbliższych ![]() Cytat:
Tobie też sie nie podoba? Bo ja uważam,że nie najgorsze,chociaż nie dałabym tak dziecku na imię. ![]() Cytat:
a ja czasem mówię do córki jak mnie wkurzy WERONIKA ![]() a my dziś chyba się szczepimy
|
|||
|
|
|
#539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#540 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik
za szczepienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

zębole

. Na drugi dzień mówię:"pokaż Kuba jak tata nauczył Cię myć siśka?". Jak zobaczyłam jak on się nad swoim siusiem znęca, mówi:"mamo jakoś mi nie wychodzi", no dziewczyny myślałam, że ze śmiechu padnę. Na razie trzeba jeszcze mu pomóc w myciu 

no to lecę

i

)
Nas jest trójka bab, za każdym razem mama chciała siusiaka no ale nie wyszło, myślała że Emi będzie chłopczykiem ale też nie wyszło, więc jak któraś z Nas będzie miała syna to będzie zacałowany na śmierć przez babcie
a imię generalnie trochę kojarzy mi się z laską ze wsi taką wieśniarką - typu jestem najlepsza i mam najlepszy makijaż a na oku kreska niebieska taka cizia
no ale Ja to w życiu kreski niebieskiej nie miałam