|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Witajcie!
Ja też nie mam ostatnio na nic czasu... :/ Cytat:
http://allegro.pl/pudelka-na-ciasto-...908666515.html To widzę, że dziś na uczelnie zimowe buty i czapka U mnie tylko grosikami bo innymi rzeczami nie wolno. Ksiądz już na kursie nam mówił, że ryżem absolutnie nie bo to jest marnowanie jedzenia a ludzie głodują, a róże i wszelkiego rodzaju konfetti nie wolno bo nie ma kto później sprzątać i jak chcemy to mamy po sobie posprzątać.
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Sylwester to będze raczej jakaś domówka ze znajomymi
Teraz będziemy szli na Andrzejki (wybadać nasz lokal weselny), to już na sylwka nie chcemy wydawać kasiorki (skąd ja brać ). Trzeba oszczędzać
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My w zeszłym roku byliśmy na takim balu wraz z grupą znajomych w lokalu w którym mamy wesele( fajna sprawa taki bal nam się bardzo podobało bawiliśmy się świetnie ) , w tym roku jednak na bal się raczej nie wybierzemy ,mamy zaproszenie do Koleżanki do Krakowa ,wczoraj dostałam zaproszenie od drugiej koleżanki która organizuje impreze u siebie w pizzeri , ale jeszcze nie wiemy na która propozycje się zdecydujemy.
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Jestem okropna zła i w ogóle nie poszłam na ćwiczenia o 8 nie mogłam się obudzić o5 masakra.Tak w ogóle to ewusiu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin spełnienia marzeń i dużo miłości
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia_marchew Wszystkiego najlepszego
Wczoraj do późna oglądaliśmy film z Tż i teraz nie wyspana jestem, a tu do pracy trzeba lecieć
|
#2557 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny środowo
ale u mnie paskudna pogoda... mglisto szaro i deszczowo.... juz bym chyba wolała żeby snieg spadł....Co do planów sylwestrowych to jeszcze niec nie wiem... byliśmy ostatno u znajomych i chcieli Nas wyciągnąć na bal do nowo otwartego lokalu/domu weselnego, ale jak powiedzieli cene to juz Nam sie odechciałao... przepraszam bardzo ale 400 zł (para) za jedna noc nie dam.... od razu mówie że jak na moją okolice to jest dosyć sporo... Może w tym roku tez pojedzemy w góry... tylko musielibyśmy jeszcze znaleźć kogoś chętnego bo tak we dwoje to tak dziwnie... tylko z tym bedzie trudno bo z moich znajomych to wszyscy z dzieckiem albo juz mają inne plany... No nic zobaczymy, mo.że jakiś pomysł sie jeszcze Nam urodzi
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
ewusia Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin
![]()
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia doalaczam sie do zyczen! Spelnienia marzen i niech organiazacja wesela idzie jak ta lala
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia_marchew to i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i miłości, spełnienia wszystkich marzeń, a przede wszystkim udanych przygotowań ślubno-weselnych
|
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ewusi
dziś szczególnie życzę duuużo ciepła ![]() a tak przy okazji, znalazłam na fb ogłoszenie sprzedaży tego Waszego JA 8465 jakby która chciała linka to wyślę na pw żeby nie było, że coś sprzedaję ![]() to tak na marginesie było ![]() aaaa, jak ten czas leci za niedługo czas będzie iść do pracy.....o 20 będziemy dzwonić targować się w sprawie mieszkania, będzie mój tata rozmawiał, bo TŻet nie lubi rozmawiać, a targować się nie umie, a ja pewnie bym opieprzyła faceta za krętactwo i zamiast opuszczać cenę rzuciłby słuchawką , wszystko wskazuje na to, że się zdecydujemy, trudno, kto nie ryzykuje ten nie żyje.....ach, tyle miałam napisać, a nie mam czasu.... ![]() co do sylwestra to my planów nie mamy, zresztą musimy oszczędzać i to bardzo, więc żadnych szaleństw, byle razem jak się kiedyś dorobimy to będziemy na bale chodzić muszę dziś z szefem pogadać o umowie, bo do końca listopada mam staż i boję się co będzie dalej.....niby mam obiecaną pracę, ale ja tam niczego pewna nie jestem..... czekam na próbki zaproszeń z niecierpliwością! chciałabym do końca roku mieć zaproszenia i trochę się boję, bo będzie trzeba sklecić tekst, upewnić się co do listy gości i zgrabnie napisać, co zamiast kwiatów, a tego dokładnie nie wiemy....myśleliśmy o zbiórce na jakiś konkretny cel, ale ciężko coś wybrać w takim gąszczu potrzebujących....
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie!
Potwierdzam, że w Krk prószy śnieg, ale tak mało,że nic z tego nie zostaje. Jeśli chodzi o tort to jeszcze nie wiem jaki wybierzemy. Mi smakowoały torty śmietanowe z różnymi masami np. czekoladową, śmietankową, wiśniową, malinową. No i żeby coś takiego było, to prawdopodobnie nie weźmiemy tortu piętrowego, lecz każdy smak na osobnej paterze ![]() Co do okrycia i mojego looku ślubnego, to utwierdziłyście mnie dziewczyny w tym co sama wcześniej wymyśliłam, czyli: kolczyki z perłami, sweterek w kolorze sukni lub pasa (wszystko będzie zależało od dostępności), brak welonu, buty taneczne (w ten weekend jadę do sklepu pooglądać jaki mają asortyment i chyba juz coś wybiorę) ozdobione klipsem w kolorze pasa sukni, bukiet z tulipanów (tutaj się zastanawiam nad wyborem między kolorem podobnym do pasa lub kolorem sukni, ale to będzie zależało od koloru sweterka; jeśli trafię na niebieski sweterek, to wezmę kwiaty białe, a jak sweterek będzie biały, to kwiaty w kolorze pasa )
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
Część Dziewczyny,
Piszę bo chę Was przestrzec przed zaproszeniami d sprzedawcy : http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...900301083.html Na zdjęciach są idealne, sprzedawca przemiły i ogólnie można je sobie dobrać jak się komu podoba. Zamówiliśmy z TŻ 3 próbki - odbiór sosbisty był dosyć szybki. Cena za sztukę ca. 1,6 PLN (taniutko). No ideał. Przychodzi co do czego a tu odbiór 1. wstążka była zawiązana tak że albo spadała albo nie dało się jej zdjąć (co ciekawsze nie była przymocowana na stałe do strony wierchniej, a jedynie "trzymała" złożone zaproszenie) 2. jeśli ktoś chcaił otworzyc zaproszenie i tym samym zdjął wstążkę, jego oczom ukazał sie wysiepany, krzywo ucięty material na okładce! założę się że nie użyto nawet linikji żeby ten prosty kawałek przyciąć, a nie mówię o jakiejś mini szubienicy. 3. ten ozdobny materiał z przodu był wycięty na tyle "fantazyjnie" że po otworzeniu zaproszenia nierówny pasek ozdobnej tekturki pokryty klejem (szeokość 1-2 mm) wystawał na całej długości górnej krawędzi. Mój TŻ powiedział że dzieci na plactyce w szkole by to lepiej wycięły. Ja swoja drogą jestem delikatnie mówiąć - oburzona. wiem - za 1,6 PLN nie możan się wiele spodziewać, ale jeśli ktoś się nawet decyduje na taką działalność to przyzwoitośc wymaga żeby zrobić to na przyzwoitym poziomie! PS. do PMek z WWy i okolic - idziecie na targi na torwar 3-4 grudnia?
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w pracy. Jest mi masakrycznie zimno. Ręce mam zgrabiałe, że ledwo stukam w klawiaturę. Nawiew od ciepła coś slabo działa
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Super, że nam mówisz. My też mieliśmy te zaproszenia na oku. Masakra, co niektórzy sprzedawcy potrafiś wciskać klientom. |
|
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
A zapomniałam! Ewusia -wszystkiego najlepszego!
I jeszcze jedna sprawa -sylwester W tym roku prawdopodobnie pojedziemy tam gdzie byliśmy rok temu. Negocjujemy, że chcemy przyjechać na 3 a nie 4 dni (brak urlopów) i jak babeczka się zgodzi, to sylwestra spędzimy w domu w górach z daleka od jakiejkolwiek cywilizacji.
|
|
#2566 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ze dużo moich znajomych z niego korzysta Cytat:
co roku jak do tej pory były domówki albo pół-domówki (czyli część wieczoru w domu i część na jakiejś imprezie) ale już mam trochę dość szykowania imprezy sylwestrowej ![]() Cytat:
na kuponie było 20 zdjęć w ramach tego, ale babeczka luźno podchodziła do sprawy i wysłała nam ponad 30 ostatecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dlatego właśnie lepiej nie ryzykować i zamawiać próbki Wczoraj były torciki na tapecie, więc dla Was urodzinowy torcik smacznego
|
|||||||||
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Witam się jeszcze weekendowo bo u mnie długi weekend kończy się dopiero jutro
![]() Wczoraj wróciliśmy z gór Pogoda była idealna od piątku świeciło słońce, zero chmur tylko zimno, rano było nawet -7 stopni, śnieg a właściwie to taki śnieg który już troszkę stopniał a na wierzchu zrobił się lód przez co było bardzo ślisko ale na szczęście leżał tylko w zacienionych miejscach. Na szlakach sporo ludzi ale w poniedziałek to już pustki. A w poniedziałek późnym wieczorem pojechaliśmy też do Bukowiny na baseny i tam były dopiero puchy, w jacuzzi byłam tylko ja i siostra, na basenie z siarką z nami było łącznie 5 osób więc rewelacja.No i wybraliśmy zaproszenia. Bedą od tego sprzedawcy: http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...919688386.html . Zdecydujemy się chyba na ten pierwszy wzór nawet z tym samym kolorem. Zamówiliśmy próbki i nareszcie wszystko jest ok czyli wyglądają one dokładnie tak jak na zdjęciach. justyna_g4 na dwóch weselach dostaliśmy ciasta w podobnych pudełkach i nic się nie rozmiękło. Ja też będę takie tekturowe zamawiać bo o wiele ładniej to wygląda niż takie pudełka plastikowe. Mam pytanie - czy tylko ja nie będę miała koloru przewodniego? Nie chce mi się bawić w dopasowywanie dekoracji do koloru moich butów, zaproszeń do koloru ścian na sali i zastanawiam się czy tylko ja tak mam czy może jeszcze ktoś? |
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zaproszeniajeśli chodzi o kolor przewodni to już wczoraj o tym pisałyśmy i jest nas sporo, które nie będą się bawić w kolor przewodni
|
|
#2569 | ||
|
Zadomowienie
|
EWUSIA - wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń
Cytat:
Dobrze wiedzieć ,bo zaproszenia na ich stronie faktycznie wyglądają bardzo obiecująco i nam kiedyś tez właśnie one wpadły w oko. Cytat:
![]() i zazdroszcze sylwestra w górach mnie się właśnie taki marzy w góralskiej chatce przy kominku |
||
|
|
|
#2570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia_marchew wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! radości miłośći dużo ciepełka
![]() No i spokojnych przygotowań ślubnych i wspanałego samego ślubu i wesela ![]() Ale wczorajszy dzień był fatalny.. Wieczorem oczywiście musiałam pokłócić się z TŻ... Na dodatek w niedziele jade do Wiednia na 4 dni pracy co mi się tak opłaca że szkoda gadać;/ no ale dobre i pare groszy a do czwartku szybko zleci..
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ewusia_marchew: Wszystkiego najlepszego Wpadłam w jakąś jesienną depresję, nic mi się nie chce, już dawno powinnam była wyjść z domu, a mam takie zwieszenie i taki brak chęci, że aż mnie to przeraża A do tego powiedziałam TŻowi, że dopuki nie rzuci papierosów i nie zacznie jeździć samochodem to ja nie odstawię tabletek antykoncepcyjnych, bo coś kosztem czegoś i uwierzcie - dziecko to ja będę mieć, ale wirtualne...
|
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karolina - zazdraszczam takiego wyjazdu... chciałam swojego TŻta wyciągnąć na jeden dzień na Morskie Oko, ale chyba nie damy rady bo mi projekty nad głową wiszą...
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewusia jaki pyszny torcik ymmm tyle kalorii
Megan przegiecie z tymi zaproszeniami... Karolina za wybranie![]() My sie wstrzymujemy do targow slubnych w Rybniku, zobaczymy co bede miec ciekawego do zaproponowania |
|
|
|
#2575 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Jednak do pracy dziś jednak jeszcze nie poszłam, bo nie dzwonili Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to idziemy dziś do księdza. Spytamy się kiedy możemy chodzić na tą poradnię. Mamy do zrobienia co drugi weekend 3 spotkania.Chcielibyśmy już teraz to zrobić, bo TŻ różnie pracuje.I o remont sie spytamy bo akurat w kwietniu ma wchodzić na główna naw. Porażka. Ewusia wszystkiego najlepszego
szczęśliwa żona swojego Małżona Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy ![]() 1.12.2014 21.03.2015 14.06.2015 07.2018 cp usunięty lewy jajowód12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny Edytowane przez misiak17 Czas edycji: 2011-11-16 o 10:35 |
||||
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Skąd macie namiary na takie domki w górach ?
Ja szukałam na internecie i albo zajęte albo bardzo drogie ![]() Dzwonił mi tel ale nie słyszałam teraz próbuje oddzwonić i nikt nie odbiera
|
|
#2577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko szkoda, że musicie dalej szukać zaproszeń.co do targów to chyba nie pójdziemy, bo mój TŻ ma weekendowy dyżur w pracy i nie wiem ile dokładnie będzie miał zajęć. a jak będzie miał godzinkę wolnego, to nie za bardzo opłaca się iść. Cytat:
co do koloru przewodniego, to nie jesteś sama
|
|||
|
|
|
#2578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do domków, to znajoma w ubiegłym roku już na początku listopada rezerwowała sylwestra. Skąd miała namiary to nie wiem, ale podejrzewam, że w necie znalazła i miała szczęście ![]() Podaję linka do strony domu agroturystycznego gdzie byliśmy rok temu i w tym roku też się chcemy tam wybrać: http://www.gorce.net.pl/glowna.htm
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, hej chciałam się tylko pochwalić, że zdałam prawko
z tej wielkiej radości kupiłam sobie na all (za kasę, która miała być na poprawkę ) pędzle do makijażu, które zawsze chciałam mieć oto one:http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...917614468.html wracam do "żywych" bo przez ten egz byłam ostatnio negatywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich (stress) ale już to za mną
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
co do sylwestra mielismy plany: zakopane albo szczawnica. Niestety w zakopcu cieżko już o wolne noclegi w miare rozsądnej cenie.
I w sumie na razie nie mamy planów ![]() ale przed świtami wybieramy się do wiednia na świąteczne targi ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() gratuluje!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

kurcze kiedy Wy macie czas tyle pisać!! ja to jakaś porażka nie mam ani godziny wolnej w ciągu dnia... najpierw przedszkole potem korki i mi mija;/ ehhh 
Ślub 27. X. 2012

). Trzeba oszczędzać
) , w tym roku jednak na bal się raczej nie wybierzemy ,mamy zaproszenie do Koleżanki do Krakowa ,wczoraj dostałam zaproszenie od drugiej koleżanki
która organizuje impreze u siebie w pizzeri , ale jeszcze nie wiemy na która propozycje się zdecydujemy.
nie mogłam się obudzić o5 masakra.
spełnienia marzeń i dużo miłości 

za niedługo czas będzie iść do pracy.....o 20 będziemy dzwonić targować się w sprawie mieszkania, będzie mój tata rozmawiał, bo TŻet nie lubi rozmawiać, a targować się nie umie, a ja pewnie bym opieprzyła faceta za krętactwo i zamiast opuszczać cenę rzuciłby słuchawką 
Super, że nam mówisz. My też mieliśmy te zaproszenia na oku. Masakra, co niektórzy sprzedawcy potrafiś wciskać klientom.
za zaproszenia

A do tego powiedziałam TŻowi, że dopuki nie rzuci papierosów i nie zacznie jeździć samochodem to ja nie odstawię tabletek antykoncepcyjnych, bo coś kosztem czegoś i uwierzcie - dziecko to ja będę mieć, ale wirtualne...

tylko szkoda, że musicie dalej szukać zaproszeń.
) pędzle do makijażu, które zawsze chciałam mieć