![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XXXV
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |||
ʞɐɯǝuɐ
|
powiedzcie mi, czy ja się zasadnie wewnętrznie zżymam czy nie bardzo?
sytuacja taka, kupujemy prezent dla zacionszonej koleżanki i składka jest od pary.. i nie wiem czy ja zostałam mentalnie w czasach studenckich że dla mnie normalna składka to jest po równo od osoby? i mam się przestawić na "dorosły" sposób myślenia? jak to jest u Was? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie lubię wszelkich składek, no chyba że na flaszkę... perfum na się rozumieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
zelaznych wanien chyba nigdy nie produkowano ![]() stalowa od zeliwnej rózni sie bardzo-po pierwsze zeliwnychjuz nie produkują po drugie zeliwna to odlew-wiec ma grube sciany, jest strasznie cięzka i ma nierówną powierzchnię-taką jakby falistą. stalowa wanna jest z blachy-wiec jest lekka i gładka co do tego zimna w wannie to ja serio nie kapuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2015 | |
Nindżopesz
|
Ewusiu, sto lat! Nie mam Ci czego personalnie życzyć bo chyba wszystko masz
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Betty, nie bałdzo, składać się mają trzy pary i ja.
Nawet nie tyle chodzi o kasę, tylko że tak nagle zmieniły się zasady i czuję się dziwnie..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mam swieczke orient express i chyba pachnie ładniej od tygrysa ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- kameno ale o co chodzi z tą skłądką konkretnie?
![]() |
#2018 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
O, Ewusiowe urodziny, Ewuś, wszystkiego naj!!!!
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie o kasę w tym sensie że nie zbiednieję bo to kilkanaście złotych różnicy ale bardziej o zasadę, zawsze jeśli się składałam to było od osoby a teraz nagle jest "od gospodarstwa domowego" ![]() plus mam małe poczucie niesprawiedliwości bo jeśli do tego każde "gospodarstwo domowe" ma przynieść jakąś sałatkę czy coś to na mnie jedną wychodzi więcej kasy i więcej do roboty niż na każdą inną osobę ![]() głupio tak mi się kłócić ale lekki wewnętrzny bulwers mam i nie wiem czy zasadnie ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
grozi wypollizowaniem
|
wiecie co sie wkurfiłam
![]() zarejestrowałam sie na stronie sławnej fabryki mebli aby pobrac modele mebli do projektów-podałam wszystkie dane a oni mieli mi wysłac kod aktywacyjny ![]() no i kurde 4 dni mijajo i kodu nie ma, ale newsletter juz mi zdązyli przysłać ![]() ![]()
#2020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a rozczarowanie zbyt małym zawsze można podpiąć pod hormony i deprechę ciążową ![]() zawsze możesz się powołać na "amerykańskich naukowców", oni tam badają wszystko ![]() a poważnie, to nie bardzo wiem jakie masz relacje z resztą grupy. jak spoko, to powiedz, że w Twoim planie świata, to nie w porządku, że osoba samotna płaci za dwie... jeśli nic nie powiesz, to nawet nie poznasz argumentów drugiej strony, zdecydują za Ciebie... brak decyzji to też decyzja... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co jest jeszcze podobne do tygrysa? ale z perfum najlepiej tanich ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
aaaa-czyli chodzi o podział kasy. no wiec zawsze z tym jest problem, ale to troche zalezy od konkretnej sytuacji-jesli wszystkie połówki par są dobrymi znajomymi zaciązonej to mogliby sie w sumie zrzucic po wiecej, ale w sumie niekoniecznie. problem gospodarstwa domowego pojawia sie tez w innych sytuacjach-najblizszy przykład-prezenty gwiazdkowe: - tesc z tesciową dają kazdemu jeden wspólny prezent - ja ,mąz i moje dziecko tez jeden wspólny kazdemu - brat sparowany z narzeczoną tez jeden wspólny -ale brat stanu wolnego-daje prezent kazdemu-czyli ma najgorzej ![]() bo my dajemu 4 prezenty a on 6. no ale ja sobie nie wyobrazam zebysmy dawali kazdemu prezent ode mnie, od małza i moze jeszcze od dziecka., bo my jeszcze mamy mojąrodznędo obdzelena zamiast 15 stu prezentów musieibysmy dac 30 albo i 45 ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- rozwazam teraz syt odwrotną ![]() ![]() co do sałatki-zrób po prostu mniejsza porcję ![]()
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Kamena, rozumiem
![]() powinnaś z nimi pogadać, że Ty jedna, a oni po 2 i to nie fair ![]() Wychodzi, że społeczeństwo źle traktuje singli ![]() nie nowość Cytat:
![]() a jakby choziło o zoraganizowanie imprezy, to też byś czuła opór, żeby pojedyncze sztuki płaciły za jedzenie i picie połowę składki co para? ![]() Ja tam jestem za podziałem na pojedyncze sztuki, wydaje mi się to najbardziej sprawiedliwe. A co do aprezentów, to u mnie w rodzinie jest tak, że jak daje jedna osoba, to kupuje drobiazg, a jak para, to daje jedno, ale droższe.
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-11-16 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to co innego, rozmawiamy o prezencie wiec wytłumaczyłam na przykłądzie z prezentami ![]() no kurde nie mów ze jak są imieniny to mąz daje swój prezent solenizantowi a zona osobny ![]() a singiel tez przychodzi z prezentem a nie połówką prezentu
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-11-16 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. albo dwa tańsze prezenty, albo jeden droższy. Moim zdaniem to sprawiedliwie, równy podział po kosztach od osoby. Idąc na wesele też para daje więcej niż pojedyncza osoba i nikt jakoś o to nie ma pretensji ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-11-16 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież "gospodarstwo" ma możliwość uzyskania więcej niż jednego dochodu... koszty utrzymania też się rozkładają i na jednego domownika przypadają niższe od tych co ponosi singiel... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
i to nie zawsze musi być podział 5o% - 50% ja jestem za tym, żeby jednak singiel utrzymujący się samodzielnie nie był zobowiązywany przez pary do równego uczestniczenia w kosztach... to nie musi być też ulga 50% ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Zakorzenienie
|
no w sumie jest z roku na rok coraz lepiej, już nawet w katalogach biur podróży są oferty dla singli
![]() Ale wśród mentalnej prowincji... ciężko żyć samojeden ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2027 | ||
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() poważnie, to napisałam mojej przyjaciółce że jak składam się od pary to może niech choć nie przynoszę jedzenia, na co dostałam odpowiedź z gospodarstwem domowym i że wszystko to dobra wola i nie ma przymusu... nie no, jasne, nie ma przymusu ![]() Cytat:
bo kurde ciężko tu na logikę coś brać, bo jest jeszcze kwestia zarobków (bo może to wcale nie ten jedyny singiel zarabia najmniej tylko któraś z par), czasu wolnego na kupowanie ciastek czy robienie tej sałatki, i miliard innych rzeczy ![]() pomysł najpierw był że panie imprezują i prezentują osobno a panowie osobno i wtedy nie byłoby problemu... jeżu, czuję się jak czepliwa stara zrzęda ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
![]() my, stare panny tak mamy ![]() szart ![]() (już się nasłuchałam tyle zrzędzeń i docinek od rodziny na ten temat, że już mnie to nie rusza. Gorzej jak spotkam kogoś ze znajomych i rówieśnicy zaczynają po mnie jechać... wiocha to nie miejsce zamieszkania, tylko stan umysłu)
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-11-16 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
czyli goscie ustalaja przed imprezą za ile prezent kazdy przynosi? zeby było wiadomo ile to jet to tansze a ile to drozsze? ![]() co do wesel-akurat jestem w temacie: - siostra dostała od kilku par po 200 zł (od pary) - od jednego singla 1500 zł wiec co do wesel taka zasada nie istnieje bo kazdy daje tyle na ile go stac i le chce dac: sigle często dają po 500 zł , a pary często po 300, 400 podsumowujac prezent dla zaciazonej- najlepiej sie nie skłądac tylko niech kazdy da prezent za ile chce o!
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2011-11-16 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Wpisz tu zomzing
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale tu juz wchodzimy w kwestie zarobków itd a to jest nie do oszacowania. przeciez singiel moze zarabiac wiecej niz to małzenstwo razem. a co jak małżenstwo ma 3 dzieci? albo 8 dzieci? ![]()
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... a na imprezę przyjść w dziesiątkę, jeszcze zyskają na tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zresztą prezent już zamówiony bo ma być na za 3 dni no nic, chyba się złożę jak wyliczone a w zamian nie będę się produkować w kuchni, niech też coś mam z życia, nie? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dołączam się do życzeń urodzinowych, sto lat Ewuś! ![]() Ju gratuluję ![]() Kamena ![]() Nie daj się ![]() I idę po grzańca... |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ewuś ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
i jak powłoka?, grubość/cieńkość? zadowoleni jesteście? Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() rzężę jak suchotnik ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (tamci mają więcej rąk do roboty w kuchni ![]() Flo ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-11-16 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
frazeologia lotnicza jest bardzo życiowa
![]() przy "Microwave Landing System", zrobiłam się głodna ![]() a przy "SID Standard Instrument Departure - standardowy odlot wg wskazań przyrządów", przypomniało mi się wczorajsze piwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
Hej Wszystkim
![]() ![]() Proszę kupcie widokówkę lub cokolwiek - link w podpisie. Jest czas do końca listopada ![]() ![]() Rozsyłam aukcje bo tak mi każe serce. Kilka miesięcy temu kobyły pomogły mojej córce wydostać się z dołka - mam u koni spory dług ![]() Z góry dziękuje! |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
perfumowy zawrót głowy
|
Wszystkiego Najlepszego dla Ewusi
![]() ![]() ![]() hmm w sumie ja nie lubię składek, prawie zawsze się wyłamuję i tak bym też w takiej sytuacji zrobiła. Składki są bez sensu, jak kogoś lubię to kupuję mu prezent/daję kasę w swoim własnym imieniu a nie że stanowię 1/8 czy 1/10 składki na coś większego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:50.