Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 09:51   #2941
kasiahexe
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
cholera ryczeć mi się chce!!!!
znalazłam w portfelu tż zdjęcie jego byłej zaraz mnie szlag trafi chyba sobie dziś zeżre na obiad swój pierścionek zaręczynowy ;(
przykro mi (
ja bym zabiła ale napewno to sie da jakos wyjasnic ://///

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:52   #2942
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

wyprasowalam ufff i wlaczylam pralke kolejna
a sily nie ma dalej.. dziewczyny nie zostawiajcie na ostatnio chwile zakupow i prania i prasowania bo nie podolacie!

ide troche polezec bo brzuszek ciagnie;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:53   #2943
dph
Rozeznanie

Cytat:
ja bym chciała cc ale jeszcze zobacze co powie tamtejszy gin
swojemu nawet nie wspominaj że chciałabyś cc bo cię zjedzie
mój na wiadomość że zastanawiam się nad tamtejszą kliniką powiedział że fajna tylko muszę mieć świadomość że jeżeli coś poważniejszego będzie się dziać z dzidziolkiem przewiozą go do szpitala woj w bielsku
wiesz u mnie jest trochę inna sytuacja mój gin wie od pierwszej wizyty że ja chcę cc i to jest moja druga ciąża a pierwszą miałam też cc nie z wyboru tylko po prostu nie miałam rozwarcia i męczyli mnie ponad 15 godzin aż w końcu łaskawie zadecydowali że będę mieć cc dlatego teraz choćby nie wiem co to będę mieć cc od razu i koniec kropka :P on mi niby obiecał że owszem będę mieć cc ale wiesz jak jest w państwowych szpitalach obiecanki cacanki a to że miałam pierwszą cc nie jest teraz wskazaniem koniecznym do drugiej cc ale namieszałam z tymi cc

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzieeeen--doooo-bryyyy

Dph, mam nadzieje, ze juz lepiej i zadnych placzow nie bedzie? Wszytsko sie w konuc ulozy. Moze to przejsciowe problemy?
Oczywiscie za wizyte.
już lepiej a problemy się ciągną od początku roku i nie zapowiada się że będzie lepiej trudno najważniejsze jest zdrowie i ludzie na prawdę mają dużo gorzej niż my i tylko tym się pocieszam

Cytat:
znalazłam w portfelu tż zdjęcie jego byłej zaraz mnie szlag trafi chyba sobie dziś zeżre na obiad swój pierścionek zaręczynowy ;(
nie płacz bo dzidzi będzie smutno rozmawiałaś z tż? może nie zdążył jeszcze "posprzątać" portfela
Stary 2011-11-16, 10:03   #2944
*Agatek*
Zakorzenienie

Mówicie, że mam się nie przejmować? Ale ja zawsze miałam ekstra ciałko, bez rozstępa, a teraz... pff.. marzenie jak siebie widzę, to nie mogę na tą wielką dupę patrzeć

Agacia a z jakiej paki ma zdjęcie?? ojj zrobiłabym awanturę

Pika witamy na wątku

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:19   #2945
Mijus
Rozeznanie

agacia_cz - oj zapowiada się wybuchowa rozmowa - współczuje!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a sily nie ma dalej.. dziewczyny nie zostawiajcie na ostatnio chwile zakupow i prania i prasowania bo nie podolacie!

brawo za kawał dobrej roboty!
Stary 2011-11-16, 10:34   #2946
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
buuu
choć ja myślę, że on o nim zapomniał... no bo jak często sprząta się portfel ja jak kupuję nowy

Cytat:

to idę prać drugi raz a prasować to chyba jutro będę bo wczoraj się przesiliłam i krew mi z nosa wieczorem poszła

ale ładne słonko u mnie chyba pójde na spacer

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:41   #2947
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a co z pozostałymi meblami jak łóżko do sypialni a w kuchni macie stół
Nam jak np, czegoś brakowało w wynajmowanym mieszkaniu to kupowaliśmy w ikea - naprawdę można znaleźć fajne dość porządne i w niskich cenach rzeczy, polecam!
Potem, w naszym nowym mieszkaniu nie pasowały nam bo wiadomo że do komody za 200zł z ikea na siłe nie bede dobierać mebli które mają nam posłuzyć wiele lat np. w sypialni więc porozdawałam je po znajomych i rodzince....
Łozko do sypialni mamy po tesciach, a raczej po tesciowej,bo spia oddzielnie, tylko musimy dokupic swoj wlasny materac - czyli najdrozsza rzecz, ale jakos nie wyobrazam sobie spac na JEJ materacu.
Stol tez jest od tesciow, okropny,szklany, ale nie narzekam, bo darowanemu koniowi sie w zeby nie zaglada. Musimy tylko dokupic do niego krzesla.
No ale brak komodek, szafek i innych takich :/

Mam troche swoich mebli z ikei u swojego bylego chlopaka, ale to na samym poludniu, wiec kurs drozej wyjdzie niz te meble...

W ogole nie mam serca do urzadzania tego mieszkania
Cytat:
Agacia, nie placz, gluptasku. Pewnie zapomnial go wyjac i nawet nie wie, ze je dalej tam ma!

Dph
, masz najwiekszy skarb w brzuszku. Wazne,zeby bylo zdrowe. Inne rzeczy sie jakos uloza

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:50   #2948
NataliaM1103
Rozeznanie

witam Mamuśki
Ja przytyłam już 13,5 kg i rozstępy mam na dole brzusia,ja na nie patrze to ryczec mi się chce,ale tż zawsze mnie pociesza i mowi ,ze jemu to nie przeszkadza( no ale co ma powiedziec ).

dzisiaj w nocy tżta bolał brzuch i do kibelka ciągle biegał heheeh i tak do tego marudzic i narzekał ,że przesada,tak sobie pomyślałam - chłopie ja ty bys był w ciąży to rady bys nie dał hehe.takie ciepłe kluchy z tych chłopów są.

posatanowiłam ,że już w tym miesiącu kupię prezent na święta jednej chrzesnicy ,a mamy z tż dwie więc bedzie lzej z kasą jak rozłożymy sobie.
Tylko proszę o radę co kupic dziewczynce 5,5 lat????
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:51   #2949
*Agatek*
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY JAK CHCĘ WYDRUKOWAĆ ZDJĘCIA W ROSSMANIE TO MUSZĘ JE MIEĆ NA PŁYCIE, CZY MOGĘ MIEĆ NA PENDRIVEA???

Stary 2011-11-16, 10:52   #2950
uska000
Zadomowienie

Pear faktycznie materac po tesciowej to odpada.. proponuje zobaczyc w ikei na rzeczach uszkodzonych moja znajoma kupila za grosze bo byl przybrudzony wziela podczyscila kupila nowiutki "futeral" i miala super materac za grosze

co do komod to jest producent na allegro co reobi takie jak z ikei tylko za grosze 150zl 6szuflad ja za 4 w ikei placilam 299

Stary 2011-11-16, 10:53   #2951
19mala83
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie

ja dzisiaj sobie "pospałam" do 10 tylko że to spanie od 6 rano to takie ciągle przerywane było, poł godziny snu potem pobudka, poł godziny czuwania potem znowu sen ach nie wyspałam się.

Agatek nie martw się ja też przed ciążą ważyłam 49-51 kg przy wzroście 157, żadnych rozstępów, moje ciało zawsze mi się podobało a teraz 12 kg na plusie rozstępy na piersiach (jednej prawej) i na prawym pośladku. Piersi nie urosły za bardzo jak ja to mówię z rodzynek zrobiły się winogrona i skad te rozstępy?? mało tego pryszcze dały o sobie znać i to takie że nawet w okresie dojrzewania takich nie miałam ach szkoda gadać mam nadzieję ze po ciąży kg spadną, rozstępy da się chociaz rozjaśnić i że pryszcze pojdą sobie precz bo niefajnie to wygląda.

Pika15 witaj, no różnica spora między dziećmi ale to najmłodsze jakie kochane będzie

agacia_cz pogadaj poważnie z tż-tem może zapomniał o tym zdjęciu a jak nie to zrób awanturę bo jak to tak jest z Tobą, zaręczyliście się, dziecko w drodze a w portfelu zdjęcie byłej.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 10:55   #2952
uska000
Zadomowienie

Agacia wez poprostu wyjmij to zdjecie i wrzuc do pieca i nic nawet nie mow jak zobaczysz ze bedzie czegos szukal to wtedy zrobisz jazde.. moze faktycznie zapomnial...

Agatek jezeli wywolujesz na miejscu moga byc na pendrivie jezeli chcesz zostawic to lepiej nie bo jak zgubia to lipa;/

Stary 2011-11-16, 10:56   #2953
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY JAK CHCĘ WYDRUKOWAĆ ZDJĘCIA W ROSSMANIE TO MUSZĘ JE MIEĆ NA PŁYCIE, CZY MOGĘ MIEĆ NA PENDRIVEA???
Agatek co to foto nie pomogę bo nigdy w rossmanie nie wywoływałam zdjęć.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:02   #2954
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek jezeli wywolujesz na miejscu moga byc na pendrivie jezeli chcesz zostawic to lepiej nie bo jak zgubia to lipa;/
bo ja chce wywołać aż 5 zdjęć... do antyramy na prezent dla tżta
A wywołają mi od razu na miejscu??

Dziś moje starocie kończy 28 lat + 9 miesięcy to już bliżej niż dalej 30-stki

Stary 2011-11-16, 11:03   #2955
agacia_cz
Zadomowienie

raczej nie zapomniał o tym zdjęciu bo ma nowy portfel od lipca musiał go po prostu przełożyć
chyba zaraz zadzwonie do usc i odwołam ślub...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:04   #2956
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie zapomniał o tym zdjęciu bo ma nowy portfel od lipca musiał go po prostu przełożyć
no nie! bez takich decyzji proszę! kiedy się widzicie?? Pogadaj z nim w 4 oczy!!!!! Niech Ci to wyjaśni i tyle

Stary 2011-11-16, 11:04   #2957
n1kotynka
Zadomowienie

powiariowałyście, że tyle stron od wczoraj

u mnie ok, choć skurcze mam, ale na szczeście nieregularne i lekarz powiedział, że takie mogą być. Generalnie to są co kilka - kilkanaście minut i trwają jakąś godzinę i wtedy umieram

Zuziu Kochana dzięki za smska, jeszcze się wczoraj z mężem pokłóciłam ( hormony) i nawet już na wizaż nie wchodziłam.
Za to on od rana mówi na mnie wrzaskul :P

Jeeeeezu doczytałam w smsie
KTÓRA URODZIŁA????????????????? ????????????????????????

LECE SPRAWDZIĆ
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:06   #2958
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień doberek
Ja dopiero zjadłam śniadanie bo miałam lenia żeby wstać z wyrka

Dzisiaj jedziemy kupić odkurzacz bo się zepsuł, właściciele domu dali nam 150 euro na pomalowanie 2 pokoi co chcieliśmy ale musimy za to też kupić odkurzacz, może nie będzie rewelacyjny ale ważne że bedzie, no i za malowanie nam się zwróci
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:07   #2959
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pika15 Pokaż wiadomość
Termin na 10.02.2012 i synek- Alanek a róznica będzie właśnie 16 i 20 lat!!
Pika, witaj
Gratuluję synka, a starsze dzieci na pewno będą ogromną pomocą

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

posatanowiłam ,że już w tym miesiącu kupię prezent na święta jednej chrzesnicy ,a mamy z tż dwie więc bedzie lzej z kasą jak rozłożymy sobie.
Tylko proszę o radę co kupic dziewczynce 5,5 lat????
Podpinam się pod pytanie, tylko TZta chrześnica ma 6 lat, jej siostra prawie 4,5, i mamy jeszcze trzy chrześnice (tak, tak - chrześnice, w sumie mamy 4) które mają tak koło 1,5 roczku
I co im kupić?

Cytat:
Ja bym zabiła, ale pogadaj z nim i zapytaj o co chodzi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 11:09   #2960
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A pytałaś teściowej czy dzisiaj już wolno ??? (przepraszam, musiałam )
Nie pytałam, za to jak szlismy z jadalni do naszej sypialni to walnęłam tekst że idziemy grzać łóżko a tz dodał ,, wy już rozgrzaliscie swoje?'' (bo teściowie też kupili sobie nowy materac)

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wy jak tutaj podajecie tydz. ciąży to od ost.miesiączki czy od zapłodnienia?
Mi liczy gin od ostatniej miesiączki i tak podałam

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Mam dwoje dzieci córke lat 19 i synka lat 15 tak ze róznica spora
Witamy
Mama mojej rówieśnicy ma różnicę wiekową miedzy dziećmi - 18 lat

Cytat:
... Ja też mam zdjęcie z dzieciństwa swojego byłego w portfelu, bo nie mam czasu w nim porządku zrobic...

Cytat:
Mówicie, że mam się nie przejmować? Ale ja zawsze miałam ekstra ciałko, bez rozstępa, a teraz... pff.. marzenie jak siebie widzę, to nie mogę na tą wielką dupę patrzeć

[
Tez miałam ekstra cialko, byłam człowiek guma. Nawet obie nogi potrafiłam sobie za szyję zarzucić a teraz.... Teraz mąż mówi że odkąd nabrałam ciałka jestem seksowniejsza, zresztą noszę jego dziecko więc sam ten fakt sprawia że jestem w jego oczach piękniejsza. To jego słowa

Tak w ogóle dzień dobry
byłam dziś u mamy, powiedziała że pościel do łóżeczka, ręczniczki z froty i takie tam nam uszyję więc odejdą koszta
A teściowie mają dać nam na gwiazdkę kase na kupno aparatu w szoku jestem. mamy sobie wybrac jaki chcemy a oni kasę dadzą. Wybiore ten najdroższy

Cytat:

moje starocie skończyło 29, śmieje się z niego bo zostanie ojcem przed 30 a nie jak planowaliśmy wcześniej w wieku 33 lat :d

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-16 o 11:10
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:09   #2961
n1kotynka
Zadomowienie

Sandra o jakie maleństwo.. mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo dzidziuś urodzony 2 miesiace przed terminem! Ale gratulacje wielkie i mamy pierwszą dzidzię na wątku

ja nie zamierzam być druga więc grzecznie leżę, i mam nadzieję, że skurczybyki przejdą

lecę nadrabiać bo widzę, że się działo oj działo wczoraj

MissZuzia za smska
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:11   #2962
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
nie szalej poprostu najpierw porozmawiajcie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:16   #2963
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

A wiecie że życie erotyczne kobiety zaczyna się właśnie po 30-tce ?
Ha!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 11:20   #2964
uska000
Zadomowienie

Agatku az 5 to na miejscu poczeksz 10 minut bo ok 2min na zdjecie

Agacia bez takich decyzji!! wyrzuc to zdjeciue i udawaj ze nic sie nie stalo zobaczysz dowiesz sie wiecej... bo jak pogadasz to Cie moze tak zakrecic ze .. a jak zrobisz jazde a okaze sie ze przelozyl razem ze wszystkim i nie zauwazyl??

Stary 2011-11-16, 11:24   #2965
Anabellita
Zadomowienie

Dzieńdoberek
U mnie piękna słoneczna pogoda.
Za godzinkę idę do fryzjera na podcięcie i nadanie jakiegoś kształtu mojej nudnej fryzurze. Sporo mi włoski odrosły, nie były ścinane od początku ciązy, więc już czas najwyższy coś z nimi zrobić

TŻ ma tydzień wolnego i od wczoraj walczy z remontem w kibelku.
Zobaczymy jak mu to wyjdzie bo ściany krzywe jak diabli, na wierzchu stara tapeta była, a pod spodem lamperia.
TŻ chyba już żałuje, ze się wziął za ten remont

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Witamy nową mamuśkę
Skąd jesteś?

Cytat:
uuuuu... to bardzo niefajnie, ale sobie nagrabił
ciekawe jak się z tego wykręci?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:29   #2966
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
przykro mi (
ja bym zabiła ale napewno to sie da jakos wyjasnic ://///

Napewno da sie wyjaśnić , nie przejmuj sie tym....
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:31   #2967
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
kasikzaki ja właśnie posmarowałam brzuch tą zwykłą oliwką i bardzo fajna zapach super, delikatny i bardzo szybko się wchłania
Oooo to ja może od razu dwa zamówię bo się okaże ze ja na siebie zużyję Dzięki
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Najpierw napisze o mojej wizycie. Bardzo i było miło bo była już moja pani ginekolog- ostatnio była na wakacjach 2 tygodnie i niestety była jej koleżanka.
Badała mi pH w pochwie, szyjkę mam długą, wszystko ok.
Mówię jej że dzisiaj się udało i mąż jest ze mną więc ona to bardzo fajnie i na USG już był oglądać dzidzie.
Wczoraj miało być tylko krótkie usg- podglądanie tylko a okazało się ,że jak już jest mąż.... .to mu wszystko pokazała... itp.
Karol zadowolony, wzruszony.... synek na 1000 % jest synkiem.
I do tego wszystkiego przełączyła nam na 3d a mówi ze dopiero się tego uczy i jeszcze nie potrafi zgrywać na płytkę ... ja myślałam że to od razu jest takie specjalnie usg w 3d a to niestety trzeba zrobić obrazy w 2d i potem to co się zrobiło- takie zdjęcie przełącza się na 3d. Nie udało nam się zobaczyć buźki bo mały miał obie rączki przed sobą...ale mamy kilka pięknych fotek - cała stopkę z paluszkami, zdjęcie od góry głowy i widać nosek i tą rączkę oraz kolejne z dwoma rączkami i kawałek ucha.
Byliśmy bardzo zadowoleni, i przyznam że to usg trwało więcej niż ostatnie moje połówkowe....
Karol normalnie jeszcze przed snem musiał pooglądąć zdjęcia...a tak mu się posdobało u lekarza ze mówi ze następnym razem idzie też.
następna wizyta 29 tydzień będzie - już tak poważnie
za wizytę.

Cytat:
Dziewczyny czy Wy jak tutaj podajecie tydz. ciąży to od ost.miesiączki czy od zapłodnienia?
Od ostatniej miesiączki
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!
Hej dziewczyny! wczoraj miałam paskudny dzień, moje dziecko miało kryzys w szkole i płakała mi że nie chce iść masakra poza tym mąż ma problemy z pracą porażka ryczałam wczoraj jak bóbr i najgorsze było to że pomimo że chciałam przestać płakać to nie potrafiłam chrzanione hormony :/ dziś na szczęście córka poszła już w szkole do klasy od ucha do ucha uśmiechnięta bo szła w parze za rączkę ze swoim kolegą którego lubi
Mam nadzieję też że dzisiejszy dzień będzie dużo lepszy niż wczoraj bo dziś się wybieram do lekarza trzymajcie kciuki za wizytę bo jakoś mam stresa narka

Cytat:
Witaj
Mam koleżankę w takiej samej sytuacji jak Ty Ma 39lat, syna 19lat i córe 13 i też im sie zachciało dzieciaczka

Cytat:
O rzesz kurka, oby sie wyjaśniło i oszczędziło Ci nerwów

Cytat:

Mam rację Ja wczoraj sie wzięłam za prasowanie i byłam pewna ze dam rade ze wszystkim. Jak wyprasowałam 1/3 brzuch już miałam twardy i sobie dałam spokój.

Cytat:
Kochana wiem że to nie pocieszenie ale ja do 24 roku też miałam ekstra ciałko, później przytyłam 12 kilosów przez tabletki anty, później je zżuciłam, przed ciążą to już miałam z 15kilo więcej od tamtej początkowej wagi a teraz to już szkoda gadać. Ale już się tak tym nie przejmuję, tz lubi mnie taką trochę okrąglejszą, rozstępy pierwsze mi sie pojawiły teraz w ciaży na piersi(tylko prawej ) ale zobaczymy co jeszcze wyskoczy. Staram sie tym nie przejmować bo nie chce popaść w deprechę.
Ty również spróbuj
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
to idę prać drugi raz a prasować to chyba jutro będę bo wczoraj się przesiliłam i krew mi z nosa wieczorem poszła
Uważaj na siebie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:33   #2968
kropeczka1984
Rozeznanie

Skończyłam w końcu nadrabiać

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
o ulgach podatkowych to juz bardzo dawno mowili... nawet bylam przekonanan ze w 2012 juz ich nie bedzie...chociaz z tej 2012 i tak nie skorzystamy...ewnetualnie dopiero 2013...
a co do becikowego to tez jakis czas temu słyszałam...
Jak urodzimy dziecko w 2012 r., to korzystamy z ulgi proporcjonalnie do liczby miesięcy, w których faktycznie sprawowaliśmy opiekę nad dzieckiem

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
Nie mogłam uwierzyć, jak to przeczytałam! Taka kruszynka... Oby wszystko było dobrze i Sandra mogła wrócić z malutką szybko do domu. Ja z bratem też urodziliśmy się w 7 m-cu, dodatkowo jako bliźniacy i wszystko jest z nami ok A mój brat to już w ogóle wyrósł ponadprzeciętnie, więc spokojnie córeczka Sandry nadrobi

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
osobiscie polecam mydlo w płynie, latwiej nad nim zapanowac, nie ucieka z rąk i przede wszystkim nie pozostawia tego paskudnego osadu na wanience, który później trzeba czyscic.
Trafna uwaga, bo jak będę sama, to nie wyobrażam sobie, trzymać małego i jeszcze namydlać ręce mydłem... Jakoś wygodniej w płynie

Cytat:
Dziewczyny teściowa CHCE BYĆ MĄDRZEJSZA ODE MNIE i mówi, żebym teraz wypełniła wniosek o becikowe bo w styczniu nie dostanę jak urodzę, jak Tuska pomysł przejdzie... mówię jej, że to raczej jest na tej zasadzie, że jak kobieta zajdzie w 2012 to od razu jej już nie dadzą- tak myślę - o ile to wprowadzą... tłumaczę, że to nic nie da, skoro dostanę kasę po urodzeniu: "no to co, ale na wniosku będzie data z 2011 roku!"

Ale głupia baba I może jeszcze myśli, że dostaniesz kasę wcześniej na wyprawkę

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A jeśli to przejdzie, to w 2012 nie będą już wypłacać, ważne jest w którym roku dziecko się urodzi, a nie w którym kobieta zaszła w ciąże
Też mi się wydaje, że nawet jak teraz wprowadzą zmianę, to my i tak się załapiemy. W końcu jak były jakieś zmiany, to ogłaszali dużo wcześniej, że np. za pół roku/rok wejdzie to w życie.

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wiem, że już ten temat tu kiedyś był, ale co sądzicie o tych wiaderkach tummy tub???
Mój mąż dzisiaj rozmawiał z kolegą z pracy i ten bardzo zachwalał takie rozwiązanie. Tymbardziej, że nie nawet nie mielibyśmy gdzie trzymać wanienki za bardzo
Poczytałam w necie i generalnie opinie są spoko...
Ja będę miała wanienkę ok baby. Dostałam od koleżanki i się nie zastanawiam nad niczym innym

Cytat:
Ja podaję od ostatniej miesiączki. Lekarz też mi tak wpisuje wizyty w karcie przebiegu ciąży.

Cytat:
Witamy Starsze dzieci pewnie pomogą i teraz będzie Ci łatwiej

A ja się wczoraj chyba troszkę przeforsowałam, ale w sumie nie wiem czym. Od wieczora bolała mnie prawa strona brzuszka Całą noc nie spałam. Brzusio czasami twardniał. Byłam wczoraj tylko w SR,a potem troszkę poćwiczyłam w domu. W każdym bądź razie idę dzisiaj na ćwiczenia do SR, ale powiem, że dzisiaj wolę je sobie darować i tylko popatrzę, cobym w domu mogła porobić, jak się lepiej poczuję.

Myślała któraś z Was o porodzie w wodzie? Wczoraj mieliśmy taki temat w SR. Niby same plusy, ale troszkę zrzedła mi mina jak prowadzący powiedział, że w wodzie kobieta musi sobie dać radę sama, a jak będzie potrzebowała jakiejś pomocy, to wtedy i tak musi z niej wyjść :/ Teraz się nad tym zastanawiam. Mąż jest przekonany do tego, bo podobno baaaardzo zmniejsza ból, a ja sama nie wiem :/

A jeszcze przypomniało mi się, że pisałyście o stanikach. Gdzieś wyczytałam, że na po porodzie najlepiej mieć stanik bez fiszbin, bo w razie nawału pokarmu blokują kanaliki mleczne czy coś takiego Czy mogą się w tym temacie wypowiedzieć doświadczone mamusie?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:33   #2969
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Jeśli chodzi o prezent to mój mąż teraz swojej chrześnicy na 5 urodziny kupił tą tablice: http://allegro.pl/tablica-drewniana-dwustronna-duza-akcesoria-i1887808268.html

W niedziele ma urodziny i mamy nadzieje, że jej się spodoba. Ja dokupiłam tylko więcej kolorowej kredy i pisak, bo w zestawie nie ma

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:35   #2970
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
Sandra całusy dla Ciebie i Amelki,wszystko na pewno bedzie dobrze.Niech mała szybko nadrobi

Cytat:
Mi lekarz liczy od ostatniej miesiaczki

Idę się połozyć bo ledwo siedze przy tym kompie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości