|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Agadus- ja nie mam drugiego imienia i zawsze byłam z tego dumna
![]() ![]() ![]() ![]() Dziubek - Doda nie ze względu na figurę? ![]() ![]() Brumku- w przedszkolu to mi tez sie głupie rzeczy podobały ![]() ![]() ![]() ![]() Natka- ale jazda z tym Alfonsem ![]() ![]() Monia- no właśnie mój teść to Tadeusz a przedstawia się Maciek ![]() Lili- u mnie też koło zębate ![]() ![]() ![]() Meszsares- Gosiu- nie mam nic do Małgosiek,moja mama tak śmiesznie wczoraj do mnie powiedziała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
no co dobrze że kobita mi przypomniała bo bym się w łóżku zorientowała, że mam głód i co musiałabym wstać
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do imienia moja mama chciała mieć wszystkie córy na literkę A i tak jest Aleksandra Alicja i ja miałam być Agnieszką ale moja podka zaprotestowała, że nie koniec z A i teraz czas na B i tak oto zostałam Beatą ale nie lubię mój tż ma zabronione tak do mnie mówić ![]() ![]() ![]() ![]() lecę robić fotkę małemu na dowód pa dziołchy ![]()
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
Aania- chodzimy do Dr Sabaj,przyjmowała na Floris ale przenosi się na Proszowską i już się nie mogę doczekać jak się przeniesiemy.Aniu to jest najwsanialsza Pani Dr na świecie.Bada dzieci bardzo dokładnie,służy radą,ostatnie co przepisuje to antybiotyki.Teraz byliśmy prywatnie, bo na Floris już Pani nie ma,a na Proszowskiej jest rement gabinetów pediatrycznych. Tu o naszej Pani Dr http://www.znanylekarz.pl/jolanta-sa...diatra/bochnia
Agadus- złośliwości mojego dziecka nigdy koniec... wszystko robi na złość.Te baby to jakieś szatany,chłopcy wydają mi się grzeczniejsi. |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę dziś w mieście to przy okazji zaglądnę do H&M ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ![]() ja te jak się wkurzę to tżta tak nazywam. A on ma nerwa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Hejka! Noc nerwowa u nas, Mały budził się często, zła jestem i niewyspana.... Ja mądra ryż gotowałam i wizaż sprawdzałam.... Dopiero jak poczułam to sobie przypomniałam, garczek przypalony ale ryż jadalny ![]() Miałam wujka, którego wszyscy nazywaliśmy Staszek, jak zmarł to na klepsydrze napisane było Jan, a ja zgłupiałam ![]() Co się okazało, to drugi wujek też ma inne imię w dowodzie a innym się posługuje. Dziwne to dla mnie... Wiecie, że u mnie śnieg sypie? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ![]() A skąd Weronika? ![]() Mnie też się imię Alan nie podoba...no ale rzecz gustu... Babonik, nie odpisałam Ci jeszcze ad własnej działalności - miałam jakiś czas, rok temu zamknęłam, chciałabym jeszcze coś swojego ale na pewno nie w tej branży ![]() ![]() Nerola, :brawa: dla Izy!
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też kojarzę imiona z osobami i też niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Carmelko sto lat!!!!spełnienia marzeń!!! nerolko to już pół roku??? jej ale zleciało!!! ![]() witam się ![]() nocka u nas standardowa - spanko od 22 do 8 z 5 pobudkami na jedzonko, a teraz znowu Hania śpi, a mama wizażuje ![]() co do imion to u mnie w rodzinie całe moje rodzeństwo (a sporo nas, bo aż 8 ) ma imiona kompletnie inne niż te wymyślane i ustalane przez mamę. np. ja miałam być w jej zamyśle Anna, a tata chciał Agnieszkę, ale w końcu starsze rodzeństwo wzięło kalendarz i ucięło dyskusję wybierając Magdalenę - a tatuś i tak tę Agnieszke na 2 imię mi wcisnął ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
co do imienia Alfons to w innych krajach b.popularne wołają Alfi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
BAN stały
|
Iza własnoustnie Wam dziękuję
![]() Krzyczy i piszczy z kojca ![]() Babonik,nazwisko tej p.dr.,to moje panieńskie,też rodzina lekarzy ![]() Pieleszko ja wiem doskonale ![]() Pamietam to z foteli hahah. No już pół-musimy sie spotkać z naszymi pannami! Ja mam na drugie Agnieszka. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-11-16 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agadus pięknie malujesz oczy przecież! Ja mam na drugie Elżbietka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zadomowienie
|
a gdzie mieszkasz? bo ja też małopolska
![]() ![]() Cytat:
![]() A planujesz Ania zmienić pediatrę? A biznes,może zdradzisz rąbka tajemnicy ![]() no właśnie jak widzę Twój profil na NK to też zawsze o tym myślę ![]() mi imie Milena też sie bardzo podoba ![]() dziękuję za już trzymane i trzymane w przysłości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie "koło zębate". Też nie będę sobie do głowy dobierała. Radek ma na drugie Aleksander, po moim teściu. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
około 20km od Tarnowa, w stronę Ciężkowic, Bobowej, Nowego Sącza. Pokazywałam Radkowi jego pierwszy śnieg ale ni był zainteresowany... Teraz już nie sypie, czasem jakiś maleńki płateczek spadnie. Generalnie to ja nie lubię zimy, Tzn jak mi zimno jest ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Włąśnie mi przyszło ![]() Tzn Radziowi ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1931960626 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Rozeznanie
|
Dobry
![]() Dziewczyny! jaką mi wczoraj wieczorem przed spaniem Zuzka histrie urządziła to sobie nie wyobrażacie ! jak nigdy jeszcze... Jak zawsze po kąpieli podłączyłam ja pod butle... i płacz niesamowity.. al aż zalwała się łzami! i odpychanie.. pop kilku minutach walki i wciskania ja już widdziałam o co chodzi, ale pomyślałam sobi ' o nie, ja sie nie poddam!' i walczyliśmy z Marcinem żeby chociaż troszke zjadła.. i krzyk, płacz, wrzask, łzy... M. zrobił jej herbatke (wiedziałam ze to nie to) i dalej to samo.. po 2 godzinach si poddałam i dostała co chciała... a chodziło... o... SOK JABŁKOWY! tak tak.. dostawała codziennie al uczulenie jej jakieś wyszło więc wczoraj jj chciałam odstawić... i wiecie co? wypiła 20 ml. soku i spała ciągiem do 8 rano!!.. a ostatni raz jadła mleko o 19.. ten sok to był mój wielki błąd.. bo odkąd go dostała i jj posmakował codzienni o niego wrzeszczy! dosłownie! i mleka już nie chce, z łaską zjada w sumie jakieś 500 ml dziennie, a zjadała znacznie wiecej zanim nie dostała soku.. I co ja mam robić? jakieś pomysły?? ![]() ![]() Carmela - 100 lat! Scio, Nerolko - ![]() ![]() ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-11-16 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Śnieg??? Lili, nie strasz .....
![]() Cytat:
Pewnie że mogę, nie tajemnica ![]() ![]() ![]() Dzięki za informacje o lekarzu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
BAN stały
|
Nerola jak ten czas leci masakra, całuski dla Izy
![]() My po szczepieniach, maly spi, mocno nie plakal o dziwo... wazy 8,900 i mierzy 65 cm... mały pulet ![]() Ja też niestety waże 2 kg więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Cookie- rozcieńczaj teraz po troszkę ten sok wodą przegotowaną,tak zebyś w końcu doszła do czytej wody.codzień dolewaj wody,ale to musi być dość powolny proces,tak żeby nie od razu.W końcu się oduczy....ale sobie dorobiłaś
![]() ![]() ![]() Lili- no tak ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Aaniu-czego ja już nie robiłam w życiu ![]() ![]() a jak już będzie P.Sabaj na Proszowskiej to dam Ci znać.Ma być od sytcznie,więc w sumie już nie długo. |
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Ja też nie lubię swojego imienia. Moi rodzice nic się nie wysilili, gdy mi go dali - popatrzyli w kalendarz, jakie są najbliższe imieniny i tak oto "przyniosłam sobie imię". Babcia chciała, żebym była Anią, ale dali mi je na drugie. Zawsze miałam kompleksy z powodu swojego imienia, nie lubiłam się przedstawiać...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Carmela sto lat! ![]() Zaneta może Cie pocieszy fakt, że niektórzy tak wstają przez dłuuugie miesiące ![]() ![]() A mi się gwara śląska podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | ||
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() tęskniłyście za mną? ![]() mam nadzieję że choć troszeczkę. ja widzę że mam straszne zaległości - ale tak zbiorczo: Carmela Soprano: Sto lat kochana!! ![]() kciuki za szczepienia ![]() i gratulacje skończonych miesięcy ![]() my w pt mamy szczepienie ![]() lęce przejrzeć co u Was się działo jak mnie nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
a moja teściowa ma w dowodzie Anna a mówią na nią Bogusia ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
czemu Ci się tak piękne imię nie podoba? ![]() Takie formalne "Beato" mi się też nie podoba - ale np. Beti, Becia, Betka taak ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- u mnie z rana leciał taki drobny ale jak spadł to się roztapiał bo na plusie było ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
dobry
![]() tyle już naskrobałyście, że w życiu tego nie nadrobię ![]() Carmela - sto lat i spełnienia marzeń! ![]() ![]() Ja mojego imienia również nie cierpię. Miałam być Michalina, albo Malwina, z tych dwóch to jednak wolę to drugie ![]() ![]()
![]() |
#560 |
Wtajemniczenie
|
zobaczcie jaki gadżet
http://allegro.pl/pudelko-na-mleczak...882599225.html |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Co do tej lekarki jeszcze... To macie rację - okropny babsztyl!!! Jeszcze mi się przypomniało, jak włożyła tego patola do gardełka Mai i ona zaczęła tak strasznie płakać, to ją szybko wzięłam w pampku na ręce, opatuliłam kocem i próbowałam uspokoić, a ta baba wstrętna zimnym tonem do mnie:"proszę ubrać dziecko" ![]() No i wiem, że mogliśmy z tżem zareagować jakoś, ale my takie pipki grochowe, do końca uprzejme zawsze mimo wszystko ![]() ![]() W każdym razie, umówiłam nas jutro do laryngologa bo jednak pewne objawy mogą wskazywać na zapalenie ucha, ale mam nadzieję, że to jednak nie to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Seniorita Carmelita - sto lat dla Ciebie, kochana!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Natomiast stwierdziła że nie ma żadnych przeciwskazań do szczepień! I wypisała zaświadczenie dla naszej lekarki, że ma w trybie pilnym zaszczepić Tymka! Ciekawe czy ta to zrobi ![]() ![]() Cytat:
![]() Izuniu - wszystkiego naj, naj, naj!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, my to wszystkie razem powinnyśmy jakiś dzieciowy biznes otworzyć i kokosy na nim zarabiać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i szczepienia ![]()
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Witajcie ślczne!
cookie kurcze dopiero teraz zobaczyłam Twój wczorajszy post, jak szukałam linka do rumowanek. Jak mogłam przeoczyć. Słoneczko ja już sama zgłpiałam, czy to po lekach czy nie. Mam nadzieję, że nie, nie chcę sobie już dobierać do głowy, bo bym osiwiała ( chociaż zawsze chciałam być siwą blondynką ![]() Teraz mam takie leki, że muszę mu dawać, bo kaszle i katar. A jeśli chodzi o mleko, to faktycznie najlepiej by było na Pepti, muszę się zastanowić. Kurczę, a jeśli chodzi o sok, no to może rozcieńczaj z wodą? na początek np 50 ml tego i 50 ml tamtego. Ja tak robię z s. jabłkowym, chociaż mój młody nie lubi pić. Na pewno się umęczyliście przy Zuzce, wiem co to znaczy. jestem telepatycznie z Tobą. Przezyłam Ci ![]() U nas noc nawet ok. Teraz bąbel śpi, zobaczymy ile pośpi. Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo znalazłam fajną ofertę wynajmu. Co prawda za 600 zł 2 pokoje, ale ocieplanie centralne, bez głupiego gazu ( który idzie cenowo po nowym roku o 18% ) no i w czynsz wliczona woda. Czyli mimo, że cena wyższa o 100 zł, wychodzi dużo mniej. No i bez grzyba, który bezczelnie rozrasta się po ścianach mimo pryskania środkiem. Ja też nawet imię Marlena lubię. A mój marek to nigdy mi po imieniu nie powiedział, co mnie wkurza, tylko zawsze jakieś miśki itp. Sto razy m o tym mówiłam, a ten dalej swoje. Carmelko kochana! 100 lat, 100 lat, niech żyje żyje nam! Wszystkiego najlepszego kochana! Buziaki ![]() Izuniu ! matko jak ten czas leci! zdrówka gwiazdeczko, dużo uśmiechu i radości!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-16 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |||
Zakorzenienie
|
A to już na urodziny dostanie
![]() Cytat:
![]() I mam nadziję, że to nie zapalenie uszka! ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Brumuku
![]() BABONIKU mam pytanie do Ciebie ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() No i przyszła kolej na mnie... Niewyspana jestem. Dominik popłakiwał całą noc, chyba brzuszek albo zębiska. Wziełam go do nas do łóżka i zasnął wtulony we mnie i z włączoną suszarką.Bidulek mój mały. Cały czas płacze aż krzyczy ![]() Cytat:
CARMELKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że przelew przyszedł ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale płatki były duże ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Wy o prostowaniu włosów, a ja mam jak druty i po myciu muszę prostownicą końcówki podwijać, bo jak nie podwinę to druty normalnie
nie raz jak przyszłam do fryzjera ze świeżo umytymi włosami to się mnie pytali czy prostowałam je przed wyjsciem ![]()
#569 |
Wtajemniczenie
|
mi moje zdbrała wróżka zębata(taki kiedys mówiłam , bo powinno być zębowa nie zębata)
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.