|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
Cytat:
a po co Ci dowód dla Ali? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Narazie się tylko melduję i daję znak, że o Was myślę No to nara - odpiszę wieczorem |
|
|
|
#304 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....Od razu mi lepiej na duszy... ![]() A tak serio, to fajny artykul... Cytat:
To prawda prawda...moja mama zawsze od malego mowila mi, ze jestem leniwa...no i zawsze uwazalam siebie na taka osobe a kazdy, kto mnie znal (poza moja mama oczywiscie ) byl zdziwiony kiedy tako sobie mowilam... ![]() Co do zachowania to dla mnie jest wazne - i na to uczulilam tez malza - zeby nie nazywac osoby tylky zachowanie i czyn, ktore mialy miejsce - czyli nie mowic "Ale ty glupi jestes" tylko "Glupio postapiles" ![]() Dobraaa... Jako ze to moje pierwsze w zyciu to mozna sie smiac... ![]() Jadna byla taka zwykla mozaika kolorowa IMG_5388.jpgIMG_5389.jpg A druga miala z jednej storny zamek z duchami IMG_5392.jpg a z drugiej sowe na drzewie i dynie IMG_5380.jpgIMG_5393.jpg Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Juz tylko 3,5 mies.... ![]() Cytat:
Znam ten bol...jako dziecko chorowalam dlugo na zatoki, mialam nawet w planach 2 razy punkcje - czyli plukanie zatok, ale jakos sie udalo...ale dbaj o siebie Ela Troszke spoznione, ale od serca zyczenia stu latek dla Oli Cytat:
![]() Hej bylismy wczoraj na pochodzie latarni. Bylo sympatycznie, na koniec w takim koleczku dzieci pokazywaly swoje latarnie i André wzial ta z duchami i sowa i chodzil po calym kolku i pokazywal wszystkim jakie dzwieki wydaje sowa...bardzo przekonywujaco... Teraz spi a jak wstanie to idziemy z kolezanka i jej cora do biblioteki...na dzial dzieciecy oczywiscie... ![]()
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to moja Stworka-Potworka z wczoraj i z dziś 1. dzidzia sprząta a mamusia maluje pazurki :P 2. "kofam chrupki" :P
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2012-01-08 o 14:18 |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Karenina cudne
Cytat:
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Karenina - Ty zdolniacho! super te latarnie
![]() Gochaa - mały pomocnik aniulka - brawa za ząbek i za kilogramy![]() klask i:Co myślicie o tej macie? Opłaca się? Może któraś miałą matę z tej firmy? http://allegro.pl/mata-tiny-love-mal...913246336.html
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki przystojniak i jeszcze mamusi pomaga ![]() Cytat:
Mata fajna, ale ja jestem "uczulona" na te wszystkie rozowosci... ![]() My mielismy Tiny Love Wyspe Marzen i byla naprawde swietna...wlasnie chce ja sprzedac...w koncu... ![]()
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
|
#312 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Tiny Love Spielbogen 25 Eu (5).jpgTiny Love Spielbogen 25 Eu (6).jpgTiny Love Spielbogen 25 Eu (2).jpg Ma lusterko grajace kilka melodyjek, poduszke "czas dla brzuszka" i ciekawe elementy przyczepione do podloza. Ja jeszcze mam dzwoneczki do niego...
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Karenina Ty to masz zdolności a przede wszystkim pomysły
![]() ![]() asynastra no troche za różowo ![]() elank zatoki no to zdrówkagocha no proszę jak mamusi pomaga, a jaki dokładny hehehhe |
|
|
|
#315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:super te latarnieCytat:
Cytat:
![]() Hej hej Nareszcie po pracy,Mati wlasnie siedzi i pałaszuje zupke wiec matka wizazu sobie nie odmówi ![]()
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo
... chociaz dla mnie to powoli jest "jeszcze"... i mam nadzieje, ze ten czas szybciutko minie... chociaz ostatnio mija mi nieslychanie szybko ![]() a laternie super ![]() Cytat:
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty jak zniosłas glukoze w ciazy z Sandra bo ja łokropnie ![]()
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta mata to za różowa i za droga jak na mój gust
|
|
#319 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
Praca oddana, w sobotę obrona No i za wcześnie się cieszyłam, że lekarstwa podziałały, bo dziś znów jestem zatkana i trochę mnie nastraszyłyście z tym czyszczeniem zatok. A ja nie mam jak się oszczędzać, muszę po Olkę jeździć do żłobka, więc nie ma opcji że mogę cały dzień w domu być ;/Pietrusiu- ja też piłam kawkę w ciąży Aniulka- dla Pawełka za wagę i ząbki.A dzisiaj Ala ma 5 miesięcy i w końcu zaczęła się przewracać na boki ![]() Cytat:
A z tymi butami to tak jest gorszą od porodu?? słyszałam właśnie od kumpeli, że to czyszczenie nic przyjemnego. Ja dostaję antybiotyk i stosuję się do godzin brania, do tego aerozol do nosa i jakieś tabletki na rozrzedzenie wydzieliny. Oby pomogło ![]() żeby mi po piwko do sklepu chodziła nie no żartuję Za 2 tyg jadę w odwiedziny do sióstr do UKCytat:
Ja do dziś mam fatalną samoocenę, mega brak pewności siebie. Muszę wciąż z tym walczyć. A latarenki śliiiiiczne! Naprawdę jesteś zdolniacha i w życiu bym takiego cuda nie stworzyła.I widzę już Andre jak chodził i mówił hu huuuuuuuu! ![]() Cytat:
![]() Ja nie jestem jakąś mega przeciwniczką różu, ale z niej aż kipi!A cena!! naprawdę jest dużo fajnych mat, jest w czym wybierać |
|||
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
Więc może coś polecicie innego?
Elalank - mnie zatoki też męczą co roku. i za obronę.---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Niedługo dwunasta a Osi jeszcze nie śpi i tak jest codziennie.
|
#321 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja kupiłam uzywaną na allegro za 50zł z tiny love byłam z niej bardzo zadowolona. ja nie z tych, którzy lubią przepłacać ![]() Kareninko bardzo ładne latarnie. ty to masz pasję. ja wole grzebać w ziemi, uwielbiam przesadzać kwiatki
|
||
|
|
|
#322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze to mężowi wysłać, bo ostatnio u nas ranki są piekielne ![]() ![]() Ale tak na serio, to nie do końca zgadzam sie z tym artykułem. Ciekawe opinie są pod nim ;-) Cytat:
![]() Karenina ja też uważam że latarnie są piękne Może Ty nam zrobisz ten plakat do salonu ![]() ![]() Asy, Ty mi tu nie pisz takich rzeczy, bo mnie to starsznie denerwuje ![]() ![]() Spóźnione, ale najszczersze życzenia dla OLCI Ela, Ty się kuruj i powodzenia na obronie, choć dla Ciebie to pikuś Aniulka, gratuluję utraty wagi ![]() Suonko - ale Twoja Lenka ma fajne teksty ![]() Kto robił torta z lukrem plastycznym??? To jest w takich kostkach? To się kroi?
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-11-17 o 08:46 |
|||
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale mam dzis lenia a musze troche dom ogarnąć bo popołudniu ma kumpela przyjechac
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Konspi - a czemu?? ![]() http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow - o to Ci chodzi??
|
#325 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ani sie obejrzysz a bedzie godzina 0.... ![]() Kciuki beda! Cytat:
Ela, ja rozumiem, ale naprawde z zatokami nie ma zartow...najgorzej jak sie raz to rozwlecze... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Hehehe...byl baaardzo przekonywujaca sowa trzeba przyznac... Cytat:
Widzisz, a u mnie nawet kaktusy maja ciezkie zycie...czesto przedwczesnie zakonczone... ![]() Ale to nic takiego...fajnie przeciez ![]() Cytat:
![]() A ja po cichu, cichutenku powiem wam, ze znalazlam chyba sposob na mojego buntownika...widac efekty, jest poprawa... Cytat:
ALe jaki plakat?? Cytat:
![]() Cytat:
A my dzisiaj idziemy do mojej kolezanki wiec luzik... ![]() Witam wypozyczylam wczoraj w biblio kilka ksiazek o dzieciach w wieku naszych maluchow - o rozwoju mozgu w tym przedziale wiekowym i roznych badaniach....o sposobach radzenia sobie z buntami mniejszymi lub wikeszymi...bardzo ciekawe...
|
|
#326 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Senk ju senk ju za troskę Idę dziś jeszcze raz do lekarza, niech zobaczy czy coś lepiej. Bo wg mnie to nie bardzo.serio?? jak to możliwe?? zobacz na allegro tam jest pełno fajnych kolorowych mat i za połowę ej ceny ![]() Cytat:
![]() a niby czemu pikuś? stresuję się ![]() ja nie mam pojęcia, nie nadaję się do robienia tortów ![]() Cytat:
![]() jaki jaki? daj znać co mądrego wyczytałaś!! idę karmić Aluśkę, następnie idziemy do lekarza, odebrać Olcię i na szkolenie. I oczywiście: 100 lat dla Kamilki! Rośnij nam zdrowo! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-11-17 o 12:29 |
||
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kamilko kochana, wszystkiego najlepszego, zdrowka, radosci i wiele slonecznych dni
Cytat:
![]() przy Sandrze lekarz mi nie zlecil... generalnie bylam z niego dosc niezadowolona, bo prawdopodobnie moja anemia w czasie ciazy byla zwiazana z niedoczynnoscia tarczycy... takze pewnie mialam duzo szczescia, ze w ogole donosilam i urodzilam zdrowe dziecko ![]() a teraz przez to, ze jestem pod stala kontrola na tarczyce, biore zreszta leki, to i wskazana jest glukoza ![]() Cytat:
dla Ali za obracanieA z zatokami fakt, ze nie ma zartow, ale proponuje ci zrobic sobie takie cos: 1 lyzeczka (plaska) soli morskiej (takiej zwyklej spozywczej) 5 kropli olejku eukaliptusowego (najlepiej kup w aptece i nie daj sobie wcisnac, zadnych olejkow japonskich i innych zawierajacych menthol, bo bedziesz piszczec ... musi byc czysty eukaliptus)sol wymieszac z tym olejkiem to zalac ciepla woda (1 szklanka), zamknac i wymieszac do rozpuszczenia soli zakraplac nos co kilka godzin (przed kazdyn uzyciem wstrzasnac Tym samym olejkiem mozesz sie inhalowac :2 krople na szklanke wrzatku i dawaj nos nad pare... tylko sie nie poparz ![]() no i ostrzegam, ze przy takim czyms bedzie ci leciec z nosa... ale o to chodzi, zeby to wszystko sie odblokowalo i zeszlo z zatok proponuje rozwiazanie... zrezygnujcie z drzemek poludniowych ![]() Sandra tez miala problemy z zasypianiem tak dlugo jak spala w dzien... od kiedy przestala, to nie ma problemu, najpozniej ok 20.30 spi ![]() co prawda na poczatku wieczory, to byla masakra, ale przyzwyczaila sie, i teraz ma tak, ze w okolicach poludnia, troche jest marudna, mniej sie bawi, lubi sie przytulic, ale po 20 minutach takiego relasku akumulatory ma naladowane do samego wieczora ![]()
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam wczoraj na bilansie z Grzesiem - 89 cm wzrostu i 11,5 kg wagi i pani stwierdziła, ze za mało - tylko jak czytam po necie to bardzo róznie znajduję i według niektórych to w normie
i nie wiem czy to mało czy dużo - bo wcale nie wygląda na chudziaka
|
|
|
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Gucia - próbowaliśmy i padał o 18.00a o 23, 24 się budził i nie chciał spać.
Magda - mi się wydaje, że to w normie, podejżewam, że Oskar też ma coś koło tego, nie przejmuj się ![]()
|
#330 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O to mojej też muszę wyrobic skoro sama się rwie do kupowania rodzicom piwka ![]() Cytat:
![]() Co do maty to może weź tę gigant TL??? Starczy na dłużej, a potem też ją możesz wykorzystac ![]() Cytat:
![]() Ja też z tych co nie lubią przepłacac i takie samo zdanie mam na temat maty. Ja dostałam 2 używane, jedną po bratanicy taką zwykła baby mix, a drugą po bratanku męża FP i nie kupowałam więcej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

więc o wylegiwaniu w łóżku mogę zapomnieć

....Od razu mi lepiej na duszy... 

klask i:

i trochę mnie nastraszyłyście z tym czyszczeniem zatok. A ja nie mam jak się oszczędzać, muszę po Olkę jeździć do żłobka, więc nie ma opcji że mogę cały dzień w domu być ;/
Poszłam wymienic, ale oczywiście ten sam model nie wchodził w grę, bo oczywiście większych brak, więc wziełam inne tego samego producenta i co??? Duuuuuuże. Normalnie wymiękam

za obronę.
i tak jest codziennie.