|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Włosy teraz tylko suszę suszarką i są proste jak druty!!!!
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- o tu jest np aukcja gdzie ktoś rozlewa te środki po 50ml,nie trzeba kupować całych opakowań po 230ml. cena dosc dobra. http://allegro.pl/trwale-prostowanie...938250656.html |
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Gdzie tam w grudniu, kiedy chcesz, przecież mam kartę kredytową tżta
![]() nawet token jest w domu ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- czy to kradzież ? ![]() Moja długosć jest teraz Natkowa ![]() Mam do łopatek włosy. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
serio takie proste? marzę o takich jak mają Azjatki, proste druty.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-16 o 14:01 |
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zjadłam wczoraj i przedwczoraj. Emi bąki puszcza, ale nie takie żeby ją bolały, bardziej jej chyba koope zatwardziło, bo zrobić nie umie a ciśnie. Zjadłam jabłko mam nadzieję, że jej pomoże wydostać kupo-diabła ![]() No to teraz Domek się musi wybąkać. Moja dama śpi i śpi, tatinek ma po Nas przyjechać a ona co? W ogóle wiecie co ? zjadłam jabłko a potem kabanosa, coś jest nie tak ze mną ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Babonik no wysusza,ale chyba ma wysuszyć te krostki nie? bo Ja już nie wiem. To po co mi położna kazała Emi kąpać w krochmalu jak miała krostki suche a czym oliwisz? parafinujesz? Ja jak widziałam tylko suche placki czy na twarzy czy na brzuszku gdziekolwiek to parafina szła w ruch albo bepathen bo jest mega tłusty świeciła się jak nie powiem co JESZCE MAM PYTANIE: Dentinox dobre to jest na ząbkowanie? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-11-16 o 14:10 |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W słusznej sprawie Ja też marzę o takich włosach ![]() Baboniku dziękuję Ci bardzo |
|
|
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik a taki tłumok jak ja sobie z tym poradzi? Bo może też bym spróbowała
![]() Tylko ja nawet na farbowanie chodzę do fryzjera ...
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Zanetka- mam oliwkę do ciała z emolium.Krostki sie szybko zasuszają u nas i postają suche plamy.Musze to mocno nawilżać ,zeby skóra nie pękała,wiec krochmal chyba odpada
Marinko-włosy jak druty,jest super na prawde |
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam Twoje posty poprawiają mi humor, fajnie wszystko opisujesz A dentinox też wczoraj kupiłam, tak w razie "W" podobno jest dobry Cytat:
|
||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On właśnie jak pierdnie albo breknie to płacze Dam mu jak sie obudzi esputicon. Może w ciąży jesteś? ![]() Mąż właśnie przywiózł ten żel na ząkowanie, będziemy próbować. |
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Jacieeee- samemu tego nie zrobisz.Zrobi Ci to druga osoba,ale na tych aukcjach pisze dokładnie jak to zrobić
a jeśli nie pisze to ja Wam prześlę dokładną instrukcję obsługi.To jest proste jak drut.Serio-mi to robiła nie fryzjerka, u mnie w łazience szkoda przepłacać.Zabieg fajny i prosty,ale śmierdzący jak byk.Trzeba mieć dobrze wentyowane pomieszczenie albo robić na zewnątrz,---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Monia- ja też teraz lubię spodnie z wysokim stanem bo mi brzuch przytrzymują kurde musze zacząć robić brzuszki
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik no to się podjarałam tym prostowaniem moich kudłów
![]() Ale ze mnie taki tłuk, nawet sobie sama nic przy swoich kudłach zrobić nie potrafię Natka i Marina miałam się do Was dołączyć, ale Babonik wstawiła tą aukcję z rozlewaniem. Tylko czy to nie podróba? Babonik jak myślisz? ![]() A to tak mocno śmierdzi? naprawdę nie da rady w domu? Przeczytałam instrukcję. Sama nie ogarnę tego. Ktoś mi potrzebny do pomocy. Żona szwagierka -fryzjerka może by pomogła... Szarlotka się piecze Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-16 o 14:25 |
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
lecą teraz na MTV licealne ciąże ze Stanów
laska rodzi,a z nią w sali jest mama,tata,teściowa,tż i 3 osoby z personelu cyrk na kólkach....ostatnie co bym chciała podczas porodu to żeby mi pół rodziny w krocze zaglądało....
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że chcę A kciuki moooocno trzymam!! ![]() AgaGuernsey, fajnie że jesteś Brawa dla Antosia za odwagę i za wagę :brawo:A ja właśnie u dentystki byłam skończyć ząbka, nie chciało mi się ruszać bo jeszcze zbyt dobrze się nie czuję, no ale nie było wyjścia...Więc zahaczyłam o nową Biedronkę, z racji otwarcia fajne promocje były, kupiłam Dady po 19 zł ![]()
|
|
#614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śmierdzi cholernie,piecze nawet trochę w oczy. My robiłyśmy przy otwartym oknie w łzience wyubierane w kurtki bo już zimno było o mało sie nie pochorowałyśmy...ale czego baby nie zrobią dla urody![]() patrzyłam na komentarze tej babki co rozlewa i wygląda,że ok.w zasadzie się to opłaca kupić własnie po 50ml. spokojnie starczy. sama nie dasz rady na pewno. |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejj ile to by mi czasu zaoszczędziło przed wyjściem z prostownicą... odpisałaś BABONIKU już. A czym to śmierdzi? Jakoś chemicznie tak ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-16 o 14:30 |
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
AgaG. widziałaś ten link do apteki w Wiśniczu? Teraz już badź z nami na bieżąco.
Aania- gdzie nowa biedronka? i jakie przeceny??Ja też chcę Dady za 19zł!!!! Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-16 o 14:32 |
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prababci, babci meża, która nim sie opiekowala kilka lat
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik już włączyłam MTV
![]() Sara na macie. |
|
|
|
#619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak ładnie
Cytat:
![]() Cytat:
albo przyjaźni ale z biegem lat gdzies sie zagubił ![]() Cytat:
![]() My o wizycie, Agata fruwała pod suftem, ja niemal zawału dostałam (jak ją fizjo za nogi trzymał, głową w dół), jest lepiej, ale ciągle mamy ćwiczyć Vojte i stymulować obroty ![]() Dziękujemy za życzenia i kciuki Ja na ząbkowanie kupiłam Bobodent, ale tak bardziej w razie W bo Agacie ząbki chyba nie idą
|
|||
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do powiedzeń z kuchnią: wczoraj walnęłam tekstem "a teraz do kuchni! (maz robi malemu mleko w kubku co wieczór)" troche sie zdziwił i zawsze jak mowi "przynieś masło/cokolwiek z kuchni" ja odpowiadam "magiczne słowo?..." a on "jazda!" ![]() u mnie padał lekki snieg z deszczem (ledwo odczuwalny) i jakies chmury ciagle po niebie gonią, nie wiem czy iść na spacer po mlodego jeszcze... |
|
|
|
|
#621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tu koleżanka ma włosy przed po prostowaniu prostownicą. ma włosy puszące się,z resztkami trwałej. drugie zdjęcie po, teraz mówi,że trwalej nie ma ani śladu. |
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
ja już zamówiłam to na prostowanie. (Z kasy tż-ta
)zrobi mi koleżanka fryzjerka
|
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Scio- a jak Agatka znosi Vojtę.To przecież bolesne
biedna Agatka oby sie to jak najszybciej skończyło , ale skoro jest lepiej to super |
|
|
|
#625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy porządkach nic nie wyrzuciłam- szkoda mi ![]() Pewnie porobię zdjęcia i na szafa.pl wystawię, może ktoś kupi, albo wymienię sobie na coś innego. Cytat:
![]() Będziesz już go stosowała? Cytat:
mam nadzieję że nie! Mojej właśnie koopa poszła, ale jakaś taka licha jak na nią. JA bym zjadła coś z bitą śmietaną
|
|||
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Marinka-każde pasmo trzeba prostowac po ok 6 razy,niech koleżanka prostuje Ci przy pomocy grzebienia,żeby sobie palców nie poparzyła.Koniecznie kup jej maskę przeciwpyłową.NIech robi to w rękawiczkach.Szamponu można użyć po prostowaniu.Ale odżywka jest przeznaczona tylko do tego zabiegu.Ty jak będziesz siedzieć i będzie Cię drażnił zapach to przysłoń twarz wilgotnym ręcznikiem, skutecznie zatrzymuje opary.Tyle z moich rad na razie
aaaaaaaaaa i nakładajcie przynajmniej 1,5 cm od głowy,żeby nie pozbyć się naturalnego odbicia włosów od głowy. ja żeby nie mieć teraz klapniętych włosów za bardzo suszę włosy głową w dół. i czeszę je szczotką podczas suszenia.życze powodzenia.zrób zdjęcie przed i po i pochwal się nam wynikiem. i koniecznie myj głowę szamponem bez soli po zabiegu!a i trzeba zachować odległość : 2 tygodnie przed i po koloryzacji. Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-16 o 15:06 |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Scio a czemu w ogóle Agatka musi chodzić do fizjoterapeuty ?
Emi znudził sie już papierek po podpaskach, teraz opowiada jak to by chciała inna zabawkę O,e,a,o,e,aaaaaaaaa, maaa tralalala ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Normalnie salon fryzjerski się zrobił, a kto mi zafarbuje włosy i wybierze kolor ![]() ja nie mam cierpliwości do prostowania, nawet kupiłam sobie jakąś odżywkę, ale nie mam głowy do tego. Dla mnie ważniejsze jest to żeby włosy takie tłuste nie były ![]() zna ktoś jakiś sposób? |
|
|
|
#628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze będą Cytat:
|
|
|
#629 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Patik, a żebyś wiedziała! ona jak chce soku to sie zachowuje jak islamskie bojówki! a jak dostani butelke z sokiem, to sie do niej przytula, głaszcza, gada,, uśmiecha się, czasami wyciągnie sama smoczek z dzioba i robi mine jakby degustowała 300-letnie wino ześwirowało mi dziecko! traz znowu mam to samo, wrzeszczy o sok..Marinko, to super! Kciuki zaciskam.. ogrzwanie gazowe może człowieka z torbami puscic.. wiem cos o tym i to naprawde dobra cena!! my płacimy więcej i to duzo wiecej, a to i tak najtaniej jak sie wtedy udalo znalezc..Cytat:
|
|||||
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakiej aptece jest po 5zł?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

?

To przeze mnie...
a czym oliwisz? parafinujesz? Ja jak widziałam tylko suche placki czy na twarzy czy na brzuszku gdziekolwiek to parafina szła w ruch albo bepathen bo jest mega tłusty świeciła się jak nie powiem co 

Nas jest trójka bab, za każdym razem mama chciała siusiaka no ale nie wyszło, myślała że Emi będzie chłopczykiem ale też nie wyszło, więc jak któraś z Nas będzie miała syna to będzie zacałowany na śmierć przez babcie
no ale Ja to w życiu kreski niebieskiej nie miałam 

podobno jest dobry

cyrk na kólkach....ostatnie co bym chciała podczas porodu to żeby mi pół rodziny w krocze zaglądało....

dla miesięczniaków