Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 15:27   #841
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zadam glupie pytanie

kiedy sie podaje maluszkom te kaszki ....jak zaczynaja 4 msc czy jak koncza....

przetarte jabłuszka i marchewkę chyba po skończonych 4 mies

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

wogóle te ciuszki... temat rzeka, nie które oglądałam odkładałam bo jeszcze czas... a jak wyciągnełam to okazały się na styk pasujące a za tydzień już za małe będą

otóż to!! Ja też poodkładałam a tu już Amelia prawie z niektórych wyrosła...
Wogóle te rozmiarówki są do doopy. 56 za małe, 62 na styk, a 68 te co mam to dużo za duże

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Cytat:
dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura?
Asiu- ja ubieram w kombinezonik (pokazywałam na K.), otulam kocykiem i w śpiworek. Mi jest już zimno, więc i małą ciepło ubieram.

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Mamusie piersiowe powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki jedza? Tzn jak się zachowują przy piersi? Bo mój od jakiegoś czasu na poczatku je normalnie, ale po paru min zaczyna sie dramat. Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjem ile się musze namęczyć , żeby zjadł
I to prawie tak za każym karmieniem tak jest, no oprócz na rzie nocy i nie wiem czy to normalne
Już takie miałam myśli, że jak skończy 3 mies to przechodze na mm
A może boli go brzuszek? Bo moja właśnie tak się zachowuje jak ją dopadnie ta dolegliwość

Z okazji Filipka i Marcelka urodzin Rosną te maluszki jak na drożdżach!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-11-16 o 15:29
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:42   #842
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
to co mozna dawac maluszkom od 4 msca....?? w sensie jakis inny pokarm niz mleko...( dodatkowo)
po skończonym 4 mcc, podczytuje lipcówki i widziałam że jeszcze jest Gluten ? ale cóż to, albo kaszki

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
dziewczyny od kiedy dzieci mogą spać na poduszce?
mój kima z nami na poduszce a ta jego to taka płaska jest także myslę że nic sie nie stanie

Cytat:
Mamusie piersiowe powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki jedza? Tzn jak się zachowują przy piersi? Bo mój od jakiegoś czasu na poczatku je normalnie, ale po paru min zaczyna sie dramat. Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjem ile się musze namęczyć , żeby zjadł
I to prawie tak za każym karmieniem tak jest, no oprócz na rzie nocy i nie wiem czy to normalne
u mnie był ten sam temat.... odkąd mały je mniej więcej co 2 godziny to je ładnie, nie pręży się nie rzuca, wydaje mi się że go po pierwsze brzuszek bolał z nadmiaru jedzenia , za często go przystawiałam on jadl i jadł, teraz jak jest rzadziej problem jak ręką odjął , no i dieta nabiałowa swoje też zrobiła

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Asiu- ja ubieram w kombinezonik (pokazywałam na K.), otulam kocykiem i w śpiworek. Mi jest już zimno, więc i małą ciepło ubieram. !!
ja tez ciepło ubieram, zresztą widze że mały lubi być opatulony bo momentalnie zasypia

używanie śpiworków do spania w domu np na noc ?
Ja mam taki 74 założyłam wczoraj, trochę luzu jeszcze jest ale mały jak w nim jest to aż piszczy, w środku tylko bodziak na nim , więc nóżki gołe a małemu ciepło i chyba mu się lepiej w tym śpi , jeszcze prztestuje przez nastepne kilka dni

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:50   #843
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
od 4 miesiaca można jabłka, widziałam na słoiczkach

ja już natalce dałam podusie, ale taką całkiem płaską
słoiczki z jabłkami i marcheweczką chyba są po 4 miesiącu, potem chyba jest banan w kolejce
a kaszki po 4 miesiącu to widziałam malinową i bananową
Cytat:
Acelinka mój Adaś to jak da mu się palce to też się chce podnosić, a robi przy tym takie minki śmieszne Zawsze wtedy mówię: Jaki Adaś silny
A zazdroszcze tak długiego spania, to Adasia wczorajszy rekord to pikuś przy Tobie i Moonik

a minki są najlepsze

kurcze nie wiem dlaczego się Adaśko tak achowuje, natalka tak robi albo jak jest mega głodna a nie umie złapać dobrze cyca, albo jak jest bardzo zmęczona. W sumie teraz jej się to juz nie zdarza tak często, ale miała taki okres ze codziennie tak robiła może to jet związane z którymś skokiem rozwojowym? Bo inengo pomysłu nie mam.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hahaha, Acelinka, on Cię cysia nazywa?
W sumie mi się komponuje bo cysia to pierś- czyli wątkowa karmicielka piersią ale on czemu tak nazywa ?
nom, Cysia bo to najprostsza wersja mojego imienia dla dzieci potem już mówił Marcysia albo Marcelina, ale Cysia została do teraz mnie się Cysia w ogóle z cycem nie kojarzyła, ale teraz będzie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:57   #844
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Hej Dziewczęta
My już po szczepieniu.
Stefek mocno płakał, ale dosyć szybko się uspokoił - mój dzielny zuch
Mieliśmy ze sobą herbatkę i ona go uspokoiła bo smoczka wypluwał... Nawet się troszkę do mamy usmiechal jak go ubierałam...
Za to ja myślałam, że tam zejdę na serce...
Teraz Misiak śpi...

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A nic mi nie mow, w czwartek jedziemy do tej pani doktor i powiem jej ze od tego mleka jest o wiele gorzej i chyba wrocimy do zwyklego bebilonu, Miki pare godz dzisiaj sie meczyl z tym brzuszkiem, masowalam go i po jakims czasie z wielkim wysikiem lecialy bączule, plakal strasznie, zal mi go bylo na maxa, obiecalam mu dzisiaj ze nie bedzie juz pil tego dziadostwa, po co ma sie meczyc
No to Miki mial taki sam efekt po tym mleku co Stefan.
Ja płakałam razem z nim jak widziałam jak się męczy, napina...w końcu mu podaliśmy te co wcześniej i powiem Ci, że nawet chętniej zjadł...
Oby doktorka coś poradziła

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a która się pochwali wiesz jak dziecko pochwalisz to potem na odwrót. ja ostatnio moją do babci obgadałam, ze w dzień nie spi. babcia w odwiedziny przyszła a młoda 3 godziny spała
Hehehe dokładnie. Lepiej nie chwalić.

Cytat:
Bo twoja już duża dziewczynka mój się dopiero spina i kombinuje ale nie łapie ze palce mu pomogą we wstaniu

U nas dzisiaj 2 miesiące - aaah jak ten czas leci .

Czas nie leci, czas zapie.....

Asia za miesiąc Marcelego

A ja czekam na Tż aż wróci i śmigam do gina...pierwsza wizyta po porodzie...stresuje się jakbym pierwszy raz do niego szła
Stary 2011-11-16, 15:58   #845
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

otóż to!! Ja też poodkładałam a tu już Amelia prawie z niektórych wyrosła...
Wogóle te rozmiarówki są do doopy. 56 za małe, 62 na styk, a 68 te co mam to dużo za duże

Asiu- ja ubieram w kombinezonik (pokazywałam na K.), otulam kocykiem i w śpiworek. Mi jest już zimno, więc i małą ciepło ubieram.
ojej to rzeczywiście ciepluteńko ubierasz

a rozmiarówki to są masakryczne, mam mnóstwo bluzek na którch jest napisane że 68 to n 6-cio miesięcznie dziecko jest niektóre ciuszki sa 62 i dobre a na kombinezonie pisze 68 i jest wyraźnie za mały.
Cytat:
po skończonym 4 mcc, podczytuje lipcówki i widziałam że jeszcze jest Gluten ? ale cóż to, albo kaszki
ja tez ciepło ubieram, zresztą widze że mały lubi być opatulony bo momentalnie zasypia

Ja mam taki 74 założyłam wczoraj, trochę luzu jeszcze jest ale mały jak w nim jest to aż piszczy, w środku tylko bodziak na nim , więc nóżki gołe a małemu ciepło i chyba mu się lepiej w tym śpi , jeszcze prztestuje przez nastepne kilka dni
nom coś jest takiego że się wprowadza powoli produkty z glutenem chyba najpierw jakoś po 1 łyżeczce kaszki do dziecięcej kaszki czy jakoś tak, póki co jestem z tego kompletnie zielona, chyba czas się powoli edukować na ten temat

ja mam też ale jeszcze nie używałam. Dałam jej kołderke do łóżeczka, nie odkopuje się spod niej ani nie chowa się to chyba jest ok

Chciałam iśc obiad robić i natalka się obudziła pospała całe 10 minut, a myślałam że jak spacerek był krótki to sobie więcej popołudniem pokima, a tu klops no nic będzie trzeba leżaczek do kuchni zanieśc i może coś da się zrobić
Stary 2011-11-16, 16:23   #846
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
p

ja mam, ale nie używam mała się nie odkopuje

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ale nie jest zapocona, więc myślę, że jest ok. Tata to wogóle na mnie krzyczy, że ja na takie zimno z dzieckiem wychodzę, sąsiadka też krzywo patrzy

Cotka, Małgosia - Wy też matki wariatki niedawno pisałyście, że chcecie dość szybko drugiego maluszka. Jak szybko? Kiedy planujecie starania?

Czas edycji: 2011-11-16 o 16:25
Stary 2011-11-16, 16:46   #847
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wpadłam na chwilę się przywitać nie nadrobię Was niestety, bo za chwilę wpadają znajomi w odwiedziny
Ale pochwalę się, że się dziś wyspaliśmy Mały spał od 21ej do 2:30, później od 3ej do 6tej, trochę pomarudził i później jeszcze do 9:30 wypił mleko i kolejne 3h teraz też śpi, az się zastanawiam czy mu co nie jest, że ciągle śpiocha
miłego wieczorku

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:46   #848
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

ale nie jest zapocona, więc myślę, że jest ok. Tata to wogóle na mnie krzyczy, że ja na takie zimno z dzieckiem wychodzę, sąsiadka też krzywo patrzy

Cotka, Małgosia - Wy też matki wariatki niedawno pisałyście, że chcecie dość szybko drugiego maluszka. Jak szybko? Kiedy planujecie starania?
Nawet nie mów, wczoraj był u mnie 1 stopień a ja z mamą wzięłam natalke i na miasto na spacerek, akurat babcia zadzwoniła do mojej mamy i sie pyta czy jedziemy autem na to miasto, mama mówi że spacerkiem to babcia od razu lament gdzie tak dziecko ziębimy ciekawe co powie jak będe z nią wychodzić przy -10
w ogóle to chciałam sobie płaszczyk kupić jakiś ładny i w tym celu szłyśmy na miasto, bo ostatnio zimowy kupowałam chyba z 4 lata temu okazało się że z tego który mi się podobał potrzebuje rozmiar 40 a wszystko przez moje cycuchy. Niestety nie było akurat w tym kolorze co chciałam i na pocieszenie kupiłam sobie spódniczke, a co no i oczywiście śliczności dla Natalci

pytanie nie kierowane do mnie ale ja też matka wariatka plan mam taki ze na wiosne zaczynam roznosić cv z myślą żeby się gdzieś w przedszkolu lub szkole załapać od września, jeżeli się uda wcześniej na jakieś zastępstwo to też ok no i jak już dostane umowe normalną to możemy się starać o braciszka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:51
Stary 2011-11-16, 17:00   #849
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

UOTE=stokrotka_;30528412]

i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje więc zaakceptowali wszystko.niech szybko drukują.i tylko czekać aż przyślą

a i zapisałam Sarę na szczepienie na piątek..to na 2 m-ce..[/QUOTE]
to super, że paszport będzie na czas
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
melduje się przed odcięciem od swiata- do 18 bez prundu

Martusia- u nas właśnie sudocrem nic nie zdziałał, potem poszła w ruch mąka ziemniaczana- wg zaleceń mej mamy, i niby bylo juz lepiej i znow od wczoraj ogien na tyleczku. No to teraz uzywam masci/kremu polecanego przez brata. Mam nadzieje,ze pomoze. Przewijam malego co 2- 2,5 h co by mu nic nie zalegalo. Ech bidulek.
o kurcze szkoda, że nie działa, pewnie na każde dziecko co innego, więc obys coś szybko znalazła na te odparzenia
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Pod koniec tyg. przeprowadzamy małego do jego pokoiku... Do tej pory był tam pokój komputerowy. Wczoraj tż kupił lapka więc mam już stale dostęp do neta. A mały wreszcie będzie mógł spokojnie spać (a my funkcjonować) za jedynymi drzwiami w naszym mieszkaniu (nie licząc wyjściowych i do kibelka).
No to referat walnęłam
to a decyzję odnośnie nowego pokoiku synka
Cytat:
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam

Nie puszczamy i super ze wszystko idzie ladnie do przodu

Moze nasze dzieci nie maja alergii
Lullka ale jaja, niedość że człowiek chce być dobry i się nie awanturować to baba ma tupet, rzeczywiście żal.pl brak słów i jeszcze za tą dobroć Ł. ma płacić masakra

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
J.
Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia.

.
mam ten sam smoczek i małemu też podchodzi

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-16, 17:10   #850
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczęta
My już po szczepieniu.
Mieliśmy ze sobą herbatkę i ona go uspokoiła bo smoczka wypluwał... Nawet się troszkę do mamy usmiechal jak go ubierałam...
Teraz Misiak śpi...

No to Miki mial taki sam efekt po tym mleku co Stefan.
Ja płakałam razem z nim jak widziałam jak się męczy, napina...w końcu mu podaliśmy te co wcześniej i powiem Ci, że nawet chętniej zjadł...
Oby doktorka coś poradziła

Hehehe dokładnie. Lepiej nie chwalić.

Czas nie leci, czas zapie.....

Asia za miesiąc Marcelego

A ja czekam na Tż aż wróci i śmigam do gina...pierwsza wizyta po porodzie...stresuje się jakbym pierwszy raz do niego szła
no to brawo dla Stefanka ze taki dzielny na szczepieniu był
wydaje mi sie ze dla nas to wieksze przezycie niz dla maluszków - matki wariatki jak powstrzymywałam sie od placzu jak moja niunia tak cierpiała

ja tez sie musze wybrac do gina wreszcie ale najpierw musze porzadek na dole zrobic boje sie golic przy tej ranie po cc
Cytat:

a rozmiarówki to są masakryczne, mam mnóstwo bluzek na którch jest napisane że 68 to n 6-cio miesięcznie dziecko jest niektóre ciuszki sa 62 i dobre a na kombinezonie pisze 68 i jest wyraźnie za mały.

nom coś jest takiego że się wprowadza powoli produkty z glutenem chyba najpierw jakoś po 1 łyżeczce kaszki do dziecięcej kaszki czy jakoś tak, póki co jestem z tego kompletnie zielona, chyba czas się powoli edukować na ten temat

ja mam też ale jeszcze nie używałam. Dałam jej kołderke do łóżeczka, nie odkopuje się spod niej ani nie chowa się to chyba jest ok

Chciałam iśc obiad robić i natalka się obudziła pospała całe 10 minut, a myślałam że jak spacerek był krótki to sobie więcej popołudniem pokima, a tu klops no nic będzie trzeba leżaczek do kuchni zanieśc i może coś da się zrobić
rozmiary dzieciowych ubranek to faktycznie strasznie pomieszane ja musze porzadek w szafie zrobic bo jeszcze leża ubranka te całkiem małe ale jakos sentyment do nich mam
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka wpadłam na chwilę się przywitać nie nadrobię Was niestety, bo za chwilę wpadają znajomi w odwiedziny
Ale pochwalę się, że się dziś wyspaliśmy Mały spał od 21ej do 2:30, później od 3ej do 6tej, trochę pomarudził i później jeszcze do 9:30 wypił mleko i kolejne 3h teraz też śpi, az się zastanawiam czy mu co nie jest, że ciągle śpiocha
miłego wieczorku

to chyba tylko ja dzis w nocy nie pospałam mała sobie drzemki ucina a jak chce sie połozyc i zasnac obok niej to sie hrabina budzi

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:12   #851
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

mój też tak robił, chwilę pił, później wypluwał, wkładałam mu na siłę to ryk i ryk. Więc po miesiącu przeszłam na mm. Ja z tych co jak maja się denerwować, że dziecko głodne i mieć złe samopoczucie to nie ma się co męczyć. I mały od poniedziałku jest tylko na mm, a ja stosuje rady Miss alby laktacja ustąpiła

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-16, 17:19   #852
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Acelinka też w h&m się rozpływałam. Ale stwierdziłam,że becikowe to by było za mało na to wszystko co bym chciała kupić
Ja na pocieszenie wczoraj w h&m kupiłam małej czapeczkę, zawsze coś a majątku nie kosztowała
Cytat:
Napewno bedzie dobrze z bioderkami nie przejmuj sie, my chyba jako jedyni na forum nie bylismy jeszcze szczepieni
Nie jedyni. Monia kończy pojutrze 2 miesiące i dalej niezaszczepiona
Cytat:

co do suchej skóry to własnei wczoraj zauwazyłam ze mały ma strasznie sucha i sie łuszczy, kapie w oilatum i potem jeszcze oliwka smaruje-chyba to oilatum jest do dup..... bo podejrzewam ze to przez to mu sie łuszczy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura?
Oilatum u nas tylko wysuszało skórę. Ja wlewam trochę oliwki Hipp do kąpieli i skóra jest miło nawilżona. A do mycia stosujemy mydło babydream (niby lekarka kazała Bambino kupić, ale akurat miałam to Rossmanowskie w domu) i jest lepiej niż po żelach do mycia.

Kombinezon na razie zakładam polarkowy, taki podszyty bawełną ale nie za gruby. Mała ma ciepłą szyję, więc myślę że jest ok.
Cytat:
to co mozna dawac maluszkom od 4 msca....?? w sensie jakis inny pokarm niz mleko...( dodatkowo)
http://www.bobovita.pl/wiadomosci/5-...enia_niemowlat
Na tej stronie jest fajnie opisane i są tabelki w pdf. Osobno dla niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym i osobno dla karmionych piersią.
"Od 5 miesiąca zupa-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny
(2-3 g na 100 ml) – 1 x dziennie"

Cytat:

Acelinka mój Adaś to jak da mu się palce to też się chce podnosić, a robi przy tym takie minki śmieszne Zawsze wtedy mówię: Jaki Adaś silny

U mnie było identycznie, wrzask po jakiś 5-10min. karmienia. Było widać, że małą boli brzuszek. Na szczęście przeszło. Zmniejszyłam ilość zjadanego nabiału (bo całkiem nie umiem odstawić), cera się jej poprawiła i chyba ten brzuszek tak nie boli. Choć my teraz na kropelkach jedziemy, więc nie wiem co tak naprawdę pomogło...

Cytat:
Ja używam od początku. My nawet pościeli nie mamy żadnej, tylko śpiworki i myślę, że małej pasuje, a ja wiem że jak kopie nóżkami to się nie odkryje
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:25   #853
danika
Zakorzenienie

hej kochane

moja córcia dzisiaj odpukać wróciła do normy bo wczoraj to juz myslałam ze ducha wyzionę...darła sie do wieczora, i w kąpieli tez. Potem nie chciała zasnąć w kołysce, chyba z godzinę TZ z nią sie użerał, głaskał, tulił, bujał
o własnie sie obudziła i kwęka....głodna pewnie bedzie butla

juz po butli nuska czyta z mamą internet

a ja byłam u fryzjera włoski pofarbowane i podcięte koncówki

Cytat:

miałam pytac czy wypadaja wam włosy, bo mi masakrycznie juz nie wiem co robic...
wypadają maskarycznie - moja fryzjerka mowi ze ze 3 miesiące mogą tak wypadać a nawet dłuzej

Cytat:
Byliśmy dziś na badaniu bioderek - wszytko ok
brawo

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Sis moja mała śpi niemal całe dnie tak jak Ci mówiłam przez tel. Budzi się na pierś, czasem na przytulasa i znów zasypia. Teraz jak czytam że Wasze dzieci takie żywotne (i przypominam sobie że K. też tyle nie spał) to się zaczynam bać czy z nią wszystko ok
hej kochana fajnie ze sie odzywasz a konradek jest boski

Cytat:
my dzis nie wychodziłysmy bo nie dosć ze zimno to sniegiem posypało i taka jakaś mokra mgła była, ale jutro ma byc lepiej to spacerek bedzie

i do pracy jutro musze podjechac zeby w koncu wziąć kasę z ubezpieczenia bedzie akurat na chrzciny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:38   #854
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

pytanie nie kierowane do mnie ale ja też matka wariatka plan mam taki ze na wiosne zaczynam roznosić cv z myślą żeby się gdzieś w przedszkolu lub szkole załapać od września, jeżeli się uda wcześniej na jakieś zastępstwo to też ok no i jak już dostane umowe normalną to możemy się starać o braciszka
za zakupy , szkoda że płaszczyka nie upolowałaś fajnego, ale może jeszcze coś Ci się trafi
a jaka to jest "normalna umowa" - ta na rok, czy na czas nieokreślony?
(bo pierwsza umowa to zazwyczaj okres próbny, potem na rok, na rok i czas nieokreślony)

Stary 2011-11-16, 17:52   #855
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
za zakupy , szkoda że płaszczyka nie upolowałaś fajnego, ale może jeszcze coś Ci się trafi
a jaka to jest "normalna umowa" - ta na rok, czy na czas nieokreślony?
(bo pierwsza umowa to zazwyczaj okres próbny, potem na rok, na rok i czas nieokreślony)
w przedszkolach czy szkołach dawają umowy na rok od września do czerwca albo sierpnia i potem znowu od września i tak wkoło macieju. Trudno teraz o umowe na stałe taką to już mają chyba tylko nauczycielki przed emeryturą z normalną umową chodziło mi o to że umowa o prace, bo w firmie miałam umowe o dzieło wiec teraz nawet macierzyńskeigo nie mam, moge wrócić do tej firmy ale nie chce na taką umowe

Płaszczyki ma pani dostać w sobote to może będzie ta 40 z koloru który chce
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

my dzis nie wychodziłysmy bo nie dosć ze zimno to sniegiem posypało i taka jakaś mokra mgła była, ale jutro ma byc lepiej to spacerek bedzie

i do pracy jutro musze podjechac zeby w koncu wziąć kasę z ubezpieczenia bedzie akurat na chrzciny
śnieg, olaboga

za fryzjera

my w tym miesiącu becikowe dostaniemy bo dopiero wniosek złożyłam przeleje na konto oszczęnościowe natalci i niech sobie czekają pieniązki aż będą potrzebne
Stary 2011-11-16, 18:27   #856
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
normalne, normalne dzieci są różne, jak śpi to rośnie i mama odpoczywa
to ja się naodpoczywam na zaś chyba

Cytat:
mooonik kąpiemy raczej nie na głoda... nie jest wykarmiony "pod koreczek", ale nie głodny...tyle, że z reguły bardzo już zmęczony... Ale nie kładę go spać bo boję się, że załączy mu sie już nocne spanie i przebudzi się dopiero koło 22-23... to na kąpiel już za późno
Jak dziś będzie chciał śpiochać to go chyba położę...i zobaczę jak długo pośpi
gratuluję śpiochania nocnego i zazdraszczam. Karmisz mm? Kochana widocznie maleńka tyle potrzebuje snu... jak dzieci śpią to rosną
kiedyś czytałam,żeby przy karmieniu piersią robić tak, żeby mniej więcej godzinę przed kąpielą dać dziecku troszkę mleka, żeby nie było całkiem głodne, wykąpać i potem "dotankować" do pełna i wyciszyć dziecko i wtedy powinno usnąć- tyle tam było w teorii, w praktyce wiadomo, że bywa różnie A wydaje mi się, że jak jest zmęczony przed kąpielą to po, powinien szybko zasnąć, może macie za chłodną wodę i go pobudza
tak, karmię mm i u mnie to troszkę inaczej bo jak dam jeść ok. 16-17 to raczej już nie śpi do kąpieli i wtedy po, jak się naje zasypia od razu.

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
jak Ty to robisz ze tak CI spi? w dzien z nia sie cały czas bawisz czy jak ?
no właśnie nic specjalnego nie robię, po prostu tak ma wczoraj chyba pisałam jak mniej więcej nasz dzień wygląda

Cytat:
To fajnie masz z tym spaniem Moj 24-7
to też dużo, pociesza mnie to, bo ja już poszukałam w necie i się naczytałam

Cytat:
Zapamietal, podal mi przez tel wiec zapisalam a co teraz, no nie wiem, dzisiaj jest w wawie wiec nie da rady wszystkiego pozalatwiac ale jutrpo z samego rana bedzie dzwonil do ubezpieczalni i wszystko odkrecal, to sluzbowe auto dlatego wyszla taka lipa, nie zadzwonil na miejscu zdarzenia i sie okazalo ze nie dostanie jakiegos raportu ktory spisuje policja wlasnie w tym momencie a ten raport bedzie potrzebny do ubezpieczalni zeby pokryli szkody wiec totalna maniana.
no to dobrze, że macie numery tym bardziej, że auto służbowe. W taki razie na jutro

Cytat:
na moja Oilatum tez nie dziala....wydaje mi sie , ze jak ja w tym kapalam to jej sie bardziej wysuszyla skora........
ja miałam tylko jakieś próbki oilatum i miałam właśnie takie wrażenie, że skóra była bardziej sucha po nim, a po próbce kremiku do twarzy wsypało małej krostkami tak, że szok

Cytat:
a u mnie ciemieniucha na całejjjj głowce jest to mnie czeka piękne wyczesywanie
a czym wyczesujesz? bo tą szczoteczką miękką co ja mam ( i pewnie Wy też bo chyba najbardziej popularna ) to się nie nawyczesuję zbytnio

Cytat:
ja zjadłam chleb w jajku i już następnego był efekt na buzi małego
chleb w jajku może na kolację zrobię ..

Cytat:
wogóle te ciuszki... temat rzeka, nie które oglądałam odkładałam bo jeszcze czas... a jak wyciągnełam to okazały się na styk pasujące a za tydzień już za małe będą
ja robiłam tak samo teraz nie patrzę tylko zakładam, żeby nie było, że nie miała na sobie ani razu- a i tak już mam dużą reklamówę odłożoną- część w ogóle była za mała na moją długonogą
a w ogóle się zastanawiam czy przejeździmy w gondoli zimę czy nie będzie trzeba zmienić na spacerówkę wcześniej od kiedy można w ogóle przejść na spacerowy?

Cytat:

ja mam cienki polarkowy - zimowe będę zakładać jak będzie zima i ujemna temp

a dziś mi na spacerze babka- obca ofc - powiedziała, że za zimno na spacer z takim maluchem - ani wiatru, ani deszczu spokojnie na dworze to co mam siedzieć w domu i kisnąć? a potem w zimie się będę bała wyjść żeby nie przeziębić
ale fakt faktem nie widziałam żadnej mamy z gondolą jak chodziłam- a byłam ok. godziny

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:45   #857
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
nasza nie chce spać w śpiworku, ona się tak wierzga przez noc, że ją czasem zastaję w poprzek łóżeczka z nóżkami między szczebelkami

Cytat:
Hej Dziewczęta
My już po szczepieniu.
Teraz Misiak śpi...

brawo dla dzielnego Stefcia a dla mamy przytulasek, niech już się nie smuta

też miałam wczoraj mieć wizytę, wredna @ no

Cytat:
ja nie Cotka ni Małgosia ale też chce drugie szybko
chciałabym zacząć starania jak Julik skończy rok -taka różnica by mi pasowała no i jakby się udało w tym samym czy podobnym terminie być w ciąży co teraz to by było super

Cytat:
no to super pospał

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
rozmiary dzieciowych ubranek to faktycznie strasznie pomieszane ja musze porzadek w szafie zrobic bo jeszcze leża ubranka te całkiem małe ale jakos sentyment do nich mam
mi też żal tych ubranek a najbardziej mi szkoda takie pajaca z Kłapouchym, którego nie miała ani razu bo się za duża urodziła

Cytat:
moja córcia dzisiaj odpukać wróciła do normy bo wczoraj to juz myslałam ze ducha wyzionę...darła sie do wieczora, i w kąpieli tez. Potem nie chciała zasnąć w kołysce, chyba z godzinę TZ z nią sie użerał, głaskał, tulił, bujał
noo to oby się na dobre naprawiła

Cytat:
chytry plan

z tym spaniem to Wy mi zazdrościcie a ja się przejmuję, że za dużo śpi - ot wariatka i już wolę opcję, że mi się raz w nocy budzi, jakoś spokojniejsza jestem wtedy

Julitka

Stary 2011-11-16, 18:50   #858
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ja mam, ale nie używam mała się nie odkopuje

Ja nie wiem, chciałabym studia skończyć,ale z drugiej strony 3 lata roznicy pomiedzy dziecmi to srednio.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:54   #859
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja polecam Sab Simplex - tylko i wyłącznie !!!
Też próbowałam inne cuda - Bobotic, probiotyk Bio Gaię (36zł za 15ml !), a w końcu zdecydowałam się na Sab i jest super ! Warto wydać te 40zł, naprawdę
Ja mam nadzieję, że i nam pomoże bo tak mi żal mopsika jak widzę że się tak strasznie męczy

Cytat:
[/COLOR]a mój Synuś dziś kończy miesiąc[COLOR="Silver"]
Gratulacje za skończony miesiąc

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Melduję, że skok rozwojowy zakończył się powodzeniem Szymon pięknie gaworzy i zaczął spać w ciągu dnia - co prawda ululany w wózku, ale od piątku są conajmniej 3 drzemki po 1h

Poza tym wreszcie słyszę normalnie i obyło się bez lekarza dzisiaj
Super, że masz już skok za sobą i że w końcu normalnie słyszysz
Zastanawiam się kiedy mój Błażejek zacznie gaworzyć

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
No dobra- mamy za sobą totalnie nieprzespaną noc. Od 1 nad ranem stękania, marudzenie, okropny płacz. Zamówiłam 3 butelki tego specyfiku. Zobaczymy czy pomoże. Najgorsze jest to, że coraz bardziej myślę, że to dyschezja a nie kolki.

Bardzo uważam na to co jem, mały jest karmiony wyłącznie piersią, odbija a jak przychodzi do zrobienia bączków bądź kupki to strasznie płacze po czym wylatuje piękna kupka (jest ich kilka dziennie). Zazwyczaj kupkę zrobi przy karmieniu jak się troszkę rozluźni. Czy któraś z was ma u maluszka zdiagnozowane to schorzenie? Pamiętam rozmowę na ten temat (jakieś 3 wątki wstecz
Co do tej dyschezji to mi się wydaje, że mój mopsik to ma...to co napisałaś, to wypisz wymaluj opis dolegliwości jakie trapią mojego synka . Do tego mojego maluszka męczy refluks przynajmniej tak stwierdziła pani dr jak jej opisałam, jak zachowuje się Błażejek podczas karmienia.

Cytat:
pupe smarujemy za kazdym razem, raz linomagiem, raz nivea. Ale nuska wali strasznie duzo kup wiec wole smarowac zeby sie nie odparzyła
Ja też smaruję mojemu synkowi pupcię przy każdej zmianie pieluszki bo on ma strasznie delikatną pupcię mój mały książę i jeśli mu nie posmaruję, to od razu robią się mu odparzenia

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ważne pytanie: PESEL - macie już nadany?? Czy to przysyłają do domu czy trzeba go fdzieś odbierać, np w USC?? Eryk skończył 2 miechy, a PESELu nie mamy.
My mamy nadany pesel już jakieś 3 tyg temu...czekaliśmy na niego jakieś 3 tyg i mąż musiał iść po niego osobiście z aktem urodzenia, pani wbiła nam nr pesel z tyłu

Pierwsza część mojego nadrabiania
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:50   #860
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej!
Chyba rozchorowałam się na dobre Co dzień to gorzej się czuję, jutro chyba skoczę do lekarki, żeby mnie osłuchała, bo oprócz mega kataru (przez co spać nie mogę, nic mi nosa nie odtyka na dobre) od dziś mam jeszcze kaszel i to taki, że mnie w klatce boli
Co ciekawe, Benik ma tylko mały katar i czuje się chyba dobrze, bo śpi, je i zachowuje się normalnie
Biedactwo zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A to się popisałam Byłam pewna, że tylko osobiście można to odebrać, ale widać to tylko na mojej wsi

A jest tu jakaś mama, której dziecko śpi ładnie i w dzień i w nocy?
Ja na pewno do niej nie należę

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
co go gazów to moja tez ładne i głosne bączki puszcza dzis nawet w poczekalni u lekarza sobie puszczała ze wszyscy słyszeli i jak ja wazyli to tez dała koncert
: hahaha: dobre a nikt się dziwnie nie patrzył, że to może Ty

Cytat:
Byliśmy dziś na badaniu bioderek - wszytko ok
Super my jeszcze przed badaniem

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
to fajnie że wszystko dobrze =)
My dzisiaj byliśmy po pesel i dostaliśmy album do uzupełniania fotkami Małego i zapiskami oraz d dyplom pasowania na obywatela Ochoty (Mojej dzielnicy) =)
Za jakiś czas zmykam do dentysty =/
My dostaliśmy dokładnie to samo bo też mieszkam na Ochocie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja w sumie na początku niczym nie samrowałam pupy- tylko przecierałam wacikiem z wodą lub chusteczką Pampers, potem zaczeliśmy trochę oliwić parafiną bo sucho było, a obecnie to walczymy z odparzeniem Mama kazała zasypywac mąkaziemniaczaną- nie pomogło, niby była już poprawa,a dziś znów strasznie czerwono Zaczynamy smarowac Linodermem- mam nadzieje,ze pomoze, bo mam wrazenie ,ze maly od tego dodatkowo marudkuje
Jak Błażejkowi zrobiły się odparzenia, to też próbowałam wszystkiego łącznie z mąką ziemniaczaną W naszym wypadku poskutkował przemywanie pupy rumiankiem przy każdym przewijaniu i smarowanie maścią na odparzenia Bepanthen
Jak wygoiłam odparzenie to pediatra polecił smarowanie pupy Sudocremem ale NAPRAWDĘ GRUBĄ WARSTWĄ

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
witam na odchowalni dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące znów pojadę mało oryginalnym tekstem - ale ten czas leci
więcej napisze jak się wkleję w rozmowę
Gratulacje za skończone dwa miesiące

Cytat:
Dziewczyny jak to u Was wygląda... po kąpieli papu i usypianie? Czy dajecie jeszcze Waszym maleństwom trochę czasu... Niby kąpiel powinna relaksować i wyciszać maluchy. Nasz jest często bardzo pobudzony (zwłaszcza, że tuż przed kąpielą prawie usypia).
Tak ja tak robię tylko jeszcze przed kąpielą daje małemu cyca, potem kąpiel cyc i usypianie Niestety czasem kąpiel nie wystarcza na wyciszenie i po cycu gaszę światło, włącza melodyjkę z FP, nocną lampkę i lulam mopsika do czasu aż nie zaśnie czasem schodzi mi nawet godzinę

Cytat:
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam
Co za babsko normalnie chamstwo!!!!

Cytat:
A ja kupiłam tego MAM Perfect( w tej promocji z apteki DoZ za 19zł)... i mała go nie chce... on jest strasznie szeroki, co z tego że wąski, ledwo jej go do buzi wkładam. Może za jakiś czas, jak trochę podrośnie jeszcze spróbujemy, on jest niby do 6 miesięcy....
Oczywiście trafił nam się niebieskie...dla dziewczynki, a jakże
A pudełko do sterylizacji w mikrofalówce fajne, niby wolno stosować tylko ze smoczkami ich firmy, ale innego też włożyłam i było ok.
Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia.

U nas na odparzenie pomogła maść Bepanthen, żadne sudocremy czy linomagi nie działały
Ja też mam smoczek MAM Perfect i mój synek go zaakceptował a co do maści to ja też ja stosuję i jest super

...jeszcze trochę i was nadrobię ale to za chwilę, bo idę wykąpać mojego brzdąca, bo mąż dzisiaj do późna w pracy
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:56   #861
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pocieszenie wczoraj w h&m kupiłam małej czapeczkę, zawsze coś a majątku nie kosztowała
tez czesto wychodze z hm z czapą albo skarpetkami i od razu mi lepiej

Cytat:
w przedszkolach czy szkołach dawają umowy na rok od września do czerwca albo sierpnia i potem znowu od września i tak wkoło macieju. Trudno teraz o umowe na stałe taką to już mają chyba tylko nauczycielki przed emeryturą z normalną umową chodziło mi o to że umowa o prace, bo w firmie miałam umowe o dzieło wiec teraz nawet macierzyńskeigo nie mam, moge wrócić do tej firmy ale nie chce na taką umowe

no to za umowę i za płaszczyk
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:02   #862
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

śnieg, olaboga
aaa to widzę inne zasady czyli jak się uda to staranka za rok, tak?

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

ja nie Cotka ni Małgosia a/le też chce drugie szybko
chciałabym zacząć starania jak Julik skończy rok -taka różnica by mi pasowała no i jakby się udało w tym samym czy podobnym terminie być w ciąży co teraz to by było super
też szybciutko, a Ty pracujesz? Wracasz po macierzyńskim?

Cytat:
Ja nie wiem, chciałabym studia skończyć,ale z drugiej strony 3 lata roznicy pomiedzy dziecmi to srednio.
A czemu 3 lata to kiepsko? Ja właśnie myślałam zacząć starania jakoś w 2014, ale się zobaczy co życie pokaże

Stary 2011-11-16, 20:28   #863
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
hm a ja wiem, myśle o 1,5 roku różnicy , max dwa lata
a Ty o jakiej przerwie myślałaś?

Cytat:
Nie jedyni. Monia kończy pojutrze 2 miesiące i dalej niezaszczepiona

Ja używam od początku. My nawet pościeli nie mamy żadnej, tylko śpiworki i myślę, że małej pasuje, a ja wiem że jak kopie nóżkami to się nie odkryje
mój prawie 3 i też nie zaszczepiony
no właśnie mój tak się rzuca na wszystkie strony że wiecznie rozkopany jest pod kołderka

Cytat:
a czym wyczesujesz? bo tą szczoteczką miękką co ja mam ( i pewnie Wy też bo chyba najbardziej popularna ) to się nie nawyczesuję zbytnio
a w ogóle się zastanawiam czy przejeździmy w gondoli zimę czy nie będzie trzeba zmienić na spacerówkę wcześniej od kiedy można w ogóle przejść na spacerowy?
ta miekk szczoteczka to o dupę potłuc kupiłm miekką szczoteczkę do zębów
właśnie od kiedy spacerówka ? Mój to nie długo wyrosnie z tej gondoli

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:43   #864
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Małgoś - ja jednak myślałam nad większą różnicą wieku. Ze względu na wychowawczy i na budowę, żeby drugi maluszek już w nowym domku się urodził, a na budowę musimy liczyć co najmniej 2 lata - czyli przy dobrych wiatrach wprowadzimy się w 2013-14

Czas edycji: 2011-11-17 o 12:33
Stary 2011-11-16, 20:45   #865
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Ale ja nie mowie o kremie tylko plynie do kapieli i wydaje mi sie ze nawet jesli dostaniesz na to recepte to i tak zaplacisz
nie wiem co mozna podawac, napewno sa jakies gerberki chyba czy cus? chyba ze to od 6 mc, nie wiem sama
Lula wszystkie recepty na mnie i mala do roku czasu mam za darmo.........za to lubie ten kraj....a i jeszcze dentyste mam za free.....

Cytat:
od 4 miesiaca można jabłka, widziałam na słoiczkach

wiem kochana ze od 4 msca tylko wlasnie zastanawialam sie czy musi byc skonczony 4 msc??
Moja spi juz na poduszce ale na takiej cieniutkiej.....

Cytat:

achu ciachu i też już będzie siadać

ja chyba takiej jednej sukenusi nie odpuszcze, podsune chrzestnemu pomysł na prezent mikołajkowy

o to ja tez moja sis poprosze o ladny prezent.... a co...

na siłe na pewno nie można, jak się samo podciąga to inna sprawa, ale też tak natalce nie pozwalam za dużo 2-3 razy i dosyć

nic na sile .....czasami widze ze nie chce...ale czasami jest taka z tego zadowolona

po skończonym 4 miesiącu

dzieki

wczoraj w rossmanie widziałam że są mm, kaszki i słoiczki z BabyDream, mają fajne ceny ciekawe jak smakowo, czy dobre

moze sprobuj....

też tak właśnie pochowałam jak natalka dostawała coś większego a ostatnio patrze a to wszystko już na nią dobre

mam ciepłą kurteczke, no ale kombinezon też się przydaje, chciałam kupić ale bratowej się przypomniało że ma taki akurat na niunie więc zapożyczy nam

współczuje z tym jedzeniem

a my ciemieniuszke też mamy, na szczęście nie za dużą i już ładnie schodzi

my tez mamy mala....i oliwka srednio pomaga...

Cytat:

dzieki

Cytat:
Hej Dziewczęta
My już po szczepieniu.
Teraz Misiak śpi...

brawa za dzielnego Stefka... i za wizyte...

Cytat:
miłego wieczorku
super ze maly dal pospac mamusi.....a Ty korzystaj z tego i sie nie zamartwiaj....

Cytat:
hej kochane

o własnie sie obudziła i kwęka....głodna pewnie bedzie butla

juz po butli nuska czyta z mamą internet

wypadają maskarycznie - moja fryzjerka mowi ze ze 3 miesiące mogą tak wypadać a nawet dłuzej

za fryzjera....

ja zaliczylam dzisiaj kosmetyczke i nawet brwi sobie zrobilam...

Cytat:
nasza nie chce spać w śpiworku, ona się tak wierzga przez noc, że ją czasem zastaję w poprzek łóżeczka z nóżkami między szczebelkami

mam spiworek ale jeszcze go nie uzylam....

brawo dla dzielnego Stefcia a dla mamy przytulasek, niech już się nie smuta

też miałam wczoraj mieć wizytę, wredna @ no

ja nie Cotka ni Małgosia ale też chce drugie szybko

a ja jesli sie zdecyduje juz tak na 100 % to zaczne starania jak mala skonczy 3 lata....taka roznica bedzie dla mnie ok....

z tym spaniem to Wy mi zazdrościcie a ja się przejmuję, że za dużo śpi - ot wariatka i już wolę opcję, że mi się raz w nocy budzi, jakoś spokojniejsza jestem wtedy

fajnie ze Ci spi duzo.....ciesz sie tym i na pewno wszystko jest ok....

Stary 2011-11-16, 20:49   #866
mooonik
Zakorzenienie

Bruma mówisz na synka mopsik- jak słodko

Cytat:
czemu średnio? Cotka Ty młoda jesteś tak jak i Aga mi by taka różnica własnie pasowała- tak mamy z rodzeństwem( ja i moja sis 3lata, sis i brat 4l) i jest fajnie ale niestety ja nie młodnieje

Cytat:
też szybciutko, a Ty pracujesz? Wracasz po macierzyńskim?
nie, Aguś nie pracuję, a szybko bo czas goni a mamy plan na biznes i liczę, że w przyszłym roku ruszymy...

Cytat:
ta miekk szczoteczka to o dupę potłuc kupiłm miekką szczoteczkę do zębów
właśnie od kiedy spacerówka ? Mój to nie długo wyrosnie z tej gondoli
oo szczoteczka może dać radę, na razie najlepiej idzie paznokciami

Monia ale darmowe recepty oznacza, że idziesz do apteki i dostajesz produkty za free??

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-16 o 20:53
Stary 2011-11-16, 20:55   #867
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja co prawda karmie mm ale u mnie karmienie wyglada tak samo...
od jakiegos czasu jak daje jej butle to ladnie je a potem zaczyna kopac nozkami, krecic glowa na lewo i prawo....sprawdzalam czy nie chce juz...ale ona dalej ciagnie i pije...i tak jest od jakiegos czasu....w nocy tego problemu nie ma....i co chodzi....

AneczkaJ

dzieki za linka ....ale swoja droga napisane tam jest Nowy schemat zywieniowy....wiec chcialabym zobaczyc Stary schemat zywieniowy....bo co to oznacza, ze ktos sobie siedzi i zmienia od ktorego miesiaca maluszki moga jesc....??

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:

Monia ale darmowe recepty oznacza, że idziesz do apteki i dostajesz produkty za free??

tak kochana....
Stary 2011-11-16, 20:59   #868
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
tak kochana....
o jaaaaaaaaaaa zazdroszczę

jaki pyszny dżem kupiłam w biedronie- jeżynowy z mężem opędzlowaliśmy cały słoik na kolację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-11-16 o 21:03
Stary 2011-11-16, 21:02   #869
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaaaaaaaaaa zazdroszczę

ja tez sie z tego ciesze...przynajmniej nie musze kasy wydawac....a tabetki anty mam caly czas za free......ja staralam sie o mluszka to zostaly mi chyba 3 op to dalam mojej sis.......akurat brala te same....
Stary 2011-11-16, 21:05   #870
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Sama nie wiem, niby jak starszy to sie zajmie, przypilnuje, ale mniejsi to juz jednym rzutem malo spania, lepsze dogadanie bo jeszcze w miare wspolne zabawy itp

Masakra! Kupiłam na tablicy zestaw ciuchów. Upatrzyłam dawno,ale szkoda mi było tych 60zł a babka nie chciała sprzedać tylko kilku sztuk. Wczoraj stwierdziłam,że jak dłużej bede dumac to Filip bedzie za duży i mi przepadnie, dzisiaj tż o odebrał i szok, 5/6 to h&m , większość nowa, cudna i w ogole ciucholiczka jest zaspokojona. I zaraz dopłacę babce bo aż głupio takie ciuchy za taka kwote
musiałam sie podzielić z wami moją radochą

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości