Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 11:34   #811
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

hej Mamuśko, brakuje nam tu Ciebie i jak tam w szkole??

Acelinko Ty masz Skarb tyle godzin Ci prześpi Natalcia? super
mnie też brakuje Was, chwilowo wszystko w normie i wszystko działa oby tak zostało
w szkole dobrze, w bieżącymi sprawami się wyrabiam, ale pisanie pracy mgr leży i kwiczy, zobaczym co to będzie

No tyle godzin, sama jestem w szoku myślałam że to tylko taka jedna czy dwie nocki, ale póki co nic się ze spaniem nie zmieniło, czyli jest super pewnie do czasu aż zaczną ząbki wychodzić
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
nooo...dogadałyśmy się nie ma co
Kotek..ja też staram się wogóle nie budzić D jak idzie na drugi dzień do pracy...ale czasem po prostu się nie da.. ja mam o tyle gorzej,że tak czy siak muszę ja wstać,bo karmię piersią..
a Ty nie miej wyrzutów.każda z nas ma prawo być zmęczona i nie mieć sił.. w końcu pracujemy 24/h 7 dni w tygodniu...

a My wróciłyśmy z zakupów.. Sara dosypia w foteliku samochodowy, przy otwartym balkonie nie miałam serca jej budzić
wogóle wracała na przednim siedzeniu.. wiem,że nie powinno tam się fotelika dawać..ale nie spała i wypluwała smoka (fajną zabawę sobie znalazła.) a tym samym wnerwa łapała ... i jakbym ją zostawiła z tyłu to pewnie płacz by był..
ja też tż'ta nie budziłam w nocy, nie miałam sumienia i w sumie potrzeb te znie było bo natalcia od zawsze miała spokojne nocki tylko cyc i znowu spała. W weekendy w które miałam szkołe tylko wstawał

ja jeżdże z małą, zazwyczaj śpi ale zawsze mam stresa że sie obudzi i rozpłacze. Z przodu nie moge wozić bo coś jest z komputerem pokładowym i nie idzie poduszki wyłączyć.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
krasnoludki kochana, krasnoludki - to one wszystkiemu winne
tak, krasnoludki, skubane
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Cześć Troszku mnie nie było, ale w sobotę mieliśmy gości, wczoraj prawie cały dzień u teściów a dzisiaj nadrabiałam

Melduję, że skok rozwojowy zakończył się powodzeniem Szymon pięknie gaworzy i zaczął spać w ciągu dnia - co prawda ululany w wózku, ale od piątku są conajmniej 3 drzemki po 1h

Poza tym wreszcie słyszę normalnie i obyło się bez lekarza dzisiaj

Madzialena witajcie z powrotem dołki niedługo miną
super że wszystko wróciło do norm
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziewczynki, stosuje któraś z "tabletki" dla karmiących?
antywłamaniowce? to ja mam - Azalie to takie które się bierze non stop bez 7-mio dniowej przerwy i nie ma pryz nich okresu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:36   #812
mooonik
Zakorzenienie

moja mała znowu przespała całą noc od 21 do 6.30, ja nie wiem czy to jest normalne
i chyba się zaczyna robić ciemieniucha na czubeczku główki, właśnie jej troszkę wyczesałam, oby się nie rozniosła dalej

Cytat:
i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje więc zaakceptowali wszystko.niech szybko drukują.i tylko czekać aż przyślą ..
no to by szybko przysłali

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to u Was wygląda... po kąpieli papu i usypianie? Czy dajecie jeszcze Waszym maleństwom trochę czasu... Niby kąpiel powinna relaksować i wyciszać maluchy. Nasz jest często bardzo pobudzony (zwłaszcza, że tuż przed kąpielą prawie usypia).
Sonia nasza zaraz po kąpieli usypia, czasem zdarza się, że dokańcza butlę na śpiąco. A Wy przed kąpielą karmicie czy na głoda kąpiecie?

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
rany śnieg sypie niby wiem, że to już połowa listopada ale i tak
heh, no zima się zbliża wielkimi krokami u nas w niedzielę troszkę prószyło

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke
przykra sytuacja, mam nadzieję ze choć zapamiętał Twój Ł nr rej?? i niestety w takich sprawach nie ma co liczyć na uczciwość drugiej osoby zwłaszcza sprawcy... TZ ma za dobre serce trzymam kciuki, żeby się udało to jakoś załatwić

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

, no i obudzi łam się rano, patrzę a tu godz 5.00, a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu, przebrałam go, nakarmiłam i usnał i obudziliśmy się o 8 rano i mamusia się w końcu wyspała
to Ci niespodziankę synuś zrobił a pozycja na himena debeściarska

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:56   #813
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kurcze a my dopiero 29.11 idziemy pierwszy raz na usg bioderek. Ciekawe czy coś nam powiedzą że za późno albo coś. Oczywiście skierowanie dostałam dopiero jak się upomniałam a że czeka się długo na nfz to tak zeszło oby wszystko było ok z bioderkami Zuzi bo inaczej sobie nie wybaczę zaniedbania (choć mało w tym mojej winy będzie w razie czego)
myślę, że nic się nie stanie. Jak my byliśmy wczoraj to znajomi byli też z 3 miesięczną córką i też 1 raz. Gdyby coś było nie tak to pediatra by zauważył. Spokojnie

Cytat:

moja mała znowu przespała całą noc od 21 do 6.30, ja nie wiem czy to jest normalne
normalne, normalne dzieci są różne, jak śpi to rośnie i mama odpoczywa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:03   #814
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A to się popisałam Byłam pewna, że tylko osobiście można to odebrać, ale widać to tylko na mojej wsi

A jest tu jakaś mama, której dziecko śpi ładnie i w dzień i w nocy?
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Acelinka
nom
nieśmiało podnosze ręke co by nie zaczarować dziecka
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No bo właśnie ja chyba też, ale wolę się nie wychylać I się zastanawiałam już, czy to ok, że dzieć tyle śpi Zawsze dużo spał, może w ciągu tych dwóch miesięcy było kilka dni, że w dzień więcej czuwał niż spał.
mnie się wydaje że jak takie mało dziecko śpi to dobrze, bo dziecko potrzebuje snu, podobno wtedy właśnei dzieci rosną?
Cytat:
Byliśmy dziś na badaniu bioderek - wszytko ok
super!
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mnie wcześniej bolały na dworze.
A podczas karmienia macie takie dziwne uczucie klucia w drugiej piersi?
mnie czasem nawet bez karmienia kłuje, albo jak np. leże na boku i uciskam pierś.

Ogólnie to chyba laktacja mi się unormowała, bo nati śpi całą noc a ja owszem mam cyce jak balony pełne, ale nie przeciekam, a wcześniej to po takiej przerwie byłam cała moka i pościel i materac i wszystko
Cytat:
Aga, może twoje naciąganie pomogło Super, ,mam nadzieję że u nas też w piątek okaże się , że jes ok.

W ogóle jestem ciuszkocholiczką. Nie chcę nawet myśleć ile w tym tygodniu kupiłam ciuchów dla małego. A teraz jeszcze wypatrzyłam kolejny zestawik
nawet nie mów ja też ostatnio znów ma ciuszkową faze, wczoraj z mamą znów kupiłyśmy śliczności w pepco. A weszłysmy też do H&M boziu jakie tam są śliczności, sukienusie dzianinowe, bluzeczki, spódniczki, rozpływałam się, musiałabym wziac z 500 zł i iśc kupić co mi się podoba
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
witam na odchowalni dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące znów pojadę mało oryginalnym tekstem - ale ten czas leci
więcej napisze jak się wkleję w rozmowę
dla Małgoni
leci leci straszliwie
Cytat:
i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje więc zaakceptowali wszystko.niech szybko drukują.i tylko czekać aż przyślą

a i zapisałam Sarę na szczepienie na piątek..to na 2 m-ce..
i ja się dołanczam do kciuków
Stary 2011-11-16, 12:16   #815
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Acelinka też w h&m się rozpływałam. Ale stwierdziłam,że becikowe to by było za mało na to wszystko co bym chciała kupić

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:16   #816
SONIA004
Zadomowienie

mooonik kąpiemy raczej nie na głoda... nie jest wykarmiony "pod koreczek", ale nie głodny...tyle, że z reguły bardzo już zmęczony... Ale nie kładę go spać bo boję się, że załączy mu sie już nocne spanie i przebudzi się dopiero koło 22-23... to na kąpiel już za późno
Jak dziś będzie chciał śpiochać to go chyba położę...i zobaczę jak długo pośpi
gratuluję śpiochania nocnego i zazdraszczam. Karmisz mm? Kochana widocznie maleńka tyle potrzebuje snu... jak dzieci śpią to rosną

W ogóle dziś jakiś maruda jest straszny

martunia w szpitalu nie mieliście robionego usg bioderek? Ile ma Twoja Zuzia?

tusia...ach skąd my to znamy,,,te rozbrajające uśmiechy naszych łobuziaków (mój tak uwielbia w środku nocy mamie puścić rozbrajacza). Może w dzień uda Ci się zdrzemnąć z malutką

cotka podobno Twój Filipek ma też wysypkę na buzi i nóżkach...wiesz może co to? Odstawiłam produkty mleczne i słodycze... i na razie czekam...
Wściekła jestem bo moje tż-cisko twierdzi, że panikuję (bo chcę się do innego lekarza wybrać), bo nasza p. doktor bagatelizuje problem. Ta głupia wysypka blednie na dworze i jak wchodzimy do gabinetu to rzeczywiście wydawałoby się, że większego problemu nie ma... Najgorzej jest po nocnym spaniu:confused :

stokrotka
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:24   #817
cotynato
Zakorzenienie

Sonia- u nas znikła w dużej mierze. Ale już sama nie wiem od czego.Dostałam próbki emolium dla alergików/ emulsja do kąpieli + krem i smarowałam. Trochę krochmalem i jadłam to co bezpieczne- powoli wprowadzam nabiał- jak narazie ok. A też mielismy krostki które się nasilały i słabły i ten sluz w kupie, który muszę skonsultowac...

Wymianka.
Stary 2011-11-16, 12:25   #818
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinka też w h&m się rozpływałam. Ale stwierdziłam,że becikowe to by było za mało na to wszystko co bym chciała kupić
nawet nie mów

zaszaleje jak będa jakies wyprzedaże a moja mama to już rączki zaciera i mówi że na wiosne nakupujemy śliczności

Czy Waze dzieciaczki też już chcą siadać? Bo Nati ewidentnie do tego dąży, podciąga się jak da się jej paluchy do trzymania
i śmieje się na głos
Stary 2011-11-16, 12:34   #819
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry mój mały Pierdzioszek śpi a ja kawusia i wizazyk

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

wciąż czekam na wizytę Twoją i miss.hot
czekaj to jakby co to będą dwie dziewczynki i trzech facetów. to relację filmowa trzeba będzie zdać na forum

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
tak dokładnie,jak trzymam małego na klacie to tak jakby chciał wstać i się przesuwa do przodu no i do tego strasznie drapie

nie no aż się popłakałam ze śmiechu

u nas trzeba odebrać osobiście, był już po 10 dniach

kochana zdrówka życzę i jak tam auto? mocno uszkodzone?

Archi wiem, że jak już są odparzenia to dobry jest sudocrem, przynajmniej działał na moich bratanków.
A co do piersi to mnie czasem sutki bolą jak wyjdę na dwór w taką pogodę jak jest teraz
jakoś tak sobie wyobraziłam, ze cycochami na wierzchu na dwór wychodzisz, ze cię tak sutki bolą

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
melduje się przed odcięciem od swiata- do 18 bez prundu

Agnyś- zobacz co to za maść miałaś- jaki skład

Martusia- u nas właśnie sudocrem nic nie zdziałał, potem poszła w ruch mąka ziemniaczana- wg zaleceń mej mamy, i niby bylo juz lepiej i znow od wczoraj ogien na tyleczku. No to teraz uzywam masci/kremu polecanego przez brata. Mam nadzieje,ze pomoze. Przewijam malego co 2- 2,5 h co by mu nic nie zalegalo. Ech bidulek.

a może wietrzenie pomoże? niech mały nóżkami pomacha bez pieluni

Dzieki za odp odnosnie cycorków. Mam nadzieje, ze ten bol i dyskomfort szybko minie

paaaaaaaaaaaa
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Moonik ale zazdroszczę, mój jak nie śpi całymi popołudniami to tylko na rękach nie płacze i jeszcze do tego w odpowiednich pozycjach których sobie wybiera, a szczególnie takiej co mamie najciężej nosić, a odłożony do bujaczka czy wózka to za sekunde taki ryk i zaraz łzy ciurkiem lecą i trzeba pierona nosic całymi dniami, a brońboże siąść na dłużej - też źle i trzeba kursować po mieszkamiu

To super, dla Amelki, a wyznaczyła ci lekarka następną wizytę? Bo ja jak byłam na pierwszej, lekarz powiedział, że wszystko w porządku i kazał się zgłosić w 4 miesiącu życia na następną kontrolę

Sonia współczuję nocki. Fajnie, że synek będzie miał już swój pokój, ja to się boję przenieść Adasia z naszego wyrka do jego łózeczka, które stoi koło naszego, że będzie znowu niespokojnie spał i co 5 min wybudzał a ja zamiast spać to siedzieć i bujać łóżeczko, ale muszę to zrobić już niedługo bo później podrośnie i będzie mi ciężej odzwyczaić

Co do smarowania pupy to ja w ciągu dnia smaruję pudrem łagodzącym z nivea albo kremem pielęgnacyjnym a na wieczór kremem na odparzenia z nivea i odpukać nic się nie dzieje.

Powiem wam, wczoraj to chyba jakiś kiepski dzień dla naszych dzieci był, bo mój też nie chciał prawie wcale spać, do południa przy cycku usypiał a odłożony do wózka wybudzał się po 5 min i tak było do samego wieczora, ziewał oczy tarł ale usnąć nie chciał a przed kąpielą na rękach u tz usypiał to myślałam, że po kapieli szybko uśnie i będziemy mieli spokojny wieczór, no i tak prawie było, wykąpany, nakarmiony usnął szybko przy cycku, to ja lece zanieść go do sypialki, no i odłożony coś się zaczął kręcić, paluchy do buzi, to myślę, że nie dojadł, no to ja cycka, no i podjadł, no usnął, odkładam a ten znowu sie wybudza i tak z godz, juz powoli traciłam cierpliwość, przyszłam z powrotem do dużego pokoju, wsadziła w wózek, tz buja a ten w ryk, no więc znowu do cycka, no pociumkał, to ja go znowu do wóżka, no śpi, nie minęło 5 min znowu się wybudza, to ja już ostatecznie włączyłam suszarę z kom i do wóżka, bujam no śpi, ale jak przestaje buczeć to się wybudza, więc stwierdziłam, że będę spać w salonie, a tz pójdzie do sypialki i nawet nie przebrałam się w pizamę bo myślałam, że jak tak się będzie wybudzał to nie opłaca mi się kłaść spać, jak usypiałam to tz jeszcze go bujał, no i obudzi łam się rano, patrzę a tu godz 5.00, a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu, przebrałam go, nakarmiłam i usnał i obudziliśmy się o 8 rano i mamusia się w końcu wyspała
O kurczę ale monolog walnęłam, nie wiem czy któraś z Was to przeczyta

teraz Adaś śpi w wózku, ale też tak niespokojnie i muszę włączyć suszarę bo jak przestaje grać to się wybudza i nie wiem czy to dla jego słuchu nie przeszkadza?
przeczytałam

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Ja też musiałam osobiście odebrać. Na dodatek trzeba było mieć przy sobie odpis aktu urodzenia, bo bazgrają to na jego odwrocie...
Dobrze, że mieszkam 200m od Wydziału Ewidencji Ludności UM. Natomiast mieści się to na piętrze starej kamienicy, żadnej windy tylko strome schody, więc musiałam zostawić wózek na dole, małą na ręce i na górę. Dobrze, że jak wróciłam to jeszcze stał

A ja kupiłam tego MAM Perfect( w tej promocji z apteki DoZ za 19zł)... i mała go nie chce... on jest strasznie szeroki, co z tego że wąski, ledwo jej go do buzi wkładam. Może za jakiś czas, jak trochę podrośnie jeszcze spróbujemy, on jest niby do 6 miesięcy....
Oczywiście trafił nam się niebieskie...dla dziewczynki, a jakże
A pudełko do sterylizacji w mikrofalówce fajne, niby wolno stosować tylko ze smoczkami ich firmy, ale innego też włożyłam i było ok.
Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia.

moja też najbardziej lubi ten smoczek

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:35   #820
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nawet nie mów

zaszaleje jak będa jakies wyprzedaże a moja mama to już rączki zaciera i mówi że na wiosne nakupujemy śliczności

Czy Waze dzieciaczki też już chcą siadać? Bo Nati ewidentnie do tego dąży, podciąga się jak da się jej paluchy do trzymania
i śmieje się na głos
Bo twoja już duża dziewczynka mój się dopiero spina i kombinuje ale nie łapie ze palce mu pomogą we wstaniu

U nas dzisiaj 2 miesiące - aaah jak ten czas leci .

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:37
Stary 2011-11-16, 12:38   #821
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
i śmieje się na głos
Twoja Nati ma już 3 miesiące, a 4-mies dziecko często już siedzi samo lub z pomocą więc wszystko możliwe, że Natalka już próbuje

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:42   #822
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia- u nas znikła w dużej mierze. Ale już sama nie wiem od czego.Dostałam próbki emolium dla alergików/ emulsja do kąpieli + krem i smarowałam. Trochę krochmalem i jadłam to co bezpieczne- powoli wprowadzam nabiał- jak narazie ok. A też mielismy krostki które się nasilały i słabły i ten sluz w kupie, który muszę skonsultowac...
śluz w kupie wczoraj Nati też miała coś dzinego zielonego śluzowatego w kupce

dobrze ze wysypka znika
Cytat:
mooonik kąpiemy raczej nie na głoda... nie jest wykarmiony "pod koreczek", ale nie głodny...tyle, że z reguły bardzo już zmęczony... Ale nie kładę go spać bo boję się, że załączy mu sie już nocne spanie i przebudzi się dopiero koło 22-23... to na kąpiel już za późno
gratuluję śpiochania nocnego i zazdraszczam. Karmisz mm? Kochana widocznie maleńka tyle potrzebuje snu... jak dzieci śpią to rosną

moja też najbardziej lubi ten smoczek
jak nati prześpi godzine kąpieli to już po prostu nie kąpiemy i już

a u nas żadne smoczki dziecku nie pasują, chyba że ten z butelki jak leci jedzonko

to już wiem dlaczego nati taka duża
Wczoraj chciałam jej założyć kombinezon który dostałam od bratowej a tu psikus - za mały! A wydawał mi się taki duży
Stary 2011-11-16, 12:53   #823
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle dziś jakiś maruda jest straszny

martunia w szpitalu nie mieliście robionego usg bioderek? Ile ma Twoja Zuzia?

tusia...ach skąd my to znamy,,,te rozbrajające uśmiechy naszych łobuziaków (mój tak uwielbia w środku nocy mamie puścić rozbrajacza). Może w dzień uda Ci się zdrzemnąć z malutką

cotka podobno Twój Filipek ma też wysypkę na buzi i nóżkach...wiesz może co to? Odstawiłam produkty mleczne i słodycze... i na razie czekam...
Wściekła jestem bo moje tż-cisko twierdzi, że panikuję (bo chcę się do innego lekarza wybrać), bo nasza p. doktor bagatelizuje problem. Ta głupia wysypka blednie na dworze i jak wchodzimy do gabinetu to rzeczywiście wydawałoby się, że większego problemu nie ma... Najgorzej jest po nocnym spaniu:confused :

stokrotka
Nie mieliśmy robionego usg bioderek w szpitalu niestety, Zuzia ma 2,5 miesiąca prawie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:54   #824
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:

jak Ty to robisz ze tak CI spi? w dzien z nia sie cały czas bawisz czy jak ?
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:06   #825
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

i chyba się zaczyna robić ciemieniucha na czubeczku główki, właśnie jej troszkę wyczesałam, oby się nie rozniosła dalej

Sonia nasza zaraz po kąpieli usypia, czasem zdarza się, że dokańcza butlę na śpiąco. A Wy przed kąpielą karmicie czy na głoda kąpiecie?

przykra sytuacja, mam nadzieję ze choć zapamiętał Twój Ł nr rej?? i niestety w takich sprawach nie ma co liczyć na uczciwość drugiej osoby zwłaszcza sprawcy... TZ ma za dobre serce trzymam kciuki, żeby się udało to jakoś załatwić

To fajnie masz z tym spaniem Moj 24-7

Wymianka.
Stary 2011-11-16, 13:09   #826
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Nie mieliśmy robionego usg bioderek w szpitalu niestety, Zuzia ma 2,5 miesiąca prawie
No to duża dziewczynka już
Nie martw się ...tak jak agnieszka pisała...gdyby było coś nie tak to pediatra by zauważył.

cotka dzięki za info... Cholewcia mam nadzieję, że to moje niejedzenie nabiału coś da... czytam teraz wszystkie etykietki, nawet z chleba i margaryny do smarowania... coby tam produktów mlecznych nie było.
Co do kosmetyków...mamy próbki Oilatum...ale jakiejś spektakularnej poprawy nie widzę... tyle tylko, że się nie łuszczy to moje dziecię
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:10   #827
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa rosną nam talenty i jak sama określiłaś "udane" egzemplarze grzeczne dziecko na zawołanie

śnieg? o nie!!!

ale wredna baba? I co z tym teraz? Zapamiętał jej nr rejestracyjny?

mamy przyjść kontrolnie za 6 tygodni
Zapamietal, podal mi przez tel wiec zapisalam a co teraz, no nie wiem, dzisiaj jest w wawie wiec nie da rady wszystkiego pozalatwiac ale jutrpo z samego rana bedzie dzwonil do ubezpieczalni i wszystko odkrecal, to sluzbowe auto dlatego wyszla taka lipa, nie zadzwonil na miejscu zdarzenia i sie okazalo ze nie dostanie jakiegos raportu ktory spisuje policja wlasnie w tym momencie a ten raport bedzie potrzebny do ubezpieczalni zeby pokryli szkody wiec totalna maniana.

Cytat:
Kurcze a my dopiero 29.11 idziemy pierwszy raz na usg bioderek. Ciekawe czy coś nam powiedzą że za późno albo coś. Oczywiście skierowanie dostałam dopiero jak się upomniałam a że czeka się długo na nfz to tak zeszło oby wszystko było ok z bioderkami Zuzi bo inaczej sobie nie wybaczę zaniedbania (choć mało w tym mojej winy będzie w razie czego)
Napewno bedzie dobrze z bioderkami nie przejmuj sie, my chyba jako jedyni na forum nie bylismy jeszcze szczepieni

Cytat:

No ma za dobre, ma zapamietal, podal, ja spisalam

Cytat:
Twoja Nati ma już 3 miesiące, a 4-mies dziecko często już siedzi samo lub z pomocą więc wszystko możliwe, że Natalka już próbuje
Boszzzze jak ten czas leci
Stary 2011-11-16, 13:15   #828
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
z bioderkami napewno wszystko dobrze

masakra u was z tym usg ja to miałam chyba szczescie u nas przy wypisie ze szpitala juz była wyznaczona data i godzina kiedy zgłosic sie z dzieckiem na usg bioderek
Cytat:

zazdroszcze nocki ja tez taka chce

trzymam kciuki zeby ciemieniucha sie nie rozniosła i szybko zeszła
Cytat:
nawet nie mów

i śmieje się na głos
Natalka to juz duza panna i pewnie jeszcze troszke i juz bedzie siedziec bo moja niunia to dopiero zaczeła sie swiadomie usmiechac wiec gdzie tam do siadania
Cytat:
Bo twoja już duża dziewczynka mój się dopiero spina i kombinuje ale nie łapie ze palce mu pomogą we wstaniu

U nas dzisiaj 2 miesiące - aaah jak ten czas leci .
brawo dla dużego juz Filipka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:20   #829
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
nawet nie mów

i śmieje się na głos

w przyszlym tyg udaje sie do H&M na zakupowe szalenstwo... dla Olivki oczywiscie....musi slicznie wygladac w te jej pierwsze swieta

wczoraj wlasnie dalam Olivce swoje paluszki i sie mala podciagnela...ale widzialam po jej buzce ile wysilku w to wlozyla bo byla az czerwona...ale jaka zadowolona.........pote m chcialam sprobowac jeszcze raz ale juz nie miala chyba sily....nawet nie wiem czy tak mozna robic......w sumie jest jeszcze za malutka....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

cotka dzięki za info... Cholewcia mam nadzieję, że to moje niejedzenie nabiału coś da... czytam teraz wszystkie etykietki, nawet z chleba i margaryny do smarowania... coby tam produktów mlecznych nie było.
Co do kosmetyków...mamy próbki Oilatum...ale jakiejś spektakularnej poprawy nie widzę... tyle tylko, że się nie łuszczy to moje dziecię

na moja Oilatum tez nie dziala....wydaje mi sie , ze jak ja w tym kapalam to jej sie bardziej wysuszyla skora....teraz uzywamy specjalnego mydla do kapieli i balsamu po ale po tygodniu stosowania tez nie widze poprawy....nie wiem moze zbyt krotko uzywamy ........bede musiala znowu isc do lekarza.........
Stary 2011-11-16, 13:29   #830
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
w przyszlym tyg udaje sie do H&M na zakupowe szalenstwo... dla Olivki oczywiscie....musi slicznie wygladac w te jej pierwsze swieta

wczoraj wlasnie dalam Olivce swoje paluszki i sie mala podciagnela...ale widzialam po jej buzce ile wysilku w to wlozyla bo byla az czerwona...ale jaka zadowolona.........pote m chcialam sprobowac jeszcze raz ale juz nie miala chyba sily....nawet nie wiem czy tak mozna robic......w sumie jest jeszcze za malutka....

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

na moja Oilatum tez nie dziala....wydaje mi sie , ze jak ja w tym kapalam to jej sie bardziej wysuszyla skora....teraz uzywamy specjalnego mydla do kapieli i balsamu po ale po tygodniu stosowania tez nie widze poprawy....nie wiem moze zbyt krotko uzywamy ........bede musiala znowu isc do lekarza.........
Sprobujcie plynu do kapieli Vitella, dzialanie takie samo jak Allerco, Mikiemu po dwoch dniach zeszly te krostki, te suche luski z uszek i skora wyglada po tym super; po kapieli nie trzeba niczym smarowac bo plyn ma w skladzie oliwe z oliwek i zostawia na skorze taka "miekka" powloke.
Stary 2011-11-16, 13:32   #831
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny zadam glupie pytanie

kiedy sie podaje maluszkom te kaszki ....jak zaczynaja 4 msc czy jak koncza....

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Sprobujcie plynu do kapieli Vitella, dzialanie takie samo jak Allerco, Mikiemu po dwoch dniach zeszly te krostki, te suche luski z uszek i skora wyglada po tym super; po kapieli nie trzeba niczym smarowac bo plyn ma w skladzie oliwe z oliwek i zostawia na skorze taka "miekka" powloke.

dzieki lula ....podpowiem mojej lekarce ...bo jak da mi recepte to nie musze placic....
Stary 2011-11-16, 13:34   #832
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

dzieki lula ....podpowiem mojej lekarce ...bo jak da mi recepte to nie musze placic....
Wydawalo mi sie jak skonczy 5 mc ale jak recepte? na ta vitelle????
Stary 2011-11-16, 13:36   #833
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:

zamień sie dziećmi i zaczaruj mi tak Stasia
a u mnie ciemieniucha na całejjjj głowce jest to mnie czeka piękne wyczesywanie

Cytat:
ja zjadłam chleb w jajku i już następnego był efekt na buzi małego noż tragedia

Cytat:
i śmieje się na głos
taa mój tez łapie i chce się podciągać, lub sam próbuje główkę do góry podnosić jak leży na poduszce rozwijają się nasze dzieci z zawrotną prędkością
a do śmiania się na głos to rewelacja prawda

Cytat:
to już wiem dlaczego nati taka duża
Wczoraj chciałam jej założyć kombinezon który dostałam od bratowej a tu psikus - za mały! A wydawał mi się taki duży
hahah miałam to samoo a kombinezon taki duży się wydawał
ale w razie "w" jak mi będzie w takim tempie rósł to mam grubą kurtkę i grube spodnie zimowe
aa i dla pewności chyba zmierze bo kombinezon też miał być na całą zimę

wogóle te ciuszki... temat rzeka, nie które oglądałam odkładałam bo jeszcze czas... a jak wyciągnełam to okazały się na styk pasujące a za tydzień już za małe będą

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:38   #834
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydawalo mi sie jak skonczy 5 mc ale jak recepte? na ta vitelle????

to co mozna dawac maluszkom od 4 msca....?? w sensie jakis inny pokarm niz mleko...( dodatkowo)

no na kremy moge dostac recepte....ostatnio tak wlasnie dostalam tylko doopa i nic nie pomaga....
Stary 2011-11-16, 13:50   #835
aa2
Zakorzenienie

hej sexi mamuśki

Sonia ja chciałam po kapieli kłasc małego spac ale on nie bardzo słucha mamusie hehe i jak kąpie o 20 to on zasypia ok 22

Cotka to oblewamy Ty 2 miechy a u nas miesiac -nie wiem kiedy to zleciało, a dopiero ze szpitala wyszłam

co do suchej skóry to własnei wczoraj zauwazyłam ze mały ma strasznie sucha i sie łuszczy, kapie w oilatum i potem jeszcze oliwka smaruje-chyba to oilatum jest do dup..... bo podejrzewam ze to przez to mu sie łuszczy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
to co mozna dawac maluszkom od 4 msca....?? w sensie jakis inny pokarm niz mleko...( dodatkowo)

no na kremy moge dostac recepte....ostatnio tak wlasnie dostalam tylko doopa i nic nie pomaga....
no chyba tylko niestety mleko, moja koleznak przy drugim dziecku dodawała kasze do mleka ale ja tam sie chyba boje

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:53   #836
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja nie mowie o kremie tylko plynie do kapieli i wydaje mi sie ze nawet jesli dostaniesz na to recepte to i tak zaplacisz
nie wiem co mozna podawac, napewno sa jakies gerberki chyba czy cus? chyba ze to od 6 mc, nie wiem sama
Stary 2011-11-16, 14:44   #837
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja nie mowie o kremie tylko plynie do kapieli i wydaje mi sie ze nawet jesli dostaniesz na to recepte to i tak zaplacisz
nie wiem co mozna podawac, napewno sa jakies gerberki chyba czy cus? chyba ze to od 6 mc, nie wiem sama
od 4 miesiaca można jabłka, widziałam na słoiczkach

dziewczyny od kiedy dzieci mogą spać na poduszce?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:45   #838
minio1984
Zadomowienie

Wystawiłam dziecię na balkon, zrobiłam obiadek, pozmywałam, kurze pościerałam i w końcu mam chwilkę na wizaz edit: jak tylko siadłam to Adaś się obudził

Cytat:
nawet nie mów

i śmieje się na głos
Acelinka mój Adaś to jak da mu się palce to też się chce podnosić, a robi przy tym takie minki śmieszne Zawsze wtedy mówię: Jaki Adaś silny
A zazdroszcze tak długiego spania, to Adasia wczorajszy rekord to pikuś przy Tobie i Moonik

Mamusie piersiowe powiedzcie mi jak Wasze dzieciaczki jedza? Tzn jak się zachowują przy piersi? Bo mój od jakiegoś czasu na poczatku je normalnie, ale po paru min zaczyna sie dramat. Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjem ile się musze namęczyć , żeby zjadł
I to prawie tak za każym karmieniem tak jest, no oprócz na rzie nocy i nie wiem czy to normalne
Już takie miałam myśli, że jak skończy 3 mies to przechodze na mm

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:53   #839
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
jak Ty to robisz ze tak CI spi? w dzien z nia sie cały czas bawisz czy jak ?
chyba po prostu taki urok dziecka że śpi
Cytat:
To fajnie masz z tym spaniem Moj 24-7
to też ładnie kima
Cytat:
Zapamietal, podal mi przez tel wiec zapisalam a co teraz, no nie wiem, dzisiaj jest w wawie wiec nie da rady wszystkiego pozalatwiac ale jutrpo z samego rana bedzie dzwonil do ubezpieczalni i wszystko odkrecal, to sluzbowe auto dlatego wyszla taka lipa, nie zadzwonil na miejscu zdarzenia i sie okazalo ze nie dostanie jakiegos raportu ktory spisuje policja wlasnie w tym momencie a ten raport bedzie potrzebny do ubezpieczalni zeby pokryli szkody wiec totalna maniana.

Boszzzze jak ten czas leci
leci jak szalony

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

Natalka to juz duza panna i pewnie jeszcze troszke i juz bedzie siedziec bo moja niunia to dopiero zaczeła sie swiadomie usmiechac wiec gdzie tam do siadania
achu ciachu i też już będzie siadać
Cytat:

ja chyba takiej jednej sukenusi nie odpuszcze, podsune chrzestnemu pomysł na prezent mikołajkowy

na siłe na pewno nie można, jak się samo podciąga to inna sprawa, ale też tak natalce nie pozwalam za dużo 2-3 razy i dosyć
Cytat:

po skończonym 4 miesiącu

wczoraj w rossmanie widziałam że są mm, kaszki i słoiczki z BabyDream, mają fajne ceny ciekawe jak smakowo, czy dobre
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
zamień sie dziećmi i zaczaruj mi tak Stasia
a u mnie ciemieniucha na całejjjj głowce jest to mnie czeka piękne wyczesywanie

ja zjadłam chleb w jajku i już następnego był efekt na buzi małego noż tragedia

taa mój tez łapie i chce się podciągać, lub sam próbuje główkę do góry podnosić jak leży na poduszce rozwijają się nasze dzieci z zawrotną prędkością
a do śmiania się na głos to rewelacja prawda

hahah miałam to samoo a kombinezon taki duży się wydawał
ale w razie "w" jak mi będzie w takim tempie rósł to mam grubą kurtkę i grube spodnie zimowe
aa i dla pewności chyba zmierze bo kombinezon też miał być na całą zimę

wogóle te ciuszki... temat rzeka, nie które oglądałam odkładałam bo jeszcze czas... a jak wyciągnełam to okazały się na styk pasujące a za tydzień już za małe będą
też tak właśnie pochowałam jak natalka dostawała coś większego a ostatnio patrze a to wszystko już na nią dobre

mam ciepłą kurteczke, no ale kombinezon też się przydaje, chciałam kupić ale bratowej się przypomniało że ma taki akurat na niunie więc zapożyczy nam

współczuje z tym jedzeniem

a my ciemieniuszke też mamy, na szczęście nie za dużą i już ładnie schodzi
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dziewczyny ubieracie juz maleństwa w zimowe kombinezony? bo ja sie zastanawiam czy ni ezakładac, teraz ubieram mu jeszcze taki polarkowy i nakrywam kocem ale nie wiem czy to nie pora na zimówke? no a z drugiej strony to co ubierac potem jak bedzie minusowa temperatura?
to zależy jaki jest ten polar bo wiesz jeden jest mega ciepły a jeden cieniutki. Ja to nie patrze na to co sie powinno tylko czy natalce jest ciepło, jedne dzieci lubią być opatulone inne nie. Też zależy co się ubierze pod kombinezon, czy bodziaki i rajstopki czy coś cieplejszego

My po krótkim spacerku a teraz sobie Nati leży w leżaczku i się cieszy zamocowałam jej do leżaczka taką inną karuzelke ktorą mamy (o taką: http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...850274841.html ) i uwielbia się w to wpatrywać i słuchać melodyjek

A wczoraj byłam u tego chłopczyka którym się opiekowałam, jak on niesamowicie urósł i zrobił sie z niego taki duży chłopak kochany jest, podobno ciągle rano pyta czy może zostać w domu i czy przyjdzie Cysia, mój "synuś"
Dostałyśmy super wypasioną mate edukacyjną i w ogóle jak będe chciała jakieś zabawaki to mam się zgłaszać
Stary 2011-11-16, 15:08   #840
cotynato
Zakorzenienie

Hahaha, Acelinka, on Cię cysia nazywa?
W sumie mi się komponuje bo cysia to pierś- czyli wątkowa karmicielka piersią ale on czemu tak nazywa ?

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości