Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 16:36   #661
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
na początek fajne te co mają dużo kolorowych obrazków a mało literek takie cieszą małe dzieci najbardziej,więc czy Pl czy inne nie ma większego znaczenia. moja Nadia dopiero teraz chwyta się ksiażek,które mają literki a ma 2,5 roku.
Babonik, ale mi chodzi też o takie, które będę mogła małemu poczytać...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:36   #662
nerola
BAN stały

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

No przecież wiadomo,że Tymek zdrów jak rybka!!!

DZIĘKUJEMY Z IZUNIĄ

Izusia je parowane jabłko w gryzaku z siatką i aż się trzesie.cyca jej włoźyłam bo chciałaby jeszcze a to 1 raz.

A ja nie czeszę włosów od lutego 2010 r.

pisane 1 reka
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:37   #663
kmat
Rozeznanie

witajcie nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ale juz pewnie nie bo zlisty zniknęłam buuuu przy dwójce bąbli niestety nie mam czasu na wizaz.

chcialam podpytac waso kupe moj syn robi raz na tydzien i to z czopkiem niby nie ma zatwardzen ale nie mam sumienia go meczyc dluzej czy ktoras z was tak ma? co robicie?

drugi problem to butla, smoczek moj syn tylko chce cyca .... czy ktoras z was tak ma? jak sbie z tym poradzic juz nie dlugo wracam do pracy?

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:40
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:41   #664
patik87
Zakorzenienie

Żanetaa widziałam ten tytuł, z początku pomyślałam że to majówek z tego roku- swoją drogą- niezły
Słyszałam o tej wyrodnej matce- podobno choroba psychiczna- to ją jakoś tłumaczy:confus ed: szok szok. Szkoda dziecka. W głowie się nie mieści
Ej ja też jem jem, jem...szarlotka, chipsy z biedronki, i chodzę szukam co by tu jeszcze
Sara dzisiaj zwymiotowała wodą i serkiem. Chyba na siłę dałam jej pić, a nie chciała bidulka.

Karolinee smutne wieści niesiesz...

Marina możesz opisać jak to było jak miałaś grypę i gdzie ją złapałaś itp? chyba mówili o tym w tv..wtedy 2-3 kobiety w Polsce były w ciaży z p.grypą..

Promotorka mnie olewa. Miała mi wysłac spis treści na maila i temat pracy bo nawet nie mam konkretnie sprecyzowanego
Tak po cichu się przyznam, ze myślę o zleceniu napisaniu mojej pracy.
Tylko nie bijcie
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:44   #665
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agatka ma tylko jedno ćwiczenie, które nie jest bolesne, tzn. ona nie płacze (teraz tylko jęczy, ze ją trzymam). Następna kontrola 19 grudnia.
Mam nadzieje, ze niedługo to się z kończy

Agatka miała lekką asymetrie ułożeniową - nie chciała przekręcaćgłowy na lewą stronę. Miała tez lekkie napięcie w nóżkach - czuć było duży opór przy próbie wyprostu.

Ja kupłam sobie odżywke z pantene ten aqua coś tam, ale jakis spektakularnych efektów nie zauważyłam.
Ja zawsze nakładam odżywke inaczej nie rozczesze włosów.

o to dobrze,że to tylko jedno ćwiczenie, dzieci nie znoszą Vojty,męka dla rodziców i dzieci.

oby wszelkie niedoskonałości poszły w zapomnienie

a odżywka to może Paulinka spróbuj nawet z tą odżywką:
umyj głowę, wysusz włosy ręcznikiem, na odsączone wilgotne włosy nałóż odżywkę,nie dotykając skóry głowy,tylko na długości i końce.potem zawiń włosy w czepek foliowy a na to ciepły ręcznik lub taki kaptur.Ja polecam ten kaptur bo jest bardzo wygodny: http://allegro.pl/recznik-do-wlosow-...903045093.html Można podgrzać wtedy owiniętą głowę suszarką,ciepło ułatwia wchłanianie odżywki. Potrzymaj ją nawet godzinę,nawet 2 a potem spłukuj i wtedy poczujesz większą moc odżywki

ktoś pytał co zrobić,żeby się włosy nie przetłuszczały:
1.nakładać odżywkę na końce i długości włosów-nie dotykać odżywką skóry głowy
2. delikatnie myć skórę głowy- mocny masaż pobudza gruczoły łojotokowe
3. używać szamponów do włosów przetłuszczających się,ale dodatkowo dobrze nawilżać włosy
4. nie myć głowy codziennie, częste mycie też pobudza gruczoły
5. nie dotykać włosów dłońmi,nie przeczesywać,oporawiać itd,ponieważ brudzą się od dłoni i znów pobudzane są gruczoły łojotokowe
6. jeśli to nadal nic nie daje zostaje nam wizyta u dermatologa- ponieważ nadmierne przetłuszczanie się włosów jest jedną z przyczyn wypadania włosów

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A BABONIK stara historia, to był 20 t.c ( nie było mnie tu jeszcze z Wami ) no i nawet to nie było podejrzenie tylko sama choroba. No i 2 tyg. na izolatce ze świńską grypą.
Gorączka wahała się od 40 st do 35 st w ciągu dnia.
masakra to była.

nieźle to musiałaś mieć stresa... ale to była faktycznie świńska grypa?

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:50
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:47   #666
nerola
BAN stały

Kmat no witaj w końcu

Moja Iza robi raz na 7-9 dni i przez pierwsze tygodnie podawałam w 7 dniu czopka( w sumie z opakowania dla dzieci włozyłam 4,więc niedużo) ale do teraz nie daję nic,robi sama.Nie męczy się,nie stęka,nie robi się czerwona,ogólnie nie cierpi.
Widać taka natura

Co do drugiego pyt.-nie pomoge-karmię piersią a butlę dopiero wprowadzam.
Stary 2011-11-16, 16:49   #667
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Babonik, ale mi chodzi też o takie, które będę mogła małemu poczytać...
dzieci póki co lubią jak są amutkie jak się im więcej opowiada niż czyta. czyli musza to być bardzo proste książeczki.taka moja podpowiedź

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
witajcie nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ale juz pewnie nie bo zlisty zniknęłam buuuu przy dwójce bąbli niestety nie mam czasu na wizaz.

chcialam podpytac waso kupe moj syn robi raz na tydzien i to z czopkiem niby nie ma zatwardzen ale nie mam sumienia go meczyc dluzej czy ktoras z was tak ma? co robicie?

drugi problem to butla, smoczek moj syn tylko chce cyca .... czy ktoras z was tak ma? jak sbie z tym poradzic juz nie dlugo wracam do pracy?
pamiętamy,pamiętamy

Nikoś robi kupę co 10dni,nie daję żadnych czopków, na cycu tak dzieci czasem mają. nie stresuj się tym.

co do zamiany cyca na butlę nie pomogę,bo nie wiem co Ci napisać

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Promotorka mnie olewa. Miała mi wysłac spis treści na maila i temat pracy bo nawet nie mam konkretnie sprecyzowanego
Tak po cichu się przyznam, ze myślę o zleceniu napisaniu mojej pracy.
Tylko nie bijcie

ja bić nie będę, bo gdybym 5 lat temu zleciła komuś napisanie pracy to teraz byłabym Panią mgr,a tak to nią nie jestem.Byłam w trakcie rozwodu,spraw sądowych i innych i nie udało mi się jej napisać...
a potem kazali mi się wrócić na 4 rok studiów,bo takie straszne róznice programowe/inne nazwy zajęć/ i olałałam moją pedagogikę specjalną

i CHWAŁA Panu bo teraz bym kwitła w jakiejś nędznej szkole ,zarabiała grosza i pewnie nie poznała obecnego tż'eta

Nikoś już z nami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 16:50   #668
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Chyba brunetka ma taką (albo podobną z różem) i polecała...
Tak, tak ja mam tą matę, moja Alicja ja uwielbia Tylko ja kupiłam używaną bo była ponad połowę tańsza.

CARMELA wszystkiego naj naj najlepszego

Izunia I Agatka

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:56
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:51   #669
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

oczywiscie, ze pamietamy jestes na liscie mamus zaginionych
ja niestety nie pomoge,Zuzke na butle przestawialam daaaaaawno i ze starszym chyba to inaczej, a z kupa nie mamy az tak
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:53   #670
jacieeeee
Wtajemniczenie

Poryczałam się... p i e r d o l ę ... idę zapalić

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:54   #671
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak, tak ja mam tą matę, moja Alicja ja uwielbia Tylko ja kupiłam używaną bo była ponad połowę tańsza.

CARMELA wszystkiego naj naj najlepszego
jak u lekarza? i z wit. D?
jacieeeeeee ?? ide z Toba

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:57
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 16:57   #672
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

moje dziecko sprawdza czy duży palec u stopy jest jadalny
I co? Jest?

Cytat:
mówisz z tym krochmalem... ja nigdy nie robiłam nawet Nadii więc nie wiem o co chodzi...
Ja się uzależniłam od kąpieli w krochmalu i jeśli tylko kąpiemy w wanience to zawsze z krochmalem. Skóra jest po nim cudnie aksamitna, mięciutka, cudo
Ja robię tak, że gotuję litr wrzątku, a obok w szklance rozpuszczam 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej w zimnej wodzie. Jak ta w garnku zacznie wrzeć, dodaję dobrze rozmieszaną papkę i cały czas mieszając gotuję jeszcze kilka chwil. Ważne tylko żeby dobrze mieszać, bo inaczej postaną gluty. A potem wlewam to cudo do wanienki z wodę i wkładam w to wszystko Tymcia. I zupa gotowa

Cytat:
A ja właśnie się dowiedziałam, że zmarła tża babcia...
O jej

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Troche jeszcze boli, ale o niebo lepiej. Teściowa ugotowała mi krupniczku, od razu mi lepiej.
Agata uwielbia te akrobacje.
Dobra teściowa

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo że nic nie jest Tymciowi (nie wiem czy tolerujesz takie zdrobnienia?) i trzymam kciuki za szczepienie

PYTANIE MAM:
1.Czy Wasze dzieci nadal ulewają serkiem ?
2.Dzisiaj ulała serkiem a tam jakieś kuleczki żółte w kolorze curry co to może być?
Toleruję A nawet więcej - sama używam Jak była w ciąży to myślałam o nim per TYMEK. Tymcio, Tymuś w ogóle nie wchodziły w grę. A teraz jest dla mnie Tymciem, Tymusiem albo Tymonkiem A Tymek mówię tylko o nim do kogoś, do niego nigdy się tak nie zwracam.

Czasem ulewa, ale on nie serkiem tylko "świeżym" mleczkiem Ale on nigdy nie ulewał serkiem.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
kiedy macie szczepienie - jutro? my w piątek - no myślę że wreszcie Was zaszczepi - bo już chyba każdy argument przeciw szczepieniu dasz rade obalić tej lekarce.
Jutro mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziwczyny.. ja się jeszcze nie pożaliłam.. dzisiaj M. się ogolił po 2 tygodniach, i ja mu sie rano przyjrzałam, bo akurat jak wychodził to w kuchni byłam.. bo tak o to tylko plecy oglądam ale to nie o to cho.. ja się az powyłamm jak wyszedl, a jak spojrzalam na jego twarz to mnie odrzuciło do tyłu.. wygląda strasznie.. całą twarz ma zapadniętą, oczodoły zapadnięte, sińce pod oczami aż do brody, cała twarz przezroczysta.. ja nie wiem, co on ze sobą zrobił... zawsze miał okrągłą dziecięcą buzie, taką chłopięcą urode, a teraz.. brak słów, to było straszne.
To pewnie TA przyczyna

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako, że niebawem wyjeżdżam to chciałabym kupić tutaj jeszcze Szymonkowi kilka książeczek, bo później tam polskich nie znajdę, a nie mamy jeszcze ani jednej Jakie polecacie?
Brzechwa, Brzechwa i jeszcze raz Brzechwa Plus ewentualnie Tuwim

Cytat:
Pewnie że pamiętamy. Nie dalej jak tydzień temu zastanawiałysmy się co z Tobą...

Cytat:
3. używać szamponów do włosów przetłuszczających się,ale dodatkowo dobrze nawilżać włosy
5. nie dotykać włosów dłońmi,nie przeczesywać,oporawiać itd,ponieważ brudzą się od dłoni i znów pobudzane są gruczoły łojotokowe
To ja robię dokładnie wszystko czego nie wolno! I nie przetłuszczają się ani trochę Myję codziennie, cały czas je macam łapami i odżywka jeżdżę po całości (wiem, że się nie powinno, ale tak mi szybciej i łatwiej )

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM CIOCIOM ZA KCIUKI I ZA TI ŻE SIĘ CIESZYCIE WRAZ Z NAMI Z DOBRYCH WYNIKÓW! JAK DOBRZE WAS MIEĆ :CMOK:

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
RANY, CO SIĘ DZIEJE???
Stary 2011-11-16, 17:01   #673
nerola
BAN stały

Karolineee-przykro mi
Jedyne czego nie rozumiem bo nie chcę to smierc

Jacieee co sie dzieje?

Brumku bo my wszystkie tu wierzymy w zdrówka naszych dzieciaczków

Cookie i ja też niestety tak myslę
Stary 2011-11-16, 17:02   #674
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
jak u lekarza? i z wit. D?
Dziękuję kochana, że pytasz Jak pisałam wczęśniej, zmieniłam przychodnię i lekarza. Zbadała mała i wszystko jest w porządku, zmieniła nam znowu mleko bo stwierdziła, że nie ma podstaw i objawów, żeby mała piła Pepti Kazała zmniejszyć na pewno dawkę D do jednej kropelki i uspokoiła, że przy tak krótkim czasie nie doszło na pewno do przedawkowania. Alicja waży 6700 dobrze przybiera i jesli nie chce jeść to mam się nie denerwować i dać za jakiś czas. dobrze przybiera więc nie ma problemu.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Kochana co się dzieje??????
Stary 2011-11-16, 17:08   #675
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi wyrazy współczucia dla Was.

Cytat:
Zaneta- Ty przynajmniej jesz i tyjesz, ja nie jem nic, a nie chudne
No właśnie dlatego że nic nie jesz.... spowolniła się przemiana materii, w ten sposób na pewno się nie schudnie.
Cytat:
nie odfochował się na mnie, na dziecko się odfochował
no jak dziecko....
Cytat:
Slyszeliscie o tej matce ktora zabila swoje dziecko na molo w Sopocie?
słyszałam.... biedne dziecko

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 17:09   #676
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
o to dobrze,że to tylko jedno ćwiczenie, dzieci nie znoszą Vojty,męka dla rodziców i dzieci.

oby wszelkie niedoskonałości poszły w zapomnienie

a odżywka to może Paulinka spróbuj nawet z tą odżywką:
umyj głowę, wysusz włosy ręcznikiem, na odsączone wilgotne włosy nałóż odżywkę,nie dotykając skóry głowy,tylko na długości i końce.potem zawiń włosy w czepek foliowy a na to ciepły ręcznik lub taki kaptur.Ja polecam ten kaptur bo jest bardzo wygodny: http://allegro.pl/recznik-do-wlosow-...903045093.html Można podgrzać wtedy owiniętą głowę suszarką,ciepło ułatwia wchłanianie odżywki. Potrzymaj ją nawet godzinę,nawet 2 a potem spłukuj i wtedy poczujesz większą moc odżywki

6. jeśli to nadal nic nie daje zostaje nam wizyta u dermatologa- ponieważ nadmierne przetłuszczanie się włosów jest jedną z przyczyn wypadania włosów

nieźle to musiałaś mieć stresa... ale to była faktycznie świńska grypa?
Dziękuje

Cytat:
Słonko co się stało?

Zapomniałam powiedzieć, ze cieszą mnie dobre wyniki Tymka

Zanetko takie podkurczanie paluszków to norma

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:12   #677
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Wyrazy współczucia
Stary 2011-11-16, 17:13   #678
jacieeeee
Wtajemniczenie

Napisałam w klubie w Naszym ukochanym wątku

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-16, 17:22   #679
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Jesteśmy od wczoraj w domu
Zosia podróż powrotną przespała w całości, tylko ją wozić Cieszy mnie to bardzo, bo my lubimy pojeździć
Byłam dziś na USG i nie jestem w ciąży A nie mówiłam?
Moje dziecię łaskawe, tylko czasem o 7 lub o 5 się obudzi i gadac chce... Ja tam bym jeszcze pospała ale cóż... Ona tu rządzi

Tyle nadrobiłam z dzisiaj (bo tak to ze 30 stron w sumie ze starego i nowego wątku mi zostało, bagatela )

Brawa dla naszej półrocznej Izuni i 5miesięcznej Agatki

100 lat Carmelko!

Moje imię mi się podoba, szczególnie w pełnym brzmieniu. Kiedy byłam jeszcze w podstawówce to go nienawidziłam, bo wołali za mną "Emil, do drewutni!" z jakiegoś serialu dziecięcego to wzięli , Emil był niegrzeczny i go zawsze do tej drewutni gonili... A ja grzeczna byłam

A moja szefowa ma na imię Jolanta, a przedstawia się Agnieszka, nawet służbowo

Widzę nową mamuskę Witaj Asynastra !

Babonik, niech to cholerstwo się wreszcie od Nikosia odczepi!

Żaneta, ja na przetłuszczające się włosy odkryłam szampon:
http://allegro.pl/matrix-loreal-ampl...927573581.html
Ja mam cienkie wlosy więc objętości jeszcze dodał. Ulgą jest dla mnie to, że mogę włosy co drugi dzień umyć. Nie jest tani, możesz na początek spróbować mniejszy kupić. Jest baaardzo wydajny: około 500 ml używałam przeszło m-cy.

Brumek, świetnie że Tymek zdrowiuteńki! No i wreszcei będzie zaszczepiony

Karoline, wyrazy wspólczucia dla Ciebie i męża!
Jejku, chyba Was nie dogonię
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:24   #680
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że pamiętamy.
Co do butli, ja tak miałam. Pluł nią jak tylko się dało, po jakimś czasie się przyzwyczaił na tyle że przynajmniej toleruje i zjada jak musi
Cytat:
4. nie myć głowy codziennie, częste mycie też pobudza gruczoły\
błędne koło.... ja muszę najrzadziej co drugi dzień myć, a najlepiej codziennie bo inaczej wyglądają paskudnie, nie mogłabym z takimi wyjść z domu...

Cytat:
i CHWAŁA Panu bo teraz bym kwitła w jakiejś nędznej szkole ,zarabiała grosza i pewnie nie poznała obecnego tż'eta
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Cytat:
co się stało? idę do klubu...

Brumku, chyba nie jest, ale w próbach się nie poddaje

patik, nie będziemy bić Ja bym nawet pomogła ale nie znam się chyba na Twojej dziedzinie (tak podejrzewam, bo nie pamiętam co masz?)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:28   #681
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
co ja bym dała żeby zapalić z Tobą,nie palę,ale w fajnym towarzystwie chętnie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja się uzależniłam od kąpieli w krochmalu i jeśli tylko kąpiemy w wanience to zawsze z krochmalem. Skóra jest po nim cudnie aksamitna, mięciutka, cudo
Ja robię tak, że gotuję litr wrzątku, a obok w szklance rozpuszczam 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej w zimnej wodzie. Jak ta w garnku zacznie wrzeć, dodaję dobrze rozmieszaną papkę i cały czas mieszając gotuję jeszcze kilka chwil. Ważne tylko żeby dobrze mieszać, bo inaczej postaną gluty. A potem wlewam to cudo do wanienki z wodę i wkładam w to wszystko Tymcia. I zupa gotowa
zapisałam sobie Twoj przepis, wyprałam dziś sporo ciuchów w tym nowym płynie,jak nie pomoże to spróbuję krochmalu.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Jesteśmy od wczoraj w domu
Zosia podróż powrotną przespała w całości, tylko ją wozić Cieszy mnie to bardzo, bo my lubimy pojeździć
super,że już jestescie i że Zosia dzielna w podróży

Brumek to znaczy,że Twoje gruczoły pracują prawidłowo

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-16, 17:36   #682
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
1. ja nic nie stosuję do włosów poza szamponem i lakierem - lanie mi się należy?? Mam tak cienkie i delikatne włosy, że jeśli nawet szampon mam taki cieższy i nieprzezroczysty, to wóosy oklapną, a co dopiero po odżywce... No używałam też jedwabiu na końce, ale od kiedy mam szampon matrixa, to zlałam to.
2. muszę zapamietać, bo lubie masaż
3. nie nawilżam dodatkowo
4. tylko że po spaniu zawsze miałam takie tłuste, że w życiu z domu bym nie wyszła, jak brudas
5. staram się nie miziać
6. u mnie to geny, po tacie i mamie, niestety... Dermatolog chyba nic nie pomoże...

Jacieee, lecę do klubu.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
super,że już jestescie i że Zosia dzielna w podróży
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:53   #683
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki Babonik

Scio mogę spytać jak ćwiczycie z Agatką?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brzechwa, Brzechwa i jeszcze raz Brzechwa Plus ewentualnie Tuwim
Brumku, a polecasz bardziej Sto Bajek, czy Brzechwa Dzieciom?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:05   #684
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Madziulka mamy takie ćwiczenie z Vojty:
Agata leży na stole nóżki zwisają poza stół, ja staje z boku,uciskam kciukiem punk 2 cm pod sutkiem na wysokości mostka, trzymam tułów i ręką przekręcam głowe w strone punkty
i do tego
stymulacja stawów: uciskam po kolei barki, łokcie, nadgarstki, biodra, kolana, skokowe
i stymulacja obrotów.

Ktoś pytał o książki:
Na początek faktycznie wiersze: Brzechwa, Tuwim. Do czytania świetna jest seria o Panu Kuleczce
Zerknij tutaj klik

Ach i polecam ten portal:
http://www.qlturka.pl/literatura.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-11-16 o 18:09
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:43   #685
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Gdzie tam w grudniu, kiedy chcesz, przecież mam kartę kredytową tżta
nawet token jest w domu

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

czy to kradzież ?

Moja długosć jest teraz Natkowa
Mam do łopatek włosy.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

O to dużo lepiej!
serio takie proste?
marzę o takich jak mają Azjatki, proste druty.
ja mam druty na głowie a tak bym loczki chciała mieć takie naturalne kto chce moje prostole???

ha Brumku wiedziałam, że będzie ok
Stary 2011-11-16, 18:47   #686
marzena_S
Zadomowienie

Carmela, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Nerola, pół roku , a wydaje się, że dopiero co czytałyśmy wieści o Twoim porodzie. Uściski dla Izy.

Brumek, super, że Tymek zdrów jak ryba. Myślę, że tym razem pediatra na pewno wykona szczepienie-nie ma się do czego przyczepić i dodatkowo macie to "zlecenie" od innego lekarza.

Babonik, ale się napaliłam na to prostowanie keratyną. . Tylko widzę w aukcji, że nie zaleca się stosowania przez kobiety karmiące piersią .. A Ty nie karmisz tak Nikosia?

Wiecie co, nie wiem czy nie zostanę zlinczowana, ale zastanawiam się czy jednak nie lepiej byłoby samemu gotować małej tych papek. Mam blisko domu targ ze świeżymi warzywami i owocami, nikt mi tam raczej nie da gwarancji, że produkty nie są pryskane, ale zawsze to własnoręcznie robione i dokładnie wiem co podaję dziecku (chodzi mi tu o te różne afery np. ze szkłem w środku). My w końcu też takie rzeczy jemy, a jedzenie w słoiczkach to jednak masówka i jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta jakość jest taka świetna.. Sama już nie wiem..

Jutro czeka nas szczepienie- trzymajcie proszę swoje magiczne kciuki.
Stary 2011-11-16, 18:49   #687
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ojeje
Przytul Tż mocno
[*] i zapalam świeczkę!

A z tymi nózkami to o co chodzi?
Bo moja Emi ma wiecznie paluszki tak jakby zgięte do środka,
prostuje je ale jak ją tylko dotke to je chowa, normalne?

Nadrabiaj, nadrabiaj

Kurcze może mam tasiemca,
że mi się tak jeść chce

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Babonik krochmal to zwykła mąka ziemniaczana połączona z wodą, trzeba z tego zorbić papkę taką ala klej - ugotować. i wlać do wody.Woda się robi wtedy taka prawie jak po oilatum. A nadgmanian potasu ( nigdy nie wiem jak to sie pisze;/) próbowałaś ? ponoć dobry na ucuzlenia!?
troche o paluszkach http://dziecisawazne.pl/odruchy-noworodka/
a nadmanganian potasu dobry na uczulenia ale wysusza a to przy azs niewskazane

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:49   #688
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ech... zasnął mi Dominik po 17tej na rękach (po wielkim płaczu) po czym po 40 minutach obudził się z jeszcze większym rykiem. Już sama nie wiedziałam co mu jest, więc stwierdziłam, że robimy szybką kąpiel i do spania. Na chwilkę uspokoił się w wodzie, po czym kontynuował koncert.
Dostał butelkę i zasnął w minutę w łóżeczku...
TŻ oczywiście stwierdził, że to przez głód (taaaa On by mu na każdy jęk butelkę podał. Dominiś je teraz średnio co 4 godziny, a nie minęły nawet 3) ale mnie się wydaje, że on po prostu był zmęczony tym "niespaniem". Albo zęby, albo brzuch, albo zła matka, albo nie wiem
Dobijcie mnie dzisiaj bo bredzę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-16, 18:53   #689
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

starszy mi robil raz na tydzien jak byl na cycku, czopek byl niepotrzebny. potem sie unormowalo kjak sloiczki weszly. moja jeszcze bezbutelkowa, jak probowalam to jej nie szlo. moze wina smoczka?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:55   #690
jacieeeee
Wtajemniczenie

Karolineee wyrazy współczucia

Brumku super, że wszystko super

Babonik może kiedyś puścimy dymka razem

Kciuki za wszystkie jutrzejsze szczepienia

I dziękuję Wam za wsparcie

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości