|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Cytat:
Albo Głowo Rodziny ![]() Cytat:
Cytomegalii w ciązy nie miałam. A wyniki już mam i wszytsko ok - bardzo dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
A lekarka dziwna faktycznie. To tak jak z moim wujkiem przed laty, któremu lekarz na uporczywy kaszel kazała odstawić papierosy. A wujek nigdy w życiu nie palił ![]() Cytat:
Prócz tej anemii, która cały czas się utrzymuje. Ale wątroba zdrowiusieńka, enzymy w idealnej normie, cytomegalii nie ma (dzięki ci Boże!!!), bilirubina w normie Skaczę ze szczęścia od rana Więc jutro śmigamy do tej naszej i szczepimy!!! Jak teraz odroczy to ją zamorduję, bo nie ma żadnego, najmniejszego powodu. Zdrowy, przebadany na wszelkie możliwe sposoby i przybiera jak szalony (w 1 miesiąc 1200g ).Cytat:
![]() Ja niedawno zjadłam fasolkę po bretońsku i nic Tymkowi nie było
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Kurde a kiedy Agulaaaabar wyjeżdża bo chyba przeoczylam??
|
|
|
|
#633 | |
|
Rozeznanie
|
Zaneta, jak widzę tego emota ---------->
to od razu wiem, że to Twoj post, nawet jak nie widzę autora ![]() ![]() Cytat:
już teraz wiem, dlaczego |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na co to?Na razie nie będę - tzn. jak zobaczę, że przy dziąsęłkach coś majstruje i ją to boli to wtedy zastosuję |
||
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie jeszcze jest, muszę wykupić
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
dobrze że jeszcze biletów na poród nie sprzedają...moje dziecko sprawdza czy duży palec u stopy jest jadalny
|
|
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiedz jeszcze jak teraz Twój brzuszek się ma? ![]() Dziękuję, pomogły Fajna promocja Ci się trafia ![]() Jak będziesz ćwiczyć, to zrób kilka więcej brzuszków dziennie za mnie, co? ![]() Cytat:
Super efekt Baboniku - a z tym krochmalem to się nie zgodzę raczej. To nadmanganian wysusza, krochmal nie. ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- ![]() ![]()
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kurde, to brzmi trochę strasznie ![]() czy ta maska to taka a la jaką nosiłam jak leżałam na świńska grypę w izolatce ? ![]() Cytat:
![]() Brumek cieszę się razem z Tobą, że wszystko ok! ![]() No i za m-cy Agatki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mówisz z tym krochmalem... ja nigdy nie robiłam nawet Nadii więc nie wiem o co chodzi... a kwiaty,nie trzeba było ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- o kurde Marinka ...świńska grypa?? kiedy Cię podejrzewali? a maska chyba może być ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaaa Adaś za zjadanie paluszków u nóg ale to fajne,pamiętam jak moja Nadia też je jadła
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja właśnie się dowiedziałam, że zmarła tża babcia...
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
A BABONIK stara historia, to był 20 t.c ( nie było mnie tu jeszcze z Wami ) no i nawet to nie było podejrzenie tylko sama choroba. No i 2 tyg. na izolatce ze świńską grypą.
Gorączka wahała się od 40 st do 35 st w ciągu dnia. masakra to była. Boże, ale mały mi rozrabia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze niedługo to się z kończy ![]() Cytat:
Ja kupłam sobie odżywke z pantene ten aqua coś tam, ale jakis spektakularnych efektów nie zauważyłam. Ja zawsze nakładam odżywke inaczej nie rozczesze włosów. Troche jeszcze boli, ale o niebo lepiej. Teściowa ugotowała mi krupniczku, od razu mi lepiej. Agata uwielbia te akrobacje.
|
||
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
Oszalałyście tyyyyle nadrabiania
![]() na razie tylko przeczytałam o Tymciu Brumeczku-brawa wielkie dla Twojego synka za taki przyrost wagi i za pozytywne wyniki wszystkich badańide nadrabiać
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, a jakbyś podała jej butelkę z samą wodą?! Bo moja no jak widzi butelkę to aż uszy jej się trzęsą, nie ważne w sumie co w niej jest,tylko chodzi o butelkę. Albo wkręć sobie, że chodzi np. o to że akurat chce się bawić, albo żebyś Ty śpiewała, żeby zapomniała o butelce z sokiem. Cytat:
Mówiłam że Tymek to okaz zdrowia! Cieszę się bardzo że nic nie jest Tymciowi (nie wiem czy tolerujesz takie zdrobnienia?) i trzymam kciuki za szczepienie ![]() PYTANIE MAM: 1.Czy Wasze dzieci nadal ulewają serkiem ? 2.Dzisiaj ulała serkiem a tam jakieś kuleczki żółte w kolorze curry co to może być? |
||
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
aha
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- przykro mi strasznie ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
i ![]() dla Agatki za 5 miesięcy
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojeje
![]() Przytul Tż mocno ![]() [*] i zapalam świeczkę! Cytat:
Bo moja Emi ma wiecznie paluszki tak jakby zgięte do środka, prostuje je ale jak ją tylko dotke to je chowa, normalne? Nadrabiaj, nadrabiaj Kurcze może mam tasiemca, że mi się tak jeść chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Babonik krochmal to zwykła mąka ziemniaczana połączona z wodą, trzeba z tego zorbić papkę taką ala klej - ugotować. i wlać do wody.Woda się robi wtedy taka prawie jak po oilatum. A nadgmanian potasu ( nigdy nie wiem jak to sie pisze;/) próbowałaś ? ponoć dobry na ucuzlenia!? |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek -
brawa za wyniki Tymka - wspaniale że zdrowy jest - kiedy macie szczepienie - jutro? my w piątek - no myślę że wreszcie Was zaszczepi - bo już chyba każdy argument przeciw szczepieniu dasz rade obalić tej lekarce.
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Żadna nie odpowiedziała więc zaryzykowałam i wrzuciłam matę do pralki
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmelko
Stooooooooooooooooooooooo oo lat wieeeeeelkie uściski i buziaki ![]() ![]() nerolko Gratulacje i buziaki dla Izuni żanetko u nas cały czas ulewanie jest ale w kolorze mleka ide nakarmić Dżonego i nadrabiam dalej
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swoją też wyprałam w pralce, ale my mamy inna, ni wiem jaką, Zuzka dostała.. i nasza mata żyje ale piszczałka w środku już nie![]() Dziwczyny.. ja się jeszcze nie pożaliłam.. dzisiaj M. się ogolił po 2 tygodniach, i ja mu sie rano przyjrzałam, bo akurat jak wychodził to w kuchni byłam.. bo tak o to tylko plecy oglądam ale to nie o to cho.. ja się az powyłamm jak wyszedl, a jak spojrzalam na jego twarz to mnie odrzuciło do tyłu.. wygląda strasznie.. całą twarz ma zapadniętą, oczodoły zapadnięte, sińce pod oczami aż do brody, cała twarz przezroczysta.. ja nie wiem, co on ze sobą zrobił... zawsze miał okrągłą dziecięcą buzie, taką chłopięcą urode, a teraz.. brak słów, to było straszne..Zaneta- Ty przynajmniej jesz i tyjesz, ja nie jem nic, a nie chudne
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Domek już jest radosny jak zawsze Nie napisała, znowu zniknęła
|
||
|
|
|
#654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też będę musiała to zorbić, choć nie wiem jak te zabawki to wytrzymaja i grzechotki ![]() Cytat:
Bo u mnie nie ma ulewania mlekiem tylko serkiem ![]() Cytat:
![]() chcesz oddam kilka zbędnych kg ![]() Czemu to nie działa w tą stronę że jem i chudnę, nigdy z waga i z odstającym bebzolem nie miałam problemów, a tu takie coś teraz ![]() Straszne to co opisujesz ![]() odfochował sie już? |
|||
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już wyciągnęłam z pralki, bo wrzuciłam tylko na pół godziny i na 30 stopni i wszystko jest ok Uf ![]() Także dziewczyny, które mają matę FP Rainforest - spokojnie można prać ją w pralce ![]() Dziewczyny jako, że niebawem wyjeżdżam to chciałabym kupić tutaj jeszcze Szymonkowi kilka książeczek, bo później tam polskich nie znajdę, a nie mamy jeszcze ani jednej Jakie polecacie?
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
O Boże widzie temat mamusiek z 2010 !!!!??
KRZYKI,TUPANIE,NOCNE NIESPANIE ![]() a Ja myślałam, że będę sobie smacznie spała za rok o tej porze! |
|
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja absolutnie nie chce! JA tu walcze o 4 z przodu na wadze, może i już jest, wagi nie mam.. i walcze o -4 w biodrach, -9 w talii a o reszcie nie wspomne, bo wstydnie odfochował się na mnie, na dziecko się odfochował
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Slyszeliscie o tej matce ktora zabila swoje dziecko na molo w Sopocie?
|
|
|
|
|
#660 | ||||
|
Zadomowienie
|
karolineee
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
takie cieszą małe dzieci najbardziej,więc czy Pl czy inne nie ma większego znaczenia. moja Nadia dopiero teraz chwyta się ksiażek,które mają literki a ma 2,5 roku.u mnie też nie jest najlepiej ale brzuch to jest dramat musze zacząć ćwiczyć,ale poza tym,że o tym mówię to nic więcej nie robię |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Albo Głowo Rodziny
ja nie wiem co robić
oj nei dobrze nie dobrze, mam nadzieję że to nic poważnego nie będzie! Koniecznie daj znać jak będziesz znała wyniki. A w ogóle Tymek wygląda na okaz zdrowia, więc pewnie nic nie będzie! 

już teraz wiem, dlaczego 
klask i:
dobrze że jeszcze biletów na poród nie sprzedają...