|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
co innego jak slysze jakiegos dresa mowiacego cos w rodzaju "dobra dupa" itp.
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4563 | ||||
|
Raczkowanie
|
A co wtedy, kiedy dostaję prezent na urodziny i mi się nie podoba bo w ogóle nie jest w moim guście? Wg Twoich reguł nie powinnam podziękować, BO PRZECIEŻ MI SIĘ NIE PODOBA.
Niczego sobie nie wmówiłam. Takie są powszechnie przyjęte normy i tyle, co Ci na to poradzę, że to Ty wychodzisz na niekulturalną? Cytat:
Ktoś Ci mówi coś miłego a Ty do niego tonem jak do śmiecia. Czym sobie na to zasłużył? Skomplementowaniem? CHORE !!! Cytat:
Nie mów mi proszę, że jak widzisz, że laska ma supernogi i ktoś jej je skomplementuje a ona powie "eee tam, nie przesadzaj, są normalne" to dlatego, że właśnie tak uważa? Jest po prostu skromna. Nie mówię, że popieram tego typu odpowiedzi, ale takie też się zdarzają i bynajmniej nie wynikają z niewiedzy. taa... tak jak tutaj:![]() Cytat:
Z całym szacunkiem - ale z Tobą, nie koniecznie z siarka40 Cytat:
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to jakiś nastolatek przecholował? Może jakiś zwyczajny człowiek miał zły dzień i się opił? No ciężko to rozwiązać. A sytuacja jaka spotkała Twojego dziadka straszna i zaczynam się bać o mojego. Ale śledzić go nie dam rady
|
|
|
#4565 |
|
Konto usunięte
|
Z nastolatkiem z kolei to bym sie bala ze go wezma na izbe wytrzezwien i problemy bedzie mial XD z pijanymi ciezka sprawa, ogolnie wychodzi sie z zalozenia, ze sie wyspia i wroca do domu. Ale widac kurcze i przede wszystkim czuc, czy ktos pijany czy zemdlal.
|
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w tamtym roku strasznie dużo ludzi pozamarzało i to właśnie młodych bo przeholowali z alkoholem i niestety nie miał kto ich do domu zaprowadzić. Lepiej na izbę niż do kostnicy.
|
|
|
#4567 |
|
Konto usunięte
|
Racja, zima to co innego. Rzeczywiscie byla taka straszna zima, ze bardzo duzo osob zamarzlo. Jednak alkoholikow to ja glownie widuje latem, zima pija w domach przewaznie. Tak czy owak czlowieka z zaspy snieznej to bym wyciagnela XD
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakręcony Chochlik
|
Irytuje mnie, że ludzie przy pierwszej okazji, gdy się spotykamy pytają: "Kiedy będziecie mieć dzieci? W końcu jesteście już po ślubie". Czemu dla większości ludzi ślub=dzieci??!!
|
#4569 |
|
nyan nyan ^^
|
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takie pytania ucinam, gaszę, bo nie mam ochoty na ten temat rozmawiać. a to jak ktoś to odbierze - już nie moja sprawa, pytał, a więc musiał się liczyć z odpowiedzią niesatysfakcjonującą.
|
|
#4572 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- czemu cytujesz mnie? akurat ja się nie wypowiadałam wiele w tym temacie :P
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4577 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Ja czasem mam ochotę nieznanej osobie powiedzieć komplement, ale no właśnie... spójrzmy na posty koleżanki wyżej . Aż strach.Ja osobiście bardziej cenię komplementy obcych niż znajomych.
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
dziwi mnie że ktoś wpadł na pomysł opodatkowania ludzi bezdzietnych za nieposiadanie dzieci
|
|
|
|
#4579 |
|
Konto usunięte
|
ale bykowe to nie jest jakiś nowy wymysł
kretynizm dla mnie do potęgi. Sziwi mnie wieczny argument jak się nie podoba zrób lepiej. Tak, jasne. W ogóle najlepiej nie wypowiadać się krytycznie, jeśli się czegoś nie potrafi lepiej zrobić. Jak fryzurka schrzani ci włosy to lepiej się nie odzywać, jeśli lepiej nie potrafisz. Jeśli lekarz narobi szkody leczeniem, to jak się nie podoba lecz się sam. Głupota totalna. Odbiera sens dalszej dyskusji. |
|
|
|
#4580 | |
|
Rozeznanie
|
to chyba nie do konca jest bykowe, bo z tego co się dowiedziałam od teścia, bykowe to był podatek od bycia kawalerem po 30. Dziś czytałam artykuł że jakiś polityk (chyba) umieścił wpis na tweeterze o tym że powinno sie opodatkować bezdzietnych. To chyba w odpowiedzi na to że rząd może odebrać becikowe...
o znalazłam detale: Cytat:
szkoda że zamiast wprowadzania takich beznadziejnych podatków, ktoś nie pomysli co zrobić żeby ludzie chcieli mieć dzieci z własnej woli, żeby było ich stać wychować te dzieci w godnych warunkach nie tylko jeśli chodzi o pieniądze ale również zapewnienie dostępu do przedszkoli, żłobków itp itd. Ale nie, najłatwiej wprowadzić podatek i wszyscy się wystraszą, zaczniemy rodzić na potęgę :P Edytowane przez Tygrysiak Czas edycji: 2011-11-16 o 21:14 |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytanie raczej co za kretyn wymyslil system, gdzie wszystko zalezy od liczebnosci przyszlego pokolenia. Tu caly system trzeba zmienic. Bo tak jak jest to rzeczywiscie taki podatek bedzie potrzebny, tych pieniedzy nie wyczaruja. I teraz powinno byc tak, ze kazda para ma minimum 2 dzieci. Bo dopiero wtedy jest rownowaga. Czyli za posiadanie jedynaka tez podatek powinien byc. I tu sie nagle okaze ze polowa kraju jest bezplodna, wiadomo jak to jest z tymi zaswiadczeniami. A homo beda miec przerabane. I w ogole nie rozumiem tej nagonki, ze nas jest coraz mniej, dla mnie to powod do radosci. Pamietam jak chwile temu dopiero ogloszono ze ludzi jest 6 miliardow, teraz 7, za chyba 12 lat ma byc juz 8. Ta planeta takiego rozrostu nie przetrzyma bo niby jakim cudem? Nigdy takiej sytuacji nie bylo, zeby na swiecie bylo tylu ludzi, w ogole jak byly 2 miliardy to juz byl ewenement (w ktorejs gazecie byla taka os czasu i liczba ludnosci, no makabra jak to nagle strzylilo w gore). A tu ma byc 8. Afryka gloduje, w Azji sie zabija dziewczynki. Ale nie, ma byc wiecej i wiecej. Dlatego tez nie rozumiem potepiania polityki 1 dziecka w Chinach, jakby sie ktos zastanowil to powinien dojsc do wniosku, ze to ze ktos ma o 1 za duzo znaczy, ze gdzies 1 umrze z glodu. To nie jest ich wredny mechanizm ciemiezenia ludu tylko koniecznosc dla jego dobra. |
|
|
|
|
#4582 |
|
Konto usunięte
|
Swoją drogą, skoro teraz nie ma pracy dla młodych ludzi, dla starych z resztą też nie, to po co nam jeszcze większy przyrost naturalny skoro produkujemy wykształconych ludzi dla których nie wystarczy etatów? Nawet dla niewykształconych nie wystarczy.
|
|
|
|
#4583 |
|
Konto usunięte
|
Taa, w kraju gdzie o zasilki jest bardzo latwo, wystarczy papierek wypelnic zeby zostac bezrobotnym, potrzeba nam wiecej ludzi. Powinni sie troche zastanowic. Wiecej podatnikow- fajnie, ale zapominaja ile osob pracuje w administracji, albo w firmach panstwowych i ciagna kase z budzetu zamiast do niej wkladac.
Ja tam sie przyznaje bez bicia ze sie boje porodu i dopoki nie bedzie mnie stac na cesarke to dzieci miec nie mam zamiaru. Zwlaszcza teraz po reformach pani Kopacz odnosnie podawania znieczulenia. Nawet tego miec nie mozna, to ja dziekuje, nie. Powinno byc wszystko na zyczenie w ramach ubezpieczenia. I ja wiem, ze nie jestem sama w tym mysleniu, niby drobnostka wobec wszystkich trudow wychowania dziecka to jednak dla mnie to wystarczy zeby z tego zrezygnowac. Wybaczcie, kazdy ma jakies fobie, ja mam taka. |
|
|
|
#4584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Popatrz, już zmienili system jeśli chodzi o kwotę jaka idzie do zusu i do funduszy. Ciekawa jestem jak realnie wygląda poprawa? Ile to dało? Tak samo podniesienie podatku do 23%? System jest chory, jak cała Polska polityka, mam wrażenie. |
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy to powinni płacić za nadprodukowanie dzieciarni
. Mam takich obok. Nowe pokolenie wysysaczy zapomóg rośnie.
|
#4586 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie chce mieć dzieci, bo nie. Najpierw muszę wybudować mój zamek z fosą i postawić jednorożca przed bramą, by nie być pomiatanym w tym chorym kraju
Najgorszej w Polsce być klasą... średnią. Zbyt biedni by żyć zbyt bogaci by umrzeć z głodu - pchasz kasę w kieszenie degeneratów gdy samemu żyjesz skromnie a o pełnym przeglądzie u dentysty możesz jedynie pomarzyć.Absurd. |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka lat ryczeli o tym, że dzieci zarabiają na emeryturę rodziców, że dla mojego pokolenia zwyczajnie zabraknie pieniędzy na starosc, dziś to już przeszło do porządku dziennego, nie masz prawa się dziwić, że twoje składki są o d. rozbic i nie mozesz roscic sobie z tytulu ich odkladania żadnych praw, ba, dziś rząd wrecz straszy nas, róbcie dzieci, bo na starosc nie bedziecie miec za co życ! pamiętacie na pewno tę kampanię sprzed kilku miesięcy? informowano nas, że spoleczenstwo się starzeje, że mało dzieci, że coraz więcej emerytów i rencistów, kto będzie na kiedys nas zarabiał itd., taki emocjonalny szantaż. po prostu paradoks! żłobków, przedszkoli za mało, kredyty rodzina na swoim ograniczają jak tylko mogą, płaca minimalna groszowa, jeśli ktoś nie ma pomocy rodziny/znajomych, nie ma jakiegoś majątku, domu, działki po dziadkach, to praktycznie nie ma co marzyć o normalnym życiu, gdzies dostajesz wyplatę, spłacasz kredyt i jeszcze stac cie na jakies wakacje.
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Za to rządzący na pewno będą mieli za co żyć na starość
|
|
|
|
#4589 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tak samo myślę jak Tygrysiak, że te podatki nic nie dadzą i nie zachęcą ludzi do rozmnażania, bo będą niższe niż koszt utrzymania dziecka. Z drabineczką też się zgadzam, akurat jestem z "klasy średniej", na stypendium socjalne mam 100-200 zł na osobę za dużo . A ludzie na studiach wieczorowych(za które muszą płacić) wykazują się zerowym dochodem...Dzieci robią ci, których absolutnie na nie nie stać(generalizuję oczywiście)... Nie stać ich nawet na gumki. I my pójdziemy(mam nadzieję, mimo wszystko) do uczciwej pracy i będziemy na te zasiłki robić. Super.
|
|
#4590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodatkowo ceny paliwa... olej po 5,80 na BP, masakra. 2 tankowania w miesiącu, auto uzywane głównie na drodze dom - praca - sklep - dom, i kolejne 500 zł ubywa z kieszeni... dlaczego to paliwo tak drożeje, ktoś wie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

co innego jak slysze jakiegos dresa mowiacego cos w rodzaju "dobra dupa" itp.

.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”