Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 12:15   #3001
szprotka_
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

nie mogę się dodzwonić do konsultanta, a zgłupiałam. 05.11 podpisałam umowę na abonament, dzisiaj dostałam fakturę za okres do 08.11 i jest ona pełnopłatna (pal sześć opłatę aktywacyjną, ale płacić pełny abonament za 3 dni trwania umowy to mi się średnio uśmiecha). wy też tak jakoś szybko płaciłyście pierwszą fakturę, po podpisaniu umowy?
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:17   #3002
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Jeśli 2 miesiące temu byłam chora na półpaśca i brałam Heviran, czy mogę oddać krew?? Wiem, że dowiem się tego na miejscu, ale to miejscowość odległa 50 km, musiałabym wydać na bilety i boje się, że jak nie będę mogła oddać to nie zwrócą mi za dojazd Nie pracuję teraz i nie mogę za bardzo szastać kasą... Nie chcę jechać na darmo...
przejrzalam na szybko warunki - wydaje mi sie, ze mozesz. chociaz lepiej, zebys tam zadzwonila i sie dopytala.

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
a dlaczego skoro od długiego czasu biorę te same tabletki, cytologię miałam robioną 3 miesiące wcześniej i moje wyniki są prawidłowe? to po co to całe badanie?

mój mnie bada nawet jak przychodzę tylko po receptę, co jest dla mnie stratą czasu, bo i tak nic nowego nie znajdzie
to sie nazywa PROFILAKTYKA. serio zbawi cie 10 minut? wedlug mnie - chwali sie zachowanie lekarza. bo pozniej moze byc placz, ze cos jest nie tak. czesc kobiet chodzi na kontrole raz na rok. jezeli w czasie tego badania nie widac zmian, ktore sie dopiero tworza, a rok pozniej jest za pozno, zeby pomoc malo inwazyjnymi metodami to chyba lepiej dac sie zbadac raz na 3 miesiace?

Edytowane przez skazana_na_bluesa
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:26
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:23   #3003
babti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jak bogaty, to ma swojego, prywatnego .
Ci z niższych grup społecznych {np. ja} mogą zawrzeć tzw. ubezpieczenie gwarantujące bezpłatną pomoc prawną . Płaciłam około 500 euro rocznie {po powstaniu strefy euro, przed tym - inną walutą} i miałam zagwarantowaną pomoc prawną na każde wezwanie. Czy istnieje coś takiego w Polsce ? Nie wiem . Ja mam { w Polsce} podpisane z adwokatem tzw. stałe pełnomocnictwo, ale płacę tylko w momencie wykonywania przez niego usługi . W razie ewentualnego konfliktu z prawem { } każę { ! } go wezwać i jego obowiązkiem jest przybyć .
I tak, jak napisała CzarnyElf - istnieje "adwokat z urzędu", w przypadku gdy kogoś nie stać na adwokata . Pierwszym musi być jednak wniosek o zwolnienie z kosztów sądowych .

Łał, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, to bardzo ciekawe
babti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:24   #3004
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
to sie nazywa PROFILAKTYKA. serio zbawi cie 10 minut? wedlug mnie - chwali sie zachowanie lekarza. bo pozniej moze byc placz, ze cos jest nie tak. czesc kobiet chodzi na kontrole raz na rok. jezeli w czasie tego badania nie widac zmian, ktore sie dopiero tworza, a rok pozniej jest za pozno, zeby pomoc malo inwazyjnymi metodami to chyba lepiej dac sie zbadac raz na 3 miesiace?
no dobrze, rozumiem co masz na myśli, ALE w takim razie czemu nie mam robionej cytologii co 3 miesiące, albo pobieranej krwi? przecież więcej wyjdzie w tego typu badaniach niż gdy lekarz mi w majtki zajrzy i "na oko" zdiagnozuje czy jestem chora czy nie.

EDIT:
poza tym nie byłoby takich kolejek i tyle czekania na wizytę do ginekologa, gdyby nie tracono czasu na badanie kobiet, które przyszły tylko po receptę. ale to tak na marginesie. mi chodzi głównie o sens - a raczej brak powodu do przeprowadzania tego typu "badania" za każdym razem.

Edytowane przez tekila901
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:30
tekila901 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:00   #3005
201605041146
Konto usunięte

kochane moje

w zeszly piatek otworzyłam puszkę kukurydzy, ale nie zuzyłam całej, więc schowalam puszkę z ta kukurydzą do lodówki. Myslicie że jest jeszcze dobra?
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:07   #3006
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
kochane moje

w zeszly piatek otworzyłam puszkę kukurydzy, ale nie zuzyłam całej, więc schowalam puszkę z ta kukurydzą do lodówki. Myslicie że jest jeszcze dobra?
myślę, że tak, skoro przechowywałaś ją w lodówce. spróbuj jedną albo dwie sztuki i powąchaj czy śmierdzi - to tak dla pewności
Stary 2011-11-16, 13:14   #3007
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
kochane moje

ja bym jej już nie ruszała. gdzieś czytałam, że jak coś zostaje w puszce to trzeba to przełożyć do innego pojemnika, bo jakaś mało fajna bakteria się lubi szybko rozmnażać w otwartych puszkach.
Stary 2011-11-16, 13:24   #3008
201605041146
Konto usunięte

szprotko tez właśnie o tym czytałam..... wiec wyrzuce. nie duzy koszt taka puszka kukurydzy to przeboleje
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:04   #3009
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
ja bym jej już nie ruszała. gdzieś czytałam, że jak coś zostaje w puszce to trzeba to przełożyć do innego pojemnika, bo jakaś mało fajna bakteria się lubi szybko rozmnażać w otwartych puszkach.
ostatnio o tym samym mówiła Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach.
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:10   #3010
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
była tu podawana kiedyś strona, że można zamieścić swój tekst w obcym języku a ludzie z danego kraju go sprawdzają.

poda ktoś linka, prosze?
lang-8.com ?
Ach, doczytałam już, że ktoś Ci tę stronę już podał .

Cytat:
dziewczyny, słyszałam że tylko w Polsce idąc na wizytę do ginekologa przeprowadza się badanie na kozetce (no, wiecie o co mi chodzi ), za granicą nie ma takiego zwyczaju. jeśli idę tylko po receptę na tabletki, nie mam żadnych problemów ze zdrowiem, to po co to badanie? mogę odmówić lekarzowi bez żadnych konsekwencji?
Wydaje mi się, że możesz odmówić.
Już nie pamiętam dokładnie, ale zdarzało mi się odwiedzać gina tylko po receptę.

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Jeśli 2 miesiące temu byłam chora na półpaśca i brałam Heviran, czy mogę oddać krew?? Wiem, że dowiem się tego na miejscu, ale to miejscowość odległa 50 km, musiałabym wydać na bilety i boje się, że jak nie będę mogła oddać to nie zwrócą mi za dojazd Nie pracuję teraz i nie mogę za bardzo szastać kasą... Nie chcę jechać na darmo...
Zadzwoń.
Aczkolwiek tutaj: http://forum.krewniacy.com/viewtopic.php?p=119082 piszą, że możesz oddać krew 2 tygodnie po skończeniu kuracji.

Edytowane przez cynamonowe
Czas edycji: 2011-11-16 o 14:11
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:23   #3011
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
no dobrze, rozumiem co masz na myśli, ALE w takim razie czemu nie mam robionej cytologii co 3 miesiące, albo pobieranej krwi? przecież więcej wyjdzie w tego typu badaniach niż gdy lekarz mi w majtki zajrzy i "na oko" zdiagnozuje czy jestem chora czy nie.

EDIT:
poza tym nie byłoby takich kolejek i tyle czekania na wizytę do ginekologa, gdyby nie tracono czasu na badanie kobiet, które przyszły tylko po receptę. ale to tak na marginesie. mi chodzi głównie o sens - a raczej brak powodu do przeprowadzania tego typu "badania" za każdym razem.
-> cytologie mozna robic raz w roku. przy braniu hormonow powinno sie co jakis czas robic np. proby watrobowe, ale tez niekoniecznie co 3 miesiace, jezeli wszystko jest ok. nie wszystko da sie wykryc przez cytologie czy badania krwi
-> sens badania - profilaktyka. mozesz zapytac lekarza, czy musisz byc badana. a jak kolejki nie pasuja to zawsze mozesz zmienic lekarza. tylko wlasnie - jak dla mnie te kolejki o czyms jednak swiadcza.

Stary 2011-11-16, 15:36   #3012
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carame Pokaż wiadomość
dziękuję

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
lang-8.com ?
Ach, doczytałam już, że ktoś Ci tę stronę już podał .

Wydaje mi się, że możesz odmówić.
Już nie pamiętam dokładnie, ale zdarzało mi się odwiedzać gina tylko po receptę.

i.
bardzo dziękuję. oto mi właśnie chodziło.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:16   #3013
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Dziewczyny czym sie roznia "swiatła do jazdy dziennej" a swiatła mijania ? Nie umiem znajsc w ksiazce :[

I drugie pytanie jak aktywowac karte kodów w PKO (jedna mi sie skonczyla i kiedys wyskakiwało aby wpisac kod ostatni ze starej karty i pierwszy z nowej a teraz nie ma tego nigdzie a do banku nie usmiecha mi sie dzwonic, wole najpierw Was zapytac)

Stary 2011-11-16, 16:28   #3014
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

I ja mam pytanie
troszkę chyba bardziej pasuje na seks albo ginekologię, ale może pomożecie

Czy przy tabletkach anty normalne jest, że mam zachcianki niczym kobieta w ciąży? W ulotce nie ma o tym ani słowa, nic nie jest napisane też o możliwym zwiększeniu apetytu. Tabletki biorę póki co od tygodnia, bardziej z przyczyn zdrowotnych i w ciągu tego tygodnia zdążyłam mieć apetyt na napoleonki, szarlotkę, zebrę, kremówkę, makowiec, frytki i stripsy z KFC Czy jest to normalne, czy powinnam myśleć nad zmianą tabletek? Dodam, że nie mam innych skutków ubocznych

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:39   #3015
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czym sie roznia "swiatła do jazdy dziennej" a swiatła mijania ? Nie umiem znajsc w ksiazce :[
to jest jedno i to samo, uzywa sie nazwy swiatla mijania. takie slabsze swiatla to swiatla postojowe, a w nocy dodatkowo mozna sie wspomagac swiatlami dlugimi
Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
I ja mam pytanie
troszkę chyba bardziej pasuje na seks albo ginekologię, ale może pomożecie

Czy przy tabletkach anty normalne jest, że mam zachcianki niczym kobieta w ciąży? W ulotce nie ma o tym ani słowa, nic nie jest napisane też o możliwym zwiększeniu apetytu. Tabletki biorę póki co od tygodnia, bardziej z przyczyn zdrowotnych i w ciągu tego tygodnia zdążyłam mieć apetyt na napoleonki, szarlotkę, zebrę, kremówkę, makowiec, frytki i stripsy z KFC Czy jest to normalne, czy powinnam myśleć nad zmianą tabletek? Dodam, że nie mam innych skutków ubocznych
zeby stwierdzic czy beda skutki uboczne trzeba brac troche dluzej tabsy niz tydzien... ja osobiscie mam czesto zachcianki na cos, przy tabsach to sie nie nasililo ani nie zmalalo. czasami wychodza nawet gorsze polaczenia niz dla kobiet w ciazy moja rada - olac :P rada nr 2 - pilnowac wagi, bo tabsy wzmagaja apetyt. no, chyba, ze nie bedziesz sie martwic kilkoma dodatkowymi kg - to olac.

Stary 2011-11-16, 16:45   #3016
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
to jest jedno i to samo, uzywa sie nazwy swiatla mijania. takie slabsze swiatla to swiatla postojowe, a w nocy dodatkowo mozna sie wspomagac swiatlami dlugimi
Chyba jednak nie do końca tak. Bo światła dzienne są definiowane jako:
Cytat:
Światła do jazdy dziennej znajdują się wyłącznie z przodu, mają mieć barwę białą, być umieszczone symetrycznie i na równej wysokości. Odległość dolnej krawędzi od ziemi to co najmniej 25 cm, górnej zaś maksymalnie 150 cm. Odległość pomiędzy stronami powinna wynosić co najmniej 60 cm (chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm), nie powinny też wystawać poza obrys pojazdu
Cytat:
Przednie, boczne i tylne światła pozycyjne, światła obrysowe oraz oświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej nie włączają się, gdy palą się światła dzienne (Dz.U. 2009 nr 75 poz. 639)
W starszych samochodach z tego co kiedyś czytałam włączały się też z tyłu, ale teraz w tych nowszych to chyba tylko tak jak jest napisane wyżej. Jeździ się na nich od świtu do zmierzchu w warunkach dobrej przejrzystości. W innym przypadku włącza się światła mijania, które są silniejsze/mocniejsze i lepiej oświetlają samochód i drogę niż światła do jazdy dziennej. To tak z własnych obserwacji bo w ciągu dnia sama śmigam na dziennych, a gdy robi się ciemniej przeskakuję na mijania i jest różnica.

Edytowane przez wdowa_po_leninie
Czas edycji: 2011-11-16 o 16:46
wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:59   #3017
90agnieszka90
Zakorzenienie

GG do 90agnieszka90

Cytat:

zeby stwierdzic czy beda skutki uboczne trzeba brac troche dluzej tabsy niz tydzien... ja osobiscie mam czesto zachcianki na cos, przy tabsach to sie nie nasililo ani nie zmalalo. czasami wychodza nawet gorsze polaczenia niz dla kobiet w ciazy moja rada - olac :P rada nr 2 - pilnowac wagi, bo tabsy wzmagaja apetyt. no, chyba, ze nie bedziesz sie martwic kilkoma dodatkowymi kg - to olac.
Będę się martwić, gdybym przytyła bo bardzo tego nie chcę, a wręcz marzę o schudnięciu gdyby nie przyczyny zdrowotne to chyba bym się nie zdecydowała na to

90agnieszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:24   #3018
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Wlasnie ze roznica jest , ucze sie na egzamin i jakies nowe pytanie sie pojawio chyba, i kurde nie jest to to samo bo odpowiedz moja byla bledna.

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie do końca tak. Bo światła dzienne są definiowane jako:

W starszych samochodach z tego co kiedyś czytałam włączały się też z tyłu, ale teraz w tych nowszych to chyba tylko tak jak jest napisane wyżej. Jeździ się na nich od świtu do zmierzchu w warunkach dobrej przejrzystości. W innym przypadku włącza się światła mijania, które są silniejsze/mocniejsze i lepiej oświetlają samochód i drogę niż światła do jazdy dziennej. To tak z własnych obserwacji bo w ciągu dnia sama śmigam na dziennych, a gdy robi się ciemniej przeskakuję na mijania i jest różnica.
O własnie Czyli jest roznica. Musze instruktora dopytac o to jeszcze.
Stary 2011-11-16, 17:31   #3019
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 90agnieszka90 Pokaż wiadomość
Będę się martwić, gdybym przytyła bo bardzo tego nie chcę, a wręcz marzę o schudnięciu gdyby nie przyczyny zdrowotne to chyba bym się nie zdecydowała na to
możesz przytyć tak, że to będzie sama woda. u mnie tabletki potęgują magazynowanie wody w organizmie
Stary 2011-11-16, 17:37   #3020
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Wlasnie ze roznica jest , ucze sie na egzamin i jakies nowe pytanie sie pojawio chyba, i kurde nie jest to to samo bo odpowiedz moja byla bledna.
Mój instruktor kiedyś mi mówił, że to nie jest to samo co światła mijania, ale nie wszystkie auta są wyposażone w takie światła do jazdy dziennej.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:49   #3021
koszyk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tłumaczenie bez terminologi, na chłopski rozum z kursu i jazd.
Światła mijania- jeździsz z nimi włączonymi cały rok, 24 godziny na dobę, bo taki jest przepis.
Światła do jazdy dziennej - są w nowszych autach albo można samemu je dokupić. Jeździsz z nimi włączonymi zamiast świateł mijania ale TYLKO w dzień. W nocy nie możesz jechać na swiatłach do jazdy dziennej tylko na światłach mijania.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Kiedy w końcu sypnie śniegiem i będzie piękna biała zimna pora ?

Aaa może w jakiejś części Polski już śnieg pada? Bo troszkę do tyłu jestem z pogodą

Edytowane przez koszyk
Czas edycji: 2011-11-16 o 19:08
koszyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:05   #3022
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:

I drugie pytanie jak aktywowac karte kodów w PKO (jedna mi sie skonczyla i kiedys wyskakiwało aby wpisac kod ostatni ze starej karty i pierwszy z nowej a teraz nie ma tego nigdzie a do banku nie usmiecha mi sie dzwonic, wole najpierw Was zapytac)

logujesz się na ipko -> dostęp (na górze) -> narzędzia autoryzacyjne (po lewej) -> karty kodów
tam będziesz miała nową kartę wpisaną z adnotacją nieaktywna, czy coś w tym stylu, musisz kliknąć aktywuj i wtedy wpisujesz ostatni kod ze starej karty i pierwszy z nowej
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:19   #3023
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Gdzie znajde wizazanki z katowic?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:08   #3024
trocka8
Wtajemniczenie

može tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=katowice?
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:09   #3025
coldold
Zakorzenienie

Czy ktoś kojarzy muzykę z najnowszej reklamy Gillette Mach 3? Próbuję ją znaleźć na YT, tą reklamę, żeby było łatwiej, ale nigdzie jej nie ma. Muzykę już gdzieś słyszałam, ale za nic nie mogę przypomnieć sobie gdzie.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:12   #3026
Ejniacz
Zadomowienie

Byłam dzisiaj w Miejskim Zarządzie Budynków Mieszkalnych po wniosek na mieszkanie i jest coś czego nie rozumiem, a z racji tego że zdążyłam ledwo przed zamknięciem to nikt nie chciał mi nic wytłumaczyć Więc zwracam się do Was

Wniosek o zawarcie umowy najmu lokalu mieszkalnego (* - niepotrzebne skreślić) :
- na czas nieoznaczony
- mieszkania socjalnego
- mieszkania do remontu na koszt najemcy

Co oznacza ' na czas nieokreślony' ? I czym w takim razie różni się od mieszkania socjalnego ? A co do mieszkania do remontu, to mogłabym się spodziewać totalnego syfu, kiły i mogiły do odnowienia ?

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:35   #3027
201604200942
Konto usunięte

jakie linie lotnicze (prócz Ryanair) obsługuje lotnisko we Wrocławiu?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:00   #3028
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
jakie linie lotnicze (prócz Ryanair) obsługuje lotnisko we Wrocławiu?
LOT, Wizzair, Lufthansa, Jet Air, SAS, Eurolot, Yes Airways

Edytowane przez taka_sobie_jedna
Czas edycji: 2011-11-16 o 22:01
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:30   #3029
Hortencja
Zadomowienie

Czy Marcin Tyszka jest homoseksualistą?

2 more months...
Hortencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:42   #3030
peggy_blue
Zakorzenienie

Dziewczyny, naprawdę się na tym nie znam, a potrzebuję rady. Jaki produkt do włosów sprawi, że będą łatwiejsze w układaniu, mniej sztywne? nie chodzi mi o utrwalenie fryzury np. lakierem, ale coś dzięki czemu zapleciony warkocz się utrzyma, jakaś odżywka, nie mam pojęcia. Mam takie wysmykujące się włosy, że kok rozwala mi się po kilku minutach mimo użycia wielu wsuwek Nie chcę codziennie męczyć włosów lakierem, a chciałabym czesać się ładnie w jakieś kłosy, koki itp

peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości