|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
![]() Mój mąż twierdzi że mówią wszyscy- bez problemu się dogadywał.
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na tż, poszedł dziś na pierwszą lekcję, bo zapisał się wreszcie na kurs angielskiego, mam nadzieję, że nie straci zapału i motywacji i szybko nadrobi zaległości |
|
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn polaczenie slodkiej dyni z ostrym imbirem nie wyszlo wg mnie na dobre ani dyni ani tej przyprawie.Zycze Twojemy TZowi wiecej motywacji, niz mi zostalo po kilku zajeciach niemieckiego
|
|
|
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że wyjdzie smaczny, mąż już od dawna ma ochotę na pieczonego kurczaka więc byłoby miło z kurczaka strony żeby wyszedł doskonały ![]() Cytat:
![]() pomysł ze szmatami super
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
u mnie maratonu wnioskowego część dalsza. Hania - czy wstawisz przepis na to risotto o którym wczaoraj pisałaś <prosi>
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Haniu, jak po wczorajszym spotkaniu z teściową?
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Hania jestem ciekawa jak poszło z teściowa ![]() A co sexu w czasie ciazy moj tz twierdzil,ze synapo glowie nie bedzie pukał a ze synek był niepukany to miał mega grzywe![]() Asiuk dziekuje za rady. Przed ciaza jak rbilisy Młodego było super, a teraz makabra jak o tym pmysle. Jeszcze moj Tz sie sflaczał. |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Lemoorko, dobry tekst o grzywie Byłam wczoraj z Ewą na US nerek i wyszło, że ma jakieś zastoje. Musimy iść na posiew moczu, po odstawieniu Bactrim, i potem na ponowne USG. |
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihih...Biedna Ewunia. Co się działo, że w ogóle poszłaś na prześwietlenie? |
|
|
|
|
#731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heloo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------ Teściowa mnie wczoraj zażyła, bo była grzeczna, nie pytała co ma kupić.....za to po 10 min pobytu wyskoczyła z tekstem żebyśmy się za działką rozglądali bo ona odkłada kasę i chce nam działkę kupić -tak w połowie przyszłego roku.No to co ja mogłam-
|
|
#732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zaczęłam wczoraj czytać "Mapę i terytorium" Houellbecq'a i dawno mnie tak żadna książka nie wciągnęła (choć na pierwszych 50 stronach nie znajduje się nic nadzwyczajnego, a nawet powiedziałabym, że tłumaczenie nie zawsze jest sprawne...). W każdym razie jest to pozytywne odkrycie czytelnicze. Cytat:
Ja chcę sobie wyznaczyć jakiś czas (konkretny dzień i godzinę) w tygodniu, żeby samodzielnie się trochę pouczyć, to jedyna szansa na poszerzenie słownictwa i utrwalanie gramatyki... Cytat:
![]() Ja się nagotowałam i do soboty na pewno nic więcej nie ugotuję. Cytat:
![]() Biedna. Mam nadzieję, że badania wyjdą dobre. |
|||
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale swoją drogą, niezła niespodzianka
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....a prawda taka że dostała trochę kasy w spadku po ojcu swoim. Zdziwiła mnie bo byłam pewna że sobie do skarpety tą kasę schowa - a tu nie ![]() Tyle że my domu nie chcemy ..ale to już inna kwestia
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może na taką, na ogródkach działkowych bym uzbierała...![]() A swoją drogą, mogła spytać czy chcecie dom budować... a nie możecie dostać tej kasy bez przeznaczenia na działkę? Tylko np. na lokatę, żeby potem dołożyć np. do większego mieszkania? |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i przy tym zapaleniu dróg moczowych stwierdziła, że zrobi jej USG właśnie. Powiedziała, że może mieć lekki refluks, ale że już powinien ustępować, bo zwieracze coraz bardziej się rozwijają. Na razie się nie martwię, ale przyznaję, że poszłam na badanie całkiem na luzaka, bo byłam pewna, że wszystko ok.Cytat:
![]() Cytat:
Z Kołakowskim mam przerwę, bo teściowa mi podwędziła ![]() Dzięki. |
|||
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Hania ale się uśmiałam
Ciezko nazwac seksem to co było w ciazy. Bo go w ogóle nie bylo, albo jakieś mizianko. Koniec byl najlepszy, ja po terminie siedze u lekarza. Lekarz d mojego meza, moze by Pan zone popiescil to w koncu urodzi. Pani E. co Pani na to? A jak sobie to Pan wyobraza ja z brzchem, on z brzuchem? Pani E. to sie nie tylko od przodu robi ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Asiuk co tam z moja imienniczko Duzo zdróka dla niej
|
|
|
|
#738 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ma to jak uszczęśliwianie kogoś na siłę, no, ale działkę zawsze możecie sprzedać, a to jest chyba dobra lokata kapitału oglądałam wczoraj ostatni odcinek Dexa - podobał mi się, nareszcie było coś z klimatu poprzednich sezonów Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-11-17 o 09:52 |
||||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my mamy łatwy dostęp do działek - bo mój brat skupuje nieruchomości wokół miasta . Zresztą zobaczymy- bo na przeciwko mojego barat jest działka do sprzedania- tam mogłabym mieć dom. taki maks 100 m2 . No nic zobaczymy ![]() Cytat:
No to u nas nawet mizianka nie ma. Znaczy nie ma takiego- erotycznego. Bo czułości to jest w brud. Do zerzygania wręcz ![]() Cytat:
Mi też się podobał.
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tylko mi się odcinek Dextera nie podobał?
Nie podobał mi się główie motyw brata...no i Dexter pukający jakąś obcą dziewuchę na stacji? no bez przesady
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się właśnie motyw z bratem podobał. Dex się lekko podłamał, w głowce mu się powaliło- i pojawił się zły brat kusiciel. Ale Dex się nie dał Zasady zwyciężyły- Dex wrócił do "swojej" normy.
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ ma działkę i w założeniu chcemy się budować, jednak nie jest to chyba zbyt silne pragnienie. Dużo jest plusów: - podwórko - pies (moje marzenie) - miejsce do przechowywania (rowerów, nart itp) - garaż (koniecznie 2 stanowiskowy) - przestrzeń - romantyczne wieczory przy kominku Ale są też minusy: - koszenie trawy, odśnieżanie - sprzątanie domu - dojazdy - a najbardziej mi się nie podoba to, że TŻ wybrał sobie działkę najdalej od ulicy (były trzy: przy ulicy, środkowa i ta ostatnia), chyba bym się bała tam mieszkać rzeczywiście scena na stacji niezbyt wysokich lotów, ale akurat motyw z bratem mi się podobał Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-11-17 o 10:44 |
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez te 6 lat- przekonałam męża że dom jest beeee.. Poza tym ja nie potrzebuję- działki, drzewek, nienawidzę sadzić i pielęgnować roślinności, spacery po "wsi" też mnie nie rajcują. Ja muszę mieć do spacerów blokowisko, nie las ![]() No ale pojawila się ta opcja działki- i zaczęliśmy się zastanawiać nad domem koło brata i przyjaciół. 3 pary już sie tam wybudowały. Sa to nasi przyjaciele- ci z którymi jeździmy na narty, razem swiętujemy urodziny, robimy grille co weekend i spędzamy razem mnóstwo czasu. Wszyscy mają po 2 dzieci. Aktualnie czekamy na szóste z ekipy. Koleżanka rodzi na Mikołaja...później będzie siódme- nasza Marysia. W takiej sytuacji- taki dom to ogromna wygoda. Wystarczy powiedzieć 7 letniej Mani- idź do wójka X Y lub Z...i mamy dom dla siebie Wiocha jest 10 min autem od centrum. Dojeżdżają tam autobusy, na miejscu jest przedszkole, szkoła, przychodnia itd. No i jest działka do kupienia ![]() Tylko z tego co się orientuję cena zaporowa. No ale ludzie od 2 lat sprzedać jej nie mogą- więc może w końcu, za pół roku, spuszczą z ceny
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To taki pomysł na za 6-8 lat, kiedy to mamy zamiar spłacić mieszkanie i zacząć rozglądać się za kolejnym - rozwojowym ![]() Myślę tak samo w kwestii sprzątania, uprawy ogrodu etc. - za to mój mąż marzy o takim klimacie ![]() Generalnie jest taka odległa opcja domu - ale 80 km od Wwy, gdzie dom już stoi i moglibyśmy go zagospodarować... Jednak widzę to chyba dopiero na emeryturze Haniu, plusy, o których piszesz są konkretne |
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężko trafić na odpowiednie mieszkanie (zazwyczaj są albo stare , zniszczone i bez parkingu, albo kosmicznie drogie) ja przez 2 lata mieszkałam w mieście wojewódzkim, jednak nie w centrum (z powodów wymienionych wyżej) i mieszkanie w mieście kojarzy mi się głównie z korkami i dzikim tłumem na przystankach i w autobusach. spryciara ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo szeregowce. Koło mnie wybudowali właśnie takie mega nowoczesne wypasy- ale cena. W życiu nas nie będzie stać. Tak jak piszesz- plusy domu w tym miejscu są ogromne. Cytat:
. Nie wszędzie - ale są takie miejsca. Ja aktualnie mieszkam w takiej lokalizacji.Kilka bloków ..a dookoła domki jednorodzinne.
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez te rozważania sprawdziłam mieszkania w okolicy i planowane inwestycje - no cóż, milion trzeba wydać na 100 metrowe mieszkanie w stanie surowym Dobrze, że życie jest nieprzewidywalne, kto wie, co będzie za 5-10 lat <oby pozytywne zmiany> - wszystko możliwe
|
|
|
|
|
#749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczescie ku mojej uciesze nawet sporo slownictwa zapamietuje z lekcji i pozniej mi sie po glowie one plączą, wiec dobrze.Na razie przerabiam taki poziom, ze tego wszystkiego sie juz kiedys uczylam, jesli chodzi o gramatyke, natomiast slownictwo rzeczywiscie mi sie nowe pojawilo Cytat:
Czytalam wlasnie wielokrotnie artykuly o tym, ze po ciazy kobiety prawie w ogole zapominaja o tej sferze zycia i deklaruja, ze nic w ich facetach juz nie pociaga ... Cytat:
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-11-17 o 16:29 |
|||
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Haniu ale cię teściowa zaskoczyła ![]() Asiuk biedna Ewa. Lemoorko ech na temat seksu nawet się nie wypowiadam bo moje libiod w ciąży jest jak góra lodowa. Padam.... poszłam do pracy na 7 a tu moja pomoc ma grypę żołądkową (od wczoraj to już wiedziałam, ze do wtorku jej nie będzie) a teraz moje koleżanka z drugiej grupy też ją złapała. Zeszła dyrekcja i się zapytała czy wezmę zastępstwo. Wzięłam. Od 7 do 16 ech... od 11 do 12 miałam prawie 60 dzieci (bo 2 grupy na raz). Jutro to samo. Ale choć kasa na dziecko wpadnie Choć nie ukrywam, że jestem wypompowana. Oby mnie ta grypa żołądkowa nie złapała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

Moj tz ma problemy z dogadaniem sie z menedzerami i konsultantami w swojej firmie w tym oddziale moskiewskim, a ludzie w barach to juz w ogole nie mowia a dukaja. Ciekawostka, jak moga sie roznic wrazenia

Duzo zdróka dla niej![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czytalam wlasnie wielokrotnie artykuly o tym, ze po ciazy kobiety prawie w ogole zapominaja o tej sferze zycia i deklaruja, ze nic w ich facetach juz nie pociaga ...