wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 23:28   #691
zuzaneczka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Niby sie nie denerwuje, ale trzeba pamietac, ze to nie jest miasto europejskie. Lotnisko jest jakies 30 km od Moskwy, trzeba tak dojechac pociagiem (NIE!) albo autobusem plus metrem. Taksowkarze to zlodzieje, nie mozna im ufac i absolutnie wszyscy to potwierdzaja

TZ mi opowiadal ze 1szego dnia w metrze w srodku dnia 3 Rosjan chcialo pobic go i jego kolege z pracy (z Rosji) bo mowili miedzy soba po ang a nie po ros. Takie zachowania mi sie nie podobaja, dlatego nie czuje szczescia na mysl o samotnej podrozy z bagazem.

Co do podrozy, to tak. Moj tz chyba wie, ze dla mnie wyjazd to nalepszy prezent i uparcie z tego korzysta Nigdy nie oszczedzam na wyjazdach; na innych rzeczach przychodzi mi bez wiekszego zalu. Nie bede za 15 lat pamietac, ze co 2 dzien piłam kawe z najmodniejszej kawiarni (czego oczywiscie nie robie, choc mi smakuje), ale nocne rozmowy przy winie w knajpie w Pradze czy wpatrywanie sie w gwiazdy noca na łajbie na Mykonos - do konca zycia

Przykre, az szkoda komentowac.

Jadlam kiedys zupe z dyni i myslalam, ze to zart. Kompletnie mi nie smakowala!
ad.Moskwy to też bym się bała samotnej podróży, przerażają mnie kraje na wschód od naszej granicy.
co do dyni to może ja się niepotrzebnie na nią napaliłam ale ciągle napotykam jakieś przepisy i mnie kusi

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam tak:
na 1,5 kg mięsa
3 ząbki czosnku, posiekałam
1 łyżeczka garam masali
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka papryki czerwonej
sól, pieprz (mam w młynku czarny, czerwony i płatki chilli)
jogurt naturlany 200 ml
3 łyżki oliwy z oliwek

U mnie będzie się marynować 4 godziny.
Ale na razie nie polecam, bo nie wiem, czy wyjdzie dobre - napiszę jutro, jak już zrobię i zjemy
koniecznie daj znać jak smakowało. Na dniach chcę zrobić.

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość

zaraz poszukam w necie. testowałam kilka kremów. niestety nie są w 100% skuteczne. ale przynajmniej będziesz wiedziała czego unikać
będę wdzięczna za każde opinie

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 07:56   #692
lemoorka
Zakorzenienie

hej!

Haniu - co za teściowa. Moja co prawda tez chciala uzywane w koncu stanelo na nowym. Ale sie z nia nie odzywam juz dwa miesiące. Po 3 latach malzenstwa nie wytrzymałam
Podobnie rządziła u mnie,ze miała byc cesarka, ze w złym terminie rodze, ze po co do prywatnego lekarza i kazała mi chodzic do pracy, a brałam leki na podtrzymanie. A o imię jaka walka
I nadszedł piekny dzień kiedy wydarłam się jak prawdziwa lwica, ktora broni swojego lwiątka.
Teraz mnie swoimi tekstami nie raczy, ale mojego męża. Moje dziecko jest za grube, za włochate,etc

JA bym zrobiłą tak z recznikami- wyskoczyłabym z nimi i uradowana mowiac jaka swietna szmate do podlogi CI kupiła. No wprost cudownie wypolerowałas wszystkie podłogi

Jak robicie zupe dyniowa? Mam smaka

Asiuk - mam podobny problem jak Ty,. Zero checie na czym u Ciebie staneło?
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:09   #693
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Do fanek Dextera - nie wiem, czy oglądałyście najnowszy odcinek "Nebraska" - ale według mnie to jeden z najlepszych odcinków ze wszystkich serii
Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ad.Moskwy to też bym się bała samotnej podróży, przerażają mnie kraje na wschód od naszej granicy.
co do dyni to może ja się niepotrzebnie na nią napaliłam ale ciągle napotykam jakieś przepisy i mnie kusi

koniecznie daj znać jak smakowało. Na dniach chcę zrobić.

będę wdzięczna za każde opinie
Dynia jest pyszna Fakt, że sama w sobie jest słodka, ale w połączeniu z czosnkiem, pieprzem i jakąś zdecydowaną przyprawą, np. rozmarynem - cudo

Kurczak wyszedł fajny, ale niezbyt "przeprawiony" - liczyłam na wyraźniejszy smak, ale to kwestia mojej zachowawczości (moje proporcje bardziej nadałyby się na 1 kg mięsa, mogłam dodać też więcej czosnku).
Także był smaczny i wyraźny, ale nie jakoś szczególnie "inny"
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:38   #694
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Ta, ktora ja jadlam, byla slodka i obrzydliwa!!
to trafiłaś na wersję, której ja też nie lubię. Najlepiej samemu zrobić, bo to żadna robota, a przyprawić można po swojemu.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko pierna = pikantna
nie znałam tego słowa

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
hej!

Haniu - co za teściowa. Moja co prawda tez chciala uzywane w koncu stanelo na nowym. Ale sie z nia nie odzywam juz dwa miesiące. Po 3 latach malzenstwa nie wytrzymałam
Podobnie rządziła u mnie,ze miała byc cesarka, ze w złym terminie rodze, ze po co do prywatnego lekarza i kazała mi chodzic do pracy, a brałam leki na podtrzymanie. A o imię jaka walka
I nadszedł piekny dzień kiedy wydarłam się jak prawdziwa lwica, ktora broni swojego lwiątka.
Teraz mnie swoimi tekstami nie raczy, ale mojego męża. Moje dziecko jest za grube, za włochate,etc

JA bym zrobiłą tak z recznikami- wyskoczyłabym z nimi i uradowana mowiac jaka swietna szmate do podlogi CI kupiła. No wprost cudownie wypolerowałas wszystkie podłogi

Przepis Hani chyba jest na wątku naszym z przepisami.
Ja generalnie podsmażam dynię pokrojoną w kostkę na maśle, dolewam bulion, gotuję, potem wszystko miksuję i przyprawiam imbirem, pieprzem, czosnkiem, solą.
Podaję z groszkiem ptysiowym albo grzankami, dużą ilością zieleniny (kopru, pietruszki lub kolendry - w zależności, co mam) i kleksem kwaśnej śmietany
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:46   #695
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Odstawiłam tabletki i teraz jest lepiej, znacznie lepiej. U Ciebie pewnie negatywnie wpływa zmęczenie i hormony, zwłaszcza, jak karmisz piersią. Trudno mi coś doradzić, jeśli przed ciążą było Wam fajnie z mężem, to powinno to powoli się ustabilizować, kwestia czasu.

Jestem dziś nieco przytępiona. Nie dość, że poszłam spać ok. północy z perspektywą wstawania o 6, to jeszcze od 4 do 5:30 młoda postanowiła pogadać sama ze sobą i wypić herbatkę Dobrze, że normalnie nie robi takich numerów...
Chyba że od dziś to właśnie jej norma

Postanowiłam pobuszować trochę po All i być może zakupić jakieś fajne, ale używane ciuchy, w ramach oszczędzania Jak mi się uda dobrze zapolować, to dam znać.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:01   #696
lemoorka
Zakorzenienie

Miśku dziękuje za przepis:Cmok:

Asiuk nadal karmie Raz sprobowałam skonczyło sie bołem i plamieniem. Moze blokada, ale jak pomysle o figlach miglach to zbiera mnie na wymioty. Tz załamany. Prawde mowiac w ciagu ostatniego roku kochalismy sie 3 razy i chyba umiem zyc bez tego

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Ja zaczełam sobie kupowac sama uzywane rezczy, Młody tez ma, ale głownie markowe uzywane, bo piore, piore i nie znać,że noszone.

CHociaz ostatnio kupuje tez sobie na bazarze u Bułgarów- płaszcz za 100 złotych z wełny, sprawdziłam bo podpaliłam, swetr za 50 złotych z wełny, jeansy po 30. Nie inwestuje w siebie, bo cały czas sie zmieniam, a do pracy nie wracam
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:05   #697
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
hej!

o kurcze, nic dziwnego że się do niej nie odzywasz.

Cytat:
Cześć!
Do fanek Dextera - nie wiem, czy oglądałyście najnowszy odcinek "Nebraska" - ale według mnie to jeden z najlepszych odcinków ze wszystkich serii
miałam wczoraj oglądać z TŻ, ale przełożyliśmy oglądanie na dzisiejszy wieczór, bo chciało mi się spać
Do tej pory obecną serię uważam za najgorszą, mam nadzieję, że ten odcinek pozytywnie mnie zaskoczy.

Dziewczyny, robicie sushi? jeśli tak, to możecie opisać krok po kroku jak je przyrządzacie?
Wczoraj TŻ zamówił dla nas zestaw na allu i teraz muszę się nauczyć je robić, już nie mogę się doczekać, kiedy je zjem
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:14   #698
ButterBear
Zakorzenienie

Hej.

Xzora, na naszym wątku przepisowym kiedyś wstawiałam sushi krok po kroku

Emilko, ja widziałam Dextera, niestety ten odcinek wydał mi się beznadziejny...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:24   #699
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Postanowiłam pobuszować trochę po All i być może zakupić jakieś fajne, ale używane ciuchy, w ramach oszczędzania Jak mi się uda dobrze zapolować, to dam znać.
udanych zakupów
ja kiedyś też patrzyłam za jakimiś fajnymi rzeczami na allegro, ale niestety z wysyłką wcale tanio nie wychodzą, do tego nie lubię licytacji
raz tylko udało mi się kupić spódnicę z wysokim stanem - idealnie do mnie dopasowaną

A co do używanej odzieży, to ja w takich sklepach nie umiem robić zakupów, chociaż bym chciała. Jedna rzecz na 100 jest fajna, a reszta to szmaty. Jak już jest coś fajnego, to często wcale nie w atrakcyjnej cenie, albo nie w moim rozmiarze.
Obok mojego bloku jest duży ciuchland, do którego są mega kolejki. Byłam tam może z 10 razy i tylko raz trafiłam na coś fajnego (kupiłam kurtkę do biegania, nówka markowa). Nie mam cierpliwości do tego typu zakupów.
W ogóle moje miasto w ostatnim roku stało się krainą ciuchlandów, praktycznie każdy nowy sklep, który się otwiera, to tania odzież. Ostatnio powstał Dzieciuszek

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Xzora, na naszym wątku przepisowym kiedyś wstawiałam sushi krok po kroku
super wszystko dokładnie opisałaś, powinnam dać radę! boję się tylko o to zawijanie rulonika na tej macie, czy ładnie mi się ten ryż zbije, czy nie będzie wylatywał
Stary 2011-11-16, 10:37   #700
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
udanych zakupów
ja kiedyś też patrzyłam za jakimiś fajnymi rzeczami na allegro, ale niestety z wysyłką wcale tanio nie wychodzą, do tego nie lubię licytacji
raz tylko udało mi się kupić spódnicę z wysokim stanem - idealnie do mnie dopasowaną

A co do używanej odzieży, to ja w takich sklepach nie umiem robić zakupów, chociaż bym chciała. Jedna rzecz na 100 jest fajna, a reszta to szmaty. Jak już jest coś fajnego, to często wcale nie w atrakcyjnej cenie, albo nie w moim rozmiarze.
Obok mojego bloku jest duży ciuchland, do którego są mega kolejki. Byłam tam może z 10 razy i tylko raz trafiłam na coś fajnego (kupiłam kurtkę do biegania, nówka markowa). Nie mam cierpliwości do tego typu zakupów.
W ogóle moje miasto w ostatnim roku stało się krainą ciuchlandów, praktycznie każdy nowy sklep, który się otwiera, to tania odzież. Ostatnio powstał Dzieciuszek

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

super wszystko dokładnie opisałaś, powinnam dać radę! boję się tylko o to zawijanie rulonika na tej macie, czy ładnie mi się ten ryż zbije, czy nie będzie wylatywał
Nic Ci nie wyleci. Ten ryż jest tak kleisty, że nie ma szans na rozwalenie

Hania

Stary 2011-11-16, 10:50   #701
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
imbir i czosnek w jakiej postaci? w proszku? masale mam w paście ale to chyba bez różnicy
długo marynować?
oczywiście świeży najlepszy Po prostu drobno posiekany.

Cytat:
Zrobiłam podobnie - dodałam jeszcze odrobinę oliwy z oliwek, kumin i paprykę czerwoną. Marynuje się

Na pewno ta kasza była pyszna!
Ja mam zamrożoną kaczkę i chcę ją wreszcie przyrządzić - właśnie myślałam o nadzieniu z kaszy i owoców.

Mąż wczoraj na kolację przyrządził polędwiczki marynowane w winie z tymiankiem - pycha!
Odświeżający moje standardowe przyprawienie smak
JA też zrobiłam indyjskie wczoraj. Smaka mi zrobiłaś. Do tego miałam dużo resztkowych warzyw które trzeba było wykorzystać. Pycha było!! Moją ulubioną przyprawą jest kumin

Ja mam ochotę na coś w winie czerwonym- ale nie opyla się wina otwierać do jedzenia bo wiadomo- szklanka idzie maks, a reszty nie ma kto wypić aktualnie

Cytat:
Niby sie nie denerwuje, ale trzeba pamietac, ze to nie jest miasto europejskie. Lotnisko jest jakies 30 km od Moskwy, trzeba tak dojechac pociagiem (NIE!) albo autobusem plus metrem. Taksowkarze to zlodzieje, nie mozna im ufac i absolutnie wszyscy to potwierdzaja

TZ mi opowiadal ze 1szego dnia w metrze w srodku dnia 3 Rosjan chcialo pobic go i jego kolege z pracy (z Rosji) bo mowili miedzy soba po ang a nie po ros. Takie zachowania mi sie nie podobaja, dlatego nie czuje szczescia na mysl o samotnej podrozy z bagazem.

Co do podrozy, to tak. Moj tz chyba wie, ze dla mnie wyjazd to nalepszy prezent i uparcie z tego korzysta Nigdy nie oszczedzam na wyjazdach; na innych rzeczach przychodzi mi bez wiekszego zalu. Nie bede za 15 lat pamietac, ze co 2 dzien piłam kawe z najmodniejszej kawiarni (czego oczywiscie nie robie, choc mi smakuje), ale nocne rozmowy przy winie w knajpie w Pradze czy wpatrywanie sie w gwiazdy noca na łajbie na Mykonos - do konca zycia

Przykre, az szkoda komentowac.

Jadlam kiedys zupe z dyni i myslalam, ze to zart. Kompletnie mi nie smakowala!
U nas często bywa tak że jesteśmy na zero z kasa lub nawet na minusie przed samym wyjazdem męża- więc jego wyjazd to najzwyklejsza pogoń za chlebem Gdybym z nim jechała nie to że nie byłoby kawy a pusta lodówka i nieopłacone rachunki. Dlatego przez te 6 lat byłam z nim tylko 3 razy.
No to sobie wytłumaczyłam czemu nie widziałam Kopenhagi, Moskwy, Bejrutu, Barcelony, Lozanny, Odessy, Kijowa itd itd- pewnie wymieniałabym jeszcze z godzinę

Dobrze że nie będziesz miała z kim gadać. Swoją droga dziwne- bo mój mąż ma zupełnie odmienne wspomnienia dotyczące Moskwy.
No ale on zazwyczaj ma inne odczucia niż wszyscy- do Paryża nie weźmie mnie za skarby świata, Bracelona syf, Londyn- szkoda czasu , Zurich przereklamowany, w Moskwie Kijowie Odessie super ludzie, pomocni, wszyscxy gadający po angielsku, uwielbiający Polaków- same ochy i achy

Cytat:
hej!

heh..moja mama też mówiła - "dziecko, zrób sobie szamty do podłogi z tych ręczników!!"
Ciekawe jak długo ja będę starała się być w miarę delikatna
Dziś przychodzą- już mnie nerwy noszą
Cytat:
Cześć!

Kurczak wyszedł fajny, ale niezbyt "przeprawiony" - liczyłam na wyraźniejszy smak, ale to kwestia mojej zachowawczości (moje proporcje bardziej nadałyby się na 1 kg mięsa, mogłam dodać też więcej czosnku).
Także był smaczny i wyraźny, ale nie jakoś szczególnie "inny"
Własnie nie oglądałam bo jak maż zaczął ściągać to była północ- i niestety zasnęłam

Ja do indyjskiego na 2 piersi daję po łyżeczce przypraw
Dużo- ale o to chodzi
Cytat:
Miśku dziękuje za przepis:Cmok:

Asiuk nadal karmie Raz sprobowałam skonczyło sie bołem i plamieniem. Moze blokada, ale jak pomysle o figlach miglach to zbiera mnie na wymioty. Tz załamany. Prawde mowiac w ciagu ostatniego roku kochalismy sie 3 razy i chyba umiem zyc bez tego

eh..nawet mi nie mów o tym . U mnie standardowo problem - teraz nie ma mowy o seksie bo mąż nie umie z Marysią w brzuchu, a później będzie masakra z moją fizycznością. Boję się że skończy się na braku seksu na 2 lata. Ja oszaleję.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:26   #702
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Moze blokada, ale jak pomysle o figlach miglach to zbiera mnie na wymioty. Tz załamany. Prawde mowiac w ciagu ostatniego roku kochalismy sie 3 razy i chyba umiem zyc bez tego
Ja też tak miałam. I też całkiem normalnie żyło mi się bez seksu, bo im dłużej tego nie robisz, tym ciężej się za to zabrać po dłuższym czasie

Cytat:
udanych zakupów

Ja w SH też nie robię zakupów, drażni mnie to, nie mam cierpliwości. Moja siostra kupowała wielokrotnie używane ciuchy na Allegro i ma sprawdzonych sprzedawców, więc na ich asortyment zerkam

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:32   #703
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ale mam dzisiaj dzień :/ nosi mnie,chyba mnie cos trafi zaraz!
Mała marudna,ja wkurzona na maksa cudownym zusem,tesciową i szwagierką i do tego ta pogoda...Aaaaaaaaaaaaaaa

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:00   #704
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Emilko, ja widziałam Dextera, niestety ten odcinek wydał mi się beznadziejny...
Mojemu mężowi też się średnio podobał...
ale dla mnie wreszcie coś się "ruszyło" - bo ten sezon był dość miałki...
Wreszcie jakiś rys charakterologiczny i dynamiczna "podróż w głąb siebie".

Cytat:
Do tej pory obecną serię uważam za najgorszą, mam nadzieję, że ten odcinek pozytywnie mnie zaskoczy.

Dziewczyny, robicie sushi? jeśli tak, to możecie opisać krok po kroku jak je przyrządzacie?
Wczoraj TŻ zamówił dla nas zestaw na allu i teraz muszę się nauczyć je robić, już nie mogę się doczekać, kiedy je zjem
To taki odcinek retardacyjny - akcja szczególnie się nie rusza (główny wątek morderstw), ale jest trochę nawiązań do poprzednich serii i trochę sproblematyzowane zostały "potrzeby" Dextera.

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
JA też zrobiłam indyjskie wczoraj. Smaka mi zrobiłaś. Do tego miałam dużo resztkowych warzyw które trzeba było wykorzystać. Pycha było!! Moją ulubioną przyprawą jest kumin

Ja mam ochotę na coś w winie czerwonym- ale nie opyla się wina otwierać do jedzenia bo wiadomo- szklanka idzie maks, a reszty nie ma kto wypić aktualnie

heh..moja mama też mówiła - "dziecko, zrób sobie szamty do podłogi z tych ręczników!!"
Ciekawe jak długo ja będę starała się być w miarę delikatna
Dziś przychodzą- już mnie nerwy noszą

Własnie nie oglądałam bo jak maż zaczął ściągać to była północ- i niestety zasnęłam

Ja do indyjskiego na 2 piersi daję po łyżeczce przypraw
Dużo- ale o to chodzi

Właśnie bałam się przesadzić, a wychodzi na to, że im więcej, tym lepiej
Stary 2011-11-16, 12:50   #705
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie bałam się przesadzić, a wychodzi na to, że im więcej, tym lepiej
Zdecydowanie Do indyjskiego nie daje się szczypty a łyżeczkę
Stary 2011-11-16, 13:01   #706
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Nic Ci nie wyleci. Ten ryż jest tak kleisty, że nie ma szans na rozwalenie
no to super, rozwiałaś moje obawy. Twój przepis wydrukowałam i z niecierpliwością czekam na kuriera (powinien być jutro).

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj dzień :/ nosi mnie,chyba mnie cos trafi zaraz!
Mała marudna,ja wkurzona na maksa cudownym zusem,tesciową i szwagierką i do tego ta pogoda...Aaaaaaaaaaaaaaa
co się stało z zusem, teściową i szwagierką?
mnie też pogoda dobija, ostatnimi dniami jak tylko wyszłam na dwór to telepałam się zimna, dlatego też niezbyt grubą zimową kurtkę zamieniłam na ciepłą, narciarską, zwykłą czapkę na narciarską czapę podszytą polarem, a półbuty na zimowe kozaki
za to do biegania ubieram się tak jak wcześniej i jest mi ciepło

Cytat:
Mojemu mężowi też się średnio podobał...
ale dla mnie wreszcie coś się "ruszyło" - bo ten sezon był dość miałki...
Wreszcie jakiś rys charakterologiczny i dynamiczna "podróż w głąb siebie".
chyba wolałabym akcję

wy cały czas o jedzeniu, a ja ostatnio w ogóle nie mam pomysłów na obiady. TŻ mnie drażni, bo nie potrafi powiedzieć co chce na obiad, a jak ja coś proponuję co lubię, to mówi, że to nie jego smaki, a jak proponuję coś co on lubi, to też kręci głową

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2011-11-16 o 13:02
Stary 2011-11-16, 13:14   #707
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też pogoda dobija, ostatnimi dniami jak tylko wyszłam na dwór to telepałam się zimna, dlatego też niezbyt grubą zimową kurtkę zamieniłam na ciepłą, narciarską, zwykłą czapkę na narciarską czapę podszytą polarem, a półbuty na zimowe kozaki

chyba wolałabym akcję

wy cały czas o jedzeniu, a ja ostatnio w ogóle nie mam pomysłów na obiady. TŻ mnie drażni, bo nie potrafi powiedzieć co chce na obiad, a jak ja coś proponuję co lubię, to mówi, że to nie jego smaki, a jak proponuję coś co on lubi, to też kręci głową
Ja też ostatnio okropnie marznę, choć nie jestem ciepłolubnym typem i daję radę w niskim temperaturach...
Faktycznie tylko podczas biegania jest mi ciepło w normalnym stroju, a poza tym przerzuciłam się na ciepłe ciuchy.

Jest akcja, tylko... inna

Ja dziś nie miałam pomysłu, ale coś już mi się klaruje po przejrzeniu kilku stron wątku "co robicie dziś na obiad", durszlaka i Kwestii Smaku.

Chcę się trochę wczuć w to gotowanie, bo próbuję męża trochę odżywić. Pracuje bardzo intensywnie i często nie ma czasu na jedzenie w pracy, szczególnie jak nic nie weźmie z domu.
Więc postanowiłam, że codziennie dostanie paczkę z obiadem. Gotuję większe porcje, ale już nie wchodzi w grę jedzenie przez dwa dni tego samego, bo dla męża byłby to 3 taki sam obiad ( bierze do pracy z poprzedniego dnia...). Więc mam zagwozdkę Do tego mąż jest typem mięsożercy - obiad bez mięsa to przekąska.

Na razie odświeżam standardy, bo dawno ich nie jadaliśmy.
Dziś jeszcze nie wiem, co zrobię, ale w grę wchodzą kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami lub zamiast mielonych - duszone żeberka (za dużo jemy drobiu, już mi się to przyjadło).
Albo też zrobię zupę porowo-groszkową z koprem.
Stary 2011-11-16, 13:42   #708
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
J
Na razie odświeżam standardy, bo dawno ich nie jadaliśmy.
Dziś jeszcze nie wiem, co zrobię, ale w grę wchodzą kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami lub zamiast mielonych - duszone żeberka (za dużo jemy drobiu, już mi się to przyjadło).
Albo też zrobię zupę porowo-groszkową z koprem.
mmm..duszone żeberka kocham
Takie bez udziwnień- sól, pieprz i dużo cebuli.

Ja dziś robię risotto z kurakiem, boczkiem, pomidorami suszonymi i groszkiem. No i zupę ogórkową
Ta porowo -groszkowa to krem??
Stary 2011-11-16, 13:58   #709
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:

co się stało z zusem, teściową i szwagierką?
mnie wiecznie gorąco,ciągle w ruchu jestem aa..i zumba to super sprawa

zus - zalegają mi juz 2 miesiąc z wyplatą macierzyńskiego ,a na moje ponalenie reakcja w stylu "ciesz sie,ze w ogole dostajesz,bo w niktorych rejonach nie tylko sie spozniaja ale i płacą na raty"
tesciowa -czemu nie chrzcicie?musicie ochrzcić,jak to tak bez chrztu?
obecnie robi jazdę (głownie mi ) z byle powodu,a tak naprawde o ten chrzest chodzi :/
szwagierka -jestes nienormalna,dziecko ci na glowe nasra jak podrosnie,czekam tylko az sie wam noga powinie i bede sie smiać

ogolnie miło,nie ?

Stary 2011-11-16, 14:06   #710
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

zus - zalegają mi juz 2 miesiąc z wyplatą macierzyńskiego ,a na moje ponalenie reakcja w stylu "ciesz sie,ze w ogole dostajesz,bo w niktorych rejonach nie tylko sie spozniaja ale i płacą na raty"
obecnie robi jazdę (głownie mi ) z byle powodu,a tak naprawde o ten chrzest chodzi :/
szwagierka -jestes nienormalna,dziecko ci na glowe nasra jak podrosnie,czekam tylko az sie wam noga powinie i bede sie smiać

ogolnie miło,nie ?
Eee... przepraszam, ale dlaczego dziecko miałoby Ci nasrać na głowę jak dorośnie? I z czego się będzie śmiać?

Hania

Stary 2011-11-16, 14:12   #711
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
mmm..duszone żeberka kocham
Takie bez udziwnień- sól, pieprz i dużo cebuli.

Ja dziś robię risotto z kurakiem, boczkiem, pomidorami suszonymi i groszkiem. No i zupę ogórkową
Ta porowo -groszkowa to krem??
Żeberka jadłam ostatnio w lutym - mięso już kupione, więc na bank zrobię dziś lub jutro.
Bez udziwnień - choć na pewno dodam suszonego grzybka

Zupa - to nie krem.
Jest z ziemniakami, marchewką, podsmażonym na maśle porem i mrożonym groszkiem. Odrobina słodkiej śmietany do tego i koper plus dużo pieprzu. Na bulionie warzywnym lub mięsnym.

Cytat:

ogolnie miło,nie ?
Współczuję "klimatu".
Róbcie jak uważacie i nie przejmujcie się ludźmi <nawet najbliższymi>.
Ja jestem zdania, że warto zawsze wysłuchać cudzej opinii, ale jeżeli ktoś jest nachalny, to trzeba się odseparować.

Jeśli masz przekonanie do metod wychowawczych, które stosujesz, zdobyłaś jakąś wiedzę na ten temat i czujesz, że robisz dobrze - to szwagierkę i jej katastroficzne wizje olej.
Stary 2011-11-16, 14:13   #712
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Eee... przepraszam, ale dlaczego dziecko miałoby Ci nasrać na głowę jak dorośnie? I z czego się będzie śmiać?
długo by opowiadać...W skrócie :mamy inną wizję macierzyństwa. Ja nieco leniwą nie mam parcia na "dziecko powinno",mała dorosnie do wszystkiego w swoim tempie.Jak chce to śpi z nami,dużo czasu jej poświęcam,no lubię to Moja szwagierka uwaza,ze "dziecko ma znać swoje miejsce",nie odzywac sie,nie przeszkadzac,nic nie chcieć,jest zwolenniczką klapsa "jeden szybki dobry na wszystko".
Nie dogadamy się w tym temacie,ale ok,kazdy robi jak uwaza. Tylko ona czuje misję naprowadzania mnie na tory "normalnego rodzicielstwa" .I kiedy np. biorę mała na ręce jak zapłacze to słyszę "na glowe ci nasra",albo kiedy nie bije jej po lapkach ja ciagnie mnie za włosy. A smiac sie bedzie z naszych metod.

Emilko dzięki No wlasnie mam jakas wizje,narazie widze pozytywne efekty ,dobrze nam sie tak zyje ,ale nie jest miłym wysłuchiwanie takich uwag :/

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2011-11-16 o 14:15
Stary 2011-11-16, 14:15   #713
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 14:17   #714
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

czeesc

Stary 2011-11-16, 14:22   #715
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
długo by opowiadać...W skrócie :mamy inną wizję macierzyństwa. Ja nieco leniwą nie mam parcia na "dziecko powinno",mała dorosnie do wszystkiego w swoim tempie.Jak chce to śpi z nami,dużo czasu jej poświęcam,no lubię to Moja szwagierka uwaza,ze "dziecko ma znać swoje miejsce",nie odzywac sie,nie przeszkadzac,nic nie chcieć,jest zwolenniczką klapsa "jeden szybki dobry na wszystko".
Nie dogadamy się w tym temacie,ale ok,kazdy robi jak uwaza. Tylko ona czuje misję naprowadzania mnie na tory "normalnego rodzicielstwa" .I kiedy np. biorę mała na ręce jak zapłacze to słyszę "na glowe ci nasra",albo kiedy nie bije jej po lapkach ja ciagnie mnie za włosy. A smiac sie bedzie z naszych metod.

Emilko dzięki No wlasnie mam jakas wizje,narazie widze pozytywne efekty ,dobrze nam sie tak zyje ,ale nie jest miłym wysłuchiwanie takich uwag :/
A ona ma taką wizję? No to pogratulować. No cóż, trzeba olać sikiem prostym Masz swoją, wizję, sprawdza się, dziecko jest szczęśliwe...o to chodzi... a jeśli ona sobie 'zafundowała' dziecko, a teraz jej tylko przeszkadza, no to znaczy, że nie wszystko z nią chyba ok

Hania

Stary 2011-11-16, 14:26   #716
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
A ona ma taką wizję? No to pogratulować. No cóż, trzeba olać sikiem prostym Masz swoją, wizję, sprawdza się, dziecko jest szczęśliwe...o to chodzi... a jeśli ona sobie 'zafundowała' dziecko, a teraz jej tylko przeszkadza, no to znaczy, że nie wszystko z nią chyba ok
no staram sie olewac,ale czasem sie juz nazbiera...

Jej dziecko nie tyle przeszkadza,co uwaza,ze taka jest kolej rzeczy,ze tak sie dziecko normalnie wychowuje,a reszta to dziwactwo i "wymysły pschyologow"

Stary 2011-11-16, 14:29   #717
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

ogolnie miło,nie ?

No nie za miło jest jak każdy chce ingerować w Twoje życie i dawać "dobre" rady.
Nawet nie strasz tym zusem.

Ja już czuję co u mnie sie będzie działo jak powiem że nie chcę chrzcić Młodej. Już mam pytania "kto będzie chrzestnym?" Nawet pod uwage nie biorą że takowego nie będzie. Co gorsza mój mąż łamie się na stronę "ochrzcić dla świętego spokoju" Ja powiedziałam- mnie do kościoła nie zaciągniesz- sam sobie to załatwiaj jak chcesz, i później Ty będziesz się dziecku tłumaczył jak zapyta czemu my nie jesteśmy katolikami, nie mamy ślubu kościelnego do Kościoła nie chodzimy - a ją ochrzciliśmy.

Cytat:
Żeberka jadłam ostatnio w lutym - mięso już kupione, więc na bank zrobię dziś lub jutro.
Bez udziwnień - choć na pewno dodam suszonego grzybka

Zupa - to nie krem.
Jest z ziemniakami, marchewką, podsmażonym na maśle porem i mrożonym groszkiem. Odrobina słodkiej śmietany do tego i koper plus dużo pieprzu. Na bulionie warzywnym lub mięsnym.
ooo dobra. Musze zrobić kiedyś.
Stary 2011-11-16, 14:31   #718
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
no staram sie olewac,ale czasem sie juz nazbiera...

Jej dziecko nie tyle przeszkadza,co uwaza,ze taka jest kolej rzeczy,ze tak sie dziecko normalnie wychowuje,a reszta to dziwactwo i "wymysły pschyologow"
Ehh Ci psychologowie....wariaci ...

To może powiedz jej, że Wasze metody nie są kompatybilne i nie ma sensu o tym dyskutować?
Albo, że jak będziesz potrzebowała jej rady w kwestii wychowania, to na pewno będziesz o niej pamiętać, ale na razie sobie w swoim odczuciu doskonale radzisz?

Bo Ci włazi dziewucha na głowę...

Hania

Stary 2011-11-16, 14:34   #719
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Ehh Ci psychologowie....wariaci ...

To może powiedz jej, że Wasze metody nie są kompatybilne i nie ma sensu o tym dyskutować?
Albo, że jak będziesz potrzebowała jej rady w kwestii wychowania, to na pewno będziesz o niej pamiętać, ale na razie sobie w swoim odczuciu doskonale radzisz?

Bo Ci włazi dziewucha na głowę...
ha,ja juz jej mówiłam,ale nie dociera,ona wie lepiej i musi,koniecznie musi mnie "nawrócić" bo sobie krzywde robie

Haniupowiedz męzowi,ze konsekwentnym trza być

Stary 2011-11-16, 16:44   #720
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko pierna = pikantna
Tez tego slowa nie znalam
Cytat:
Cześć!

Nie ogaldalam, czekam na TZ, bo by mnie zabil, gdybym sie przyznala hehe.
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
to trafiłaś na wersję, której ja też nie lubię. Najlepiej samemu zrobić, bo to żadna robota, a przyprawić można po swojemu.
Pewnie tak, Ale to ogolnie nie jest moj smak, zupa musi byc... pod zadnycm pozorem nieslodka, imbir? Nigdy w zyciu, z imbirem to moge pic piwo czy wino do smaku jako grzanca... Zuoa musi byc: ostra lub slona lub jedno z drugim
Cytat:
U nas często bywa tak że jesteśmy na zero z kasa lub nawet na minusie przed samym wyjazdem męża- więc jego wyjazd to najzwyklejsza pogoń za chlebem Gdybym z nim jechała nie to że nie byłoby kawy a pusta lodówka i nieopłacone rachunki. Dlatego przez te 6 lat byłam z nim tylko 3 razy.
No to sobie wytłumaczyłam czemu nie widziałam Kopenhagi, Moskwy, Bejrutu, Barcelony, Lozanny, Odessy, Kijowa itd itd- pewnie wymieniałabym jeszcze z godzinę

Dobrze że nie będziesz miała z kim gadać. Swoją droga dziwne- bo mój mąż ma zupełnie odmienne wspomnienia dotyczące Moskwy.
No ale on zazwyczaj ma inne odczucia niż wszyscy- do Paryża nie weźmie mnie za skarby świata, Bracelona syf, Londyn- szkoda czasu , Zurich przereklamowany, w Moskwie Kijowie Odessie super ludzie, pomocni, wszyscxy gadający po angielsku, uwielbiający Polaków- same ochy i achy
A to ciekawe? w Moskwie mowia po angielsku? Moj tz ma problemy z dogadaniem sie z menedzerami i konsultantami w swojej firmie w tym oddziale moskiewskim, a ludzie w barach to juz w ogole nie mowia a dukaja. Ciekawostka, jak moga sie roznic wrazenia
Generalnie tez slyszalam, ze sa pomocni ci zwykli przechodnie mijani na ulicy, pokaza gdzie i jak dojsc etc.
Dzis sie musze spakowac, bo jutro niemieci a pozniej impreza
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości