|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
To teraz ja Wam zdradzę swoja obawę...
Bardzo chciałam mieć synka z wielu powodów,ale jeden z nich był takie,że nie była bym dla niego wzorem do naśladowania pod względem kobiecości... Mam duże obawy czy wpoje swojej córecze poczucie własnej wartości ponieważ mam mase kompleksów... Moja mama od kąd pamiętam się odchudzała... ja z czasem też... Boje się że córka będzie patrzeć na swoje ciało przez pryzmat moich kompleksów... Że nie będe mogła nauczyć ją zadowolenia ze swojej kobiecości i akceptacji ciała ... |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kazda z nas nie jest idealna i my ktore mamy juz dzieci mozemy Wam powiedziec, ze nie raz ryczalysmy, krzyczalysmy itp ale to z bezradnosci bo na poczatku bywa ze dziecko placze i nie wiadomo czemu?
![]() I zapewniam Was ze kazda mamusia przechodzi rozne dylematy, trudnosci i nie raz powiecie ze macie dosc malucha (oczywiscie w takim sensie ze juz nie dajecie rady). Pooddychacie pare razy gleboko popatrzycie na nie po czym przytulicie i powiecie ze jestescie najszczesliwsze na swiecie! ![]() Cytat:
Moj Filip tez bal sie jakis czas odkurzacza i to bardzo, nie moglam sobie przy nim poodkurzac, teraz nie da mi poodkurzac bo on chce ![]() Odnosnie twardnien brzuszka, lepiej powiedz o tym swojemu lekarzowi. Jak pytalam mojego co jest fizjologia, powiedzial, ze moga byc twardnienia ale na tym etapie ciazy bardzo delikatne i rzadkie. Takie twardnienia co opisalas, mam ja. Dokladnie to tak czuc.
|
|
#1893 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie potrafialbym napisac tego lepiej Aguska ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Tak jak Aguska napisala, nikt nie jest idealny i nie dajmy sie zwiesc pozorom! Najwazniejsze ze zdajesz sobie z tego sprawe to mysle ze nie bedzie problemu!
|
|
#1894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolcia ty się jeszcze wstrzymaj Ja przed chwilą zasówałam po kabanosy a teraz ide piec ciasteczka
|
|
#1895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobisz jak będziesz uważała, engela ma jednak racje-ja na ostatnim usg buzie dziecka widziałam może 4 minuty z 40 minut całego badania.Reszta to pomiary, pomiary i jeszcze raz pomiary. Mam to wszystko nagrane ale nie jest to filmik który chciałabym non stop oglądać. Wręcz w niektórych momentach jest lekko "kosmiczny" obraz dziecka -żeby nie powiedzieć straszny. Gdyby lekarka nie tłumaczyła nam w tym samym czasie co widzimy i dlaczego tak to wygląda to mogłabym mieć gorsze wspomnienia. Dlatego jeśli masz takiego wrażliwego "autora" :P to może bezpieczniej dla niego żeby to był inny prezent ![]() Cytat:
![]() Ja przy pierwszym użyciu aspiratora z odkurzaczem tez miałam stracha. A maluszek któremu przeprowadzałam ten "zabieg" leżał sobie zadowolony na moich kolankach i śmiał się radośnie słuchając odgłosów odkurzaczowych. A ciąg jest na prawdę nie wielki. To jest dużo bezpieczniejsze dla dziecka niż gruszka (której niemowlaki nienawidzą właśnie z powodu mocy ssania) |
||
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
desia hehe
Mysle ze nasze wyobrazenia o macierzynstwie sa zupelnie inne. Przynajmniej ja tak mialam, obawialam sie ale myslalam sobie, super bede mama, bede dumnie pokazywac to ze jestem mama.Oczywiscie duma jest ale w innym znaczeniu. W takim bardziej, ze daje rade, choc jest niezwykle trudno, choc pierwsze tygodnie leca jak sekundy bo nie masz czasu sie zastanowic co dzis jest za dzien
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy tą nową czapeczke i niedrapki z Loveli tez powinnam wyprać ?
|
|
|
|
#1899 |
|
Raczkowanie
|
karolca naprawdę od 20 tyg.?
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
ivonka ale to do tego jest jakis spejalny odkurzacz? Czy domowy?
![]() Jakos ten odkurzacz mnie nie przekonuje. Na poczatku moz ei tak, bo dla dziecka dzwiek odkurzacza czy suszarki nie ma wiekszego znaczenia a nawet dla wielu to usypiacz, jednak w pozniejszym okresie nie wyobrazamsobie uzywac odkurzacza. Przynajmniej ja, bo moje dziecko baaardzo balo sie tego typu sprzetow.
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
a co do kopania w brzuszku to ja już jestem prawie w 20tyg. i czuję tak jak mi położna powiedziała delikatne kopnięcia tak jak by mi tam robak chodził
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Idę kupić ten zegarek tż na urodziny: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9383962.htm
podoba Wam się? ja jeszcze nie jestem do końca przekonana, jeśli nie znajdę ładniejszego to go wezmę.. I moje zdjęcia z dziś.. 23 tydzień+ 2 dni |
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też strzeliłam sobie fotkę ![]() 23+2.jpg
|
|
#1906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja naszczescie mam niewielu Polakow w okolicy. Niestety wsrod emigrantow z Polski przewazaja tacy z ktorymi nie chcialabym miec za wiele wspolnego... ja bede z mala sama + z babcia (moja babcia) juz pod 80tke. takze podwojnie sie martwie. Jak sobie poradze z mala, jak sobie poradze z babcia. Jak bedziemy z mezem prowadzic normalne zycie rodzinne z babcia ... nie wiem jak to bedzie. Jestesmy przyzywczajeni do wspolnych wieczorow, ogladania filmow a babcia niestety z trych wtracajacych sie... no i chcialabym sie z mezem moc nacieszyc nasza mal bardzo bardzo ja kocham ale boje sie przeokrutnie czy ta sytuacja nie bedzie przyczyna jakis frustracji ech... oduczylam sie mieszkac z rodzina... Cytat:
|
||
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że to zależy od tego jak z nami było w dzieciństwie , a już najbardziej w tym wieku nastoletnim, chodzi mi o to jak podchodzili do nas rodzice, ja np. wiem czego mi brakowało i z czego wynikała większość moich kłopotów, kocham Moich Rodziców, ale pewne błędy popełniali i pewnie i ja błędów nie uniknę, ale postaram się nie popełniać takich jak Oni , bo skutki w pewnym okresie mojego życia były fatalne.... Pewnie będzie mega trudno, ale najważniejsze jest budowanie u dziecka poczucia własnej wartości... ale nie tak żeby było zarozumiałe... lekko nie będzie.Mój TŻ ma tak fajnie to zbudowane i zdecydowanie mu lżej w życiu niż mi.Ot to się wyżaliłam
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
jolka każede nowe ubranie powinno się prać nie tylko dziecku...
poczytaj artykuły o chemii używanej przy produkcji odzieży pamiętaj,że nowe rzeczy mógł mieć każdy w łapach ![]() aguśka ja zdaje sobie właśnie sprawe,że czas będzie mijał tak szybko... dlatego dobijają mnie te wymalowane, śliczne mamuśki... no bo skąd mają na to siły i czas? |
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Engela, tutaj masz opisane o tych skurczach przepowiadajacych: http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1...axtona-Hicksa/ Ja przy adasiu ich nie mialam, a tym razem to zobaczymy! Aguska, dokladnie ! Nie zawsze niestety jest tak jak sobie wyobrazamy! Jak to sie mowi - pozyjemy, zobaczymy!
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecku to rozumiem, ale swoich nigdy nie prałam i nie zamierzam a więc idę wstawić pranie ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- fajne muszę zamówić
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podłącze
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszło Ci to zdjęcie prawie takie ja rys. w avatarze
|
|
|
|
|
#1915 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziękuję Cytat:
Cytat:
Ja spadam na miasto, miłego popołudnia. Będę później Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2011-11-17 o 13:43 |
|||
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tym bardziej ,że to tak blisko ciała i jeszcze dzieciątko to do buzi będzie wkładać... ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Znam osoby , które nawet skarpetki piorą przed pierwszym założeniem.Ja piorę bieliznę i koszule TŻ , jeśli to takie z wieszaka są . ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- 88natka bardzo ładne z Ciebie Mama
|
||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
ja płucze wszystko przed założeniem pierwszy raz, no chyba, że to jest coś szyte na miarę i trzebaby to było do pralni oddać, to wtedy nie
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieta "kobieceje" z wiekiem... przynajmniej ze mna tak bylo... jako dziewczynka/nastolatka bylam chlopczyca, ale w pewnym momencie zaczelam wyrabiac swoj wlasny styl... prawda jest, ze nie chodze w szpilkach (glownie dlatego, ze mi niewygodnie) i barziej wole spodnie niz sukienki... nie zmienia to faktu, ze lubie sie ladnie i modnie ubrac, chociaz musi to byc tez wygodne ![]() natomiast moja mama... hmmm... smutno mi to powiedziec, ale nie ma gustu ... i zauwazylam, ze jej niezbyt zadbana/dopasowany stroj zaczal sie czesciej pojawiac zwlaszcza jak sie wyprowadzilam... czyli brak jej doradzcy ? ![]() zreszta ona sama jakos nigdy tez nie dbala o elegancje, zawsze sie odchudzala/odchudza naprzemian z tyciem... a ja odkrylam sama, ze mozna lepiej o siebie dbac, lepiej odzywiac, lepiej wygladac i przede wszystkim zaakceptowac i czuc sie atrakcyjna taka jaka jestem ![]() te skurcze od ok 20 tc to tzw stawianie macicy... jesli nie sa bolesne, zbyt czeste, to nie ma sie czym martwic... zazwyczaj pomaga na to magnez... a samo stawianie/twardnienie brzucha, to "cwiczenia" macicy przygotowujace sie do porodu... ale jednak nic strasznego, chociaz warto o tym wspomniec lekarzowi... ja w pierwszej ciazy miala je dosc wczesnie, byly czeste i mocne, chociaz bezbolesne, szyjka mi sie nie skracala ani nie otwierala, a pomogl wlasnie magnez teraz miewam je bardzo zadko ![]()
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy
![]() Tuniczka H&M z lumpeksu ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie wiem w ogóle co się tu u Was dzieje bo ostatnio nie mam czasu w ogóle na wizaż. A muszę coś napisać bo zaraz wyląduję w mamusiach zaginionych jak tak dalej pójdzie ![]() Właśnie mam praktyki w liceum potem popołudniu szybciutjko trzeba coś przygotować do jedzonka na obiad a potem mam korki do wieczora, wieczorem nauka no bo mam kolokwium w sobotę i tak w każdy dzień. Jak juz się położę do łózka to padam na twarz. No właśnie i nie wiem czy tez tych twardnień nie mam, zazwyczaj rano jak się obudzę to mój brzuch jest taki właśnie twardy normalnie jak kość przez chwilę, później przechodzi no ale w sumie to dziwne takie uczucie. W środę mam wizytę u lekarza więc się zapytam o co to chodzi.. Może muszę więcej odpoczywać troszkę...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

potem popołudniu szybciutjko trzeba coś przygotować do jedzonka na obiad a potem mam korki do wieczora, wieczorem nauka no bo mam kolokwium w sobotę i tak w każdy dzień. Jak juz się położę do łózka to padam na twarz. No właśnie i nie wiem czy tez tych twardnień nie mam, zazwyczaj rano jak się obudzę to mój brzuch jest taki właśnie twardy normalnie jak kość przez chwilę, później przechodzi no ale w sumie to dziwne takie uczucie. W środę mam wizytę u lekarza więc się zapytam o co to chodzi.. Może muszę więcej odpoczywać troszkę...