Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 13:00   #1891
engela
Raczkowanie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

To teraz ja Wam zdradzę swoja obawę...
Bardzo chciałam mieć synka z wielu powodów,ale jeden z nich był takie,że nie była bym dla niego wzorem do naśladowania pod względem kobiecości...
Mam duże obawy czy wpoje swojej córecze poczucie własnej wartości ponieważ mam mase kompleksów...
Moja mama od kąd pamiętam się odchudzała... ja z czasem też...
Boje się że córka będzie patrzeć na swoje ciało przez pryzmat moich kompleksów...
Że nie będe mogła nauczyć ją zadowolenia ze swojej kobiecości i akceptacji ciała ...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:10   #1892
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny kazda z nas nie jest idealna i my ktore mamy juz dzieci mozemy Wam powiedziec, ze nie raz ryczalysmy, krzyczalysmy itp ale to z bezradnosci bo na poczatku bywa ze dziecko placze i nie wiadomo czemu?
I zapewniam Was ze kazda mamusia przechodzi rozne dylematy, trudnosci i nie raz powiecie ze macie dosc malucha (oczywiscie w takim sensie ze juz nie dajecie rady).
Pooddychacie pare razy gleboko popatrzycie na nie po czym przytulicie i powiecie ze jestescie najszczesliwsze na swiecie!

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Niestety, ja muszę obowiązkowo zjeść conieco przed udaniem się do łózka, inaczej kiszki mi burczą i boli mnie brzuch z głodu, nie wspomnę o złym samopoczuciu. Więc wczoraj wtrąbiłam banana po 12 w nocy i zapiłam szklanką mleka.

Jak już leżeliśmy w łózku, to brzuch po raz pierwszy mi stwardniał i było to bardzo nieprzyjemne uczucie. Ustąpilo po ok 30 s właśnie. Brzuch był twardy jak deska, cały poniżej pępka...Czytałam, że to mogą być już te przygotowawcze skurcze, i ze nie trzeba się martwić jeśłi twardnienei jest sporadyczne i bez krwawień??

Moj siostrzeniec bał się długi czas nie tylko odgłosu włączonego odkurzacza, ale nawet prysznica-taki mały trórzyk z niego był, ale teraz jak lubi stawiać na swoim
.
Odnosnie jedzonka ja tez glodna nie zasne
Moj Filip tez bal sie jakis czas odkurzacza i to bardzo, nie moglam sobie przy nim poodkurzac, teraz nie da mi poodkurzac bo on chce
Odnosnie twardnien brzuszka, lepiej powiedz o tym swojemu lekarzowi.
Jak pytalam mojego co jest fizjologia, powiedzial, ze moga byc twardnienia ale na tym etapie ciazy bardzo delikatne i rzadkie.
Takie twardnienia co opisalas, mam ja. Dokladnie to tak czuc.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:15   #1893
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kazda z nas nie jest idealna i my ktore mamy juz dzieci mozemy Wam powiedziec, ze nie raz ryczalysmy, krzyczalysmy itp ale to z bezradnosci bo na poczatku bywa ze dziecko placze i nie wiadomo czemu?
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
I zapewniam Was ze kazda mamusia przechodzi rozne dylematy, trudnosci i nie raz powiecie ze macie dosc malucha (oczywiscie w takim sensie ze juz nie dajecie rady).
Pooddychacie pare razy gleboko popatrzycie na nie po czym przytulicie i powiecie ze jestescie najszczesliwsze na swiecie!

Odnosnie jedzonka ja tez glodna nie zasne
Moj Filip tez bal sie jakis czas odkurzacza i to bardzo, nie moglam sobie przy nim poodkurzac, teraz nie da mi poodkurzac bo on chce
Odnosnie twardnien brzuszka, lepiej powiedz o tym swojemu lekarzowi.
Jak pytalam mojego co jest fizjologia, powiedzial, ze moga byc twardnienia ale na tym etapie ciazy bardzo delikatne i rzadkie.
Takie twardnienia co opisalas, mam ja. Dokladnie to tak czuc.

Nie potrafialbym napisac tego lepiej Aguska

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam mieć synka z wielu powodów,ale jeden z nich był takie,że nie była bym dla niego wzorem do naśladowania pod względem kobiecości...
Mam duże obawy czy wpoje swojej córecze poczucie własnej wartości ponieważ mam mase kompleksów...
Boje się że córka będzie patrzeć na swoje ciało przez pryzmat moich kompleksów...
Że nie będe mogła nauczyć ją zadowolenia ze swojej kobiecości i akceptacji ciała ...
No przestan, kazda z Nas ma jakies kompleksy!
Tak jak Aguska napisala, nikt nie jest idealny i nie dajmy sie zwiesc pozorom!
Najwazniejsze ze zdajesz sobie z tego sprawe to mysle ze nie bedzie problemu!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:16   #1894
Madziara 26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
O właśnie.. Mamuśki powiedzcie mi jak czuć te skurcze przygotowawcze?
Bo wiem tylko, że to nie boli, ale czuć.

Karolcia ty się jeszcze wstrzymaj z tymi skórczami jeszcze nie czas na porodówke mojej sis zaczeło się od odejścia wód zaczeła rodzić jak byłam z nią sama w domu. Stracha mialam wiekszego od niej, ale nie krzyczala ze cos ją boli i urodziala dopiero po 12 godzinach a ja juz sie balam ze bede musiala dziecko odbierać

Ja przed chwilą zasówałam po kabanosy a teraz ide piec ciasteczka

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:16   #1895
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
on już był ze mną dwa razy... także to odpada .. poza tym wole, żeby sobie oglądał w domu a nie mnie taką rozchełstaną na tym fotelu (tak mnie widział już raz a potem do mnie mówi ja wchodze a ty taka rozwalona .. to weźcie ) NIby to 3d nie jest dopochwowe ale ... przynajmniej będę wiedziała czy moje odczucia sie sprawdziły wcześniej niż on a poza tym on jest zajęty .. uczy się do egzaminu

Zrobisz jak będziesz uważała, engela ma jednak racje-ja na ostatnim usg buzie dziecka widziałam może 4 minuty z 40 minut całego badania.Reszta to pomiary, pomiary i jeszcze raz pomiary. Mam to wszystko nagrane ale nie jest to filmik który chciałabym non stop oglądać. Wręcz w niektórych momentach jest lekko "kosmiczny" obraz dziecka -żeby nie powiedzieć straszny. Gdyby lekarka nie tłumaczyła nam w tym samym czasie co widzimy i dlaczego tak to wygląda to mogłabym mieć gorsze wspomnienia. Dlatego jeśli masz takiego wrażliwego "autora" :P to może bezpieczniej dla niego żeby to był inny prezent
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
HURAAA nareszcie nadrobiłam
myślę że się liczy (o ile jest to dodatkowe ubezpieczenie tzn. takie NW, a nie podstawowe), mnie ubezpieczyła mama miesiąc temu i akurat nie ma karencji, a u mnie jest np. 6 mc-y. podobno rok temu inna kobieta też tak ubezpieczyła swoja córkę i dostała kasę. Opłaca sie płacić 65 zł, żeby dostać 1500 zł. Mama mówi, ze będzie prezent na chrzciny od niej. )
To w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym nie ma okresu karencji? Daj znać bo może rozważę tą opcje

Cytat:
Aguśka a nie boisz się tej metody? mnie troszkę strach oblatuje,że pociągne za mocno...
lepiej kupić wcześniej i mieć ją od razu?
zmieniłaś avatar i Cię nie poznałam
Ja przy pierwszym użyciu aspiratora z odkurzaczem tez miałam stracha. A maluszek któremu przeprowadzałam ten "zabieg" leżał sobie zadowolony na moich kolankach i śmiał się radośnie słuchając odgłosów odkurzaczowych. A ciąg jest na prawdę nie wielki. To jest dużo bezpieczniejsze dla dziecka niż gruszka (której niemowlaki nienawidzą właśnie z powodu mocy ssania)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:21   #1896
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Karolcia ty się jeszcze wstrzymaj z tymi skórczami jeszcze nie czas na porodówke mojej sis zaczeło się od odejścia wód zaczeła rodzić jak byłam z nią sama w domu. Stracha mialam wiekszego od niej, ale nie krzyczala ze cos ją boli i urodziala dopiero po 12 godzinach a ja juz sie balam ze bede musiala dziecko odbierać

Ja przed chwilą zasówałam po kabanosy a teraz ide piec ciasteczka
Nie chodzi mi o skurcze porodowe tylko te, które czuć od 20 tygodnia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:24   #1897
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desia hehe Mysle ze nasze wyobrazenia o macierzynstwie sa zupelnie inne. Przynajmniej ja tak mialam, obawialam sie ale myslalam sobie, super bede mama, bede dumnie pokazywac to ze jestem mama.
Oczywiscie duma jest ale w innym znaczeniu. W takim bardziej, ze daje rade, choc jest niezwykle trudno, choc pierwsze tygodnie leca jak sekundy bo nie masz czasu sie zastanowic co dzis jest za dzien bo nie masz czasu tak naprawde w 100% ucieszyc sie tym macierzynstwem, bo okazuje sie ze mimo Cudu ktory sie narodzil, wyglada to wszystko inaczej niz sobie myslalysmy
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 13:24   #1898
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dziewczyny czy tą nową czapeczke i niedrapki z Loveli tez powinnam wyprać ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:25   #1899
engela
Raczkowanie

karolca naprawdę od 20 tyg.?
Stary 2011-11-17, 13:26   #1900
Aguśkaa83
Zakorzenienie

ivonka ale to do tego jest jakis spejalny odkurzacz? Czy domowy?
Jakos ten odkurzacz mnie nie przekonuje. Na poczatku moz ei tak, bo dla dziecka dzwiek odkurzacza czy suszarki nie ma wiekszego znaczenia a nawet dla wielu to usypiacz, jednak w pozniejszym okresie nie wyobrazamsobie uzywac odkurzacza. Przynajmniej ja, bo moje dziecko baaardzo balo sie tego typu sprzetow.
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 13:26   #1901
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a co do kopania w brzuszku to ja już jestem prawie w 20tyg. i czuję tak jak mi położna powiedziała delikatne kopnięcia tak jak by mi tam robak chodził

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 13:27   #1902
88natka
Zadomowienie

Idę kupić ten zegarek tż na urodziny: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9383962.htm
podoba Wam się? ja jeszcze nie jestem do końca przekonana, jeśli nie znajdę ładniejszego to go wezmę..
I moje zdjęcia z dziś.. 23 tydzień+ 2 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0264a.jpg (67,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0269.jpg (75,7 KB, 47 załadowań)

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:29   #1903
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

88natka zegarek fajny a Ty wyglądasz ślicznie i brzusio również

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 13:30   #1904
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Idę kupić ten zegarek tż na urodziny: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9383962.htm
podoba Wam się? ja jeszcze nie jestem do końca przekonana, jeśli nie znajdę ładniejszego to go wezmę..
Super brzuszek
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:30   #1905
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem 23+2 dzisiaj
i też strzeliłam sobie fotkę
23+2.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-17, 13:32   #1906
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję, bo rodzice dopiero przylecą miesiąc po urodzeniu, a mąż będzie chodził do pracy. Znajomych nie mam tu zbyt wielu, co druga osoba u mnie w pracy( z Polaków) nie może wrócić do PL bo pójdzie siedzieć. Więc nie ma co liczyć na takie osoby..
oj.. to w nieciekawym miejscu pracujesz. wspolczuje.
ja naszczescie mam niewielu Polakow w okolicy. Niestety wsrod emigrantow z Polski przewazaja tacy z ktorymi nie chcialabym miec za wiele wspolnego...

ja bede z mala sama + z babcia (moja babcia) juz pod 80tke.
takze podwojnie sie martwie. Jak sobie poradze z mala, jak sobie poradze z babcia. Jak bedziemy z mezem prowadzic normalne zycie rodzinne z babcia ... nie wiem jak to bedzie. Jestesmy przyzywczajeni do wspolnych wieczorow, ogladania filmow a babcia niestety z trych wtracajacych sie... no i chcialabym sie z mezem moc nacieszyc nasza mal
bardzo bardzo ja kocham ale boje sie przeokrutnie czy ta sytuacja nie bedzie przyczyna jakis frustracji ech... oduczylam sie mieszkac z rodzina...

Cytat:
tez mam takie obawy. takie same....

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:32   #1907
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

karolca super brzuszek ślicznie a to te nowe legginsy czy nie?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 13:33   #1908
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
O to pewnie ja też takie coś miałam w podświadomości....ale wiesz co myślę....
że to zależy od tego jak z nami było w dzieciństwie , a już najbardziej w tym wieku nastoletnim, chodzi mi o to jak podchodzili do nas rodzice, ja np. wiem czego mi brakowało i z czego wynikała większość moich kłopotów, kocham Moich Rodziców, ale pewne błędy popełniali i pewnie i ja błędów nie uniknę, ale postaram się nie popełniać takich jak Oni , bo skutki w pewnym okresie mojego życia były fatalne....
Pewnie będzie mega trudno, ale najważniejsze jest budowanie u dziecka poczucia własnej wartości... ale nie tak żeby było zarozumiałe... lekko nie będzie.Mój TŻ ma tak fajnie to zbudowane i zdecydowanie mu lżej w życiu niż mi.Ot to się wyżaliłam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:34   #1909
engela
Raczkowanie

jolka każede nowe ubranie powinno się prać nie tylko dziecku...
poczytaj artykuły o chemii używanej przy produkcji odzieży pamiętaj,że nowe rzeczy mógł mieć każdy w łapach

aguśka ja zdaje sobie właśnie sprawe,że czas będzie mijał tak szybko...
dlatego dobijają mnie te wymalowane, śliczne mamuśki... no bo skąd mają na to siły i czas?
Stary 2011-11-17, 13:34   #1910
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Piekny brzuszek! A Ty jaka zgrabna!

Engela, tutaj masz opisane o tych skurczach przepowiadajacych:
http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1...axtona-Hicksa/
Ja przy adasiu ich nie mialam, a tym razem to zobaczymy!

Aguska, dokladnie ! Nie zawsze niestety jest tak jak sobie wyobrazamy! Jak to sie mowi - pozyjemy, zobaczymy!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:34   #1911
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
karolca super brzuszek ślicznie a to te nowe legginsy czy nie?
te nowe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-17, 13:38   #1912
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
jolka każede nowe ubranie powinno się prać nie tylko dziecku...
poczytaj artykuły o chemii używanej przy produkcji odzieży pamiętaj,że nowe rzeczy mógł mieć każdy w łapach

dziecku to rozumiem, ale swoich nigdy nie prałam i nie zamierzam
a więc idę wstawić pranie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
te nowe

fajne muszę zamówić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 13:39   #1913
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
[B]

Nie potrafialbym napisac tego lepiej Aguska

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

No przestan, kazda z Nas ma jakies kompleksy!
Tak jak Aguska napisala, nikt nie jest idealny i nie dajmy sie zwiesc pozorom!
Najwazniejsze ze zdajesz sobie z tego sprawe to mysle ze nie bedzie problemu!
sie do podłącze
Stary 2011-11-17, 13:40   #1914
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
też jestem 23+2 dzisiaj
Załącznik 4344052

wyszło Ci to zdjęcie prawie takie ja rys. w avatarze
Stary 2011-11-17, 13:42   #1915
88natka
Zadomowienie

Cytat:
też jestem 23+2 dzisiaj
Załącznik 4344052
Karolca super brzuszek i ładna tuniczka
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Super brzuszek
dziękuję
Cytat:
88natka zegarek fajny a Ty wyglądasz ślicznie i brzusio również
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
oj.. to w nieciekawym miejscu pracujesz. wspolczuje.
ja naszczescie mam niewielu Polakow w okolicy. Niestety wsrod emigrantow z Polski przewazaja tacy z ktorymi nie chcialabym miec za wiele wspolnego...

ja bede z mala sama + z babcia (moja babcia) juz pod 80tke.
takze podwojnie sie martwie. Jak sobie poradze z mala, jak sobie poradze z babcia. Jak bedziemy z mezem prowadzic normalne zycie rodzinne z babcia ... nie wiem jak to bedzie. Jestesmy przyzywczajeni do wspolnych wieczorow, ogladania filmow a babcia niestety z trych wtracajacych sie... no i chcialabym sie z mezem moc nacieszyc nasza mal
bardzo bardzo ja kocham ale boje sie przeokrutnie czy ta sytuacja nie bedzie przyczyna jakis frustracji ech... oduczylam sie mieszkac z rodzina...

tez mam takie obawy. takie same....
Musimy sobie jakoś poradzić, a z babcią może nie będzie tak źle. Na razie i tak nic nie wymyślimy, musimy poczekać i zobaczyć jak to będzie.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Piekny brzuszek! A Ty jaka zgrabna!

Engela, tutaj masz opisane o tych skurczach przepowiadajacych:
http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1...axtona-Hicksa/
Ja przy adasiu ich nie mialam, a tym razem to zobaczymy!

Aguska, dokladnie ! Nie zawsze niestety jest tak jak sobie wyobrazamy! Jak to sie mowi - pozyjemy, zobaczymy!
dziękuję
Ja spadam na miasto, miłego popołudnia. Będę później

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:43
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:47   #1916
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy tą nową czapeczke i niedrapki z Loveli tez powinnam wyprać ?
jak najbardziej, nie wiesz kto tego dotykał, czym to jest pokryte, pierz
tym bardziej ,że to tak blisko ciała i jeszcze dzieciątko to do buzi będzie wkładać...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
dziecku to rozumiem, ale swoich nigdy nie prałam i nie zamierzam
a więc idę wstawić pranie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

fajne muszę zamówić

Znam osoby , które nawet skarpetki piorą przed pierwszym założeniem.Ja piorę bieliznę i koszule TŻ , jeśli to takie z wieszaka są .

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

88natka bardzo ładne z Ciebie Mama
Stary 2011-11-17, 13:50   #1917
agnes99
Zakorzenienie

ja płucze wszystko przed założeniem pierwszy raz, no chyba, że to jest coś szyte na miarę i trzebaby to było do pralni oddać, to wtedy nie
Stary 2011-11-17, 13:57   #1918
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
mysle, ze nie powinnas miec obaw...
kobieta "kobieceje" z wiekiem... przynajmniej ze mna tak bylo... jako dziewczynka/nastolatka bylam chlopczyca, ale w pewnym momencie zaczelam wyrabiac swoj wlasny styl...
prawda jest, ze nie chodze w szpilkach (glownie dlatego, ze mi niewygodnie) i barziej wole spodnie niz sukienki... nie zmienia to faktu, ze lubie sie ladnie i modnie ubrac, chociaz musi to byc tez wygodne

natomiast moja mama... hmmm... smutno mi to powiedziec, ale nie ma gustu ... i zauwazylam, ze jej niezbyt zadbana/dopasowany stroj zaczal sie czesciej pojawiac zwlaszcza jak sie wyprowadzilam... czyli brak jej doradzcy ?
zreszta ona sama jakos nigdy tez nie dbala o elegancje, zawsze sie odchudzala/odchudza naprzemian z tyciem...

a ja odkrylam sama, ze mozna lepiej o siebie dbac, lepiej odzywiac, lepiej wygladac i przede wszystkim zaakceptowac i czuc sie atrakcyjna taka jaka jestem

Cytat:
Nie chodzi mi o skurcze porodowe tylko te, które czuć od 20 tygodnia
Cytat:
karolca naprawdę od 20 tyg.?
te skurcze od ok 20 tc to tzw stawianie macicy... jesli nie sa bolesne, zbyt czeste, to nie ma sie czym martwic... zazwyczaj pomaga na to magnez...
a samo stawianie/twardnienie brzucha, to "cwiczenia" macicy przygotowujace sie do porodu... ale jednak nic strasznego, chociaz warto o tym wspomniec lekarzowi...

ja w pierwszej ciazy miala je dosc wczesnie, byly czeste i mocne, chociaz bezbolesne, szyjka mi sie nie skracala ani nie otwierala, a pomogl wlasnie magnez

teraz miewam je bardzo zadko
Stary 2011-11-17, 14:01   #1919
karolca
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy

Cytat:
Karolca super brzuszek i ładna tuniczka
Tuniczka H&M z lumpeksu

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
mysle, ze nie powinnas miec obaw...
kobieta "kobieceje" z wiekiem... przynajmniej ze mna tak bylo... jako dziewczynka/nastolatka bylam chlopczyca, ale w pewnym momencie zaczelam wyrabiac swoj wlasny styl...
prawda jest, ze nie chodze w szpilkach (glownie dlatego, ze mi niewygodnie) i barziej wole spodnie niz sukienki... nie zmienia to faktu, ze lubie sie ladnie i modnie ubrac, chociaz musi to byc tez wygodne

natomiast moja mama... hmmm... smutno mi to powiedziec, ale nie ma gustu ... i zauwazylam, ze jej niezbyt zadbana/dopasowany stroj zaczal sie czesciej pojawiac zwlaszcza jak sie wyprowadzilam... czyli brak jej doradzcy ?
zreszta ona sama jakos nigdy tez nie dbala o elegancje, zawsze sie odchudzala/odchudza naprzemian z tyciem...

a ja odkrylam sama, ze mozna lepiej o siebie dbac, lepiej odzywiac, lepiej wygladac i przede wszystkim zaakceptowac i czuc sie atrakcyjna taka jaka jestem

te skurcze od ok 20 tc to tzw stawianie macicy... jesli nie sa bolesne, zbyt czeste, to nie ma sie czym martwic... zazwyczaj pomaga na to magnez...
a samo stawianie/twardnienie brzucha, to "cwiczenia" macicy przygotowujace sie do porodu... ale jednak nic strasznego, chociaz warto o tym wspomniec lekarzowi...

ja w pierwszej ciazy miala je dosc wczesnie, byly czeste i mocne, chociaz bezbolesne, szyjka mi sie nie skracala ani nie otwierala, a pomogl wlasnie magnez

teraz miewam je bardzo zadko
To ja nic takiego nie czuję. Jedynie takie łaskoczące od środka puknięcia. Żadnego stawiania, skurczy, twardnień (chyba, że najem się bigosu i mnie wydmie jak balon)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-17, 14:05   #1920
gosica502
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Nie wiem w ogóle co się tu u Was dzieje bo ostatnio nie mam czasu w ogóle na wizaż. A muszę coś napisać bo zaraz wyląduję w mamusiach zaginionych jak tak dalej pójdzie

Właśnie mam praktyki w liceum potem popołudniu szybciutjko trzeba coś przygotować do jedzonka na obiad a potem mam korki do wieczora, wieczorem nauka no bo mam kolokwium w sobotę i tak w każdy dzień. Jak juz się położę do łózka to padam na twarz. No właśnie i nie wiem czy tez tych twardnień nie mam, zazwyczaj rano jak się obudzę to mój brzuch jest taki właśnie twardy normalnie jak kość przez chwilę, później przechodzi no ale w sumie to dziwne takie uczucie. W środę mam wizytę u lekarza więc się zapytam o co to chodzi.. Może muszę więcej odpoczywać troszkę...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości