Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 14:11   #1921
engela
Raczkowanie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

jolka ja tam staram się przprać wszystko ze względu na straszną chemie która jest używana np.żeby mole nie zjadły ciuchów bo drugie nie wiem kto to mierzył i dotykał... fuuuj

Zariah to jesteśmy w podobnej sytuacji bo my też mieszkamy ze starszą osobą podchodzącą pod 80...
Teraz jest nam ciężko z nią wytrzymać więc martwie co to będzie jak maleństwo przyjdzie na świat, a ona będzie się we wszystko wtrącać...

koniakonia masz racje muszę zdawać sobie z błędów popełnianych przez moich rodziców i ich unikać...
jak powiedziałam wczoraj swojemu mężowi,że się boje jak ukszatłtujemy kobiecość naszej córy to on na to,że nia ma co się martwić. Powiedziałam mu że wole żeby moja córka w wieku 16 lat np.nie myślała o operacji nosa czy coś takiego to przyznał mi dopiero racje.

gucia moja mama jest bardzo zadbaną kobietą... ale zawsze coś tam chciała poprawić... może za bardzo?
ode mnie też wymaga,że tak powiem ładnego wyglądu...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:12   #1922
tynka88
Zadomowienie

Czesc dziewczyny Ja juz po wizycie i co moge powiedziec, JESTEM MEGA ZAKOCHANA W NASZYM DZIECKU!!! Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam bicie serca naszego synka wczesniej gin nie wlaczał głosu, łzy mi leciały i brak słow. niestety TZ nie mogl byc ze mna, ale mam nadzieje ze w przyszlym miesiacu sie uda. Pisze synka ,bo na 99 % gin stwierdził płeć.Mateuszek pokazał siusiaka, otwierał japke ,pił wody iii ogolnie jest zdrowy i wszystko z nim w porzadku.Wazy okolo 420 gram ( 20t 0dni) Pokazał buzke, z usteczkami wszystko ok.
Miałam usg dopochwowe i przez brzuch, szyjka prawdiłowa 45 mm.
Na przyszly miesiac mam miec test na glukoze.

Dzis mam na obiad pierogi ze szpinakiem, z miesem, i serem

Co do top model, to mój tż , bo ogladamy razem powtarza ze mamuśka jest najlepsza, oliwia tez mu sie podoba. A najbardziej moj mąż uwielbia oglądac chyba na Puls Goło i Wesoło

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
koniakonia hehehe no tak to się łatwo demontuje

Siedzę w pracy patrzę na ta wszystkie zadbane, wymalowane, chuda jak szczypiorki mamusie pchające super ekstra wózki z ślicznie ubranymi bobasami...
I tak się zastanawiam co to będzie jak mnie dopadnie jakaś depresja po porodowa albo baby blues...
Ja sie własnie obawiam jakiegos załamania poporodowego, braku sił fizycznych, i tego ze nie bede potrafiła sie cieszyc z narodzin dziecka... licze na to ze moze ta wiosna i coraz ladniejsza pogoda pomoga nam w przystosowaniu sie do nowej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak to będzie jak dzidzia się urodzi, nigdy nie miałam styczności z takimi małymi dziećmi. Nawet nie wiedziała bym jak i kiedy użyć tej fridy, nie wspominając o innych czynnościach..
ja tez jestem pelna obaw jak to bedzie, ale wiem ze w razie czego mama i tesciowa mi pomogą, z reszta pewnie to przyjdzie samo.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
tak mnie naszło na oglądanie zdjęć usg i muszę Wam jedno pokazać...z 17 tygodnia. Chyba je sobie w ramkę wstawię
cudowna stópka
my mamy jedno zdjecie z 16 tygodnia jak dzidzia ssie kciuka, na pewno bedzie w ramce
Cytat:
Idę kupić ten zegarek tż na urodziny: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9383962.htm
podoba Wam się? ja jeszcze nie jestem do końca przekonana, jeśli nie znajdę ładniejszego to go wezmę..
I moje zdjęcia z dziś.. 23 tydzień+ 2 dni
Karolca, Natka ale jestescie laseczki Super brzusie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:13   #1923
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Drogo jak cholera :/
Kupiłabym, jakby kosztowała 50 a nie 130 zł
A ja kupiłam sobie dwa materiały zapłaciłam 27 zł w sumie i zaniosłam do krawca i uszyje mi dwi spódniczki takie jak chcę bo sama zdolności nie mam do szycia.

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Witam o poranku, u Was też ppruszy snieg?

Ja z Żoliborza, ale juz znalazlam ze Szmizjerka jest tez na Al Solidarnosci, musze sie wybrac

Dziewczyny, czy macie jakies doswiadczenia z dzieckiem/fotelikiem samochodowym i samochodem 3-drzwiowym? Wlasnie poszukuje auta dla siebie i tych 3-drzwiowych jest zdecydowanie wiecej, ale wydaje mi sie ze znaczniew ygodniejsze bedzie 5 drzwiowe. Jak myslicie?
Wiesz jakie mam doświadczenie, że mieliśmy 3-dzwiowy samochód i pewnego dnia mój tż zaczął bardzo mocno wyzywać i rzucać kołami od wózka pojechał na giełdę i kupił samochód typu kombi. I nie ma mowy żeby samochód nie miał 5 drzwi. A ja żeby wsadzic Antka do tyłu wchodziłam zginając się wpół i go tam upinałam.

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Boże kochany czego Ty nie rozumiesz .. spytać sięnie mogę ??
a 100 zł to nie jest jakiś za✂✂✂isty majątek, żebym musiała aż tak sobie odmawiać.. zwłaszcza jeśli jest możliwość,, chcę zrobić to usg czysto z celów poznawczych .. nie znam jeszcze płci dziecka więc może uda się, że się zobaczy. Ja nie wiem jakei są badania w trakcie usg 3d bo dla mnieto usg samo z siebie jest badaniem.. NIe czytałam jeszcze o dodatkowych funkcjach takiego usg więc nie rozumiem tonu Twojej wypowiedzi. Do swojego lekarza idę 5 grudnia po zwolnienie... usłyszałam, że teraz mam na wizytę z badaniem przyjść kiedy będę odczuwała potrzebę, a że niestety termin urodzin mojego męża wypada jak wypada to chcę zrobić ot usg aby pokazać mu płytę.. Wybacz droga koleżanko ale celowałąm bardziej w swoje urodziny a nie w jego .. żeby termin usg wypadał po 20 tygodniu i jednocześnie był terminem dogodnym dla zrobienia prezentu mojemu mężowi. Mnie póki co stać aby pójść zrobić takie usg, wiec dlaczego mam sobie odmawiać
Mi przy pierwszej ciąży jak szłam na USG mój gin powiedział, że idę sprawdzić czy mały ma wszystkie paluszki u rąk i nóg czy wszystko jest ok z serduszkiem i np. czy ma zajęczą wargę i tak też mi mówił lekarz robiący to USG3d. Tylko spokój nas może uratować

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:13   #1924
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
ewelajna ja właśnie cały czas pisałam,że to badanie jest po to by zbadać dziecko, a nie tylko je oglądać.
napisz miproszę coś więcej o przypadłości Twojej siostry...
jestem bardzo ciekawa bo moja malutka też jest coś za mała i muszę iść za 2 tyg.na jeszcze jedno badanie 3D (nic nie płacę bo jest w ramach tego pierwszego więc też nie mam obawy,że jestem naciągana na kase)
żeby zbadać naczynia krwionośne serduszka...
Engela, nie pamietam dokładnie, ale chodziło chyba o hipotrofię płodu, że ma za małe wymiary. Nastraszyli bratową, że jest to poważna sprawa, że jakieś wady mogą być straszne etc u dziecka, dlatego miała to badanie. Uspokoiło ją trochę, ale i tak miała stres aż do porodu, bo nawet na takim badaniu widać tylko zarysy dziecka, choć pomiary wyszły w miarę dobrze. Tzn. dzidzia była za mała, ale zahamowanie nastąpiło nie na samym początku, i tak ponoć jest lepiej, gdyby nastąpiło to wcześniej mogłoby być gorzej. Poród prawie 3 tyg od wyznaczonego z terminu OM, i to jeszcze wywoływany. Na szczęscie urodziła zdrową córeczkę, choć malutką

Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko z dzidzią ok!

Cytat:
jolka każede nowe ubranie powinno się prać nie tylko dziecku...
poczytaj artykuły o chemii używanej przy produkcji odzieży pamiętaj,że nowe rzeczy mógł mieć każdy w łapach

aguśka ja zdaje sobie właśnie sprawe,że czas będzie mijał tak szybko...
dlatego dobijają mnie te wymalowane, śliczne mamuśki... no bo skąd mają na to siły i czas?
To prawda, czytałam kiedyś na ten temat jakiś artykuł. Pomijając resztki środkow chemicznych na ubraniach, dochodzą do tego bakterie. A na ubranaich siedzą różniaste, fuj. Badanim poddano różne rodzaje, i wyszło, że na większości ubrań znaleziono bakterie e. coli, a one znajdują się często w odbycie, co oznacza niniejszym, że ludzie zapominają o myciu rąk po skorzystaniu z toalety

Wymalowane, sliczne mamuski to mi przypomina moją siostrę. Nie wiem, skąd ona czerpie czas i siłę na opiekę nad 2 dzieci, co prawda jedno z nich ma już prawie 12 lat, drugie 3, ale nigdy nie była zaniedbaną mamą. To odwrotnie do mnie, bo ja już teraz większośc czasu spędzam w domowych pieleszach w dresie, z rozwichrzonym włosem i bez makijażu haha Ale cóż, każdy jest inny

Dziś na obiad upichcę faszerowane papryki, no i także będę musiałą ruszyc się z domu w maisto, bo mam sprawę do załatwienia ehh A tak wieje i leje że nic się nie chce!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:16   #1925
agabi
Rozeznanie

natka, karolca-śliczne brzuszki

a ja już po wizycie. dziękuję Wam kochane , za kciuki. przydały się bardzo. ogólnie wszystko jest dobrze.serduszko mam skontrolować jeszcze w okolicach 30-32 t.c. na dzień dzisiejszy pracuje idealnie. maluszek jest ślicznyważy ponad pół kilograma wszystkie pomiary książkowe wręcz. tak więc jestem szczęśliwa. z tym, że p.doktor troszkę mnie nastraszyła...chodzi o poród- powiedziała, że ciężka decyzja przed moim lekarzem prowadzącym ciążę,ona by nie chciala takiej podejmować- czy poród sn czy cc.i to i to w moim przypadku to ogromne ryzyko.i w ogóle się dziwila, że tak zaryzykowałam i zaszłam w ciążę. i takie tam...i jeszcze powiedziala , że zna przypadki, że dziecko rodziło się niby zdrowe, a po kilku dniach umieralo i okazywało się, że to koarktacja aorty-wada, z którą ja się urodzilam i którą obciążony może być mój synek. tak więc niby super, że wszystko jest ok, ale kurde, boję się jak cholera. nastraszyla mnie babka.no nic. ważne że na razie jest ok. wierzę że tak zostanie. zdjęć nie mam niestety , maluch się pępowiną bawił i całą buźkę sobie zasłaniał i p.doktor stwierdziła, że takich zdjęć robić nie będzie, bo bez sensu. no w sumie nie po zdjęcia tam przecież poszłam.
do szkoly rodzenia się zapisalam dzisiaj.tylko na zajęcia teoretyczne.zaczynam od stycznia.nie mogę się doczekać.

Edytowane przez agabi
Czas edycji: 2011-11-17 o 14:27
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:16   #1926
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
I moje zdjęcia z dziś.. 23 tydzień+ 2 dni
Cytat:
też jestem 23+2 dzisiaj
i też strzeliłam sobie fotkę
Załącznik 4344052
piekne macie brzuszki i jakie juz duze
Cytat:
aguśka ja zdaje sobie właśnie sprawe,że czas będzie mijał tak szybko...
dlatego dobijają mnie te wymalowane, śliczne mamuśki... no bo skąd mają na to siły i czas?

kochana na pewno nie sa to mamusie ktore dopiero co urodzily.
Uwierz przez pierwsze 2 tyg nie wychodzilamz koszuli nocnej nie mialam naprawde na to czasu hihi
Byc moze to mamusie z takimi szkrabami 3-miesiecznymi, bo to taki czas kiedy wszystko sie stabilizuje I ja tez nie raz pieknie sie umalowalam w tym czasie i szlam na spacer
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:21   #1927
Karinio
Zakorzenienie

Zariah, ja jednak będe miała test glukozowy, ze względu na moje PSCOS. Przyszedł mi dzisiaj list z NHS-su

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2011-11-17 o 14:31
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:32   #1928
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dziewczyny (Doświadczone Mamusie) co kupujecie dla maleństw gruszkę czy fridę?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

kubusewa wystarczyło wpisać w google...
Tylko i wyłacznie fridę

Stary 2011-11-17, 14:34   #1929
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Zariah to jesteśmy w podobnej sytuacji bo my też mieszkamy ze starszą osobą podchodzącą pod 80...
Teraz jest nam ciężko z nią wytrzymać więc martwie co to będzie jak maleństwo przyjdzie na świat, a ona będzie się we wszystko wtrącać...
ech.. spodziewam sie ze bedzie ciezko.
w sumie ona moglaby mieszkac ze swoja siostra ale nie chce.
nie wiem dlaczego - i tak w kolko biega do niej albo wisi z nia na telefonie
a poniewaz to moja babcia to oczywiscie zgodnilam sie zeby zamieszkala ze mna poniewaz takie ma zyczenie. tyle dobrego dla mnie w zyciu zrobila wiec jak chce ze mna mieszkac to oczywisie moze.
Z tym ze tak sie boje jak to wplynie na moje malzenstwo... bardzo. jak tu budowac intymnosc po porodzie kiedy babcia jest wszedobylska
chyba bedziemy musieli jakies zasady ustalic ze wieczorem babcia siedzi u siebie a my w duzym pokoju... nie wiem.
bedziemy razem mieszkac od 34 tyg ciazy czyli do porodu bedzie kilka tygodni moze to jakos ulozymy ale boje sie ze nie obejdzie sie bez sporow
jak o tym mysle to czuje sie okropna wnuczka. zasady babci wymyslam

agabi swietnie ze maluszek czuje sie dobrze! i serduszko ok.

rozumiem ze lekarka chciala Cie przygotowac na wszelkie ewentualnosci ale chyba Cie niezle nastraszyla...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:36   #1930
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Moj syn ma napad smiechu, zupelnie nie wiem z jakiego powodu
Oglada bajke i cos go rozsmieszylo ale nie potrafi powiedziec co bo tak sie smieje
Mój miał wczoraj tak samo

Stary 2011-11-17, 14:39   #1931
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Po drugie: Miałam dzisiaj dokładne USG główka, mózg, brzuszek, udka - wszystko ok
A co do płci to proszę o kolor.... POMARAŃCZOWY Ponieważ dzidzia leży w poprzek i podkuliła nóżki tak,że nie było nic widać a do tego jeszcze między te dwie nóżki włożyła rączkę o i figa
Pani doktor miała wrażenie,że tam jest płasko czy;i dziewczynka, ale to tylko jej sugestia- nie miała dowodu,żeby potwierdzić
to tak jak wczoraj u mnie, nic nie widać, więc mówi mi, że to dziewczynka a jak Mikołaja nikt nie widział to też znaczy, że nie istnieje

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Cześć Monia! Tutaj masz całą stronę o echokardiografii http://echokardiografia.ujastek.pl/ oczywiście trzeba mieć skierowanie od lekarza który ma kontrakt z NFZ. Trzeba tez mieć wskazania (na stronce poczytasz-ja miałam wadę wrodzoną u mojego brata). Ale zawsze możesz zapytać swojego lekarza i poprosić o skierowanie-że chcesz być pewna.
Jeśli będziesz się wybierała na to spotkanie trzeba zapisać się-wysłać maila(jest na stronce). Mam nadzieje że będzie fajnie
dzięki, zgłosiłam się już na to spotkanie, jak tylko mi nic nie wyskoczy to będę. Pani odpisała, żeby mieć strój sportowy- chyba chcą coś ćwiczyć wiesz może ile to może trwać?

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
.
Co do Top Model to ja się obawiam że wygra ta Anka...niestety....
Tylko nie to!!

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
W usg 3d można dokładniej sprawdzić rozwojowe wady jeśli w 2d są jakieś a tak to mój gin określił ze to dla zaspokojena rodziców ale i tak zawsza pokazuje mi buźkę w 3d za free. A mi się bardziej podoba w 2d bo w 3d to tak dziwnie jeszcze buźka wygląda moze za kilka tygodni bedzie ladniejsza .Kubusewa a nie moze Ci w 2d nagrac ja taką mam
ja dokładnie tam miałam tzn. nikt się mnie nie pytał czy chcę USG 3d czy jakie. Najpierw pomiary dokładne i kilka zdjęć buźki w 3D za free, choć nie da się ukryć, że ta buźka to specyficzna jest ale wszyscy mówią już, że do męża podobne

Cytat:
Przyszły legginsy z allegro
fajne, chociaż ten stalowy kolor to taki... hmmm... z domieszką beżu jakby. Ale jest ok. Rozmiar L jak dla mnie jest ok i miejsce na brzuszek także. Mieciutkie, wygodne... warte zakupu
a ja kupiłam w niedziele, zapłaciłam za priorytet od razu, w poniedziałek rano napisali, że wysłali a dalej czekam

Cytat:
Siedzę w pracy patrzę na ta wszystkie zadbane, wymalowane, chuda jak szczypiorki mamusie pchające super ekstra wózki z ślicznie ubranymi bobasami...
I tak się zastanawiam co to będzie jak mnie dopadnie jakaś depresja po porodowa albo baby blues...
jakoś damy radę, ale tak jak któraś z dziewczyn napisała, że to pewnie już mamy z dziećmi ciut większymi generalnie też chcę tak paradować

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Ja juz po wizycie i co moge powiedziec, JESTEM MEGA ZAKOCHANA W NASZYM DZIECKU!!! Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałam bicie serca naszego synka wczesniej gin nie wlaczał głosu, łzy mi leciały i brak słow. niestety TZ nie mogl byc ze mna, ale mam nadzieje ze w przyszlym miesiacu sie uda. Pisze synka ,bo na 99 % gin stwierdził płeć.Mateuszek pokazał siusiaka, otwierał japke ,pił wody iii ogolnie jest zdrowy i wszystko z nim w porzadku.Wazy okolo 420 gram ( 20t 0dni) Pokazał buzke, z usteczkami wszystko ok.
oj jejku, to moja dzidzia jest malutka, bo ja byłam wczoraj (20t 2d) i miała 340 gram... choć obok jest napisane, że to plus/minus 50gram...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:41   #1932
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
a ja kupiłam w niedziele, zapłaciłam za priorytet od razu, w poniedziałek rano napisali, że wysłali a dalej czekam
ja kupiłam w czwartek, zapłaciłam od razu ale za ekonomiczny polecony.
w poniedziałek dostałam wiadomosć, że wysłane. WIęc jak na polecony to akurat w czasie się zmieścili

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:42   #1933
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
piekne macie brzuszki i jakie juz duze

kochana na pewno nie sa to mamusie ktore dopiero co urodzily.
Uwierz przez pierwsze 2 tyg nie wychodzilamz koszuli nocnej nie mialam naprawde na to czasu hihi
Byc moze to mamusie z takimi szkrabami 3-miesiecznymi, bo to taki czas kiedy wszystko sie stabilizuje I ja tez nie raz pieknie sie umalowalam w tym czasie i szlam na spacer
Przepraszam, jeśli kogoś urażę , bo wiem ,że ktoś tu lubi Kasię Cichopek...ale to właśnie są często takie Mamy, w domu dwie babcie albo armia opiekunek a potem paradują takie Kasie Cichopek z Reni Jusis po ulicach.Jakby taka Kasia zasiadła na cały tydzień w domku , zamiast latać do tv , gdzie Ją malują , czeszą itd. to już by tak raczej różowo nie wyglądała .
A moja Mamę wkurza to ,że jeszcze dziecka nie odchowała jednego ( i to tak pół etatowo ) a wielkich rad udziela.Jakby tak z 5 odchowała SAMA i to rok po roku to by jakiś autorytet to był.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:44   #1934
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
jakbym podłączyła ten aspirator pod mój odkurzacz, nawet na najniższej mocy, to smarki wyssałoby razem z mózgiem :/ (wybaczcie moj czarny humor)
u mnie odkurzaczem był tż i dobrze mu to szło wiecie jak dobrze wyciagał

Stary 2011-11-17, 14:45   #1935
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
ech.. spodziewam sie ze bedzie ciezko.
w sumie ona moglaby mieszkac ze swoja siostra ale nie chce.
nie wiem dlaczego - i tak w kolko biega do niej albo wisi z nia na telefonie
a poniewaz to moja babcia to oczywiscie zgodnilam sie zeby zamieszkala ze mna poniewaz takie ma zyczenie. tyle dobrego dla mnie w zyciu zrobila wiec jak chce ze mna mieszkac to oczywisie moze.
Z tym ze tak sie boje jak to wplynie na moje malzenstwo... bardzo. jak tu budowac intymnosc po porodzie kiedy babcia jest wszedobylska
chyba bedziemy musieli jakies zasady ustalic ze wieczorem babcia siedzi u siebie a my w duzym pokoju... nie wiem.
bedziemy razem mieszkac od 34 tyg ciazy czyli do porodu bedzie kilka tygodni moze to jakos ulozymy ale boje sie ze nie obejdzie sie bez sporow
jak o tym mysle to czuje sie okropna wnuczka. zasady babci wymyslam

agabi swietnie ze maluszek czuje sie dobrze! i serduszko ok.

rozumiem ze lekarka chciala Cie przygotowac na wszelkie ewentualnosci ale chyba Cie niezle nastraszyla...

Może nie będzie tak źle z Babcią , trzymam kciuki.

Agabi
za zdrówko Dzieciątka też ogromne kciukasy.

Tynka super wieści.
Stary 2011-11-17, 14:46   #1936
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Przepraszam, jeśli kogoś urażę , bo wiem ,że ktoś tu lubi Kasię Cichopek...ale to właśnie są często takie Mamy, w domu dwie babcie albo armia opiekunek a potem paradują takie Kasie Cichopek z Reni Jusis po ulicach.Jakby taka Kasia zasiadła na cały tydzień w domku , zamiast latać do tv , gdzie Ją malują , czeszą itd. to już by tak raczej różowo nie wyglądała .
A moja Mamę wkurza to ,że jeszcze dziecka nie odchowała jednego ( i to tak pół etatowo ) a wielkich rad udziela.Jakby tak z 5 odchowała SAMA i to rok po roku to by jakiś autorytet to był.
o, to mnie też denerwuje.
Znawczyni dzieci, doświadczona matka-polka. Jedno urodziła i o! wielkie coś! Też napiszemy książkę!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-17, 14:49   #1937
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Dzis mam na obiad pierogi ze szpinakiem, z miesem, i serem

Co do top model, to mój tż , bo ogladamy razem powtarza ze mamuśka jest najlepsza, oliwia tez mu sie podoba. A najbardziej moj mąż uwielbia oglądac chyba na Puls Goło i Wesoło

Ja sie własnie obawiam jakiegos załamania poporodowego, braku sił fizycznych, i tego ze nie bede potrafiła sie cieszyc z narodzin dziecka... licze na to ze moze ta wiosna i coraz ladniejsza pogoda pomoga nam w przystosowaniu sie do nowej sytuacji.

ja tez jestem pelna obaw jak to bedzie, ale wiem ze w razie czego mama i tesciowa mi pomogą, z reszta pewnie to przyjdzie samo.

cudowna stópka
my mamy jedno zdjecie z 16 tygodnia jak dzidzia ssie kciuka, na pewno bedzie w ramce

Karolca, Natka ale jestescie laseczki Super brzusie
gratuluje zdrowego synka
no i szyjke masz piekna.
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
natka, karolca-śliczne brzuszki

a ja już po wizycie. dziękuję Wam kochane , za kciuki. przydały się bardzo. ogólnie wszystko jest dobrze.serduszko mam skontrolować jeszcze w okolicach 30-32 t.c. na dzień dzisiejszy pracuje idealnie. maluszek jest ślicznyważy ponad pół kilograma wszystkie pomiary książkowe wręcz. tak więc jestem szczęśliwa. z tym, że p.doktor troszkę mnie nastraszyła...chodzi o poród- powiedziała, że ciężka decyzja przed moim lekarzem prowadzącym ciążę,ona by nie chciala takiej podejmować- czy poród sn czy cc.i to i to w moim przypadku to ogromne ryzyko.i w ogóle się dziwila, że tak zaryzykowałam i zaszłam w ciążę. i takie tam...i jeszcze powiedziala , że zna przypadki, że dziecko rodziło się niby zdrowe, a po kilku dniach umieralo i okazywało się, że to koarktacja aorty-wada, z którą ja się urodzilam i którą obciążony może być mój synek. tak więc niby super, że wszystko jest ok, ale kurde, boję się jak cholera. nastraszyla mnie babka.no nic. ważne że na razie jest ok. wierzę że tak zostanie. zdjęć nie mam niestety , maluch się pępowiną bawił i całą buźkę sobie zasłaniał i p.doktor stwierdziła, że takich zdjęć robić nie będzie, bo bez sensu. no w sumie nie po zdjęcia tam przecież poszłam.
do szkoly rodzenia się zapisalam dzisiaj.tylko na zajęcia teoretyczne.zaczynam od stycznia.nie mogę się doczekać.
Oj bidulko, domyslam sie ze nie jest Ci latwo, ale badz dobrej mysli.
Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 14:52   #1938
cziqua
Zadomowienie

no i na te moje cholerne CRP dostałam Duomox te ogromne paskudne tablety ale jak mają pomóc to trzeba łykac i za tydzień do kontroli z wynikami. Biore się kobity za sprzątanie bo teściu ma wpaśc z wizytą ciekawe czy przywiezie ze sobą panią swego serca chociaz wątpię że by się odważył tż miał okazję ją poznac i sie nawet nie odzywała widocznie teściu uprzedził ją że mój mąż ma w dupie co sobie o nim ktoś pomyśli i jeśli coś mu sie nie podoba to mówi ( swoją droga musiałam się do tego przyzwyczaic) ok lecę sprzątac

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:53   #1939
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No cos ty, a Ty myslisz ze te wszystkie mamusie to takie idealy chodzace?
To tylko fasada a co sie w 4 scianach dzieje to pewnie czesto mozna ksiazke napisac!
Nie przejmuj sie, baby blues dopada kobiety tak po prostu jest, na szczescie duzo na ten temat w chwili obecnej wiemy, wiec trzeba byc dobrej mysli!
A zawsze trzeba myslec pozytywnie a nie ze akurat mnie napewno dopadnie

88 natka, a masz kogos kto pomoze, doradzi?
Bedzie dobrze, duzo rzeczy mozna dowiedziec sie z internetu, poza tym ja mam nadzieje ze nadal po urodzeniu bedziemy na forum sie udzielac, wiec nawzajem bedziemy sie wspierac i sobie radzic!
Poza tym to jest prawda co sie mowi o instynkcie macierzynskim, on Ci sie wlaczy i duzo sie wtedy rozjasni!

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

No wiadomo ze przy pierwszym dziecku czlowiek o wszystko ma stresa
Ale jakos sobie kobietki damy rade!
No ja juz mniej sie stresuje niz przy pierwszym dziecku, ale mimo wszystko wiem ze duzo zapomnialam
Nie wiem ale ja też mam stresa mimo że to będzie drugie dziecko. W moim przypadku po ponad trzech latach trochę sie zapomniało ale też dużo jest nowości dla dzieci. Nigdy nie myślałam że już pępka nie smaruje sie fioletem tylko jest jakiś inny specyfik do tego. Więc spokojnie będziemy wszytskie w takiej samej sytuacji.

Stary 2011-11-17, 14:53   #1940
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

w koncu zrobilam fotke ciuszkow ktore kupilam ostatnio to tylko polowa bo reszta czeka dalej na pranie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00128.jpg (34,9 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-11-17, 14:54   #1941
iw32
Rozeznanie

Agabi, będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie

Ja już dzisiaj po długim spacerku, wstąpiłam do Biedronki a tam ładniutkie kartki świąteczne więc się w nie zaopatrzyłam.

Wracając do majonezu, to zaraz robię pastę do chleba z pora i majonezu właśnie
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:55   #1942
engela
Raczkowanie

Zariah my już trochę mieszkamy z Ciocią i było sporo kłótni...
Ona ma inny styl życia, ja inny, mój mąż też więc jak się spotkały 3 światy na małej powierzchni to chwilami wrzało...
Np.co do kuchni... Ciocia może jeść same ziemniaki i kapuste i marudziła,że ja źle gotuje,że mój mąż nie będzie tego chciał jeść i takie tam...
Teraz jak głupio to brzmi mamy zasady właśnie np.co do osobnej kuchni.
Zawsze ją częstuje jak coś gotuje,ale jak odmawia to się nie przejmuje i w garki sobie nie pozwalam zaglądać...
Jak sprzątała to mnie krytykowała,że źle to robie i takie tam bo myć podłogę nie mopem,a na kolanach ze szmatą...
Po porodzie będzie ciężko bo Ciocia w sumie mojego męża wychowała i wszystko przy nim robiła (własnych dzieci nie ma).
Boje się że u nas też się będziej tak wtrącać, a moja frustracja będzie rosła.
O tyle dobrze,że moja mama powiedziała,że na pierwsze dni przyjdzie do nas np.na wieczór by pomóc nam wykąpąć dziecko więc Ciocia będzie widzieć,że w tych sprawach słucham się mamy i jej rad już nie potrzebuje...
Wydaje mi się że granice musicie ustalić.

koniakonia co do Kasi Cichopek to racja
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:57   #1943
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Nie wiem ale ja też mam stresa mimo że to będzie drugie dziecko. W moim przypadku po ponad trzech latach trochę sie zapomniało ale też dużo jest nowości dla dzieci. Nigdy nie myślałam że już pępka nie smaruje sie fioletem tylko jest jakiś inny specyfik do tego. Więc spokojnie będziemy wszytskie w takiej samej sytuacji.
A ja pojadę fioletem , trzeba będzie z tych nowinek wybrać te co dobre , bo czasem nowe nie znaczy lepsze
Stary 2011-11-17, 14:57   #1944
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie z Toba
Ja wprawdzie mialam pomoc mamy ale ona tez pracuje wiec bylo tak, ze jak mama i maz byli w pracy to nie umialam sie z poczatku ogarnac ze wszystkim. I mysle ze dlatego tak schudlam po porodzie
A teraz to dopiero schudne
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 15:00   #1945
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Agabi, będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie

Ja już dzisiaj po długim spacerku, wstąpiłam do Biedronki a tam ładniutkie kartki świąteczne więc się w nie zaopatrzyłam.

Wracając do majonezu, to zaraz robię pastę do chleba z pora i majonezu właśnie
z żołądkiem ok? ja dzisiaj na obiad mam jajko sadzone, ziemniaczki i sos koperkowy, aaaaa jeszcze mizeria
ps.wczoraj jadłam papaję pierwszy raz w życiu, nie lubię

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
zgadzam sie z Toba
Ja wprawdzie mialam pomoc mamy ale ona tez pracuje wiec bylo tak, ze jak mama i maz byli w pracy to nie umialam sie z poczatku ogarnac ze wszystkim. I mysle ze dlatego tak schudlam po porodzie
A teraz to dopiero schudne
Jakbym o sobie czytała, a jak robiłam dym to słyszałam "a co Ty myślałas? że to lalka będzie?":pala :
Stary 2011-11-17, 15:02   #1946
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja pojadę fioletem , trzeba będzie z tych nowinek wybrać te co dobre , bo czasem nowe nie znaczy lepsze
a ja przemywalam 70% spirytusem i teraz tez tak bede robic. Uzywalam oczywiscie jalowych gaziczkow.
Pepowinka szybko odpadla i nie mialam problemow.
Nie mam rowniez zamiaru korzystac z nowinek.
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 15:03   #1947
karolca
Zakorzenienie

"moje" ciuszki
część jest jeszcze u mamy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06039.jpg (60,1 KB, 46 załadowań)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-17, 15:04   #1948
iw32
Rozeznanie

Cytat:
z żołądkiem ok? ja dzisiaj na obiad mam jajko sadzone, ziemniaczki i sos koperkowy, aaaaa jeszcze mizeria
ps.wczoraj jadłam papaję pierwszy raz w życiu, nie lubię

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------
Zdecydowanie już lepiej aczkolwiek nie jest jeszcze super. Zresztą super to nigdy nie będzie bo problem z nim mam od dziecka a rok temu miałam wycinanego polipa z żołądka właśnie.

ten majonez to dla męża. On uwielbia
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:05   #1949
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
"moje" ciuszki
część jest jeszcze u mamy.
nowe? śliczne
Stary 2011-11-17, 15:07   #1950
Aguśkaa83
Zakorzenienie

sliczne macie te ciuszki
Szcegolnie podobaja mi sie te co nie sa niebieskie, kremowe albo bezowe.
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości