|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
jolka ja tam staram się przprać wszystko ze względu na straszną chemie która jest używana np.żeby mole nie zjadły ciuchów bo drugie nie wiem kto to mierzył i dotykał... fuuuj
![]() Zariah to jesteśmy w podobnej sytuacji bo my też mieszkamy ze starszą osobą podchodzącą pod 80... Teraz jest nam ciężko z nią wytrzymać więc martwie co to będzie jak maleństwo przyjdzie na świat, a ona będzie się we wszystko wtrącać... koniakonia masz racje muszę zdawać sobie z błędów popełnianych przez moich rodziców i ich unikać... jak powiedziałam wczoraj swojemu mężowi,że się boje jak ukszatłtujemy kobiecość naszej córy to on na to,że nia ma co się martwić. Powiedziałam mu że wole żeby moja córka w wieku 16 lat np.nie myślała o operacji nosa czy coś takiego to przyznał mi dopiero racje. gucia moja mama jest bardzo zadbaną kobietą... ale zawsze coś tam chciała poprawić... może za bardzo? ode mnie też wymaga,że tak powiem ładnego wyglądu... |
|
|
|
#1922 | ||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Miałam usg dopochwowe i przez brzuch, szyjka prawdiłowa 45 mm. Na przyszly miesiac mam miec test na glukoze. Dzis mam na obiad pierogi ze szpinakiem, z miesem, i serem ![]() Co do top model, to mój tż , bo ogladamy razem powtarza ze mamuśka jest najlepsza, oliwia tez mu sie podoba. A najbardziej moj mąż uwielbia oglądac chyba na Puls Goło i Wesoło Cytat:
Cytat:
Cytat:
my mamy jedno zdjecie z 16 tygodnia jak dzidzia ssie kciuka, na pewno bedzie w ramce ![]() Cytat:
Super brzusie
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam sobie dwa materiały zapłaciłam 27 zł w sumie i zaniosłam do krawca i uszyje mi dwi spódniczki takie jak chcę
bo sama zdolności nie mam do szycia. Cytat:
. I nie ma mowy żeby samochód nie miał 5 drzwi. A ja żeby wsadzic Antka do tyłu wchodziłam zginając się wpół i go tam upinałam.Cytat:
|
||
|
|
|
#1924 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko z dzidzią ok! Cytat:
![]() Wymalowane, sliczne mamuski to mi przypomina moją siostrę. Nie wiem, skąd ona czerpie czas i siłę na opiekę nad 2 dzieci, co prawda jedno z nich ma już prawie 12 lat, drugie 3, ale nigdy nie była zaniedbaną mamą. To odwrotnie do mnie, bo ja już teraz większośc czasu spędzam w domowych pieleszach w dresie, z rozwichrzonym włosem i bez makijażu haha Ale cóż, każdy jest inny ![]() Dziś na obiad upichcę faszerowane papryki, no i także będę musiałą ruszyc się z domu w maisto, bo mam sprawę do załatwienia ehh A tak wieje i leje że nic się nie chce! |
||
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
natka, karolca-śliczne brzuszki
a ja już po wizycie. dziękuję Wam kochane , za kciuki. przydały się bardzo. wszystkie pomiary książkowe wręcz. tak więc jestem szczęśliwa. z tym, że p.doktor troszkę mnie nastraszyła...chodzi o poród- powiedziała, że ciężka decyzja przed moim lekarzem prowadzącym ciążę,ona by nie chciala takiej podejmować- czy poród sn czy cc.i to i to w moim przypadku to ogromne ryzyko.i w ogóle się dziwila, że tak zaryzykowałam i zaszłam w ciążę. i takie tam...i jeszcze powiedziala , że zna przypadki, że dziecko rodziło się niby zdrowe, a po kilku dniach umieralo i okazywało się, że to koarktacja aorty-wada, z którą ja się urodzilam i którą obciążony może być mój synek. tak więc niby super, że wszystko jest ok, ale kurde, boję się jak cholera. nastraszyla mnie babka.no nic. ważne że na razie jest ok. wierzę że tak zostanie. zdjęć nie mam niestety , maluch się pępowiną bawił i całą buźkę sobie zasłaniał i p.doktor stwierdziła, że takich zdjęć robić nie będzie, bo bez sensu. no w sumie nie po zdjęcia tam przecież poszłam.do szkoly rodzenia się zapisalam dzisiaj.tylko na zajęcia teoretyczne.zaczynam od stycznia.nie mogę się doczekać.
Edytowane przez agabi Czas edycji: 2011-11-17 o 14:27 |
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kochana na pewno nie sa to mamusie ktore dopiero co urodzily. Uwierz przez pierwsze 2 tyg nie wychodzilamz koszuli nocnej nie mialam naprawde na to czasu hihi Byc moze to mamusie z takimi szkrabami 3-miesiecznymi, bo to taki czas kiedy wszystko sie stabilizuje I ja tez nie raz pieknie sie umalowalam w tym czasie i szlam na spacer
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah, ja jednak będe miała test glukozowy, ze względu na moje PSCOS. Przyszedł mi dzisiaj list z NHS-su
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-11-17 o 14:31 |
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie ona moglaby mieszkac ze swoja siostra ale nie chce. nie wiem dlaczego - i tak w kolko biega do niej albo wisi z nia na telefonie a poniewaz to moja babcia to oczywiscie zgodnilam sie zeby zamieszkala ze mna poniewaz takie ma zyczenie. tyle dobrego dla mnie w zyciu zrobila wiec jak chce ze mna mieszkac to oczywisie moze. Z tym ze tak sie boje jak to wplynie na moje malzenstwo... bardzo. jak tu budowac intymnosc po porodzie kiedy babcia jest wszedobylska chyba bedziemy musieli jakies zasady ustalic ze wieczorem babcia siedzi u siebie a my w duzym pokoju... nie wiem. bedziemy razem mieszkac od 34 tyg ciazy czyli do porodu bedzie kilka tygodni moze to jakos ulozymy ale boje sie ze nie obejdzie sie bez sporow jak o tym mysle to czuje sie okropna wnuczka. zasady babci wymyslam agabi swietnie ze maluszek czuje sie dobrze! i serduszko ok. rozumiem ze lekarka chciala Cie przygotowac na wszelkie ewentualnosci ale chyba Cie niezle nastraszyla... |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak Mikołaja nikt nie widział to też znaczy, że nie istnieje![]() Cytat:
wiesz może ile to może trwać?Cytat:
Cytat:
ale wszyscy mówią już, że do męża podobne![]() Cytat:
![]() Cytat:
generalnie też chcę tak paradować![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek dostałam wiadomosć, że wysłane. WIęc jak na polecony to akurat w czasie się zmieścili
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A moja Mamę wkurza to ,że jeszcze dziecka nie odchowała jednego ( i to tak pół etatowo ) a wielkich rad udziela.Jakby tak z 5 odchowała SAMA i to rok po roku to by jakiś autorytet to był.
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie jak dobrze wyciagał |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie będzie tak źle z Babcią , trzymam kciuki. Agabi za zdrówko Dzieciątka też ogromne kciukasy. Tynka super wieści. |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znawczyni dzieci, doświadczona matka-polka. Jedno urodziła i o! wielkie coś! Też napiszemy książkę!
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i szyjke masz piekna. Cytat:
Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
no i na te moje cholerne CRP dostałam Duomox
i za tydzień do kontroli z wynikami . Biore się kobity za sprzątanie bo teściu ma wpaśc z wizytą ciekawe czy przywiezie ze sobą panią swego serca że by się odważył tż miał okazję ją poznac i sie nawet nie odzywała widocznie teściu uprzedził ją że mój mąż ma w dupie co sobie o nim ktoś pomyśli i jeśli coś mu sie nie podoba to mówi
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też dużo jest nowości dla dzieci. Nigdy nie myślałam że już pępka nie smaruje sie fioletem tylko jest jakiś inny specyfik do tego. Więc spokojnie będziemy wszytskie w takiej samej sytuacji. |
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu zrobilam fotke ciuszkow ktore kupilam ostatnio
to tylko polowa bo reszta czeka dalej na pranie
|
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Agabi, będzie dobrze. Musisz myśleć pozytywnie
Ja już dzisiaj po długim spacerku, wstąpiłam do Biedronki a tam ładniutkie kartki świąteczne więc się w nie zaopatrzyłam. Wracając do majonezu, to zaraz robię pastę do chleba z pora i majonezu właśnie
|
|
|
|
#1942 |
|
Raczkowanie
|
Zariah my już trochę mieszkamy z Ciocią i było sporo kłótni...
Ona ma inny styl życia, ja inny, mój mąż też więc jak się spotkały 3 światy na małej powierzchni to chwilami wrzało... Np.co do kuchni... Ciocia może jeść same ziemniaki i kapuste i marudziła,że ja źle gotuje,że mój mąż nie będzie tego chciał jeść i takie tam... Teraz jak głupio to brzmi mamy zasady właśnie np.co do osobnej kuchni. Zawsze ją częstuje jak coś gotuje,ale jak odmawia to się nie przejmuje i w garki sobie nie pozwalam zaglądać... Jak sprzątała to mnie krytykowała,że źle to robie i takie tam bo myć podłogę nie mopem,a na kolanach ze szmatą... Po porodzie będzie ciężko bo Ciocia w sumie mojego męża wychowała i wszystko przy nim robiła (własnych dzieci nie ma). Boje się że u nas też się będziej tak wtrącać, a moja frustracja będzie rosła. O tyle dobrze,że moja mama powiedziała,że na pierwsze dni przyjdzie do nas np.na wieczór by pomóc nam wykąpąć dziecko więc Ciocia będzie widzieć,że w tych sprawach słucham się mamy i jej rad już nie potrzebuje... Wydaje mi się że granice musicie ustalić. koniakonia co do Kasi Cichopek to racja |
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wprawdzie mialam pomoc mamy ale ona tez pracuje wiec bylo tak, ze jak mama i maz byli w pracy to nie umialam sie z poczatku ogarnac ze wszystkim. I mysle ze dlatego tak schudlam po porodzie ![]() A teraz to dopiero schudne
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj na obiad mam jajko sadzone, ziemniaczki i sos koperkowy, aaaaa jeszcze mizeria ps.wczoraj jadłam papaję pierwszy raz w życiu, nie lubię ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
to słyszałam "a co Ty myślałas? że to lalka będzie?"![]() :pala :
|
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pepowinka szybko odpadla i nie mialam problemow. Nie mam rowniez zamiaru korzystac z nowinek.
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
"moje" ciuszki
![]() część jest jeszcze u mamy.
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ten majonez to dla męża. On uwielbia
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
sliczne macie te ciuszki
Szcegolnie podobaja mi sie te co nie sa niebieskie, kremowe albo bezowe.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

ja dzisiaj na obiad mam jajko sadzone, ziemniaczki i sos koperkowy, aaaaa jeszcze mizeria