|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Dokładnie to samo mam co Ty ![]() Svi, trochę mało badań. Kiedy będziesz cos wiedziała?
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mialam kryzys rano-nos zatkany jak beton, brakuje mi tlenu i zawroty glowy znowu, ale wzielam dodatkowo ibuprom zatoki i wciagalam sztyft do nosa takze oddycham swobodnie bez nasivinu bylam w aptece i wkoncu kupilam Marimer hipertoniczny ma ten sam sklad co spray ibuprom zatoki a mozna tez u dzieci stosowac wiec 2w1 lecimy na dwor bo cieplutko i swieci sloneczko
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
siedzimy z małą w domu bo dalej kaszle więc podczytuję trochę.Czeko współczuję zatok, próbowałaś jakoś mocno je "nagrzać"? Mi zawsze pomagało Miramej, Unholy ja też się na kuchnię czaję może na mikołaja albo od Aniołka Martynka dostanie...zawsze można sprzedać ![]() W żłobku u Martka mają i jest maksymalnie eksploatowana przez chłopców i dziewczynki Zdrówka dla wszystkich chorowitków
|
#4834 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nie wiele zrobili i wkurzylo mnie to
wyniki nie wiadomo kiedy beda, mam dzwonic i sie dowiadywac pobrali krew, wzieli kal i mam jeszcze dowiezc mocz i jeden kal do badania lekarka go osluchala, zajrzala do buzi i pomacala brzuszek i to wszystko nic nie mowila szczegolnego, od niej tez ciezko bylo cos wyciagnac, pytalam sie o rozne produkty, ktorych nie powinien jesc, nawet mialam liste, to zerknela tylko i powiedziala, ze wszystko co slodkie i orzechy zatwardzaja i mamy caly czas podawac laktuloze no nie wiem, zobaczymy co pokaza wyniki
|
|
#4835 |
|
Ola-Unhola
|
anula
![]() Jaka kuchnię ? ![]() Mój Brat już po operacji ufff. Wszystko ok, obudził sie i lepiej się czuje niż po ostatniej. Mniej więcej co 1,5 r.ma wycinane polipy z nosa, zatok itp. A to cholerstwo dalej odrasta.... Oby teraz wolniej i na dłużej ![]() Idę kończyć zupe, czekam na Bartka i na pianino dzisiaj.
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem
![]() Mogę gdzieś max 150 zł dać, te "z tefala", które tu pokazywałyście podobały mi się, u nas była promocja w tesco za 130 ale one niziutkie są, ja bym chciała taką, żeby blat ok 60 cm miał Jak coś znajdę to się podzielę ![]() Svi nie dziwię się, że zła jesteś, takie badania to bez nerwów, pakowania itp. można było u pediatry wykonać Trzymam kciuki za Marcelka EDIT: ta jest fajna, ale cena... No ale ma w zestawie jajko sadzone
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-11-17 o 15:12 |
|
|
|
#4837 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
moj tz tez ma polipy do wyciecia i jeszcze krzywa przgrode, meczy sie z tym od wielu lat, bierze caly czas krople do nosa i ciagle ma katar i nie moge go wygonic na zabieg bo sie boi
|
|
|
#4838 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Podziel się, podziel ![]() Cytat:
![]() No przegroda tez u niego...Ciagle sterydy bierze, astme ma. Męczące to na co dzień... Jak już ma ich pełno, to ja w ogóle nie rozumiem co mówi do mnie przez tel, tak jest zawalony. Wygoń Tżta, bo jak to mu tam pozarasta, to masakra będzie...
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-bon-...925966266.html Ta mi się nawet podoba Dobrze, że z bratem ok , a to przy pełnej narkozie wycinają?
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuje zrobic inhalacje wieczorem
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
No to z wami posiedziałam, słyszę jak Martek pieluchę ściąga, czyli koniec drzemki ;-)
|
#4842 |
|
Ola-Unhola
|
anula, powiem Ci, ze jajko sadzono dobra rzecz. Antoś bawił się u siostry podobnym pół wieczoru
![]() ![]() No fajna i wyższa ![]() Ale chyba za droga dla mojego kawalera ![]() Długo siedzisz z Martynką w domu? czeko, dobrze mówisz, zrób inhalacje.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-11-17 o 15:22 |
|
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To może chłopakom jakiś fajny zestaw naczyń kupcie? Wyjdzie taniej i nawet jak się znudzą to nie taka duża strata, Martynka ma nawet taki z małym piecykiem
|
|
#4844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() stary rynek i nad sołaczem i koło Matejki, mniam ![]() Cytat:
jak ją znalazłaś? co to takiego? ja też mam.Aktualnie w użytku u Laury.To dla dzieci powyżej 18mc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4845 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasiu co Ty stosowalas na zatwardzenia oprocz laktulozy i pomagalo?
Miramej ostatnio pisala ale zapomnialam zapisac
|
|
#4846 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wezmę pewnie,jak będę bardziej zdesperowana ![]() Pokażę ![]() Ooo,Karo ![]() Przez dzień było całkiem,całkiem 5 stopni Kurtkę pokażę http://allegro.pl/kombinezon-tchibo-98-104-stan-bdb-od-1zl-bcm-i1933976432.html chyba,że natrafię na coś innego jeszcze ![]() Cieplej Cytat:
![]() Ja Cytat:
a tu jak zwykle rutyna ![]() Cytat:
ja przez parę dni,brałam Ibuprom zatoki i przeszło,przynajmniej katar fajnie spływał a nie siedział w nosie Cytat:
Grzejcie się do poniedziałku,a od poniedziałku,niech nic już się nie pałęta koło Martynki ![]() Cytat:
Dobrze,że już ma za sobą,oby na dobre ![]() Aha ale,to pewne źródło,tak?Cytat:
Ja po wizycie u ortopedy z kolanem,ani lepiej,ani gorzej robił mi usg coś pobrzękiwał o 4 zastrzykach w kolano,jeden zastrzyk na tydzień mam nadzieję,że tego uniknę ale powiedział,że zobaczy następnym razem ![]() Karo,Jolu -kurtka taka: w rzeczywistości jest ciemniejsza,może mi wyjdzie lepsze zdjęcie,jak już przyjdzie
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-11-17 o 17:07 |
|||||||
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
ma ktores z naszych maluszkow mate wodna??
Cytat:
a te zastrzyki to jakies blokady? ide pocwiczyc
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
idź idź
ale trochę przesoliłam ![]() Zapomniałam się pochwalić mały ktoś już do mnie puka zwłaszcza popołudniami od 2 dni ![]() Widziałam wczoraj reklamę TEGO... ciekawe jak się to sprawuje... pewnie przy najbliższej gorączce wypróbuje bo o normalnych okładach przy moim synku można zapomnieć...aczkolwiek nie bardzo widzę jak mój synek akceptuje "coś" przyklejone do czoła
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-11-17 o 19:18 |
|
|
|
#4849 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sylka codziennie je jablka i sliwki, je tez winogrona
musze sprobowac z kiwi jak Miramej mowila wczoraj nie robil kupy w ogole, dzis zrobil twarda a pozniej "w miare" normalna mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ada gratuluje "pukania"
dziewczyny co sadzicie o mini kiteczce? wyglada glupio?(wlosy boczne i z samego dolu karku nie wchodza bo maja po 4-5cm )
|
#4851 |
|
Ola-Unhola
|
Karola
![]() http://allegro.pl/george-2-3-lata-92...925746766.html sylko, super kurtałka. Chyba podobna miałam w obserw. ![]() Tak, Brat ma tak co 1,5 r mniej więcej.... ![]() ![]() ada, gratuluję kopniaków link sie nie wyświetla czeko, fajna kitka ![]() Jola, zaraz wkleję hot manicure ![]() Svi, oby się poprawiło u Marcelka,bo to naprawdę męczące jest ![]() anula, a inhalowalas Martynke? Chyba sam zestaw to za mało, sama nie wiem ![]() Brata przy pełnej narkozie operowali
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się podoba ![]() ![]() poprawiłam Dziewczyny... wiecie co słychać u Kamilki?? ostatni raz pisała u nas 10 dni temu... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-11-17 o 19:23 |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ten plaster dobry pomysł, nie drogie, więc można mieć w apteczce
|
|
#4854 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No to żeś pomogła
![]() Cytat:
Cytat:
No masz, a już prawie zdecydowałam, żeby odpuścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No nawet za jajko sadzone tyle nie dam ![]() Cytat:
|
|
|
#4855 |
|
Ola-Unhola
|
Jola
, nie wspominałam, bo jakoś tak wewn. o tym myślałam ![]() Ta tefala ma 65 cm chyba czy 63, więc niziutka. Iwonka mówiła, ze Zuzia dużo wyższa ![]() A ta, która teraz anula wstawiła, to ma 95 więc od naszych dzieci wyższa lub na równi ![]() No pomogłam, pomogłam, co? ![]() Sama nie wiem co robić
|
#4856 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, nowy kosztuje 199 zł, sylko weź pod uwagę, że to typowo narciarski jest i spodnie są krótkie w porównaniu z kurtką.No oby obyło się bez zastrzyków ![]() Bardzo ładna, możesz wstawić link? ![]() Antonio chyba i Tomek Oli. Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
, to naprawdę bez sensu, chyba, że oni na aukcjach do blatu mierzą To ta druga, co Anula wstawiła, w podobnej cenie do tej naszej byłaby lepsza, nie? Bo prawie 400 zł nie dam za nic w świecie ![]() *** Kupiliśmy Kubie śniegowce
|
|
|
#4857 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
serio?
tak powazniej to 1 raz zwykle pomagal ibuprom zatoki ale tym razem nie dawal ulgi i biore Sinupret-tydzien kuracji juz za mnamoze dziewczyny napisza czy to warte kupna? myslalam zeby podsunac pomysl ktorejs babci ![]()
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Tomek już lepiej,kaszel się odrywa i kataru jakby mniej. Zrobiłam sernik z białą czekoladą mmmm pycha
|
|
#4860 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, Iwonka pisała, ze Zuza wyższa, więc nie podają do blatu
Chodzi o matę do rysowania? To ja mam i polecam http://allegro.pl/aquadoodle-wodna-m...928471607.html Ale polecam większą już dla naszych dzieci. Tu Antek ma małe pole do popisu, a bardzo lubi "malować" No na serio fajna kitka czeko Jola, pokaż sniegowce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

więc podczytuję trochę.

Trzymam kciuki za Marcelka 

nie znam...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wezmę pewnie,jak będę bardziej zdesperowana
, u nas -3

, to naprawdę bez sensu, chyba, że oni na aukcjach do blatu mierzą