|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Darusiaaaa-latem może i takie miesięczne dziecko bym wzięła na zakupy,ale nie zimą w okresie Bozego Narodzenia,gdzie jak się idzie samemu to ludzi tyle,że przejść nie mozna ....taka arkadia czy inne ch-ludzi multum kręcących się i wykupujacych wszystko co się da...
nie jeden raz widziałam takie maleństwa na oko max 3 tygodniowe albo i młodsze w CH-może to i uodparnia,ale do mnie to nie przemawia.nie chodzi o chuchanie i dmuchanie na maleństwo.... w domu raczej sterylnych warunków mieć nie będę-nie da rady ![]() to też tylko moje i tż zdanie dobrze,że oboje z tż zgadzamy się pod tym wzgledem
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Kurde, jak tak można
A mówił, że leci dzieci zobaczyć, że mu się urodziły? Mógł nakłamać, że leci Was przywieźć, może boją się że nie wróci już...
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
więc na ulewanie nie ma rady,a co do spanak w nocy mam nadzieję że w najbliższym czasie coś sie zmieni na lepsze
![]() uciekam bo chyba zaczyna się budzić
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisz w google blok czekoladowy to ci przepisy i zdjęcia wyskoczą-ja robiłam wg przepisu z netu mleko w proszku(ale nie granulowane) 400 g masło lub margaryna 4-5 łyżek kakao 1 szkl cukru(lub więcej -max 1.5 szkl-ja dałam 1 szkl bo nie lubię za słodkiego) herbatniki pokruszone-ilośc wedle uznaniaa-ja dałam 1 paczkę bo nie lubię jak jest za dużo 0.5 szklanki wody wode+ masło/margarynę i cukier gotujemy,oddajemy kakao,potem zestawiamy z ognia dodaejmy mleko w proszku mieszamy bardzo dokładnie potem herbatniki i przekładamy do blaszki.po wystygnięciu mozna do lodówki wstawić Tincia-a linomag masz krem czy maść? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- wydaje mi się,że maść?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-17 o 13:24 |
|
|
|
|
#1325 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. no i gdzie ta Magdalenka? nic nei widzimy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo nei słyszałam o tych sposobach ![]() Cytat:
za j.aja powiesiĆ tylkowspółczuję nocki\ oby się nie powtózyła nigdy więcej idę zjeśĆ jabłuszko szkoda, ze nie mam samochodu, ale jeżeli coś będzie potrzebne juniorowi to zawsze tż może kupiĆ po drodze z pracy bo ja lubię sobie czasami połaziĆ właśnie i podotykaĆ-taki fetysz |
|||||
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Nikaa, na zastoje w piersiach - najpierw trochę czymś rozmasować piersi np. szczotką do cellulitu, później posmarować papką - białko jaja z solą i zawinąć czymś (mi gin. polecała folią spożywczą) i tak posiedzieć chwilę i ta papka rozpuszcza guzki. Później zmyć dokładnie i przystawić dziecko lub laktatorem odciągnąć mleko.
Dygotka, mam takie samo zdanie co do CH Muffinka, o matqo, co za chamstwo z tymi żulami i mmsami ![]() Długo jeszcze się Ona231 i Ona24 nie odzywały |
|
|
|
#1327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to można domniemywaĆ, że za dużo zjadło naraz ale kto wie, pewnie tęższe umysły głowiły się nad tym ![]() ale czytałam, ze czasami kąpiel wycisza dziecko- to wtedy można wieczorem je kąpaĆ i nie musi to właśnie byĆ koniecznie 19ta lub 20ta, może byĆ póxniej jak najbardziej albo jak dziecko się rozbudza po kąpieli/przy kąpieli, to można kąpaĆ rano, gdy chce sie bawiĆ np. ![]() ooo dzieki Seona warto zapisaĆ w notatniku ![]() a jeszcze tą tetrę to podgrzaĆ suszarką i ciepłą do piersi dokłądaĆ czy zmoczyĆ w gorącej wodzie? Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-17 o 13:39 |
|
|
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
Glam kurde to nie fajnie! Strasznie mi Was żal! Współczuję!!
Joamic no to super, bo cos ostatnio mam malo pracy przy liscie rozpakowanych, niech cos się ruszy
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ad.2. Obojętnie czym ogrzać pieluchę - można nawet na kaloryferze położyć lub ciepłym żelazkiem poprasować. |
|
|
|
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Nie mam nastroju na pisanie i humoru generalnie, chyba się boję porodu i tego co będzie potem ![]() dygotko mi na szkole rodzenia do mycia od pierwszych dni polecali mydło niemowlęce w kostce, i z kosmetyków linomag (ja mam maść)- w strategicznych miejscach, a skórka jak sucha to wlaśnie parafina.... Jak będą odparzenia to mozna po jakis lepszy krem sięgnąć. Generalnie im mniej kosmetyków tym lepiej wg położnych... JA zamierzam sie do tego stosować, mam poza tym jakies próbki więc pewnie z czasem wypróbuję .. Co do opini o parafinie - moja mama zaczęła sobie robić jakiś miks do twarzy na bazie parafiny i bardzo jej się poprawiła cera. A co do zakupów z maluchem - do centrum handlowego raczej kruszyny nie zabiorę, ale do spożywczego na osiedlu lub apteki jak będę musiała to tak... Glam strasznie przykra sprawa Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-11-17 o 13:44 |
|
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam krem
Bo masc to leczniczo (tak mi sie wydaje), a ja uzywam profilaktycznie Z reszta to nie wyglada jak krem, tylko taka zółta wazelinka Tak czy siak, natluszcza i siusiu czy kupka nie odparza skóry na pupci- przynajmniej na razie
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"w takim razie maść" ja się nie znam - maść chyba jest tłustsza? |
|
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odp.
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Nie odzywam sie ostatnio, bo u mnie trochę zawirowania - walczę o to aby laktacja mi wróciła. To sie wiąże z wiatami w poradni laktacyjnej (oddalonej o 60km) - życie mam wywrócone do góry nogami, ale widzę światełko w tunelu. Jak tylko wyjdę na prostą to Wam opiszę całą historię z tym związaną. Wszystkie problemy wynikły niesyte z niekompetencji lekarza - mam ogromny żal.
Dalia wielkie dzięki. rojku bardzo Cię proszę o zmianę imienia mojego dziecka na Bernard Stanisław. Zmieniliśmy imię, bo to bardziej pasuje, gdyż dzieciaczek ma charakterek, jest mocny i wie czego chce, dlatego nie łatwe było przejście z flachy na pierś - nadal go dokarmiam, ale używam najlepszej metody aby go oszukać ![]() Dłuższa relacja niebawem. |
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
Chawa
życzę laktacji jak najszybciej widzę, ze Bernardzik ma charrrrakterek ![]() Czekamy na relację jak już się sytuacja ustabilizuję |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa powodzenia w walce o laktację
Joamic, fajnie, że już wiesz kiedy urodzisz Linomag zielony dla dzieci!! |
|
|
|
#1337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezjku.. i co teraz ?!?!?! masakra !!!! współczuje Ci bidulko jedna ![]() proponuje zrzute na bilet i Darusiee wysłać do ambasady to od razu dostanie... bo ona im tam ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
oja oja oja oja.... ale suuuper
|
||
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie objadłam a nawet obzarłam.Od rana chodził za mna paczek Tz pojechał kupił mi 4 zjadłam 2 i jeszcze ciepłe lody.A godzine pozniej był obiad ryz, kurczak i sos słodko-kwasny.
Dodam ze to było ok 13 bo wczesniej miałam odruch wymiotny jak o jedzeniu pomyslałam. A teraz usypiam z przejedzenia
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-11-17 o 15:00 |
|
|
|
#1340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oja oja oja... jakie fajne imię takie niespotykane musi mieć charrrrrakterrrek ten Wasz synuś czekamy na info co do laktacji, bo aż ciekawa jestem .... na wszelki dobrze wiedzieć co robić, gdy... lekarz okaże się duuuu.pk.iem ...
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe co mi jutro powiedzą. Cieszę że za max.3 dni będziemy w komplecie
TŻ jak usłyszał że jutro jedziemy to jego spojrzenie "OMG to już"Laptopa nie biorę ale smska do którejś z Was napiszę muszę numer spisać.
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() glam bardzo mi przykro a wszedzie musi miec wize? Nie moze przez jakis kraj ''bezwizowy'' przyleciec?joa wielkie
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
A ja wyrwałam się dziś z domku:brzydal.
Pojechałam po syna do przedszkola i pogadać z koleżankami. Fajnie tak. Glam i co teraz???? Strasznie współczuje kochana .Joa ale cudnie że to już tuż tuż. Ale mi robicie smaka na ten blok .Zrobię dziś te okłady z białka, bo piersi mam twarde, po syna byłam z kapustą w staniku .Owieczko to nie tak źle z tym spaniem, u nas dziś było tak że usnął o 23ciej, od 20tej nie spał bo był kąpany i jakoś mu się nie śpieszyło do spania, więc usnał o 23ciej, wstał o 2giej i do 5tej nosiliśmy go na zmianę, cysialiśmy się i tak w kółko. Potem od 5tej już spał do 7mej. A w dzień to ciągle śpi .
|
|
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Glam strasznie mi przykro z powodu tż popieram dalie żeby wysłać tam Darusię załatwi szybko sprawę![]() Niedawno wróciłam od fryzjera w końcu wyglądam jak człowiek a nie jak buszmenka obcięłam się i zrobiłam pasemka wyszło super i od razu lepiej się czuję. Dziewczyny nie było mnie 3,5 godz zostawiłam ściągnięty pokarm i poszłam sobie wyobrażacie że mała wypiła wszystko z butli i jeszcze była głodna teściowa nie mogła się do mnie dodzwonić a była nie ubrana żeby wyskoczyć z małą do mnie(fryzjer na tej samej ulicy kilka domów dalej ). Powiedziała że już na tak długo z małą nie zostanie Ach zapomniałam napisać nie była ubrana na wyjście ale ubrana była jak po domu tłumaczyłam jej że tu nie patrzą na to ale ona swoje
|
|
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozemy w ciagu 7 dni zlozyc odwolanie, rozpatrzy je drufi konsul Wy nie wiecie jakie to wk..... Jest, bo zeby mogl przyjechac to ja musialam wystapic do wojewody o tkz oficjalne zaproszenie- a do tego musialam miec zaswiadczenie o zatrudnieniu i dochodach oraz wyciag z ksiag wieczystych ze mam lokal gdzie moge cudzoziemca przyjac Wiec 2 wizyty w urzedzie wojewodzkim bo za pierwszym razem mialam kopie z ksiag a musza miec oryginal. A potem i tak jak lezalam w szpitalu jeszcze za pierwszym razem w pazdzierniku- przyszedl list polecony ze na zaswiadczeniu o zatrudnieniu nie pisza na jaki okres umowa a bez tego nie wystawia... Dziewczyny z pracy mi to zaswiadczenie dowozily do urzedu CZaicie zeby maz mogl do mnie przyjechac musze pokazac ze mam go za co i gdzie przyjac, ze zobowiazuje sie do pokrycia wszystkich kosztow pobytu A on ubiegajac sie o wize i tak musi miec ubezpieczenie, zaswiadczenie o dochodach i kupe innych papierow w tym REZERWACJE biletu... Ktora przepadla ![]() Dzwonilam do ambasady, kazali napisac odwolanie i zobaczymy Nie musze mowic ze humor mam do d. Najsmieszniejsze ze jak skladal wniosek o wize to mu powiedzieli ze moze ja odebrac po 2 dniach ze wzgledu na sytuacje- bo wlasnie mowil ze zona w szpitalu rodzic bedzie- a normalnie na wize sie 2 tyg czeka A on juz mial bilet na 18 zarezerwowany wiec nie kombinowalismy ze zmiana daty bo musial i tak pewne sprawy pizamykac . A ze mieszka od delhi 7 godz jazdy to nie jechal specjalnie wczesniej po odbior tylko dzis z rana mial odebrac i jutro leciec
|
|
#1346 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuśki
Ostatnio Was trochę zaniedbałam, ale obiecuje ze to sie zmieni U nas jak narazie wszystko kreci się wokół Piotrusia, uczymy się nowej sytuacji, nocki przesypia nam w miare, budzi sie tylko gdy ma mokro i chce do cyca a wiec narzekac nie moge Trochę denerwują mnie dobre rady ciotek odnośnie karmienia, spania, przewijania itd. ale ja się nie daje robie po swojemu Aaaa i mama zafundowała mi sesje odmladzająca przywiozła mi fryzjerke i kosmetyczkę do mnie do domu (bo ja sie ruszyc nie moge, bo maly na cycu i jeszcze nie ma regularnych godzin jedzenia) wygladam jak czlowiek w koncu, no i humor mi sie poprawil ![]() No i czekamy z niecierpliwościa na nowe dzidziusie
|
|
|
|
#1347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super że lada dzień będziesz już miała malutką -ciesze sie bardzo i czekam zniecierpliwościa na wiadomosc GLAM-bardzo mi przykro -straszne ((
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44jjchbjht4.png Edytowane przez lina84 Czas edycji: 2011-11-17 o 16:23 |
|
|
|
|
#1348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Sudocremu, to ja akurat go sobie chwalę, do tej pory na noc synkowi smarujemy (bo cała noc w jednej pielusze) Cytat:
ja wolę wykąpać w czymś tłustym, ew tylko włoski i pupkę żelem podmyć, ale to tak co 2.dzień. Wtedy nie muszę potem bardzo smarować, bo skórka nie jest wysuszona. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez wizy to on moze do irlandii bo ma pozwolenie na pobyt... Albo do stanow bo wize mamy chyba jeszcze na 8 lat...Ale niestety ani irl ani usa nie naleza do schengen a do polski jest potrzebna wiza schengen A z kolei ja bez jego obecnosci tutaj nie moge zlozyc wniosku o paszporty dzieci Oj pocieche mam z soni, jak sie poplakalam to do mnie mowi cemu places katarzyno. Dam ci wody zebys sie uspokoila ![]() A przed chwila sie uderzyla w raczke i domagala sie plasterka. Jak zeszlysmy na dol do kuchni po plasterek, pytam- ktora to raczka? Nie wiem To moze plasterek juz niepotrzebny? Potrzebny Przykleilam plasterek celowo na drugiej rece a sonia po 3 sekundach- o juz mnie nie boliIde sie czekolada pocieszyc Bylam zlozyc papiery o macierzynski , szef mi zaproponowal ze w razie co to wystawi zaswiadczenie ze ma dla mojego meza prace.. Ale kurcze jak nie chca dac tej wizy turystycznie to z pracownicza pewnie jeszcze truddniej
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę teraz na KTG bo dostałam jakichś skurczy
Takie twardnienie brzucha i na dość długo. Może zaczynam rodzić? Od ponad 2 godzin. Mam nr do Eli i Dalii. Dalia ten stary w klubie aktualny??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

dobrze,że oboje z tż zgadzamy się pod tym wzgledem

A mówił, że leci dzieci zobaczyć, że mu się urodziły? Mógł nakłamać, że leci Was przywieźć, może boją się że nie wróci już...

spac z nerwow potem nie moglam, a dp tego ktos wydzwanial w nocy na tzta tel, nie odzywal sie jak odebral a potem wysylal mmsy ze zdjeciami meskich organow

życzę laktacji jak najszybciej

.
.
i jeszcze była głodna teściowa nie mogła się do mnie dodzwonić a była nie ubrana żeby wyskoczyć z małą do mnie(fryzjer na tej samej ulicy kilka domów dalej
). Powiedziała że już na tak długo z małą nie zostanie
bez wizy to on moze do irlandii bo ma pozwolenie na pobyt... Albo do stanow bo wize mamy chyba jeszcze na 8 lat...
Takie twardnienie brzucha i na dość długo. Może zaczynam rodzić?