Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 15:08   #1951
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
nowe? śliczne
większość używana. Ale porządnie wyprane i wyprasowane. Efekt końcowy nawet mnie zaskoczył na plus

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:11   #1952
iw32
Rozeznanie

Czy któraś z Was dziewczyny widziała już "Listy do M." ? Polecacie ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:16   #1953
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
większość używana. Ale porządnie wyprane i wyprasowane. Efekt końcowy nawet mnie zaskoczył na plus
moje sie susza na razie
Stary 2011-11-17, 15:25   #1954
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Przepraszam, jeśli kogoś urażę , bo wiem ,że ktoś tu lubi Kasię Cichopek...ale to właśnie są często takie Mamy, w domu dwie babcie albo armia opiekunek a potem paradują takie Kasie Cichopek z Reni Jusis po ulicach.Jakby taka Kasia zasiadła na cały tydzień w domku , zamiast latać do tv , gdzie Ją malują , czeszą itd. to już by tak raczej różowo nie wyglądała .
A moja Mamę wkurza to ,że jeszcze dziecka nie odchowała jednego ( i to tak pół etatowo ) a wielkich rad udziela.Jakby tak z 5 odchowała SAMA i to rok po roku to by jakiś autorytet to był.
Ja tam nic do Kasi Cichopek nie mam, uważam, że jest calkiem sympatyczna osobą. Ale po obejżeniu 2 czy 3 programów sexy mama, zrobiło mi się lekko niedobrze. A mój tz jej nie cierpi, uważa, że jest sztuczna i przesłodzona. Macie rację, że jakby odchowala sama, to co innego, a tu miała pomoc babci, niań a mimo to raczej nieprędko jeśli w ogóle zdecyduje się na następne dziecko-słuchałam raz na youtubie wywiadu z nią i jej mężem, więc widać po tym, że nie takie różowe jest macieżyństwo. Ale niemniej jednak idea jest słuszna, żeby każda kobieta zrobiła coś dobrego dla siebie, pomyślała nie tylko o dziecku

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was dziewczyny widziała już "Listy do M." ? Polecacie ?
Chętnie bym obejżała...
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:25   #1955
engela
Raczkowanie

W takim razie Doświadczone Mamusie proszę o wypowiedź co dla Was jest nowinką całkowicie zbyteczną?
My mamy bez doświadczenia możemy łykać wszystko jak pelikan...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:27   #1956
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie dziewczyny do tego w zyciu sie nie przekonam.
A dlaczego? Dlatego, ze pracuje na oddziale gdzie odciagam ssakiem automatycznym zalegania z drzewa oskrzelowego i mimo mniejszej mocy niz odkurzacz odciaga to dosc intensywnie, a nie wyobrazam sobie zeby dziecku odciagac w podobny sposob.
Tym bardziej, ze dziecko boi sie samego faktu odciagania i nie jest to super przyjemne a do tego wlaczy sie odkurzacz to ryk bedzie nie z tej ziemii i sie nie dziwie.
Nie kupilabym tego i nigdy nie kupie.
Aspirator nose-frida ten co mam jest zupelnie inny, ciagniesz powietrze przez ta rureczke buzia i regulujesz sile ssania a poza tym buzia nie da sie mocno odciagac nie zrobi sie dziecku krzywdy, to jest bardzo delikatne odciaganie.
A odkurzacz nie w zyciu bym tego dziecku nie zafundowala, stres dla dziecka niesamowity.

teraz
No chyba też bym bała się dziecku takie atrakcje fundować. Nie dość,że coś wkładać do nosa to jeszcze straszyć hałasem. Może takie coś to przy większym dziecku co już wie co to jest hehe
A gruszki nie używałam bo nawet nie umiem
Ale ten aspirator co się samemu wkłada do ust i oczyszcza nosek jest świetny...

Piszecie o wielkości waszej dzidzi moja wczoraj miała 480g a z pomiarów jakieś 21 tyg. Gin mówiła,że bład aparatu to +/- 2 tyg

A byłam z moim synkiem w poniedziałek na kontroli po antybiotyku i bilansie. Ma 2 lata 3 miesiące i 88cm wzrostu.... Tylko zgadnijcie ile może ważyć ? Z centylów norma to 13-15 kg...

No więc,że ja byłam zawsze chudzielcem ( do czasu) to mój syn odziedziczył szczupłość po mnie i po tatusiu bo też gruby nie był.
Także waży 10,8kg
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:34   #1957
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Idę kupić ten zegarek tż na urodziny: http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/9383962.htm
podoba Wam się? ja jeszcze nie jestem do końca przekonana, jeśli nie znajdę ładniejszego to go wezmę..
I moje zdjęcia z dziś.. 23 tydzień+ 2 dni
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
też jestem 23+2 dzisiaj
i też strzeliłam sobie fotkę
Załącznik 4344052
Piękne brzuszki

Cytat:
A ja pojadę fioletem , trzeba będzie z tych nowinek wybrać te co dobre , bo czasem nowe nie znaczy lepsze
No ponoć koleżanka mi mówiła która parę miesiecy temu urodziła że super sprawa, że szybciej wysycha pępek niż przy fiolecie. Ja sprawdzę z przyjemnoscią bo nie wyobrażam sobie żeby znowu mi się ten paskudny fiolet rozlał na podłogę bo za diabła nie chce zejść

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:35   #1958
Mravka
Zadomowienie

puk puk
Probowalam nadrobić całe zaleglosci prawie mi sie udalo.
Po weekendzie na suwlaszczyznie jestem zachwycona wiec jesli ktos bedziesz szukal super miejsca na koncu świata to szczerze polecam. Mała wioska nad samym jeziorkiem z mila obsługa. T sie smial,ze pierwszy raz slyszał, ze Jego zegarek tyka;]

I niestety tj pisalam wczesniej...wpadlismy w wir wykanczania mieszkania. Takze koordynacja dostaw plytek,bidetow etc w pelni w akcji. Sciany wyburzaja, wiec w mieszkaniu pogrom...

A ja od wczoraj w domu,jakis milusinski w pracy sprzedal chorobsko...wiec sypiam na pol siedzaca(jesli to mozna spaniem nazwac) bo mam tak zawalony nos. Dzis dopiero udalo mi sie umowic na wizyte.

Gratuluje wszystkim ktore poznały plec))widze,ze znowu rozowy zdominowalklas ki:

Aguśka sliczne pudełko zrobilas dla Filipka...az mi sie zrobilo sentymentalnie jak pomyslalam o tym,ze dasz Mu je w wieku 18 lat . Tez sie przymierzam to kompletowania takiej pamiatki..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:39   #1959
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No chyba też bym bała się dziecku takie atrakcje fundować. Nie dość,że coś wkładać do nosa to jeszcze straszyć hałasem. Może takie coś to przy większym dziecku co już wie co to jest hehe

Piszecie o wielkości waszej dzidzi moja wczoraj miała 480g a z pomiarów jakieś 21 tyg. Gin mówiła,że bład aparatu to +/- 2 tyg

A byłam z moim synkiem w poniedziałek na kontroli po antybiotyku i bilansie. Ma 2 lata 3 miesiące i 88cm wzrostu.... Tylko zgadnijcie ile może ważyć ? Z centylów norma to 13-15 kg...

No więc,że ja byłam zawsze chudzielcem ( do czasu) to mój syn odziedziczył szczupłość po mnie i po tatusiu bo też gruby nie był.
Także waży 10,8kg
No ja sobie nie wyobrazam chorego jeczacego Filipa a ja idaca do niego z rurka i odkurzaczem Mial czas ze sie bal panicznie odkurzacza.
Co do wagi to moj chyba po mnie odziedziczyl sklonnosci bo wazy 16 kg a ma 2 lata i 6 m-cy
Ale zawsze lubial zjesc co mnie cieszy oczywiscie.
no i nie wyglada grubo, jest wysoki moze dlatego.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:40   #1960
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja tam nic do Kasi Cichopek nie mam, uważam, że jest calkiem sympatyczna osobą. Ale po obejżeniu 2 czy 3 programów sexy mama, zrobiło mi się lekko niedobrze. A mój tz jej nie cierpi, uważa, że jest sztuczna i przesłodzona. Macie rację, że jakby odchowala sama, to co innego, a tu miała pomoc babci, niań a mimo to raczej nieprędko jeśli w ogóle zdecyduje się na następne dziecko-słuchałam raz na youtubie wywiadu z nią i jej mężem, więc widać po tym, że nie takie różowe jest macieżyństwo. Ale niemniej jednak idea jest słuszna, żeby każda kobieta zrobiła coś dobrego dla siebie, pomyślała nie tylko o dziecku

Chętnie bym obejżała...
Idea słuszna, oczywiście ,że trzeba coś zrobić dla siebie, tylko jakie ma możliwości Kasia Ch. z worem pieniędzy , a ile przeciętna mama i chyba mnie to najbardziej drażni, plus oczywiście mała wiarygodność pani K.Ch która dla mnie nie jest autorytetem.Ale rozumiem ,że nie można tanczyć w nieskończoność i jakiś biznes trzeba było wymyślić M jak M też się też nie będzie trwało wiecznie , więc każdy pomysł jest dobry.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:41   #1961
agabi
Rozeznanie

Dziewczyny, mam pytanie- czy jak gin Wam sprawdzał szyjkę podczas usg, to miałyście to potem na wydruku zaznaczone jakoś bo ja z tego wszystkiego nie spytałam ile ma ta moja szyjka i czy wszystko z nią ok.
Stary 2011-11-17, 15:44   #1962
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka super ze udal sie wyjazd fajnie tak pojechac w takie miejsce, odpoczeliscie to teraz mozecie dzialac

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie- czy jak gin Wam sprawdzał szyjkę podczas usg, to miałyście to potem na wydruku zaznaczone jakoś bo ja z tego wszystkiego nie spytałam ile ma ta moja szyjka i czy wszystko z nią ok.
mnie gin zawsze mowi ile wynosi moja szyjka.
Bo ja musze to wiedziec, z reszta on sam mi mowi.
Na zadnym wydruku nie mialam nic napisane ja wogole wydruku nie dostaje zadnego.
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 15:45   #1963
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki

No ponoć koleżanka mi mówiła która parę miesiecy temu urodziła że super sprawa, że szybciej wysycha pępek niż przy fiolecie. Ja sprawdzę z przyjemnoscią bo nie wyobrażam sobie żeby znowu mi się ten paskudny fiolet rozlał na podłogę bo za diabła nie chce zejść
ale co lepsze? bo nie napisałaś albo nie doczytałam , bo ja miałam octanisept , ale pępek wysechł dopiero po fiolecie , ale ten octanisept to i tak mi się przydał na ranę,no i odkażałam nim np. termometr

A fiolet mi sie raz rozlał na białą komodę wyciągnęłam ten odmierzać kropli , bo łatwiej mi było namaczać patyczek i jak machnęłam ręką.... to stopy miałam jak dalmatyńczyk ino we fiolecie komodę dało sie doczyścić
Stary 2011-11-17, 15:47   #1964
kumkura
Rozeznanie

hej dziewuszki
Już myślicie o baby bluesie Ja myślałam, że jestem za twarda na takie fanaberie, ale przyszło i do mnie/ Krótko, ale intensywnie. Dla mnie katorgą było karmienie- nie lubiłam tego A Adaś uwielbiał I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie Potem się obaczy// 8 mcy karmienia z Adasiem odcisnęło mi się na psychice, że łohoho A i żeby nie było- ja nie straszę, po prostu zdradzam jak było u mnie I smoka też będę chciała wprowadzić do ciumciania Za pierwszym razem nie zrobiłam tego i widzę po dzieciach, które mają smoki, że są spokojniejsze.
A w ogóle, to jutro mam wizytę i stresa przed ważeniem
Stary 2011-11-17, 15:49   #1965
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No ja sobie nie wyobrazam chorego jeczacego Filipa a ja idaca do niego z rurka i odkurzaczem Mial czas ze sie bal panicznie odkurzacza.
Co do wagi to moj chyba po mnie odziedziczyl sklonnosci bo wazy 16 kg a ma 2 lata i 6 m-cy
Ale zawsze lubial zjesc co mnie cieszy oczywiscie.
no i nie wyglada grubo, jest wysoki moze dlatego.
O widzisz to Twój synek jeszcze zje, a ja mam w domu niejadka i to naprawdę czasem mnie dobija. Ale jak i moja mama chodziła za mną z łyżką a ja memlałam kęsa dopóki go nie zwymiotowałam to komu mam się teraz dziwić Sama mam teraz okazje przekonać się jak to mama się ze mną musiała mordować
Stary 2011-11-17, 15:51   #1966
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
jak najbardziej, nie wiesz kto tego dotykał, czym to jest pokryte, pierz
tym bardziej ,że to tak blisko ciała i jeszcze dzieciątko to do buzi będzie wkładać...

Znam osoby , które nawet skarpetki piorą przed pierwszym założeniem.Ja piorę bieliznę i koszule TŻ , jeśli to takie z wieszaka są .

piore piore, ale swoich nie będę prać

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:56   #1967
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
I smoka też będę chciała wprowadzić do ciumciania Za pierwszym razem nie zrobiłam tego i widzę po dzieciach, które mają smoki, że są spokojniejsze.
Ja się zastanawiam czy dać drugiemu dziecku ze względu na to,że mój syn uspokaja się nim do teraz. Jeśli już dam to zabiorę w tym jeszcze okresie życia,że moje dziecko nie będzie świadome iż można coś takiego kupić w sklepie. Bo mó synek to już rozumie to aż zanadto

A wczoraj na poczekalni u gin były do wzięcia takie siatki dla kobiet w ciąży. Ponieważ było tego sporo to wzięłam sobie i ja w środku była próbka pieluszek happy i podpaski bella, gazety ''mamo to ja'' i ''poradnik domowy'' oraz poradnik '' od poczecia do narodzin'' nawet fajne
Stary 2011-11-17, 15:59   #1968
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytrynka no to poszalałaś też z ciuszkami

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

karolca super ciuszki ja swoje piorę, a jeszcze czekają mnie 2 pralki prania bo wszystkiego nie zmieszczę.
Po weekendzie będzie mega prasowanko dlatego, że w sobotę z rana wyjeżdżam do tż rodziców

MICHAŁEK

WYMIANA

Edytowane przez Jolkaaa
Czas edycji: 2011-11-17 o 16:03
Stary 2011-11-17, 16:00   #1969
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
ja się boję że będę miała przy tym odruch wymiotny, kupić i spróbować można.
Ja z tego powodu tez się boję fridy, ale kupimy najwyżej Tż będzie większe zagilenie odsysał. A ja małe glutki gruszką. A na all sa jeszcze elektroniczne aspiratory do nosa...tzn. chyba na baterie.
http://allegro.pl/aspirator-elektron...933682308.html

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość

Cały czas jestem głodna, dopiero co wciągnełam kanapki.. idę do lodówki
Ja mieszkam pod Wawą a zamierzam rodzić w Wawie....do szpitala jakies 40 minut bez korków. Zobaczymy czy zdążę.
W razie czego mam szpital 5 kroków od domu, ale nie chcę w nim rodzić.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
tak mnie naszło na oglądanie zdjęć usg i muszę Wam jedno pokazać...z 17 tygodnia. Chyba je sobie w ramkę wstawię
Super stopka

Tynka gratuluję syneczka

Ja tez lubię Goło i wesoło, a TŻ nie bardzo.

Natka, Karolca super brzuszki

Agabi najważniejsze że na dzień dzisiejszy jest wszystko super i miejmy nadzieję, że po porodzie też będzie.

Aguśka nie moge sie przyzwyczaić do Twojego awatara.
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:01   #1970
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Idea słuszna, oczywiście ,że trzeba coś zrobić dla siebie, tylko jakie ma możliwości Kasia Ch. z worem pieniędzy , a ile przeciętna mama i chyba mnie to najbardziej drażni, plus oczywiście mała wiarygodność pani K.Ch która dla mnie nie jest autorytetem.Ale rozumiem ,że nie można tanczyć w nieskończoność i jakiś biznes trzeba było wymyślić M jak M też się też nie będzie trwało wiecznie , więc każdy pomysł jest dobry.

hahah jasna sprawa! Mnie najbardziej rozśmieszyło jak połączyli 2 biznesy w 1-Kasia swój program, a do niego doczepili szkołe tanca hakiela gdzie pobierały lekcje uczestniczki i bardzo mnie to nudziło i jakoś też zniesmaczyło trochę...

Lecę do tego miasta, akurat przestało padać na chwile. Potem zabieram się za obiad, na szczęscie papryczki robi się szybko no i od czego szybkowar

Aha, jeszcze jedno. Rozmawiałam z siostrzencem, i pytam go czy się cieszy bo już niedługo Mikołaj? Mówi, że tak, że będą pisać listy niedługo do św. mikołaja. A ja na to, ale jak je dostarczą? Czy wyślą pocztą, czy wystawią za okno i Mikołaj je sam odbierze? A on na to, że przeczytają te listy rodzicom, a oni zadzwonią do św. mikołaja i mu powtórzą Zdawał się wierzyć w to, choć siostra mówiła, że chyba juz przestał A tz mi kiedyś opowiadał, ze jego co do św. mikołaja uświadomił 3 lata starszy brat i tz wyjatkowo zle to przyjął hihi Ja już nie pamietam, jak to było u nas, ale pamiętam jak wystawałyśmy w oknie czy widac mikołaja na saniach i renifery To były czasy
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:04   #1971
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewuszki
Już myślicie o baby bluesie Ja myślałam, że jestem za twarda na takie fanaberie, ale przyszło i do mnie/ Krótko, ale intensywnie. Dla mnie katorgą było karmienie- nie lubiłam tego A Adaś uwielbiał I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie Potem się obaczy// 8 mcy karmienia z Adasiem odcisnęło mi się na psychice, że łohoho A i żeby nie było- ja nie straszę, po prostu zdradzam jak było u mnie I smoka też będę chciała wprowadzić do ciumciania Za pierwszym razem nie zrobiłam tego i widzę po dzieciach, które mają smoki, że są spokojniejsze.
Ja mam juz 9 na plusie Trzymam kciuki za wizyte
A odnosne tego karmienia, domyslam sie co czulas.
Cytat:
O widzisz to Twój synek jeszcze zje, a ja mam w domu niejadka i to naprawdę czasem mnie dobija. Ale jak i moja mama chodziła za mną z łyżką a ja memlałam kęsa dopóki go nie zwymiotowałam to komu mam się teraz dziwić Sama mam teraz okazje przekonać się jak to mama się ze mną musiała mordować
a probowalas malego przeglodzic?
Ja tez bylam niejadkiem strasznym podobno...
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 16:04   #1972
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Zrobiłam sałatkę z zupek chińskich po swojemu
Kurczak + zupki chińskie tzn makaron + przyprawy + kukurydza + papryka + majonez
ale będę ją jeść wieczorem

a po 17 chyba wybiorę się na zakupy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 16:04   #1973
cziqua
Zadomowienie

co do prania to mężowi nowe koszule muszę prac nawet jak nie z wieszaka są bo twierdzi że jak są niewyprane to mu sutki obcierają

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:05   #1974
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka nie moge sie przyzwyczaić do Twojego awatara.
ja tez
SZYMONEK

Stary 2011-11-17, 16:06   #1975
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Jolka ale to spory przedział wiekowy do roku dla noworodka jeszcze pajacyków mi brakuje ide obiad robic bo mnie juz z głodu skręca

Aguska ładny avatar

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-17 o 16:19
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:13   #1976
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewuszki
To możesz mi wierzyć na słowo,że ja kochałam karmić piersią, wstawać dać butlę też bym musiała, ale pewnie wszystko zależy od dziecka, moja nie wisiała na cycu notorycznie.Jak musiałam zacząć brać antybiotyk, który przy karmieniu odpadał to się poryczałam,że to już koniec.Nina miała wtedy 13 miesięcy.Nie ściemniam , bo i po co.Dla mnie to były jedne z piękniejszych chwil ( o karmieniu mówię). Mnie to nie męczyło aż tak mocno.Każdy jest jednak inny i cale szczęście.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-17 o 16:16
Stary 2011-11-17, 16:18   #1977
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Także waży 10,8kg

U mnie bylo tak samo! Ja jako dziecko zawsze niedowaga, Tz dosc dobny no i Adas jako 6 latek wazy 19 kg pzry wzroscie 116 cm
Ile ja sie namartwilam, cala rodzina robila tragedie, bo w Polsce zdrowe dziecko to okragle dziecko (dla wielu nadal) no a w szwecji mi mowili ze sokokjnie, najwazniejsze ze rosnie i rowno na swojej krzywej wzrostu przybiera no i mieli racje!
Nie ma sie czym martwic. Sa ludzie mocniej zbudowani a sa drobni! Po prostu.
A tak wogole to ja mu robilam morfologie i zelazo zawsze jak bylam w Polsce no i jesli wyniki w porzadku byly to sie nie martwilam!

Kumkura, ile przytylas ze sie martwisz?

Aguska, pewnie ze latwiej jesli dziecko ma apetyt, z tym ze Adas wlasciwie to je dosyc duzo, ale tylko to co lubi!
Wiec jesli gotuje pod niego, a tak robie czesto to nie mamy problemu.

Agabi mi mowi : dluga i ladna, wiecej nie pytam bo jestem w pelni zadowolona z takiej odpowiedzi

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:18   #1978
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
co do prania to mężowi nowe koszule muszę prac nawet jak nie z wieszaka są bo twierdzi że jak są niewyprane to mu sutki obcierają
Mój nie nosi koszul na gołe ciało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:21   #1979
rybka13
Zakorzenienie

Cześć kobietki
Nie macie zahamowań z tym pisaniem A ja nie mam weny jakoś, mowę mi odjęło normalnie, aż sama się sobie dziwię Muszę się zacząć udzielać ponownie, bo widzę że im dalej tym gorzej
Przeraziłam się tego "katarka", ja swojego dziecka na pewno nie podłączę do odkurzacza, czego to ludzie nie wymyślą...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:50   #1980
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Nie macie zahamowań z tym pisaniem A ja nie mam weny jakoś, mowę mi odjęło normalnie, aż sama się sobie dziwię Muszę się zacząć udzielać ponownie, bo widzę że im dalej tym gorzej
Przeraziłam się tego "katarka", ja swojego dziecka na pewno nie podłączę do odkurzacza, czego to ludzie nie wymyślą...
Rybka...to witaj w klubie, bo ja też ostatnio czuję, że nie mam nic do powiedzenia . Jedynie podczytuję co nieco co dziewczęta piszą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości