|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI
Masz jakiś fajny przepis na te krewetki?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
#2132 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja właściwie mam już w domu te rajstopy, nawet 4 różne kolorki, po prostu nie miałam okazji ich jeszcze założyć. Były w opakowaniu i chciałam wiedzieć ja z rozmiarówką, skoro o tych balerinach też piszecie, że coś nie pasuje. W końcu jak zaczęłyście odpisywać rozpakowałam jedne i przymierzyłam są idealne. Normalnie noszę 3 i te 3 też mi pasują, noszę rozm. M. Mimo wszytsko dziękuję za wszystkie odpowiedzi!Kurcze tak mi narobiłyście smaka tymi migdałami cynamonowymi i tuńczykiem, że właśnie wybieram się do Biedronki na zakupy |
||||
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda pytanie nie do mnie , ale mi smakują z tego przepisu ;
Krewetki w cieście piwnym dla 4 osób: • 150 - 200 ml jasnego schłodzonego piwa (lub wody gazowanej) • 125 g mąki + 3 dodatkowe łyżki do obtoczenia krewetek • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/4 łyżeczki sproszkowanej chilli • sól • olej do głębokiego smażenia • 300 g surowych krewetek, obranych, z ogonkiem • 2 cytryny, pokrojone na kawałki Wykonanie:
• 300 ml majonezu • 50 g liści bazylii (roszponki lub rukwii wodnej), posiekanych • 1 łyżeczka drobno posiekanego estragonu • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1 łyżka pokrojonych kaparów • 2 łyżki drobno pokrojonych korniszonów Wszystkie składniki sosu wymieszać. lub Krewetki rozmrozić (najsmaczniejsze są duże, bez pancerzyków i obgotowane, lub małe – koktajlowe). Odlać wodę z krewetek, osuszyć na papierowym ręczniku. Utrzeć w misce masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, dokładnie rozetrzeć. Na patelni lub w głębokim rondlu rozgrzać 3/4 porcji masła czosnkowego, włożyć krewetki i smażyć na dość dużym ogniu, często mieszając, aż się zrumienią. W czasie smażenia dodać pozostałą część masła. Przełożyć krewetki na ogrzane talerze, z wierzchu polać masłem (jeśli całe masło „zniknie” podczas smażenia, dodać 1-2 łyżki masła, rozgrzać i obracać patelnią na wszystkie strony, tak by masło nasiąkło smakiem czosnku i krewetek). Podawać z chrupiącą bagietką; osobno – sól i młynek z pieprzem. Te dwa to moje faworyty przepraszam za offtop ;x
Świat jest mały. Ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku. Edytowane przez hejYou Czas edycji: 2011-11-17 o 15:28 |
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kubków, pozwoliłam sobie sprawdzić jak są zbudowane. Wszystkie są typu klik-klik, co moim zdaniem, po uzytkowaniu termosów z tą technologią, nie będą zbytnio trzymać ciepło, co więcej będą chlapac, bo zamykając termokubek w tym mechanizmie zostaje kawa i albo trzeba ją wysiorbać albo wylac. Także zwróćcie uwagę na to. ten cały czarny/zielony/czerwony najbardziej mi przypadły do gustu. Mają klika na środku czerwonego. I dzubek do picia. Te z uchwytem kolorowym na reke są otwierane bokiem, tzn. musimy przesunąc górną część aby się napić. Nie podoba mi się to. Trzeci ma własnie typowo termosowe otwieranie klikasz na górną część i ta część podchodzi do góry i można pić z każdej strony. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiam z truskawka! |
|||
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
pamiętacie może po ile są migdały w opakowaniu? widziałam je ostatnio, ale nie pamiętam...
|
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
Obiecałam sobie, że więcej pasty jajecznej w Biedronce nie kupię ( bo ma w sobie wszytskie syfy typu guma ksantanowa, benzoesan sodu, sorbianian potasu ALE co najważniejsze, zrobienie takiej w domu zajmie mi max 10 min ) to i tak co jakiś czas się skuszę jak dzisiaj
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już kupiłam sobie balleriny- miałyście rację- za taką cenę naprawdę warto
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis skoczyłam po tego tuńczyka w sosie 1000 wysp, jutro wypróbuję na obiad z makaronem.
![]() oprócz tego paluchy wieloziarniste ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- troszkę syfiasta jeśli chodzi o skład, ale kurczę smaczna jest.
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie leżą te a'la pralinki nadziewane 800g paczka?
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
jest
ale mam taką maszynkę która sieka, wrzucam jajka, majonez, szalotkę, szczypiorek i jest dobra domowa
|
|
|
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga, uwaga, mój termokubek nie przecieka!
Kupiłem taki wzór (tylko inny kolor), jaki jest na największej fotce w gazetce (str.6): http://gazetka.biedronka.pl/g12,harmonia_smakow.html Od razu tłumaczę, że ta górna część jest nakręcana na gwint, natomiast jak chcemy pić bez odkręcania to przesuwamy o około pól centymetra część tej góry do przodu. Teraz mój kubek przechodzi próby szczelności i jak na razie wygląda wszysko ok, pomimo że Made in China Może się zdarzyć, że wycieknie jedna-dwie kropelki które zabłądzą w mechanizmie przesuwającym, ale potem już mucha nie siada. ![]() Były jeszcze inne rozwiązania: żeby pić trzeba nacisnąć od góry taki guzik lub inna wersja- naciskamy calą górną jakby pokrywkę. No i były różne kolory (niektóre są pokazane w gazetce). Ogólnie kubek mi się podoba Przy okazji były dzisiaj też czekolady do picia (zakupione |
|
|
|
#2146 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2147 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi bardzo odpowiada, na razie nic się z nim nie dzieje i służy mi bardzo dobrze kolega powiedział mi że to średnia firma ale ja naprawde nie wymagam cudów od pendrive'a i mysle ze mi posłuży długo a jak nie to trudno, za tą cene warto wyprobowac moja kumpela ostatnio za 30zł kupił 2gb a ja za niecałe 30zł 8gb ![]() ale ja u siebie nie widziałam już ich około 10 bo wszystkie były wykupione.. no ale może dolozyli Cytat:
wg mnie za 5zł warto sprobowac używałam garniera nie raz iuważam że ten be bauty jest znacznie lepszy. no ale wiadomo różna skóra= różne potrzebymiałam być ddzisiaj w biedrze po świeczki larissa ale zle sie czułam i sobie odpuscilam :/ moze kupie w weekend jak bede u rodzicow, a jak nie to po weekendzie
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Tez zakupilam baleriny...rożowe bo tylko takie były z moim rozmiarem
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie był jeszcze praktycznie cały kosz tych balerin, ale różowe najbardziej mi się spodobały, bo są polarowe
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brokuły mrożone również kupilam i zupkę krem ugotowałam
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to by było super, jak tylko potwierdzisz to pędzę lecę
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że już były pytania o prostownicę jakiś czas temu, ale nie mogłam się dokopać. Z góry przepraszam za powtórkę
Byłam dziś w Biedronce i zastanawiałam się właśnie nad kupnem tej prostownicy z Clarusa. W związku z tym mam pytanie: czy ona gładko sunie po włosach? Bo wyjęłam jedną z opakowania i widziałam, że trzeba było ją trochę ścisnąć, żeby płytki się zetknęły
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na uczelnie jezdze co weekend kolo 7 rano a idzie zima i jest zimno, jade samochodem herbatke wypije w korku stojąc, a tak to stać będzie w takim 'stojaku' na kubki :P a potem jeszcze na wykład mi zostanie :P
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 to jest chyba ten sprzedawany jako BB Green Nature? Nie jestem pewna, nie ma na KWC składu do porównania. Moim zdaniem balsam bardzo fajny, ciut lżejszy od Garniera czerwonego, ale z tubki mi się wygodniej dozuje. A zimą i tak używam naprzemiennie z masłem, zależy ile mam czasu na wchłonięcie. No i 5 zł a 18 zł za małego Garniera u mnie to jednak różnica spora
![]() Co do rozmiarówki rajstop - to zależy z jaką marką porównujecie. Biedra/Adrian ma raczej standardową rozmiarówkę, ale dla noszących na co dzień Gattę np. wydaje się ona zaniżona
|
|
|
|
#2155 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No tak
Ufff... Juz się przestraszyłam, ze kupiłam te "odświeżane" ![]() Cytat:
Cytat:
Czy wersja "owoce leśne" to też limitka na zimę? I w jakim jest kolorze - czerwonym może? Cytat:
), chyba autosugestia No i po otworzeniu byłam mocno zdziwiona, bo wyciekła z puszki różowawa breja (to był sos) a pod spodem był tuńczyk. Niebyt mi smakowało, ale zjadłam pół puszki bo byłam bardzo głodna I do tego warunki polowe Szczerze, to taki sobie ten tuńczyk, myślę, że do sałatki dobrze się nada, wystarczy dodać kukurydzy, groszku itp. itd. co kto lubi, dodatki wg uznania i sałatka będzie ok
|
|
#2156 |
|
Raczkowanie
|
przez Was kupiłam dziś migdały w cynamonie i zjadłam całą paczkę na raz! pycha
a naprawdę godne polecenia są ciapcie baleriny, są świetne, noszę zwykle 38, ale wzięłam 39 i są idealne, mięciutkie z meszkiem na wierzchu, fioletowe i do tego made in portugal a nie china, jutro polecę po jeszcze jedną parę ![]() polecam też podgrzewacze ok 4 zł, pomarańczowe, pachną mocno..i ok. 4 godz. się palą, chwile z ukochanym są jeszcze milsze
|
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cebulka leżała obok zupek instant, sosów itp.
![]() Cytat:
Mam jabłko cynamon
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś standardowo skoczyłam tylko po chlebek do Biedrony, a wyszłam z dwoma pełnymi siatami
![]() Przede wszystkim nakupowałam Desperadosów, bo się strasznie opłaca Poza tym proszek E, świeczki jabłkowo- cynamonowe, kuleczki marcepanowe, krówki, migdały w czekoladzie i kaki ![]() Miałam przejść na dietę, a jak na razie ciągle kupuję słodycze
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
jakie są smaki RitterSport w Biedronce? albo inaczej: jest może jogurtowo-truskawkowa?
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
nowej gazetki jeszcze nikt nie wklejał?
czaję się na szufladki (te które były w sierpniu), wtedy nie kupiłam a teraz bym bardzo chciała, ale pewnie nie prędko je dadzą (?) jak myślicie? a tak poza tym, jak Wam się one sprawują? mogą być? czy lepiej dopłacić te kilkanaście zł i kupić gdzie indziej (ps. w BricoMarche bym takie dostała?) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

A nosze właśnie dwójki na co dzień.
Tak samo było z 40 den.

ale mam taką maszynkę która sieka, wrzucam jajka, majonez, szalotkę, szczypiorek i jest dobra domowa 
Nakarm pieska...