Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 22:53   #3031
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

od czego zależy grubość pęknieć przy lakierach pękających? chciałabym takie grube przerwy uzyskać i nie wiem jak

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:58   #3032
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska
Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
od czego zależy grubość pęknieć przy lakierach pękających? chciałabym takie grube przerwy uzyskać i nie wiem jak
im grubsza warstwa lakieru tym szersze pęknięcia. Tylko nie przesadź bo mi raz pękło na pół i tyle
Stary 2011-11-16, 23:50   #3033
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hortencja Pokaż wiadomość
Czy Marcin Tyszka jest homoseksualistą?
Znajomy gej mówił mi kiedyś, że tak.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 00:40   #3034
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
Tłumaczenie bez terminologi, na chłopski rozum z kursu i jazd.
Światła mijania- jeździsz z nimi włączonymi cały rok, 24 godziny na dobę, bo taki jest przepis.
Światła do jazdy dziennej - są w nowszych autach albo można samemu je dokupić. Jeździsz z nimi włączonymi zamiast świateł mijania ale TYLKO w dzień. W nocy nie możesz jechać na swiatłach do jazdy dziennej tylko na światłach mijania.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Kiedy w końcu sypnie śniegiem i będzie piękna biała zimna pora ?

Aaa może w jakiejś części Polski już śnieg pada? Bo troszkę do tyłu jestem z pogodą
tak tak

światła do jazdy dziennej wyglądają jak takie diodki, białe, ale przeważnie mają chłodny, błękitny odcień
Stary 2011-11-17, 04:47   #3035
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
w nocy dodatkowo mozna sie wspomagac swiatlami dlugimi
{ }

Cytat:
A w ucho chcesz ?!
Jam jest ze wsi, gdzie ulic { "ulic" - } nie odśnieżają .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:01   #3036
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Wg mnie zależy też dużo od lakier bo są takie, które za nic w świecie nie pękną grubo a tylko wzdłuż paznokcia na takie cieniutkie paseczki
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:06   #3037
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Mój instruktor kiedyś mi mówił, że to nie jest to samo co światła mijania, ale nie wszystkie auta są wyposażone w takie światła do jazdy dziennej.
Dziekuje
Cytat:
Tłumaczenie bez terminologi, na chłopski rozum z kursu i jazd.
Światła mijania- jeździsz z nimi włączonymi cały rok, 24 godziny na dobę, bo taki jest przepis.
Światła do jazdy dziennej - są w nowszych autach albo można samemu je dokupić. Jeździsz z nimi włączonymi zamiast świateł mijania ale TYLKO w dzień. W nocy nie możesz jechać na swiatłach do jazdy dziennej tylko na światłach mijania.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Aaa może w jakiejś części Polski już śnieg pada? Bo troszkę do tyłu jestem z pogodą
Dzieki wielkie To teraz juz bede pamietac
Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
logujesz się na ipko -> dostęp (na górze) -> narzędzia autoryzacyjne (po lewej) -> karty kodów
tam będziesz miała nową kartę wpisaną z adnotacją nieaktywna, czy coś w tym stylu, musisz kliknąć aktywuj i wtedy wpisujesz ostatni kod ze starej karty i pierwszy z nowej
Własnie nie działa mi to :/ Napisane jest "brak aktywnej karty kodów, operacja nie moze byc zrealizowana" Ja glupia dalam zeby wylaczyc stara karte kodów, a wczesniej wlasnie tego nie bylo zeby aktywowac nową. Wiec nie ominie mnie rozmowa z jakas mila Pania z PKO
Stary 2011-11-17, 09:14   #3038
souvenir
Zadomowienie

mam skierowanie od lekarza do laboratorium na badanie krwi w miejscu gdzie jesczze nie byłam, będą wymagać potwierdzenia ubezpieczenia?? (oczywiście mam, ale nie podbite....)
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:38   #3039
tinpanalley
Zadomowienie

Do czego służą kolorowe korektory w makeupie? Np zielony (to akurat wiem-do czerwonych pajączków) biały,żółty, różowy?
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:05   #3040
agateq
goniąca własny ogon..

Zespół suchego oka. Ile może trwać leczenie? Miesiąc, dwa, trzy, całe życie? Mam sztuczne łzy przepisane od lekarza, ale chce się nastawić jakoś psychicznie

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:51   #3041
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
Do czego służą kolorowe korektory w makeupie? Np zielony (to akurat wiem-do czerwonych pajączków) biały,żółty, różowy?
"Kolor dobrze dobrany
- Beżowy: uniwersalny. Dobrze maskuje podkówki pod oczami, nierówności cery i wypryski.
- Żółty: rozświetla sińce, czerwień przy skrzydełkach nosa, w kącikach ust, oczu, nad wargą.
- Różowy: zdejmuje z twarzy zmęczenie. Nałóż go pod łuki brwiowe, a ożywi spojrzenie.
- Zielony: kasuje czerwień. Idealny na popękane naczynka, krosty oraz pryszcze.
"

Biały może być stosowany do wewnętrznych kącików oka.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:26   #3042
effcia82
Zakorzenienie

Jak zmatowić buty?

Kupiłam buty z takiego gumowatego tworzywa wizualnie przypominającego zamsz (ma takie cieniowania). Nieopatrznie je wypastowałam i zaczęły się błyszczeć przez co teraz bardziej przypominają ceratę. Niestety mycie nic nie dało. Czego użyć żeby przywrócić matowość? Może pasty w płynie do zamszu?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:33   #3043
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Wlasnie ze roznica jest , ucze sie na egzamin i jakies nowe pytanie sie pojawio chyba, i kurde nie jest to to samo bo odpowiedz moja byla bledna.

właśnie też się uczę testów i światła mijania a do jazdy dziennej to nie to samo... światła do jazdy dziennej to te które są umieszczone tak niziutko jakby w zderzaku... pojazdy egzaminacyjne z tego co kojarzę są wyposażone w te światła, świateł do jazdy dziennej można używac do jazdy jak jest jasno a jak się ściemni to trzeba przełączyc na światła mijania... cos w ten deseń

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:15   #3044
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Charmain Pokaż wiadomość
Czy jeżeli będę chciała obkleić taki książowy kalendarz wycinkami z gazet, zdjęcia etc. to pewnie dość szybko się to zniszczy, stąd pytanie- jak możnaby to zabezpieczyć, jakaś folia, okładka jak na zeszyt?
Okładka na zeszyt może być trochę za mało elastyczna i moze być trudno dobrać rozmiar. Dobrze sprawdziłaby się przezroczysta folia - kiedyś takie coś produkowała firma Donau i sprzedawała w takich rolkach, jak papier do pakowania prezentów. Takie folie były bardzo "mięsiste" ale bardziej elastyczne niż okładki zeszytów. Kiedyś udało mi się również w Castoramie dostać taką dosyć grubą przezroczystą, samoprzylepną okleinę do mebli i myślę, że też by się sprawdziła.

Cytat:
Napisane przez peggy_blue Pokaż wiadomość
Dziewczyny, naprawdę się na tym nie znam, a potrzebuję rady. Jaki produkt do włosów sprawi, że będą łatwiejsze w układaniu, mniej sztywne? nie chodzi mi o utrwalenie fryzury np. lakierem, ale coś dzięki czemu zapleciony warkocz się utrzyma, jakaś odżywka, nie mam pojęcia. Mam takie wysmykujące się włosy, że kok rozwala mi się po kilku minutach mimo użycia wielu wsuwek Nie chcę codziennie męczyć włosów lakierem, a chciałabym czesać się ładnie w jakieś kłosy, koki itp

Ale chodzi o to, że masz takie włosy, które po prostu mają swój kształt i nieważne, jak je układasz to one i tak chcą wrócić na swoje miejsce? Czy też chodzi o to, że są śliskie/miękkie i wsuwki/gumki nie chcą się ich trzymać. W pierwszej sytuacji niestety nie pomogę, ale w drugiej - polecam jakąś bezalkoholową piankę, ewentualnie mleczko do układania włosów. Pomogą zachować kształt i nie usztywnią.

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Zespół suchego oka. Ile może trwać leczenie? Miesiąc, dwa, trzy, całe życie? Mam sztuczne łzy przepisane od lekarza, ale chce się nastawić jakoś psychicznie
Ja mam zespół suchego oka od kilku lat i niestety nic nie wskazuje na to, zebym miała się go pozbyć. Jednak nie jest specjalnie uciążliwy - dopóki używam kropli i nie przmęczam oczu to wszystko jest w porządku - mogę nawet soczewki nosić.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:24   #3045
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Ja mam zespół suchego oka od kilku lat i niestety nic nie wskazuje na to, zebym miała się go pozbyć. Jednak nie jest specjalnie uciążliwy - dopóki używam kropli i nie przmęczam oczu to wszystko jest w porządku - mogę nawet soczewki nosić.
Jakie są objawy zespołu suchego oka?

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:07   #3046
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszka_83 Pokaż wiadomość
Jakie są objawy zespołu suchego oka?
Suche oko
A tak na serio - w moim przypadku jest to niższa niż przeciętnie ilość produkowanych łez, dlatego muszę się wspomagać kroplami nawilżającymi. Poza tym moje oczy są bardziej podatne na zapalenie spojówek (szczególnie, gdy noszę soczewki). Nie mogę się długo gapić w monitor, bo po godzinie pracy mam uczucie piasku pod oczami.

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:17   #3047
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Suche oko
A tak na serio - w moim przypadku jest to niższa niż przeciętnie ilość produkowanych łez, dlatego muszę się wspomagać kroplami nawilżającymi. Poza tym moje oczy są bardziej podatne na zapalenie spojówek (szczególnie, gdy noszę soczewki). Nie mogę się długo gapić w monitor, bo po godzinie pracy mam uczucie piasku pod oczami.
Możesz wspomóc się naturalnymi metodami. Wspaniale nawilża i regeneruje oczy siemię lniane i olej lniany. Można robić okłady. Oczywiści nie na soczewki, tylko na "gołe" oczy, np przed snem.
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:27   #3048
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Coś mi potomek poprzestawiał i mam czcionkę jak w gazecie (taka mała). Problem jest tylko na wizażu, allegro bez zmian Jak naprawić ?

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2011-11-17 o 15:30
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:29   #3049
Groverka
Raczkowanie

Robię prezentację multimedialną na swoją 18. Najpierw są zdjęcia z dzieciństwa, a później jak już jestem starsza, ze znajomymi itp. Moje pytania brzmią:
1) jaką wybrać muzykę do tej części o dzieciństwie? myślałam o L. Armstrongu "What a wonderful world", ale jest za krótka. Teraz mam "Puszka okruszka" Fasolek ale nie wiem czy może tak zostać? Może jakieś inne propozycje?
2) jaki tekst wstawić na rozpoczęcie, przejście do drugiej części slajdów i na zakończenie? Nie chcę, żeby było tak "sucho" typu: "album fotograficzny", "moje dzieciństwo", "moje życie", "dziękuję za uwagę"

Nie mam kompletnie żadnych pomysłów Baaardzo proszę o pomoc
Groverka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:29   #3050
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Suche oko
Też coś takiego odczuwam ale czy to już jest suche oko Jak byłam ostatnio u okulisty to mi powiedziała, że tam widzi coś przesuszone i pytała czy długo przesiaduję przed komputerem. Fakt, trochę siedzę

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:22   #3051
MilkyShake
Raczkowanie

Dziewczyny, wypada/ nie wypada usunąć ex z portalu społecznościowego?
(tak tak, jestem pewna, że nie chce z nim już nic mieć, nie chce aby mnie przeszpiegowywał, a jednocześnie nie chce wyjść na jakiegoś dzieciaka)

MilkyShake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:28   #3052
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dziewczyny rok temu bylam na kursie na prawo jazdy.. zdalam egzaminy wewnętrzne ale nie poszłam na ten zewnętrzny z powodów osobistych..
teraz chce mieć prawko i nie wiem co robić..
muszę od początku chodzic na te wszystkie wykłady i jazdy czy mogę sobie tylko dokupić kilka dodatkowych godzin jazdy?
bo wiem że przepisy się zmieniły i co teraz w związku z tym?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:36   #3053
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:39
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:38   #3054
koszyk
Wtajemniczenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;30564432]Dziewczyny rok temu bylam na kursie na prawo jazdy.. zdalam egzaminy wewnętrzne ale nie poszłam na ten zewnętrzny z powodów osobistych..
teraz chce mieć prawko i nie wiem co robić..
muszę od początku chodzic na te wszystkie wykłady i jazdy czy mogę sobie tylko dokupić kilka dodatkowych godzin jazdy?
bo wiem że przepisy się zmieniły i co teraz w związku z tym?[/QUOTE]

Ty tylko na państwowy egzamin nie poszłaś?
Papiery ze szkoły nauki jazdy dostałaś/zaniosłaś do Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego?
Też myślę jak wizażanka nade mną. Idź i zapisz się na egzamin, nawet jesli nie zdasz za 1 razem, to chociaż teorie będziesz miała już z głowy i nie będziesz musiała się męczyć z nowymi testami.

Edytowane przez koszyk
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:41
koszyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:42   #3055
Konto usunięte

Cytat:
Ty tylko na państwowy egzamin nie poszłaś?
Papiery ze szkoły nauki jazdy dostałaś/zaniosłaś do Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego?
Dostalam te papiery ale mam je w domu..
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:52   #3056
koszyk
Wtajemniczenie

Idź i szybko zapisz się na egzamin, nawet jesli nie zdasz za 1 razem, to chociaż teorie będziesz miała już z głowy i nie będziesz musiała się męczyć z nowymi testami.
Stary 2011-11-17, 19:55   #3057
Konto usunięte

Cytat:
Idź i szybko zapisz się na egzamin, nawet jesli nie zdasz za 1 razem, to chociaż teorie będziesz miała już z głowy i nie będziesz musiała się męczyć z nowymi testami.
Ale coś się z prędkościami mialo zmienić i właśnie nie wiem czy to tylko to
Stary 2011-11-17, 19:57   #3058
madzia2306
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;30565321]Ale coś się z prędkościami mialo zmienić i właśnie nie wiem czy to tylko to[/QUOTE]

wszystkie te nowe zasady wejdą dopiero od lutego... i to tylko dla świeżych kierowców...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:01   #3059
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
wszystkie te nowe zasady wejdą dopiero od lutego... i to tylko dla świeżych kierowców...
Aha no to dzięki wielkie
biore się za prawko
Stary 2011-11-17, 20:14   #3060
201604200942
Konto usunięte

Są tu jakieś fanki Euro 2012? Gdzie mogę znaleźc dokładny terminarz meczy? Czy jeszcze nie jest wiadomo kiedy jakie mecze się odbędą? Jeśli tak, to kiedy będzie wiadomo?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości