Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 17:39   #3121
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

ale tu cisza dzis... a gdzie nasz Agatek??
zawsze mnie tak zrobicie jak ja w domu to cisza.. i jeszcze to pieprzone upc nie dziala i nie mam tv

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:55   #3122
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

hejka

a ja dzisiaj leniuchuję bo dość się nachodziłam rano byliśmy z tz znowu w Ikei bo przypomniało mi się o paru pierdołkach a że mamy bardzo blisko to zrobiliśmy sobie wycieczkę

teraz tz oponki poszedł mi zmienić na zimówki a ja leże i czekam na wieczór na kuchenne rewolucje bo ma być dzisiaj czad

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:01   #3123
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha właśnei dziewczyny bo se tera przypomniałam dla wszystkich które się spodziewają dziecka a żyją tak jak ja w wolnym związku załatwiajcie jak najszybciej w USC zaświadczenie o ojcostwie tzn wasz partner musi jechać do urzędu i zgłosić fakt że uznaje dziecko za swoje i che by miało jego nazwisko bo jak mi się w szpitalu pytali jakie nazwisko otryzma dziecko po porodzie i powiedziałam ze ojca to mi sie pytali o kartkę z usc że ojciec wyraża zgode ze uznaje dziecko jak powiedziałam ze nie mam ale ojciec dziecka siedzi na korytarzu czek amoże przyjść potwierdzić to powiedzieli ze oni tak na slowo nie mogą wpisać muszą mieć dokument potwierdzający i ze narazie dziecko po porodzie otrzyma moje nazwisko a potem będziemy musieli jeździć i zmieniać więc lepiej jest takie coś załatwić przed porodem ja niewiem czy będe w stanie jak mam leżeć
Stary 2011-11-17, 18:10   #3124
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
nie ma problemu ja od kilku miesięcy już siedze w domu i ostatnio prawie ryczałam do Tz że chce do ludzi
tak że ja jestem jak najbardziej za, odezwę się wieczorkiem to się zgadamy bo własnie mój mąż wrócił do domu i już jęczy że głodny
buziaczki
oki to fajnie
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

Kama ja musze do 25 wiedziec na 100% wiec spokojnie
Ty Kama jak sie na kawe umawiasz to pamietaj tez o mnie ja w tarnowskiego wsiadam 30minut i jestem;p

Elunia a Ciebie co do srody przywialo??

btw. ja moge codziennie byc we wro bo tzt do pracy jezdzi to sie zabiore znim marza mi sie lody w Grycanie..
kochana o Tobie nie wspomniałam, bo wiedziałam że uderze w stół na nożyce sie odezwą to co Ty nam nic nie mówisz, że możesz być codziennie, ja mogę jak TZ jest w pracy, bo wtedy mam auto, by z tego zadupia się wydostać mi pasowałby przyszły czwartek czekam na odpowiedzi, czy Wam pasuje, bo Grycanowi na pewno
Cytat:
zawsze mnie tak zrobicie jak ja w domu to cisza.. i jeszcze to pieprzone upc nie dziala i nie mam tv
o dzizas dalej nie masz tv

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha właśnei dziewczyny bo se tera przypomniałam dla wszystkich które się spodziewają dziecka a żyją tak jak ja w wolnym związku załatwiajcie jak najszybciej w USC zaświadczenie o ojcostwie tzn wasz partner musi jechać do urzędu i zgłosić fakt że uznaje dziecko za swoje i che by miało jego nazwisko bo jak mi się w szpitalu pytali jakie nazwisko otryzma dziecko po porodzie i powiedziałam ze ojca to mi sie pytali o kartkę z usc że ojciec wyraża zgode ze uznaje dziecko jak powiedziałam ze nie mam ale ojciec dziecka siedzi na korytarzu czek amoże przyjść potwierdzić to powiedzieli ze oni tak na slowo nie mogą wpisać muszą mieć dokument potwierdzający i ze narazie dziecko po porodzie otrzyma moje nazwisko a potem będziemy musieli jeździć i zmieniać więc lepiej jest takie coś załatwić przed porodem ja niewiem czy będe w stanie jak mam leżeć
tak ja właśnie słyszałam i też muszę się wybrać z TZ juz mu mówiłam, ale faktycznie lepiej to zrobić i mieć z głowy niz tak odkładać , chociaż mój TZ mówi, że mi proponował ślub a ja go zbyłam, fakt trochę tak było, ale ja mu mówię, że czekam na pierscionek a co a pierścionka ani widu ani słychu, heheheh raczej przed porodem się już nie wyrobimy, chocciaż ja to bym tak chciała iść na spontanie, wziąć ślub, iść na kolację i do domu

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:11   #3125
uska000
Zadomowienie

Laseczki jezeli ktoras ma rozmiar 38-40 bardziej 40 i lubi dzinsy lekko rozszerzane ku dolowi ale nie dokonca dzwony to oddam za cene wysylki ok 6-7zl bo dostalam ale przyciasnawe;/

Stary 2011-11-17, 18:13   #3126
MMONIKA9
Wtajemniczenie

lepiej jest to załatwic przed porodem bo po porodzie jak dziecko ma nazwisko matki jest więcej załatwiania ze zmianą nazwiska dlatego ja bym chciała jeszcze to przed porodem załatwić może się uda
Stary 2011-11-17, 18:14   #3127
uska000
Zadomowienie

juz mam na pierwsza milosc mi wlaczyli

jak na ten moment, moze byc w czwartek

Stary 2011-11-17, 18:32   #3128
*Agatek*
Zakorzenienie

Wymieniłam dziś piżamkę uff Lepiej mi, z M na... XL L nie było, ale czuję się dobrze w niej. Spodnie + bluzka z długim rękawkiem na guziczki firmy vienetta- z takiej samej kupiłam koszulę do karmienia dobry materiał POLECAM. Ale cena nie była super- 58 zł

Doszły dziś ręczniczki, mydełko i rożek
Ale... kolor ręczniczka jednego nie dali takiego jak chciałam!!!!!! zamiast ecru dali niebieski DOBRZE, ŻE NIE RÓŻOWY BO BYM CHYBA ICH ZABIŁA

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko odnośnie mleka sztucznego, chce wybrać jakieś i kupić jedną paczkę tak na wszelki wypadek, ale jakie?
ja nie kupuję w 'razie co' Nic nie wiadomo, ale wolę kupić jak się okaże co moje piersiaki pokażą niby polecają nan 2 lub bebilon.
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Agatku jak cie zobaczyłam w klubie to gdzie ty gruba jestes przepraszam??? nalezy ci się za takie gadanie a prezent dla tzta super
kochana na 3 focie widać jak boje boczki są widoczne, a spodnie opinają...
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam, ale mamy te Euro-skrzynki i na pewno by się zmieściło .. pewnie od razu na poczcie wypisał Awizo, żeby nie musiał nosić
chyba tak...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:44   #3129
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

ja wstaję tak jakbym była grubo po 80 plecy mnie jeszcze ( tfu tfu) nie bolą ale wstawanie i spanie w nocy to jest masakra jakaś

.....................

a ja mam materac z taką poduszką, którą się używa od urodzenia, żeby dziecku się nie ulewało o taki kupiłam:
http://more4kids.pl/produkt,fiki-mik...6.html?kat=460
Też tak wstaję :/ A w nocy jak idę do łazienki, to chyba jeszcze gorzej to wygląda

Materacyk fajny, ale taką samą funkcję spełni podniesienie łóżeczka z jednej strony. Tak też polecają
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:44   #3130
Haniula
Zakorzenienie

hej mamuski nadrobilam was wkoncu 4 strony

Ja dzis mialam super dzien, wybrałam sie z mama do CH na zakupy i tak od rana nam zeszło Ale nabyłam Lence 2 komplety w rozmiarze 56 i 2 sweterki - jeden 62 i jeden 68 ze smyka przecenione i czapeczke zimową słodka z takim kwiatkiem w HM, bo mam tylko białą a kombinezon jeden biały drgi kremowy, tylko ze rozmiar 62/68 podobno najmniejszy
I kupilam tez wkladki laktacyjne bo w przecenie byly i waciki i patyczki do uszu dla niuni

A dla siebie sweterek a co ! Teraz bede nosic rozpięty zeby nie rozciągnac a jak urodze to mysle, ze caly czas sie w niego bede miescic

inutil ja bym sie obawiała kołyski, ze jak dziecko przyzwyczai sie do lulania to potem nie bedzie chciało spać w normalnym łózeczku.
Lezaczek mozna postawic na stole, albo kanapie albo wlasnie fajbym rozwiazaniem moze byc lozeczko turystyczne na kolkach.

Kasiu ja tez pioprosze o zmiane na liscie bo tp z ostatniej miesiaczki mam 10.02 i tak mam wpisane w ksiazeczke, ale na usg zawsze wychodzi 05.02 i ja sie tak psychicznie nastawiam na ten drugi ale moze wpisz 05-10.02
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:45   #3131
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny może któraś kojarzy szukam tytułu piosenki nowej śpiewa 2 facetów coś z radio akcja toczy się na ulicy tam cienie się inaczej ruszają tańcza itp może ktoraś kojarzy plisss o tytuł bo szukam od godziny
Stary 2011-11-17, 18:50   #3132
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam materac z taką poduszką, którą się używa od urodzenia, żeby dziecku się nie ulewało o taki kupiłam:
http://more4kids.pl/produkt,fiki-mik...6.html?kat=460
a gdzie zamówiłaś i za ile???

Stary 2011-11-17, 18:53   #3133
czubasek20
Zakorzenienie

Hejka

My dziś bylismy na wizycie. Z moją szyjką ok ale ze mam infekcje tam na dole to mam zakaz na chłopa przynajmniej na tydzień więc łózko nadal nie wypróbowane. Ogólnie pani doktor zadowolona, mówi że teraz widzimy się za 4 tyg na usg, potem jeszcze raz w styczniu a nastepnie jeśli nie będzie problemów to dopiero na porodówce.

Dzis tz oznajmił że w styczniu idziemy na jakis bal karnawałowy od niego z pracy nie mam w co się ubrać, nadzieja w mamuśce która jest krawcową ciekawe czy będę w stanie jeszcze sie wtedy ruszać

,, Przygody z tesciową'' nadal trwają

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:58   #3134
MMONIKA9
Wtajemniczenie

oki znalazłam jak by co juz nie potrzba pomocy
Stary 2011-11-17, 19:02   #3135
uska000
Zadomowienie

Cytat:
oki znalazłam jak by co juz nie potrzba pomocy
probowalam znalesc ale mi nie wyszlo;/ i jaki to tytul?

Stary 2011-11-17, 19:02   #3136
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni....
mam taki leżaczek (dostałam) http://www.google.pl/imgres?q=le%C5%...:0&tx=57&ty=71 z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka?

Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)...

Taki sam leżaczek ma moja koleżanka która urodziła synka we wrześniu. Mały od urodzenia w nim "siedzi " .Kładzie go do tego leżaczka, włącza wibracje np. przykrywa kocykiem i mały sobie śpi. Stawia na kanapie albo na ziemi i można go bujać nogą a ręce ma się wolne. Ta koleżanka ma jeszcze 2,5 letnia córke i sobie powiedział ze musi taki mieć przy drugim dziecku bo inaczej nie wyrobi. i faktycznie się sprawdza. małego buja, ręce ma wolne i może coś robić.... a maluda spi grzecznie.

A co do psa to zobaczysz jak będzie się zachowywał i reagował na dziecko. Znam przypadki ,że pies tak pilnuje dziecka ze szok.... widzi ze jest bezbronne i włącza mu się opiekuńczość. naprawdę. Labradory z tego co wiem to nie groźne psy więc może akurat Twój piesek będzie pilnował dzidzi. Fajnie to wygląda jak psy leża koło wózka i pilnują... wystarczy że ktoś podejdzie to już są czujne.
Tylko wiadomo - nigdy do końca nie można ufać psu... niestety tak jest.... warto mieć też na oku wszystko...

Edytowane przez Anulka_86
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:06
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:05   #3137
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
probowalam znalesc ale mi nie wyszlo;/ i jaki to tytul?

http://www.youtube.com/watch?v=T3E9Wjbq44E strasznie mi sie podoba ta pioseneczka bardzo fajna nutka ale nie dało by mi to spokoju jak bym nie znalazła
Stary 2011-11-17, 19:06   #3138
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ciekawa jestem jak będzie mój sylwester wyglądał - pewnie przed tv haha

A na Andrzejki chętnie bym gdzieś poszła, ale planów żadnych nie ma, a to już troszkę późno.

Idę odpoczywać

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:06   #3139
*Agatek*
Zakorzenienie

N1kotynka - już znalazłam: http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...902329209.html 129 zł a sam materac już jest od 75 zł (ale bez podkładki)

chyba też się na niego skuszę. Jest dodatkowo 'podkładka' i poducha, lepsze to niż podkładanie książek... :/

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:16
Stary 2011-11-17, 19:16   #3140
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hejka

My dziś bylismy na wizycie. Z moją szyjką ok ale ze mam infekcje tam na dole to mam zakaz na chłopa przynajmniej na tydzień więc łózko nadal nie wypróbowane. Ogólnie pani doktor zadowolona, mówi że teraz widzimy się za 4 tyg na usg, potem jeszcze raz w styczniu a nastepnie jeśli nie będzie problemów to dopiero na porodówce.

Dzis tz oznajmił że w styczniu idziemy na jakis bal karnawałowy od niego z pracy nie mam w co się ubrać, nadzieja w mamuśce która jest krawcową ciekawe czy będę w stanie jeszcze sie wtedy ruszać

To fajnie ,że na wizycie wszystko dobrze.
My odpuszczamy wszystkie zabawy karnawałowe i andrzejkowe ,chociaż przyznam ,że bardzo lubimy takie imprezki.

Nikotynka co do fenoterolu to na ulotce jest napisane ,że do 8 na dobę.
ja od kulku tygodni brałam 3 razy dziennie,ale dzisiaj zadzwoniłam do mojego lekarza,że mi trochę bardziej twardnieje brzusio i kazał mi brac 6 x dziennie,dam radę jeszcze te 4 - 5 tygo0dni bo to już koniec 32 tygodnia a w 36 mam odstawic
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:31   #3141
Haniula
Zakorzenienie

Dziewczynki ile planujecie na poczatek takich kompletow w rozmiarze 56 ? tzn kaftanik+ spiochy czy tam pajace?
Bo ja narazie mam 3 czy 4 komplety a reszta 62 i sie zastanawiam czy styknie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:33   #3142
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Agawo jest jeden sposob na to przeprowadzka
Nie kuś

Nikotynka, to gdzie w Wawie mieszkasz, że do Blue masz blisko?

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

teraz tz oponki poszedł mi zmienić na zimówki a ja leże i czekam na wieczór na kuchenne rewolucje bo ma być dzisiaj czad
O widzisz, to ja też obejrzę dziś

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
tak ja właśnie słyszałam i też muszę się wybrać z TZ juz mu mówiłam, ale faktycznie lepiej to zrobić i mieć z głowy niz tak odkładać , chociaż mój TZ mówi, że mi proponował ślub a ja go zbyłam, fakt trochę tak było, ale ja mu mówię, że czekam na pierscionek a co a pierścionka ani widu ani słychu, heheheh raczej przed porodem się już nie wyrobimy, chocciaż ja to bym tak chciała iść na spontanie, wziąć ślub, iść na kolację i do domu
Kamciurka, to chyba ostatni dzwonek na taki spontan, bo jak będzie dzidzia to raczej taka kolacja odpada
Niestety, też słyszałam, że w takiej sytuacji w szpitalu wpisują nazwisko matki (w sumie to logiczne, bo bywają przypadki, żekobieta chce wrobić faceta w ojcostwo - szpital bez papierów nie może wpisać ot tak sobie nazwiska dzidziusia )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:34   #3143
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Już się chwaliłam ale dla Ciebie specjalnie zrobię to jeszcze raz
dziki, mam tyły po tym szpitalu

Cytat:
ładna mi cisza, a widziałaś ile stron

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

ja nie kupuję w 'razie co' Nic nie wiadomo, ale wolę kupić jak się okaże co moje piersiaki pokażą niby polecają nan 2 lub bebilon.
2 to nie, jeżeli ktos chce/musi karmić od poczatku, to sa mleka początkowe 1, żadko są rekalmowane, bo podobno nie wolno. Położna na szkole rodzenia mówiła, że lepiej z zakupem poczekać jak będzie maluszek, ponieważ jeżeli będzie dokarmiany w szpitalu to najlepiej później kontynuować to samo mleko, oczywiście jeżeli jest dobrze tolerowane

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

A co do psa to zobaczysz jak będzie się zachowywał i reagował na dziecko. Znam przypadki ,że pies tak pilnuje dziecka ze szok.... widzi ze jest bezbronne i włącza mu się opiekuńczość. naprawdę. Labradory z tego co wiem to nie groźne psy więc może akurat Twój piesek będzie pilnował dzidzi. Fajnie to wygląda jak psy leża koło wózka i pilnują... wystarczy że ktoś podejdzie to już są czujne.
Tylko wiadomo - nigdy do końca nie można ufać psu... niestety tak jest.... warto mieć też na oku wszystko...
mnie tak pies pilnował, nikt obcy nie podszedł do łóżeczka, a do tego leciał po moją mamę nawet jak mi smoczek wypadł lu zapłakałam to był owczarek nizinny.
Co do labradorów, do kumpela miała i jak urodziła drugie dziecko musieli wydać, bo pies był zazdrosny, niby szkolony itd. problem mieli zawsze już jak przyszedł ktoś do nich z dziećmi pies gryzł i musieli go zamykać. Także rasa to nie wszystko, zależy jeszcze od charakterku
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:47   #3144
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny może któraś kojarzy szukam tytułu piosenki nowej śpiewa 2 facetów coś z radio akcja toczy się na ulicy tam cienie się inaczej ruszają tańcza itp może ktoraś kojarzy plisss o tytuł bo szukam od godziny
Z ostatnich teledysków z ulicą to kojarzę taki z deskorolkowcami, śpiewa taki młody w kapelusiku

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=T3E9Wjbq44E strasznie mi sie podoba ta pioseneczka bardzo fajna nutka ale nie dało by mi to spokoju jak bym nie znalazła
Ach, o to chodziło Adam Levine wymiata ostatnio

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hejka

Czubasek, dobrze, że wszytsko w porządku Mama na pewno Ci wymyśli jakąś kreację

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczynki ile planujecie na poczatek takich kompletow w rozmiarze 56 ? tzn kaftanik+ spiochy czy tam pajace?
Wydaje mi się że wystarczy
Ja nawet nie wiem, czy mi się uzbierał już jakiś komplet
Kupuję na razie to co mi się spodoba, a potem jak wypiorę będę kompletować i w razie rażących braków coś się dokupi

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
dziki, mam tyły po tym szpitalu

ładna mi cisza, a widziałaś ile stron

2 to nie, jeżeli ktos chce/musi karmić od poczatku, to sa mleka początkowe 1, żadko są rekalmowane, bo podobno nie wolno. Położna na szkole rodzenia mówiła, że lepiej z zakupem poczekać jak będzie maluszek, ponieważ jeżeli będzie dokarmiany w szpitalu to najlepiej później kontynuować to samo mleko, oczywiście jeżeli jest dobrze tolerowane
Ja też nie zamierzam kupować mleka na zapas, jak się okaże że nie będę mogła karmić, to zapytam w szpitalu jakie podawać

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:02   #3145
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Wymieniłam dziś piżamkę uff Lepiej mi, z M na... XL L nie było, ale czuję się dobrze w niej. Spodnie + bluzka z długim rękawkiem na guziczki firmy vienetta- z takiej samej kupiłam koszulę do karmienia dobry materiał POLECAM. Ale cena nie była super- 58 zł

Doszły dziś ręczniczki, mydełko i rożek
Ale... kolor ręczniczka jednego nie dali takiego jak chciałam!!!!!! zamiast ecru dali niebieski DOBRZE, ŻE NIE RÓŻOWY BO BYM CHYBA ICH ZABIŁA
kochana na 3 focie widać jak boje boczki są widoczne, a spodnie opinają...
ulala a ja za koszule w donnie płaciłam 49 zł chyba
i polecam koszule muzzy, bardzo przyjemne są i na allegro jest ich mnóstwo

pfff taki boczek to nie boczek tyś chyba boczków nie widziała !!
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Też tak wstaję :/ A w nocy jak idę do łazienki, to chyba jeszcze gorzej to wygląda

Materacyk fajny, ale taką samą funkcję spełni podniesienie łóżeczka z jednej strony. Tak też polecają
ja wiem ja wiem ale jak już był to kupiłam z podusia
a wstawanie heh dobrze, że w nocy tzci spią i nie widzą nas takich pokracznych
Cytat:
a gdzie zamówiłaś i za ile???
w tym sklepie, gdzie link wklejałam, przesyłkę miałam gratis bo tam też zamówiłam przewijak i łóżeczko
Cytat:
N1kotynka - już znalazłam: http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...902329209.html 129 zł a sam materac już jest od 75 zł (ale bez podkładki)

chyba też się na niego skuszę. Jest dodatkowo 'podkładka' i poducha, lepsze to niż podkładanie książek... :/
to ten sam sprzedawca no lepiej kupić materac porzadniejszy i właśnie taka podusia jest lepsza niż książka
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja mam 4 kaftaniki, 3 body z kr. rękawem, 3 body z dł. rękawem i pajacyki, ale te mam rozmiarowo 0-3 miesiące a nie 56 osobno i 62 osobno a pajacyków mam 12 się nazbierało a ja 62 mam 7 bodziaków z kr rękawem jeszcze i z 8 kaftaników, 1 dresik bawełniany i jeszcze planuje kupić body z kr/ dł rękawem i kombinezon. Myślę, że starczy, zwłaszcza, że nic nie dostałam i muszę kupic wszystko sama
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Nikotynka co do fenoterolu to na ulotce jest napisane ,że do 8 na dobę.
ja od kulku tygodni brałam 3 razy dziennie,ale dzisiaj zadzwoniłam do mojego lekarza,że mi trochę bardziej twardnieje brzusio i kazał mi brac 6 x dziennie,dam radę jeszcze te 4 - 5 tygo0dni bo to już koniec 32 tygodnia a w 36 mam odstawic
aaa no to nie doczytałam
ja jak się czuję gorzej to biorę 5-6 tabl dziennie a jak lepiej np jak dzisiaj to 3-4 tabl. Tak powiedział, żeby brać w zależności jak brzusio reaguje i jak jest lepiej to nie ma sensu łykać tego tak dużo.
ja też odstawiam jakos w 36-37 tygodniu czyli za 2 tygodnie i wtedy też sciagam pessar ale będzie jazda ciekawe czy szybko urodzę bez tych stoperów czy przeciwnie
Cytat:

Nikotynka, to gdzie w Wawie mieszkasz, że do Blue masz blisko?
no mieszkam przy Blue City właśnie mam 5 min spacerkiem, samochodem jeżdzę na większe zakupy leń ze mnie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:10   #3146
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny, a czy to lekarz musi przepisać odpowiednie mleko dla dziecka, czy same możemy wybrać ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:20   #3147
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy to lekarz musi przepisać odpowiednie mleko dla dziecka, czy same możemy wybrać ?
moja szwagierka kupila sama bebiko i bylo a nawet jest super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 20:26   #3148
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Kamciurka

Nie wiem czy ją zachecą, ale mnie już zachęciły Dlaczego ja mam tak daleko do Wro?

Eliza, naprawdę nieźle trafilaś z tym wózkiem
A wiżażem to każda z nas się zajmuje

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Ja też właśnie o takim myślałam

Znaczy się normalny menel z Ciebie
no i w końcu ktoś mnie rozgryzł menel to byl ze mnie 100% jak żule z pod śmietnika zajadały się moimi ciastami jakiś miesiąc temu

Cytat:
bylas w srodzie no nie jak moglas mnie nie nawiedzic a ja caly dzien w lozku bylam:/ nastepnym razem wpadaj w ogole jak ktos ma blisko to zapraszam na baby shower im wiecej tym lepiej

Kama ja musze do 25 wiedziec na 100% wiec spokojnie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Agawo jest jeden sposob na to przeprowadzka

Ty Kama jak sie na kawe umawiasz to pamietaj tez o mnie ja w tarnowskiego wsiadam 30minut i jestem;p

Elunia a Ciebie co do srody przywialo??

btw. ja moge codziennie byc we wro bo tzt do pracy jezdzi to sie zabiore znim marza mi sie lody w Grycanie..
mój kuzyn otworzył tam warsztat i bylismy z tz wymienić oponki w aucie jak bym wiedziała że tam mieszkasz to bym się odezwala zamiast marznąć w warsztacie

Kamciurko i Usko mi pasuje przyszly czw więc jak coś to możemy się spotkać fajnie będzie Was zobaczyć
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:29   #3149
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ulala a ja za koszule w donnie płaciłam 49 zł chyba
i polecam koszule muzzy, bardzo przyjemne są i na allegro jest ich mnóstwo
a jaki rozm wziełas z muzzy bo ja dumam i dumam i głupieje
Cytat:

fajny ten materac!!
ja mam taki - był w komplecie mebli, jak zamawiałam :

http://www.smerfland.pl/p-1503-mater...NY_120x60.html

ale myślę, żeby go wymienić....

Cytat:
super zakupy ja się ciesze, że moje Blue City jest na uboczu i tu jest zawsze mniej ludzi i zakupy się robi bardzo przyjenie
ja wiem, że mam nakaz leżenia ale nie chcę mieć cycków do pępka i się musze wybrać a samochodem to jakos damy radę w tych sklepach jest największy wybór na większy biust jest i panache i effuniaki ( czytałam o tych stanikach wczoraj i są b. polecane) i dużo innych a ja jednak musze przymierzyć. Zawsze taniej jest kupic dobry stanik niż potem podnosić biust bo opadnie
ehhh mój mąż nie potrafi prasować
to zazdroszcze tk maxxa
mi pasuje wycieczka w przyszlym tygodniu

Cytat:

agawoo ale ja wklejałam wczoraj baranki białe od polecanego sprzedawcy i właśnie u niego będe zamawiać
http://allegro.pl/posciel-3cz-90-120...914441045.html
tztowi też się stasznie spodobały
kurcze a ja nadal nie moge sie zdecydowac na posciel zastanawiam sie czy brak drozsza glucka, nino badz ferreti czy szukac tanszej i ryzykowac bo tamte wydotykalam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-11-17 o 20:34
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:38   #3150
uska000
Zadomowienie

Elunia a ktory to warszatat Twojego kuzyna??

no szkoda ze sie nie zgadalysmy;/ to co czwartek spotkanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości