Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 15:09   #3091
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

to pochwal się później

kropeczka1984 super zakup, na pewno się maluchowi spodoba
Już się chwaliłam ale dla Ciebie specjalnie zrobię to jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi, czy wy będziecie miały ochranacze na szczebelki? Bo o baldachimach już kiedyś pisałyśmy, a o ochraniaczach nie pamiętam ..
Mama mi truje tyłek, że to nie potrzebne
Ja mam 2 komplety ochraniaczy,zawsze to bezpieczniej dla dzidzi,tak jakos przytulniej i można odseparować w ten sposób dziecko jak idzie spac ,zeby nie widziało ,ze cos sie dzieje w domu i wtedy może lepiej usnąć

Dziewczyny które biorą fenoterol bez izoptinu są tu takie,bo ja głupia chyba wyrzuciałam całe opakowanie isoptinu i nie wiem czy isc do lekarza żeby mi wypisał 1 opak bo wizyte mam dopiero za tydzień czy wy dajecie radę bez.Chyba aananke nie brałas isoptinu
Ale ta dziewczyna od której kupiłam wózek fajna,piszemy sobie przez sms o dzieciach i naszych przeżyciach.
Wczoraj pisałam do Sandry ale nie odpisała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek Niki.jpg (89,1 KB, 41 załadowań)
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:11   #3092
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hmm, i co o tym myślisz? Bo ja się karcę za nastawianie na wcześniejszy poród. Chociaż chyba teraz już po ptakach... A potem będzie wielkie czekanie i codziennie czekanie kiedy się zacznie...
A co Ci lekarz na ten temat mówił? Od początku z USG Ci tak wychodzi czy dopiero teraz? Bo mi od początku wychodziło z usg wcześniej o tydzień albo 1,5 tygodnia wcześniej.

to masz niezły zapieprz na pewno tam no i na stojąco, dobrze, że dobrze się czujesz i możesz pracować, bo ja na stojąco to 10 minut nie wytrzymam

aaa, i nie wiem dlaczego, wszędzie mam powpisywany t.p. na 6.01 a ja wg OM mam na 9.01... nie wiem dlaczego tak ciągle podawałam wiec proszę zmień, niech będzie tak jak w karcie ciąży

no właśnie, kto to urodzi
fajnie zrobić taki dzień spa, ja przed sesją byłam u fryzjera, zrobiłam sobie brwi i rzęsy, pofarbowałam włosy, byłam na paznokciach... od razu człowiek się lepiej czuje.

Byli u mnie rodzice i pytałam mamy jak zrobić i czy kupować kołyskę. I wymyśliłam tak, że jak się trafi jakaś używana fajna to kupię, będzie sobie stała w pokoju, na dzień, żeby małego przyzwyczaić do ruchu, głosu i szczekania w razie co, ja będę mogła posiedzieć na kanapie, porobić coś w kuchni. A w sypialni łóżeczko będzie na nocne spanie -> żeby dziecko kojarzyło o co chodzi

teraz tylko szukać

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

heh, ja mam wyprane, ale nic nie posegregowane, nie poprasowane - dzisiaj miałam prasować, ale znowu nie wyszło

ja bym nie kupowała, znajoma rodziła teraz i małą w szpitalu musiała już dokarmiać to dawali jej mleko i potem powiedzieli jakie najlepiej kupować... ale nie wiem
ja z wózka w domu właśnie wolałabym nie korzystać

no ceny są straszne, wchodzisz do sklepu, wychodzisz z niczym a w portfelu brakuje 100zł

My jedziemy dzisiaj na drugie spotkanie SR ciekawa jestem, bo ostatnio było takie organizacyjne tylko
Troche sie boje,staram sie o tym nie myslec,jak bedzie wczesnie to bedzie,byle,zeby zdrowe bylo.Na kazdym USG dziecko bylo wieksze,ale jakos wczesniej lekarka nie panikowala,po ostatnim USG w 30 tyg,wyslala mnie na specjalistyczne badania,to znaczy bylo to USG ale na bardzo dokladnym sprzecie i tam powiedzieli,ze z dzidziusiem wszystko ok tylko ze bedzie duze.Moze to genetyczne bo u mnie w rodzinie i u TZ rodza sie duze dzieci,ponad 4 kilo.Konsekwencja moze byc cesarskie ciecie,bo jestem za "waska" na takiego klocuszka .Teraz staram sie kompletowac wyprawke w razie co...
Stary 2011-11-17, 15:13   #3093
zoskasamoska
Wtajemniczenie

eliza Ty ten wozek odkupilas? Czyli jest używany? Bo w bardzo dobrym stanie w takim razie, ile dalas za niego?

U mnie w UP, są takie fajne ostatnio oferty pracy, nawet wymaganiom sprostam, ale ani CV nie wysyłam, bo sie tylko wkurze jak na widok mojego brzucha od razu podziękują...

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-17 o 15:16
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:13   #3094
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
jak dzwonilam z zaproszeniem to tez niektorzy zdziwieni byli a to trzeba cos kupic tobie dziecku?? to mowie ze nie ja zapraszam bo jak sie maly urodzi to sie skoncza dobre czasy a kazdy achaaaa. tylko moja szwagierka z ktora bylam w irlandii i zyciowa troche jest i siostra normalnie skumaly jakbym je na piwo zapraszala

A moze ktoras z mamusiek na forum wpadnie na moje bociankowe?
Kama Ty masz najblizej, ale wiem ze co po niektore tez daleko nie maja
no ja z chęcia, tylko 26 idziemy do TZ ciotki na imieniny co prawda TZ jeszcze nie wie czy nie będzie czasem pracował, to wtedy bylabym wolna a gdzię Ty dokladnie mieszkasz??
Cytat:

no właśnie, kto to urodzi
fajnie zrobić taki dzień spa, ja przed sesją byłam u fryzjera, zrobiłam sobie brwi i rzęsy, pofarbowałam włosy, byłam na paznokciach... od razu człowiek się lepiej czuje.
a gdzie fotki dla nas??

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:28   #3095
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Okna dwa umyłam
A na wieczór jak mały zaśnie czeka na mnie taka sterta prasowania...

Kupiłam płatki mydlane dla dzieci do prania. Nigdy wcześniej takich cudów nie używałam, ale dziś sprawdzę jak to działa.
No i kolejne dwie pralki do prasowania.

Coraz bardziej do mnie dociera że za 2 miesiące będę mieć drugie dziecko... Wydaje mi się to takie nieprawdopodobne
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:29   #3096
n1kotynka
Zadomowienie

eliza ja biorę isoptin raz dziennie a nie 3x i daje radę
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:31   #3097
uska000
Zadomowienie

Kamciurka ale Ciocia pewnie robi imieniny po poludniu a ja robie o 13,30
Sroda Slaska

pospalam troche ale trzeba chociaz gary umyc jak tzt wroci;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:35   #3098
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mi się strasznieee nie chce prasować, a trzeba, bo coraz ciężej mi. I tak na raty muszę to robić, bo nie wystoję na raz

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
a gdzie fotki dla nas??
fotki będą jak dostaniemy od fotografki
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Coraz bardziej do mnie dociera że za 2 miesiące będę mieć drugie dziecko... Wydaje mi się to takie nieprawdopodobne
do mnie nie dociera, że będę mieć jedno jakoś nie wierzę w to, że z tego ruszającego się brzucha wyskoczy smyrający mnie po żebrach mały człowiek i zostanie z nami na zawsze

Muszę się przebrać, trochę malnąć bo w SR powiedzą że brudas jestem
Stary 2011-11-17, 15:39   #3099
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Kamciurka ale Ciocia pewnie robi imieniny po poludniu a ja robie o 13,30
Sroda Slaska

pospalam troche ale trzeba chociaz gary umyc jak tzt wroci;/
oj to ja nie wiedzialam, ześ Ty az tak bliska sąsiadka jakoś mi się tak wydawało że bliżej Ci do Legnicy niż do Wro
ok porozmawiam dzisiaj z TZ i dam Ci znac bo do ciotki tak na 16 - wiesz jak to u cioci na imieninach ciocia starszawa to o 21 juz śpi

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 15:39   #3100
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

My z mamą wybrałyśmy sie dzisiaj do miasta, oczywiście szukać kombinezoniku było mnóstwo różnych, ale nie taki co ja bym chciała W pepco są fajne 50 zł kosztują więc jak nie znajdę używanego, to kupię tam

A za to znalazłam fajny komis ubranek dziecięcych, mimo, że mam wszystkiego sporo nie mogłam się oprzeć i kupiłam bluzę i sweterek dla dzidzi bo dzisiaj jakaś specjalna promocja była po 5 zł

Jak wróciliśmy to położyłam sie spać na dwie godzinki - łażenie po sklepach męczy hoho.
No, ale nic co piękne nie może wiecznie trwać, trzeba było wstawać, pranie zrobić, sprzątnąć stertę naczyń i zaraz do pracy.
Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w domu zajmuję się stylizacją paznokci

Zaglądnę wieczorem

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:41   #3101
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam za słowo

jezuuuuuu jak mnie kręgosłup napier.... bo bólem tego juz nazwac nie można

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 15:47   #3102
MissZuzia
Zadomowienie

O jezuu wybrałam sie na 2h do galerii, w dzień myśląc że będzie pusto i się przeliczyłam co ci ludzie nie pracują tylko na zakupach między 12 a 14
A musiałam pojechać po prezent na imieniny dla tżta i kupiłam mu sweter i książkę.
Wróciłam ledwo żywa i musiałam z godzinkę poleżeć, z książką bo sobie też kupiłam ja jestem książkomaniaczką, uwielbiam kryminały i sensacje
Byłam też w Smyku zachęcona jakimiś przecenami czy promocjami ubranek ale oczywiście ceny nadal nie z tej ziemi a jak już coś fajnego to rozm nie ma i tylko 80 no i dyskryminacja bo dla chłopców tyciy tyci tych ubranek a pełno dziewczyńskich

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Zuziu nie ma za co może masz ochotę na wycieczkę na al. Waszyngtona albo na al. KEN po staniki? znalazłam fajne sklepy, gdzie można przymierzyć tylko kawał drogi ode mnie
ps. brzuszek w klubie masz przepiękny wstawiony

Jeeezu jaka gruba się czuję, brzuch mi ostatnio tak urósł, że masakra.. a tu pedicure trzeba zrobic i się wydepilować ja nie wiem jak ja to zrobię a skóra na stopach mi się mega sucha zrobiła, mimo, że cały czas je smaruje

no i czeka mnie kolejna porcja prania i prasowanie a coś mi się z pralką dzieje i zalewa mi łazienkę musze jakiegos mechanika wezwać
dziękuję
ja chętnie ale ty nie masz przypadkiem nakazu leżenia

Ja już zapowiedziałam tż że prasuje cały uprany już dobytek synka w rozm 56 i 62 zgodził się i napisał mi że dla synusia chętnie wszytsko wyprasuje

Ja też się grubasem nazywam, mówię do tż że jestem wieloryb

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

U mnie w UP, są takie fajne ostatnio oferty pracy, nawet wymaganiom sprostam, ale ani CV nie wysyłam, bo sie tylko wkurze jak na widok mojego brzucha od razu podziękują...
szkoda

Cytat:

a my nasze foty mieliśmy za 2tyg dostać i co i du.pa minęły w pon i cisza, sama się do niej odezwałam i napisała mi że dop w przyszłym tyg prześle mi i jak zaakceptuję to zrobi album buu a tak czekałam na efekty

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:52   #3103
uska000
Zadomowienie

Mowilam Ci ze bliska a moja siorka jeszcze blizsza sasiadka;p
pogadaj z tztem i wpadaj

Moze zacheca Cie 3 smaki picolo, gofry i szarlotka z lodami

Stary 2011-11-17, 15:54   #3104
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
eliza Ty ten wozek odkupilas? Czyli jest używany? Bo w bardzo dobrym stanie w takim razie, ile dalas za niego?
..
Używany i jeszcze na gwarancji .W ogóle nie widać że jest używany ,a obejrzałam go porządnie .Ta dziewczyna od której go odkupiłam mieszka na 4 piętrze i ciężko jej było samej go znosić więc mało uzywany.Dałam za niego 575zł
Cytat:
eliza ja biorę isoptin raz dziennie a nie 3x i daje radę
To chyba sobie daruje i wytrzymam bez,chociaz przestałam go brać i od razu mnie mdli i dzis zaliczyłam

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w domu zajmuję się stylizacją paznokci
A ja wizażem,ale nie mam na to siły więc na razie przestałam malować
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:55   #3105
uska000
Zadomowienie

Mnie tez kregoslup bardzikej niz boli..;/ i jak o sasiadka powiedziala bo ta kapusta z przodu ci ciazy

Zuzia bo to pewnie same ciezarowki na zakupach byly;D

ulgi zabieraja a gdzie nie popatrze do ciezarna

Stary 2011-11-17, 15:59   #3106
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez kregoslup bardzikej niz boli..;/ i jak o sasiadka powiedziala bo ta kapusta z przodu ci ciazy

Zuzia bo to pewnie same ciezarowki na zakupach byly;D

ulgi zabieraja a gdzie nie popatrze do ciezarna
no właśnie niee bo specjalnie rozglądałam się co to za najazd ludu żadnej nie wypatrzyłam więc nie wiem o co cho

Mnie też już naparza kręgosłup, w nocy się wierce z jednego boku na drugi i leżę taka podkurczona bo jak tu z brzuchem sie wyprostować wstaję jak połamana ehh

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:04   #3107
kamciurka
Zakorzenienie

Uska mniam przysmaki git ale bardziej mnie zachęca to by Cię poznać dzisiaj TZ w pracy wraca dopiero jutro, takze najpóźniej w weekend dam znac dziękuję za zapro w ogole
należy Ci się za to że jak byłas u siorki nie dałaś znac

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 16:04   #3108
elunia25
Raczkowanie

Hej Mamusie,
dawno mnie tu nie było i dużo stronek do nadrobienia, ale dałam rade
wczoraj byliśmy z Tz u gina Sebastianek waży już 2 kg a do porodu zostało 8 tyg, mój Tz wygadał się na wizycie że on wazył ok 5kg po czym mój gin stwierdził że nasz maluszek też mały nie będzie. na szczęście wszystko z nim ok ułożył się już główkowo i jak sobie pomyśle którędy ma wyjśc to aż ciarki mi po placach chodzą
buziaczki dla wszystkich

Uska udanej imprezki, jak bym wiedziała że do Ciebie tak blisko to we wt jak byłam w Srodzie bym Cie na miasto wyciągnęła
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:06   #3109
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie też większy mały, ja mam termin na 14 lutego a z usg wychodzi 27 stycznia, wczoraj jeszcze TZ mnie uświadomił, że ważył 4600 g po urodzeniu, dzizas ja moją córę jak rodziłam to ważyła 3120 g a gdzie do 4600 jeszcze, kto to urodzi
Kamciurka, mój Tz też miał ponad 4 kilo jak się urodził, a ja mialam zaledwie 2750g Mam nadzieję, że dzidzia poda się do mnie, albo się jakoś wypośrodkuje bo inaczej

Cytat:
A zapyta jej jakie padną numery w najbliższym totolotku....
Dobre

Nikotynka,
widziałam też u tego sprzedawcy Fajna i niedroga, jak nie znajdę materiału (dziś widziałam tylko kremowy) to może się skuszę

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja mam 2 komplety ochraniaczy,zawsze to bezpieczniej dla dzidzi,tak jakos przytulniej i można odseparować w ten sposób dziecko jak idzie spac ,zeby nie widziało ,ze cos sie dzieje w domu i wtedy może lepiej usnąć
Eliza, też mi się tak wydaje, dlatego na pewno kupię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:17   #3110
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie,
wczoraj byliśmy z Tz u gina Sebastianek waży już 2 kg a do porodu zostało 8 tyg, mój Tz wygadał się na wizycie że on wazył ok 5kg po czym mój gin stwierdził że nasz maluszek też mały nie będzie. na szczęście wszystko z nim ok ułożył się już główkowo i jak sobie pomyśle którędy ma wyjśc to aż ciarki mi po placach chodzą
buziaczki dla wszystkich

Uska udanej imprezki, jak bym wiedziała że do Ciebie tak blisko to we wt jak byłam w Srodzie bym Cie na miasto wyciągnęła
oooo to Sebastianek też spory chłopczyk
a skąd jesteś?
Cytat:
Kamciurka, mój Tz też miał ponad 4 kilo jak się urodził, a ja mialam zaledwie 2750g Mam nadzieję, że dzidzia poda się do mnie, albo się jakoś wypośrodkuje bo inaczej
inaczej będziemy cienko piszczeć

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 16:21   #3111
elunia25
Raczkowanie

można powiedzieć że z Wrocławia bo teraz tu mieszkam od 7 lat uparcie okupuje okolice dworca głównego
Stary 2011-11-17, 16:22   #3112
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzcie mi, czy wy będziecie miały ochranacze na szczebelki? Bo o baldachimach już kiedyś pisałyśmy, a o ochraniaczach nie pamiętam ..
Mama mi truje tyłek, że to nie potrzebne
Ochraniacz kupuję na pewno Ale nie na całe łóżeczko, tylko tak przy główce.

Cytat:
Ja mam mętlik w głowie, czy kupować laktator czy nie, czy kupić kołyskę, jakie łóżeczko, ile pościeli, czy może lepiej śpiworek dokupić, bo na początek pościeli nie będę używać. A może lepiej z dwa grubsze kocyki, ile butelek, jakie smoczki...
Normalnie zaczynam panikować

Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni....
mam taki leżaczek (dostałam) http://www.google.pl/imgres?q=le%C5%...:0&tx=57&ty=71 z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka?

Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)...
Będziemy miały zimowe dzieciaczki, więc jakaś kołderka by się przydała chyba. Podusia dopiero później się przyda.
W salonie chyba faktycznie dobrze byłoby, gdybyś miała kojec. Na leżaczku pies może się dzieckiem zainteresować :/ A znowu taki leżaczek też nie powinno się używać od razu po urodzeniu, chyba że jest rozkładany na płasko. Te z FP mają zagłębienie na dupkę.

Cytat:
Dodatkowo, chcemy kupic leżaczek - bujaczek i powiem ci, że dziecko mojej siostry uwielbiało leżeć w foteiku samochodowym
Co do fotelika, to czytałam dzisiaj, że dziecko powinno w nim przebywać tylko w samochodzie. Powód? Taki jak wyżej przy leżaczku
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:23   #3113
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
można powiedzieć że z Wrocławia bo teraz tu mieszkam od 7 lat uparcie okupuje okolice dworca głównego
eee kochana to musimy na jakas kawke sie wybrac

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 16:29   #3114
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
eee kochana to musimy na jakas kawke sie wybrac
nie ma problemu ja od kilku miesięcy już siedze w domu i ostatnio prawie ryczałam do Tz że chce do ludzi
tak że ja jestem jak najbardziej za, odezwę się wieczorkiem to się zgadamy bo własnie mój mąż wrócił do domu i już jęczy że głodny
buziaczki
Stary 2011-11-17, 16:39   #3115
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam za słowo

jezuuuuuu jak mnie kręgosłup napier.... bo bólem tego juz nazwac nie można
Kamciurka

Cytat:
Mowilam Ci ze bliska a moja siorka jeszcze blizsza sasiadka;p
pogadaj z tztem i wpadaj

Nie wiem czy ją zachecą, ale mnie już zachęciły Dlaczego ja mam tak daleko do Wro?

Cytat:
Używany i jeszcze na gwarancji .W ogóle nie widać że jest używany ,a obejrzałam go porządnie .Ta dziewczyna od której go odkupiłam mieszka na 4 piętrze i ciężko jej było samej go znosić więc mało uzywany.Dałam za niego 575zł

To chyba sobie daruje i wytrzymam bez,chociaz przestałam go brać i od razu mnie mdli i dzis zaliczyłam
Eliza, naprawdę nieźle trafilaś z tym wózkiem
A wiżażem to każda z nas się zajmuje

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie o takim myślałam

Cytat:
Znaczy się normalny menel z Ciebie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:45   #3116
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
helo

Ja po wizycie. Wszystko ok tylko z dzisiejszego usg termin ywchodzi.... 20.12
Nie rozumiem za bardzo tego, lekarz sam był zdziwiony bo z usg wychodzi 35/36tc... i posprawdzał resztę usg wcześnieszych i zawesz termin wychodził tak 1,5-2 tygodnie wcześniej. Mały waży 2300g i jest duży, ułożony do porodu idealnie szyjka ok, nic się nie dzieje. Doktorek powiedział, że po łożysku nie widać, żeby Klusek miał wyjść wcześniej, ale powiedział, że nie wiadomo czy szyjka da radę z takim obciążeniem

mamy być spokojni, bo jak bym miała rodzić teraz to będzie dobrze... nie wiem czy to znaczyło, 'nastaw się, że urodzisz wcześniej'

Nie chcę się nastawiać, bo równie dobrze mogę urodzić tydzień po terminie i od połowy grudnia będę już zniecierpliwiona... ale jak tu się nie nastawiać, jak z każdego usg ciążowego wychodzi termin wcześniejszy
no to spory jest też, mój jak trafiłam do szpitala miał już 2260 w 33t.c
jak wychodziłam ze szpitala to mi lekarka powiedziała byle dotrwać do 38tyg więc też tak zrozumiałam że mam się nastawić że w tym 38 już mogę zacząć rodzić ale u mnie to oczywiste jak już szyjka tak szybko zaczeła się rozwierać to czasami za 3 tyg już na serio mogę wylądować na porodówce

Cytat:
Ja mam mętlik w głowie, czy kupować laktator czy nie, czy kupić kołyskę, jakie łóżeczko, ile pościeli, czy może lepiej śpiworek dokupić, bo na początek pościeli nie będę używać. A może lepiej z dwa grubsze kocyki, ile butelek, jakie smoczki...
Normalnie zaczynam panikować

Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni....
mam taki leżaczek (dostałam) http://www.google.pl/imgres?q=le%C5%...:0&tx=57&ty=71 z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka?

Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)...

po pierwsze: ja narazie pościeli nie kupuję kupiłam 2 kocyki mama uszyje mi poszwy i te kocyki będe tylko w poszewki wkładać w domku mamy bardzo ciepło więc to w zupełnosci wystarczy jak by było chłodno to dzidzie w śpiworek i pod kocyk uważam że narazie pościel jest nie potrzebna

po drugie:butelki mam 3 tak w razie czego jedną ja kupiłam jedną dostałam od mamy a drugą w tym zestawie całym co dostałam od szwagierki i teściowej

smoczek na razie mam jeden ale myśle że jeszcze jeden dokupię

co do maluszka gdzie go kłaść w czym to w tej kwesti właśnie super sprawdza sie ta poducha rogal/kojec ona jest duża można ją tak fajnie w koło zawinąć i w tym położyć maluszka na kanapie tak ze się nie przekręci i nie spadnie dlatego też z tą myślą kupowałam tą poduche bo dzidzia będzie w naszej sypialni ale w ciągu dnia jak będe robic coś w kuchni to będe musiała dzidzie przenosic do drugiego pokoju bym miała ją na widoku i też zbytnio nie mam gdzie położyć jedynie na kanape ale bałam się ze mi się skulnie więc w tym pomoże mi ten rogal bo będe go zwijać na kanapie i w tym kładła bąbla http://www.malpka-sklep.pl/751625-ce...-cebuszka.html tu jest akurat zdjęcie z tą krótką poduchą rogalem bo ja mam poduche kojec ona jest dłuższa ale mniej więcej o takie coś chodzi że tak będe dzidzie kladła
Stary 2011-11-17, 17:06   #3117
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Hej Mamusie,
buziaczki dla wszystkich

bylas w srodzie no nie jak moglas mnie nie nawiedzic a ja caly dzien w lozku bylam:/ nastepnym razem wpadaj w ogole jak ktos ma blisko to zapraszam na baby shower im wiecej tym lepiej

Kama ja musze do 25 wiedziec na 100% wiec spokojnie

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Agawo jest jeden sposob na to przeprowadzka

Ty Kama jak sie na kawe umawiasz to pamietaj tez o mnie ja w tarnowskiego wsiadam 30minut i jestem;p

Elunia a Ciebie co do srody przywialo??

btw. ja moge codziennie byc we wro bo tzt do pracy jezdzi to sie zabiore znim marza mi sie lody w Grycanie..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 17:15   #3118
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
O jezuu wybrałam sie na 2h do galerii, w dzień myśląc że będzie pusto i się przeliczyłam co ci ludzie nie pracują tylko na zakupach między 12 a 14
A musiałam pojechać po prezent na imieniny dla tżta i kupiłam mu sweter i książkę.
Wróciłam ledwo żywa i musiałam z godzinkę poleżeć, z książką bo sobie też kupiłam ja jestem książkomaniaczką, uwielbiam kryminały i sensacje
Byłam też w Smyku zachęcona jakimiś przecenami czy promocjami ubranek ale oczywiście ceny nadal nie z tej ziemi a jak już coś fajnego to rozm nie ma i tylko 80 no i dyskryminacja bo dla chłopców tyciy tyci tych ubranek a pełno dziewczyńskich

dziękuję
ja chętnie ale ty nie masz przypadkiem nakazu leżenia

Ja już zapowiedziałam tż że prasuje cały uprany już dobytek synka w rozm 56 i 62 zgodził się i napisał mi że dla synusia chętnie wszytsko wyprasuje

Ja też się grubasem nazywam, mówię do tż że jestem wieloryb
super zakupy ja się ciesze, że moje Blue City jest na uboczu i tu jest zawsze mniej ludzi i zakupy się robi bardzo przyjenie
ja wiem, że mam nakaz leżenia ale nie chcę mieć cycków do pępka i się musze wybrać a samochodem to jakos damy radę w tych sklepach jest największy wybór na większy biust jest i panache i effuniaki ( czytałam o tych stanikach wczoraj i są b. polecane) i dużo innych a ja jednak musze przymierzyć. Zawsze taniej jest kupic dobry stanik niż potem podnosić biust bo opadnie
ehhh mój mąż nie potrafi prasować
Cytat:

Cytat:

oj biedna

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
no właśnie niee bo specjalnie rozglądałam się co to za najazd ludu żadnej nie wypatrzyłam więc nie wiem o co cho

Mnie też już naparza kręgosłup, w nocy się wierce z jednego boku na drugi i leżę taka podkurczona bo jak tu z brzuchem sie wyprostować wstaję jak połamana ehh
ja wstaję tak jakbym była grubo po 80 plecy mnie jeszcze ( tfu tfu) nie bolą ale wstawanie i spanie w nocy to jest masakra jakaś
Cytat:

Nikotynka,
widziałam też u tego sprzedawcy Fajna i niedroga, jak nie znajdę materiału (dziś widziałam tylko kremowy) to może się skuszę
dzisiaj u niego zamówiłam baranki białe 3 el i różową krateczkę z wypełnieniem 6 el, jak przyjdą to dam znać obym się nie nacięła tak jak ze stanikami
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Będziemy miały zimowe dzieciaczki, więc jakaś kołderka by się przydała chyba. Podusia dopiero później się przyda.
W salonie chyba faktycznie dobrze byłoby, gdybyś miała kojec. Na leżaczku pies może się dzieckiem zainteresować :/ A znowu taki leżaczek też nie powinno się używać od razu po urodzeniu, chyba że jest rozkładany na płasko. Te z FP mają zagłębienie na dupkę.

Co do fotelika, to czytałam dzisiaj, że dziecko powinno w nim przebywać tylko w samochodzie. Powód? Taki jak wyżej przy leżaczku
a ja mam materac z taką poduszką, którą się używa od urodzenia, żeby dziecku się nie ulewało o taki kupiłam:
http://more4kids.pl/produkt,fiki-mik...6.html?kat=460

a co do trzymania dziecka to wiem, że musi być na płasko a takie leżaczki co niektóre mają wkładki adaptacyjne dla niemowląt, albo będzie mała w wózku leżała.. innej opcji nie widzę, bo mamy za małe mieszkanie
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no to spory jest też, mój jak trafiłam do szpitala miał już 2260 w 33t.c
jak wychodziłam ze szpitala to mi lekarka powiedziała byle dotrwać do 38tyg więc też tak zrozumiałam że mam się nastawić że w tym 38 już mogę zacząć rodzić ale u mnie to oczywiste jak już szyjka tak szybko zaczeła się rozwierać to czasami za 3 tyg już na serio mogę wylądować na porodówce

po pierwsze: ja narazie pościeli nie kupuję kupiłam 2 kocyki mama uszyje mi poszwy i te kocyki będe tylko w poszewki wkładać w domku mamy bardzo ciepło więc to w zupełnosci wystarczy jak by było chłodno to dzidzie w śpiworek i pod kocyk uważam że narazie pościel jest nie potrzebna

po drugie:butelki mam 3 tak w razie czego jedną ja kupiłam jedną dostałam od mamy a drugą w tym zestawie całym co dostałam od szwagierki i teściowej

smoczek na razie mam jeden ale myśle że jeszcze jeden dokupię

co do maluszka gdzie go kłaść w czym to w tej kwesti właśnie super sprawdza sie ta poducha rogal/kojec ona jest duża można ją tak fajnie w koło zawinąć i w tym położyć maluszka na kanapie tak ze się nie przekręci i nie spadnie dlatego też z tą myślą kupowałam tą poduche bo dzidzia będzie w naszej sypialni ale w ciągu dnia jak będe robic coś w kuchni to będe musiała dzidzie przenosic do drugiego pokoju bym miała ją na widoku i też zbytnio nie mam gdzie położyć jedynie na kanape ale bałam się ze mi się skulnie więc w tym pomoże mi ten rogal bo będe go zwijać na kanapie i w tym kładła bąbla http://www.malpka-sklep.pl/751625-ce...-cebuszka.html tu jest akurat zdjęcie z tą krótką poduchą rogalem bo ja mam poduche kojec ona jest dłuższa ale mniej więcej o takie coś chodzi że tak będe dzidzie kladła
no Monia ja mam być gotowa na początku grudnia już... lekarz mówił, że nic się juz nie powinno stać jakbym teraz urodziła, ale wiadomo - im dłuej w brzuszku tym lepiej

u mnie poducha rogal odpada bo od razu mialabym psa przy małej no nie wiem będziemy kombinować
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:19   #3119
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Kupiłam sobie super majteczki na ryneczku, aż 6 par rozmiaru L. A niektóre obcisłe są i widać mi rowa

Czy moja dupa schudnie po porodzie?? jestem załamana
wydaje mi się, ze taka dupka ci już zostanie
a tak serio: przestań głupoty gadać
Cytat:
A ja mam jutro komisję ZUS... Zastanawiam się czy ton tylko formalność, czy niby jak mam im udowodnić że się słabo czuję...
Zła jestem na ZUS, oj bardzo...
ja myślałam, że ciężarnych zus nie kontroluje

Cytat:
Nie rozumiem za bardzo tego, lekarz sam był zdziwiony bo z usg wychodzi 35/36tc... i posprawdzał resztę usg wcześnieszych i zawesz termin wychodził tak 1,5-2 tygodnie wcześniej. Mały waży 2300g i jest duży, ułożony do porodu idealnie szyjka ok, nic się nie dzieje. Doktorek powiedział, że po łożysku nie widać, żeby Klusek miał wyjść wcześniej, ale powiedział, że nie wiadomo czy szyjka da radę z takim obciążeniem
łoo matko, to ty już przygotowana musisz być w razie czego szok, jak ten czas leci
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek no to ja nie wiem jak Baybelli nie pasuje to bo ja jak pisałam wcześniej po 22 już jestem pod Brodnicą i dla mnie to normalnie wyprawa stamtąd busem do Torunia.
no i co teraz, to się nie zobaczymy?
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek a właśnie jak dentysta? byłaś dzisiaj? kurcze niech Baybella przełoży wizyte a serio własnie ciekawe na którą ma może jakoś dałoby rade to zgrać, chyba że to jakieś poważne remonty się zanoszą i może boi się ze pizzy nie będzie mogła jeść a my jej narobimy tylko smaka
no właśnie nie mogę, bo już ostatnio przekładałam a mam na 15, więc d....

ale mi wczoraj kumpela niespodziankę zrobiła, tyle ciuszków za darmochę przyniosła, cała suszarkę do ubrań mi zajęły, bo już je poprałam. jestem meeega zadowolona
Stary 2011-11-17, 17:27   #3120
anankee
Rozeznanie

eliza ja birę isoptin razem z fenoterolem, 4 razy dziennie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości