|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny które biorą fenoterol bez izoptinu są tu takie,bo ja głupia chyba wyrzuciałam całe opakowanie isoptinu i nie wiem czy isc do lekarza żeby mi wypisał 1 opak bo wizyte mam dopiero za tydzień czy wy dajecie radę bez.Chyba aananke nie brałas isoptinu ![]() Ale ta dziewczyna od której kupiłam wózek fajna,piszemy sobie przez sms o dzieciach i naszych przeżyciach. Wczoraj pisałam do Sandry ale nie odpisała
|
|
#3092 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
eliza Ty ten wozek odkupilas? Czyli jest używany? Bo w bardzo dobrym stanie w takim razie, ile dalas za niego?
U mnie w UP, są takie fajne ostatnio oferty pracy, nawet wymaganiom sprostam, ale ani CV nie wysyłam, bo sie tylko wkurze jak na widok mojego brzucha od razu podziękują... Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-17 o 15:16 |
|
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda TZ jeszcze nie wie czy nie będzie czasem pracował, to wtedy bylabym wolna ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
Okna dwa umyłam
![]() A na wieczór jak mały zaśnie czeka na mnie taka sterta prasowania... Kupiłam płatki mydlane dla dzieci do prania. Nigdy wcześniej takich cudów nie używałam, ale dziś sprawdzę jak to działa. No i kolejne dwie pralki do prasowania. Coraz bardziej do mnie dociera że za 2 miesiące będę mieć drugie dziecko... Wydaje mi się to takie nieprawdopodobne |
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
eliza ja biorę isoptin raz dziennie a nie 3x i daje radę
|
|
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Kamciurka ale Ciocia pewnie robi imieniny po poludniu a ja robie o 13,30
![]() Sroda Slaska ![]() pospalam troche ale trzeba chociaz gary umyc jak tzt wroci;/
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się strasznieee nie chce prasować, a trzeba, bo coraz ciężej mi. I tak na raty muszę to robić, bo nie wystoję na raz
fotki będą jak dostaniemy od fotografki ![]() Cytat:
jakoś nie wierzę w to, że z tego ruszającego się brzucha wyskoczy smyrający mnie po żebrach mały człowiek i zostanie z nami na zawsze ![]() Muszę się przebrać, trochę malnąć bo w SR powiedzą że brudas jestem |
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś mi się tak wydawało że bliżej Ci do Legnicy niż do Wro ok porozmawiam dzisiaj z TZ i dam Ci znac bo do ciotki tak na 16 - wiesz jak to u cioci na imieninach ciocia starszawa to o 21 juz śpi |
|
|
|
|
#3100 |
|
Rozeznanie
|
My z mamą wybrałyśmy sie dzisiaj do miasta, oczywiście szukać kombinezoniku
było mnóstwo różnych, ale nie taki co ja bym chciała W pepco są fajne 50 zł kosztują więc jak nie znajdę używanego, to kupię tam ![]() A za to znalazłam fajny komis ubranek dziecięcych, mimo, że mam wszystkiego sporo nie mogłam się oprzeć i kupiłam bluzę i sweterek dla dzidzi bo dzisiaj jakaś specjalna promocja była po 5 zł ![]() Jak wróciliśmy to położyłam sie spać na dwie godzinki - łażenie po sklepach męczy hoho. No, ale nic co piękne nie może wiecznie trwać, trzeba było wstawać, pranie zrobić, sprzątnąć stertę naczyń i zaraz do pracy. Nie wiem czy Wam mówiłam, ale w domu zajmuję się stylizacją paznokci Zaglądnę wieczorem
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam za słowo
jezuuuuuu jak mnie kręgosłup napier.... bo bólem tego juz nazwac nie można |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | ||
|
Zadomowienie
|
O jezuu wybrałam sie na 2h do galerii, w dzień myśląc że będzie pusto i się przeliczyłam
![]() tylko na zakupach między 12 a 14 A musiałam pojechać po prezent na imieniny dla tżta i kupiłam mu sweter i książkę. Wróciłam ledwo żywa i musiałam z godzinkę poleżeć, z książką bo sobie też kupiłam ![]() Byłam też w Smyku zachęcona jakimiś przecenami czy promocjami ubranek ale oczywiście ceny nadal nie z tej ziemi a jak już coś fajnego to rozm nie ma i tylko 80 Cytat:
ja chętnie ale ty nie masz przypadkiem nakazu leżenia Ja już zapowiedziałam tż że prasuje cały uprany już dobytek synka w rozm 56 i 62 zgodził się i napisał mi że dla synusia chętnie wszytsko wyprasuje Ja też się grubasem nazywam, mówię do tż że jestem wieloryb ![]() Cytat:
szkoda a my nasze foty mieliśmy za 2tyg dostać i co i du.pa minęły w pon i cisza, sama się do niej odezwałam i napisała mi że dop w przyszłym tyg prześle mi i jak zaakceptuję to zrobi album buu a tak czekałam na efekty
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Mowilam Ci ze bliska
a moja siorka jeszcze blizsza sasiadka;p pogadaj z tztem i wpadaj ![]() Moze zacheca Cie 3 smaki picolo, gofry i szarlotka z lodami
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba sobie daruje i wytrzymam bez,chociaz przestałam go brać i od razu mnie mdli i dzis zaliczyłam ![]() A ja wizażem,ale nie mam na to siły więc na razie przestałam malować
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Mnie tez kregoslup bardzikej niz boli..;/ i jak o sasiadka powiedziala bo ta kapusta z przodu ci ciazy
Zuzia bo to pewnie same ciezarowki na zakupach byly;D ulgi zabieraja a gdzie nie popatrze do ciezarna
|
#3106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żadnej nie wypatrzyłam więc nie wiem o co cho ![]() Mnie też już naparza kręgosłup, w nocy się wierce z jednego boku na drugi i leżę taka podkurczona bo jak tu z brzuchem sie wyprostować wstaję jak połamana ehh
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Uska mniam przysmaki git
dziękuję za zapro w ogole ![]() należy Ci się za to że jak byłas u siorki nie dałaś znac
|
|
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie,
dawno mnie tu nie było i dużo stronek do nadrobienia, ale dałam rade ![]() wczoraj byliśmy z Tz u gina Sebastianek waży już 2 kg a do porodu zostało 8 tyg, mój Tz wygadał się na wizycie że on wazył ok 5kg po czym mój gin stwierdził że nasz maluszek też mały nie będzie. na szczęście wszystko z nim ok ułożył się już główkowo i jak sobie pomyśle którędy ma wyjśc to aż ciarki mi po placach chodząbuziaczki dla wszystkich Uska udanej imprezki, jak bym wiedziała że do Ciebie tak blisko to we wt jak byłam w Srodzie bym Cie na miasto wyciągnęła
|
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dzidzia poda się do mnie, albo się jakoś wypośrodkuje bo inaczej ![]() Dobre Nikotynka, widziałam też u tego sprzedawcy Cytat:
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd jesteś? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
można powiedzieć że z Wrocławia bo teraz tu mieszkam
od 7 lat uparcie okupuje okolice dworca głównego |
|
|
|
#3112 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie na całe łóżeczko, tylko tak przy główce.Cytat:
W salonie chyba faktycznie dobrze byłoby, gdybyś miała kojec. Na leżaczku pies może się dzieckiem zainteresować :/ A znowu taki leżaczek też nie powinno się używać od razu po urodzeniu, chyba że jest rozkładany na płasko. Te z FP mają zagłębienie na dupkę. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Raczkowanie
|
nie ma problemu ja od kilku miesięcy już siedze w domu i ostatnio prawie ryczałam do Tz że chce do ludzi
tak że ja jestem jak najbardziej za, odezwę się wieczorkiem to się zgadamy bo własnie mój mąż wrócił do domu i już jęczy że głodny buziaczki |
|
|
|
#3115 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego ja mam tak daleko do Wro? Cytat:
A wiżażem to każda z nas się zajmuje ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3116 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak wychodziłam ze szpitala to mi lekarka powiedziała byle dotrwać do 38tyg więc też tak zrozumiałam że mam się nastawić że w tym 38 już mogę zacząć rodzić ale u mnie to oczywiste jak już szyjka tak szybko zaczeła się rozwierać to czasami za 3 tyg już na serio mogę wylądować na porodówce ![]() Cytat:
po pierwsze: ja narazie pościeli nie kupuję kupiłam 2 kocyki mama uszyje mi poszwy i te kocyki będe tylko w poszewki wkładać w domku mamy bardzo ciepło więc to w zupełnosci wystarczy jak by było chłodno to dzidzie w śpiworek i pod kocyk uważam że narazie pościel jest nie potrzebna ![]() po drugie:butelki mam 3 tak w razie czego jedną ja kupiłam jedną dostałam od mamy a drugą w tym zestawie całym co dostałam od szwagierki i teściowej smoczek na razie mam jeden ale myśle że jeszcze jeden dokupię co do maluszka gdzie go kłaść w czym to w tej kwesti właśnie super sprawdza sie ta poducha rogal/kojec ona jest duża można ją tak fajnie w koło zawinąć i w tym położyć maluszka na kanapie tak ze się nie przekręci i nie spadnie dlatego też z tą myślą kupowałam tą poduche bo dzidzia będzie w naszej sypialni ale w ciągu dnia jak będe robic coś w kuchni to będe musiała dzidzie przenosic do drugiego pokoju bym miała ją na widoku i też zbytnio nie mam gdzie położyć jedynie na kanape ale bałam się ze mi się skulnie więc w tym pomoże mi ten rogal bo będe go zwijać na kanapie i w tym kładła bąbla http://www.malpka-sklep.pl/751625-ce...-cebuszka.html tu jest akurat zdjęcie z tą krótką poduchą rogalem bo ja mam poduche kojec ona jest dłuższa ale mniej więcej o takie coś chodzi że tak będe dzidzie kladła
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no nie jak moglas mnie nie nawiedzic a ja caly dzien w lozku bylam:/ nastepnym razem wpadaj w ogole jak ktos ma blisko to zapraszam na baby shower im wiecej tym lepiej ![]() Kama ja musze do 25 wiedziec na 100% wiec spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Agawo jest jeden sposob na to przeprowadzka ![]() Ty Kama jak sie na kawe umawiasz to pamietaj tez o mnie ja w tarnowskiego wsiadam 30minut i jestem;pElunia a Ciebie co do srody przywialo?? btw. ja moge codziennie byc we wro bo tzt do pracy jezdzi to sie zabiore znim marza mi sie lody w Grycanie..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się ciesze, że moje Blue City jest na uboczu i tu jest zawsze mniej ludzi ![]() ja wiem, że mam nakaz leżenia ale nie chcę mieć cycków do pępka i się musze wybrać a samochodem to jakos damy radę w tych sklepach jest największy wybór na większy biust jest i panache i effuniaki ( czytałam o tych stanikach wczoraj i są b. polecane) i dużo innych a ja jednak musze przymierzyć. Zawsze taniej jest kupic dobry stanik niż potem podnosić biust bo opadnie ![]() ehhh mój mąż nie potrafi prasować ![]() Cytat:
Cytat:
plecy mnie jeszcze ( tfu tfu) nie bolą ![]() Cytat:
obym się nie nacięła tak jak ze stanikami ![]() Cytat:
http://more4kids.pl/produkt,fiki-mik...6.html?kat=460 a co do trzymania dziecka to wiem, że musi być na płasko a takie leżaczki co niektóre mają wkładki adaptacyjne dla niemowląt, albo będzie mała w wózku leżała.. innej opcji nie widzę, bo mamy za małe mieszkanie Cytat:
u mnie poducha rogal odpada bo od razu mialabym psa przy małej no nie wiem będziemy kombinować
|
||||||
|
|
|
#3119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak serio: przestań głupoty gadać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szok, jak ten czas leciCytat:
no i co teraz, to się nie zobaczymy?![]() Cytat:
a mam na 15, więc d....ale mi wczoraj kumpela niespodziankę zrobiła, tyle ciuszków za darmochę przyniosła, cała suszarkę do ubrań mi zajęły, bo już je poprałam. jestem meeega zadowolona
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

no i na stojąco, dobrze, że dobrze się czujesz i możesz pracować, bo ja na stojąco to 10 minut nie wytrzymam 

co prawda TZ jeszcze nie wie czy nie będzie czasem pracował, to wtedy bylabym wolna

minęły w pon i cisza, sama się do niej odezwałam i napisała mi że dop w przyszłym tyg prześle mi i jak zaakceptuję to zrobi album buu a tak czekałam na efekty

po czym mój gin stwierdził że nasz maluszek też mały nie będzie. na szczęście wszystko z nim ok ułożył się już główkowo i jak sobie pomyśle którędy ma wyjśc to aż ciarki mi po placach chodzą

no i co teraz, to się nie zobaczymy?