|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr.
Wiadomo!
|
#3812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że zależy od kierunku. U mnie na pedagogikę połowa osób poszła tylko dlatego, że nie miała pomysły na życie i już zarysował się podział na tych którzy chodzą bo chcą mieć wykształcenie i takich, którzy chodzą bo mamusia i tatuś płacą i mają wy**bane na wszystko i wszystkichIle ci zostało do końca tej szkoły? Nie ma faktycznie sensu się męczyć; skończ to i zrób coś dla siebie ![]() A ja właściwie studiuję to co chciałam zawsze Ale gdybym była zdolniejsza to pomyślałabym nad psychologią ![]() A ja miałam w każdej klasie po 2,3 nauczycielki. Prawie każda beznadziejna. |
|||
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
Na poprzednim zdjęciu widać ile było w sierpniu ![]() Nie no, ken lee ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- ciekawe co na to Tz. Po highway to hell zaczął się zastanawaić nad małżeństwem ze mną
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
fakt!
Czasami jestem taka sprytna..Trochę ścięłaś ale i tak masz bardzo ładne więc spokojnie, urosną jeszcze mocniejsze niż były ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Astra a jak tam przyzwyczajanie się do nowego koloru?
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jest taka jedna prawidłowość. Na kierunkach typu biznes, pedagogika, zarządzanie, socjologia, duża część ludzi to osoby które studiują bo mama kazała, bo coś trzeba robić, bo po tym może praca będzie, bo łatwo się dostać itd. W związku z tym na tych kierunkach ludzie nie są zainteresowani tym co robią, bywają niekumaci, występuje wyścig szczurów i ogólnie jest beznadziejnie. I ludzie tacy uprzykrzają studiowanie tym , którzy rzeczywiście to lubią. Na studiach na które idą w większości ludzie z pasją i zainteresowaniami, takich jak historia, archeologia, antropologia, malarstwo.... zjawiska takie raczej nie występują. Po takich studiach jest mały wybór zatrudnienia, a ludzie na nie idą bo to kochają i się tym interesują... Bo raczej nikt nie idzie na żaden z takich kierunków, bo nie ma pomysłu na życie, albo dlatego, że jest po nich szeroki wybór pracy. Jak bardzo krótko w swoim życiu studiowałam biznes to 100% grupy było tam ze złych pobudek. Włącznie ze mną. Ale ja od razu zrezygnowałam, bo nie mogę katować się 3 lata czymś co mnie kompletnie nie interesuje, tylko dlatego, ze może dostanę po tym prace, która tez nie będzie mnie interesowała. I tak też właśnie katuję sie ksiegowościa, ale to przynajmniej przyda mi się w moim życiu jak wreszcie założę firmę. Tak kochałam swoje studia w PL, że marze , żeby robić coś co lubię. nie ważne czy dostanę po tym pracę. Chce robić coś co lubię. W czwartki dopada mnie taka melancholia. Bo dniu katowania się księgowością. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ale dziś żarcie miałam. Poszłyśmy z koleżanką do takiego burger baru, który otworzyli koło szkoły. Serwują tam coś na styl amerykański. Taniej niż w szkolnej kantynie. I smaczniej. Bo w szkole to jakieś odpady dają ![]() I zamówiłyśmy coś co nas zaintrygowało. Frytki z dodatkami . Były różne opcje dodatków. My wybrałyśmy Veggie. Dostałyśmy pokaźną porcje frytek posypanych duuużą ilością sera i sałatką warzywna (sałata, cebula, marchewka, pomidory, papryka). Dosyc niezwykłe danie, ale smaczne. Nażarłyśmy się jak prosiaki. Za tydzień idziemy tam na Jacket Potato.
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio usłyszałam, że koleżanka miała pretensje do jakiejś dziewczyny, która ją uciszała... Tego to już w ogóle nie rozumiem Nie dość, że przeszkadza innym to jeszcze ma pretensje do tych którzy chcą się czegoś nauczyć. Żałosne. Za mną tez siedzą takie "z przypadku" i tylko mi przeszkadzają, jak zwolni się miejsce z przodu to się przesiądę. Ja rozumiem, że nie można non stop siedzieć i słuchać- sama rozmawiam, ale nie przeszkadzam innym. A poza tym mnie to wszystko interesuje...Ale się rozpisałam:d Mówisz o jakiś konkretnych różnicach między studiowaniem w PL a w Anglii (Nie pomieszałam państwa, prawda? )? |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różnice miedzy kierunkami swoją drogą i różnice między krajami swoją drogą. Tu jest tak, ze szkoła jest oceniana na podstawie zdawalności. W PL o wysokim poziomie świadczy to, ze jest trudno, dużo ludzi oblewa itd. A tu odwrotnie. Szkoły, zeby wyszły dobrze w rankingach muszą mieć dużą zdawalność. A jak to się osiąga? Nie przekazywaniem, a właśnie wkładaniem w łeb schematów, oszukiwaniem na egzaminach itd. I to nauczyciele mają za zadanie zrobić tak , żeby wszyscy zdali. A dyrektora nie obchodzi jak to zrobi. U mnie w zeszłym roku za jedną dziewczynę autentycznie napisał cały egzamin. Miała 2 przedmioty do poprawki. Przyszla na poprawkę i ona na jednym komputerze robiła jeden przedmiot, a on drugi na drugim. Egzaminy sa tak zaprojektowane,ze żeby je zdać wystarczy wkuć schemat, bez posiadania wiedzy. I takim sposobem, zdałam wszystkie zeszłoroczne egzaminy śpiewająco, a tak naprawdę, nie jestem w stanie powiedzieć o czym się uczyłam. Nic nie wiem, nic nie pamiętam, a egzamin mogłabym zdziwaczeć. A jakbym poszła do jakiegoś biura rachunkowego nie wiedziałabym co za czym związać. A jak na jakimś kierunku jest duża niezdawalność, to go likwiduja. I tak jednego kursu nie skończyłam, bo skończyłam jeden poziom, a kolejnego juz nie zrobili. A to dlatego, ze mieliśmy wymagającego nauczyciela, który nie chciał poddać się systemowi i kazał się uczyć. A tu masa ludzi chodzi do szkoły ze złych pobudek. Jedni do obywatelstwa, inni dostają dopłaty za chodzenie do szkoły, a tylko nieliczni dlatego, że chcą się uczyć. Na tamtym kursie miałam 3 Kenijki, które miały całkowicie wy*e*ane, a do szkoły chodziły bo starały sie o status rezydenta. Jeszcze 5 lat temu w tym koledżu , do którego chodzę, była masa świetnych kierunków i kursów. A teraz już 3/4 zlikwidowali. I szczycą sie bo są wysoko w rankingach, bo maja wysoką zdawalność. Szkoda, ze nie dzięki wiedzy, którą przekazują. Cytat:
Zawsze w jakimś ministerstwie można pracować, i zajmować sie polityką, sztuką, kulturą... Mój znajomy jest historykiem, a pracuje w policji. Zajmuje się skradzionymi dziełami sztuki, zabytkowymi przedmiotami itp.
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie czytam dokładnie, kogo wybrali do nowego rządu... Rozbawiło mnie stwierdzenie Tuska, że "Pani minister sportu Joanna Mucha ma doświadczenie bo ma czarny pas w karate" (bądź czymś podobnym, nie pamiętam ).. A kobieta ma stopień doktora nauk ekonomicznych... Ale "doświadczenie" maZ resztą połowa nowego rządu ma tytuły nie związane ze swoimi resortami. No ale zobaczymy, może wyniknie z tego coś dobrego
|
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jakiś wygląd ma A, i jeszcze, że miała świetni wynik w ostatnich wyborach. Ja się cieszę, że Zdrojewski nadal jest ministrem kultury
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Tż właśnie jedzie na Litwę po samochód. Oby szczęśliwie dojechali
|
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pamietam kiedy dokładnie, ale już wiele lat temu wybrali jakiegoś ministra zdrowia i był doskonały bo miał doświadczenie w bankowości i zarządzaniu pieniędzmi Cytat:
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę czwartków.
Jutrzejszego piątku też nienawidzę. I soboty. Może za tydzień polubię
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak kultury ale cieszę się, że zmienił edukacji- no nie trawiłam kobiety Cytat:
![]() A jeszcze bardziej podoba mi się to, że Jarosław Gowin jest nowym ministrem sprawiedliwości a nie ma wykształcenia prawniczego. Chyba studiował coś filozoficznego o ile się nie mylę... Okej, okej nie żebym się czepiała, ale to nie ma ani rąk ani nóg
|
||
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ zatrzymała policja bo w okolicy był napad z bronią. Tak groźnie mój TŻ wygląda
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
W sensie Tż i samochód?
![]() Żartuję, też nie lubię jak ktoś bliski taki kawał drogi jeździ bo się martwię pół dnia ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, Tż i dwóch znajomych którzy z nim jadą. Też się martwię ale jak kupi to jutro wraca
|
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pozdrawia Uniwersytet Ekonomiczny![]() Vatika się mi kończy, zostało mi może na pół użycia i nie ma perspektyw na zakup nowego z najbliższym czasie
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam czasami od 8 do 20.30
Całe szczęście weekendowo bo bym nie przetrwała. A od przyszłego tygodnia mam zjazdy co tydzieńCytat:
---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=_JQiE...layer_embedded Kocham ten teledysk i ogólnie piosenkę ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=UbaWIpzYv0o Ambitne |
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuchy
Cytat:
Ogólnie chciałabym/miałabym chęć jeszcze na język rosyjski, kulturoznawstwo, etnologię, filologię polską, archiwistykę... Wciągająca to rzecz różna, teraz moga na Stiega Larssona jest :p ponoć wciąga, mnie jakos nie ruszył. Cytat:
|
||
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem. Tylko do rutynowej kontroli go zatrzymali. Wyrywkowo zatrzymywali w tamtej okolicy.
Cytat:
A co do techniki, to ja próbuję ustalić jak zmienić mp3 na normalny , staroświecki format CD. Chcę sobie pozgrywać muzykę z kompa na płyty, a nie chce mp3. A co do pogrubionych to Ja mam tak szerokie i rozjechane zainteresowania, ze do końca zycia nie zdecyduję co w końcu skończyć. Cytat:
Ja ostatnio zaczęłam się przekonywać, ze większość bestsellerów zupełnie mi nie pasuje. Cytat:
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. w Nero po prostu wybierasz, że chcesz nagrać Audio CD, a nie Data CD i już.
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
No to macie to moje aktualne włosie.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=116875 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=116874
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie jest tak źle
Cytat:
O okropność! Uczyłam się 3 lata rosyjskiego i były to dla mnie o 3 lata za dużoFilologia myślę jest ciekawa,tu się zgodzę
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupełnie sie nie czuje w tym kolorze
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Astra zrób jakieś zdjęcie Codziennie przeglądam oferty pracy, nic kompletnie nic nie ma
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

), nienawidzę sposobu uczenia i nacisku nie na wiedzę a na poznawalność
Na poprzednim zdjęciu widać ile było w sierpniu
Czasami jestem taka sprytna..
. Były różne opcje dodatków. My wybrałyśmy Veggie. Dostałyśmy pokaźną porcje frytek posypanych duuużą ilością sera i sałatką warzywna (sałata, cebula, marchewka, pomidory, papryka). Dosyc niezwykłe danie, ale smaczne. Nażarłyśmy się jak prosiaki. Za tydzień idziemy tam na Jacket Potato.
- 82
15.04.2013
Nie dość, że przeszkadza innym to jeszcze ma pretensje do tych którzy chcą się czegoś nauczyć. Żałosne. Za mną tez siedzą takie "z przypadku" i tylko mi przeszkadzają, jak zwolni się miejsce z przodu to się przesiądę. Ja rozumiem, że nie można non stop siedzieć i słuchać- sama rozmawiam, ale nie przeszkadzam innym. A poza tym mnie to wszystko interesuje...

).. A kobieta ma stopień doktora nauk ekonomicznych... Ale "doświadczenie" ma
Pozdrawia Uniwersytet Ekonomiczny
byle długą i wciągającą