|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
aaagga jak mus to mus musisz leżeć
a lekarz bogatszy o nowe doświadczenia ![]() kombinezon na uszy na kapturze oczywiście
|
|
|
|
#2162 | |||
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan ślicznie wyglądasz
i jaki brzusio ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- A tak wogóle to te 20tyg. macierzyńskiego jest płatne?? Zus za to płaci? |
|||
|
|
|
#2163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj Was podczytywalam, ale jakos nie umialam nadazyc za Wami znowu Sliczne brzuszki od przedwczoraj mam dziwne klucia w podbrzuszu, bolesne... Narazie obchodzi sie bez nospy, staram sie wiecej lezec. Karo_z az tak zle z szyjka?? Ja nie znam sie o co z tym krazkiem - czy go czuc czy nie, ale wiem jedno, ze on pomoze Ci donosic ciaze trzymam kciuki zeby wszystko bylo oki a Ty lez ile sie da, bo nie ma zartow, na porod zbyt wczesnie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym jak bym miała ciasto w domu to bym jadła i jadła i jadła, wiec lepiej jak mam kawałek kupionego lub od mamy.TZ natomiast tez za bardzo nie przepada za słodkim, dla niego to tylko mięcho![]() Cytat:
I jeszcze jedno mam pytanie , ocharniacze do łóżeczka ,kupowac na całe łóżeczko, czy tylko na zagłówki? I jeszcze śpiworek, jaki ten śpiworek byłby najbardziej odpowiedni? z jakiego materiału? jakiej wielkosci? Do mam chłopców czy dla niemowlaka kupowac rajtuzki, widzialam na all takie w rozm56/62, mysle ze bylyby cieple na chlodniejsze dni ,ale czy to wygodne![]() Kurde odczuwam taka straszna ciemnote w tych kwestiach :p :Czekam na TZ, który pojechał zawieźc gdzieś swoja teściową i jemy sniadanko, ostatnio mam faze na parówki a dzisiaj nawet parówkową. Obiad mam dzisiaj z głowy, wrzuce tylko pierogi na patelnie. U mnie sytuacja wyglada tak ze mam umowe na czas okreslony do konca roku, z tego co sie dowiadywalam w PIP firma musi przedluzyc mi umowe do dnia porodu, a pozniej mam 20 tygodni zasilku z zusu, rownego mojej pensji.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-18 o 08:24 |
||
|
|
|
#2165 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj mnie nie było - miałam latany dzień - i dziś tyle do nadrabiania
przed 6.00 wstałam, bo TŻ do pracy jechał i już nie mogłam usnac ![]() Cytat:
i dzieciątko waży 328 gramów, więc jeszcze mniej jak Twoje, a lekara powiedziała, że prawidłowo A i jeszcze tam wyczytałam, ze położona jest główkowo - to znaczy że głową do dołu? bo nie wiem ![]() Cytat:
Zamierzam jeszcze zakupic zwykłą z aventa.Ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze. Jak trzeba założyc to trzeba Trzymam kciuki moja koleżanka w 28tc miała zakładany szew, bo miała 3 cm rozwarcia i wszystko do końca potem było ok i miała szybki poród nie wiem czym się różni szew i krążek... Będzie dobrze!No i fajnie, że potwierdzony facet
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
My zaczynamy 26 tydzień
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka, latem kombinezonu nie bedziesz dzidzi zakladac
ja mam grubszy niz cytrynka dostala i mam go w rozmiarze 56 wiec mysle ze posluzy do konca kwietnia, jezeli bedzie chlodno, potem kupie jakis lzejszy, albo kurteczke wiosenna + kocyk czy spiworek do wozka w razie co Co do ochraniacza to ja kupuje taki http://www.rossmannversand.de/Deskto...entid=4&rang=2 bo my mamy cos ala lozeczko ale moze byc jako kojec uzywane, z tym ze nie wiem czy z wymiarami trafie bo nasze ma 67x97 cm. Potem bedziemy kupowac lozeczko jak mala sie do jej pokoju przeprowadzi Co do rajtuzkow mysle ze mozesz kupic - moja kolezanka w domu ubierala synka zawsze w rajstopki i body np
|
|
|
#2168 |
|
Raczkowanie
|
z plackami mam spokój bo TŻ i teściowa mają cukrzycę, a ja jestem pulchna kulka
jestem podekscytowana, bo ma dziś przyjść zamówiony wózek, dostałam wczoraj SMS od producenta i właśnie sprawdzałam status przesyłki i już jest w Rzeszowie (żart)
|
#2169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w PL chyba takich rzeczy nie ma, a jak juz to tylko okazjonalnie jak jakas gazetka specjalna jest. A szkoda ![]() Ja też malucha zamierzam pakowac w rajstopy
|
|
#2170 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z Poznania i okolic. Jak macie ochotę na szkołę rodzenia za 175 zł to przesyłam linka
http://citeam.pl/oferty/poznan/weeke...nan-2011-11-18 |
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wkleilam akurat z niego link bo tam zamierzam kupic no chyba ze jak pojedziemy z mezem do sklepu ogladac wozki to tam kupie sie zobaczy
|
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
no to mysle ze kupie na całe łóżeczko, i rajstopki
Ja musze jechac do szpitala, który poleca mi moj gin i wypytac o szkole rodzenia, o porod z mezem o to co trzeba miec dla siebie i dzidzi do szpitala.
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Zia gratuluję córeczki
Cytrynka kombinezon super, choć narazie wygląda jak zmokła kurka taki mokry. ![]() Ale mi smaka narobiłyście na ciacho. Ostatnio strasznie na słodkie mam ochotę. Co do butelek to te podobają mi się najbardziej http://allegro.pl/butelka-antykolkow...917012300.html Kurcze czy to możliwe żebym poczuła dość konkretne ruchy maleństwa, jęśli wcześniej nie czułam raczej żadnego smerania ani łaskotania od środka? Tak się zastanawiam bo wczoraj w nocy poczułam ze 4 cm pod pępkiem takie 3 uderzenia w środku aż podskoczyłam z wrażenia i tak się zastanawiam czy to mógł być dzidziolek. ![]() A tu mój brzuchol (18 t 4 d) |
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() znowu tyle o pysznościach pisałyście masakra ![]() ja dzisiaj dzień lenia na obiad makaron muszelki z sosem serowym pieczarkami brokułem i kurczaczkiem oglądam właśnie wszystko o psach na animal planet i jak zawsze zakochuję się w co drugiej rasie dzisiaj fascynacja Chartami Afgańskimi mieliśmy kiedys Charta ale Rosyjskiego Borzoja po którym nasz kochany owczarek niemiecki ( ten uspany
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny brzuszek masz
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Flower nie taki mały ,ale sliczny
![]() Ja nie mam tak bardzo wystajacego brzucha jak wy dziewczyny i chyba pileczki miec nie bede, wszystko mam wrazenie rozlało mi sie na boki, weszlo mi w piersi, no ale wkleje pozniej zdjecie ,to zobaczycie
|
#2177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a no i położne miłe - przynajmniej te, z którymi miałam stycznosc. Ale jak już pisałam u mnie możliwe dwa miejsca porodu, właśnie tutaj w Kętrzynie lub w Warszawie (tam na co dzień siedzę).Cytat:
![]() śliczny brzusio ja swojego już 2 tygodnie nie robiłam! Dziś muszę ![]() Monia, też śliczny brzuszek na mejlu
Razem, 19.12.04 Zaręczona, 1.01.11 Córeczka Laura, ur. 22.03.12 ![]() Będziemy ślubować 31.08.13 ![]() Edytowane przez evvcia_ Czas edycji: 2011-11-18 o 08:59 |
||
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
agabi trzymam kciuki za ciebie i maluszka u mnie też bedzie decyzja czy na cc czy naturalny. A imię wybrałaś śliczne
![]() Gaduły z was straszne zawsze jak rano wchodze to mam zaległości bo ja na wizaz tylko do 15 wchodze bo moj tz z pracy wraca i okupuje komputer ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- ile butelek najlepiej kupić???
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#2180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na deser smak dzieciństwa - blok czekoladowy.Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#2181 |
|
Wtajemniczenie
|
a z ta bluzka na zdjeciu - to mialam duze problemy wieczorem...nie moglam jej zdjac..utkwila na biuscie
...chyba mialam ja na sobie ostatni raz ...moze latem ja zaloze jak dobrze pojdzie![]() pozniej Was nadrobie po pracy, bo zaraz mam spotkanie o moich planach na przyszlosc!!
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-18 o 09:19 |
|
|
|
#2182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro mi bardzo z powodu szyjki, ja nie mialam i nie znam nikogo kto mial krazek zakladany Lez kochana i leniuchuj! AAga, no Ty tez wypoczywaj duzo! Ja jak czytam ile z Was dziewczyn ma problemy w ciazy to mi sie tak smutno robi, ja sobie nie zdawalam sprawy ile przypadkow jest powiklan . U mnie w rodzinie wszytskie ciaze (no moze poza jedna - kuzynki) calkowicie w porzadku! Az mnie wyrzuty sumienia ruszyly ze niektore bidulki tak sie mecza a ja nawet rozciagania nie czuje Dla wszytskich mamus, ktore musz lezec - duza buzka I jeszcze kwiatek!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:35 |
|
|
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Płatne jest w sumie 22 tygodnie, 20 tygodni podstawowego urlopu macierzyńskiego i 2 dodatkowego, o który piszę się wniosek na koniec ( chyba 7 dni przed końcem podst.)Od 2012 wchodzą w życie kolejne 2 tygodnie dodatkowego urlopu macierzyńskiego czyli razem będzie 20 +4=24 tygodnie Płacie to ze swoich środków ZUS, zależenie w jakiej kto jest firmie ( wielkość firmy) albo sytuacji ( czy ma jeszcze umowę czy nie) to albo wypłaca firma i się z ZUSem rozlicza albo wypłaca bezpośrednio ZUS.Cytat:
Rajstopki moim zdaniem jak najbardziej można mieć, może nie jakieś super grubaśne,ale to super rozwiązanie, bo można ubierać ciensze spodenki, które będzie można wykorzystać później , ale bez rajstopek. Tak samo z tym kombinezonem, typowy zimowy przyda się krócej, jeśli ktoś ma zamiar kupić. Ochraniacz miałam częściowy na łóżeczku, ale i tak jedną stronę musiałam zagiąc i schować , bo chciałam widzieć buźkę dziecka z łóżka, spałam na wyrku obok.Zależy jak kto sobie to logistycznie rozwiąże, mi było tak wygodnie, tym bardziej że moja wymiotowała strasznie to chciałam Ją mieć na oku. |
||
|
|
|
#2184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Trzymaj sie i odpoczywaj duzo. I gratuluje synka ![]() Cytat:
Temu towarzyszy mocne i czeste twardnienie brzuszka. Kilka razy dziennie wystepuje. Bo fizjologiczne twardnienia wystepujace po 20tc sa normalne ale nie sa uciazliwe i zdarzaja sie pare razy w dzien jednak sa delikatne. A patologiczne twardnienia zdarzaja sie czesto i one skracaja i rozwieraja szyjke. U mnie jak wiesz w poprzedniej ciazy wystepowaly skurcze przedwczesne twardnial mi brzuch co chwile, robil sie jak kamien w jednym m-scu i po minucie przechodzilo ale np za pol godz. znow. Im blizej porodu tym twardnien bylo coraz wiecej. I okazalo sie ze szyjke mam coraz krotsza w polowie ciazy byla bardzo krotka i rozwarta zupelnie z jednej strony. Dostalam mnostwo lekow p/skurczowych, obylo sie bez krazka ale mialam nakaz lezenia. Teraz tez mam twardnienia brzucha, szyjke mam na granicy normy, delikatnie sie rozchyla z jednej strony (a teraz powinna byc jeszcze zupelnie zamknieta z obydwu stron) ale nie jesttak zle jak w poprzedniej ciazy. Biore duzo magnezu i no-spe. Mam duzo odpoczywac (no przy Filipie na pewno piekny brzus: co do ruchow to pewnie ze to mogl byc dzidzius
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Aaagga biedna jesteś z tym piaskiem , mam nadzieję,że szybko się zejdzie
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Monia swietne zdjecie! Brzus juz ladnie widac, a wloski ekstra, bardzo mi sie podoba kolorek!
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ooo właśnie a ile tej fety dać ? bo ja zawsze z żóltym robię, a z fetą też ponoć dobre, to bym sobie dzisiaj zrobiła. |
|
|
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
śniły mi się dzisiaj papierosy
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...em-i-feta.html |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzucholek Ja z TT nawet tych zwykłych byłam zadowolona , te zwykłe widziałam w inter marche 2 za 19,90
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

a lekarz bogatszy o nowe doświadczenia 

bo nie wiem
będzie dobrze. Jak trzeba założyc to trzeba
Trzymam kciuki
moja koleżanka w 28tc miała zakładany szew, bo miała 3 cm rozwarcia i wszystko do końca potem było ok i miała szybki poród