Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 07:54   #2161
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

aaagga jak mus to mus musisz leżeć a lekarz bogatszy o nowe doświadczenia

kombinezon na uszy na kapturze oczywiście
Stary 2011-11-18, 08:18   #2162
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

MoniaHan ślicznie wyglądasz i jaki brzusio

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię te wasze wypociny to zdam relację z dzisiejszej wizyty...

Z dzidziusiem wszystko oki, płeć potwierdzona dla pewności - siusiak i jajka jak się patrzy!
Niestety moja szyjka nie wygląda najlepiej i za tydzień na kolejnej wizycie będę miała zakładany krążek. Oczywiście mam dalej leżeć plackiem przez ten tydzień
Czy któraś z Was miała krążek zakładany? nie wiecie czy go czuć tak na co dzień i czy boli samo zakładanie?

Gratuluję

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ja na 100% też jeszcze nie wiem, najprawdopodobniej chłopak, ale lekarka chce być pewna i zaczekać aż się moszna pojawi. także czekam na 9.12 - będzie spóźniony prezent na mikołaja
A ja wogóle nic nie wiem nawet w żadnych procentach, jedynie co to położna mi powiedziała, że będzie dziewczynka ale skąd ona wie skoro mnie nie badała ani nic

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
taki kombinezon dostałam od koleżanki jest jeszcze nie wyschnięty do konca wiec wygląda jak wyglada

super

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A tak wogóle to te 20tyg. macierzyńskiego jest płatne?? Zus za to płaci?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:20   #2163
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
taki kombinezon dostałam od koleżanki jest jeszcze nie wyschnięty do konca wiec wygląda jak wyglada
ale slodki
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
wczoraj byłam u urologa z moją kolką i prawdopodobnie schodzi mi piasek . odkąd przestałam leżeć na prawym boku nerka wróciła do normalnych rozmiarów. niestety w poczekalni znowu dopadł mnie ból i tak mam do teraz . lekarz pierwszy raz chyba robił USG kobiecie w ciąży, bo gdzie zaglądnął wszędzie dziecko, a narządy poprzesuwane hihi trochę mnie śmieszyło jego zaskoczenie tym faktem. Niestety nic mi nie może poradzić i muszę cierpieć póki się tam nie oczyści samo, więc do kitu. normalnie też by figę zrobił tylko dałby mi jakieś silne leki przeciwbólowe.
leżę więc w łóżku na lewym boczku, piję litry herbatki z żurawiny i przykładam cieplutki termofor
wspolczuje Ci tego bolu, ale dasz rade napewno

Ja wczoraj Was podczytywalam, ale jakos nie umialam nadazyc za Wami znowu

Sliczne brzuszki Ja swojemu jutro chyba pstrykne fotke - jutro zaczynamy 25 tydzien od przedwczoraj mam dziwne klucia w podbrzuszu, bolesne... Narazie obchodzi sie bez nospy, staram sie wiecej lezec.

Karo_z az tak zle z szyjka?? Ja nie znam sie o co z tym krazkiem - czy go czuc czy nie, ale wiem jedno, ze on pomoze Ci donosic ciaze trzymam kciuki zeby wszystko bylo oki a Ty lez ile sie da, bo nie ma zartow, na porod zbyt wczesnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:20   #2164
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
tynka nie martw sie ja kiedys upieklam sernik bez sera
maz do tej pory sie ze mnie smieje

Po prostu pochrzanilo mi sie cos i zamiast od razu wylac ser na ciasto polkruche surowe to wlozylam do piekarnika samo ciasto i ono sie upieklo a ser chcialam na to wylac na upieczone juz.
Juz nie pamietam co zrobilam ale maz sie nabijal ze mnie z kucharki
mój TZ tez sie ze mnei śmiał i powiedział zebym mu obiecała ze wiecej sie za placki brac nie bede- obiecałam chetnie a poza tym jak bym miała ciasto w domu to bym jadła i jadła i jadła, wiec lepiej jak mam kawałek kupionego lub od mamy.TZ natomiast tez za bardzo nie przepada za słodkim, dla niego to tylko mięcho

Cytat:
kombinezon super, a tu nasuwa mi sie pytanie czy takiej grubosci wystarczy na wiosne i lato czy cos grubszego kupowac?
I jeszcze jedno mam pytanie , ocharniacze do łóżeczka ,kupowac na całe łóżeczko, czy tylko na zagłówki?
I jeszcze śpiworek, jaki ten śpiworek byłby najbardziej odpowiedni? z jakiego materiału? jakiej wielkosci?

Do mam chłopców czy dla niemowlaka kupowac rajtuzki, widzialam na all takie w rozm56/62, mysle ze bylyby cieple na chlodniejsze dni ,ale czy to wygodne

Kurde odczuwam taka straszna ciemnote w tych kwestiach:p :

Czekam na TZ, który pojechał zawieźc gdzieś swoja teściową i jemy sniadanko, ostatnio mam faze na parówki a dzisiaj nawet parówkową.
Obiad mam dzisiaj z głowy, wrzuce tylko pierogi na patelnie.

U mnie sytuacja wyglada tak ze mam umowe na czas okreslony do konca roku, z tego co sie dowiadywalam w PIP firma musi przedluzyc mi umowe do dnia porodu, a pozniej mam 20 tygodni zasilku z zusu, rownego mojej pensji.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-18 o 08:24
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:23   #2165
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Wczoraj mnie nie było - miałam latany dzień - i dziś tyle do nadrabiania przed 6.00 wstałam, bo TŻ do pracy jechał i już nie mogłam usnac

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
oj jejku, to moja dzidzia jest malutka, bo ja byłam wczoraj (20t 2d) i miała 340 gram... choć obok jest napisane, że to plus/minus 50gram...
Ja wczoraj odebrałam wypis ze szpitala i tam mam napisane, że według OM usg było robione w 19 tc 6 dniu, natomiast wedlug usg był to 20 tc i 1 dzień - dwa dni różnicy tylko na szczęście i dzieciątko waży 328 gramów, więc jeszcze mniej jak Twoje, a lekara powiedziała, że prawidłowo

A i jeszcze tam wyczytałam, ze położona jest główkowo - to znaczy że głową do dołu? bo nie wiem

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie butelki kupujecie/polecacie...i jakie smoczki?? Pomyślałam, że już się rozglądnę...ale najpierw spytam Was?
Zamówiliśmy z TŻ na allegro butelkę antykolkową TT - za 260ml z przesyłką niecałe 22 zł. Czekamy jeszcze na przesyłkę, jak przyjdzie to dam znac Zamierzam jeszcze zakupic zwykłą z aventa.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
ja maluję aktualnie mam czerwone u rak i nóg i włosy też farbuję
Ja też

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mialam dzis dlugi i emocjonujacy dzien. Poprosze Karolce o pokolorowanie bo u nas bedzie ANIA
Bylismy na usg polowkowym z echem serduszka, wszyskie pomiary i badania wyszly super. Mala sie wiercila i nie byla zbyt dobrze polozona wiec nie robilismy 3D bo bysmy sobie plecki poogladali
Bardzo sie ciesze ze znam juz plec naszej kruszyny!
Niestety jeszcze was nie nadrobilam bo strasznie sie dzis rozhulalyscie z pisaniem. Zdjecia jakies pozniej wrzuce ale bede musiala sie troche narobic zeby je z filmiku powycinac.
Gratuluję a ja mam na drugie imię Anna

Cytat:

Z dzidziusiem wszystko oki, płeć potwierdzona dla pewności - siusiak i jajka jak się patrzy!
Niestety moja szyjka nie wygląda najlepiej i za tydzień na kolejnej wizycie będę miała zakładany krążek. Oczywiście mam dalej leżeć plackiem przez ten tydzień
Czy któraś z Was miała krążek zakładany? nie wiecie czy go czuć tak na co dzień i czy boli samo zakładanie?
będzie dobrze. Jak trzeba założyc to trzeba Trzymam kciuki moja koleżanka w 28tc miała zakładany szew, bo miała 3 cm rozwarcia i wszystko do końca potem było ok i miała szybki poród nie wiem czym się różni szew i krążek... Będzie dobrze!
No i fajnie, że potwierdzony facet

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:24   #2166
joanaros
Zakorzenienie

My zaczynamy 26 tydzień Ostatni tydzień 6 miesiąca
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:28   #2167
emigra
Zakorzenienie

Tynka, latem kombinezonu nie bedziesz dzidzi zakladac ja mam grubszy niz cytrynka dostala i mam go w rozmiarze 56 wiec mysle ze posluzy do konca kwietnia, jezeli bedzie chlodno, potem kupie jakis lzejszy, albo kurteczke wiosenna + kocyk czy spiworek do wozka w razie co
Co do ochraniacza to ja kupuje taki http://www.rossmannversand.de/Deskto...entid=4&rang=2 bo my mamy cos ala lozeczko ale moze byc jako kojec uzywane, z tym ze nie wiem czy z wymiarami trafie bo nasze ma 67x97 cm. Potem bedziemy kupowac lozeczko jak mala sie do jej pokoju przeprowadzi
Co do rajtuzkow mysle ze mozesz kupic - moja kolezanka w domu ubierala synka zawsze w rajstopki i body np
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-18, 08:34   #2168
aaagga
Raczkowanie

z plackami mam spokój bo TŻ i teściowa mają cukrzycę, a ja jestem pulchna kulka

jestem podekscytowana, bo ma dziś przyjść zamówiony wózek, dostałam wczoraj SMS od producenta i właśnie sprawdzałam status przesyłki i już jest w Rzeszowie Zamówiłam polecany przez Zariah: Baby-Merc, niedrogi ale i tak w tym miesiącu mnóstwo wydatków, więc na chleb pewnie braknie... a co tam będziemy jeść samą szynkę (żart)

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:35   #2169
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tynka, latem kombinezonu nie bedziesz dzidzi zakladac ja mam grubszy niz cytrynka dostala i mam go w rozmiarze 56 wiec mysle ze posluzy do konca kwietnia, jezeli bedzie chlodno, potem kupie jakis lzejszy, albo kurteczke wiosenna + kocyk czy spiworek do wozka w razie co
Co do ochraniacza to ja kupuje taki http://www.rossmannversand.de/Deskto...entid=4&rang=2 bo my mamy cos ala lozeczko ale moze byc jako kojec uzywane, z tym ze nie wiem czy z wymiarami trafie bo nasze ma 67x97 cm. Potem bedziemy kupowac lozeczko jak mala sie do jej pokoju przeprowadzi
Co do rajtuzkow mysle ze mozesz kupic - moja kolezanka w domu ubierala synka zawsze w rajstopki i body np
U Was to jakis lepszy rossman w PL chyba takich rzeczy nie ma, a jak juz to tylko okazjonalnie jak jakas gazetka specjalna jest. A szkoda
Ja też malucha zamierzam pakowac w rajstopy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2011-11-18, 08:36   #2170
iw32
Rozeznanie

Dziewczyny z Poznania i okolic. Jak macie ochotę na szkołę rodzenia za 175 zł to przesyłam linka

http://citeam.pl/oferty/poznan/weeke...nan-2011-11-18
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:40   #2171
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U Was to jakis lepszy rossman w PL chyba takich rzeczy nie ma, a jak juz to tylko okazjonalnie jak jakas gazetka specjalna jest. A szkoda
Ja też malucha zamierzam pakowac w rajstopy
No u nas jest tzw dom wysylkowy z rossmanna a wkleilam akurat z niego link bo tam zamierzam kupic no chyba ze jak pojedziemy z mezem do sklepu ogladac wozki to tam kupie sie zobaczy
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-18, 08:42   #2172
tynka88
Zadomowienie

no to mysle ze kupie na całe łóżeczko, i rajstopki Ja musze jechac do szpitala, który poleca mi moj gin i wypytac o szkole rodzenia, o porod z mezem o to co trzeba miec dla siebie i dzidzi do szpitala.

Stary 2011-11-18, 08:42   #2173
Flowerbombka
Zadomowienie

Zia gratuluję córeczki

Cytrynka kombinezon super, choć narazie wygląda jak zmokła kurka taki mokry.

Ale mi smaka narobiłyście na ciacho. Ostatnio strasznie na słodkie mam ochotę.

Co do butelek to te podobają mi się najbardziej
http://allegro.pl/butelka-antykolkow...917012300.html

Kurcze czy to możliwe żebym poczuła dość konkretne ruchy maleństwa, jęśli wcześniej nie czułam raczej żadnego smerania ani łaskotania od środka?
Tak się zastanawiam bo wczoraj w nocy poczułam ze 4 cm pod pępkiem takie 3 uderzenia w środku aż podskoczyłam z wrażenia i tak się zastanawiam czy to mógł być dzidziolek.

A tu mój brzuchol (18 t 4 d)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nowy-1.jpg (39,5 KB, 23 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:45   #2174
cziqua
Zadomowienie

dzień dobry

znowu tyle o pysznościach pisałyście masakra
ja dzisiaj dzień lenia
na obiad makaron muszelki z sosem serowym pieczarkami brokułem i kurczaczkiem
oglądam właśnie wszystko o psach na animal planet i jak zawsze zakochuję się w co drugiej rasie dzisiaj fascynacja Chartami Afgańskimi mieliśmy kiedys Charta ale Rosyjskiego Borzoja po którym nasz kochany owczarek niemiecki ( ten uspany ) odziedziczył imię Doran

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:46   #2175
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

sliczny brzuszek masz
Stary 2011-11-18, 08:51   #2176
tynka88
Zadomowienie

Flower nie taki mały ,ale sliczny
Ja nie mam tak bardzo wystajacego brzucha jak wy dziewczyny i chyba pileczki miec nie bede, wszystko mam wrazenie rozlało mi sie na boki, weszlo mi w piersi, no ale wkleje pozniej zdjecie ,to zobaczycie

Stary 2011-11-18, 08:55   #2177
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
no to mysle ze kupie na całe łóżeczko, i rajstopki Ja musze jechac do szpitala, który poleca mi moj gin i wypytac o szkole rodzenia, o porod z mezem o to co trzeba miec dla siebie i dzidzi do szpitala.
Tutaj na Mazurach - totalna prowincja, jak teraz leżałam w szpitalu to idąc do toalety trzeba miec swoj papier toaletowy i brac recznik do wytarcia rak (nie ma ani papierowych, ani suszarki) to pewnie przy porodzie nie dostaje sie nic byłam na porodówce, z okazji badania tętna dzidziusia, i widziałam że ładna odremontowana, czysta i dobrze wyposażona tylko tyle, bo reszta to do bani a no i położne miłe - przynajmniej te, z którymi miałam stycznosc. Ale jak już pisałam u mnie możliwe dwa miejsca porodu, właśnie tutaj w Kętrzynie lub w Warszawie (tam na co dzień siedzę).

Cytat:

Właśnie taką zamówiłam ma dobre opinie i cena nie zwala z nóg
śliczny brzusio ja swojego już 2 tygodnie nie robiłam! Dziś muszę

Monia, też śliczny brzuszek na mejlu

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Edytowane przez evvcia_
Czas edycji: 2011-11-18 o 08:59
Stary 2011-11-18, 09:04   #2178
Madziara 26
Rozeznanie

agabi trzymam kciuki za ciebie i maluszka u mnie też bedzie decyzja czy na cc czy naturalny. A imię wybrałaś śliczne

Gaduły z was straszne zawsze jak rano wchodze to mam zaległości bo ja na wizaz tylko do 15 wchodze bo moj tz z pracy wraca i okupuje komputer

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Właśnie taką zamówiłam ma dobre opinie i cena nie zwala z nóg
ile butelek najlepiej kupić???

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:06   #2179
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

MoniaHan ślicznie wyglądasz a pies super
Stary 2011-11-18, 09:16   #2180
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
dzień dobry

znowu tyle o pysznościach pisałyście masakra
ja dzisiaj dzień lenia
na obiad makaron muszelki z sosem serowym pieczarkami brokułem i kurczaczkiem
ja dziś też makaronowo - cannelloni ze szpinakiem i fetą a na deser smak dzieciństwa - blok czekoladowy.

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2011-11-18, 09:18   #2181
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaHan ślicznie wyglądasz a pies super
a z ta bluzka na zdjeciu - to mialam duze problemy wieczorem...nie moglam jej zdjac..utkwila na biuscie...chyba mialam ja na sobie ostatni raz ...moze latem ja zaloze jak dobrze pojdzie
pozniej Was nadrobie po pracy, bo zaraz mam spotkanie o moich planach na przyszlosc!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-18 o 09:19
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:29   #2182
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluje chlopca !
Przykro mi bardzo z powodu szyjki, ja nie mialam i nie znam nikogo kto mial krazek zakladany
Lez kochana i leniuchuj!

AAga, no Ty tez wypoczywaj duzo!
Ja jak czytam ile z Was dziewczyn ma problemy w ciazy to mi sie tak smutno robi, ja sobie nie zdawalam sprawy ile przypadkow jest powiklan . U mnie w rodzinie wszytskie ciaze (no moze poza jedna - kuzynki) calkowicie w porzadku!
Az mnie wyrzuty sumienia ruszyly ze niektore bidulki tak sie mecza a ja nawet rozciagania nie czuje
Dla wszytskich mamus, ktore musz lezec - duza buzka
I jeszcze kwiatek!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-18 o 09:35
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:49   #2183
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
MoniaHan ślicznie wyglądasz i jaki brzusio

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Gratuluję

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A ja wogóle nic nie wiem nawet w żadnych procentach, jedynie co to położna mi powiedziała, że będzie dziewczynka ale skąd ona wie skoro mnie nie badała ani nic

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

super

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A tak wogóle to te 20tyg. macierzyńskiego jest płatne?? Zus za to płaci?
Witam Was Babeczki
Płatne jest w sumie 22 tygodnie, 20 tygodni podstawowego urlopu macierzyńskiego i 2 dodatkowego, o który piszę się wniosek na koniec ( chyba 7 dni przed końcem podst.)Od 2012 wchodzą w życie kolejne 2 tygodnie dodatkowego urlopu macierzyńskiego czyli razem będzie 20 +4=24 tygodnie Płacie to ze swoich środków ZUS, zależenie w jakiej kto jest firmie ( wielkość firmy) albo sytuacji ( czy ma jeszcze umowę czy nie) to albo wypłaca firma i się z ZUSem rozlicza albo wypłaca bezpośrednio ZUS.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
mój TZ tez sie ze mnei śmiał i powiedział zebym mu obiecała ze wiecej sie za placki brac nie bede- obiecałam chetnie a poza tym jak bym miała ciasto w domu to bym jadła i jadła i jadła, wiec lepiej jak mam kawałek kupionego lub od mamy.TZ natomiast tez za bardzo nie przepada za słodkim, dla niego to tylko mięcho

kombinezon super, a tu nasuwa mi sie pytanie czy takiej grubosci wystarczy na wiosne i lato czy cos grubszego kupowac?
I jeszcze jedno mam pytanie , ocharniacze do łóżeczka ,kupowac na całe łóżeczko, czy tylko na zagłówki?
I jeszcze śpiworek, jaki ten śpiworek byłby najbardziej odpowiedni? z jakiego materiału? jakiej wielkosci?

Do mam chłopców czy dla niemowlaka kupowac rajtuzki, widzialam na all takie w rozm56/62, mysle ze bylyby cieple na chlodniejsze dni ,ale czy to wygodne

Kurde odczuwam taka straszna ciemnote w tych kwestiach:p :

Czekam na TZ, który pojechał zawieźc gdzieś swoja teściową i jemy sniadanko, ostatnio mam faze na parówki a dzisiaj nawet parówkową.
Obiad mam dzisiaj z głowy, wrzuce tylko pierogi na patelnie.

U mnie sytuacja wyglada tak ze mam umowe na czas okreslony do konca roku, z tego co sie dowiadywalam w PIP firma musi przedluzyc mi umowe do dnia porodu, a pozniej mam 20 tygodni zasilku z zusu, rownego mojej pensji.
Kombinezon jak u Cytrynki ( super zresztą ) moim zdaniem jest wystarczający, przecież noworodka wozi się pod kocykiem , pod plandeką i będzie mu ciepło.W kombinezonach tych grubych zimowych za wygodnie nie jest takim maleństwom.Zawsze lepiej przykryć kocykiem, ubrać warstwowo dziecko, na tzw. cebulkę ( powietrze między warstwami też daje ciepło )niż założyć nieprzewiewny kombinezon zimowy do gondoli.Ja rodziłam w styczniu, jak wyszłam ze szpitala było -20 stopni, na spacerze byłam jak było coś koło 0 stopni, nie miałam żadnego kombinezonu,warstwy ciuszków i ciepły polarkowy dresik, śpiworek i kocyk, dziecko było cieplutkie.
Rajstopki moim zdaniem jak najbardziej można mieć, może nie jakieś super grubaśne,ale to super rozwiązanie, bo można ubierać ciensze spodenki, które będzie można wykorzystać później , ale bez rajstopek.
Tak samo z tym kombinezonem, typowy zimowy przyda się krócej, jeśli ktoś ma zamiar kupić.

Ochraniacz miałam częściowy na łóżeczku, ale i tak jedną stronę musiałam zagiąc i schować , bo chciałam widzieć buźkę dziecka z łóżka, spałam na wyrku obok.Zależy jak kto sobie to logistycznie rozwiąże, mi było tak wygodnie, tym bardziej że moja wymiotowała strasznie to chciałam Ją mieć na oku.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:51   #2184
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Cytat:

Oj bidulko...jak juz Ci pisalam u mnie w poprzedniej ciazy obylo sie bez krazka i teraz mam nadzieje ze tez tak bedzie, wiec nie wiem jakie to uczucie i nie chce wiedziec. Ale wpisz sobie w google moze poczytasz jakies inne mamusie ktore mialy krazki. Na pewno to dla bezpieczenstwa dzidzi. Moja szyjka rozchyla sie z jednej strony troszke ale nie jest zle jeszcze i dlugosc jest na granicy wiec mam nadzieje ze u mnie obedzie sie bez.
Trzymaj sie i odpoczywaj duzo.
I gratuluje synka
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny są jakieś objawy towarzyszące skracaniu się szyjki? I jeszcze jedno - jak się zaczyna szyjka skracać... to prorokuje to poród mniej więcej za ile czasu jeśli się nie przeciwdziała? Trochę głupie pytania może, ale myślę o tym często, a na poród to jeszcze stanowczo za wcześnie...
Ja juz o tym pisalam.
Temu towarzyszy mocne i czeste twardnienie brzuszka.
Kilka razy dziennie wystepuje. Bo fizjologiczne twardnienia wystepujace po 20tc sa normalne ale nie sa uciazliwe i zdarzaja sie pare razy w dzien jednak sa delikatne. A patologiczne twardnienia zdarzaja sie czesto i one skracaja i rozwieraja szyjke. U mnie jak wiesz w poprzedniej ciazy wystepowaly skurcze przedwczesne twardnial mi brzuch co chwile, robil sie jak kamien w jednym m-scu i po minucie przechodzilo ale np za pol godz. znow. Im blizej porodu tym twardnien bylo coraz wiecej. I okazalo sie ze szyjke mam coraz krotsza w polowie ciazy byla bardzo krotka i rozwarta zupelnie z jednej strony. Dostalam mnostwo lekow p/skurczowych, obylo sie bez krazka ale mialam nakaz lezenia. Teraz tez mam twardnienia brzucha, szyjke mam na granicy normy, delikatnie sie rozchyla z jednej strony (a teraz powinna byc jeszcze zupelnie zamknieta z obydwu stron) ale nie jesttak zle jak w poprzedniej ciazy. Biore duzo magnezu i no-spe. Mam duzo odpoczywac (no przy Filipie na pewno) W srode mam wizyte i sie zobaczy jak tam szyjka.
Cytat:
piekny brzus:
co do ruchow to pewnie ze to mogl byc dzidzius
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:54   #2185
koniakonia
Zakorzenienie

Aaagga biedna jesteś z tym piaskiem , mam nadzieję,że szybko się zejdzie
Stary 2011-11-18, 09:56   #2186
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia swietne zdjecie! Brzus juz ladnie widac, a wloski ekstra, bardzo mi sie podoba kolorek!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:59   #2187
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
agabi trzymam kciuki za ciebie i maluszka u mnie też bedzie decyzja czy na cc czy naturalny. A imię wybrałaś śliczne

Gaduły z was straszne zawsze jak rano wchodze to mam zaległości bo ja na wizaz tylko do 15 wchodze bo moj tz z pracy wraca i okupuje komputer

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

ile butelek najlepiej kupić???
Moim zdaniem butelek najlepiej kupić jedną , góra dwie , bo nie wiemy czy będą potrzebne , to raz , a dwa czy przypasują Dzieciaczkowi.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
ja dziś też makaronowo - cannelloni ze szpinakiem i fetą a na deser smak dzieciństwa - blok czekoladowy.

Miłego dnia dziewczyny
Ooo właśnie a ile tej fety dać ? bo ja zawsze z żóltym robię, a z fetą też ponoć dobre, to bym sobie dzisiaj zrobiła.
Stary 2011-11-18, 10:04   #2188
cziqua
Zadomowienie

śniły mi się dzisiaj papierosy

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:05   #2189
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem butelek najlepiej kupić jedną , góra dwie , bo nie wiemy czy będą potrzebne , to raz , a dwa czy przypasują Dzieciaczkowi.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ooo właśnie a ile tej fety dać ? bo ja zawsze z żóltym robię, a z fetą też ponoć dobre, to bym sobie dzisiaj zrobiła.
Ja daję 100 g według tego przepisu

http://gotowaniecieszy.blox.pl/2009/...em-i-feta.html
Stary 2011-11-18, 10:06   #2190
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Zia gratuluję córeczki

Ale mi smaka narobiłyście na ciacho. Ostatnio strasznie na słodkie mam ochotę.

Kurcze czy to możliwe żebym poczuła dość konkretne ruchy maleństwa, jęśli wcześniej nie czułam raczej żadnego smerania ani łaskotania od środka?
Tak się zastanawiam bo wczoraj w nocy poczułam ze 4 cm pod pępkiem takie 3 uderzenia w środku aż podskoczyłam z wrażenia i tak się zastanawiam czy to mógł być dzidziolek.

Piękny brzucholek
Ja z TT nawet tych zwykłych byłam zadowolona , te zwykłe widziałam w inter marche 2 za 19,90
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości