|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | ||||||
Rozeznanie
|
no wiesz co!! ja bym takiemu przez leb strzelila
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też z małopolski ![]() A powiedzcie mi dziewczyny jakie rozmiary kupujecie spodni ciążowych?? Ja maja przed ciążą rozmiar M, kupiłam L i się okazały za małe... (zakupiłam na allegro)[/QUOTE] ja kupilam 38 - takie jak nosilam przed ciaza i sa ok, ty chyba trafilas na jakas dziwna rozmiarowke... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez juz spadam pod pysznic a potem do wyrka, ostatnia szansa zeby dzis poleniuchowac bo w weekend robimy imprezke i od jutra trzeba sie powoli przygotowywac. zawsze cieszylam sie na mysl o balandze ale teraz chcialabym zeby juz bylo po. jest tyle do zrobienia i poza tym goscie mecza mnie czasem wiec mam nadzieje ze bedzie ok i ze w nd nie bede miala za duzo sprzatania. w kazdym badz razie juz sie nie wycofam, nie cierpie takich akcji. dobranoc laski! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja żelki nie, ale lody taaaaaak...przed chwilą zjadłam pół opakowania litrowego ![]() u nas w ogóle nie popularne...w miejsowośći której mieszkam i sąsiednich nie ma ani jednogo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
aneczka240
No to już trochę na pewno się uspokoiłaś ze ta przezierność jest w granicach normy mam nadzieje że jak zrobisz resztę wyników to będziesz mogła już całkiem odetchnąć i za to trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do brzuszka, to taki sobie jest - w spodnie się nie mieszczę już od 3 tygodni a dziś się śmieję, że dzidzia zmieniła lokalizację, bo rano brzuch był w poziomie, a teraz w pionie ![]() Cytat:
![]() Oglądałam dziś dżinsy ciążowe w H&M i z rurek była jedna para (rozm 34 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny
![]() U mnie dolegliwości żołądkowe trochę się zmniejszyły, czasami mam mdłości, ale już rzadziej, zgaga trzyma, zaparcia jakoś odpuściły. Ale za to buzię już całe życie bym chciała taką, jak mam teraz... Mam 26 lat, a problemy ze skórą jak nastolatka. Od 3 miesięcy nie muszę robić z twarzą nic oprócz mycia i nakremowania, ja już tak chcę na zawsze ;( Ja mam wizytę za tydzień w środę, już tak bardzo się nie mogę doczekać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4538 | |||
Wtajemniczenie
|
Można zobaczyć ludzika
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w jakim sklepie bylas? ja posciel sprzwdze w ikei, powinna byc tansza. te ceny sa faktycznie kosmiczne. ! ![]() co to za imię które Ci się tak podoba? ja niestety - musiałam kupić rozmiar większe niż mój rozmiar z przed ciąży, ale jak się potem w domu okazało są ...ciut za duże ![]() w każdym gdzie jest dziecęca pościel łóżeczka i wózki, bo nie mogę tego zostawić na ostanią chwilę - R by sam tego nie załatwił, więc patrzymy na ceny i... wychodzimy świ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30567448]Cześć Dziewczyny
![]() U mnie dolegliwości żołądkowe trochę się zmniejszyły, czasami mam mdłości, ale już rzadziej, zgaga trzyma, zaparcia jakoś odpuściły. Ale za to buzię już całe życie bym chciała taką, jak mam teraz... Mam 26 lat, a problemy ze skórą jak nastolatka. Od 3 miesięcy nie muszę robić z twarzą nic oprócz mycia i nakremowania, ja już tak chcę na zawsze ;( Ja mam wizytę za tydzień w środę, już tak bardzo się nie mogę doczekać...[/QUOTE] To idziemy do lekarza razem. ![]() A co do rozmiarów spodni i odzieży. CO prawda jeszcze nie kupowalam nic ciążowego, ale patrząc po zwykłych spodniach, mam rozstrzał pomiędzy 34 a 40 ![]() ![]() Stąd problem z kupowaniem bez mierzenia, nie kupię jeśli nie zmierzę. Nie ma się co sugerować tym, że wcześniej mniejsze, a teraz większe... ![]() Chleb się dopieka, pachnie w całym mieszkaniu. ![]()
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
aj...normalnie muszę kiedyś upiec ten Twój przesławny chelb, bo co o nim piszesz...to mnie normalnie ślina cieknie
![]() ja mam tak samo z ubraniami - dlatego nie ubieram się przez net, chyba że to bonprix - tam już rozmiarówkę opanowałam do perfekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
Przepis na chleb wpisałam. Ale to tylko jeden z wielu, które robię.
![]()
![]() |
#4543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chodze do lekarza pracujacego w tej klinice i moze sie zdecyduje na orod tam bo maja NFZ tez. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Tak Was po cichu podczytuję od jakiegoś czasu
![]() Jestem w 11 tyg ciąży, termin 7 -12 czerwiec ![]() Jestem senna, wiecznie zmęczona, zniechęcona, marudna (do granic możliwości), mam wzdęcia, często siusiam. Czasami mi niedobrze, ale wystarczy że zjem. Chociaż jak zjem to znowu mi niedobrze jak pomyślę o tym co zjadłam.. I tak w kółko z różnym natężeniem ![]() Na USG sprzed 2óch tyg dzidzia miała 3 cm, serduszko biło, machała nóżką ![]() Następne 1 grudnia - będzie badana przezierność. Trochę się stresuję... Jak do tej pory miałam ogólne badanie krwi i mocz (wszystko o.k.). Teraz idę zrobić grupę krwi i m.in. toksoplazmozę. I martwię się odrobinę... Lekarz sam z siebie nie zlecił mi dodatkowych badań, dopiero jak zapytałam. Kiedy robiłyście te badania - czuję się ostatnia i boję się, że jak wynik będzie pozytywny to za późno na skuteczne leczenie... Wiem,ze może martwię się na wyrost ale chyba mnie rozumiecie? Jakie badania oprócz toksoplazmozy radzicie zrobić? I tak za wszystko płacę, bo chodzę prywatnie. Moim grzechem głównym jest to że nadal palę (staram się mniej). Mam wyrzuty sumienia, nie jestem bez serca. Ale mam teraz wiele stresu i naprawdę jest mi ciężko rzucić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam najmocniej, jeśli będę niemiła, ale zero szacunku z mojej strony dla kobiet palących w ciąży. I na pewno Twoje wyrzuty sumienia zrekompensują to Twojej dzidzi... Eh smutne. Ja paliłam bardzo dużo, z dniem w którym test ciążowy pokazał dwie kreski po prostu przestałam. Martwisz się badaniami, które może wykonujesz za późno i może być za późno na leczenie,ale z faktem, że trujesz własne dziecko jesteś pogodzona ![]() Przepraszam, ale po prostu nie potrafię wykazać w takich sytuacjach empatii.
![]() |
#4546 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pal i nie stresuj się, bo tym narobisz dzidzi więcej szkody, niż zbyt późnymi badaniami. Zrób jeszcze cytomegalię, skoro sama i tak wszystko robisz. Ja miałam cytomegalię robioną razem z tokso. (Tokso i cyto przed ciążą, cała reszta koło 6. tygodnia, mocz w 8 tygodniu, następne badanie ginekologiczne w 11.) Aha, i ja się dziwię, że Cię nie odrzuciło od papierosów. Mnie zapachy bardzo drażnią (musiałam zrezygnować nawet z dezodorantu w aerozolu, bo jego rozpylenie powodowałoby mdłości), a co dopiero zapach (a raczej smród) fajek. Mój mąż pali nałogowo i od dawna już pali tylko na balkonie, a teraz nie wyobrażamy sobie ani ja, ani on żeby palił przy mnie. To samo moi rodzice, jak tylko dowiedzieli się o ciąży, od razu wychodzą u mnie na balkon. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2011-11-17 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30570787]Nie pal i nie stresuj się, bo tym narobisz dzidzi więcej szkody, niż zbyt późnymi badaniami. Zrób jeszcze cytomegalię, skoro sama i tak wszystko robisz. Ja miałam cytomegalię robioną razem z tokso. (Tokso i cyto przed ciążą, cała reszta koło 6. tygodnia, mocz w 8 tygodniu, następne badanie ginekologiczne w 11.) Aha, i ja się dziwię, że Cię nie odrzuciło od papierosów. Mnie zapachy bardzo drażnią (musiałam zrezygnować nawet z dezodorantu w aerozolu, bo jego rozpylenie powodowałoby mdłości), a co dopiero zapach (a raczej smród) fajek. Mój mąż pali nałogowo i od dawna już pali tylko na balkonie, a teraz nie wyobrażamy sobie ani ja, ani on żeby palił przy mnie. To samo moi rodzice, jak tylko dowiedzieli się o ciąży, od razu wychodzą u mnie na balkon.[/QUOTE] Właśnie od tego g**na mnie nie odrzuciło wyjątkowo... Momentami mnie to drażni jak ktoś pali, ale jak sama palę to już nie... Spróbuję rzucić razem z Wami. Mój Mąż pali, jego bratowa paliła w ciąży, moja Mama też - nie mam bata nad sobą. Niejednokrotnie też słyszałam od znajomych, że takie rzucenie z dnia na dzień w ciąży jest nie wskazane! My nie planowaliśmy dziecka, więc żadnych badań wcześniej nie robiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Konto usunięte
|
Postaraj się rzucić, bo żadnego pożytku z tego nie będzie i nie usprawiedliwiaj się tym, że ktoś inny palił i nic się dziecku nie stało, dzieci palaczek rodzą się z niższą wagą urodzeniową, zresztą nie ma się co rozwodzić nad minusami palenia w ciąży, bo to każdy wie.
Powinnaś mieć teraz motywację większą niż kiedykolwiek. Nie wiem, spróbuj pestek dyni, słonecznika? |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30571135]Postaraj się rzucić, bo żadnego pożytku z tego nie będzie i nie usprawiedliwiaj się tym, że ktoś inny palił i nic się dziecku nie stało, dzieci palaczek rodzą się z niższą wagą urodzeniową, zresztą nie ma się co rozwodzić nad minusami palenia w ciąży, bo to każdy wie.
Powinnaś mieć teraz motywację większą niż kiedykolwiek. Nie wiem, spróbuj pestek dyni, słonecznika?[/QUOTE] Ja wiem, że tutaj żadne wytłumaczenie nie jest dobre. Palę od ponad 10 lat... Czasami jak teraz palę to jednocześnie płaczę. Naprawdę trudno mi o tym pisać. Muszę wziąć się w garść tak po prostu. Dziękuję za wsparcie. Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
A może spróbuj się mocno ograniczyć z tym paleniem...może uda ci się zastąpić to jakimiś dobrymi smakołykami cukierkami??
Eh ciężka sprawa ,nie wiem ile w tym prawdy ale podobno w ciązy może bardziej zaszkodzić dziecku nagłe rzucenie bo to szok dla organizmu..ale o to najlepiej zapytać lekarza. A ja nadal problemy z ząbkami o dziasłami..dzisiaj jak mi spuchły dziąsła po lewej stronie na górze to aż usnąć nie mogę...może macie jakieś sposoby na takie spuchnięcia ?? ![]()
#4551 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pomyśl o dziecku, o jego zdrowiu i postaraj się rzucić to paskudztwo. Poza tym po porodzie też trzeba się powstrzymać bo karmienie piersią i palenie to głupota z resztą mama z małym dzieckiem i papierosem to tez kiepski widok. Może by tak rzucić raz na zawsze? ![]() ![]() Szczepienia przeżyliśmy, mały waży już 11 kg i ma 90 cm wzrostu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez palilam od ponad 10 lat, gdty juz zaczelam podejrzewac ze jestem w ciazy, kupilam test i w domu przed zrobieniem testu wypalilam naraz 2 faje ![]() Dasz rade!!!! sproboj tak jak Ci dziewczyny radza, jedz pestki dyni , slonecznik, duzo daja tez paluszki 3maj sie!!! ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Osobiscie nie wyobrazam sobie oddac 6 miesiecznego maluszka jakiejs obcej babie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym nasza niania mieszka bardzo blisko nas i kiedy chcemy wieczorem gdzieś wyjść to chętnie przychodzi posiedzieć z Miłkiem ![]() Czasem mężowi zdarza się zostawić dyktafon w domu czy włączoną kamerkę gdzieś na półce ale za każdym razem żałuje, że mógł podejrzewać naszą opiekunkę o coś złego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie warunki trzeba spełniać? Czy tam się idzie rodzić jak do każdego szpitala? Cytat:
![]() Co do badań - rzuć okiem tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1398 pisałam o badaniach. Warto też wybrać się na konsultację do okulisty. Wyrzutów sumienia możesz się pozbyć tylko w jeden sposób...
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Wtajemniczenie
|
Freya, hohoho, to szybko ta płeć! Gratuluję chłopca w takim razie
![]() Martita, to faktycznie fajnie Wam się udało z ta nianią. Dobrze, że masz pracę, którą lubisz, ja mam nadzieję po macierzyńskim znaleźć coś nowego. Śliweńka, a Tobie gratuluję czucia ruchów. Ja też już na to czekam i wsłuchuje uważnie w każde bulgotanie, czy nie jest jakieś inne ![]() Ja byłam wczoraj u lekarza, ale bez usg. Z cytologii mi tylko wyszedł jakiś stan zapalny... A, i powiedzcie mi, jak to się liczy z miesiącami? Podobno piąty zaczyna się od 18 tygodnia - czy to ma byc pełne 18 skończone, czy w momencie, kiedy zacznie się 18? |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodze do gina z tej kliniki, tylko niestety prywatnie ![]() mysle ze tak, moja kolezanka co nie chodzila prywatnie do lekarza z tej kliniki tez chciala tam rodzic ale nie zdecydowala sie jednak ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() zazdroszcze!! ja jeszcze nie trafilam na taka ktor by mi spasowala w 100% ![]() ![]() a co do opiekunek, to u mnie ciezko bedzie bo wszystkie wlasnie zostaja z dziecmi same albo rodzice pomagaja. wiem ze opiekunce to sie zostawia polowe swojej pensji ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze mi sie kojarzy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój mąż też nigdy nie był do końca zadowolony ze swojej pracy do czasu kiedy nie rozkręcił własnego biznesu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4558 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam z niecierpliwością na wyniki że wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja kupilam 38 - takie jak nosilam przed ciaza i sa ok, ty chyba trafilas na jakas dziwna rozmiarowke... a w jakim sklepie bylas? ja posciel sprzwdze w ikei, powinna byc tansza. te ceny sa faktycznie kosmiczne. ale Ci fajnie!! a ktory to teraz tydzien? mnie zemdlilo tylko raz, nie wymiotowalam wcale, chwala Bogu ![]() Aneczka ja mysle ze to dobre wiesci, wkoncu niektore pomiary byly w limitach wiec ciesze sie i powodzenia w dalszym dzialaniu ![]() wow fajnie! tez chcialabym juz wiedziec ![]() ja tez juz spadam pod pysznic a potem do wyrka, ostatnia szansa zeby dzis poleniuchowac bo w weekend robimy imprezke i od jutra trzeba sie powoli przygotowywac. zawsze cieszylam sie na mysl o balandze ale teraz chcialabym zeby juz bylo po. jest tyle do zrobienia i poza tym goscie mecza mnie czasem wiec mam nadzieje ze bedzie ok i ze w nd nie bede miala za duzo sprzatania. w kazdym badz razie juz sie nie wycofam, nie cierpie takich akcji. dobranoc laski! ![]() dziś kończę 17 ![]() Cytat:
ja czekam na wyprzedaże poświąteczne aż spodnie będą za 40-60zł bo są fajne ale ceny przesadzone jak wszystko dla ciężarówek, ja zauważyłam że mój brzuch jest czasem z jednej strony bardziej wypukły, heh dzidzia się wierci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
ja mam wizytę teraz w 12 tc i lekarz powiedział, że przyjrzymy sie każdemu paluszkowi
![]() ![]() też chciałabym już znać płeć, ale to jeszcze musimy poczekać ![]() justysd trzyma kciuki, żebyś rzuciła palenie...pomyśl o swoim dziecku, nie rób mu krzywdu tylko zaweź się w sobie i rzuć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A papierosy są MEGA FUUUUJ!!! Ja spróbowałam raz w życiu, wypaliłam dosłownie pół, po czym zaczęłam pluć, bo miałam wrażenie, jakbym się najadła popiołu. Obrzydliwstwo!!! U mnie w rodzinie nikt nie pali, u męża też nie, oboje niecierpimy zapachu fajek, a niedawno mąż mi oświadczył, że jak zacznę kiedyś palić to się od razu ze mną rozwiedzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-11-18 o 09:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.